Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bazsex

csendes tag

válasz amakoi #5177 üzenetére

Mining: Én csak néhány személyes tapasztalatot tudok megosztani: Butterfly lab kb 10 hónappal rendelés után több mint fél éves csúszással szállított. Szállításnál vámolás és egyéb költségek mivel USA ból jött a cucc. Amúgy nem rossz, csak zajos a kicsike és lehet soha nem hozza be az árát.
    KNC pár hetes csúszással - de így is ígéretükhöz híven – szállított nincs vám mivel EU-n belül vagy csak ÁFA. Nemrég volt egy kis teljesítmény esés, de a support eligazított és egy firmware frissítéssel újra normál sebességgel számolgat.

Ha az adott pillanatokban sima BTC-t vettem volna akkor sokkal jobban járok, de ezen már nem rágom magam, egyrészt mert vettem is valamennyit, másrészt mert most némileg tevékenyen veszem ki a részem ebből a bitcoin storyból. Amúgy meg kb lerágtam a körmöm mire beérkeztek a bányászgépek, mert nagy az egyedi kockázat.

Összefoglalva: Butterfly lab eddig sem hozta be az árát, KNC már behozta, de igazán az árfolyam emelkedés miatt térült meg. Szerintem még mindig inkább BTC venni éri meg nem bányászni. Hátha egyszer olyan standard lesz a BTC is mint a WWW.

Ezek jó oldalak nehézségi szint változásait is beleszámolva kalkulálni: http://mining.thegenesisblock.com/
    http://bitcoinwisdom.com/bitcoin/calculator

• csaba951

veterán

válasz amakoi #5177 üzenetére

A miningban hihetetlenül erős konkurencia, és extra magas kockázat van. Érdemes lenne meggondolnod, hogy veszel a piacon BTC-t és később -magasabb árfolyamon- eladod. Szerintem ez összességében kevésbé kockázatos, mint befizetni egy miner gépre, ami vagy megtérül vagy nem.

Szerintem nem 1-2 évre kellene gondolkoznod, hanem sokkal hosszabb távra! Mondjuk legalább 10 évre. Tehát most -nem feltétlen a legmagasabb árfolyamon! :D - veszel, és 10 évig elfelejted az egészet. Ilyen távon már el tudok képzelni simán akár ötvenszeres hasznot is, vagy még többet. Igazából mindegy is, hogy pontosan mennyi. Szerintem nincs semmilyen más, legális lehetőség, amivel ennyi pénzt tudnál keresni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés