- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgoogyi
senior tag
válasz
pityaa23 #1923 üzenetére
Keress neten a házitokhoz hasonló feladatokat és próbáld megoldani.
+ kérdezz itt, ha van időm, válaszolok.Mindenképp értened kéne ezeket, majdnemhogy készségszinten:
for, while ciklusok
if, else if, else
pointerek, pl int *
referenciák pl. int &
new, new[], delete, delete[]
tömbök kezelése
class
{
private:
public:
protected:konstruktor
destruktoradattagok
tagfüggvények
virtual tagfüggvényekstatic adattagok
static függvényeköröklődés
}fontosabb collection-ök: std::set, vector, list
Mondjuk ez így elég sok, nem igazán két hetes téma.
Jó lenne tudni, hogy mi az, amit elvárnak. -
mgoogyi
senior tag
válasz
pityaa23 #1909 üzenetére
Csinálsz egy ehhez hasonló Aminosav osztályt:
Class Aminosav
{
private:
std::string rovidites;
char betujel;
int C,H,O,N,S;
const static int C_TOMEG = 12;
const static int *_TOMEG = ...
const static int *_TOMEG = ...
stb.
public:
Aminosav( >>paraméterek<< ) :
rovidites (p1),
betujel(p2),
stb.
{
}
std::string OsszegKeplet()
{
...
}
int RelativTomeg()
{
...
}
stb.
};Beolvasáskor valamilyen konténerbe(pl. std::set vagy std::vector) bepakolod őket a file-ból beolvasott adatok alapján.
Minden részfeladathoz csinálsz neki egy függvényt, és a függvényben megoldod a részfeladatot.
pl a relatív tömeg az egy súlyozott összeadás.Beolvasás: std::ifstream-mel például, a sorok parsolása meg tokenekre szedéssel vagy sscanf.
Az a kérdés, hogy milyen szinten vagy és mi nem világos abból, amit leírtam?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pityaa23 #1057 üzenetére
A nulláról egy csokiért nem hiszem, hogy túl sokan tolakodnának egy ilyen jellegű feladat megoldásáért.
Akkor lenne esélyed, ha 1.) kicsit motiválóbb jutalmat ajánlanál, VAGY 2.) már elkészítetted volna a feladat nagy részét, és ott kérnél segítséget, ahol elakadtál.Ráadásul talán időben kellett volna szólnod.
Igazából nem is értem, egyes személyek miből gondolják, hogy a topic látogatóinak legjobb szórakozása mások házi feladatának megírása a nulláról.
-
j0k3r!
őstag
válasz
pityaa23 #866 üzenetére
en valahogy igy csinalnam a cseret:
for (int i=0; i<szo.length()-1;i++)
{
if(szo.substr(i,1) == 'a' && szo.substr(i+1,1)=='l')
{
ujszo.replace(i,1,'A');
}
}persze az ujszo egy ures string, a szo meg a bekert karaktereket tartalmazza
nem forditottam, ha esetleg szintaktikai hiba lenne benne -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pityaa23 #866 üzenetére
"system pause
először cin.get() -et használtuk, de a tanár áttérített minket erre
"
Akkor a tanárod egy... inkább nagyon finoman szólva...választhatott volna más tanári pályát.
Szokj le róla. Persze ahogy érzed.A programodat mivel fordítottad?
Oltári nagy...furcsaságok vannak benne.
- SZOV(i)='A';
Ez meg micsoda? Kíváncsi lennék, milyen fordító az, ami ezt elfogadja...ugyanis ennek semmi értelme.- if(SZOV=='a'&&...
ez már megint mi?-strlenhez illik include-olni a string.h-t (ez nálam is kimaradt az előző kódban, mert sajnos Visual C++ elég engedékeny)
-annak a do-while ciklusnak sincs túl sok értelme a standard inputról való bekérésnél...ha sikertelen a beolvasás, azt nem így szokás ellenőrizni...arra pl. ott van a cin good(), eof(), stb. függvénye, és más módszerek is vannak, de nem így kell.
-ezenkívül a programodba semmiféle ellenőrzést nem vittél bele, hogy elkerüld az esetleges túlcímzést.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pityaa23 #862 üzenetére
Hali!
Készítettem egy lehetséges gyorsváltozatot, aminél csak arra kell figyelned, hogy a helyettesítendő karaktersorozat mindig hosszabb legyen, mint amire titkosítod, jelenleg így működik helyesen (pl. "al" helyett "A"-t akarsz beírni, erre igaz a feltétel) - így volt a legkönnyebb megvalósítani többek közt a string osztály alapfüggvényei segítségével (a replace() fv. különben felülírná a további karaktereket - ennek elkerülésével most nem foglalkoztam).
Remélem ezeket felhasználhatod a feladatod megvalósítása során.Itt megtalálod az általam írt kódot: [link]
Teszteltem, működik, kommenteztem, hogy érthetőbb legyen a megvalósítás.
----------
system("pause");
Ezt kitől tanultad? Meg kéne ütni!helyette sokkal szebb pl. a
cin.get();
és/vagy
getchar();
Ez egy karaktert vár, és nem közvetlen rendszerhívás, mint a system-mel kezdődők, és amik természetesen egyáltalán nem platformfüggetlenek (pl. sok rendszerhívás, ami Windows-on működik, nem működik Linuxon). Az ilyeneket kerüld, a system hívásokat csak akkor használd, ha tényleg nagyon muszáj - de egy kezdőnél általában ilyen probléma nem merülhet fel, mert a klasszikus kezdő feladatok 99,9%-a megoldható ezek nélkül - ha nem, akkor ott már a feladat kiírójával van baj... -
bpx
őstag
válasz
pityaa23 #863 üzenetére
felesleges rögtön az elején átmásolni a teljes SZOV1-et SZOV2-be
úgyis végigmész egy ciklussal SZOV1-en, elég lenne ott karakterenként átmásolni
ha 'al'-t találsz akkor csak egy 'A'-t másolsz át, ha 'fa'-t, akkor csak egy 'B'-t, egyébként meg azt ami épp ott vande a legegyszerűbb az lenne, hogy string típust használsz, és annak a megfelelő tagfüggvényeit (find, replace, esetleg erase)
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest