Hirdetés
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjani
tag
Sziasztok!
A közepébe is csapok. Nálam van egy régi Abit NF7 v2.0 alaplap (SocketA-s), gondoltam, építek köré egy gépet. Miután a Windows-t is föltettem, frissítettem a BIOS-t. A másik gépemen találtam egy nf7214.exe nevezetű fájlt, na mondom, ez jó lesz. A környezetemben ui. én szoktam buherálni a gépeket, és mindig ezt az alaplapot vettük.
OK, Flashmenu-vel feltettem az új BIOS-t (természetesen nem mentettem a régit, mert minek?), újraindítás, DEL -> BIOS. Érdekes módon teljesen mások lettek a beállítási lehetőségek, és ami még aggasztóbb volt, SATA portokat is kijelzett, márpedig az NF7-en nincs SATA. A Windows indításakor szinte minden alaplaphoz kapcsolható hardverelemet újratelepített - volna, mert pl. az integrált háló- és hangkártyát nem tudta. Az Everest meg azt írta, hogy ez egy Abit NF7-S2 alaplap.
És ekkor jutott eszembe, hogy a régi családi gépünkben kb. 1,5 éve kicseréltük az NF7-et NF7-S2-re a SATA miatt... Ez volt a frissebb BIOS-a.

Leszedtem a netről az NF7 BIOS-át (igazából az NF7 v1.1-ét, mert a v2.0 mintha nem lenne fent...) A Flashmenu kb. azt írta, hogy a FLASH ROM írásvédett.
Próbáltam floppyról is (milyen régen kellett használni), de nem ment (nem találta az awardflash vagy milyen fájlt, pedig rajta volt). Igazából ezzel már nem tudtam olyan sokat foglalkozni, mert el kellett mennem.
A kérdésem: meg lehet-e menteni az alaplapot, vagy kuka?
Én is tudom, hogy marha voltam, légyszi kíméljetek meg attól, hogy ezt közlitek velem...
Köszi és üdv!
pjani
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- BestBuy topik
- E-book olvasók
- Házi hangfal építés
- Linux felhasználók OFF topikja
- Posta, csomagküldés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL30, új, bontatlan, 10 év garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- Corsair DOMINATOR TITANIUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 8gb(1660ti,2060 szint) Kérlek olvasd végig a hirdetést
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest