Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
Pixx96
üzenetére
hát én is erről kezdtem el gondolkodni hogy most wtf?
amiről ő beszél az már messze nem zene hallgatás főleg nem boombox szint ezeket autó hifisek használják akik minőségi rendszereket építenek autóba (amit egy boombox se bír még kinti körülmények között se reprodukálni autóba főleg )
Az utólagos hifi komponensek beszerelését azért tartom problémásnak, mert ha jól akarod csinálni, akkor ráköltöd mégegyszer vagy többször az autó árát, és még akkor sem lesz olyan mint egy gyári.Máris mondom miért.
Minél több helyről szól ugyanaz a frekvencia ( sokhangszórós hifi ) annál nehezebb a beállítás.
Értem ezalatt a hangváltók, a különböző frekik szintbehozása, és fáziskésések, kiemelések és kioltások kezelése.
Analog módon frekvencia váltókkal, úgy hogy egymástól fél-egy méterre vannak a közép és magassugárzók lehetetlen jól beállítani, hogy az időzítés - az hogy a hang egyszerre érjen a fülünkhöz a különböző helyeken, és különböző frekvenciákért felelős hangsugárzókból- kb. lehetetlen.
Az illesztetlen kiemelésekről és kioltásokról akkor még nem is beszéltem.
És minél több a hangszóró, annál nagyobb a katyvasz.
Digitálisan, lépésről lépésre mindent kimérve fél-egy év munkájával ki DSP-zve már meg lehet csinálni, de ezt az amatőrök nem fogják tudni összehozni egy életen keresztül sem, a profi meg pénzt kér, nem is keveset, ha egyáltalán vállal ilyet.
Mondjuk időtöltésnek méregetni jó móka lehet, ha valaki ezt szereti, de nem túl hatékony.
A kevesebb néha több.
Egy egydobozos szettet mint például ezt a BB3-at a JBL hangmérnökei már egymáshoz illesztették, beállították, csak jó helyre kell letenni a kocsiban osztjónapot.
Nem kell ajtót farigcsálni, hsz kiemelőket, oszlopborításokat tervezni és legyártani, kábeleket elrejteni, plusz akkunak helyet keresni biztonságosan telepíteni etc. etc.
Kocsiban így éppen annyi hangszóró lesz amennyi kell és elég, se több-se kevesebb.
...autó nem egy csendes környezet mint egy szoba vagy egy kert eléggé elvész a hang ha csak nem egy jó szigetelt 7 es BMW vagy Audi A8 de ezekben alapból olyan hifi van hogy felesleges

Erről írtam fent, meg az előző hozzászólásomban is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tesla topik
- BestBuy topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASUS Vivobook S14 OLED - Ultra 5 226V - 16/512GB - Garancia
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve, garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 PLUS A-Data 750W
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
amiről ő beszél az már messze nem zene hallgatás főleg nem boombox szint ezeket autó hifisek használják akik minőségi rendszereket építenek autóba (amit egy boombox se bír még kinti körülmények között se reprodukálni autóba főleg )