Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#24951) fagy53 válasza joi29 (#24950) üzenetére


fagy53
nagyúr

A végéhez szólnék hozzá, ami igaz. Nyugodtan rábízhatjuk a fent említett felbontásra és VGA-ra, sőt akkor látni legkevésbbé a proci gyengeségét. :D Miért?
- A fent említett procik a létező legalacsonyabb felbontásban, low grafikán a GTX260-nal kb 30 FPS-t érnek el, ami a játék készítői szerint elegendőek a játék akadásmentes, játszható futásához, szerintem is. :) Növelve a felbontást és a graf. beállításokat ez a 30 FPS nem változik, köszönhetően a VGA-nak. Ha nem ez, hanem a 4830 lenne benne,valahol 1680x1050-nél és komolyabb grafikán, élsimítás stb. egyszercsak lecsúszik 30 FPS alá.
- Amennyiben egy 5200-as csücsülne benne, akkor a 30 FPS helyett 120 FPS lenne és a további, előbb említett események ehhez igazodnának.
Az értékek szemléltető jellegűek. :D

(#24952) littlelion21 válasza ALONSO11 (#24949) üzenetére


littlelion21
addikt

Ahogy érzed.
Kíváncsiságból: a 3dMaki mennyit dob 3,2Ghz-en?

(#24953) kriszbon válasza joi29 (#24950) üzenetére


kriszbon
őstag

Hát ezt jól kitárgyaltátok fagy53 kollégával, de ez egyáltalán nem gond, sőt nagyon is hasznos volt az egész, mert így sokkal jobban képben vagyok, mint eddíg voltam, és ezért hálás köszönet mindkettőtöknek :R Amúgy az utóbbi ídőben, vagyis mióta eldöntöttem hogy lecserélem a procit(előtte lap/ram volt, és véget ért a szárazkenyér/víz korszak), azóta előszeretettel lógok az 5000-es és c2d tuning topikpan, és tudom hogy mit tudnak ezek a kis aranyosak! Szóval, szóba sem jöhet holmi alapórajel nálam :D Csak ki ne derüljön, hogy most meg a vga lesz kevés ;]
Ja érdekes hogy én mindíg mindent éjszaka rendelek meg :F

[ Szerkesztve ]

Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#24954) _Toka_ válasza ALONSO11 (#24949) üzenetére


_Toka_
senior tag

1,Mert a procim fel lehet húzni 3.2gigaherzre.Ott már szerintem egy 9800GTX+,GTX260 at azért megérzek.VAgyis tuti gyorsabb lesz a 8800GT-nél.
Pontosan! :K Azaz ahol már most is "lefolyik a kép a monitorról" ott majd egyenesen ömleni fog. :K De ahol akad, ott továbbra is akadni fog. Mégpedig a proci miatt... :K Ezért lenne jó mielőbb azt cserélni.
Tudom, miről beszélek - mint a reklámban -, én is X2-ről váltottam C2D-re. Olcsón. Tesztekben nem sokat gyorsult a cucc, de megszűntek a korábbi - oly idegesítő - akadások... :K

Amúgy most én is ATi-t javasolnék ... a vérem szinétől függetlenül. (Nemtom, valahova elkevertem a zöld napszemcsim... :DDD Érdemes lenne kicsit neked is eldugni! :K )

[ Szerkesztve ]

(#24955) joi29 válasza fagy53 (#24951) üzenetére


joi29
őstag

-Ok. :K
-Az egészet egyébként csak azért firtatom, vagyis ha lehet akkor minél erősebb
cpu-t a vga mellé, mert úgy látom hogy még a vga limites eredményeket is
komolyan befolyásolja a proci teljesítménye mint pl a Crysis Warhead-ben.

(#24953) kriszbon
-Hát fagy53 fórumtárs jóval tapasztaltabb a témában,
én mindössze az egyszeri embert képviselem. :)
-Viszont mostanában részben munkámból fakadóan én is egyre több tapasztalatra
teszek szert mint pl:
[I]...sokan azt hiszik, hogy ha a játék minimum gépigényének megfelelő procival
játszanak az már elegendő és ha esetleg procilimites a játék akkor legyintenek
egyet és azt mondják hogy "oh hát az az 50fps nekem untig elég legfeljebb
magasabb felbontásba kapcsolok és akkor majd egálban lesz a vga és a proci teljesítménye
."
-Csakhogy mikor át jön a szomszéd gyerek akinek pont ilyen vga-ja van egy
erősebb proci társaságában és jóízűen nevet egyet hogy nála még egyel magasabb felbontáson is simán megvan a 50+fps nos ilyenkor döbbennek rá sokan
hogy a vga kihajtásához szükséges legkisebb ajánlott proci teljesítménye
nem egyezik meg a játékokhoz ajánlott legkisebb proci teljesítményével.[/I]
-De ez csak az én véleményem. :)

(#24956) Qru válasza joi29 (#24955) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Azért ebben a minimum komfigos előírásban az is benne van, hogy tényleg a lehető legminimumabbat írják, hátha megveszik még többen. Általában az még nem az élvezhető kategória sztem. Noha nem vok nagy FPS bajnok aki sír ha 250FPS alatt fut a játék... :D

#nincsbennetarcsi

(#24957) joi29 válasza Qru (#24956) üzenetére


joi29
őstag

-Hát igen mivel hogy hiába van 250FPS, ha a monitor csak max 100~120-at
tud kirajzolni, megjeleníteni álá kép frissítés/s.

(#24958) Storms


Storms
őstag

üdv

Ez jó eredmény egy gainward 8800gts 320MB-tól? mert tegnap óta van meg és a 3dmark06-ban 11600 pontot kapott amit keveslek kicsit. De Vantage-ben meg ennyi:

LINK
LINK

megfelelő eredmény?

ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■

(#24959) Qru válasza joi29 (#24957) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Kvázi akármennyit meg tud, Vsync off és ami a csövön kifér. :D

szerk:

Storms: Reális, a 8800GTS 320 nem vami bika kártya a szerény 96 streamprocijával ma már.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#24960) jozefgucci1 válasza Storms (#24958) üzenetére


jozefgucci1
addikt

Szerintem reális eredmény.Ma viszek eladni egy ugyan ilyen karit azza az ( MSI OC ) , de én nagyon meg voltam elégedve vele.Sőt nekem csak E7200-as proci volt melette.

Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...

(#24961) fagy53 válasza Qru (#24956) üzenetére


fagy53
nagyúr

250 FPS-nél már hallom a ciripet a VGA felől! :DDD Multinál kell a minél nagyobb FPS, egyjátékos üzemmódban a 40 már elég.
A probléma ott van, hogy a játék során állandóan változik a proci és a VGA terhelése is. Ki lehet jelenteni, hogy hol proci limit, hol VGA limit lép fel, ill. hézagpótlónak egyik sem. A szuper procit és csúcs VGA-t használó ebben a köztes, boldog hézagpótló állapotban leledzik, a tömeg meg nézi, hogy milyen ugrabugrálást csinálnak az FPS-ek a Fraps szerint. Tulajdonképpen minden játéknál a legalacsonyabb felbontásban, low grafikán kellene végigmenni és ha a min. FPS 30 alá soha sem megy, akkor a proci az adott órajelen elég, multit használókra ez nem érvényes! ;] A később bekövetkező FPS csökkenés kizárólag a VGA számlájára írandó, közepes teljesítményű VGA esetén az igényeinket is hasonlóra kell redukálni és mégegyszer leírom - a VGA-t a monitor felbontásához, az egyéni igényességünkhöz a látvány terén, és a használni kívánt játékokhoz kell venni! - procit pedig alapesetben, a játékokhoz kell venni, vagy tuningolni.

(#24962) arnocost


arnocost
csendes tag

Üdv. Mindenkinek!

Problémám a köv.:
Adott SapphireHD4850-em, vettem rá Zalmann hűtést, de szereléskor az egyik rögzítő csavart túlhúztam, és eltört!:(
Kérdésem, hol lehetne beszerezni rögzítőcsavart, vagy lehet-e egyáltalán???
csatoltam 1 képet is!

(#24963) joi29 válasza arnocost (#24962) üzenetére


joi29
őstag

-Csak ha nem a kártyán tört el valami, ezek a csavarok egyedi darabok de ha
van egy kis szerencséd akkor egy barkács üzletben oßi-ban vagy prak...kerben
találhatsz megfelelő méretű és menet vastagságú darabokat.

(#24964) tizeske válasza joi29 (#24957) üzenetére


tizeske
tag

[OFF]Én is azt hittem egy ideig, és ez igaz is a régebbi CRT monitorokra, de már az 5 ms képfrissítésű LCD monitorok is 200 FPS-t képesek megjeleníteni, értelemszerűen a 2 ms monitorok pedig 500 FPS-re képesek.

Mivel érdekelt a téma, utána érdeklődtem, illetve kerestem, és mint kiderült a látszerész ismerősöm szerint is az emberi szem sem korlátoz be, tehát bármekkora FPS-t tud kezelni (hiszen egy természetes optika), viszont az idegpályák, és az agy feldolgozó képessége korlátozott. Konkrét méréseket nem végeztek, de 75-80 FPS-t (bár ez egyénenként változhat, de + eltérés kevésbé jellemző) képes a látóideg, illetve az agy kezelni. Itt már folyamatosnak látjuk a képet akkor is, ha nem rá koncentrálunk. Pl. nem fájdul meg a szemed, a fejed, nem érzékelsz vibrálást.

Ja és ha minden igaz, akkor az FPS-t a saját géped méri, egyfajta szintetikus teszt, ami adott körülmények (felbontás, élsimítás, stb) között a pillanatnyi értéket, illetve egyfajta CPU-GPU teljesítményt mutat.

Ugyanakkor a ping kérdése érdekes az online játékokban!
Javítsatok ki, ha nem jól tudom, de a ping érték azt adja meg, hogy egy adott méretű adatcsomag hány ezredmásodperc alatt járja meg a netet a szerverig és vissza.

Csak az érdekesség kedvéért, ha nekem 50 ezredmásodperc (ms)(50-es a pingem) alatt járja meg az adatcsomag, akkor a szerverhez oda-vissza 20 adatcsomag járja meg a netet 1 másodperc alatt, az 20 FPS a szerver felől, az szaggatott játék? Vagy csak nem látok mindent, ami a pályán történik? Pl COD5-ben bejön valaki úgy a helyiségbe, hogy csak amikor már bent van akkor veszem észre?

Ugyanakkor a gépemen 200 FPS-em van, mert jó a gép!

Van egy két kérdés is, benne, nem bánnám, ha pontosítanátok, illetve javítanátok, ha a következtetéseim helytelenek! :R [/OFF]

tizeske

(#24965) _Toka_ válasza tizeske (#24964) üzenetére


_Toka_
senior tag

Kevered a fogalmakat...
Az, hogy egy LCD milyen késleltetéssel bír, csak annyit jelent, hogy egy-egy képpontja szürkéből más színbe, majd vissza szürkébe mennyi idő alatt képes átmenni. Ennek az FPS-hez nem sok köze van.
Azt, hogy egy CRT/LCD másodpercenként hány kép megjelenítésére képes, a frissítési frekvencia, mint a monitor egy jellemzője mondja meg. Ez LCD-k esetén többnyire 60Hz, esetenként 75Hz, illetve manapság már van 120Hz-es megjelenítő is. A kártya a driverben jól beállított frissítési frekvenciának megfelelően másodpercenként 60/75/120x kiküldi az aktuális pékernyőtartalmat a monitornak, ami az előző állapotából az 5/2 ms-os késleltetési idővel később képes átállni a friss tartalomra, ami a következő 60-ad/75-öd/120-ad másodpercben változatlan marad.

A ping-nek pedig a képtartalomhoz csak annyiban van köze, hogy a te helyzetedet/állapotodat kis csomagban tőled a server-nek, ill. az ellenelek helyzetét/állapotát a servertől neked elküldi, majd a futó játék feldolgozza, és annak megfelelő képet a monitorodra rakja. Két ping közti időben az utolsó információcsere tartalmának megfelelően fut minden nálad helyben. Igen, lehet, hogy már rég lelőttek, de nem is tudsz róla.
Persze lehet, hogy az alkalmazás csak bizonyos ideig hajlandó újabb csomag nélkül futni, ekkor jöhet nagy ping-értékek esetén a jól ismert lag.

(#24966) joi29 válasza tizeske (#24964) üzenetére


joi29
őstag

-Őőő... izé ha jól tudom akkor a legmodernebb TN paneles full HD-s csodák is
max 120 Hz-es függőleges frekvenciával működnek.
-Az hogy a képpontok milyen válaszidővel rendelkeznek nem ily módon viszonyul
a képfrissítéshez.
-Egyébként hogy tisztázzuk 2 ms-os válaszidejű monitor nincsen,
az csak azért tüntetik fel a gyártók, hogy a csalogassák a népet holott ez a szám
a (szürkéből szürkébe történő váltás esetén) érvényes.
-Szines képet minden modern TFT max, vagyis min 5ms-on képes
csak megjeleníteni.

mod.
-_Toka_ sokkal szebben fogalmazta meg a lényeget. :)

[ Szerkesztve ]

(#24967) jaja1981 válasza arnocost (#24962) üzenetére


jaja1981
addikt

arnocost:
Veszel egy menetes szárat, vagy egy hosszabb csavart és levágod a fejét, oszt annyi.

(#24968) tizeske válasza joi29 (#24966) üzenetére


tizeske
tag

Köszönöm a helyreigazítás mind a kettőtöknek :R , tudtam, hogy nem kerek a sajt valami miatt! :W

tizeske

(#24969) vergilx


vergilx
őstag

én most a vga kihajtásba szeretnék beleszólni.
sztem hülyeség h 2x3GHz kell egy 3850 alá.
a 8800GTX hez hivatalosan irtak ki egy E6750 et(ami ugye 2x2,66)
3GHz(feltételezzük h pl Intel),szinte bármilyen vga-t képes kihajtani(nem 2 gpu-s ra gondolok).
Szerintem ezügyben érdemes lenne benézni a cpu-vga párválasztó tesztbe.

(#24970) fagy53 válasza vergilx (#24969) üzenetére


fagy53
nagyúr

Írtam korábban, hogy baromság kihajtásról beszélni, ha mindenáron a CPU-t és a VGA-t emlegetjük, helyesebb párosításról beszélni amit a PH! is tesz a tesztjeinél.
Jó procihoz, jó VGA-t ez a cél. Persze ez nem mindig sikerül, de a gyenge CPU-hoz is tehetünk erős VGA-t, ha a procink a játékokat akadásmentesen, játszhatóan viszi butított grafikával a legalacsonyabb felbontásban. Ha később gyorsabb procira cserélünk, az FPS-ek imponáló módon emelkednek. :)

(#24971) vergilx válasza fagy53 (#24970) üzenetére


vergilx
őstag

úgy kell sztem érteni a kihajtást,hogy amit max ki lehet hozni az adott vga ból.

(#24972) _Toka_ válasza fagy53 (#24970) üzenetére


_Toka_
senior tag

..., ha a procink a játékokat akadásmentesen, játszhatóan viszi butított grafikával a legalacsonyabb felbontásban.
Olvastam a korábbiakban is, de ezt a dolgot nem értem.
Az, hogy processzor-tesztekben így tesztelnek, az érthető, hisz így nem zavarhat be a képbe a VGA ereje/erőtlensége.
De az, hogy egy játék egy CPU-VGA párossal jól megy-e, ill. abban a játékban elég-e a VGA-hoz az adott CPU, semmi köze nincs, hogy hogy megy a lehető legkisebb felbontáson minimális grafikai beállításon. Kétségtelen, ha már úgy sem megy megfelelő sebességgel, akkor az azon a gépen semmilyen VGA-val nem fog játszhatóan menni...

(#24971) vergilx: és ennek azért nincs értelme, mert minden 3D-s applikáció minden másodpercében minden felbontáson mást és mást lehet kihozni belőle. Mindig attól függ, hogy aktuálisan éppen "kihajtja-e" a CPU a VGA-t, hogy éppen mekkora feladatot ró az adott képernyőtartalom megjelenítése a CPU-ra és mekkorát a VGA-ra.

[ Szerkesztve ]

(#24973) arnocost


arnocost
csendes tag

joi29, jaja198, Köszi a válaszokat!!!

(#24974) kampi_


kampi_
csendes tag

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy az XP tárolja-e valamilyen fájlban a számítógép nevét? Mert kell írnom egy programot, és ez kellene hozzá, hogy valahonnan meg tudjam szerezni a számítógép nevét, csak nem tudom hogy lehetne... :(( Nagyon fontos lenne!

Előre is köszi a segítséget!

(#24975) kriszbon válasza _Toka_ (#24972) üzenetére


kriszbon
őstag

Nem tudom jól bogarászom e ki amit írsz, tehát adott Pl. az én procim meg mondjuk egy x1650 Pro kártya, és ha ezzel a párossal egy játékban mindent lebutítok, és akkor sem fut megfelelő sebességgel, akkor ahhoz a procihoz hiába rakok erősebb vga-t, azzal sem fog megfelelően futni :F

Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#24976) joi29 válasza kampi_ (#24974) üzenetére


joi29
őstag

-Ez most hogy jön ide :U , ha emlékeim nem csalnak a számítógép nevét
telepítéskor megkérdi a telepítő progi amit persze később bármikor
megváltoztathatsz: Control Panel\System\Computer Name\Change...
-Vagy pedig Everest\Számítógép\Számítógépnév. :)

kriszbon
-Igen ilyenkor valószínűleg már kevés a procid az adott játékhoz.

[ Szerkesztve ]

(#24977) _Toka_ válasza kriszbon (#24975) üzenetére


_Toka_
senior tag

Mivel ezzel megteremted azt az állapotot, ahol a VGA-d legkevésbé szól bele a dologba - bár végül nyilván mégis ő jeleníti meg a képet -, körül-belül igen.

(#24978) kriszbon válasza _Toka_ (#24977) üzenetére


kriszbon
őstag

Hát ez körül meg belül sem igaz így, mert olyan kártyám volt, és azt cseréltem a mostanira, és mit ne mondjak, hát ég és föld a különbség, minimum 3x annyit tud ugyan azzal a procival(gyanitom még erősebb kártyával még jobb lenne, persze egy határon belül)! Szerintem a kártyának is rengeteg köze van hozzá, mármint nem mindegy hogy mennyi terhet vesz le a prociról, mert én ezt tapasztaltam! Most szerintem hasonló helyzetbe leszek a proci váltással is(legalább is remélem) De hagyom az egészet mert már azt se értem lassan ami eddíg nyílvánvaló volt :F Majd ha megjött és kipróbálom akkor arról is beszámolok :R

Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#24979) _Toka_ válasza kriszbon (#24978) üzenetére


_Toka_
senior tag

A lehető legkisebb felbontáson a legminimálisabb videobeállításon gyorsult 3x-osára?
Mert az természetes, hogy ott, ahol a VGA-ra kell támaszkodni(egy nagyobb felbontás, grafikai dolgok minimális felett, esetleg max.), akkor az újabb, gyorsabb VGA-val ebben az esetben gyorsul.
Azt nem értettem, fagy53 miért említi ezt az igazán senki által ki nem próbált esetet, mintha valamit is mondana a CPU-VGA-játék hármasáról. Én egyáltalán ezért hoztam szóba ezt az esetet(értsd. legkisebb felbontás, grafika lehető legjobban butítva)...

[ Szerkesztve ]

(#24980) Dyno


Dyno
veterán

Tiszteletem, valszeg sokan lefáradnak a kérdésemtől, szörösfánknak mi a pontos neve és honnan tölthető le? :B

(#24981) _Toka_ válasza Dyno (#24980) üzenetére


_Toka_
senior tag

Furmark GPU Caps Viewer
ha minden igaz ... én nem használom.

[ Szerkesztve ]

(#24982) fagy53 válasza kriszbon (#24975) üzenetére


fagy53
nagyúr

Mivel a kép előállítása két részből áll, elsőként a procinak kell végeznie a munkával, majd őt követi a VGA munkája, és ha a VGA ideje nagyon kicsi a CPU idejéhez képest, akkor a kép elkészítésének az idejét a proci ideje jelenti.
Ezt az egészet valahogy úgy kell elképzelni, hogy a proci megalkotja a képen látható dolgok, tárgyak, személyek vázát, a hóesés hópelyheinek és a szétrepülő repeszek helyzetét és amikor ezzel az irdatlan számítási munkával végez, jön a VGA GPU-ja és beöltözteti, kiszínezi, megcsillogtatja a fent leírt dolgokat így befejezve a képet.
Persze ez egy alapeset, manapság azon igyekeznek a fejlesztők, hogy összemossák a dolgokat azért, hogy az illető alkalmazásban kihasználják úgy a CPU, mint a GPU fölös számítási kapacitásait, de a megértés szempontjából fogadjuk el ezt a felállást.
A játék sebessége szempontjából első számú szerepe a procinak van, megkerülhetetlenül, és a VGA csak második, akárcsak a képalkotásban, Ezért gyenge procihoz hiába raksz erős VGA-t a proci által meghatározott sebesség nem fog változni.

(#24983) kriszbon válasza fagy53 (#24982) üzenetére


kriszbon
őstag

A leírásod első részét értem, az utolsó részéhez csak annyit, hogy én valószínű azért jártam úgy hogy sokat gyorsult minden, mert az első kártyával vga limitbe ütköztem(pedig sokak szerint kb. hasonló kártya kell egy ekkora procihoz) a proci bírta volna még mint tapasztaltam is a kártyacserével. Most viszont nálam fordított lett a helyzet. Igen tudom hogy a proci sebesség határozza meg, de egyáltalán nem mindegy hogy a kártya milyen gyorsan végzi el a maga feladatát, éppen ezért zavar amikor ajánlanak egy procihoz egy úgymond hozzá illő kártyát, és tudom hogy az a proci jóval erősebbet is meg tud kergetni. Ráadásul ahhoz hiába vesz erősebb procit ugyan olyan vacakul fut egy játék. Viszont ha erősebb kártyát vesz, azzal a régi procival is aránylag el tud boldogulni egy darabig, és proci cserénél nem kell kidobni! De persze ez csak az én agyszüleményem(meg egy kis tapasztalat róla) és nem is kell figyelembe venni :B

Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#24984) Dyno válasza _Toka_ (#24981) üzenetére


Dyno
veterán

Köszönöm ez az. :R

(#24985) z0d1AK válasza _Toka_ (#24981) üzenetére


z0d1AK
veterán

jó kis progi az is:))
jobb mint a mese :DDD

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#24986) joi29 válasza kriszbon (#24983) üzenetére


joi29
őstag

-Dehogynem ezért van a PH hogy elmondjad a véleményed egy adott
témával kapcsolatban. :K
-Egyébként a mai játékokban egyre inkább elterjedő fizikai effektek mint a szél
fújta füst, falevelek a víz fodrozódása a tűz lobogása, robbanások ezek mind egyre
nagyobb számítási kapacitást igényelnek a processzor részéről.
-Az Nvidia ezt a Physx-el oldotta meg, vagyis a gpu belsejében található
shader-procik számítási kapacitását felhasználva egy a driverel telepített
algoritmus kiszámolja a processzor helyett, amennyiben ezt a vga támogatja és
elég erős hozzá.
-Viszont AMD-nél jelenleg még nincs ehhez hasonló technológia, az igaz hogy
a Radeon kártyákban található ezen számítási műveletek elvégzését lehetővé tevő
shader procik jóval többen vannak és a megjelenítést sokkal könnyebben elvégzik,
de jelenleg még nem képesek a proci helyet kiszámolni ezeket.
-Részben ezért sem árt ha a Radeonok mellet egy picivel erősebb proci van. ;)

(#24987) _Toka_ válasza z0d1AK (#24985) üzenetére


_Toka_
senior tag

Lehet, még nem ébredtem fel teljesen, de milyen mese?

(#24988) z0d1AK válasza _Toka_ (#24987) üzenetére


z0d1AK
veterán

az ilyen szőrös fánkot, meg kockát jobb nézni, mint a meséket

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#24989) _Toka_ válasza z0d1AK (#24988) üzenetére


_Toka_
senior tag

Simán meg tudsz győzni. Meséket se nézek. Már a gyerek is jócskán kinőtt belőle... ;)
Ilyen őrületekkel meg majd akkor izzasztom a VGA-m, ha lesz valami baja, és máshogy nem tudok rájönni, mi az...

(#24990) z0d1AK válasza _Toka_ (#24989) üzenetére


z0d1AK
veterán

én mézek mesét, bár nem azért mert gyerek volnék, hanem mert enbem majdnem h bármivel le lehet kötni

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#24991) fagy53 válasza joi29 (#24986) üzenetére


fagy53
nagyúr

Nehogy kikapjunk Abu85-től :D , van ilyen technológia, nemrég jelentették be:
havok.

(#24992) vergilx


vergilx
őstag

3870X2 re van valami tuning léghűtés?
illetve azt szeretném kérdezni,hogy egy EVGA 680i SLI lappal nem akadhat össze igaz?

(#24993) joi29 válasza fagy53 (#24991) üzenetére


joi29
őstag

-Ja jól a fejünkre olvas egy rakat technológiai újítást a Havok az OpenCL
API-ba való integrációjáról, hogy csak úgy pislogunk. :DDD
-Az lehet hogy jobban kikellet volna emelnem a "jelenleg még nincs"-et,
de fogalmazhattam volna érthetőbben is hogy odahaza nem használható,
mer még részben fejlesztés alatt ál.

(#24994) zsolt1129 válasza vergilx (#24992) üzenetére


zsolt1129
addikt

Nem baj ha nv chipsetes a lap :N A Coolink GFXChilla jó választás lehet.

(#24995) vergilx válasza zsolt1129 (#24994) üzenetére


vergilx
őstag

2 gpu val kompatibilis?

(#24996) Qru válasza vergilx (#24995) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nem, az egy gpu-s kártyákra való csak.

#nincsbennetarcsi

(#24997) zsolt1129 válasza Qru (#24996) üzenetére


zsolt1129
addikt

Ja hogy x2-esre kell. Köszi a javitást :R

(#24998) vergilx válasza zsolt1129 (#24997) üzenetére


vergilx
őstag

és x2 re nem tudtok valami fincsát?:DDD

(#24999) z0d1AK válasza vergilx (#24998) üzenetére


z0d1AK
veterán

X2-re nagyjából semmilyen hűtés nincs.
Gondolom úgy vannak vele a gyártók, h úgysincs sok a piacon, és így több lenne a tervezési+előállítási és egyéb költség, mint amennyi hasznot hozna...

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#25000) Qru válasza vergilx (#24998) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

AC Accelero Extrem pl. Ugyan ez 4870 X2-re van de a furat távolság egyező, tehát elvileg jó 3870 X2-re is de azért kérdezz után a 3870 topikban, mert nem vennék rá mérget.

De láttam már 3870 X2-n 2db VF900-at is... Kép

#nincsbennetarcsi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.