Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz Tim82 #125297 üzenetére
Röhöghetsz, de ettől még mindig nincs benne általad istenítet, rendszerben, ahova kaptam.
Tán, Te készítetted.GDPR, már ott megszegte, hogy nevemet behúzta.
Ennyit erről.Tartózkodási helyhez semmit sem rendelhetsz, mint eddig is.
Csak állandó lakcímedhez.De tudom, nehéz berakni adatbázis kapcsolatba ügyintézési régió választót és ott listázza hely szabad időpontot.
De hajrá, remélem nem lesz ilyen kaja rendelő, mert akkor éhezés csúcsot döntene.
Most volt róka, Fuxis Fox
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Mr.Csizmás
titán
válasz FoxiestFox #125298 üzenetére
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
félisten
Kolibris jó reggelt.
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125296 üzenetére
Bejelentkezel, igen, ott vannak lakóhely, stb. adatok, igen.
Akkor hol itt a gond?
Például ott, hogy nincsenek ott, mert nem húzza be automatikusan a lakóhely adataidat az időpontfoglaló rendszer egy Ügyfélkapus bejelentkezéssel? Miért is tenné, miért kellene tennie? Az Ügyfélkapu hivatalosan azokat az adatokat tárolja, amiket az Ügyfélkapu adminisztrációs oldalon bejelentkezés után a Regisztrációs adatok menüpontban olvashatsz, ezek a természetes személyazonosító adataid. Az, hogy esetleg Ügyfélkapus azonosítással más hivatal szolgáltatásában az adott hivatal által nyilvántartott címadataidat meg tudod nézni, az ettől tök független.A GDPR-előírásokkal mennyire kompatibilis vajon az az elvárásod, hogy megtegye a szolgáltatás azt, hogy szigorúan véve olyan adataidat, amikre nincsen szükség az adott szolgáltatás használatához, automatikusan, a beleegyezésed nélkül behúzza, tárolja stb.?
De tegyük fel, hogy van mondjuk egy Zala megyei állandó lakcímed és egy budapesti tartózkodási helyed és ezeket behúzza a személyiadat- és lakcímnyilvántartásból az időpontfoglaló felület. Neki kellene eldöntenie, hogy automatikusan melyik régióban szeretnél időpontfoglalásra keresgélni, vagy neked? A logikád szerint akkor is ezeket kellene amúgy felhoznia, ha amúgy éppen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartózkodsz fizikailag és ottani kormányablakba szeretnél időpontot foglalni?
Ő, még mindig nincs a listában, az ahova kaptam időpontot.
A #125283-nak sikerült megugorni felfogni az erre vonatkozó részét vagy esetleg elvitte egy kolibri az erre szánható időt és energiát?
Akkor hol is van szabad időpont, adott intervallumban?
Amennyiben - kiindulva önvallomásodból - leragadtál több, mint 25 órája a helyszínválasztó képernyőn, nyilvánvalóan sehol. Azért az emberek 99+%-a ennél tovább szokott lépni...
Budafoki út miért van ott, mikor ott csak földhivatal van?
Szerintem azért, mert nem véglegesre tervezték a bezárását, csak "meghatározatlan ideig tartóra", de amennyiben ezt érvnek szántad arra, hogy az elszúrt folyamatelképzelésed mellett érvelj, ha nem gond, inkább csak diszkréten kiröhöglek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
darvinya
titán
válasz Tim82 #125295 üzenetére
Bejelentkezel, igen, ott vannak lakóhely, stb. adatok, igen.
Akkor hol itt a gond?
Már megint az a fránya adatbázis kapcsolatok, nehéz, mert nem fogd és húzd.Ő, még mindig nincs a listában, az ahova kaptam időpontot.
Akkor hol is van szabad időpont, adott intervallumban?
Budafoki út miért van ott, mikor ott csak földhivatal van?[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125294 üzenetére
Amennyiben a logikus gondolkodás hiánya mellett még digitális analfabéta is vagy, minden bizonnyal kereshetnéd máig, azért napi rendszerességgel több ezer ember jóval hamarabb megoldja a jelenlegi módon is. Jól értem, hogy épp erről szól az önvallomásod?
Mi alapján válasszon legalább régiót a rendszer, ha épp hiányzik erre vonatkozóan bármilyen opció/folyamatlépés az általad logikusnak bedobott fádból? Szerinted ugyanis az a logikus, hogy ügyet választ, majd a felület bármilyen válogatás nélkül bedobja az összes lehetséges szabad időpontot, bármiféle további rendezőelv/szűrési feltétel nélkül, majd ebből kibogarászod, melyik van olyan helyszínen és időben neked, amelyik megfelel?
Vagy engedjem el és ne kérdezzek tőled ilyen kínos kérdéseket?
Szerk.: hozzáteszem, az nem volna hülye megközelítés, ha a helyszínválasztásnál megyére/járásra lehetne szűrni konkrét kormányablak helyett és utána az intézendő ügykörre, de még kósza sejtes szintjén sem sikerült akár hasonlót írnod.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
darvinya
titán
válasz Tim82 #125293 üzenetére
Te leírásod alapján és berakot képernyőmentés alapján, a mai napig (25h) keresztül kereshetem hol van időpont, adott idő intervallumon belül.
Ekkor adnám fel, mert nincs.Bejelentkezés alapján régió adott lenne. Ja…nem, mert ahhoz már buta a rendszer.
Régión belül listázná egyből a szabad helyeket, miután ügyet kiválasztottam.
Hú…ez már nehéz adatbázis összekapcsolás.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125292 üzenetére
A Te logikád alapján szerencsétlen ember átutazik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Zala megyébe inkább.
Nem véletlenül az a logikája, ami: hely, majd ügy kiválasztása után időpontok listázása. Értem én, hogy neked fárasztó, de másnak (sőt, az emberek nagyobb részének) meg a Te állítólag logikusabb fád a sokkal rosszabb.
Ami érdemben sokkal jobbá tehetné a lépések sorrendjének tényleg értelmetlen variálása helyett, ha nem csak egy kormányablakra vonatkozóan lehetne lekérdezni egyszerre egy adott ügytípusra időpontokat, hanem mondjuk 5 helyet lehetne egyszerre kiválasztani. Valamint lehetne mondjuk egyszerre több időpontot is kiválasztani is lefoglalni.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Tim82 #125291 üzenetére
Lakóhely legközelebbiben nincs időpont, akkor mit csinál szeretcsétlen ember?
Ja…fizeti a büntit, vagy elmegy oda duzzogva, ahol van időpont, ami Lenti.
Vagy odamegy kivárdai irodához, neki áll tüntetni, hogy iroda fizesse a büntit.Amúgy ugyan oda jutunk, csak egy kis felidegeléssel.
Pl: kaját rendelsz, de csak adott helyről tudsz rendelni, ahol van szabad séf.
3 órát eltőltesz éhesen mire megtalálod, melyik konyhában van szabad séf.
5 óra múlva megkapod a kaját, de addig is SzuSzá.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125290 üzenetére
Akkor látom, még mindig nem érted, hogy téged idézzelek.
Az emberek 90+ %-a a lakóhelyén vagy legfeljebb közvetlen környékén szeretne ügyet intézni, miert gondolod, hogy egy kisvárdai lakost érdekelni fogja az, hogy Lentiben van szabad időpont arra, amit intézni szeretne?
A szerinted értelmes fából mondjuk ez következik...
-
darvinya
titán
válasz Tim82 #125289 üzenetére
Akkor látom még mindig nem érted.
Pedig már számszerűsítettem, mennyi időbe és mozdulatba telik.
Program fa:
1 Belépés - ok
2 Ablak hely - nem ok, mert honnét tudjam hol van időpont
3 Ügy választás - ok
4 Időpont - van ami nekem tetszik, de hol van ilyen, mert azon a választott helyen nincs - Goto 2Értelmes program fa:
1 Belépés
2 Ügy választás
3 Szabad Ablak hely.időpont listázás
4.Választás
5 VisszaigazolásAktíváló kód, kódommal együtt, hogy új kódot hozzak létre, ami van jó vagy nem.
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125288 üzenetére
Emiatt, hiszem azt, hogy ott van időpont, és pont.
A hiteddel nem tudok mit kezdeni, szerintem tök logikus, hogy először kiválasztod a lehetséges opciókkal, hol, majd azt, hogy mit szeretnél intézni és azután felhozza, milyen szabad időpontok vannak a kiválasztott helyen a kiválasztott ügyre. Ha ez az amúgy tök logikus működés benned csalfa reményeket kelt, ott nem a rendszerrel vannak gondok.
Akkor eSzemélyit aktíválás miként is működik, és milyen funkciót is takar?
Hosszadalmas, és semmilyet.Ilyen khm, botorságok honnan jönnek? Olvasgass egy kicsit.
Ügyfélkaput sem tudok létrehoz/igazolni/stb.
Ööö, de? Mert lehet vele, ha még nincs Ügyfélkapud? Ld. fent, pártízezer embernek már működött.
Még patikába sem szeretik használni, azaz megkérnek, inkább ne, mert az a kód, nem a kód.
De most komolyan, az, hogy a patikusod nem szereti, az az érv amellett, hogy "használhatatlan"?
-
darvinya
titán
válasz Tim82 #125287 üzenetére
Mikor csak helyek vannak listázva, mint felhasználó, azt választom, ami nekem legkényelmesebb.
Emiatt, hiszem azt, hogy ott van időpont, és pont.
S fekete levesként ér, hogy még sincs, és utána nekem kell külön helyet keresni, hol van még időpont.
Akkor időben és mozdulatok számában:
≈3h és ≈400 klikk
Amit én felvázoltam:
≈30perc és ≈5klikkAkkor eSzemélyit aktíválás miként is működik, és milyen funkciót is takar?
Hosszadalmas, és semmilyet.
Mert, ha már egyszer személyesen kértem az eSzemélyit, miért nem tud mindehova azonosítani egyszerűen NFC kódszámsorral, 2F-ként az én megadott kódommal ?
Ügyfélkaput sem tudok létrehoz/igazolni/stb.
Még patikába sem szeretik használni, azaz megkérnek, inkább ne, mert az a kód, nem az a kód.És megint visszakanyarodtunk, hogy még mindig papír és sorban állos a rendszer.
Csak mutatóba beraktak egy 486-ot, hogy már fejlődünk.
Infrastruktúra a kérdés, vagy inkább ésszerűség akarat.Tudom nagy rendszer, de nem foltozni kellene, hanem jó alapokból telepíteni.
Anno Videoton mérnök és programozó gárda, elindították ilyet.
De eljutott a sok profig, ami eredménye lett a nagy semmi.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125286 üzenetére
Maga online rendszer nagy halom.
Mert hely választással, azt sugalját, hogy van bőven időpont.Nem vágom az összefüggést, hogy abból, hogy listázza a kormányablakokat az online felület, miért sugallná azt, hogy biztos mindegyikben bevállalós maláj örömlányokkal várják heti 7 nap, napi 0-24 órában az ügyfeleket, főleg most, a pandémiás helyzet alatt, amikor kábé rogyadozik a közigazgatás. De valószínűleg az én logikai képességeim hiányosak.
De miért nem lehet online ügyet intézni?
Rengeteg mindent lehet online intézni, pont úgy, ahogyan leírtad: "Azaz papírok fénykép, stb. útján beküldeni." Nyilván nem mindent és rohadtul el vagyunk maradva a kokakólamámorban fetrengő hanyatló Nyugattól ezen a téren, de az elmúlt 3 évben talán háromszor kellett járnom kormányablakban ügyet intézni - ebből az egyik útlevél csináltatás volt (ugye, helyben készül fénykép, ezért nem lehet megúszni a személyes megjelenést), a másik kettő meg az, hogy meghatalmazással intéztem Ügyfélkapuval nem rendelkező családtag helyett valamit, tehát ott nem lehetett megúszni a személyes eljárást.
Példát mondok: TAJ, Európai Egészségbiztosítási Kártya, lakcímkártya, adókártya kiállítása simán mehet online. Útlevél, vezetői engedély, e-Személyi pótlása is. A legtöbb családtámogatást stb. szintén lehet személyes megjelenés nélkül, online intézni. Anyakönyvi kivonatot is lehet intézni (2014.07.01. óta automatikusan bekerülnek a születési, házassági anyakönyvi kivonatok az elektronikus anyakönyvi nyilvántartásba, azt megelőző anyakönyvi esemény esetén előbb fel kell oda vetetni, de utána lehet azt is). És így tovább...
Az más kérdés, hogy gyakran döcögve működnek a funkciók (finom és PC voltam), meg kb. vadászni szükséges, hogy mit, hol és hogyan lehet intézni (bár ezt próbálják központilag valahogy legalább linkek formájában a https://magyarorszag.hu alá "becsatornázni").
E-Személyi is egy nagy rakás, mert e-azonosításra totál alkalmatlan.
e-Azonosításra tökéletesen alkalmas lenne, ha meglenne a személyes ügyintézés esetén ehhez széles körben elterjedve az infrastruktúra. Mint Ügyfélkapu-alternatíva, jelenleg is jó ez a funkciója. Persze, ez is kicsit sárgább, kicsit savanyúbb... történet, szóval sokkal szélesebb körben lehetne és kellene is használni.
Erre szoktam mondani azt, hogy olyan közigazgatásunk van, amilyet megérdemeltünk.
-
darvinya
titán
válasz Tim82 #125285 üzenetére
Maga online rendszer nagy halom.
Mert hely választással, azt sugalját, hogy van bőven időpont.
Ha egyből listázzák hely/időpontot, akkor megkeresem hova tudok menni.
Így az ablak irodák sincsenek koncentrált terhelés alatt, hanem eloszlik.
Amíg a régi sorban állós rendszer az alapja, addig sosem lesz használható bürokrácia.
Eddigi megnyitott, majd bezárt irodák újranyitásával terhelés csökkenthető.De miért nem lehet online ügyet intézni?
Azaz papírok fénykép, stb. útján beküldeni.
E-Személyi is egy nagy rakás, mert e-azonosításra totál alkalmatlan.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125284 üzenetére
Akkor ez most szándékosan szivatják, azaz lehúzzák a ügyfelet?
Nem, ez a klasszikus "sok az eszkimó, kevés a fóka" esete, az ügyféloldalt értve az eszkimók alatt (egyszerűsítsük most le erre, persze ennél sokkal komplexebb, sok tényezősebb a dolog). Próbálnak viszonylag rendszeresen új időpontokat hirdetni, de nyilván nem elég - legalábbis ami a nagyobb népsűrűségű budapesti/Pest megyei kormányablakokat illeti. Véges erőforrásokról is van nyilván szó, feltehetően nem lehet egyik napról a másikra új kormányablakokat nyitni és pluszban előhúzni csak úgy képzett és alkalmas ügyintézőket sem, valamint megteremteni számukra a munkavégzéshez szükséges infrastruktúrát helyben (rendszerjogosultságoktól munkaeszközökön át értve az utóbbit).
A Központi Okmányiroda meghirdetett időpontjai is el szoktak fogyni, szóval ezzel is mákod volt. Igaz, asszem, ők több munkatárssal dolgoznak, mint a legtöbb kormányablak.
Ha nem, akkor miért ragaszkodnak 15 naptári naphoz.
Erről a Belügyminisztériumot érdemes megkérdezned.
-
darvinya
titán
válasz Tim82 #125283 üzenetére
Oké, de direkt végig nyálaztam 10db kormány ablakot, hogy közelebb lenne 15 napon belüli időpont, a gépjármű átíráshoz.
Nincs, csak júniusiak.
15 napon felül bünti napok vannak.
Akkor ez most szándékosan szivatják, azaz lehúzzák a ügyfelet?
Ha nem, akkor miért ragaszkodnak 15 naptári naphoz.
Miközben tudják, hogy nincs elég időpont és ügyintéző az online rendszerükben.rushty
2019. Óta csak földhivatal van.
Az Újbuda centeri irodát megtartottam volna.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125281 üzenetére
Hihetetlenül agyas következtetés. Szerencsére ilyet senki sem mondott vagy írt.
Nem. A kormányablakos időpontfoglaló (hívjuk mondjuk kormányablak-only-nak) tök jól működik. A Központi Okmányiroda nem kormányablak, oda a szarul működő felületen próbálkozhatsz, feltéve, ha épp jól működik. Okmányirodákba azon keresztül lehet próbálkozni.
A Központi Okmányirodát leszámítva (ami mindig is kivétel lesz) gyakorlatilag az a különbség a kormányablak és az okmányiroda között, hogy az utóbbiban lehet kevesebb mindent intézni és abból is van jóval kevesebb. Budapesten pl. csak a Központi.
rushty: 2019 ősze óta.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125277 üzenetére
Online felületből ez: [link] szerintem szarul működik.
A másik, amit korábban is linkeltem, de most újra: [link] nem működik szarul.
A telefonnal meg mákod volt.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Tim82 #125276 üzenetére
10 perces volt telefonos ügyintézés, s kb. 3percet vártam.
Igaz, nem az Időpont foglalás menüt választottam, hanem forgalmi intézés menüt.!
Online felületen ránéztem, ahova kaptam időpontot, ott online is csak június az első foglalható időpont.
Milyen érdekes, hogy telefonon van időpont, online nincs.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125273 üzenetére
Igen, több, mint egy éve így van, változatlanul, ahogy tavaly májusban linkelted is itt erről a tájékoztatást a kormanyablak.hu-n, ami azóta is kint van (bekeretezett szöveg az oldal tetején). [link]
Persze lehet, hogy radi jobban tudja, mint a mellékelt ábra mutatja.
Amennyiben egyszerűbb akár másfél órát várni, hogy egy agyonterhelt ügyfélszolgálat ügyintézőjéhez eljuss, aki aztán helyetted ugyanúgy összes ablakot nyálaz, akkor tényleg a telefonos megkeresés a célszerű.
-
darvinya
titán
-
MrSealRD
veterán
válasz radi8tor #125270 üzenetére
Nem is kell. Nem azért írtam.
Csak menj és tedd a dolgod... Lássuk azt a fair hozzáállást.
Én is sétálok tovább.
#125272 macilaci78 : Ja, itt nem a jelentés mint cselekvés volt a lényeg... Ha érted mire gondolok.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz radi8tor #124825 üzenetére
Tessék az ideális eset, ugye:
Az a vicc, hogy szerintem abban a topikban (még) nem lehet hirdetni. De azért a lokálokban végig kellett tolni a véres harciszekeret... Akkor tessék lehet menni másokat is b.gatni.
Kérdés: Nem lett volna egyszerűbb emailt küldeni, vagy PH központi privát üzenetben felhívni a figyelmet arra, hogy HA-ról lehet linkelni?
De szerintem fragola vétlen fél a helyzetben...mert nem tudhatja éppen melyik kivételezett csoportba lehet és melyikben nem... ugye aki Kávé topikon szocializálódik...[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Ivy.4.Ever
őstag
-
_seth_
veterán
válasz pohár #125262 üzenetére
Egy hete voltam, igaz nem oltatni, de alig volt bent valaki az épületben.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
pohár
félisten
válasz macilaci78 #125264 üzenetére
az már jó előjel...
Nikaré... na akkor reméljük a legjobbakat, reménykedem egy gyors menetben
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
srácok, járt valaki mostanság Újbudán a Szent Kristófban oltatni? csütörtök délután megyek, remélem nem lesz kilométeres sor/fejetlenség előttem
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
darvinya
titán
Autót kellene átírni Bp-en, de időpont 1-1.5hónap múlva van csak.
Ahol nem lehet foglalni időpont, azaz szürke időpont, az azt jelenti, hogy odamegyek s intézhetem.?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Mr.Csizmás #125248 üzenetére
-Nem hallom fiam mert zörög a sárhányó
Én azt bírom a legjobban, amikor az autósok szidják az autósokat, hogy nem lehet a sok autótól közlekedni a városban autóval, annyi az autó.
-
macilaci78
nagyúr
válasz radi8tor #125242 üzenetére
Ilyen nekem is volt II. kerületben tán a Hegyalja út környékén. Egyirányú utca elején letettem a kocsit 2 háznyira a céltól, majd telefonáltam, hogy hova jöjjenek a motyóért.
Oké, lemennek, de álljak már át a ház elé a bejáróra - szabálytalanul.
Oké, 18 perces karikát jelzett a google maps, péntek kora délután, lakó-pihenő övezet, 30-as övezet és a rakpart érintésével.
Ha nekik jobb volt térdig érő szélben állni az épület előtt negyed órát, mint ketten cipelni egy 1,5 méter hosszú, szűk 30 kilós motyót plusz 50 méteren...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
félisten
-
Spet
addikt
Nem tudom mit rinyáltok. Én tömegközlekedéssel kelek járok még is életben maradok.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
zsolti72837
addikt
válasz Nikaré #125250 üzenetére
Én is szoktam tekerni, de ez az autósávból lecsípünk egy kicsit dolog olyan elhamarkodott döntésnek tűnik. Mintha olyan helyre akarnának járdát építeni ahova nem lehet, mert az utat két oldalról házak határolják. Kicsit ott is levágnak az útból és pont megvan a káosz, meg a két fél még jobban fog haragudni a másikra.
ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837
-
Nikaré
őstag
válasz Mr.Csizmás #125248 üzenetére
A bicikli:
Van tömeges ( biztonságos) parkolásra lehetőség?
Szerintem nagyon sok mindennek nincsen meg az alap feltétele. Csak populista szöveg és látszat van.
Kerékpár út?
A forgalmi sávból ?Nem azonosítható az agresszív kétkerekű!!!
Stb.
Szerintem ne is menjünk bele jobban. -
TheMarci
addikt
válasz Ivy.4.Ever #125245 üzenetére
Ami jó lenne, csak fizessen mindenki, aki az agglomerációból bejön Bp-re, hiába nem a belvárosban lakom, így is a sok kinnlakó a kerület alján áll meg, hogy bebuszozzon a városba, vagy átmenőövezetnek használja a kerületet.
Do You Dream?
-
rizso
addikt
Hagyjátok a f@szba a közlekedést, menjetek inkább gyalog és fényképezzetek sokat, hozzá biztosítok egy 0 expós, 1 év garos Sony A5100-at 16-50 OSS objektívvel
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz zsolti72837 #125232 üzenetére
Erre szolgálna a dugódíj. Tényleg érthetetlen miért marad el még mindig.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz MasterMark #125243 üzenetére
Ha nem a zöldség, akkor mi miatt?
Egyik reggel úgy keltek fel, hogy na akkor megmutatjuk az autósoknak hogy ki az úr a kerületben?
Egyértelműen a zöldítés miatt csinálták.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #125239 üzenetére
Igen ha ott laknék akkor lehet mást gondolnék (nem létező parkolóhelyek miatt), de szerencsére nem ott lakom hanem árut szállítottam.
Azóta szerencsére korrigálták ezt a pókhálós agymenést, mert voltak benne hajmeresztő megoldások. Pl aki Nyugati tér felől jött annak el kellett mennie a Dohány úti fordítóig, majd visszajönnie Deák tér felé, hogy eljusson Paulay Ede úton keresztül Káldy-ba. Már azóta Káldy egyirányúsítását visszaállították az eredetire.Amúgy tényleg nem lenne gáz, ha a szállítók meg tudnának állni és nem kéne emiatt keringeniük. A Waze kép azután készült, hogy nem volt hely a környéken és emiatt 1 perces kerülő helyett 10 percet kell keringeni. Tényleg sokkal jobb ez mindenkinek.
Vannak olyan szolgáltatók (vízszerelő, stb) aki ha meglátja ebbe a dzsungelbe kell jönni kapásból 2000 Ft plusz pénzt kér a kiszállásért. Fél órát is kell néha keringeni, ők meg azért nem üres kézzel jönnek mint a turisták.
MesterMark: arra próbáltam utalni, hogy annyira zöldek lettek hirtelen a körülmények a belvárosban. Minden irányból jönnek-mennek a bicajok full legálisan. Az autók meg útvesztővel juthatnak el a célhoz.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
törölt tag
Hali!
Senkinek se kell?
- SÜRGŐSEN ELADÓ! Négyrészes fürdőszobabútor szett mosdótállal és csappal bézs eladó! Bolti ár-15k! [link] -
Mr.Csizmás
titán
válasz radi8tor #125230 üzenetére
ha ott laknál, mást gondolnál persze a waze nem olvas ilyeneket, csak retardált, hogy a fizikai legrövidebb útvonalon akar elvinni, ami nálunk nem a leggyorsabb általában.
[ Szerkesztve ]
-
Earl_Muttley
őstag
válasz zsolti72837 #125237 üzenetére
Nem, de neked valahogy sikerül mindig azt kinyilatkoztatnod.
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
zsolti72837
addikt
válasz Earl_Muttley #125234 üzenetére
Köszönjük, hogy megérkeztél.
Szóval, ha valakinek az a véleménye bármiről, mint az aktuális kormánynak akkor egyből kormánypárti lesz? Az komoly következtetés.
#125233macilaci78: Keletinél pl. csak is mélygarázs. Este már esélytelen parkolot találni.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837
-
Earl_Muttley
őstag
válasz MasterMark #125235 üzenetére
Az előzményt kellene érteni, nem véletlen neki címeztem a kommentet. Anno pont a fórumtárs nyomatta pont mindig azt, amit épp aktuálisan a kormánymédia is. (ld. migrááánsok) - ezért volt ez a megnyilvánulása vörös posztó.
[ Szerkesztve ]
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
MasterMark
titán
válasz Earl_Muttley #125234 üzenetére
Attól még, hogy ezt írta még nem lesz automatikusan kormánypárti. Komolyan ezt magyarázni kell?
Switch Tax
-
Earl_Muttley
őstag
"Aki csak akkor teker azzal amikor veszi a kamera. "
Köszönjük az indokolatlan kormánypárti kommentet, védd egy kicsit a huligán f*sz fociultrákat is, mint anno.
-
macilaci78
nagyúr
Én már meg sem próbálok a lakhelyemnél parkolni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
zsolti72837
addikt
válasz radi8tor #125230 üzenetére
Aki csak akkor teker azzal amikor veszi a kamera.
Sajnos évről évre egyre több az autó a városban és a helyzet is csak rosszabbodik. Most ez van, hogy sokan otthonról dolgoznak akkor mi lenne békeidőben.
-
félisten
válasz macilaci78 #125226 üzenetére
Az ujjlenyomatolvasó a világ egyik legjobb találmánya.
Ráadásul minél erősebb jelszavakat használsz, annál jobb a pötyögéshez képest.
Majdnem az összes notimon volt / van, daily drivert nem tudnék már használni nélküle. -
mike1334
veterán
válasz macilaci78 #125226 üzenetére
Azt hiszem mind tudjuk, hogy kik jártak jól...a pirézek
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
macilaci78
nagyúr
radi8tor: hál Istennek mostanra az összes általam használt gépben SSD van, ami így sem sok, de csak annyit elég tudnom, hogy legyen backup. Erre oda szoktam figyelni.
sutszi: az adott típusú SSD nincs a látóteremben.
Billentyűzetmatrica kb 2k, az ujjnyomatolvasót kipróbáltam, nekem lassabb, mint bepötyögni a jelszót, illetve olyan pozitícióban amiben jelszót gépelni kényelmetlen, az ujjnyomatolvasót sem dolgozik jól.
De valóban: jó kis gép az még és értelmes áron van hirdetve.FoxiestFox: és mehet a spekula, kik jártak jól a Coviddal.
-
félisten
válasz MrSealRD #125224 üzenetére
Hát igen.
Szomorú, mert 4 éve mentek ezek ilyen, vagy alacsonyabb árban, viszont aki most ad el, az gyakorlatilag elmondhatja, hogy szinte nulláért használt egy notit az utóbbi években.
Az azért nem rossz.Hiba volt eladnom 2 éve a W520-at, az X220t-t, az egyik IPS-es T60-om, a W500-am...
Kicsit több, mint 3 éve vettem a W520-am, 90-ért.... most láttam 150-ért elmenni... két éve vettem az X220t-t 40k magasságában, mostanában 80 fölött látom őket elmenni... -
MrSealRD
veterán
válasz FoxiestFox #125219 üzenetére
Volt azért némi dilemmám a témával kapcsolatban. Az árazás előtt megnéztem jelenleg mit kínál a piac és mennyiért.
Az esetek nagy részében kb ezekben volt rosszabb a kínálat:
- alacsonyabb felbontású kijelző
- eggyel gyengébb proci
- alapból 4GB RAM
- HDD ( amit úgyis SSD-re cserélsz mert nincs ember aki ma kibírja ezt a tempót)
- DVD meghajtót kapsz amit semmire sem tudsz használni
- nincs USB 3
- akkumulátorból, vagy valami ócskát vagy egyáltalán nem is kapsz csak felárért
- billentyűzetre külön kell még a matrica
- ujjlenyomatolvasó nincsÉs egy ilyen konstrukciót árulnak 50-60 között nagyjából... Minden túlzás nélkül mondom, hogy egy ilyen alap gépre mindenképp rá kell locsolni 25-öt legalább memória és ssd vonatkozásban, hogy használható legyen... Szóval ha kicsit mélyebben utána számolunk akkor ez még nem is rossz ár a komplett csomagért.
Persze tudom, hogy nálunk az autópiacot is úgy nézik, hogy hát egy 15 éves autóért nehogy már 1-1,5 milliót kelljen fizetni. Aztán állapotot még nem is láttunk.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #125220 üzenetére
Intelből nekem is csak 1 nyekkent meg, de az nem Pro szériás volt. (X-25M talán)
Anno Intelt favorizáltam nagyon, de sajna esett a színvonal. Aztán áttértem Samsung 840 Pro-ra.Hehe, most jutott eszembe még oda is adtam egy SSD-t tesztre, meg Qru is.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
MrSealRD
veterán
válasz macilaci78 #125220 üzenetére
Akinek van, azzal szívesen folytatok építő jellegű diskurzust a témában.
-
JanR
addikt
is*
-
macilaci78
nagyúr
Én az SSD-re vállalt garira vagyok kíváncsi, de nincs vásárlási szándékom.
-
félisten
-
MrSealRD
veterán
Eladó [Thinkpad T420]
-
MrSealRD
veterán
Eladó kenyérsütőgép: [Tefal Pain et Tresors ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #125203 üzenetére
Lehet, aktualizálni kellene az összefoglalót.
-
mike1334
veterán
válasz Mr.Csizmás #125214 üzenetére
Budapest, adok, veszek, közlekedek...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Furdal a kiváncsiság, hogy miért tesztek minden hozzászólást offba?
⭐ Stella
-
mike1334
veterán
válasz Mr.Csizmás #125211 üzenetére
A máv nem a barátom, eleget utaztam vonattal. Tavaly óta autó, azóta pályaudvar közelébe se megyek. Mondjuk a vírus miatt a tavalyi 50%-os kedvezménylapomon csak egy alkalom lett felhasználva.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz mike1334 #125210 üzenetére
mávot ismerve nem a hó az ellenség, hanem saját maguk, amikor a 21. századi felfogású alkalmazott felettese az 1970-es moszkvai képzésből maradt ősdroid, és kezdődnek a forgalomszervezési bajok
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Köszi az infókat mióta váltott csapatban járunk (a - homeoffice, b - benti munka, aztán csere), azóta nem nagyon beszélgettem a kollégákkal. És ha leesik 1 centi hó, vagy fúj a szél, akkor is minden frankó?
-
-
mike1334
veterán
válasz Mr.Csizmás #125203 üzenetére
Ha jól rémlik a váci vonalon most se klímás mind. Plusz annyira nem igyekeznek igazodni a vonatok a munkaidőhöz. Bár igaz is..a közlekedés csak kb 3 millió ember életét határozza meg Bp-en és az agglomerációban, mi ez egy stadion népes közönségéhez képest, tényleg kár is fejleszteni. Na, de lassan összekötik a hévet az m2 metróval, szóval minden megjavul majd...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz mike1334 #125202 üzenetére
monorról jártam be iskolába, aztán a második (mostani) munkahelyemre dolgozni. vajh' miért költöztem ide fel szerencsére most már a digitalizációval simán lehet tudni felkeléskor, hogy szopó vagy nem a bejutás, a 17. keres kollega feleségének meg annyi előnye van, hogy vannak párhuzamos bkk járatok, ha bedőlne a nagyvasút. bezzegrégen, akkor is késtek, és még önműködő ajtó se volt, meg klíma
-
mike1334
veterán
válasz Mr.Csizmás #125201 üzenetére
Budapest (egyik) legnagyobb tragédiája a tömegközlekedés, élen az elővárosi/pesz megyei vonatokkal. Ha kiszámítható lenne, mi is kiköltöznénk, de látom ahogy pl. a monori/váci kollégák mit szívnak..marad a city
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Synology NAS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Projektor topic
- OpenWRT topic
- Suzuki topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest