- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
FattyDove
őstag
válasz
SeniorTilla #45399 üzenetére
Az új gépet úgy értettem, hogy most lett vásárolva és amúgy 2021 december körüli gyártású, mert az 1.19-es BIOS van alapból a gépen, ami meg 2021 októberben lett kiadva.
-
válasz
FattyDove #45396 üzenetére
Ez a 3th genes Ryzen már legalább 2-3 éves platform. Nem lehet új a gép, max. ha újraértékesített. Néztem az acershop honlapját, döbbenet, miket árulnak új gépként...
A Ryzen 3-3xxx sorozat már nálam is szinte teljesen kikopott, pedig én renew gépeket árulok.
Mivel biztos, hogy régi gyártású a géped, több éves, simán lehet, hogy a paszta elöregedett benne.
-
-
FattyDove
őstag
Helló,
adott 1 AMD® Ryzen™ 3 3250U-el szerelt laptop és valami nem oké. Amint bármilyen dolgot megnyitok a gépen, azonnal rohadt hangos lesz a venti és az integrált kártya rögtön 80-85 fokra ugrik. Majd pár másodperc múlva vissza áll normálra, de ezt egyből ismétli, ha mondjuk megnyitok egy böngészőt. Akkor is jelen van a dolog, ha belépek BIOS-ba.
Ha nincs hálózatra dugva, akkor nem csinálja ezt.
Minden driver fent van.
-
30z.Samu
félisten
válasz
SeniorTilla #45392 üzenetére
Rendben, köszönöm mindkettőtöknek!
-
válasz
30z.Samu #45390 üzenetére
Akkor már inkább vegyél egy szünetmentes tápot, és abba dugd a 220-as töltőt, amivel töltöd a notit. Árban nem hiszem hogy drágább, és még működik is, csak méretezni kell.
Ahogy ricsi is írta, a powerbank nem erre való, hanem kisebb energiaigényű cuccok töltésére, pl. telefon.
-
válasz
30z.Samu #45390 üzenetére
Temészetesen mindenre van megoldás.
Powerbank viszont nem erre való. Nagyon hamar tönkre menne.
Akku-ról Akku-ra töltés a létező legrosszabb megoldás. Még type-c -n is.Az telcsiken jól megy mert 5v alatt van a telcsik akku-ja... noti meg 11-20V
Kimeneti fesz + amperszám ,jóval alatta marad a noti akku teljesítménye alatt.
Ergó: pikk pakk lemerül ,a noti meg alig tölt. -
30z.Samu
félisten
válasz
ricsi99 #45388 üzenetére
Kicsit visszaolvasva olvashatod, hogy van erre megoldás. Persze egyáltalán nem biztos, hogy beruházok egy ilyenre, első körben csak elméleti síkon érdekelt, hogy lehetséges-e. Nem az akku üzemidejének növelése a cél, csak hogy meg lehet-e oldani a töltést powerbank egy olyan gépen, amin nincs USB-C. Ebből indult ki az egész.
-
válasz
ricsi99 #45388 üzenetére
Nem akarok rossz májú lenni, de biztos nem szenvednék már egy 8 éves notival, hacsak nem valami családi "örökség" akkor max a szekrénybe elraknám és kész. De ennyit túrázni rajta, hogy mehet többet 10% al akksiról. Tehát 15 pec helyett 30 percet, amikor sosincs hurcolva. Akkor minek?
-
válasz
30z.Samu #45385 üzenetére
Minden átalakítás= veszteség...
Akku-ról akkura tölteni... ha fizikailag nagyobb a powerbankod mint a notid akkor talán...
Powerbankod tud annyi teljesítményt leadni annélkül hogy meggyulladna?
Gondolom az extra kapacitású akku sem opció..
Csak kiváncsiság.... de ha összehozod írj hogy 10 vagy 20%-al nött e az akku üzemidőd... -
válasz
SeniorTilla #45386 üzenetére
-
-
30z.Samu
félisten
válasz
Lalikiraly #45382 üzenetére
Nem centizni akarom, csak gondoltam hátha van valami, amit mondjuk ha beállítasz, kikapcsolsz, akkor mondjuk +10 vagy 20% akku időt nyersz. Akkor ezek szerint nincs különösebben ilyen. Oké, köszi!
(#45384) ricsi99: Szerintem pont ez a bonyolultabb. Kikapcsolod a gépet, kiveszed az akkut, beteszed a másikat, majd visszakapcsolod a gépet. Ehelyett pedig csak rádugod a powerbankot és feltöltöd a laptopot, ha esetleg nem vagy valamiért konnektor közelben. De lehet én gondolkodom hülyén, szerintem ez egyszerűbb, mint az akksi ki-be rakosgatása.
(#45386) SeniorTilla : Jogos!
-
-
-
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Jelentkezem újra, meg meg se köszöntem a tegnapi segítséget, szóval köszönöm.
A következő dolog, amiben szeretnék segítséget, de inkább tanácsot kérni, az a laptop energiatakarékossága. Gondolok itt arra, hogy van-e esetleg valami tipp vagy trükk, amivel tovább húzza a gép egy töltéssel. Egy Lenovo G580-ról van szó, lejjebb vettem a fényerőt ill a processzor teljesítményét akku használat esetén. Nézegettem az Energiagazdálkodást és láttam hogy sok mindent lehet ki-be kapcsolni. Na már most van olyan opció, aminek van értelme vagy éppen nincs? Gondolok itt arra, hogy fel van téve a Lenovo energiagazdálkozás meg a driver stb. Annak az ikonja itt van a tálcán és vannak profilok, energiacentrikus, kiegyensúlyozott stb. És van olya az Energiagazdálkozásban hogy tudom az Nvidia kártya teljesítményét szabályozni. Ehhez érdemes nyúlni vagy sok vizet nem zavar? Esetleg van valami, amit javasoltok hogy csináljak meg annak érdekében, hogy tovább bírja egy töltéssel? Köszönöm szépen válaszotok, remélem azért kihámozható, hogy mit szeretnék alapvetően.
-
Tim82
félisten
válasz
30z.Samu #45378 üzenetére
Nem próbáltam ki a történetet Power Delivery-képes powerbankkel, mert nincsen ilyenem, de nem látom semmi elvi akadályát annak, hogy működjön.
65W-os töltőhöz hasonlóan fog működni a linkelt powerbank, a kábel elvileg jó lesz hozzá. A gyakorlatban ez függ azért a notitól is, bár szerintem kicsi az esélye, hogy ne működjön (de tudok a leírtak óta egy példát - Acer ES15-532 - amelyik pl. válogatós a töltőfejek terén - az IKEA-s 40W-os ÅSKSTORM töltővel oké, a 65 W-os Baseus töltőfejekkel nem hajlandó működni - mindezt ugyanolyan egyik végén type C, másik végén asszem 5,5*2,1-es végű PD képes kábellel).
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Gondolkodom egy dolgon, lehet baromság, de azért megírom, hátha mégse akkora hülyeség.
Szóval ugye USB-C-n keresztül lehet akár powerbankkal is tölteni a laptopot. Na de van megoldás arra is, ha esetleg régebbi a gép és nincs benne USB-C? Teszem azt a kábel egyik felén a laptop töltőfeje van, a másikon pedig USB-C és úgy tölteni a laptopot ha esetleg nem vagy konnektor közelben. Lehet, hogy hülyeség, de Nekem most valamiért ezen jár az agyam. Szerintem meg lehet valahogy oldani.
-
junior11
veterán
válasz
SeniorTilla #45373 üzenetére
Köszi, akkor holnap ha sikerül, kiveszem, úgyis csak hálózatról van használva.
-
-
junior11
veterán
Sziasztok, van egy 2013-as Lenovo IdeaPad Z500-as laptopom, többnyire hálózatról van használva, akksi nem volt volt sosem kivéve. Az utóbbi napokban azt vettem észre, hogy a korábbi 55-60%-os feltöltött állapota az akkumulátornak leesett vmi oknál fogva tegnap 21%-ra, ma már csak 18% jelenleg, a kis led a laptop elején pirosat világít, gondolom jelzi, hogy fel kellene tölteni.
Ha viszont hálózatról volt használva a masina, hogy merülhetett le magától az akksi vagy ez már a végét jelenti? Újat egyelőre nem tervezek bele venni, mivel szinte csak hálózatról van használva már, viszont ha végül teljesen megkotlik a laposban az akksi és nem veszem ki, okozhat ez egyéb kárt, pl. alaplapot nem viheti magával?
Vmi ötlet, tanács? Érdemes most feltöltenem vagy hagyjam így? Gondolom tovább fog merülni... Köszi minden tanácsot. -
Kekmen
senior tag
válasz
ricsi99 #45370 üzenetére
Egyrészt a kérdést nem én tettem föl. Másrészt, ha már letörölte a gyári partíciókat nem nagyon van más választása, mint a saját maga által telepített Ubuntuval visszavinni, amire én nem feltételezem, hogy bármit "belebarmolna", mivel az az érdeke, hogy kicseréljék a gépet. Végül, de nem utolsósorban, az a bolt amelyik visszavétel után abban az állapotban adja tovább a gépet, ahogy az előző vásárló visszavitte, finom szólva sem ajánlott.
Az álláspontom továbbra is az, hogy egy esztétikailag és működésileg kifogástalan, gyári állapotban lévő gépre vonatkozik a 14 napos elállási jog. Az, hogy melyik cég mennyire rugalmas és ezt hogy zongorázza le velük a kérdező, az más kérdés. -
-
válasz
Kekmen #45364 üzenetére
Ez azért nem állja meg a helyét, mert ugye enterprise nem tehet fel sima user alapesetben, ha azzal aktiválja be, mert kap a sulitól vagy cégtől kódot, akkor ha újra van téve a win, akkor alapból a pro kulccsal aktiválja magát. Plusz van aktivált pro, akkor mégis minek másik főleg enterprise kulcs
-
Kekmen
senior tag
válasz
Brandynew #45365 üzenetére
Van egy gyári image azokon a partíciókon (az egyiken), amiből vissza lehet állítani az oprendszert. Mivel az Ubuntu egy ingyenes szoftver, nem növeli a gép értékét, nem tudom ki és miért kötne bele. Én azt mondom ne aggódj e miatt.
#45367 Ezt gondolom nekem szántad. Ha kap egy Enterprise tiszta telepítést, az nem fog beaktiválódni a Pro kulccsal, annak pedig számtalan oka lehet, hogy miért kerül rá másik oprendszer.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Szeretnék visszavinni 14 napon belül egy Dell 3511 laptopot. Az áruház leírásában az van, hogy csak eredeti szoftverrel veszik vissza. Na most én a gyári Ubuntus rendszert formáztam, töröltem minden partíciót és Windowst telepítettem rá.
Visszatettem most egy Ubuntut, de nem pont ez lehetett a gépen, mert amikor vásárlás után bekapcsoltam, egyből az Ubuntu telepítési ablakot dobta fel, és egy Dell licencszerződést is el kellett fogadni. Most én ugye csak egy sima Ubuntut tudtam feltelepíteni.
Van a Dell-nek ez az OS Recovery Toolja, ami pont erre lenne, viszont a laptophoz nem talál ilyet se service tag, se expresse code alapján.
A kérdésem, hogy mit tehetnék? Gond lesz ez?
Köszönöm előre is.
-
válasz
perfegor17 #45359 üzenetére
Nálam a legutolsó ilyen alaplacserével járt, én is cpu meg ramcserével kezdtem. Nálad Proci. Ezt is tudjuk. De am biosban is kikapcsolt? Mert nekem igen. Elsőre Én melegedésre gyanakodtam, mert 92 főlé is ment Windows alatt, nem vártam votább, de utána 45-55fokos állapotban is kikapcsolt pontosan 27 perc után
Legközelebb azért valahogy utalj, hogy mire válaszoltálPl válaszolj arra a hsz-re
A 2020m elégy gyengusz cpu...
-
perfegor17
senior tag
Szereztem bele egy 2020m procit így már működik is rendesen
-
Tim82
félisten
-
-
-
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
Angel2014 #45345 üzenetére
Akkor nem érted.
HM70 chipset nem fog "megenni" Core i (i3, i5, i7) procit, Intelék az ő végtelen bölcsességükben a kereken 30 percenként történő kikapcsolással oldották meg, nehogy ebben a budget chipsetben a felhasználók tudjanak kétmagos Pentium/Celeron prociknál erősebb procikat használni.
Nincsen rá megoldás, a BIOS default settings sem segít. Nem notigyártó, hanem chipset-specifikus limitáció.
-
Tim82
félisten
válasz
perfegor17 #45341 üzenetére
CPU-t cseréltetek a gépben mondjuk kétmagos Pentiumról vagy Celeronról i3-ra? Ha megnézed valamilyen hardverösszetevők kilistázására alkalmas programmal (pl. Aida, hWInfo32 v. 64), "véletlenül" nem HM70 az alaplapi chipset?
Ha ez a kettő igaz, akkor nem bug, hanem feature a 30 percenkénti kikapcsolás.
-
válasz
De ha kikapcsol és rögtön visszakapcsolod, akkor is pont harminc perc? BIOS ban sincs semmi opció? Bios alapbeállítasok, netan frissítés? És hogy kapcsol ki? Mint akit a konnektorból rantanak vagy szépen leáll?
-
válasz
Biosban is?
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok Lenovo g580-as laptop-nál találkozott már valaki olyan hibával, hogy pontosan 30 percenként kikapcsol. Nincs be állítva semmi ilyen opció.Újratelepítés meg volt nem segített.
i3,4gb ram,120gb ssd -
Megvan a honvédségi módszer?:
Ami kerek azt visszük, ami szögletes azt gurítjuk amíg le nem kopik kerekre, mert akkor már azt is lehet vinni.
Itt most ugyanez megy, csak sz*rral.
-
válasz
Angel2014 #45335 üzenetére
"Tiszta" telepítés egy alap win... akkor sok mindent amit a win nem ismer meg az felkiálltójeles.
A win10 már okoska... tudja az userek nagy részének fogalma sincs róla mit használ ezért letöltögeti a frissitéseket/drivereket hozzá a háttérben szó nélkül ezért van ha netet lát akkor felszedegeti a drivereket és működik.
A win10 meglehetösen nagy adatbázissal rendelkezik de az összes létező cucchoz nincs benne a driver... alap intel igp-hez azért van.
Ha minden driver benne lenne akkor valószínű egy 128GB-os telepítő kellene... ,meg a gyártók sem szeretnek perkállni az ms-nek ,hogy a driverük benne legyen... majd felszedi a netrül és csók. -
Kekmen
senior tag
válasz
Angel2014 #45335 üzenetére
Honnan tudod illesztőprogram nélkül, hogy melyiknél volt a felkiáltójel? Abból, hogy driverezés után az lett a sorrend? Az eszközkezelő abc sorrend szerint dolgozik, de amíg ugyan az a nevük, mi alapján állapítod meg? Kicsit Schrödinger macskája. De nem fonom tovább a fingot, a lényeg, hogy ne nézegesd az eszközkezelőt, amíg nincs fent driver. Egyébként általában a gép 2D-re az integráltat, 3D-re a dedikáltat használja, úgy hogy esélyes, hogy a dedikált volt felkiáltójeles, de biztosra nem tudjuk. Aki igen, írja meg, komolyan érdekel.
-
Angel2014
addikt
válasz
ArthurShelby #45334 üzenetére
Ember értek a géphez is és nyilván driverezem is.
A kérdés akkor még egyszer ...
Egy tiszta telepítés után jó ha ott van egy sárga felkiáltójel és hibával az nvida meghatónál?
Az intelnél nincs hiba...
Nyilván még netet sem adtam neki csak az eszközkezelőt nyitottam meg.
Vagy ha így érthetőbb mind a kettőnél ott a sárga felkiáltójel de az intel mégsem ír hibát driver nélkül.
-
-
DrDobos
őstag
válasz
SeniorTilla #45320 üzenetére
Igy mar tiszta, es jomagamnak is ertheto
-
-
-
Rison77
senior tag
válasz
SeniorTilla #45320 üzenetére
Megnéztem most az egyiket próbaképpen Ezt dobta ki rá. Ezt is a fent említett oldalról vásároltam viszonteladókon keresztül 2 év hozzájuk szóló garival számlával természetesen.
-
válasz
DrDobos #45319 üzenetére
Meg kell nézni, hogy mi van a számlára írva. (Persze első, hogy legyen számla, ha nincs akkor tuti nem renew a gép és nem új, hanem használt, hivatalos gyári garancia nélkül). Nekem mindig rá kell írnom, hogy HP RENEW termék, PN és SN számokkal, ez alapján érvényes a gari a HP-nál. A termékszám végén egy R betű kell, hogy legyen. A dobozon is rajta van, hogy renew, és a gép alján a hivatalos termékcímkén is rajta van. De ha beírod a SN-t a HP garanciakeresőjébe, akkor is kiadja.
Aki rendes renew gépeket árul, az csak így teheti. Ha nem, akkor az mókolás és hazudozás, konkrétan a vásárló megtévesztése. Sajnos vannak itt a HA-n ilyenek.
-
DrDobos
őstag
válasz
SeniorTilla #45317 üzenetére
Ez tökjó, hogy leírtad. A kerdes reszemrol, hogy ezt egy mezei laikusnak, nint jomagam is, mibol kellene eszrevennunk? Maxmimum arra tudok gondolni hogy peldaul egy G3-nak mar letelt a 3 ev gyari garija..
-
válasz
Rison77 #45312 üzenetére
Mutass meg neki egy ilyet és egy olyat. Ha épeszű ember, fogja látni a különbséget.
De így is vannak, akik CSAK új gépet akarnak, nem érdekli őket ez a különbség, pénz meg nincs elég. És ők vannak többen, sokkal többen. Szóval nem egyszerű a feladatod, de érthető, ha inkább az újat akarják.
Egyébként ez a régi G3 sorozat nem refurbished, ilyen öreg gépek nincsenek a renew programban. Ezek simán csak használt gépek, gyári gari nélkül. Már a G8-nál tartunk...
Nem szabad összekeverni a hivatalos hp renew programot olyan hirdetésekkel, amikben az eladó refurbished-nek hirdet régi használt gépeket, számla nélkül. Gondolom hp renew program garanciával hirdeti, ami a saját szervizében érvényes csak, mert a HP-nál már régen lejárt.
Látod Pytta, mennyire meg lehet ilyennel vezetni az embereket. Tudod, miről beszélek.
-
janeko
őstag
válasz
renegat1 #45311 üzenetére
Szia/Sziasztok
Ez a módszer amit renegat1 linkelt tökéletesen működött. Köszönöm szépen.
ricsi99: próbáltam először ahogy te írtad, viszont az sajnos nem volt sehogy működőképes, de azért köszönőm, lehet én csináltam valamit rosszul.
Viszont lenne egy újabb kérdésem amire hátha van valami jó megoldás.
Fel telepítettem a wint. Minden megy is tökéletesen, viszont valamiért nem akarja felismeri a gyári hangszórót. Bluetooth-on tökéletesen lehet rá csatlakozni és jól szól. 2 eszközre is hibátlanul csatlakozik és szól. És ami még furcsa, hogy pl. a mikrofont felismeri (csatolt kép)
Ha esetleg valakinek van valami ötlete örülnék és előre is köszönőm
-
Rison77
senior tag
válasz
tomchy #45313 üzenetére
Ohh, mondjuk amilyen hiány van minden fronton, kb ennyiért mennek már egy ideje kb mindenhol. Innen szoktam vásárolni őket. Ebben a sávban kb mindenből 6 genes van. Csak általános irodai dolgokra vannak használva(sok gépelés) . De szerintem a hűtést is nézve tovább bírná még így is mint egy újonnan vett gép 3 év garival ennyiért.
-
tomchy
tag
válasz
Rison77 #45312 üzenetére
Mondjuk a 650G3 és 850G3 200 körüli ársávban igazi rablás.
6. gen processzor azért ma már nem az igazi.
Tény, hogy nem sok értelmes alternatíva van ezen az áron újonnan.
Esetleg Refurbished gépeket lehet kapni.Én több Latitude-öt vettem már innen pl:
https://www.ebay.com/str/novateh?_trksid=p2047675.m3561.l2563
1 év gar, új(szerű), nem magyar bill. -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Notebook témában nem igazán vagyok otthon, ár/érték/teljesítmény mutatókkal sem vagyok tisztában. Az utóbbi 1 évben kizárólag refurb hp probook/elitebook 650g3, 850g3-at vásárolgattam kb 200-220 ársávban 2év garival. Viszont most a gyúkszememre léptek, hogy márpedig csak az új, az ársáv marad ennyi.. De elnézve a kínálatot mehh.. és nem igazán tudom, hogyan tudnék egy laikust meggyőzni, hogy egy 850 g3 még mindig jobb választás mint pl egy HP 255G7, vagy éppen egy Del Inspiron 15.
-
válasz
janeko #45309 üzenetére
Driver kell neki , mint régen az xp-nek.
A gyártói honlapon kell keresgélned és felmásolni a pen drive-ra.
Innét ha jól tudom az "https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/nb/Image/Driver/Chipset/21978/RapidStorage_DCH_Intel_F_V17.9.1.1009_21978.exe [link] " kell
Pár napja láttam ilyesmi youtube videót
Vagy kikapcsolgatod a biosban az intel féle csodagyorsító rst és egyébb cuccot és akkor látni fogja az ssd-t -
janeko
őstag
Sziasztok, vettem egy új laptopot egy Asus UX325E típusút.
Egy olyan problémám merült fel, hogy a windows telepítő betoltodik.. viszont mikor oda érek, hogy ki kellene választani a partíciót ahova telepítem nem lát semmit, így nem is tudom feltelepíteni sehova a windowst.
Biosban írja, hogy felismeri, tehát nem a winchesterrel van a probléma szerintem.Esetleg valakinek ötlete, hogy lehetne ezt a problémát megoldani, hogy sikerüljön?
Pendriverol próbálom telepíteni és gpt formátumban van rajta, mert az mbr-t nem is bootolja.
-
tserrof77
őstag
válasz
ArthurShelby #45307 üzenetére
Az utolsó kérdésre válaszolva: Szinte biztos, hogy igen. Az elején lehet dob 1-2 indításnál szomoró pofát, de hagyni kell, össze fogja szedni magát.
-
ArthurShelby
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, végül sikerült.
Dell 9020: elég volt egy másik pendrive-ra kiírni. Itt is előjött a vga-ra utaló képhiba, de ha vártam most tovább ment később (az előző pen-nél nem). A biosban mindent uefi-re kellett állítani (nem szereti, ha meghagyom a legacy opciót is)
Hp 8460p: Ez kemény dió volt. Azt vettem észre, hogy nem tudok a pendrive-ról uefi módban bootolni. Itt nem lehet kikapcsolni a legacy opciót, és mindig legacy-ban próbálkozott bootolni a pen-ről: ezt onnan tudtam, hogy ugyan azt csinálta bekapcsolt uefi-vel, mint kikapcsolttal (sokáig fekete képernyő, majd tipik vga hibára emlékeztető kép, ha itt nyomtam egy billentyűt, akkor újra indult a gép). Próbálkoztam usb2.0 pennel, usb3.0-val, nem számított. Próbálkoztam, hogy usb 3.0-ba dugom, vagy usb2.0-be (esata-usb kombo csatlakozó).
Végül próbálkoztam .efi fájl betöltéséve/megnyitásával. A gyökérben lévővel nem működött, az \efi\microsoft mappában lévőkkel sem, viszont az \efi\boot\bootx64.efi-t megnyitva bebootolt a telepítő.A telepítést még nem csináltam meg, így nem tudom, hogy az sdd-ről fog e menni az uefi boot telepítés után, de valószínű igen (mert bios-ban volt bootolás onnan, és odatette az uefi-t mögé)
szerk:
csak most jutott eszembe érdekességképp a kérdés: ha csinálok egy gpt-s telepítést egy gépen, és átteszem egy másikba, akkor az uefi/gpt boot onnan is fog menni? -
válasz
ArthurShelby #45301 üzenetére
Usb 2.0 -ás pen drive-t /csatlakozót használj régebbi gépeknél.
-
válasz
A 8460-nal is mennie kell max van olyan, hogy efi file vagy mi?! nem emlékszem. Belépsz ahova kell és települ is.
-
-
tserrof77
őstag
válasz
Lalikiraly #45302 üzenetére
Stimmel, pluszban annyi, hogy régebbi gépnél amikor UEFI-st akarok telepíteni, rendszeresen VGA hibára utaló képhibát mutat, de kb. fél-egy perc után indul a telepítő rendesen.
-
válasz
van olyan pendrive ami annyira nem szereti a bootolást róla. Jártam már hasonlóan. Media creation tool jobb mindenképpen. Másrészt a BIOS okat előtte nyomj a egy setup defaultot és vagy kapcsold ki vagy be a secure bootot. Ezt tudom még hirtelen. A 4.gennel nem kéne baja legyen. Nekem 3 gen i3 ra is szaladt felfele gond nélkül.
-
ArthurShelby
addikt
Adott 3 gép:
HP 8460p (2620m)
Lenovo thinkpad x1 yoga (6300u)
Dell 9020 usff (ez nem laptop, 4.gen i3)Kiírtam egy win10 iso-t GPT módban rufusszal (illetve előtte media creation tool-lal is próbálkoztam). UEFI boot-ot bekapcsoltam a bios-okba.
Ezek közül csak a legújabb (thinkpad) tudott bebootolni erről pendrive-ról. A másik kettőnél a kijelzőn fura kép (ennek inkább nem nevezném) jelent meg.
Mit rontok el, túl régiek a gépek? Azért a 4.gen-es i processzortól elvárnám.
Lehet, hogy pendrive-ról nem tudnak uefi/gpt boot-ot, csak merevlemezről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest