Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ekusonamas
csendes tag
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy amíg Vistát használtam nem volt gondom a Youtube videókkal, simán mentek, nem akadtak még HD-ben sem és a képük is szép volt.
Most Win7-re váltottam és a videók akadoznak vagy lassulnak már 720p-ben is, illetve valahogy a kép is mintha recésebb lenne. Sőt tegnap néztem egy filmet Media Player Classicon(eddig is ez volt és hibátlan) és abban is előfordult, hogy akadozni kezdett a film.A legfrissebb Flash Player is lent van, de próbáltam korábbival is, ott mondjuk mintha nem akadt volna annyira, de rosszabb volt a kép.
Mi okozhatja?
Letöltögettem a friss drivereket a Driver Genius Pro-val, de még mindig ez a helyzet. :/Egy integrált ATI Radeon 3100 van benne.
A gépem adatai a profilomban, ha kell bármi más infó, akkor mondjátok mit és honnan.És tényleg azért nem értem, mert eddig minden oké volt Vistán, pedig legalább 4 éve telepített rendszer volt és most a friss Win7-en meg vacakolnom kell mindennel. :S
Előre is köszönöm!
-
nagyúr
válasz Ekusonamas #23303 üzenetére
Ilyesmi akkor szokott lenni, ha a hardveres videógyorsítás nem működik.
Sajnos nem tudom, így fejből meg pláne, hogy volt e valami változás a Vista/Win7 között ezen a területen, vagy a driver modell ezen részén AMD/ATI oldalon.Probáld ki hogy MPC-HC-t használsz és ott a különböző renderelők között váltogatsz és megnézed melyik a jobb. DX9, EVR... stb.
Tippre az is lehet változott a hardver támogatása Win7 alatt és már nem támogatják a te hardvered által nyújtott DXVA módokat. Valami jobb kell nekik minimum, pl DXVA2... vagy ilyesmi.
És mivel nincs ezért valami szoftveres mód megy csak.Processzor terhelés hogy alakul?
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
törölt tag
A chrome, meg a Youtube alkotott valami újat, és azért szaggatnak, meg nem időközönként megállnak a videók, és nem csinálnak semmit. Én már ezzel bajlódom vagy 3 napja, mindent kipróbáltam de semmi eredménye...
-
Jakuu
őstag
http://www.youtube.com/html5?hl=hu
Azon azoldalon allitsd at html5-re a lejatszast a Youtube-nek es akkor a videok tobbseget nem a flash fogja lejatszani.
-
Ekusonamas
csendes tag
válasz FollowTheORI #23304 üzenetére
Youtube-nál kivettem a pipát az enable hardver acceleration-ból, mert anno amiatt nem tudtam teljes képernyőre kitenni az 1080p videókat. Megszokásból most is ki van véve, de ha bepipálom akkor sincs semmi változás.
Szerintem is valami driver balhé lesz. :/
Egyébként Firefoxot használok, mert ez tetszik a legjobban mind közül és eddig semmi gondom nem volt.
A proci 50-60% között ugrál, néha egy pillanatra felugorva 80-ra, ha 1080p vidi megy Firefox alatt Youtube-on.
Ha csak 720p, akkor 25-35 között ugrál.A Youtube HTML5 meg nem jó, mert sok videó úgy el sem indul, próbáltam. :S
Ha vennék egy külön videokártyát, akkor az megoldaná az ilyen jellegű problémákat?
-
mattbalance
csendes tag
Hello. Olyan gondom lenne hohy Windows 8.1 alatt Battlefield 3-nal ha megolnek mindig beugrik egy fekete kep, es az h ha indul a jatek mindig feldobja a monitor csatlakoztatasi modjat, jelen esetben h DVI. Esetleg tudna valaki vmi megoldast?
-
Ekusonamas
csendes tag
válasz Ekusonamas #23309 üzenetére
Vagy az lehet probléma, hogy régen ATI Catalyst volt a Vista alatt, most meg AMD Catalyst van a Win7 alatt?
-
torcipepe
csendes tag
sziasztok.
frissítettem ma az amd catalyst drivert, de telepítés közben villogott, majd kikapcsolt a monitor háttérvilágítása. próbálkoztam az újraindítással, a monitor ki-be kapcsolásával, fényerő állítgatásával, de semmi. csökkentett módban fut. a képpel minden rendben, ha megvilágítom lámpával a monitort, akkor látszik. egyedül a háttérvilágítás nem megy.
találkozott már valaki ezzel a hibával? esetleg valami megoldási javaslat?
Asus K52 notebook, Win7x64 frissített, ATI Mobility Radeon HD 5470 1GB -
Urzu_7
aktív tag
válasz torcipepe #23312 üzenetére
Ha háttérvilágítás nem megy az inkább a fénycsövek (vagy ledek) hibája lehet, tehát inkább a monitor (kijelző) hibája és nem a catalyst-é. De mivel írtad hogy telepítés közben csinálta ezért azt merem feltételezni, hogy a driver valamit másképp akar elindítani, Túl nagy felbontás, túl magas frissítés kombinációk csinálhatnak ilyeneket. Én amondó vagyok hogy az Asus oldaláról szedd le a drivereket ha esetleg nem onnan szedted.
(ez meg lehet hülyeség, de elképzelhető, hogy valamiért lekapcsolja a notebook magától hogy energiát takarítson meg és véletlenül a driverben valami félre lett írva?)
[ Szerkesztve ]
giran~
-
nagyúr
válasz torcipepe #23312 üzenetére
Tudom tömöríteni akartad az infot, de most akkor csak windows alatt nem mutat semmit, vagy már a boot/bios sem látszik?
Ha csak windows alatt akkor lehet driver probléma tényleg...
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Ekkosh
tag
Sziasztok, lehet nem jó topikban vagyok (légyszi ígazítsatok útba ha nem). HD filmezéssel kapcsolatban van problémám. A alábbi felállásban szeretnék HD filmet nézni, viszont már a 720p filmek is beszaggatnak a gyorsabb jelenteknél. Biztos van erre egy szakszó amit nem tudok, a kép és hang nem áll meg, csak csak a kép egy így zavaróan lelassul egy pár másodpercre.
(i3 560, 8GB RAM) Sapphire Radeon 5450 512 DDR3 --> Highspeed HDMI v1.3 (3méter) --> Yamaha RX-V573 erősítő --> HighSpeed HDMI v1.4 (1,5 méter) --> Samsung 40c530 TV
A driver-t és a catalyst-ot frissítettem a legújabb verzióra, de ez nem oldotta meg a dolgot. Az erősítőt is kiiktattam, de nem javult a helyzet. Merre fele kellene keresgéljek? Előre is köszi mindekinek.
-
nagyúr
válasz Ekkosh #23315 üzenetére
Szerintem a frame drop lehet amire gondolsz.
Keress valami másik lejátszó programot, lehet ott van valami ami nem működik jól.
Pl a 23.976/24 fps -> 50/60Hz konverzió. Vagy hardveres gyorsítás hiánya... (bár ennek a gépnek prociból szoftveresen is vinnie kéne ezeket).
[ Szerkesztve ]
-
Ekkosh
tag
válasz FollowTheORI #23316 üzenetére
Áhh tudtam hogy van rá valami google-zhatóbb szó. VLC-t használok, nézek akkor valami mást, illetve utána nézek. Köszi.
-
Jakuu
őstag
válasz Ekkosh #23315 üzenetére
#20196 es a #20237 hozzaszolasnal ezt kiveseztem mar mas hasonlo problemaja eseteben.
Olvasd el azokat a hozzaszolasokat, kepeket is mellekeltem a problemarol, amit az MPC-HC (Mediaplayer Home Cinema) szoftverrel te magad is tesztelni tudod, a kepek alapjan es a leiras alapjan orvosolni a problemat, hogy a kijelzo frissitesi ratajat a film frissitesi ratajahoz igazitsd.
Ha ez esetleg nem menne, akkor johet a szoftveres megoldas, mint peldaul az olyan lejatszo, mint a Splash Pro, ami a Motion² ( 20/24/25/30p to 60p conversion) -t tudja szoftveresen. -
ETOM
addikt
Win 8.1hez mikor várható legacy driver?
-
_DiEGO_
őstag
[AMD Catalyst™ 13.10 Windows® Beta2]
Last Updated
9/30/2013AMD Catalyst 13.10 Beta2 includes all of the features/fixes found in AMD Catalyst 13.10 Beta
Includes a 32-bit single GPU, and a AMD Crossfire™ game profile for Battlefield 4™
Total War™: Rome 2 AMD CrossFire profile update
AMD CrossFire frame pacing improvements for CPU-bound applications
Resolves image corruption seen in Autodesk® Inventor® 2014
Resolves intermittent black screen when resuming from a S3/S4 sleep-state if the display is unplugged during the sleep-state on systems supporting AMD Enduro™ technology
Updated AMD Enduro technology application profiles for AMD Radeon HD notebook users
Profile Highlights:
Total War: Rome 2
Battlefield 4
Saints Row 4
Splinter Cell® Blacklist™
FIFA 14 -
rmikee
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy telepítettem edge cam-et egy új laptopra HP Pavilion G6-2240sh.
A program támogatja a gépben lévő AMD Radeon HD 7600M-et, de a CCC nem igazán akarja maximumon futtatni, mert lakat van mellette és nem tudom energia gazdaságosról maximumra tenni.Ezt hogy lehet megoldani, hogy ne legyen okosabb a program mint én?
Válaszokat előre is köszönöm!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
-
Mian
aktív tag
Sapphirenál eddig is ennyi ideig ültek egy catalyston??
már rég kinn van a 13.9 de náluk még mindig nincs fenn -
Mian
aktív tag
Az lesz végső soron, csak eddig mindig a sapphire oldaláról szedtem mert mégiscsak olyan a kártyám.
Pedig mindig hangoztatják, hogy kiemelt partnere az amd-nek. Végül-is a catalystokból már nincs effektíve pénzük tehát érthető, hogy szarnak rá, főleg a mai világban.
Gondoltam dobok egy kérdést ide hátha ti többet tudtok.[ Szerkesztve ]
-
Ipadipad
tag
sziasztok
2napja vettem egy HD7870 Videokártyát
gondoltam ez a kártya elég lesz Passziv 3d monitoromhoz [LG]
nos felraktam a driver cd-t de sehol nem találom a catalysba hogy hol tudnám aktiválni a 3d-t3játékot is feltelepitettem hátha játékon belül kell aktiválni
[bf3 .. Splinter cell Blacklist,,,Saints row 4...]
de egyikben se tudom aktiválni a 3d-tanno réges rég mikor még nvidiám volt [ fx 5200 ]
akkor ott a driverben 2gombnyomásal kék/piros 3d-t elötudtam csalogatni
[unreal tornament 3-ban eszméletlen volt ahoz képest hogy kék/piros megoldással volt megoldva ]nos a catalysban hol érdemes keresgélnem ?
Probáltam 2 különáló programmal is a 3d-t [ iz3d és a másik Tiref3d ]
de ezek sajnos régi programok és igy a mai játékokat nem támogatja...[simán a monitorban van 2d->3d beállitás... de az nem olyan mintha valoban 3d-be menne a játék.. ]
L26bKz
-
_DiEGO_
őstag
Milyen szemüveget kaptál monitorhoz ? néztél rajta 3D filmet már ? Milyen lejátszóproggit használsz ? stb
[ Szerkesztve ]
-
beelaim
csendes tag
válasz FollowTheORI #23301 üzenetére
Köszi a segítséget, ha jól emléxem a 9.valahányassal próbálkoztam.. Holnap megpróbálom amit linkeltél.
-
dik
őstag
Helló!
Lenne egy kis kérdésem remélem tud valaki segíteni, lehet kicsit amatőr a hiba de a sírbavisz. Van nálam egy régi compaq evo n800v masina és olyan gondom van a catalys-t egyszerűen nem teszi fel ilyen hibát ír: Error Number : 0*80040707 meg valami Islayer.ISLIsATICard. emleget! Winxp 32bit van szó. Gyártói oldalról szedtem a drivert és már 2x újraraktam a win-t de semmi ugyanaz a gondja.
Nagyon köszönöm a segítségeket előre is!"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
dik
őstag
Pontosabban a hibaüzenet:
Error Number : 0*80040707
Description: Dll funktion call crashed: Islayer.ISLIsATICard
Setup will now terminateMit lehet ezzel kezdeni mert kifogytam az ötletekből!
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Zs1L
csendes tag
sziasztok,
beszereztem egy Dell Inspiron 5521-es laptopot, ugye két vidi kártya van benne, az intel, meg egy amd 8730m.
Kérdés,hogy komolyabb igénybevételnél (például játék) automatikusan vált a két kártya között a gép, vagy be kell állítani valamit ? A driver telepítésnél a leírtak szerint jártam el, először intel, majd amd.
Köszi!
öö igen. nem. gondoltam rá.
-
vasi89
addikt
Hello!
Van 1 Sony Vaio vpcsa notebookom. Van benne 1 AMD RADEON HD6630M és es Intel HD3000. A hd3000 minden játékot normálisan nyit meg de ez ugye kevés, ha átváltok a radeonra azzal nem lehet fullscreenbe futtatni egy játékot sem csak nagyképernyőre kirakni de attól még ablakban futtatja. Felbontást lehet változtatni illetve minden egyebet de ALT+ENTER-rel sem engedi mert egyből kiugrik ablakba. A contorl centerben pedig nem jeleníti meg az opció között a laptop kijelzőjét. Gyárilag ez a driver van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest