Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Louro

őstag

Sziasztok!

Az itt látható II. pontot is átolvastam már korábban is és most is.

De egy olyan kérdésem lenne, hogy mi lesz, ha elfogy az összes kiosztható BTC?
    A hype-ot látom körülötte. Többség ész nélkül veszi és nem törődik a kockázati részével - kicsit a CHF hitelek idejét intézi nekem. Értem, hogy decentralizált. De gondoltak arra, hogy mi lesz ezután? Persze a GYIK szerint bíznak a kereslet/kínálatban, de a 2140-re projektált 11-12 milliárd emberből mennyi fog BTC-vel rendelkezni? Persze ott az ETH is, de ugyanaz a baj. A Föld lakosságának nagy része nem fog rendelkezni kriptovalutával, csak a megszokott bankókkal.

Mi lesz, ha nem lesz értelme a drága, speciális céleszközöket fenntartani?
    Ez a helyzet addig tartható, amíg a közösség hozzájárul a P2P hálózat fenntartásához, ha jól értem. Hisz nincsenek állam illetve nagycégek, akik jótékonysági alapon fenntartsák ezt. Vagy, ha mégis beszáll valaki, valahogy akkor feltételezem legalább 0-ra ki akarja hozni az üzemeltetést. De azon a szinten nem ennyire jótékonyak az emberek, vállalatok. Profitot fognak akarni.

Szimpatikus a kriptovaluta, mert lassan, de átalakíthatja a jelenlegi monetáris rendszert. De a bányászat által biztosított "jutalom" csak arra jó, hogy életben tartsa a rendszert, ha jól értem. De ennek a következménye a jelenlegi, nagyon szétnyílt olló fenntartása. Hisz ki tud váltóhoz jutni? Aki vagy vesz a piacon vagy bányászás révén, ami nem túl olcsó szintúgy. Azt már nem említve, hogy a tőzsde letükrözése atekintetben, hogy ha veszek 10 bányászgépet, akkor hátradőlök és a várok. Szóval igazi munka nélkül - max. rezsi fizetése - termelünk.

Nem foglalkoztam napokat a témával, de próbálok informálódni.

Új hozzászólás Aktív témák