Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• francz'70

senior tag

válasz alphamooncam #20083 üzenetére

Szerintem ezt a BB3 - as megoldást engedd el, hidd el amit már előttem is ajánlottak ( 2db új hangszóró + mélyláda ) úgy jobban jársz és nem csak anyagilag.

Saját példa - az egyik haverom két db charge-ot próbált így - ok nem BB3 viszont ebből 2db volt - szintén felfüggeszve a fejtámlára, figyu, ...pusztulat volt, csak ordított a basszus meg lepkefing, valahogy nagyon furcsán szólt az egész...
    Nyilván TWS -ben térben azért jobb volt mint önmagában, de a sima gyári négy hangszóróstól még így is nagyon elmaradt. Már eleve az, hogy csak hátulról jött a hang, de a tetejére még hangzás is kicsit dobozos volt a gyárihoz képest.

Én is használtam anno Vidi hangszórókat (90' évek eleje ültetett BMW felnis Ladákban, de szép évek is voltak) de az igazi az volt mikor a kalaptartóba besülyesztettem a HS- 280 hangszóróit :Ka Vidik meg mentek az első ülés alá. Egy kocsiban a sülyesztett hangszórók mindig szebben és dinamikusabban szólnak, nyilván a mélyláda más tészta
    A feelingről meg már nem is beszélve, mint anno mikor a kétkazettást feldobtuk a kalaptartóra...
    ..és kb. az is szólt így :D

• bwoay

nagyúr

"csak jó helyre kell letenni a kocsiban osztjónapot."

ez igaz. "csak" jó helyre kell tenni. ami kivitelezhetetlen. az autókba minimum 4, de inkább 6-8-10 speakert pakolnak gyárilag egymástól tisztes távolságra ahhoz, hogy normálisan szóljanak és legyen tisztességes stereo tér is.
    bithumen rezgéscsillapítókról meg mérésekről beszélsz, miközben azt tervezed, hogy a hátad mögé teszel egy hordozható hangszórót. ezzel egyrészt megfordítod a jobb és bal csatornákat, másrészt elölről semmilyen hang nem fog érkezni, max ami visszaverődik az első szélvédőről. szerintem ez egy borzalmas élmény receptje, a többit meg már elmondták a többiek. ettől függetlenül hajrá, sok sikert! mi szóltunk.
    abban igazad adok, hogy valamilyen szempontból biztosan jobb lesz, mint a jelenlegi gyári. pl több lesz a mély. aztán hogy hány különböző szempontból lesz rosszabb, azzal majd utólag szembesülsz.

• Cyborg

őstag

Nem olvastam végig az eszmefuttatásod, ne haragudj, de higgy nekünk, zsákutca a kocsiban a BT Speaker, az autóban elveszik a hang, nem tudod olyan helyre tenni, hogy jó legyen. Nem lesz jobb, mint a gyári, felesleges, próbálta már mindenki, nincs új a nap alatt.

A leírásod tele van hi-fi cuccokkal, tehát biztosan érdekel a minőség, a hifi topikot is olvasod, nem is értem, hogy gondolhatod ezt komolyan, miért kötöd az ebet a karóhoz? :F

A legjobb, és legolcsóbb megoldás a sima hangszóró csere az ajtóban, ahogy Pixx96 írta először, van BT magnód, mi kell még? Ennél jobb megoldás nem kell.
    Ha még van plusz 50ezred, később egyszer talán, akkor veszel egy aktív mélyládát, azt viheted tovább a következő kocsiba, és ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés