Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Belba
őstag
Na, nálam sem lehetett az "Új előfizető"-i díjra átváltani (ez a Goldnál 8800 Ft), hanem csak a régi előfizetőknek szóló 9500 Ft-os árra válthattam...
Merthogy (az ügyintéző magyarázata szerint) már ez is kedvezményes ár, mert ez normál esetben 12000 Ft lenne... (Listaárak)Én eddig a Chello Extrém-re havi 8900 Ft-ot fizettem, már majdnem 2 éve.
Így most nekem a váltás +600 Ft-ba kerül havonta, ami megérné, ha 10/1 Mbits helyett valóban megkapnánk a 20/3 Mbits-ot.
Szerintem neked is engednék a váltást, ha beletörődnél, hogy a régi előfizetőknek szóló árat fizeted. (Végülis nem vagy ÚJ előfizető a UPC-nél, akárhogy is nézzük.)
Igen, ez tényleg nagyon furcsa, hogy az "Új előfizetőket" jutalmazzák, a régieket meg büntetik... De az is eszembe jut, hogy 2 évvel ezelőtt én is DVD-lejátszót kaptam ingyen a UPC-től, pusztán azért, mert netet+kábelTV-t+telefon vonalat igényeltem náluk egyszerre...
A régiek ezen is dühönghettek (joggal). Ráadásul a régi szolgáltatóim áraihoz képest feleannyiért kaptam meg mindezt a UPC-nél.
Most olvasom alaposabban : végülis az új előfizetőknek is csak akkor olcsóbb akármelyik chello díjcsomag, ha mellé valami mást is megrendelnek!!!* Új upc internet előfizetőknek. Két új UPC kábeles termék (internet, telefon, kábeltv) egyszerre történő megrendelése vagy meglévő upc kábeltv/upc telefon szolgáltatás esetén. Csak chello bronze megrendelése esetén a havidíj: 4800 Ft
-
-
krystman
őstag
Én tegnap váltottam 2/1-ről 10/2-re. Nekem 3perc múlva aktív volt. Semmiféle hibát nem tapasztalok a váltás óta, sőt nekem még jobbak az értékek pingbe mint addig. Egyébként, ha valaki esetleg nem tudja, akinek hűség van, nem kell megvárni a hűség lejártát, csak váltson egy nagyobb csomagra, és ugrott is a hűség. Én nekem jövő Június 31-én járt volna le, de így váltás következtével, ugrott ez is. Egyébként a p2p hiba nálam is jelentkezik, hiába a 1.8-as utorrent titkosítás. Egyedül a Deluge megy fullon. De, az nagyon. Úgy, hogy p2p-re ez a progi a megoldás.
-
lorcsi
veterán
-
Belba
őstag
Chello Extrém előfizetésem volt eddig, kb. márciusban járt volna le a hűség-szerződésem... (8900 Ft/hó)
Eddig viszonylag elégedett voltam vele, általában 7-8Mbits megvolt, bármikor teszteltem.Tegnap volt egy más gondom, emiatt nézelődtem a UPC weboldalán, és döbbenten látom, hogy az új net-csomagokban párszáz Ft különbséggel már 20/3 Mbits-ot kaphatnék a Gold-csomagban (9500 Ft/hó).
Na, az egyéb gondjaim tisztázása után ezt is szóbahoztam a telefonos Ügyfélszolgálatosnak, aki készségesen felvilágosított : akár most is válthatok Extrémről Goldra, +600 Ft lesz csak a különbség, 1-2 óra múlva frissítsem a routert (kihúz-bedug) és menni fog a nagyobb sebesség...
Basszus, azóta a sebességem kritikán aluli!!!!
A feltöltési sebesség valóban káprázatos lett (2646-3094 kbits), de ezzel semmit nem tudok kezdeni.
A letöltési sebességem azóta 2646-5671-6512-8664 kbits... SOHA nem volt ilyen sz@r!
A Ping érték 60-80-106-144-109-152 között ingadozik (régen ez max. 10-20 volt!)Éjszaka 2-3 órakor is rámértem (hátha túlterhelt a hálózat napközben), de akkor is rémes értékeket látok, minden oldal csigalassan jön be, borzalmas az egész úgy ahogy van!

Pl. éjjel 2:13-kor mértem a 2727/2933kbits (ping: 21 ms) értéket!

SZUPER! Fizethetem a 9500 Ft-ot és a netem olyan tré lett, mintha "Bronz" előfizetésem lenne?...
Ekkora szemétséget még nem is láttam!

-
polonic
félisten
Az lesz ahogy sejtettem, új anti-p2p rendszert ***tak a upc-nél. uTorrent 1.8.1 titkosítással bekapcsolva 150-200al jön jobb esetben. Deluge-val meg jön maxon, bekapcsolva mindenféle titkosítás benne. Hogy *** meg magukat a***. Én netért fizetek nem kis összegeket. A netbe meg beletartozik a p2p is...
Ne használj a fórumon ilyen kifejezéseket.
[ Módosította: philoxenia ]
-
jekisa19
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Chello-s vagyok és az egyik torrentes oldalon láttam, hogy aktív módba át lehet kerülni, csak a routert kell beállítani. Nekem egy Belkin Wlan G routerem van. http://www.portforward.com/routers.htm ezen az oldalon mondták. Beállítottam mindent ahogy kell. Utána ment minden facán(aktív is lettem). Tiszta happy, gondoltam.
Aztán nekem a routeremet is vinnem kell egyik helyről a másikra lapossal együtt, gondoltam nem kell átállítani semmit azt jó lesz. Majd jött a feketeleves. A másik helyen a routerrel sehogyan se tudtam a netet behozni. Gondoltam, biztos ez csak otthora lesz így jó, nem nagyon aggodalmaskodtam. Hazaérve, összedugva a rendszert láttam, itt se jó a net. Így most csak sajna egy gépről tudok netezni. Az a kérdés, hogy valahogy vissza lehet-e állítani a routert régi állapotába vagy teljesen hazavágtam.
Előre is köszi a gyors válaszokat és a segítséget. -
lorcsi
veterán
hihetetlen az upc régi ügyfeleivel való kapcsolata

a startot fizetjük(3600) és nézem a honlapot 4000-ért bronz lenne
de nem, mert mi sz@r régi előfizetők vagyunk, nekünk ez 5800 lenne
nem normálisak -
nebali
tag
Hali!
Nekem is ugyanaz mint Nektek 2 napja. De már jó:
D.E.L.U.G.E
hf -
Avicularia
veterán
Tegnap óta nekem is shit,alig csordogál a torrent.
Deluge-val sem jön jobban de az ráadásul annyira béna az utorrenthez képest,nagyon idegesítő kliens.
Persze titkosítás mindkettőn beállítva. -
adalbert1
veterán
Érdekes, hogy jelenleg felfele többel megy, mint lefele...
Jelenleg : lefele 18 Kbyte/sec, felfele 120 Kbyte/sec.
Lehet hogy ki kellene próbálni valamilyen másik torrent klienst vagy valami egyéb okosságot (már ha szándékosan nyomják így, ha valami probléma van a rendszerben akkor meg várni hogy megjavuljon). -
Nkboy
senior tag
Nálam meg az az érdekes helyzet állt elő, hogy a torrent az jön maxon, de a http, ftp forgalom nagyduzzogva éri el az 50kB-ot.(Chello medium)

-
CWorm
aktív tag
Tegnap óta nekem is egy fos a 10 megabites upc netem. Youtube-on alig lehet videókat nézni, 1.8.1-es utorrent titkosítással alig csordogál most épp 45-tel, ma eddig 130 kb volt a may a lehetséges 1,2 megából. És még az AVG sem képes frissíteni magát (bár ez talán az ő szerverüknek köszönhető
. Fuck upc... -
adalbert1
veterán
-
jerry311
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
A képlet egyszerű, kábelen jön mind a 3 szolgáltatás, ebből a legtöbb zavart a TV viseli el.
Ha már TV sincs, akkor ott nagyobb gond van/volt. Valószínűleg olyan meghibásodás, amit sikerült összefoltozni valamilyen szinten használhatóra, de a tökéletes megoldáshoz több idő kell... -
polonic
félisten
A drága UPC megint fejlesztethetett vmi anti-torrent dolgot, ugyanis tegnap reggeltől délutánig, semmi nem volt, se telefon, se tv, sem net. Mióta visszajött, a torrent nem jön max sebességel még utorrent 1.8.1-el sem titkosítással bekapcsolva, tegnap 70-el, most éppen 300-al jön. 10 megabites a netem. Eddig mindig jött max sávszéllel utorrent 1.8.1-el.
-
Pá
addikt
Milyen sorendben is kell visszakapcsolni a modemet és a routert?
Épp lakásfelújítunk így gyakran kell lekapcsolni az áramot és utána sehogyse tudom visszacsalogatni az internetet. Illetve ha csak egy gépet dugok be közvetlenül a modembe, akkor megy, de a routerrel már nem...
1-2-szer olyan félórányi ki-behuzogatás után sikerült megcsinálni, de az inkább csak mázli volt, fogalmam sincs miért nem megy most se pl. -
SzGee
aktív tag
sziasztok, légyszi segítsetek értelmezni ezt
jelenleg hűségnyilatkozatos upc silverem van, mi van akkor ha váltok goldra, ekkor ugye megkapom 9500-ért hűségnyilatkozat nélkül - majd rá következő nap visszaváltok mondjuk silverrel vagy alap csomagra - ezt szerintetek meg lehet tenni (hiszen ekkor már nincs hűségidőm)
-
bnss
veterán
válasz
linus89
üzenetére
Nekem 4Mbps letöltésem volt ADSL előfizetésemhez, ez közel sem a technológia határa. Ugyanennyiért kapom meg a Chello Silvert, mint már mondtam nem technológiát hasonlítgattam, hanem pusztán a szolgáltatás árak alapján vetettem össze a kapott sávszélességet.
Gondar: kapcsold be a protokoll titkosítást. Én egész nap tudok teljes sávszélességgel letölteni, ha van elég seeder.
-
Gondar
tag
Sziasztok !
Mostanába új fajta korlátozás van a torrentekre mert nem nagyon akarnak lejönni a filmek csak nagyon lassan . uTorrent 1,8 am van . -
linus89
tag
semmi baj, csak ezalapján fölösleges következtetéseket levonni.
ilyen 5ezerért 30mbitféle szolgáltatók nagyon jók, csak sajnos iszonyat kicsi a lefedettségük, mivel technikailag megoldhatatlan.
egyébként az adsl azért olyna lassú mert elérte a határait. ezért jön/van a vdsl, meg a gpon nemsoká.
-
Sirandrish
legenda
a TV-vel nekünk se volt sose baj

egyébként mikor még az első chellot kötöttem 1 évig hibátaln volt..mindenkinek ajánlottam..1 év alatt 2szer emeltek sávszélt plussz a 30gigés korlát is megszünt szóval imádtam...ezen felbuzdulva alá is írtam 2 évre..nah az nagyon nagy hiba volt..szakadásom az sose volt...de lassulás illetve szar ping...számát se tudom hányszor...mindez 9K-ért.Nah de lejárt a 2év...lehet ez is szar lesz..hát második napja van de ehhez legalább nincs hűség így akkor mondom le amikor akarom
...bár sávszélességet tekintve elég stabilnak néz ki plussz haver aki 30méterre lakik már jópár hónapja használja és még nem panaszkodott..mondjuk neki csak a sávszél kell mivel ő online nem igazán játszik így a ping kérdése az én felfedezésemre vár
-
bnss
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Eddig - lekopogom - a UPC-val sincs semmi gondom (internet előfizetést figyelembe véve, mert kábelTV már elég régóta van), a kezdeti nehézségek (QoS beállításaim) után már minden rendben van.
linus89: a hasonlítgatás max. árakban volt, hogy adott pénzért mekkora sávszélességet kap az ember. Mi a baj ezzel?
-
Sirandrish
legenda
válasz
linus89
üzenetére
én nem hasonlitok semmivel semmit..10/1es Chelloról váltottam 30/30as Gigara..nem hasonlitok..nincs értelme..fényévekkel jobb ez...nekem..
Lehet hogy pesten ki van nyalva a feneke az előfizetőknek de sajna Nyíregyházán nem ez a a helyzet...itt semmibe sem néznek és ha hibát jelentesz be (amiről egyébként ők tudnak) akkor nem elnézést kérnek vagy azt mondják hogy hát igen a mi hibánk 10%engedmény ebből a hónapból hanem még téged néznek hülyének hogy biztos a géped szar meg cserélj hálókarit meg kábelt meg ilyenek..
Azért amikor 9K-t fizetsz egy szolgáltatásért és pl 3 honapig FOLYAMATOSAN szar...lassu..200as ping..akkor nem ezt várná az ember..de ha 2 napot késel a befizetéssel a kövin már ottvan a plussz 60forint késedelmi dij..hát kapják be...
és nemértem milyen lanos dolgoról beszélsz mikor Ugyanolyan kábelnet ezis mint az volt annyi különbséggel hogy ez jóval gyorsabb illetve jóval olcsóbb...egyszóval jobb...
-
linus89
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
ne ilyen lanos cuccokkal hasonlítsd össze a dslt kínáló t homeot lécci.
-
bnss
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
T-online-nál voltam 5 évig, a sávszélességen kívül más probléma nem volt, de a chello ugyanannyiért jóval gyorsabb.
-
Sirandrish
legenda
igen tudom...a legtöbb helyen annyi van..ha szerencséd van mert regetegen meg csak T-online.
5K 30/30...szerintem korrekt még ha "csak" 150giga is a megengedett..mindemelett városi a szolgáltató így pl a céget 2vel pingelem

És mindefele nagyon jó a ping...német szerveren(cod4) chelloval olyan 60-70volt átlegba...ezzel 55felé még nem ment..de ha jól van konfigolva az adott szerver akkor 40 körüli..magyaron még nem néztem..gondolom ott mégjobb
-
bnss
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ha magamból indulok ki nekem is elég lenne. Engem a ping annyira nem izgat, csak a család más tagját. Annyi pénzért én is szívesen váltanák, de errefelé vagy Chello vagy T-online.
-
Sirandrish
legenda
állitólag korlátlan..legalábbis a cégnél dolgozó ismerősöm aztmondta

de amugy nekem a 150giga is elég..főleg hogy a chelloval én rengeteget szoptam...a pingem(ami nekem nagyon fontos) folyamatosan szarakodott...
ezzel 20al kevesebb a pingem 1M/s fel illetve letöltés melett is
-
bnss
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szép a sebesség, csak a 150Gb-os havi korlát nem az igazi ekkora csomag mellé.
-
^Clown
addikt
Úgy tűnik, hogy akkor a XI. kerületben túrnak-fúrnak valamit a fiúk, mert nekem pl. egész nyáron nagyon rossz és instabil volt a netem. Speedtest-en folyamatosan mértem a sebességet: a pingem a megszokott 20 helyett rendszeresen 220 körül volt, a letöltési sebességem rendben volt, de a feltöltés csak 300kb/s körül alakult. Mostanában szerencsére "megjavult", a pingem 20 (vagy még kevesebb), letöltés is a maximumon van (chello silver), de a feltöltés még mindig a fele a reklámban látottaknak.
-
Sirandrish
legenda
végre sikerült lemondanom a chellot (lejárt a hűségnyilatkozat)
áá netes pályafutásom legboldogabb napja

szerintem megérte váltani--> [link]
-
roti
csendes tag
Sziasztok!
Az új csomagnév szerint silverem van. Kb egy hete nálam is baromira belassult a chello.
hétköznap (csak este tudok netezni) néha mérek 500Kbit/s letöltést is de az átlag olyan 1500-2500 Kbit/s. Hétvégén délelőtt megvolt 10000 Kbit/s de későb újra belassult.
XI.ker.- ben. Már régóta semmi gondom nem volt, de most muszáj lessz telefonálnom, bár tartok tőle, hogy a minimum megvan és elhajtanak.Ja, amúgy Én a ( http://performance.chello.at:81/) oldalon szoktam mérni a sebességet de, hogy miért azon, arra már nem emlékszem
.Ha a speedtest.net oldalon mérem, akkor jobb értékek jönnek ki de azt meg nem vagyok hajlandó elhinni

-
useless
aktív tag
válasz
jerry311
üzenetére
Ne haragudj nekem az a problémám, hogy amikor átváltott extremről goldra semmilyen sávszélbeli gond nem volt hónapokig, sőt előtte sem extremnél, anno mindig megvolt a 10 Mbit illetve később a 20 Mbit. Az utóbbi 1 hónapban szaroznak velem.
Ami elkeserít, hogy itt van ez a DIGI nevezetű (román) cég, ahol 3500 forintért a panelesek megkapják a 30/20 Mbitet!!! Barátnőmnél ez van és nem csak a szájukat tépíik, eddig valóban max. sávszéllel jön a cucc minden időszakban és mindezt az egyharmadáért! Sajonos nálunk még nem építették ki, csak szemben a paneloknál.... Régen ez a cég más néven futott nem túl jó hírnévvel de úgy néz ki, hogy végre változás van.
-
jerry311
nagyúr
-
useless
aktív tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Elszomorító, hogy ettől hullámzanom kéne az örömtől

-
tomp
félisten
válasz
Avicularia
üzenetére

-
Avicularia
veterán
válasz
useless
üzenetére
Akkor olyan a neted mint a nicked

November 29.-től jelentősen megemelkednek a garantált le-feltöltési sebességek.
max. sávszélesség Garantált le- és feltöltési sebesség*
chello start 512/256 kbps 256/128 kbit/s
chello bronze 2048/1024 kbps 1024/512 kbit/s
chello silver 10240/2048 kbps 5120/1024 kbit/s
chello gold 20480/3072 kbps 10240/1536 kbit/s* Ezen paraméterek 2008. november 29-től lépnek életbe
Szóval ez alapján 10 megabitednek meg kell majd lennie
-
useless
aktív tag
Chello Gold-om van, lassan egy hónapja szar a net főleg 17-18h után kb tizedét kapom a sávszélnek vagy max nyolcadát és kb. éjfélre áll vissza a sebesség. Létezik, hogy ekkora a traffic shaping? Gusztustalan egy banda.. Egy jóideje, több hónapja, feltöltésnél legtöbbször azonnal megszakad a netem. Van másnak is hasonló problémája? Röhej ez a büdös banda, persze, ha ezt megírom e-mailben vagy telefonon közlöm velük jön a szokásos sablonszarság hogy mindent rendben találtak nálam
Nem rég volt kint egy vénember tőlük a házunknál az aknában és mindent rendben talált. Vicces, hogy a Gold-ot fizetem és kb a bronze csomagot kapom a pénzemért és még azt is takony minőségben! -
jerry311
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
Valahova elraktam már az enyémet. Inkább "szolgáltatói hűség".

Egy papír, amin raja van, hogy x dátumig y áron adják a szolgáltatást. Nincs benne előfizetőre vonatkozó kötelezettség. Egyszerű, 1221-et felhívod, elmondod mit akarsz, kiküldik a papírt. Ha nem tetszik, akkor nem küldöd vissza nekik és marad minden a régiben. -
jerry311
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
De ha olcsóbban akarod kapni ugyanazt, akkor azért szerződésmódosítást alá kell írnod.
-
Avicularia
veterán
válasz
judzsin
üzenetére
Nem fogalmaztam világosan ezek szerint.
Nekem már lejárt a hűségem ,listaáron kapom a chellót (silver)
(Tudom ,hogy bármikor felmondhatom,ezért is nincs hűségem)
Az új csomagok amit fentebb linkeltem már hűség nélkül köthetőek.
Tehát már ha akarnék sem tudok aláírni hűséget az olcsóbb árért,mivel már nincs hűség. -
judzsin
tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Avicularia:
Így ahogy mondod, bármikor felmondhatod. Egyébként nem muszáj megvárni míg lejár a szerződésed. Nekem január végén jár le, bementem kértem eggyel erősebb netet minden maradt az addigi (kedvezményes) áron a net lett drágább 6000 ről 7500-ra ugrott (10/2).
Véletlenül sem akarlak rábeszélni semmire, de ha benne vagytok a társasházi kedvezményben, akkor az addigi kedvezményeken felül még 30% árengedményt tudnak biztosítani. Nekem telefont 20/3 as netet és kábeltv bronzot akart ajánlani 9900 ért a csajszi, persze ehhez alá kellett írni két évre a hűséget. Aki maradni akar annak korrekt ajánlat.
Én nem akarok, legalábbis még két évig

-
jerry311
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Igen, betalálta őket az NHH. Azóta kb. 10%-kal több a beállított sávszélesség mint a szerződésben rögzített maximum. Így elérhető a maximum is. (megjegyzem nálam akkor is megvolt a reklámozott max. amikor egyenlő volt a beállított max. sebességgel)
Ezt hívják lerágott csontnak?
-
Apollyon
Korrektor
Volt probléma meg büntetés abból még régebben (az ADSL-nél is volt, minthogy említették) hogy a UPC nem minden esetben hozza azt a sebességet amit reklámoz.
Asszem az NHH találta meg őket – jogosan – hogy amit reklámoznak azt teljesíteni is kell(ene).
Igen, igen, benne van az a bizonyos minimum garantált sávszél az ÁSZF-ben.
De ez így ilyen formában megtévesztés, és már talán jogilag is ellentétekbe ütköző hogy nem hívják fel erre az ember figyelmét, mert gyakorlatilag nekem a 20 megabitet adják el a golddal és nem azt a garantált minimumot. Ezt vehetnénk úgy is, hogy félrevezetés.Viszont nekem teljesen rendben van a sávszél, nem panaszkodom sőt néha még több is mint ami valójában lennie kellene
Remélem nem vagyok kivétel. -
ody42
senior tag
Hat, szerintem a UPC-s net meg viszonylag turheto ilyen szempontbol. A T-online siman eladta a 8 Mbit-et olyan helyeken, ahol a 2 mbit is alig fer at a csovon, az upload-rol nem is beszelve, mert az ADSL-nel gyalazat...
Jah, es mashol sem jobb a helyzet... most Stockholmban vagyok, elvileg 3Mbit/256kbps vonalon, de a nap nagy reszeben a modemes idoket idezi a sebesseg, es nem csak nekem... A google mapsen 1 perc, amig bejon a terkep, ez otthon max 10 sec korul szokott lenni. Szoval en most visszasirom a UPC-t
-
^Clown
addikt
És valóban:
"upc internet csomagokról, illetve a szolgáltatás sebességmérésének módjáról teljes leírást találhat a upc internet ÁSZF-ben. A upc internet csomagonkénti garantált le-, és feltöltési sebessége: chello bronze 1/0,5 Mbit/s; chello silver 5/1 Mbit/s; chello gold 10/1,5 Mbit/s, további információk: www.upc.hu/savszelesseg"
Hogyan is fogalmazzak... nem túl tisztességes dolog a cégtől, elég megtévesztő a reklámjuk. Bár a UPC az adatforgalmi korlátjával eddig sem a legfelhasználóbarátabb cég volt. (nagyon visszafogtam magam, remélem értékelitek
). -
Avicularia
veterán
Sziasztok.
Nem egészen értem a mostani változást.
Ezt az oldalt nézve akkor,ha most hűség nélkül kapom a szolgáltatást mi különbözteti meg a listaártól?
[link]
Ez ugye meglévő előfizetőknek szóló ajánlat.Nekem lejárt már a hűségem,és akkor most ha kérem ezt a csomagot,akkor nem kell hűséget aláírnom és bármikor felmondhatom?
-
^Clown
addikt
Chello Silvernél hiányzik még 1000kb/s, mivel tudtommal 10/2-nek kéne lennie:[link] Valaki más találkozott már ilyennel? goto 1221 lesz belőle?
-
jerry311
nagyúr
válasz
pentium4
üzenetére
Chello Gold nálam hozza a beállított fizikai maximumot (23/4Mbps) az idő nagy részében. Persze ez területenként változó lehet, hiszen mindenhol más az előfizetők száma, aránya. Van ahol csak átlag 10-15 Mbps és néha felkúszik 20-ra.
==========================
Le vagy maradva. Megemelték 300 GB-ra, elég rég...
A fentiek figyelembe vételével a Szolgáltató túlzott mérték használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Elfizető adatforgalma egymást követ három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat). [link] és még mindig [link]
-
pentium4
senior tag
hali
srácok, valaki tud mondani valamit a upc leggyorsabb netéről a chello gold ról?
valóban megvan a 20/3 vagy csak nagyon ritka esetekben? egyéb előny/hátrány dsl elé szemben? korlátozások?
kösziP4
-
capafog23
őstag
Tegnap végre egyből kapcsoltak a 1221-nél egy informatikushoz elmondtam a problémám 10 perces huzavona után felajánlotta hogy kiküld egy szakembert, de ha nem talál semmit akkor 2500 Ft lesz, mondta hogy holnap (azaz ma) tudnak is jönni a szakemberek. Jöttek, megnézték a kábeleket a lakásba mértek valamit. Kaptam egy új modemet (a másik kb 5-6 éve volt meg) aláírtam egy papírt és meg is oldódott a problémám.
Aki nem olvasta volna régebbi hsz-emet: Az volt a problémám hogy routerrel meg router nélkül is ha elkezdtem letölteni akkor a modem eldobta a kapcsolatot értsd: Annyit látok hogy hopp elment a net, modemen minden lámpa kialszik, csak a power marad égve majd újraindul és 10 sec múlva ugyanolyan a net mint volt. Ezt eljátszotta 2-5 perces gyakorisággal. De hurrá mert a probléma megoldódott, új modem hatására 7 órája megy folyamatosan letöltés és még 1 szakadás sem volt.
DE van még egy a másik probléma:
A drága SMC routerem is rossz (alapból szériahibás ez a modell). A router meg olyat csinál, hogy van net mindkét gépen, de ha valamelyik elkezd letölteni akkor fogja és elmegy az egész net mindenhonnan és csak akkor jön vissza ha újraindítom a routert. Az a szép az egészbe, hogy ez a router már egyszer volt gariba beadva és 4 hét múlva visszaadták úgy hogy semmit nem csináltak vele. (Holnap viszem be újra) Mert így most ugyebár kiderült hogy a modem is rossz volt de az mostmár jó
, meg a router is rossz még mindig. -
Motaba78
addikt
sziasztok érdklődni szeretnék, hogy ezt találtam a forgalom.upc.hu oldalon:
Felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön adatforgalma elérte az ÁSZF-ben meghatározott túlzott mértékû használatnak minôsülô mennyiség 80%-át. Túlzott mértékû használatnak minôsül, ha az Elôfizetô adatforgalma egymást követô három hónap átlagában 300 GB-ot meghaladja. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben adatforgalma ezt a mennyiséget meghaladja, úgy az Ön sávszélességét maximum 90%-os mértékben csökkenthetjük az adott hónap végéig. Kérjük, vegye ezt figyelembe és tartózkodjon az internethozzáférés túlzott mértékû használatától.
aug: kb.222GB
szept.: kb.254 GB
okt.: kb.282GB volt az adatforgalom
erre ma reggel eszméletlen lassú lett a netem, úgy tűnik be lettem korlátozva, de kérdezem én, ha 300GB a megengedett adatforgalom és én nem értem el akkor miért korlátozták be azt amire elő vagyok fizetve ? (ne számítsanak arra hogy ezt túl is fogom lépni) ?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
jerry311
üzenetére
teljesen félreérted a szitut, és kicsit hülye is a reakciód, na midegy....
igazából nem érdekel a véleményed, csak kíváncsi vagyok, hogy más tapasztalt-e az elmúlt 1-2 napban 20/3 mbit-es csomagnál 7/3 mbit-re való csökkenést a nappali órákban.késedelmes befizetésem volt, (amiért megsúgom, kamatot számolnak fel...), és ez azért nem egészen ugyanaz, mintha valaki nem fizet rendesen egy szolgáltatásért.... és ha túlmegy az ember egy időhatáron, akkor természetes, hogy korlátoznak.
és lehet, hogykésedelmesen, de 1,5* többet fizetek valamiért, amit nem kapok meg.de itt mint kiderült, nem korlátozásról van szó. teganap éjfél körül betelefonáltam, és semmilyen hivatalos korlátozás alá nem esek. sőt azt mondják, hogy telejes sebességem kéne legyen. hát kb. éjjel 2-től reggel 8-ig volt is. tehát egyértelmű, hogy hálózat túlterheltségi probléma.
még a telefonálás után rögtön kipróbáltam külön két gépet router nélkül más kábelekkel. így a hardveres / szoftveres hibalehetőséget a modemre korlátoztam. de mivel ezek után kb egy jó óra múlva magától helyreállt a sebesség, így tuti náluk van a gond.
lehet kérni sebességmérést, amikor kijönnek a saját laptopjukkal, közvetlenül modemre kötve. ha éppen akkor teljes sebességet mérnek, akkor 2k + áfa.
-
szab.tam
nagyúr
hi!
20/3 mbites chello-m van. a mai napon többször rámértem, és leesett 7/3-ra. ti tapasztaltatok letöltési sebesség csökkenést?
ugyan van kis díjhátralékom, de 1 hete fizettem be belősle, és a csekkmásolatot is elküldtem. ráadásul, ha korlátoznak, akkor azt 10%-ra szokták lenyomni, nem a harmadára...
5let? mindenki otthon ül, és torrentmókust játszik, nem bírja a hálózat, és emiatt a csökkenés? vagy csak nálam?
-
student
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére

-
shabbarulez
őstag
válasz
student
üzenetére
Az upload azért kisebb mert a full DOCSIS 3.0 szabványt jelenleg a legnagyobb eszközgyártók termékei még nem támogatják. Jelenleg még csak egy köztes szakaszban tartanak ahol a downstream ág több csatornás megvalósítása beüzemelhető, ami D3.0 esetén minimum 4 csatornát jelent. Ez a korábbi 50 Mbps-es downstream ág helyett 4x50-re vagyis 200 Mbps-re növeli a letöltési irányt. A D3.0 teljes szabvány a feltöltési irányba is minimum 4 csatornát ír elő, de ennek ma még a legnagyobb eszközgyártók nem felelnek meg, ezért ott még mindig a DOCSIS 2.0 egycsatornás upstreamje biztosítható ami maxmum 30 Mbps. Az idén nyáron elstartoló D3.0-ás eszközök a teljes szabványnak csak egy részét teljesítik.
A Cablelabs a DOCSIS szabványügyi szervezeti három féle rész szakaszt definiát tavaly nyáron amikor a validációk elindultak. A bronze a legkisebb, ami a downstream bondingot vagy a letöltési csatornák összekapcsolását jelenti, minimum 4 csatornával. A silver a második fázis, ami már tudja minimum 4 csatornán a upstream bondingot, mellette az IPv6, multicast és AES támogatást. A végső besorolás a Full, ami az előző kettő mellett még további hálózati menedzsmenttel kapcsolatos dolgokat követel meg. Jelenleg a Casa eszközei az egyedüliek amik a full specifikációknak megfelelnek ami nyár felé értek el, viszont a Casa piaci részesedése elenyészően csekély. A nagy eszközgyártók a Cisco, Arris, Motorola a bronze besorolást érték el idén tavasszal és csak jővő tavasz vagy nyár eleje felé várható hogy teljesítik majd a full specifikációt. Itt egy lista az eddig validált modem és cmts eszközökről: [link]
A szükséges hardver bővítő kártyák érkezése is csak jővő nyár felé várhatók. Most nyáron pl. a Motorola a 32 downstreames költséghatékonyabb bővítő kártyáját adta ki, mivel azt támogatják. A 32 upstreames bővítő modul csak jővő nyár felé lesz esedékes. Addig amíg a szükséges hardvere eszközök és szabvány támogatások nem állnak rendelkezésre, addig a szolgáltatók sem tudnak nagyobb uploadot nyújtani. Ezért van hogy a most elindult DOCSIS 3.0-ás infrastruktúrán kialakított csomagok uploadban erősen korlátozottak, mivel jelenleg csak a downstream ág kapacitása 4x-eződik. Ez pl. a UPC japán érdekeltségénél a J-Com-nál is tetten érhető, ott is 160/10 Mbps-es legnagyobb csomagot nyújtanak nyár óta 14 ezer körüli árszint mellett, ők voltak a világpiacon az első szolgáltató akik kereskedelmileg bevezették a DOCSIS 3.0-át.
Jővő nyár felé, amikor majd meglesznek a full specifikációk és az upload kártyák is megjelennek, akkor majd az upload irány is erősödhet a szolgáltatóknál, hisz 4x-es bondinggal annak is 4x-ezhető a kapacitása. Persze kérdés hogy mennyire engedik majd el a gyeplőt a szolgáltatók, mert a p2p miatt a túl nagy upload a korlátos osztott elérési közeg miatt kockázatokat rejt magában. Persze havi adatforgalmi limittel vagy DPI-vel el lehet érni hogy egy masszív seeder ne tolja napi 24h-ba fullon az magas uploadot, így túl nagy mértékbe leterhelje a hálózatot.
Szerintem jővő ősz felé, miután az egész DOCSIS 3.0 dolog teljes mértékben nyeresbe kerül, a korai alkalmazók után a kisebb szolgáltatók is elkezdik majd a D3.0 bevezetését. Szerintem ez alól a hazai UPC érdekeltség sem lesz nagyon kivétel, ahogy a sajtóhírek szerint a Tíkábel is jővő év végéig be akar állni a sorba. Mivel az MT már jővőre elindítja a G-PON fejlesztéseket és már első évben 200 ezer háztartást le akar fedni, a UPC-nek is fel kell majd mutatnia valami, ezért el kell kezdenie a D3.0 bevezetését, hogy ők is hasonló 100 Mbps körüli csomagsebességgel vituózkodhassanak, mint a konkurenseik. A verseny eddig is arra készerített a UPC-t hogy lépjen, ez ez után sem lesz másként.
Persze attól mert a migráció elindul, még nem fogja azt jelenti hogy egy hétvége alatt a teljes szolgáltatási területet átmigráltatják. Ez egy hosszabb folyamat lesz majd, biztos át fog nyúlni 2010-be is. Ha ugyanazt csinálják nálunk is mint a hollandoknál és mondjuk a 20 Mbps-es csomagot megemelik 50-60 Mbps-re akkor azon előfizetőkhöz, akik ezen csomagokba vannak ki kell szállni és modemet cserélni D3.0-ás eszközre. Viszont van 10 Mbps is csomag is míg hollandoknál csak 1.5 Mbps volt a kisebb ami maradt is. Kérdés az nő-e majd és ha igen meddig? Kell-e ott modemet cserélni? Azért ha sok előfizetőhöz ki kell szálni cpe eszközt cserélni már az első körben az tovább lassítja az átállást épp ezért nem hiszem hogy azt fogják favorizálni. Ez 100 Mbps körüli csomagra biztos hogy szükség lesz az MT G-PON csomagjaival szembe, annak az ára nagy valószínűséggel egy drágább 10 ezer vagy kicsivel feletti csomag lesz, ahogy hollandoknál is ez egy új, drágább csomagként jelent meg. Ha a 20-ast felemelik hasonló 50-60 Mbps környékére, akkor szerintem a 2 és 10 Mbps-es lehet marad változatlan, úgy ahogy a hollandoknál sem változtak a kisebb csomagok. De ez majd úgyis kiderül ha eljutnak a bevezetésig.
-
student
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
mi csori raty ország vagyunk szal sztem marad 2010 elöbb rákoncentrál a többpézes nyugatra mi maradunk a végéreezek az upok elég ratyik azér !
azt várom mikor jön már el az az idő hogy skype start és bnővel/családdal/haverral
full screenbe hd hanggal+képpel akadás nélkül dumálok
ehhez nem tom mien up kell de gondolom jopár mbit
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most olvasom alaposabban : végülis az új előfizetőknek is csak akkor olcsóbb akármelyik chello díjcsomag, ha mellé valami mást is megrendelnek!!!

hf

Régen 30, majd 60 giga volt a korlát