- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
qpmex
tag
MSI GL62 7QF laptopom van. PCIe GEN.3 szabvány van a laptopra ráírva. Venném bele ezt az ssd-t:
https://www.alza.sk/crucial-p5-plus-1-tb-d6727015.htm
Működni fog benne?
Elég lassú most a gép. Arra gondoltam veszek bele egyet. -
xavix13
őstag
válasz
Pyttawrx #47194 üzenetére
Feladtam, gpt pendrive-al uefiben, hiába megy fel a win, a biosban nem lehet kiválasztani az EFI alatt az ssd-t, meg sem jelenik. A win telepítő látja a bios meg nem, érdekes.
Legacy módban a bios látja és az mbr-es win telepítő is, viszont hiába formázom meg mbr-es telepítővel akkor sem lehet rá telepíteni. -
-
válasz
xavix13 #47192 üzenetére
Próbáltad már másik pen-drive val?
az utolsó képnél ugy van beállítva a noti ,hogy tudjon bootolni az ssd-ról?
Van hogy az usb-t hdd-nek emulálja a bios... ha az az elsődleges akkor nem telepíthető ráVagy egy másik notiban/asztali gépeben egy sima noti hdd-re (ide-modban) kezd el a telepítést. az első ujrainduláskor álj meg és szereld be a notiba a hdd-t hogy abban folytassa
Ha felment akkor tedd bele az ssd-t... driverezd fel .. ha kész akkor meg migráld az ssd-re ... hdd ki és csókUI: ha gpt-be formáztad az ssd-t akkor legacy (mbr) nem fog menni!
-
-
törölt tag
" Lenovo T430 laptop, pár napja a kijelző hol sötétebb, hol világosabb képet mutat"
Ebben a laptopban egy Intel Core i5 cpu van, ha ezt a procit cserélném, van esély rá, hogy megszűnik a fent említett hiba? Vagy teljesen értelmetlen a csere? -
xavix13
őstag
válasz
Pyttawrx #47190 üzenetére
Nem lett jobb a helyzet egy cseppel sem, rufus-al gyártott telepítővel sem. (Gpt+uefi)
Legacy módban, biosban látszik az ssd: [kép] viszont szintén egy ilyen egyszerű hibaüzenet fogad: [kép]
Csináltam egy mbr pendriveot is rufussal, biosban engedélyeztem a legacy módos usb-t [kép] , viszont a windows telepítő meg nem engedi egyik partícióra sem felrakni az os-t, akárhogy osztom fel, ezt írja: [kép] (Természetesen legacy módban van ilyenkor)
Lassan én ezt feladom, miután már az összes kombináción és permutáción túl vagyok... -
xavix13
őstag
válasz
Pyttawrx #47187 üzenetére
Pxe boot kilőve, írtam is hogy akkor is boot failed hibaüzenetet kapok csak.
Honnan tudom hogy biztosan uefi-e a pendrive? [Innen] szoktam csinálni frisset.#47188 tserrof77:
Nem használtam rufust, a microsoft-os cuccot szoktam használni, amit linkeltem.
Boot mód az uefi-re van állítva, legacy a kilőve. -
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #47187 üzenetére
Akkor nem tudta volna így telepíteni se. Szerintem... Bár... lehet, hogy sikerült a Fórumtársnak MBR-es UEFI telepítőt csinálnia... csak azt nem értem, hogyan.
Xavix: Rufus-szal, GPT és Uefi a beállítás, amivel a telepítőt csináltad? Illetve a boot menüben a Legacy mód legyen kikapcsolva!
-
xavix13
őstag
Elnézést a sok képért, de kezdek tanácstalan lenni...
Csináltam egy friss telepítő usb-t amit most már a lenovos driverrel szépen meg is evett a masina, felment rendben a windows (elvileg), azonban, továbbra sem hajlandó bebootolni, mintha nem látná az ssd-t a gép.
Szóval végig fut a win telepítés, semmi extra: [kép] [kép] [kép]
Miután végzett, újraindult, ilyen hibaüzenet jön sorban leokézva: [kép] [kép] [kép]
Ha be van dugva a pendrive, akkor még a boot device listában az is megjelenik itt, a képen pont nincs rajta: [kép]
A biosban sorban ezek az opciók vannak: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] (Ha jól gondolom itt az EFI tab alatt látnom kéne a samu ssd-t mint boot opciót, de nincs ott) [kép]
Ha kilövöm ezt a PXE bootot a hiba akkor is változatlan, bekapcsolás után, a két "pxe boot fail... hibaüzenet kimarad" és rögtön ezt dobja: [kép] [kép]
Amennyiben a telepítő pendrive meg be van dugva, akkor csak újratelepíteni lehet az OS-t, és visszaugrottunk a hozzászólásom első pontjára.
Mit rontok el, mit kéne ki/bekapcsolni, állítani? -
-
dRown28
csendes tag
válasz
Pyttawrx #47174 üzenetére
Képet hirtelen nemtudok, de ami a gépbe van za ilyen:
https://www.esus-it.hu/product-hun-81457?gclid=CjwKCAiAjPyfBhBMEiwAB2CCIu0_TDPTUcycw_I3e80ie3MfHQocJj25GCu2l80U4giktAsi-B53-xoCbcEQAvD_BwE így néz ki, csak nem DDR5 hanem DDR4
És ilyet vettem bele csak 8gb:
https://www.alza.hu/kingston-fury-so-dimm-16gb-ddr4-3200mhz-cl20-hatas-d6632974.htm?kampan=adw1_komponenty_pla_all_komponenty_komponenty-all_c_9063087_DEi16a32&gclid=CjwKCAiAjPyfBhBMEiwAB2CCIhOthaZCAPqtMdXILygR94bRMdYRYKHvqOTjbnUlF_3FKBA2Hr3nxRoCULEQAvD_BwE -
dRown28
csendes tag
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem! Adott egy Asus Tuf Fx506ii notebook, melybe 8gb ram volt, most vettem bele +8gb ramot, rendesen betettem, ugyanaz a 3200MHZ, viszont se feladatkezelőbe nem látom, hogy megjelenne a +8gb ram, se BIOSba. Tudnátok légyszi segíteni?
-
xavix13
őstag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni egy egyszerű win 10 telepítéssel kapcsolatban.
Adott lenne egy újonnan vásárolt Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 laptop, amit ideadott egy ismerős, hogy rakjak már rá win-t, ami eddig semmilyen gépen/laptopon nem okozott problémát.
Itt viszont megakadtam, mivel telepítés közben nem lát semmilyen háttértárat a win telepítő.
Bios/information-ban látszik, hogy felismeri a samsung ssd-t a gép, szóval gondolom nagy eséllyel nem lehet hibás.
Próbáltam utána olvasni, hogy a 11 vagy feletti genes intel prociknak nyűgje van a win telepítéssel. (Bár ebben még csak egy i5-10300H van)
Ezt feldobtam a telepítő mellé, de nem látja a windows telepítő ezt a drivert sem, nem akarja megenni.
Nem vagyok egy nagy szaki, csak segíteni akartam a srácnak, hálás köszönetem, ha valaki viszont nekem tud segíteni, hogy hol a hiba. -
woodson7
csendes tag
Sziasztok!
találkozott már valaki olyannak , hogy a gép azt írja az akkumlátor kapacitása 100% feltöltöttség , majd kihúzom a tápot és kikapcsol? Nincs valami reset az aksira vagy akármi? Alany egy 2,5 éves Asus rog g531gt
vàlaszokat előre is köszönöm! -
oba
addikt
válasz
totron #47162 üzenetére
Persze, jogos, csak ugye nem csak "egyszerű" adatok vannak hanem telepített alkalmazások, azoknak tárolt beállításai, fájljai, adatbázisai...stb. Nagy macera lenne az egészet kimenteni, és nem biztos, hogy friss install után visszamásolva nem lennének problémák. Ezért lenne sokkal egyszerűbb működésre bírni a rajta lévő rendszert.
-
oba
addikt
válasz
Pyttawrx #47158 üzenetére
Bebootoltam egy xubuntu live rendszert, onnan látom a merevlemezt és a tartalmát. Írni is tudtam rá és másolni is le róla. Most a windows 10 telepítővel bootolva futtatok egy chkdsk /f /x /r-t, de baromi lassan megy.
Ugyanitt a telepítőben a javításnál rámentem, hogy rendszerindítás javítása de azt írta, hogy nem tudja javítani. Ugyanezt próbáltam win8-as telepítővel is, az eredmény ugyanaz.Bármilyen ötletet szívesen fogadok, hogy előrébb jussak.
-
oba
addikt
Sziasztok!
Adott egy Asus X55A laptop. Bootnál beragad a Windows 8 vagy 10, nem tudom hogy melyik van rajta. Folyamatjelző forog de nem megy tovább. Szeretnék belépni csökkentett módba, de nem sikerül. Hogyan tudnám elindítani a rendszert csökkentett módban?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Pyttawrx #47152 üzenetére
Persze, ezek mindig be vannak állítva precízen és Legacy rendszer alatt hoztam létre a telepítő eszközt is. Bármilyen 64bit OS tud települni, csak 32bit -es nem. Win10 32bit sem.
Van olyan bios setup ahol inaktívvá tudod tenni az USB 3 -mat és így USB 2 -ként funkciónál. Kb 10 éve nem telepítettem 32 bit -es rendszert, de emlékeim szerint nem olyan bonyolult.
Kicsit most kiégtem, mert nem akar létrejönni a rendszer... -
-
Dell XPS
veterán
Megpróbálom SD kártyáról telepíteni, lehet nem ok az USB 3 -mas illesztő.... Meglátjuk!
-
Dell XPS
veterán
válasz
ricsi99 #47146 üzenetére
Legacy -ban van a rendszer is, telepítő is. USB 3 illesztő is van, lévén hogy a laptopon nincs USB 2 port. M2 SSD -t Linux alatt töröltem. Elvileg ennek elégnek kellene lenni a telepítéshez vagy nem ? 32bit -es rendszer telepítőjét nem látja a BIOS, 64bit -es telepítőjét viszont igen.
Gondolod, hogy egy másik gépben való formázás megoldhatja ?
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Pyttawrx #47144 üzenetére
Szia!
alap : i5-6300U , 8GB DDR4, 256GB SSD
Olyan diagnosztikai programot használnék ami "csak" ezen OS alatt fut max. Nem szerettem volna virtuális gépen használni ha lenne rá más lehetőségem. A laptop erősen használt már, így pont megfelelne (ha ??) erre a célra, ergo nem kell beruháznom egy még régebbi típusba. + akku 5-6 óra.
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Adott egy HP EliteBook 840 G3 -mas noti. Feltehető erre egy Win7 32bit OS ? Support oldalom ott vannak az illetőprogramok. Nincs Bios opció erre vonatkozóan, ergo nem tudok kijelölni, átállítani semmit és nem is látja a telepítőt... Van ebben v.kinek tapasztalata, hogy ilyen hardver - konfigurációra telepíthető e a fenti rendszer ?
Köszönöm!
-
NasCa
tag
Sziasztok!
Új gép vásárlásán gondolkodom, a régit eladnám (Lattitude E5440, 8gb ram, 240 ssd), viszont a ventije valószínűleg cserés, mert hangosam felzúg sokszor, ami zavaró tud lenni (működést nem befolyásolja..még(?)). Szerelő kitakarította egy hete a gépet, újra lett pasztázva a proci is, de a hang maradt. A javítás kb 12-14e Ft lenne. Kérdés hogy ezt eladás előtt még csináltassam meg inkább, vagy ezt feltüntetve menjen ki a netre olcsóbban? Már nem garanciás, így olyan sokat amúgy sem kapnék érte. Ti mit tennétek?
-
válasz
popey37 #47134 üzenetére
Sajna a nagy teljesítmény nagyobb hővel jár.
Ha játék alatt nem lassul be a gép akkor a hűtés kiviszi belőle a meleget.
Kép alapján eléggé vékonyka noti... oda nem lehetett belepréselni vaskosabb hűtőrendszert.Ugy fogalmaznák hogy egy noti lehet
Vékony
Könnyü
Nagy teljesítényű
Ebból kettőt lehet választani... mindhárom lehetetlen a fizikai hőelvezetés miatt.Mint leírtad a hűtést már maximalizáltad ,akkor azzal sokat már nem lehet varázsolni.
Softwares-en nem lehet kicsit csökkenteni a cpu/gpu feszültségét? Ilyen eco mod ilyesmi?
-
Tim82
félisten
válasz
I02S3F #47102 üzenetére
Szubjektív vélemény lesz: Sandy Bridge alatt nem ajánlanék jelenleg semmilyen használatra szívesen laptopot. Azért legalább 8 GB RAM-mal, SSD-vel megtámogatva egy 2. generációs Core i5 ezekre a feladatokra még hellyel-közzel elég és valószínűleg még pár évig ez így is marad. Facebook mindig is erőforrászabáló lesz, szóval azt lehet, hogy mobil oldalként használnám, YouTube esetén meg elfelejteném az 1080p 30fps fölötti használatot és amúgy belőném a h264ify nevű böngészőaddont hozzá. Meg még valamilyen ízlés szerinti reklámblokkoló (addon vagy böngésző beépített, pl. a Vivaldinak van saját megoldása) sem árthat.
Procierőben még elég ezekre a 2. vagy 3. generációs Intel, amiben lehagyták és számít hétköznapi használatban is, az a videógyorsítás-támogatás és a fogyasztás.
Venni saját célra nem vennék 6. vagy 7. generációs Intelnél régebbit, de ennek az a fő oka nálam, hogy itt már van rendes h.265/HEVC/VP8 kodektámogatás az integrált GPU-ban (nem kell h264ify), általában már van DDR4 és M.2 PCI-e SSD támogatás is, valamint itt már csak eDP-s kijelzők vannak (sokkal egyszerűbb jó kijelzőt venni eDP csatlakozással, ha valamiért szükséges).
Ha fontos a hivatalos Win 11 támogatás (értsd, meg szeretnél felelni a hivatalos TPM 2.0 és proci követelményeknek), akkor 8. generációs Intel procis gép kell. A gyakorlatban azonban a Win 11 teljesen jól elfut egy 8 GB RAM-os, SSD-s Sandy Bridge procis laptopon is, legfeljebb masszívabb frissítéseknél lesz érezhető, hogy azért vissza tudja fogni a gépet. "Mókolt" telepítőnél is érkeznek frissítések, egyedül a nagyobb verziófrissítéseknél kell valószínűleg manuálisan megoldani azok telepítését.
Ha Linuxozol, úgy nyilván nem kell ilyen mesterségesen támasztott hardverkövetelményeknek megfelelni az adott gépen.
-
movax
őstag
-
popey37
addikt
sziasztok,
van egy MSI GF76 Katana laposom.
i5 11.gen proci, 32 gb ram, 1 terra SSD, RTX 3050TI vga. 144hz kijelzo
a gondom az, hogy piszkosul melegszik, le van véve 60-as képfrissitésre, de ha játsuom olyan meleg, hogy nem tudom szinte megfogni a házat, a ventijei fullon mennek, nem vezéreltek, hanem manuálisan kapcsolom be oket. a lapos alatt egy 20 cm-es ventivel ellátott hutopad van ami tolja az aljára a levegot.a ventik és a palos belseje tiszta, nincs por benne.
a GPU-z ennyit mér, de szerintem sokkal melegebb.
mit lehet ez ellen tenni? -
-
-
-
_DiEGO_
őstag
Sziasztok!
Hatalmas segítség kellene! Adott egy ilyen notebook nálam telepítésre: [link]
CSL R'Evolve C15 v2 N600
Intel Japer Lake
[link]
Pentium Silver 4core cpu, benne Intel UHD Graphics GPU GT2 32EU
2x16GB DDR4 3200MHz ram - 2933 MHz -en megyen.
1000GB M.2 SSDGazdája kint németbe vette.
Felment a legfrissebb Win 10 22H2 UEFI módban - okés
Felment iGPU driver - okésDe a laptop nem ad ki saját hangszóróján hangot !
Ahogy rádugom a HDMI kimenetre egy külső monitort oda már tolja is kifele.
Kihúzom a HDMI kábelt, akkor ugye átkellene váltania a notebook hangszórójára - de nem-.
Mi lehet a gebasz? Nem találtunk hozzá semmi drivert / drivereket...Ha valaki tudna megoldást, vagy akinek ilyen laptopja van - kérnék segítséget
Driverekhez linket, vagy bármilyen megoldást
S.O.S.
-
válasz
I02S3F #47118 üzenetére
Ilyen célra sokkal jobb egy tabletet venni 40 ezerért.
Ha meg nincs pénz, nem kell f*szbúkozni. Vagy használja a telóját, úgyis azon csüngenek az ilyenek általában, mert 20 ezerért van egy telód ami (szerintük) mindenre jó.
Aki laptopot akar erre a célra, annak legyen minimális pénze rá, vagy tényleg meg fog őszülni amire betölt az oldal.
Meg kell érteni, hogy a meta és hasonló agyzsibbasztó cégeknek PONT az az érdeke, hogy minél erőforrásigényesebb legyen az a legprimitívebb weboldal is, ahol összesen két szín (fehér és világosszürke) van és szöveges üzeneteket küldözgetnek egymásnak az emberek, vagy 1-2 képet. Fogyasztói Társadalomnak hívják. Erre a célra a C64-es is bőven sok lenne a maga számítási teljesítményével, de ha azon is menne, akkor senki nem venné meg az új és új és még újabb technikát.
-
-
-
I02S3F
addikt
Én viszont arra gondoltam, hogy szép dolog, hogy vannak laptopok, melyeken jól fut a Facebook meg satöbbi, meg a játékok, csak nem mindenkinek van erre pénze!
Kicsit magamból is indultam ki, hogy két darab 10, 13 éves géppel elvagyok és közben még virtualizáltam is, Office munkára kiváló, YouTube fut rajta.
Arra gondoltam, hogy az ilyen gépek ma a minimumra jók! Még az külön kérdés, hogy mennyi tartalék van bennük! 1 vagy 2 év? 1 év biztosan szerintem!
-
-
totron
addikt
válasz
Pyttawrx #47109 üzenetére
Megy az core2duo-val is.
Csak ne nyiss meg semmit. Egyébként Win10 óta a háttértárral való irdatlan mértékű kommunikáció fogja le használhatatlanra elsősorban a HDD-s, régi gépeket, ezért olyan látványos az SSD-upgrade ilyen esetekben, Win7 alatt már kisebb a kontraszt. -
coco2
őstag
válasz
Pyttawrx #47109 üzenetére
Intel core 2 discontinued 2012 jun 8.
A win 11-hez a tpm 2 kötelező.
Ami laptopokat azokban az időkben szereltek, nincs tpm-jük. Ha te láttál annyira régi procival szerelt laptopon win 11-et futni, akkor valami nagyon érdekeset találtál.
-
Azért vannak itt tévedések, pl a win11-el kapcsolatban. Megy az core2duo-val is.
A használt gépeknek elég rossz a megbízhatósága.
Ezt mire alapozod? Mert nem állja meg helyét.Mondjuk 10. generációs intel procival vagy ryzen 4k cpu-val szerelt laptopok már elfogadhatóak időben.
Ez azért így durva.Amit kérdezett a kérdező, arra egy 4. Gen is bőven elég, 8gb ram meg ssd-vel.
-
coco2
őstag
válasz
I02S3F #47105 üzenetére
A használt gépeknek elég rossz a megbízhatósága. Cég le tudja írni adó alapból, és akkor azon spórolnál, hogy nem újat veszel?
De ahogy érzed. Amiben nincs tpm2, az win11-et nem fog tudni vinni, és a win11 most már olyasmi, amivel számolni kell. Valahol 2020-as gyártásúak voltak azok a laptopok, amikor elkezdődött a tpm2 általánossá válni. Persze a garancia idő meg azóta éppen kifutott azokra.
Mondjuk 10. generációs intel procival vagy ryzen 4k cpu-val szerelt laptopok már elfogadhatóak időben. Az állapotukat meg egyesével ellenőrzöd. Aztán hogy i3-i5-i7 vagy ryzen 3-5-7-9 azt teljesítmény igénytől függően eldöntöd. Amit írtál, arra teljesítmény nem kell.
-
Tajték
senior tag
Üdv!
Van a laptopomba 4gb ram, ha mellé tennék egy ugyan olyat márka ddr3, 1600mhz 8gb-osat, akkor az működhet vagy gondot okoz?
-
coco2
őstag
válasz
I02S3F #47102 üzenetére
Egy legolcsóbb mai cucc is win11 kompatibilis, és facebook, youtube, word használatra bőven elég. Amikor elkezd kevés lenni, az a nagyobb excel táblák, plusz ha túl sok ablak van nyitva. Én használtam win 10-et egy ilyen teljesítményű laptopon 4 giga rammal, és még wow pandát is játszottam rajta. De bizony oda kell rá figyelni, hogy ne maradjon megnyitva a sok apróság a háttérben. Egy wow + böngésző ablak együtt már határig terheli a ramot.
-
coco2
őstag
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Átlagos irodai felhasználásnak mi a minimális gépigénye? Office, Facebook, YouTube használattal?
Mi az a laptop generáció, ami alatt már nem érdemes megvenni, mert nem képes ezt teljesíteni?
Melyik az a laptop generáció, amely még 2 évig használható lesz ilyen célra? Mi ennek a gépigénye? (intel)
-
dRown28
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Adott egy Asus TUF A15 FA506ii-FX506ii gaming notebook. Ramot szeretnék upgradelni, jelenleg 8gb van benne, ami már édeskevés. Próbáltam rájönni, hogy meddig mehetek el, 1/2 slot foglalt, viszont nem találtam interneten semmit arról, hogy mennyi a max amit belepakolhatok. DDR4 3200Mhz amúgy, csak kérdéses, hogy +8at bír már csak el, vagy mehet bele akár egy +16 is?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged