Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
laczko.atika
csendes tag
válasz bozont #22150 üzenetére
Akkor leírom megint egyben az egészet!
A tv-n egyik napról a másikra nem volt kép érzékeli a hdmi kábelt mert ha a tv be van kapcsolva és bekapcsolom a gépet a tv átvált hdmi módra. lepróbáltam laptoppal a kábelt és a tv-t ahogy bedugtam egyből bejött a tv-n a windows ( tehát nincs elállítva a tv ) ha ezután átdugom a pc-be ugyan úgy átvált hdmi-re csak nem ad képet viszont nem írja ki hogy nincs jel, ( ha nincs bedugva kiírja és visszaszámol 05:00;tól )tehát jel van. Nem látom a tv-t mint másodlagos kijelzőt sem a windowsban sem a catalystban. Drivert csak utána frissítettem miután nem adott képet. Kipróbáltam úgy is hogy csak a tv-t dugom rá akkor beállítástól függetlenül mennie kellene mert az lenne az elsődleges monitor de nem ad képet.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz laczko.atika #22151 üzenetére
Oké, a laptop mellet elsiklottam, de így látatlanban egyre gyanúsabb, hogy a vga HDMI kimenete szállt el.
De még eszembe jutott egy dolog ami előszokott fordulni. A hangeszközöknél nincs letiltva az AMD HDMI kimenet? Mert ha igen akkor az lehet még probléma, olyankor képet sem küld ki. -
laczko.atika
csendes tag
válasz bozont #22152 üzenetére
...hát ezt majd megnézem ha otthon leszek jó ötlet csak akkor megint az van hogy ha nem küldene ki jelet nem váltaná át a tv-t hdmi módba vagy nem tudom megnézem ha otthon leszek de szerintem is inkább a csatinál van a kutya elásva. Érdekes lenne egyébként mert az audio beállításokat nem babráltam már 1 éve.
[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
betyarr: 106w hivatalosan amúgy ha jól emlékszem, mert még érdekes is volt h pár wattal többet fogyasztott a 4830 (5830 meg vagy 25el evett többet az 5850nél ezeket nem tudom, hogy hozták ki az amd-nél ) ...viszont akkor nem tudom :S
bozont: idle-nél oké, de az egy dolog, hogy le tud adni valami annyit amennyi papíron rajta van... egy autóba is hiába van bele írva a 240 mégsem hajtod folyton 240en az autópályán, mert ha így tennél hamar annyi lenne neki... ha jól tudom, bár a szakik javítsanak ki ha nem így van, de olvastam régebben, hogy 80%-os terhelés fölött nem ajánlatos egy tápot használni huzamosabb ideig, márpedig egy izmosabb játék alatt kihasználja pl a proci a rendelkezésre álló tdp keretet.
Kék halált már lehet azért adja be idle alatt is, mert instabil a rendszer, végét járja a táp?
Ez esetben viszont tényleg nincs tippem, ha egy többet fogyasztó vga-ról váltott. :S
Bár egy próbát lehet megér, ha van csere táp.Visormail: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Persze az még hogy hány W-os nem mondd el mindent, a tápos topikban erről rengeteget írnak. Nem mindegy hogy melyik ágon mekkora áramerősséget tud leadni, meg hogy a 12V-os ág kétfelé van e osztva, hatásfok meg mittudomén, plusz az öregedés is száradnak a kondik csökken a leadott teljesítmény.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
betyarr
veterán
és ha a béta drivert tenném fel neki?mert az 1 soros hibaüzi megint valami ati driverre utal,mint az előző kékhalálozásokkor.
-
Mian
aktív tag
válasz Visormail #22155 üzenetére
Tudom, összetett dolog jaja. Mindenesetre egy phenom II + 7770 alá én tennék egy 450-500as tápot minimum. Ezek már csak ilyen részletkérdések de, hogy pl az a proci zabál, az tuti, az én "kis" i3-asomhoz képpest legalábbis mint állat.
betyarr: Próba cseresznye.
Szerk.: hát vannak különbségek az biztos, az fsp 400amat a szervizbe anno egy superb 550esre cserélték úgy, hogy meg sem kérdeztek, gondolták biztos úgysem ért ez hozzá... na most a superb tudott leadni a 12V-os ágán 360w-ot emlékszem az fsp meg 336-ot... marha nagyot léptünk előre, mindenesetre utána már nem kékhalálozott de azért a superb is megszenvedett azzal a 6400+ BE és 4830 kombóval játék alatt volt hangja, meg fűteni sem kellett nagyon a szobában télen
(Gigabyte ráírta szépen a peak powert, ennyi erővel a mostani hexa 400am meg 450es lenne a gigabyte szerint.... Marketing..[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Ja hát igen, meg a gigabytenak egy 12V-os ága volt. Hexának pl 2 van, de az apróságok mehetnek a proci mellé, 55w mellé elfér és így a 7770 lehet a másik ágon.
Na de befejeztem az offot. -
D34L3R
tag
Üdv all! Nézegettem a kommenteket de nem tudom eldönteni... jóformán minden félét írnak! Nos van egy Asus 4850-em jelen állás szerint melyk a legmegfelelőbb catalyst hozzá! Feltelepült a 13.1... de nem érzem hogy hűde frankó lenne...! olvasgattam hogy régebbi lehet jobb... de melyk? Illetve még egy kérdés... mivel tudom állítani a Mhz-et? Nem húzni akarom csak amikor pl filmet nézek vagy csak net ne terhelje annyira kártyát! Köszi előre is! Csáó
Három a magyar igazság! Fű, papír, olló! ;) <-----> Ideje leszállni a magas lóról és ráülni egy pónira! xD
-
InfiniteReality
őstag
válasz D34L3R #22159 üzenetére
12.10 és 13.1 driverek WHQL-ek, nincs gondom velük. Egyik a céges gépemen van, oda elég is, a frissítés kicsit körülményes a Bit9 miatt.
Itthon 13.1 van.
A céges gépben két db 6450-es van CF-ben, az itthoniban egy 6970-es. Igaz a céges gépen nincs játék, de két monitort rendesen hajt, gond nincs vele, videók simán mennek, firefox vagy bármilyen más fagyás nincs.De! A hd4000 sorozat azthiszem már Legacy kategória, oda már csak a régebbi driver jó. Igaz, egy HD3650 van a laptopban (IBM/Lenovo T500), azon 13.1 Legacy van, de ott sincs gondom vele.
Játékok mennek rendesen, fagyás nincs.Persze sajnos ahány konfig, annyi hibalehetőség. Hozzáteszem mind3 gépen Win7 Pro 64bit van.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
D34L3R
tag
válasz InfiniteReality #22160 üzenetére
Köszi a gyors választ! Jah igen nekem win7 32bit! Az az igazság hoyg nem vagyok otthon ebben az ATI témában... eddig csak NVIDIA karijaim voltak... azokkal ugyebár nincs ennyi hercehurca! Nos 13.1 legacy van a gépen de játék közben van néha enyhe lag (felbontástól függetlenül)... ezért bátorkodtam utána érdeklődni hogy van e valamilyen más catalyst! Vagy a sima drivere jobb lenne? Csak nem akarom próbálgatni hanem hátha van valami tuti! Mellesleg megvan a gépem a játékokhoz (4 giga, X2 5200+, 4850) szóval érted... szerintem driver
Három a magyar igazság! Fű, papír, olló! ;) <-----> Ideje leszállni a magas lóról és ráülni egy pónira! xD
-
D34L3R
tag
válasz Visormail #22162 üzenetére
Persze értem, hogy nem hajtja ki... de akkor se kellene belaggolnia 1024x768-ba! Köszi a tippet kipróbálom ha hazaértem mert most meló! De ugye ez catalyst? Bocsi a tudatlanságomért de tényleg nem vagyok otthon a témában!
-
-
D34L3R
tag
válasz Visormail #22164 üzenetére
pl Van helsing... egy 8600GTS-el simán ment persze kompromisszumokkal... 8800GT-vel evidens magasabb beállításokkal simán... 4850-el akármilyen felbontás kb 5 percenként van lag! Vagy esetleg enneka catalystnak van valami speckó beállítása?
[ Szerkesztve ]
-
D34L3R
tag
válasz Visormail #22166 üzenetére
Igen amúgy azóta is a netet bújom... a 11.9-et ajánlják! Egy megjegyzés... a Van Helsing nem régi játék! Ha hazamentem rápróbázok!
-
Rockland
tag
Hali.
Ez igy normális, hogy csak böngészek, és magasak az órajelek? -
-
törölt tag
válasz laczko.atika #22151 üzenetére
És miféle TV -d van ?? Ott is nézted a bemeneteket ? Esetleg másik HDMI portban ??? Lehetőleg az elsőszámú HDMI portba legyen !
Nem tiltottad le véletlenül a HDMI jelkimenetet CCC beállító panelben ??? Mert ugye van ott sok elállítási , igen ELÁLLÍTÁSI lehetőség , mégha Beállítás is a neve ...
Nehéz elqRNI egy AMD karit ilyennel .
Win+P[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Rockland #22169 üzenetére
Milyen verzioszamu drivert hasznalsz? A 7790-es karihoz jelenleg a 13.4-es drivert hasznalom, mert amit kiprobaltam beta drivert (13.6 Beta2) nem vette vissza az orajelet, mindig maxon jart. A bongeszoben kapcsold ki a hardveresgyorsitast. Es ha filmet nezel akkor pedig CCC-ben kapcsolj ki minden kepjavito effektet, mert az is maxra hajtja a karit. En MPC-HC BE lejatszot hasznalok filmnezesre, es ha kikapcsolom az effekteket akkor 400-500 MHz-en megy a kari, ha ugyhagyom ahogy "gyarilag" be van pipalva minden akkor a lejatszo is maxra huzza a karit. Bőrtónus, es tarsai.
-
Rockland
tag
válasz Steelmanus #22178 üzenetére
ezt
de néztem 13.4-el is,
memória órajel az 150 és 1500-ról oda vssza ugrál,
a ccc-kikapocsolást mindj kipróbálom, a programot letöltöttem, a hadvergyorsitást ki offoltam.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
-
Rockland
tag
válasz Steelmanus #22181 üzenetére
hát az most 300-480mhz kb, tudsz olyan filmet ahonnan letöltötted, és neked jó a minőség esetleg? mert már nem tudom h most mit higgyek..
-
Steelmanus
addikt
válasz Rockland #22182 üzenetére
En arra reagaltam hogy irtad, magasak az orajelek bongeszes kozben.
Bar ez mar nem egeszen ebbe a topikba tartozik, erdemes lenne elolvasnod Oliverda cikket AMD Radeon HD 7790: a hiányzó láncszem es ott is a masodik oldalon a Az új PowerTune implementáció kepet nezd.
A 7790 mar nyolc lepcsoben valtja a GPU orajelet, igy elter a regota megszokottol.A YT-on a Home vidoval szoktam nezni az orajelet FF alatt, most a 22.0 stabilt hasznalom Adobe.Flash.Player-11.7.700.224-el.
De van egy tesztvideo ami HD Video (1080p)1.5 Mbit/s itt mar maxon megy a kari.
-
Rockland
tag
válasz Steelmanus #22183 üzenetére
sztem jólesz itt minden, csak nekem volt némelyik filmnek furcsa a minősége 4hónap telefonon filmezés után köszi! már csak egy gondom van amit már máshol is irtam, hogy sötétebbnek látom a szineket, de valami monitor kábel hiba lehet, mert csak csinálok egy printscreent ott ugyanolyan a kép, és csak akkor jön vissza világosabbra ha rákötök egy crt-monitort és utána már jó a másikkal is, tényleg csak egy kábel lenne a gond
[ Szerkesztve ]
-
D34L3R
tag
Hali! 2D-ben hol tudom beállítani (vagy milyen progival) vagyis visszavenni a Mhz-et illetve a hardvergyorsítást hol tudom kikapcsolni! Köszi!
-
Steelmanus
addikt
válasz D34L3R #22185 üzenetére
Kulon a 2D es a 3D orajelet nem tudod allitani a Catalyst-ban, keresd meg a kartyat topikjat ott biztosan jobban tudnak segiteni. A kartyak gyartoi adnak kulon Tweak progikat a kartyajukhoz. A hardveresgyorsitast - gondolom a bongeszore gondoltal - szinten a bongeszo topikjaban kerdezd, hiszen azt sem irtad melyikrol lenne szo.
-
veterán
Sziasztok!
Van valami gyógyír arra, hogy ha lekapcsol a monitor, és után megmozgatom az egeret nem jön vissza a kép, és nem kapcsol be a monitor.
HD7950, win8, 13.4Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
bozont
veterán
válasz adamssss #22187 üzenetére
A 13.4 nem volt a gépemen, a 13.2b7-et használom még mindig és nagyon jól működik. A zero core-ral sincs probléma és a monitor is visszakapcsol mindig.
A win8-cal meg semmi probléma, nagyon jól működik és olyan játékok is elindultak rajta amik win7-en nem, vagy nagyon bugosak voltak.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Kicsit off, de talán tudjátok: Melyik AMD VGA-k felelnek meg a DX11.2 követelményeknek? Minden HD7xxx kártya, vagy csak 7790 és 79xx?
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Steelmanus
addikt
válasz bozont #22195 üzenetére
Igen a 7770-es karihoz jo, a 13.2b7 de a 7790-hez mar nem. En probaltam feltenni de nem minden komponens telepult. Azert tudom mert eloszor egy 7770-es karit vettem (kishutoset), 2 napig volt a gepemben, de nem tetszett es visszavittem a boltba a penzt visszakaptam, igy lett helyette egy 7790. Most a 13.4-et hasznalom.
-
Thrawn
félisten
válasz katt777 #22196 üzenetére
A Microsoft előzetes állásfoglalása szerint csak arra a hardverre írható rá a DirectX 11.2 támogatás, amelyik a D3D_FEATURE_LEVEL_11_1 szintet is támogatja. Ennek jelenleg csak a GCN architektúrára épülő AMD Radeon grafikus vezérlők felelnek meg. [link]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest