- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
muszurkefal
aktív tag
Köszi a felvilágosítást. Így már érthetőbb a dolog.
Kicsit túl sokat gondolok még bele azt hiszem, de ha nekilátok foglalkozni majd vele, remélem letisztázódik. Ez volt az első lépés.A "ha lenne olyan blokklánc" viszont rávilágít, hogy azért vannak a technológiában lehetőségek.
-
muszurkefal
aktív tag
Ez oké, de ha valami véletlen folytán mégis jogi problémák merülnek fel, akkor hová fordulsz?
Mert így az van, hogy "bocs, a programozó rosszul írta meg a feltételt a kódban, így jártál".
Ha viszont elismernék, akkor van további jogi út. Mondjuk a bíróság sem igen tudna mit kezdeni egy ilyennel
---
Tegyük fel, hogy eladom az autómat.
A vevővel szembeni bizalmatlanságomat lekezelem egy okos szerződéssel, eddig jó vagyok.
Ezután futok a Webes Ügysegédre vagy egy Kormányablakba, hogy bejelentsem a tulajdonváltozás tényét.
Ha az állam nem tekinti jogilag érvényesnek az általam kötött okos szerződést, akkor hiába lobogtatom a blokkláncon futó szerződésemet (ahol már teljesült a tranzakció), nem vezetik át a tulajdonjogot.
Ha ugyanúgy papíralapú adás-vételi szerződéssel kell igazolnom az eladást, akkor mivel vagyok előrébb?
Nekem az lenne az érdekem, hogy ha megtörtént a tranzakció, akkor annak megtörténtét automatikusan lássa és validálja az állam.BTC utalásnál nincs ilyen gond az állammal, ahogy egy banki átutalásnál sem kell neked igazolnod, hogy utaltál. De, ahol benne van az állam, mert vannak a szerződéssel kapcsolatos feladatai, ott más a helyzet. Muszáj, hogy jogilag elismert legyen az okos szerződés, mert csak ebben az esetben aktualizálják a saját rendszereikben. Ez viszont az anonimitás megtartása mellett elég nehéz.
Persze megteheted, hogy írsz külön adás-vételit, de ez így meg félmegoldás. Így az okos szerződés csak annyit tesz hozzá a történethez, hogy feltételhez köti a pénz eljutását a vevőtől az eladóig.
Érdekes elgondolás mondjuk, ha ahhoz kötöd a tranzakció teljesülését, hogy átvezessék az állami rendszerben a tulajdonjogot, (hasonlóan a kolléga által írt postás példához). De akkor meg mivel igazolod előre az államnak, hogy tényleg eladod, és nem habira vezetik át? Ül majd mindenhol egy emberke, aki csekkolja, hogy tényleg van a láncon ilyen szerződés talonban?
-
afartew
kezdő
Hát nagy poén lenne, ha ettől indulna be a következő happy
)
Ezzel kapcsolatban találtam egy gyöngyszemet a gyakorin:
Valamelyik barom azt hitte, hogy a bitcoin happy egy kriptovaluta nevének az említése. És ezt febr. 26. 17:26-kor hitte szóval biztos nem április elsejei tréfának szánta, hanem komolyan gondolta.)
-
Reggie0
félisten
Az a kapacitas, aminek a negyedet nem lehet ugy birtokolni, hogy ismeretlen maradjon a tulajdonos kilete (es hollete).
Egyaltalan nem a szavakon lovagulunk, ugyanis a PoW algoritmus pont a halozat biztonsagossa tetele miatt lett kitalalva, nem azert, hogy akarmilyen kicsi legyen. Ha ezt az aspektusat figyelmen kivul hagyjuk, akkor
semmi ertleme sincsen implementalni es hasznalni. A lenyeg pont az, hogy ne tudjon egy kezben oszpontosulni annyi szamitasi kapacitas, ami a halozattal osszemerheto es ezt ugy valositja meg, hogy decentralizaltan minel tobb, akar milyen kicsi, resztvevot bevonjon. -
Reggie0
félisten
De, csak eppen azt bagatelizalja el, hogy kis halozzattal nem kevesbe biztonsagos, hanem egyaltalan nem.
Persze, elmeleti lehetosege annak ugyan ugy ott van, hogy valaki beuzemel a padlason 10 malnat vagy egy 200-600GW-os farmot. En csak azert nem teszem, mert faraszto felmaszni a letran.
-
-
Reggie0
félisten
"Mert a bitcoin hálózat akkor is stabil, ha három málna pc tartja össze, meg akkor is, ha többmillió erre a célra fejlesztett eszköz (minél nagyobb a hálózaton a számítási kapacitás, annál biztonságosabb)."
Persze. Sot az ajto is stabil akar hevederrel, akar ragogumival van bezarva.
(#16690) htc07: Nem lehet 50W-al ellatni, mert akkor en 100W-al tonkreteszem neked.
-
törölt tag
-
htc07
addikt
Lábjegyzetbe pár cikk a JPMorgan-ről/től:
2017. szeptember:
Bitcoin is a fraud that will blow up, says JP Morgan boss
2018. február: JPMORGAN PROCLAIMS BITCOIN ETFS ARE THE ‘HOLY GRAIL’
2018 november: JP Morgan: “We Are Big Believers in Ethereum”meg valaki linkelje be legyen szíves a weboldalt, ahol gyűjtik, hányszor pukkant ki eddig az a bizonyos lufffi
-
Csak puszta kérdés, mi kellene hogy történjen ahhoz, hogy ti is úgy gondoljátok, hogy kipukkant? Van valami konkrét érték aminél elhinnétek/elfogadnátok, vagy ez egy olyan hit, hogy sosem mondotok le róla, mint hogy ismét leszáll közénk Jézus és megvált minket? Komolyan kérdezem, mi lenne az a körülmény, aminél megváltoztatnátok az álláspontotokat? Gondolkodtatok már róla?
-
Reggie0
félisten
Erre gondolsz? https://99bitcoins.com/bitcoinobituaries/
(#16424) noorbertt: Caseking.de-tol is, de egy kicsit kozelebb van, mint Anglia.
-
kilua
senior tag
Pedig jó volt az az ábra csak el lett túlozva a rajz.
20k dolláron volt a csúcs, valahol 12k fölött a bikacsapda, a kapituláció és késtégbeesés vitte le 6Kra, most tér vissza a dolog jelentőségéhez (az átlag rossz fordítás a meaningre) , ami sok tényezős dolog, minden túlélt lifipukkanás után felugrik az "átlag" a bitcoinnál
mert például a bizalom hogy értékőrző lehet a btc növekszik, a fejlesztésekkel a bitcoin használhatósága növekszik.
"Ami nem öl meg az megerősít" -bitcoin
-
erer1000
őstag
-
kilua
senior tag
Rossz fordítás, a mean itt inkább jelentőséget jelent, hogy mi a jelentősége a bitcoinnak, tehát hogy praktikusan mire használható, mennyit ér valójában.
Szerintem annyi lehet a jelentősége mint a befektetési aranynak annyival kevesebb hogy nem lehet használni ékszernek de a netes fizetés miatt több, ilyen szempontból valami ezer milliárd dolláros market capon stabilizálódó árfolyam is elképzelhető pár év múlva ha megtalálja a helyét (a "mean"t) a bitcoin.
Illetve ez az ábra évről évre megtörténik, egyre magasabb szinten.
-
A smart contract csak akkor tud segíteni értékingadozásnál, ha van valami fedezet egy ilyen szerződés mögött és van hiteles adatszolgáltató a kereszt árfolyamokról. Tehát pl. a munkás megkap X Ethert fizetésnek, de mire átváltja EUR-ba már 10%-al kevesebbet ér. Na ekkor jöhetne egy smart contract, ami tolna még Ethert a munkás számlájára. Ez persze kapásból felvet olyan kérdéseket, hogy mi van, ha direkt vált rosszul a munkás vagy mi van, ha a cégnek hirtelen nincs több Ethere. Meg mennyire lenne ez tartható egy cégnek, hogy minden bérfizetés mögött árfolyam kockázat van?
-
Az mondjuk jogos kritika részéről szerintem, hogy normál pénzként használva pl. bér kifizetésre igen sok galibát okozna jelenleg, mert napon belül is túl sokat változik az árfolyama. Abba meg már bele se merek gondolni, hogy valaki 25 évre vesz fel lakáshitelt Bitcoinban. Azt tudnám max. elképzelni, hogy valamilyen blockchain technikára alapozva kibocsát egy ország ilyen kripto pénzt, csak nem látom hirtelen, hogy az milyen előnnyel járna a mostani banki megoldásokhoz képest. Állami vagy akárcsak szervezeti háttér nélkül pénzt kibocsátani meg túl sok problémát vet fel. Ha pl. valaki ellopja a bankkártya adataidat és azt felhasználva fizet valahol, akkor egyszerűen letilthatod az egész tranzakciót. Ha valaki megszerzi a privát kulcsodat a kriptódhoz, akkor az annyi volt. A pénzed eltűnik és nem reklamálhatsz senkinél.
-
Tilos az Á
junior tag
neked meg arról nincs fogalmad miről kérdezek, ha kávézó kameráját kevered bele a válaszba. Sőt még nyelvtani fogalmakkal se vagy tisztában ha a kérdést a kijelentéssel összekevered. Viszont nekem elég lenne ha csak az írna valamit a kérdésemre, aki azt megérti, vagy legalább igyekezne megérteni, persze az se lenne mellékes, ha a választ is tudná.
Részemről vége az offolásnak, persze ha te akarod, felőlem folytathatod. -
Verticoin
junior tag
Nem olyan egyszerű a kérdés, mert hivatalosan, ha nincs örökös akkor az államra száll. Egy autó se aki kapja marja alapon lesz másé, ha nincs örökös hanem az államé lesz. Minden más eset lopás.
Azt nem tudom, hogy ha egy másik országban lesz valakinek tulajdona és meghal, akkor kié lesz? Azé az államé amelyik állampolgára vagy azé amiben a tulajdon van?
Bitcoin esetében azonban nincs háttér állam így ez a kérdés még nehezebb. Kivéve persze ha azé az államé, akinek az állampolgára volt a halott. Akkor egyértelmű, kié a bitc
oin.
Ennél is érdekesebb ez a kérdés, ami most van, hogy hardforkolt bitcoin esetében a Satoshi tulajdonában levő bitcoinok nem az övé. Ez nem lopás? Vagy mivel az nem ugyanaz a bitcoin szabadon adható bárkinek? Így az én hardforkolt bitcoinom se feltétlenül az enyém?
Vagy ezzel a húzással csak Satoshit akarják kiugrasztani a bokorból, pontosabban a névtelenségből?Én amúgy úgy tudom, hogy egy halott esetén a halott országában érvényes törvény van életben.
Kérdés van e abban az országban egyáltalán törvény?
Vannak érdekességek, sok országban pl. ha valaki gyilkosságot követ el, akkor nem örökölhet semmit. De ilyen esetben se szabad préda lesz az örökség, hanem a következő örökösre száll, ha pedig az nincs akkor az államra.Jó kérdés ez, ha az örökség egy része bitcoin e akkor az az államé lesz e, ha nincs erre törvény. Nálunk arra már van törvény, hogy bűnöző bitcoinját le lehet foglalni, de vajon a hagyatéki törvényekben is szerepel ez valahogy?
-
YASKATIR
senior tag
Itt arrol van szo, hogy van egy wallet, aminek nincs gazdaja. Ha neked van egy kilo aranyad, de nincs semmi igazolasod hozza, te eltunsz es evekig nem jelentkezel az aranyadert, akkor azt az aranyat az allam szepen elteszi (tegyuk fel, hogy az allam talal ra), nem fogjak evezredekig tarolni egy ismeretlen szamara.
-
-
törölt tag
How are paths found in LN
Az internet is egész jól elmegy a BGP-vel, szóval szerintem nem lesz gond -
csaba951
veterán
Mégis mi bajom is van nekem a Bíkessel? (Bitcoin Cash)
Teljes mértékben egyetértek vele! Roger Ver: novemberre és decemberre is volt 1-1 mocskos húzása. Látszik, hogy ezt a jövőben is folytatni fogja. Most kb. 650k USD-ből finanszírozta, hogy használhatatlanná lassuljon a BTC. Ráadásul a hatalmas fee-nek köszönhetően jól ki is tömtük a zsebét a folytatáshoz. Amíg a bitcoin.org-nak nem vezeti be a lightning network-ot, addig a fickó bármikor tud hasonló akciókat indítani."I think insider trading is a non-crime."
Roger VerA szabályozott pénzpiacokon igenis az! Még magát Martha Stewart-ot is 5 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték érte. Ez a fickó elképesztően pofátlanul kihasználja a szabályozatlan jogi környezetből származó vadnyugati állapotokat.
-
sok összesküvés elmélet van, de szerintem is igaz
elég csak arra gondolni, hogy ver a bitcoin.com-on a bcash-t reklámozza, Illetve az ottani wallet app alapból bcash "módban" indul
fertő az egész, valahogy elkéne venni tőle, mert az összes új embert aki onnan indul átverés áldozata lesz -
Verticoin
junior tag
Miért szerinted kontroll nélkül kell olvasni és KP-nek venni minden bitcoinnal kapcsolatos véleményt?
Szerintem egyet se nemhogy mindet, akármilyen hiteles is a forrás. A jövőt a leghitelesebb forrás se tudhatja pontosan. Max. elméleteket lehet alkotni s igazolni vagy cáfolni, érveket és ellenérveket szembeállítani. Persze ez utóbbira sokan nem képesek, hanem az ellenvéleményt elhallgattatni igyekeznek, ha nem tetszik nekik. -
labrat90
újonc
Szia, a bitcoin.com fejlesztőtől a Bitcoin Wallet appot.
Beregisztráltam, aztán buy bitcoin->átdobott a simplex oldalára. ott kitöltöttem mindent, beírtam a saját adressemet stb aztán oké.
Most azt néztem, hogy az összeg a kártyámon előjegyzett kártyaforgalomként van számontartva, szóval lehet, hogy még le se vonták, de azért már eltelt majdnem 20 óra. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest