Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yézi: Blekk Frájdéj
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
failed
tag
Előre szólok, hogy 120 hozzászólással ezelőtti csevejre reagálok, és egy kicsit OFF a dolog... Mély nyomot hagyott bennem a "nem kockáztattál" duma... bocsi

Üdv
Régóta olvasom a híreket a btc-ről, viszont annyira sosem mozgatott meg a dolog... blablabla.. Most ugye volt ez az árfolyamcsúcs, aztán gondoltam, hogy tüzetesebben utánaolvasok a dolgonak... balblabla... így kerültem ide, és olvasgtam a hozzászólásaitokat (incselkedésetek....)
Szóval ne haragudjatok, hogy egy útszéli jöttment beleugat abba, ahogy szívjátok egymás vérét, de ennél a hozzászólásnál már nem tudtam elmenni szó nélkül...
Nalátod, pont erről van itt szó. ... HSM, nézd... Azért beláthatjuk azt, hogy általában aki kockáztatja a pénzét, az nem a mindennapi kenyerét teszi kockára. A pénzének egy olyan hányadával játszik, ami ha elvész, az nem sodorja veszélybe a megélhetését. Tehát, aki "máról-holnapra" tengődik, az bizony az 1.000.- forintot is megnézi, hogy mire költi, esetleg miért nélkülözi, és meddig. Oké, hogy nekem van 10.000 forintom 5$-os bitcoin ár mellett... addig, amíg ki nem küldik a vízdíjat. Ezzel arra akartam reflektálni, miszerint lehet, hogy valaki felismerte az ebben rejlő "bizniszt", ha egyszerűen nem volt _hosszútávon_ nélkülözhető pénze. Azt nyilván Te sem vállaltad volna be, hogy megvonsz minden kis plusszt, minden kis örömöt magadtól a mindennapi életben azért, hogy félre tudj tenni havi pár ezer forintot bitcoinba 2-3 éveken keresztül.... Aztán vagy bejön, vagy nem...
Másrészről igazat adok Neked (HSM), hogy a gazdagok általában azért tesznek is érte, hogy meggazdagodjanak... Nyilván világos az is, hogy sokan tisztességtelen módon gazdagodtak meg.. blablabla... Az sem fair, hogy nyilván amíg mondjuk én fillérezek a kifli árán hónap végén, addig akik anno loptakcsaltakhazudtak meg sefteltek, azok játszi könnyedséggel mondják, hogy"veszek 100btc-t 5$/btc áron, oszt majd lesz belőle valami, ha meg nem, akkor ott eszi a rosseb"... meg úgy általánosságban a tehetősebb réteg.Nyilván Penge_4 részéről érződik a "savanyú a szőlő" effektus, ami szintén nem korrekt, de mindenesetre azért szerintem nem fair az orra alá dörgölni, hogy miben bízott meg mennyire... Mert ahogy fent is leírtam amikor 5$ volt a bitcoin, akkor neked lehet, hogy 10.000.- ft éppen egy éttermi vacsorát jelentett a barátnőddel, neki meg lehet, hogy a van melegvíz, vagy nincs melegvíz kérdést...
Mindezzel azt a kérdést próbáltam körüljárni, hogy amikor valakinek azt mondod, hogy nem kockáztattál, akkor nem tudhatod, hogy neki mi forgott volna kockán, egy éttermi vacsi, vagy hogy holnapról hidegvízzel fürdik a család...
Azoknak a számát elenyészőnek tartom, akik hitelt vettek fel azért, hogy BTCt vegyenek... Aki mégis megtette, az úgy volt vele, hogy "most veszek 150.000-ért" csak nem tudok elővarázsolni hirtelen annyit, majd 3-4 hónap alatt visszatörlesztem a ratyifájzennek, "OSZT LESZ AMI LESZ" (tehát mit nélkülöz?)
A másik aki meg hitelt vett fel rá, az az volt akin behajtani a hitelt úgy sem lehet, hiszen így csak nyerhetett. Ha elbukja a pénzt akkor nem történik semmi, ha meg szakít vele, akkor aprópénzként visszacsengeti akár az alaptőke 2-3x-osát pár év után... addig meg kit érdekel. -
Penge_4
veterán
"Anyuci-apuci pénzétől senki nem lesz sikeres, elárulom."
Precíz időbeosztásból sem, anyuci-apuci pénze nélkül. A kettő együtt kell a sikerhez. Anyuci-apuci pénzével önmagában egy újgazdag kretén lesz, aki folyamatosan csak szórakozik és 30 éves kora előtt szétkokózza az agyát, precíz időbeosztással pedig egy szorgos kis hangya, akit vagy felfedeznek, vagy nem. Ha valami átlagon felüli tehetsége van és lehetősége is, hogy pénz nélkül tökélyre fejlessze, akkor nagyobb eséllyel.
"A programozáshoz nem tehetség kell, hanem meg kell tanulni."
Ezt a mondatot légyszi süsd már el valami programozós topicban is.
A programkódok írásához valóban nem kell tehetség. De ahhoz, hogy maradandót alkoss, igenis kell.Átlagos programozókból túlkínálat van. Tehetséges programozókból hiány van. Az IT Cafén is volt pár hónapja cikk erről.
"de aki meg vett fel rá kölcsönt, és mert kockáztatni, nem kicsit, hanem nagyot, attól sajnálod az extra profitját."
1. Nem sajnálom, csak irigykedem rájuk.
2. Akik kölcsönt vettek fel rá azoknak le a kalappal. Azokról beszéltem, akik anno a 0.45 helyett 450-et vagy 4500-at tudtak venni ugyanannyi pénzből és ma már minden anyagi gondjuk megoldódott belőle. Pedig ugyanakkora összeget kockáztattak ugyanolyan bizonytalanra.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Mikrotik routerek
- Path of Exile (ARPG)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Path of Exile 2
- OLED TV topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S - i3-8130U I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4045, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A programkódok írásához valóban nem kell tehetség. De ahhoz, hogy maradandót alkoss, igenis kell.