Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • EmPoWeR

    csendes tag

    Egész jól terjed már a qBittorrent, de még mindig sokan használják az uTorrent 3.x.x verzióját. A topicban sokan tudják, hogy utóbbi "kliens" igazából csak árnyéka régi önmagának. Egy szeméttel teli program, aminek már csak a sokadlagos funkciója az, hogy torrentezni lehet vele, ráadásul virustotal.com-on a legújabb verzió 13/72-es találati arányt eredményez. Ezzel szemben a qBittorrent egy letisztult, mai napig fejlesztett, gyors, stabil kliens.

    Ennek ellenére a fórumban nem találtam leírást ahhoz, hogy hogyan lehet uTorrent-ből a meglévő torrenteket gyorsan, újraellenőrzés nélkül átimportálni qBittorrent-be. Szerencsére lelkes fejlesztőknek köszönhetően létezik már erre egy célalkalmazás, amivel pár kattintással el lehet végezni a műveletet.

    Tehát:

    Első lépésben le kell tölteni a legújabb qBittorrent-et. 64 bites Windows esetén a "qBittorrent Windows x64"-t válasszuk, míg ha esetleg még mindig 32 bitest használunk, akkor a "qBittorrent Windows"-t. Telepítést követően egyszer indítsuk el a klienst, majd zárjuk be. Ez után az esetleg háttérben futó uTorrent-et is zárjuk be, természetesen az éppen futó torrentek szabályos leállítását követően!

    Ha ezzel megvagyunk, töltsük le az alábbi segédprogramot: 64 bites Windows esetén a bt2qbt_v1.1_amd64.exe fájlra lesz szükségünk, míg a 32 bites Windows-hoz a bt2qbt_v1.1_i386.exe szükséges. (A Google Chrome jelezheti, hogy nem túl gyakran töltik le ezt a fájlt, ezért veszélyes lehet. Természetesen nem veszélyes, és a fájl neve melletti kis nyílra kattintva, majd a "Megőrzés" opciót választva befejezhetjük a letöltést.)

    Letöltést követően nincs más dolgunk, mint futtatni a programot, egy enterrel elindítani a folyamatot, majd a végeztével (mikor kéri a program) egy újabb enterrel bezárni az alkalmazást.

    Ezután indítsuk el a qBittorrent-et, és felejtsük el az uTorrent-et. :)

    A módszer 2.2.1-es uTorrent esetén is működik.

    qBittorrent beállításaiban érdemes az alábbiakat elvégezni:
    Kapcsolat menüpont: Protokoll engedélyezése: TCP
    BitTorrent menüpont: DHT kikapcsolása (csak akkor érdemes bekapcsolva hagyni, ha használsz regisztrációt nem igénylő (open) torrent oldalakat.)

    Minden más beállítás egyénileg változik az internetkapcsolat sebességétől és stabilitásától, valamint a torrent-re használt PC teljesítményétől függően. Ha nem értesz hozzá, érdemes itt érdeklődni, megadva a kapcsolatod típusát illetve sebességét, esetleges stabilitási problémákat, valamint a számítógéped specifikációját (processzor, háttértár, memória).

    [ Szerkesztve ]

    Let me take you on a trip.....

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés