- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Di Natale
senior tag
válasz
SeniorTilla #45992 üzenetére
Te is tudod, hogy ez jelen állás szerint nem opció.
-
Ugyan már, ne az őskorban gondolkodj. Nekem is 32GB-om van, 3 SSD az Omenben, és hibernálást használok. A modern SSD-knek nem gond. 2x1TB, és 1x4TB van a gépemben, gond nélkül...
Ja, és láttam már windows sleep hiba miatt felpuffadt akkumulátort, ami csak alvó üzemmódban sikerülhet.
-
g0dl
addikt
válasz
SeniorTilla #45995 üzenetére
Hát 32GB RAM-ot ne írkáljon nekem minden lecsukáskor ssd-re. Mivel táp nélkül tudja a rendes alvást, azért gondolom csak valami beállítás kérdése, hogy táppal is tudja.
-
-
-
g0dl
addikt
Hátha itt tud valaki segíteni
Acer Travelmate + windows 10 összeállítással azt tapasztalom, hogy a sleep mód nem igazán megy csatlakoztatott töltő esetén. Illetve a connected sleep mód megy ( táp nélkül alszik rendesen) , ami néha venti pörgéssel is jár,
Hogyan tudnám rávenni, hogy lecsukott képernyő mellett aludjon bedugott táp mellett is?A profilban mind tápról mind akkuról futásnál engedélyezve van az alvás. Valójában az a gondom, hogy nincs szükségem a connected vagy modern sleep-re , nekem jobb lenne a teljes alvás.
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Találtam egy jó-árasnak tűnő gépet.
Viszont "középen kispixelhiba van, kb láthatatlan".
Laposoknál ez mennyire lehet veszélyes?
1 éves a gép kb~
Volt pixelhibás monitorom, azon az 1 pixelen kívül évekig ment minden gond nélkül, sőt azóta is szüleimnél.
Viszont ez elég drága gép, szóval inkább érdeklődöm hozzáértőktől. -
-
Di Natale
senior tag
Sziasztok!
Hol tudok orosz billentyűzetes laptopot venni? -
kpal
nagyúr
sziasztok!
Helios 300 rtx3070 el kulso monitoron tud G-Syncet? Vagy felejtos? -
válasz
Dinomano #45988 üzenetére
Szia újra.
Szerinted a milyen notit vegyek topikban poénnak van beleírva az összefoglalóba ez:
!!! ASUS VivoBook, ASUS X és nevezetlen sorozat, Lenovo Ideapad 3-as sorozat a Lenovo V15 és más V-s, KERÜLENDŐ!!!Sosem volt üzleti, az egy vacak volt mindig is.
Tényleg kezdem azt hinni, hogy trollkodsz. Vagy csak simán nem hiszel nekünk, hogy amennyiért, amilyen gépet keresel az nincs!
Ez a gép nem való játékra egyik topikban sem. De ha játék gépet keresel, akkor menj át a gaming topikba: Gaming notebook topik -
Dinomano
őstag
Sziasztok!
Az alábbi, üzleti laptopnak írt Lenovo V15-öt nézegetem nagyon neten. (15.6" FullHD, Ryzen 5-5500U, 8GB, 256GB SSD)
Netes böngészésre lenne, néha munkára (Word/excel és hasonlóan "komoly" appok)
A kérdésem az, hogy ezen kívül kompromisszumokkal játékra is alkalmas a gép? ("Butítva" Forza Horizon 3-4-5, Fallout 4, Rainbow Six Wildlands. Vagyis újabb játékok, 720p-n eldöcögnek-e rajta?) -
válasz
jonnyjoker01 #45986 üzenetére
Így van, már jópár éve így van.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
szetcsuszott #45983 üzenetére
Pont arról van szó, hogy régen volt divat az oldalát használni görgetésre és átváltottak a multitouch-os megoldásra. 2 ujjas simogatás lett az "új" standard.
-
válasz
Esetleg a user manul nem ír erről valamit?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Pedig de: szerintem olyan feature-t keresel, amit vagy szoftveresen vagy hardveresen nem tud.
-
szetcsuszott
aktív tag
Nem, de miután a 8 éves probookom, meg az anyám 13 éves travelmate-je tudja, feltételezem, hogy egy másfél éves gépnek kellene tudnia, továbbá nem gondolom, hogy a rendeltetésszerű és egyszerű, hétköznapi használat feature kellene, hogy legyen. A 3-4-8-23 ujjas trükköket inkább tekinteném feature-nek.
-
Kbali
nagyúr
válasz
szetcsuszott #45981 üzenetére
Azt biztosan tudod, hogy az adott gépben lévő touchpad és az azt támogató szoftver az tudja egyáltalán ezt a feature-t?
-
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok!
Dell topikból ide irányítottak, hátha..
Vostro 3591, hogyan lehet elérni, hogy legyen egyujjas peremről görgetés, és ne kelljen 2 ujjal kaparászni, mint a tótnak a p.nában?
dell support oldal szerint minden a legfrissebb rajta, de sehol nem találok ilyen beállítási lehetőséget, a gépházban minden beállítási lehetőség a 2 ujjasnál kezdődik egész 4 ujjasig, de 1 ujjas sehol.A "Menj a C:\Program Files\DellTPad\ mappába" -kezdetű sztori is elvérzett, mivel nincs ilyen mappám. Sőt, DellTouchpad.exe vagy DellTPad.exe fájlom sincs, a kereső sem talált.
Van valakinek valami ötlete?Előre is köszi!
-
válasz
SH4D0W2011 #45979 üzenetére
Szívesen.
-
válasz
SH4D0W2011 #45977 üzenetére
Net nélkül próbáld, mikor be kel állítani, állítsd arra, hogy ne keressen frissítést. Ezt a készüléket amúgy kerülni kell, csak szívás lesz vele, pl mint most.
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem használtan egy Chuwi Ubook-ot. Win10-et szeretném újratelepíteni, letöltöttem és készítettem friss telepítőt pendrive-ra, Windows-on belül elindítom a telepítést, de "Frissítések keresése 46%" állapotnál nem akar tovább menni. Már harmadszor próbálom, mindig itt áll meg. Van valami ötletetek/tanácsotok, mit csináljak?
-
válasz
Predator666 #45975 üzenetére
Finoman szólva az intel igp sok hiányosságtól szenved................................... (magyarul sz@r csak letolják az ember torkán)
Driver részről sem tökéletes... (ritka sz@r)
Több noti/asztali gép is megfordult már a kezem alatt és a többmonitoros megjelenítés sokszor problémás volt... sok csodát láttam nem megfelelő felbontás/frekvencia/színeltolódás/remegés ...szóval ami belefér.
Mielőtt a fanok szétszednek ez csak egyéni vélemény.
Legfrissebb driver-ben se bízz mert azt kizárólag mindig a legfrissebb generációra optimizálják (próbálják kiszedni a durva bug-okat ami miatt kresselhet az egész)
Usb-c meg akármit mondanak egy kombinált port ami esetleg a képet is átviszi... de nem erre van kihegyezve....
Én úgy állnák neki hogy első körben megpróbálkoznák régebbi driverekkel is hátha meggyógyul...
Ha meg dokkolót nézel olyat keress amin DisplayPort van... az mivel hardware-s vga kimenet álltalában jól működik... hdmi-meg softwares-kimenet... az vagy jó vagy nemHa meg nem bírsz vele és lecseréled a notit olyat vegyél amiben van társkártya... teljesítmény az mind1... de amd/nv oldalról a drivertámogatotság meg a kimenetek rendben vannak
-
Predator666
aktív tag
válasz
ricsi99 #45973 üzenetére
Nem pontosan ertem mire gondolsz. A legujabb driver van feltelepitve. Letoltottem a Lenovo oldalarol a legfrissebbet, es amikor telepitani akartam azt irta ki, hogy a legfrissebb van mar most. Esetleg arra gondolsz, hogy csak thunderbolt-tal kompatibilis dokkolot nezzek, mert az Intel technologia?
Nagyon koszi!
-
Sun777
tag
válasz
kissge #45959 üzenetére
Szia!
Nem tudom, ez megoldódott-e időközben, de mindenképp a gyártótól származó drivereket telepítsd (ha kell akkor kezdd előlről, telepítsd újra megint a windows-t). A driver boostert és társait el kell felejteni, ez főleg laptopoknál nem jó mert többféle hardverváltozat létezhet ugyanazzal vagy hasonló azonosítóval és totál rossz drivereket rak fel neked.Az pedig hogy a Windows arra hivatkozik hogy már a legfrisebb driver van fent, többnyire azt jelenti hogy nem hozzávaló drivert próbálsz telepíteni. Megesik hogy egy típusból is többféle konfiguráció van, pl. eltérő érintőtábla-gyártókkal, ilyenkor nyilván csak egyfélét kell telepíteni, a többire ezt a hibát fogja dobni.
-
válasz
Predator666 #45972 üzenetére
A legfőbb problémát az intel igp okozza... több monitoros megjelentís-el lehetnek gondok.
szerintem ha ezt megoldod ,utánna nézz igényeidnek megfelelő dokkolót -
Predator666
aktív tag
Sziasztok!
Nincs "Milyen dokkolot vegyek?" ugyhogy ide irok, adott a kerdes.
ThinkPad X1 Carbon 8gen-em van (Thunderbolt 3 kompatibilis), 2x 1080p monitorom (displayport es HDMI) es nehany periferiam (szokasoson felul webcam, es steelseries headset port). Nem hajtom tul, dolgozom rajta. Nem jatszom rajta (egyelore), nem streamelek, stb. Van egy nagyo ngagyi, Mokin mobil dokkolom, viszont az oruletbe kerget.A monitorok neha random elmennek, ugy tunik mintha erintohibas (ez a szo?) lenne - ha hozzaerek rogton para van, csak bizonyos szogben tudom tartani a laptopomat.
A laptopomat lezarva hasznalom.Rengeteg oldal van, ami "best docking station in 2022"-rol szol majd szemlezi azt a random 10et, amelyik fizetett nekik. A reddit nepe szerint a legtobb problema az USB C-s dokkolokkal van, szinte mindegyiknel van "flickering", illetve monitor reset. Hasonlo problema van a Thunderportosokkal _altalaban_. A Thinkpad allitolag a legrosszabb.
Az USAban elek, latom milyen arak vannak, hajlando vagyok egy csinosabb osszeget raaldozni ($300-400), csak mukodjon vegre normalisan. Hasznos lenne, ha nem kellene nyitogatni a laptopot, hogy bekapcsoljon, hanem lenne rajta bekapcsolo gomb. Legalabb 4 USB, tamogasson ket monitort 60Hzen. Es ne legyen flickering meg reset.
Nagyon halas lennek, ha tudnatok javaslatot tenni.
Koszi szepen!
-
stark100
csendes tag
Sziasztok! Valószínű, hogy inkább valami beállítás hiba, de feltúrtam már mindent és nem sikerül megfelelő választ kapni. Szóval adott egy HP PAVILION X360 14-DY0003NH és egy Samsung M7 monitor. A monitor usb-c kábelen tölteni is tudja a laptopot, és persze közben a jelet is átviszi. A gondom, hogy alvó állapotba csak úgy tudom rakni a gépet, ha kihúzom a kábelt, különben nem engedi. Képernyő kikapcsol, de gép megy tovább. Ugyanez ha csak tölteni dugom rá. Sok ilyen panaszt láttam a neten géptípusoktól függetlenül, de jó megoldást annál kevesebbet. Ha esetleg tudtok ötletet adni.
-
válasz
ricsi99 #45969 üzenetére
Most eszközkezelőben letiltottam a telep-et, tálcáról eltűnt a telep ikon és még nem kapcsolt le magától. Lehet mégis szoftveres dolog lesz.
Közben megnéztem és furcsa de tényleg kiszedhető, a csatija pont olyan mint a kiszedhetőé csak a hátlap olyan ami nem kiszedhető de tényleg csak pár csavar tartja. -
válasz
MasterDeeJay #45968 üzenetére
Ne csípd le ,hanem huzd le belülről a a csatlakozó kábelt.
Az akku-ban ha marad áram és az elvágás során valamit összezársz azt lehet nem éli túl.
Minden notiban cserélhető az akku és ezért csatlakozóval van összerakva.
(A tédből emlékeim szerint simán kivehető csak 2-3 csavar fogja belülről a helyére ,ha leveszed a hátlapot akkor látszik)
Szoftwares-en nem tudod megkerülni a töltést mivel ezt a hw vezérli. -
Hali!
Asus X540L notebook random lekapcsolgat. Terhelés nélkül is de nem csak úgy elmegy a kép hanem mint amikor kifogy az akksi bedobja kijelentkezés kikapcsolás. A gond az hogy ezt töltőről teszi mert az akksija már régóta rossz. Gondolom valamiért átvált akksira az meg ugye döglött, ezt megerősíti az hogy az eseménynaplóban critical akumátortigger elérve esemény jelenik meg lekapcsolás elött.
Akksi beépített de lehet el fogom csípni a kábelét ha nincs más megoldás csak gondolom akkor a cmos óra sem fog működni.
Hogyan lehet letiltani hogy NE használja az akksit semennyire sem töltőről? -
Nelorfin
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Adott egy ASUS ZENBOOK UX325E noti és hozzá egy White Shark Shinobi mechanikus billentyűzet van csatlakoztatva.
A problémám a következő: a billentyűzet rendszeresen lefagy amikor ezzel a notivla használom. Ha más billentyűt csatlakoztatok azzal nincs baj, és a rendszeresen lefagyó White Shark is jól működik a Lenovo és a HP laptopjaimmal is.
Mi lehet a hiba?
Lehet orvosolni, hogy az ASUS notival normálisan működjön a billentyűzet?
Ui.: Egy Axagon usb 4portos hub is csatlakozik a géphez, abban lenne belecsatlakoztatva a billentyűzet és nem közvetlenül a gépbe.
Ez probléma lehet?
Ha valakinek van tippje azt megköszönöm! -
-
sasa134
addikt
Sziasztok, egy nagyon noob kérdés: notebookra ha külső monitort kötök, akkor tudni fogja annak a natív felbontását meghajtani, vagy csak max a notebook gyári kijelzőjenek a felbontásával fog menni? Pl FHD Notebook vs WQHD külső monitor esete. Köszi
-
bvvitya
aktív tag
Vettem a tegnapi nap egy Acer Nitro 5 (AN515-56) lapost.
Windows nélkül majd én rá rakom. el is kezdtem a telepítést de nem látható a meghajtó a felsorolásban. mintha nem is lenne benne pedig egy 512GB M2 SSD vel szerelt
biosba látni de a boot nál csak uefi shell van meg a telepitő pendriver.
Mit kel l tennem? hogy feltudjam rakni a windows 11 et? -
kissge
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Alcor Snugbook Q1411s , amit el szeretnék adni.
Gyárilag Win10 Home van rajta, ezt szerettem volna a gyárira visszaállítani amiatt, hogy frissen és üdén kerüljön új gazdájához.
Ez szép és jó, de a gyári visszaállítás nem sikerült, ismeretlen hibára hivatkozott a Win és csak USB kulcscsal tudtam újrarakni.
Sikerült is, azonban az alapvető funkciók sem működnek, mint pl kamera, hang, wifi, töltés indikátor a Windowson belül (nem is ismeri fel, hogy ez egy laptop lenne, nem jelenik meg az akksi ikon).
Ezek valószínűleg Driveres gondok, már próbáltam Driver Bossterrel felhúzni rá az összes drivert (van szerencsére egy USB-s wifi adapterem), azonban ez sem oldotta meg a problémát.
Van egy hivatalos Driver zip-em a gyártói oldalról, de ezeket eszközkezelőben nem tudom telepíteni, mert a Win arra hivatkozik, hogy már a legfrissebb driverek vannak fent.
Egyedül a wifit sikerült működésre bírni.
Tudnátok ebben segíteni, hogy mit kezdjek vele? -
-
Tim82
félisten
válasz
Lalikiraly #45956 üzenetére
A jack feltehetően TRS a kábeleden/adaptereden, TRRS-sel feltehetően működne, de ezt nem tudom biztosra mondani (szabvány szerint elviekben igen).
Összehasonlításhoz szemléltetés (bal oldali a TRS, jobb oldali a TRRS jack):
Ettől függetlenül valamilyen stúdió jellegű USB-s interfésszel jobban járnál a hangfelvétel-minőség szempontjából, az átlag laptop jack aljzathoz/alaplapi hangkártyához képest. Ahhoz azonban valószínűleg más fajta kábel fog kelleni, mert azokon jellemzően nem 3,5" jack bemenet van.Vonatkozó szaktopikok:
Milyen hangkártyát vegyek?
Hangtechnika (pa, stúdió, analóg, digitális, pc)Az utóbbi talán jobban passzol, meg kevésbé fogsz "csak XY márkát ne vegyél, mert 15 éve egyszer belefutottam tőlük egy rossz darabba"-jellegű tanácsot kapni ott.
-
Sziasztok!
A keverőpultom kimenetét ami két RCA egy jack - rca átalakítóval bekötöttem a laptop jack aljzatába, de hang nem megy be. Milyen kábel kellene hozzá? Mint ami a headseteknek van? Áthidalható ez a dolog valahogy? Vagy vegyek egy USB hangkártyát?
Rögzíteném a lapossal a keverő kimenetét.
Köszi előre is.
-
Csaby2021
tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni valaki szerelt már be dual heatpipes hűtést lenovo t470 vagy t480 ba ? Leginkább arra lennék kiváncsi menyivel hatékonyabb az egy csövestől illetve mire kell még oda figyelni vásárlásakor beépitésénél ?
-
benboi
csendes tag
Sziasztok,
Egy otthoni munkaállomás összeállítása közben akadtam el és kérném a segítségetek.
Adott egy HP EliteBook 850 G5 laptop, egy HP UltraSlim dokkoló, valamint egy ASUS MB169C+ hordozható monitor.A monitor egyetlen USB-C kábelt használ a tápellátáshoz és a videojelhez is. Közvetlenül a laptophoz csatlakoztatva működik, azonban ha a laptopot behelyezem a dokkolóba, a dokkoló kitakarja a csatlakozó helyét. A dokkolón nincs USB-C port, csak USB 3.0, DisplayPort 1.2 és VGA port.
Próbáltam keresni a probléma áthidalására alkalmas kábelt/adaptert, egyelőre sikertelenül. A gond, hogy a legtöbb kábel egyirányú - az USB-C port felől indulva. Egyedüli lehetséges opciónak az USB-C - DP "bi-directional" kábelt találtam, de ennek a működésében sem vagyok biztos a szükséges tápellátás miatt.
Esetleg Nektek lenne bármilyen tippetek/trükkötök/javaslatotok, amivel működésbe lehetne hozni a dolgot?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
deadcode82
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi Alienware 13 R2 laptopom, irodai munkára használom, a napokban merült fel a következő probléma, random időközönként felpörgeti a ventillátorokat 1-2 másodpercre, először a bal, aztán a jobb ventit, közben a rendszer is teljesen kifagy arra a pár másodpercre. Találkozott már valaki hasonló problémával?
Üdv
deadcode -
-
válasz
tigerscorpio #45949 üzenetére
Lehet tudta ő, hogy hibás.
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
tigerscorpio #45949 üzenetére
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
Pyttawrx #45948 üzenetére
Live linuxot nem néztem. De a srác akitől vettem ubunut rakott rám és állítólag egy hiányzó driver miatt nem tartja meg, mert nem kompatibilis a win11el. Mondtam neki úgyis win10et használok majd rajta. Akkor konkrétan hasznalhatom az Intel kártyával. És slussz?
így elsőre. Találtam romot a kártyához. Max azt megpróbálom valahogy rá paszirozni
-
válasz
tigerscorpio #45947 üzenetére
Szia. Így leírás alapján igen vga hiba gyanús lesz.
Sem a lenovo appja, sem pedig a win nem szedi le a drivert?
live linux alatt mi a szitu? -
tigerscorpio
aktív tag
Sziasztok, vettem használtan egy y520 gtx 1050ti kártya ssd+hdd. 16gb ram i7 CPU.
(G580 helyére,az rendben volt eléggé. Nagyjából van is )
Nem játszani kellene ez sem. És tudom, hogy nem mai gép. De a tech adatok meggyőztek.higy amikre nekem kell. Arra jó. Max néha egy valami gamet kipróbálok rajta.Eddig rendben vagyunk.
Viszont a világért nemtudom munkára fogni az Nvidia kártyát. Egyszer megakasztotta a wint. (Win10.64bit) biosban letiltottam a kártyát. Egyből elindult a win. Próbáltam Lenovos driverrel .nvidiassal. De 43 As hiba. Aztán kész. Ha a Intel kártyát letiltottam, és direktben akartam a másikat hogy használja. Hibakód.
Semmivel nem látom a kártya ramjat... Nekem fura.
A képen egy teszt lenne, hogy mi van benne. Mit tud . Mizu. De idáig semmi. Sem Aida 64 , gpuz, meg volt még valami. Az a Lenovos progi de semmi nem látja. A rám adatait egyik driverrel sem. Amelyikkel elindult a gép...Valakinek Valami ötlet ?
Kinyirták az Nvidia karit?
Köszönöm a válaszokat -
Buncaman
tag
-
tserrof77
őstag
válasz
Buncaman #45944 üzenetére
Pedig ha szétszedve lett kitakarítva, megérte (és megérdemelte) volna a pasztázást is.
Ha csak ki lett fújatva, akkor nem szóltam.
Ha lehet hinni a [link] belső képnek, nem vitték túlzásba az ssd hűtését, és akkor még finom voltam. az alatta levő hővezető "lap" cseréje segíthet pár fokot, de egy utólagos, laposabb ssdhűtő is is csak pár fokot fog segíteni.
-
Buncaman
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy msi gf63 thin 10scxr laptopom.
Sajnos eléggé melegedős, ami idén nagy probléma lett.
Olcsón jutottam hozzá, így nyugodt szívvel vettem meg, mert 60%-ra korlátozott CPU-val teljesen jól bírta a melegedést, sosem ment egyik alkatrész sem 60C° fölé, nekem pedig nem kell annál nagyobb teljesítmény.Sajnos költözés okán most először új helyen van a laptop, és azt vettem észre, hogy az SSD sokkal jobban melegszik nyáron.
Game közben HDD 42 C°-os, SSD-re 57 C°-ot írt.Az SSD hőfoka valszeg valamennyire fals, mert télen indításkor is azonnal 30 C° fölött van, míg a HDD általában 20 C° olyankor.
Fontos, hogy a CPU most sem ment 60 C° fölé.Mellesleg tény, a szobában szellőzés és klíma nuku, így állandó 30 fok fölött van bent nyáron, de szerintem van az több is...
A laptop pár hete lett kitakarítva, újra pasztázni nem mertem.
Kellene aggódnom az SSD hőfoka miatt? Ha igen tehetek valamit ellene?Még annyi, hogy a laptop meg van emelve, alatta rácsos pad, így elvileg van szabad légjárat a ventinek.
Köszi!
Üdv,
Buncaman -
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #45941 üzenetére
Vagy simán kontakt hibás lett. Jót tett neki a ki-be szerelés
Újabban pláne nem szokás még jobb minőségű ipari arannyal sem bevonni az érintkezőket. Eddig csak a ramok lábait sikáltuk, most már mindent (is) ami mozdítható. Pedig egyre kevesebb dolog cserélhető egy laptopban.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Dell Vostro 3568-3 gépet lehet powerbankról tölteni valahogyan? -
troland26
őstag
Sziasztok
Van egy asus Fx506ll laptopom . Használat közben egyszer csak elment a wifi . Az ikonja se látszik , hálózati eszközökkel sem , sehol semmi . Próbáltam rendszer vissza állítást , ugyanaz . Arra a következtetésre jutottam , hogy a wifi adapter mehetett tönkre . Mivel a garancia 3 hónapja lejárt így kiszedtem az adaptert . Hol tudnék hozzá vásárolni ilyen alkatrészt ? Ez egy Realtek Rtl8822CE nevű alkatrész . -
Armagedown
őstag
Kicseréltem a Sony Vaio VPC-EH3E0E laptopomban a wifi-bluetooth kombó adaptert egy újabbra, egész pontosan RTL8723BE majd egy Qualcomm Atheros AR956x chipsetesre.
A wifi része megy, de a bluetooth nem, sem Windows, sem Linux alatt nem látszik.
Másik laptopban és mini pci-express slotal rendelkező asztali gépben működnek.
Mi a megoldás? -
pmheros
őstag
válasz
Dhampir #45934 üzenetére
A leváltásra ítélt e7450 -esem egy ips paneles verzió, annál sincs ilyen.
Szerencsés vagyok, mert engem eddig elkerült ez a tünet, talán ezért tudtam rácsodálkozni a jelenségre, és annak mértékére.#45935SeniorTilla
OLED -et szeretném, ha lenne matt felületű kijelző belőle. De tükrös felületnek ekkora kijelzőn szerintem nincs helye. Visszapillantó tükör az autókra való.Köszönöm a válaszokat!
Üdv.: pmheros -
OLED rá a legjobb megoldás. Ott nincs háttérvilágítás
-
pmheros
őstag
Üdv!
1. Mennyire általános az alant beszúrt képen lévő bevilágítás a mai keskenykávás vékony fedlapos laptopoknál?
Napokban vásárolt Asus -t vittem vissza mert vibrált (pwm) a kijelzője, és hoztam el tegnap helyette egy Lenovo -t. Ime a Lenovo Thinkbook képe
Ha pontszerűen rányomok az ujjammal az egyik saroknál a fedlapra a keret vonalában, nyomban nem világít annyira az a rész a többi területtől jobban, és rögvest előáll a fénymegoszlás homogenitása. Mintha csak hanyag módon lenne összeszerelve.
2. Melyik gyártó, melyik kategóriájában keresgéljen, aki nem akar ilyennel szembesülni ?
15.6" ips, 250-300nit, non-pwm, iris xe, 16GB szűrővelElőre is köszönöm a válaszokat!
-
-
SZIGMA
aktív tag
-
-
ati888
senior tag
Sziasztok!
Olyat lehet csinálni, hogy egy notebook (HP Elitebook 840 G7) képernyőjét és billentyűzetét használom egy asztali géppel? HDMI van a notin. Tehát az asztali gép működne, mert azon vannak fontos adataim, de a notebook képernyőjét használnám.
(Jelenleg nincs monitorom, de kellene nagyon a gép)
Köszi
-
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani SOS egy 13 éves gyerkőc számára egy használható laptopot max. 140-ért? Tudom, használható gép nincs ebben a kategóriában...De ez a max. keret és sürgős lenne. Ma kell megrendelni. Előre is köszönöm!
-
Alcsi69
senior tag
válasz
ricsi99 #45920 üzenetére
Igen, azt is próbáltam, de közben sikerült megoldanom.
Felraktam a chipset és az integrált drivert, aztán a legújabb nvidia driver telepítőjét kicsomagoltam, és a device manager-ből rányomtam hogy frissíteni szeretném a gépen lévő fájlból a kártya driverét és kikerestem a kicsomagolt mappából a megfelelő .inf-et.
-
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
XMG P506 az alany egy GTX 970M-mel. Mi lehet a probléma ha Win10-en az Nvidia driver telepítés megszakad mert "nem kompatibilis" az eszköz? Egész régi és a legújabb ehhez a karihoz ajánlott driverrel is próbáltam.
Ezzel szemben Linux automatikusan feltolja a legújabb drivert amivel működik is a kari.
-
-
nihill
őstag
válasz
SeniorTilla #45914 üzenetére
Az oprendszer win10. A TV még nincs meg, milyen típusban van ez benne?
-
-
nihill
őstag
Sziasztok!
Vezeték nélkül szeretném tükrözni a laptop képernyőjét egy TV-re. Hogyan kell, mi kell hozzá?
Köszönöm. -
gyusza25
friss újonc
Chrome OS Flex probléma
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron 1545 laptop amelyre korábban feltelepítettem a Chrome OS Flex-t, minden rendben is ment ahogyan kell. Gyerekek használták, ezután visszakerült a kezem közzé. Indítom látom, hogy a fényerő a minimumon van és a Dell logó alig észrevehetően jelenik meg, ezután pedig bootol sikertelenül. Ekkor gondoltam 2009-es laptop lévén, hogy a HDD megadta magát. De megpróbáltam egy másik gépen is és ott bootolt, viszont623b2c4dc9edc20019f5f0eb1920×1204 74.4 KB ezt adta ki, meg is lepődtem, arra gondolok, hogy a gyerekek valamilyen visszaállítást csináltak rajta véletlenül.
Három email/ profillal lett ezelőtt bejelentkezve rajta, az egyik profil tartalmazott fontos képeket. Ezeket szeretném valahogyan lementeni, ha még egyáltalán lehetséges-e ezek után.
Próbáltam egy Win 10-es géphez csatlakozatni, hogy másolhassam a képeket, de a számítógép nem látta, csak a particíókezelő mutatta.
Segítséget szeretnék kérni, a képek visszaszerzéséhez, mert az én tudásom eddig tartott.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
bango
tag
Sziasztok, akkut vennék nem tudom hogy van-e különbség az utángyártottak között
Cameron Sino, 'Grape32', Greencell ezeket találtam
melyiket vegyem?másik hogy 10,8V-os a gyári és csak 11,1V-osakat lehet kapni. Ennek van hátránya?
Kösz.
-
kmiki19
csendes tag
válasz
SeniorTilla #45905 üzenetére
Szuper, jól hangzik. Azért egy ~500 k-s géptől többet vártam volna
2021.12.08-tól indult a garancia és 2023.12.07-ig tart. Majd írok, hogy mire jutottam. Első körben felveszem a kapcsolatot a boltalt ahonnan vettem. -
-
kmiki19
csendes tag
Elnézést nem engedtette szerkeszteni, dvi-d - hdmi kábellel kötöttem össze a laptopot a külső monitorral
-
kmiki19
csendes tag
válasz
Csupati #45902 üzenetére
Szia,
A szöveg igazából arra ad támpontot, hogyan tusz régebbi bios verziót beszerezni
(sajnos a lenovo support-tól hiába kéred nem kapod meg.
Közben annyi update van, hogy vettem egy dvi-d - dvi átalakítókábelt és rákötöttem a 14 éves monitorom. Semmi villogás, tehát nem szoftveres a baj, hanem biza hardveres.Felveszem a kapcsolatot a bolttal (szlovák), de remélem sikerül itthoni szervizbe bevinni majd.
-
kmiki19
csendes tag
Sikerült feltennem eggyel régebbi bios verziót, de a probléma továbbra is fenn áll
Ma még veszek egy dvi-d - hdmi átalakítót és megnézem egy külső monitorral, aztán szerviz lesz. Szlovákiából van a gép, még bőven garanciális. Ilyen esetekben vissza kell küldeni a boltnak ahonnan származik, vagy esetleg magyar szervízbe is be lehet vinni? Utóbbi könnyebb lenne
Hátha valaki hasonló cipőbe kerül és egy korábbi biost kell feltennie....
"Lenovo Legion 5 (15ARH05H) - buggy BIOS update replacement (Conservation mode fix)
Hi guys,
I hope this thread finds you well :)
I'd like to share my experience with a buggy BIOS update and how I reverted it back on my Lenovo Legion 5 (AMD 4800H + 1660 Ti config).
I installed BIOS with serial number FSCN15WW as an update through Lenovo Vantage.
It turned out to be really quirky: my external keyboard LED brightness level resetted to max after each sleep, USB-C connected mouse was not working in BIOS, Conservation mode always defaulted to off (I've seen a few posts with such complaints recently on Reddit), performance profile defaulted to Balance, USB connected mouse always had lights on after transition from sleep to hibernate, and sometimes I had about 30-40 sec loading at the POST screen (the very first screen with Legion logo in the middle and “Lenovo” on a blue rectangle on the right side of the screen).
I tried to find the older version of BIOS on the Lenovo website (go to https://pcsupport.lenovo.com and enter your serial number, there go to Drivers section) to revert the update, but couldn't. I wanted to avoid any external sources to download BIOS because I don't trust them such an important update. Then (!) I just tried to replace the download link and it worked! Here is the older BIOS link: https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/fscn13ww.exe
I opened BIOS and turned on "BIOS back flash" to allow downgrade, and then installed the BIOS usually through Windows. If you want to do the same, MAKE SURE you are installing the BIOS for the EXACT model of your laptop, this is crucial! The installer always shows details before installation.
All problems described in (2) are gone! The update definitely messed up multiple things at once, starting from USB concentrator all the way to power distribution on the motherboard. Later, I put "Ignore" on the Lenovo Vantage for this update (when it appeared again after checking for System Updates) to remember to avoid it. Most probably I'll stay on reverted revision forever, unless a future update would contain something crucial (if it ain't broken don't fix it, eh)
Hope this helps someone! Enjoy your day guys :)"elnézést az angol szövegért! nekem egyébként bevált, sikerült letöltenem az 53-as verziószámú biost és fel is tudtam tenni a gépre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest