- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TylerDurden
tag
válasz TylerDurden #121999 üzenetére
Akadozás megszűnt. 5.1 is működik rendesen (szóval úgy néz ki nem csak 2.1-et tud), de továbbra se akar zenehallgatásnál mind az 5 hangszóró szólni.
[ Szerkesztve ]
-
TylerDurden
tag
válasz Cs1csó #121997 üzenetére
Jó helyre van dugva
Optikaival működik az 5.1, igaz zenénél ugyanúgy csak 2 hangszóró szól és a mélynyomó, valamint akadozik valamiért a hang. Lehet rossz a kábel?
Csupingo
Már működött az előző alaplapon, de ott még volt a realtek programon belül hangszóró kitöltése opció, most viszont semmi nincs -
Csupingo
veterán
válasz TylerDurden #121996 üzenetére
Annyit találtam a könyvében, hogy a távirányítón a "sound effect" gombot lenyomva és a "nat plus" -ot választva talán 5.1-be szól. A kézikönyvben a 38-as oldal. Ha ez se jön be, akkor ez a kütyü talán nem tud ilyet.
Persze ahogy csicso is írja, érdemesebb lenne spdif-et használni, az digitális. Szerintem kevésbé zajos mint egy sima analóg kábel.
(#121997) csicso82: úgy tudom, az üvegszál (spdif) csak sztereót tud (max. 2.1). Pár fórumon olvastam, hogy komoly erőszakkal valakinek sikerült többet is kihozni belőle, de alapból nem megy. Én is azt használom.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Cs1csó
félisten
válasz TylerDurden #121996 üzenetére
Optikai bemenet van rajta - ha jól olvasom - tehát ha optikával tudnád összekötni a gépeddel akkor mennie kellene nem csak a Pro Logic 2-nek - amikor a sztereo hangot tolja szét 5.1-re hanem ha igaz akkor az 5.1-et is át tudja venni.
Amit bekarikáztam 1-esként oda lehetne az RCA-át a jack-et pedig a PC-be ekkor alalóg lesz a hang de DD Pro Logic II csinál a sztereóból térhangzást tehát a mélynyomón is fog jönni hang stb.
A 2-esbe pedig ha van a hangkártyádon optikai kimenet akkor optikai kábellel is össze tudod kötni mert az egy bemenet a házimozin és akkor digitális lesz a hang.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz TylerDurden #121994 üzenetére
Mi ez pontosan? Egy dvd lejátszó, házimozi? Ha jól nézem, ennek csak sztereó bemenete van.
Tuti nincs a menüjében olyan, hogy sztereó jel esetén is szóljon az összes hangszóró?[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz TylerDurden #121992 üzenetére
Ha csak 1 db kábelt használsz, az szerintem sose fog megszólaltatni 6-8 hangszórót. Ilyenkor csak az erősítő tudná lekeverni minden kimenetre a bejövő sztereó jelet. A gépen hiába állítgatod. Az csak akkor működne, ha legalább 3-4 jack-> rca kábelt használnál és a pc-n állítanád be, hogy minden kimenet szóljon.
Esetleg kérdezz rá a házimozi topikban, vagy valami audio-val foglalkozóban.Amúgy milyen erősítő? Hdmi bemenete nincs, vagy koax?
[ Szerkesztve ]
-
TylerDurden
tag
válasz Csupingo #121991 üzenetére
Lap oldaláról, de mindjárt leszedem realtek oldaláról, órák kérdése és lejön.
AUX RCA Jack kábel. Ugye a piros fehér megy az erősítőbe és a jack a hangkártyába.
Szóval a sztereó alatt szeretném, ha szólna az összes hangszóró. Nincs szükségem "valódi" 5.1-re.
Próbáltam erősítőn, de nincs ilyen beállítás.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz TylerDurden #121988 üzenetére
Telepítetted a lap oldaláról, vagy a realtek oldaláról a hd audio drivert? Elvileg akkor futnia kéne a programnak a tálcán, vagy a régi vezérlőpultban is ott kéne lennie.
Több aux kábellel van összekötve az erősítőd? Működik az 5.1, vagy a 7.1? Azt szeretnéd, hogy sztereó forrás esetén is minden hangszóró szóljon? Szerintem némelyik erősítő esetében azon is lehet ilyet állítani, de a hangkártyák programjában is szokott lenni. Akár még az audio, videó lejátszó programokba is lehet ezt állítani.
Most sajnos nem tudom ezt kipróbálni, mert nekem csak sztereót tud a rendszerem.
-
Starchm
őstag
válasz TylerDurden #121988 üzenetére
Alaplap típusa vagy bármi? Egyébként ha feltetted a realtekes cuccot, abba nem látsz semmit?
-
TylerDurden
tag
Hali!
Valaki tud esetleg segíteni abban, hogy az AUX kábellel gépre kötött házimozi rendszer minden hangszórója szóljon zenehallgatás közben? (tudom, hogy ilyenkor sztereo alatt csak 2 hangszóró szól alapjáraton) Kerestem mindenhol a hangszórók kitöltése funkciót, de úgy néz ki ez az integrált hangkártya nem tudja. Van esetleg más megoldás, vagy csak egy dedikált hangkártya vásárlása? -
nagyúr
-
zozzo698
tag
Sziasztok segítsetek mit rontok el. Ezt az üzenetet kapom: A kijelölt lemez MBR particiós táblát tartalmaz. Az EFI alapú rendszerekben csak GPT lemezekre telepíthető.
Win 7 et cserélnék W10 re usb meghajtóról.tel.:0630 942 (79) 13
-
quailstorm
nagyúr
válasz Essejó #121978 üzenetére
Ha Fermi verziód van, akkor muszáj drivert letörölni és újat felrakni.
Ha az új chipes GT730, és 400-nál magasabb driver verzió, akkor csak kicseréled a két kártyát.
De az utolsó Fermi driver (391.35) is már tartalmazza az 1050-et, szóval abban az esetben is elég kicserélni, bár utána már lehet frissíteni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Essejó #121978 üzenetére
Egyszerű.
A régi kártya-monitor klombónál,törlöd az nvidia drivert.
Kikapod a kártyát, le a monitort, majd fel az új monitort, berakod az új kártyát, összekötöd amivel hajtani szerertnéd a monitort, majd telepítesz egy új drivert és kész.
Nem kell ezt túl komplikálni., Hogy a régi vga kábelen ment, az már a múlt.
Az új rendszernek semmi köze nem lesz hozzá."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Essejó
veterán
Nos ma meghozta a futár az új GTX 1050 Ti-t, ha minden igaz holnap jön még hozzá egy 24" monitor is, és lecserélem a mostani GT 730-at meg a monitort is. A kérdés hogy tudom minél egyszerűbben végrehajtani a cserét. Ugyanis most a GT 730-ból a VGA csatlakozón kap jelet az LG W1946, ugyanis csak VGA bemenete van. Hogy tudom minél egyszerűbben végrehajtani a cserét? Ha az új monitort az új videó kártya DP kimenetéről szeretném meghajtani. Illetve a cserebere közben távolítsam-e el a jelenlegi Nvidia meghajtó programot?
Az új kártyán csak DVI-D, HDMI, és DP kimenet van. Elvileg van valahol egy HDMI-VGA átalakítóm is ha esetleg átpakolás közben kellene.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Doky586
nagyúr
válasz celafat #121973 üzenetére
Két külön HDD esetén a bios gyors bootválasztó menüben lehet kiválasztani melyik induljon.
Semmilyen külső progi vagy beavatkozás nem szükséges. Teljesen függetlenek egymástól.
Ha lemezkezelőben offline módba teszed a másikat akkor nem fogja a win felébreszteni ha alszik.
[ Szerkesztve ]
-
celafat
aktív tag
válasz mezis #121974 üzenetére
Nem a fogyasztása a gond, hanem feleslegesen nem akarom hogy menjen. 2 hdd közül mindig csak az egyikre lenne szükség, nem fordulhat elő, hogy a másikról kellene valami. A cserélgetés nem napi szinten történne, legfeljebb havonta- 2 havonta. Így addig meg nem szeretném járatni a másikat, ha más nem az élettartamára biztosan nem lenne jó hatással.
-
celafat
aktív tag
válasz mezis #121972 üzenetére
Az lenne az elgondolás, hogy építek egy gépet, amiben 2 hdd-van, egy a win10-nek, egy meg win7-nek. Mindig csak az egyik lenne bedugva, épp amelyikre szükség van. Csak a hdd tápkábeléhez nehezen férek, így jó lenne, ha az maradhatna bedugva mindkét hdd-n és csak a sata kábelt kellene dugdosnom. Viszont nem szeretném ha feleslegesen pörögne a hdd.
-
celafat
aktív tag
Sziasztok! Ha egy hdd-be be van dugva a tápkábel, de a sata kábel nincsen, attól még a hdd megy?
-
p00h
tag
Sziasztok,
Win 10-nél ha gép alaphelyzetbe állítását nyomok, van 2 opció: fájlok megtartásával vagy minden törlése. A kérdésem hogy ez minden meghajtóra vonatkozik vagy csak az oprendszer meghajtójára? Szal ha azt választom hogy töröljön akkor a D:, E:, F:... mindenhonnan ledúr mindent vagy csak a C:-ről? Örülnék ha a C-ről mindent törölne, alkalmazások, fájlok, de a többin megmaradna minden személyes fájlom.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Winne #121964 üzenetére
Add össze a dolgok teljesítményét. A dugaljak általában 16 ampert bírnak (kb. 3680 W-ot). Szerintem simán használhatod. Viszont egy olcsó hosszabbító többnyire csak 10 A-os, inkább arra kell figyelni, ha azt is használsz.
-
Winne
nagyúr
Urak variálni kell a szobában a dolgokat, az lenne a kérdésem, hogy van számítógép, monitor, hangfal, házimozi erősítő, 50 colos tv és nyomtató egy vonalon, eddig két különböző konnektorba volt dugva, most úgy fest egybe kellene dugnom minden cuccot. A falban új rézkábel van és abban a konnektorban van csak földelés, a lakásban 32A van.
A kérdés tehát, ennyi cuccot szabad-e egy konnektorba dugni, vagy wattra vajon mennyi lehet az ajánlott maximum?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Marci112233
addikt
válasz Essejó #121957 üzenetére
Ha nem is hajtja ki mindenhol, akkor is erősebb kártya a jelenlegidnél így előrébb lenél az új kártyával. Kérdés az inkább hogy a táp hogy fog boldogulni vele, mivel hiába kerestem, nem találtam róla infót.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Albigator
őstag
Hali, bocsi hogy ide is beírom de talán ez a topik jobban pörög:
A kérdésem: [link]
-
celafat
aktív tag
válasz King Unique #121956 üzenetére
Köszönöm. Csak kicsit sokaltam a 4-et.
-
Essejó
veterán
válasz Marci112233 #121954 üzenetére
Köszönöm! Bár igazából arra voltam kíváncsi, hogy a fenti proci ki tudja-e hajtani a tervbe vett GIGABYTE GTX 1050 Ti D5 4G videó kártyát.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
King Unique
titán
válasz celafat #121955 üzenetére
Nemrég az OS topikjában volt róla szó, hogy UEFI-s telepítésnél igen.
-
celafat
aktív tag
Sziasztok! Win10-et telepítenék egy particionálatlan hdd-re pendrájvról. 2 felé szerettem volna oszani, egy 100gb-os részt a win részére, a többit meg külön particióra minden másnak.
Az első kisebb partició létrehozásakor viszont 4-et csinált:
1. helyreállító partició 529 mb helyreállítás
2. 100 mb rendszer
3. 16 mb msr (fenntartva)
4. 100 gb elsődleges
ez normális így? -
Marci112233
addikt
válasz Essejó #121953 üzenetére
1150-es foglalt 4. generációs procikat kezel és fogad.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Essejó
veterán
Sziasztok. Monitor vásárlás előtt állok, amire a megfelelő topikban már kértem is ötletet.
Viszont úgy néz ki, hogy marad egy kis pénz, és felmerült bennem, hogy esetleg leváltom a Gigabyte GT 730-am. A gond az, hogy egy HP Brand gépről van szó (Hewlett-Packard HP ProDesk 600 G1 TWR) És a kedves HP miatt nem tudok nagyobb tápot rakni a gépbe, vagyis nem tudok tápot cserélni, ugyanis egyedi az alaplapi tápcsatlakozó és nem a megszokott 24 tűs. Tehát egy normál ATX tápot nincs hova dugni. Vagy mondhatnám úgy is, hogy be kell érnie a kártyának az alaplaptól kapott táppal.
Aztán már csak a Proci a kérdéses, arról sem tudom megmondani, hányadik generációs i3
Ebben a videóban pont egy ilyet tuningolnak, mondjuk az enyém Mini torony és nem SFF.
Azt még ki kell számolnom, hogy anyagilag beleférek e a keret összegbe.
A kérdés végül is az, hogy szerintetek működhet a dolog? Illetve valami közelítőleg hasonló tudású videó kártya kicsit olcsóbban?Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
King Unique
titán
válasz hramon94 #121941 üzenetére
HDD: ha Windowszal használod őket, akkor fájlszinten pl. az Eraser programmal, meghajtószinten újabb Windowsok lassú formázásával / DiskPart clean all paranccsal, ami Vista óta zero-fill, azaz 0-ákkal teleírja a lemezt. Vagy esetleg erre való külső programokkal (példa).
SSD: az előbbi módszerek akár itt is használhatók, de pl. teljes meghajtótörlésnél célszerűbb inkább egy teljes lemezes TRIM, vagy Secure Erase futtatása (bővebben). Amik egyrészt gyorsabbak, másrészt nem generálnak feleslegesen X GB/TB írásmennyiséget az SSD-n, mint a szektoronkénti felülírás/teleírás.
Egyébként meg attól is függ, hogy hova, kinek lesznek eladva. Ha laikus átlagos felhasználóknak, akkor annyira azért nem kell túlzásba vinni, pláne nem többszörös felülírással, bőven elég az egyszeres is. Meg többeknél úgyis annyi a szint, hogy az az adat létezik, ami pl. a Windows fájlkezelőjében megjelenik, ami nem, az nem. Sőt, ilyen alapon, ha a fájlkezelőben nem jelenik meg a HDD/SDD, akkor az nem is létezik, "nem látja a gép" esete áll fenn.
A másik meg az, hogy sokan nem éppen azzal kezdik, hogy akár órákig szkennelve adatmentő programmal vizslassák a korábbi tulaj esetlegesen megmaradt adatait, adatmentő céghez meg pláne nem fogják elvinni a HDD/SSD-t és fizetni a mentésért puszta kíváncsiságból. Jó eséllyel inkább egyből nekiállnak OS-t telepíteni a meghajtóra, vagy adatokat másolni rá, vagyis kapásból részlegesen/teljesen felülírják a korábbi fájlokat. Azaz ha a korábbi tulaj nem csinált biztonsági törlést, esetleg elfelejtette, akkor sem feltétlen akkora gond, mert lehet majd lényegében megteszi kapásból az új tulaj.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Doky586 #121950 üzenetére
Hát az adattörlést követően kell megnézni az adatait, és az alapján eladni.
Mondjuk én semmilyen körülmények között nem adnék el HDD-t, sőt még nem is szervizeltetném, ha elromlik. Arról azért könnyebb visszahozni az adatokat, mint az SSD-ről.
Persze SSD-t sem adnék el soha."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Amennyiben biztosra szeretnél menni, akkor javallott valamilyen célszoftver (Pl.: MiniTool Partition Wizard) "Wipe disk" funkciójával törölni az adatokat a lemezről.
Különböző fokozatok állnak rendelkezésre; a leglassabb metódus meglehetősen alapos.
Amennyiben pedig nagyon személyes adatokat is tároltál az adathordozón, akkor én is az SSD/HDD fizikai megsemmisítését javaslom."Aquila non captat muscas."
-
DTom87
csendes tag
válasz DTom87 #121908 üzenetére
3 dolgon kivül mindent letszteltem másik gépben. ami maradt az alaplap,táp,proci.
a hiba [ bár fingom sincs ez hiba e mert ez az első amd configom ] bekapcsolás még ugy ahogy gyorsnak mondhato de a restart/kikapcsolás elégé lassu [ 20-40 sec kb változo ] másik ssd-re frisen telepitet win 10 is fent áll igy az m2 hiba is kieset. kérdésem az mi az ami ilyen hibákat generálhat: alaplap,proci,táp ? még annyi hogy a win 10 pro az mivel elvileg 10 gépet lehet hozzá adni igy 2 gépen van fent ez is okozhatja e ezt a lassu restart/kikapcsolást?
válaszokat előre is köszönöm...!Üdv.:
DT -
Borisz76
veterán
Esetleg szóba jöhet még a [Hard Disk Sentinel] is.
Több variációban képes a felületet ellenőrizni.
És....van olyan felület-ellenőrzés ami az adatok teljes megsemmisülésével jár. Több alkalommal írja / olvassa az adott szektort. Így megy végig a lemez teljes felületén. Ha jól emlékszem " Destruktív " néven érhető el benne.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
hramon94
tag
Sziasztok, eladás előtti SSD és HDD-ről mivel szoktatok törölni az adatokat hogy ne lehessen helyreállítani?
-
nagyúr
válasz Doky586 #121937 üzenetére
Hát nem mindegy, mert az egyik esetben (ha egy oldal látná az összes többi oldal sütijeit is) minden oldalt követni lehet, míg valójában csak azt az oldalt lehet követni, amelyik erre önként és dalolva felhatalmazást ad azzal, hogy beteszi a követő kódot a saját kódja közé. De javítson ki, aki máshogy tudja!
-
-
Cs1csó
félisten
válasz Sweady #121935 üzenetére
A monitor natív felbontásánál (fizikai valós képpontok száma alapján kiszámolt felbontás pl. FHD 1920x1080 ) nagyobb felbontású tartalmat ugyanúgy natív felbontásban fogod látni, pl. képcsöves - SD felbontású - tévén is lehet nézni pl. HD tévéadást de a kép csak SD lesz.
-
Sweady
újonc
Egy WQHD Monitoron jobb az ha tényleg WQHD minőségű videókat nézünk mint ha nagyobb felbontásúakat néznénk vagy nem számít. (PL: 4k, 8K)
-
nagyúr
válasz Doky586 #121926 üzenetére
Ahogy te tévedsz.
Amiről te beszélsz, az a weboldalakba beágyazott, külső szerverektől származó követőkódok (pl Facebook like gomb, internetes reklámok/szolgáltatók scriptjei stb.) és azok sütijeinek a korlátozása. A weboldalak csak a saját sütijeikhez férnek hozzá, még a saját magukba beágyazott 3rd party weboldalak sütijeihez sem. Ez jó régóta így van már. -
nagyúr
válasz simpley #121927 üzenetére
Nem lát rá. Erre (is) való a privát mód. De ez teljesen független attól, hogy az oldal maga biztonságos, vagy sem, a https protokoll a szerver és a böngésző közti kommunikációt titkosítja, semmit sem törődik azzal, hogy maga a weboldal rosszindulatú kódot tartalmaz-e, vagy sem.
-
ph2012
senior tag
Szerintetek ez a pendrive 128GB hamisítvány: [link] ?
-
simpley
őstag
válasz Aryes #121923 üzenetére
"
Privát böngészési ablakok használatakor:
A különböző lapokon végzett böngészési tevékenységek el lesznek különítve egymástól, így a felkeresett webhelyek nem tudják nyomon követni a különböző munkamenetekben végzett böngészési tevékenységét.
A felkeresett weboldalak és az automatikus kitöltés funkcióval használt információk nem lesznek elmentve.
A megnyitott weboldalak nem lesznek eltárolva az iCloudban, így azok nem láthatók, amikor az összes megnyitott lapot más eszközökről tekinti meg.
A legutóbbi keresések nem szerepelnek az eredmények listájában, amikor az intelligens keresési mezőt használja.
A letöltött elemek nem szerepelnek a letöltések listájában. (Az elemek ettől még megtalálhatók a számítógépen.)
A Handoff használatakor a Privát böngészési ablakok továbbítása nem történik meg az iPhone-ra, iPadre vagy iPod touchra vagy a többi Mac gépre.
A sütik és az egyéb webhelyadatok módosításai nem lesznek elmentve.
A Privát böngészést támogató pluginok leállnak a sütik és egyéb nyomon követő információk tárolásával."
Tehát, ha privát módban van megnyitva egy nem titkosított oldal
(fent kiírja, hogy nem biztonságos) akkor nem lát rá a mentett jelszavaimra/előzményeire?[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
Doky586
nagyúr
válasz Aryes #121925 üzenetére
Nem kötelező elhinni. De elég megnézni egy frissen telepített chrome beállításaiban.. Erre épül a hirdetési üzletág, ezért ez nem is fog változni, de letiltható, ha tudsz róla..
Természetesen ez csak a statisztikai sütikre vonatkozik, a személyes jelszót tárolókho más nem fér hozzá alapból.[ Szerkesztve ]
-
simpley
őstag
válasz Aryes #121921 üzenetére
Safari esetén inkognitóban?
Ez pontosan mit jelentene:
" A fentiek egyike sem érvényes a többi olyan megnyitott Safari-ablakra, amelyek nem Privát böngészést használnak."
Itt a titkosításra gondol, tehát a HTTPS vagy HTTP nélküli weboldalakra, vagy azokra amik nem inkognitóban nyitott lapok?[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
nagyúr
válasz simpley #121920 üzenetére
Ez a böngészőtől függ, hogy ad-e hozzáférést az előzményekhez. Ez minden titkosítástól független, mert a titkosítás a csatornára vonatkozik, nem a weblapra (értsd: a böngésző visszafejti az adatokat, mielőtt eléd teszi, a scriptek is úgy futnak a desktopon). Ha bizonytalan vagy, használj inkognitó módot.
[ Szerkesztve ]
-
simpley
őstag
Sziasztok!
Ha pl egy titkosítatlan weboldalon belépek felh névvel és jelszóval a weboldal kezelője beleláthat az internetes előzményeimbe?signed by simpley.
-
Tivi103
tag
válasz Tivi103 #121913 üzenetére
Lehet a világítástól független van ez a dolog, és úgy vettem észre ha első gombnyomásra nem megy, és nem kezdem el nyomogatni sokszor utána, hanem vàrok pl. 10-15masodpercet akkor beindul masodik inditasra. Valamint ha lekapcsolom, es utana egybol inditom akkor elsore is mukodik. Mi okozhatja?
-
nagyúr
Jobb topikot nem találtam, felteszem itt a kérdést, hátha tudtok válaszolni, vagy eligazítani, merre induljak el.
G suit-tal lenne kérdésem. Bátyámnak kellene egy céges mail, ami nem tiltja le a levelezését a céggel kapcsolatos dolgokhoz.
Sajnos az outlook (sima felhasználó) tiltotta a fiókját, el sem érhető.
Kérdésem az lenne, hogy a G suit erre jó lenne? Vagy esetleg lenne valami alternatíva, hogy a céges levelek miatt ne töröljék a fiókját?[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Tivi103
tag
Sziasztok! Most raktam össze egy új asztali gépet, és azt a problémát tapasztaltam hogy a gép lekapcsolása után ha a világítós billentyűzet + világítós egér világítását aktiválom azáltal hogy hozzáérek az eszközökhöz, a következő bekapcsolás kicsit nehézkes..legalább 8-10szer meg kell nyomni a bekapcsoló gombot a gèpen, hogy az elinduljon. Ezt mi okozhatja? Hogy tudnám orvosolni? Régi setup-al nem volt ilyen probléma.
(Alaplap: asrock phantom gaming 4 b365m, táp: bitfenix formula 550w)
Válaszokat,segítségeket köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz King Unique #121902 üzenetére
Köszi. Ez némileg vigasztal, hogy nagyon más lehetőségem nem lett volna rá. ...
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
RAZERXX
aktív tag
Szép estét mindenkinek!
Szeretnék vásárolni vagy procit vagy videó karit 100 ropim van rá!
De vagy videó karit vagy csak procit veszek kérdésem az hogy most van egy Gigabyte Radeon R9 280X karim és egy Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz ! Jobb procit vegyek vagy jobb videó karit 100 ropiból ? Ez proci ami most van egyáltalán kihajtya a videó karimat?[ Szerkesztve ]
S8, I5 6400 3200hz,Asus 150I Aura,Hiperx ddr4 2133 mhz 16g,R9 asus rog strix vega 56 ,ssd m2 Plextor,Samsung evo 840, FSP GOLD +700W
-
DTom87
csendes tag
Sziasztok!
Gépem: asus rog strix b450-f gaming, R7 2700x, Gainward 2060 Super Ghost, 8GB 3000MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL15 (HX430C15PB3/8), táp Zalman Wattgiga K 750W
a gáp minden alkatrésze pár hetes!
a gond a következö: uj monitorom is mult héten jött meg DP kábelel volt össze kötve pár nap után egyszer csak bios-ig még volt kép aztán amikor a win 10 jött volna akkor elment a kép [ azota sincs dp kábelel kép csak bios-ig ] ugy h hdm 2. slotjába kötötem a hdmi kábelt [ a 144hz miatt ] igy a kép gond megoldodot de.... azota a win boot [ m2 ssd van a rendszer ] ideje megnőt 10+- sec és a restart idő az meg 20-40 secre. rendszert már többször ujra raktam formatláltam az m2, biost is alapra raktam de semmi javulás.
kérdésem lenne mi az ami ' elromolhatot ' mert ezeken kivül a gép hibátlanul müködik! -
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, lehet hülyeség... Van egy oldal, ahol az oldal el indít egy java scriptet mert csak úgy lehet megnézni neki a dolgait. Most ha én csinálok Google Chrome böngészőbe a Print Screen gombal képernyőfotót, akkor azt az oldalnak az üzemeltetője/tulajdonosa látja? Vagy hogy van ez?
Köszönöm.
Gergő
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A 2019-es Outlook a ":)" írást nem alakítja át emojivá. Nem tudjátok, hogy mi lehet ennek az oka? Hol lehet beállítani?
Köszi előre is a segítséget.
-
devil-k
nagyúr
Előre elnézést, ha a kérdésem idióta:
Adott egy PC, aminek az alaplapján 2 db RJ45 LAN port van. Értelem szerűen az egyikbe internet kábel van. Ha a másikat hozzákötöm egy Apple TV 4K lejátszóhoz, ilyen módon képes látni az adatokat, amit megosztok a PC-n?
Vagy a másik LAN portot mire lehetne "befogni"?köszönöm szépen!
- mozi bolondéria -
-
Kékes525
félisten
Van lényegi különbség a használhatóságban a Bluetooth képes számítógép és a Bluetooth adapterrel "felokosított" számítógép között? Az lehetséges, hogy több eszközt ismer fel a Bluetooth képes számítógép, mint a "csak" Bluetooth adapteres?
Konkrétan az a problémám, hogy a számítógépem natíve nincs Bluetooth és a Fitbit szupport pedig azt mondja, hogy az USB Bluetooth adapterek nem ismerik fel a Versát, csak a nativ Bluetooth-os gépek. Szerintem ez zöldség. Most rendeltem egyet: [ASUS USB-BT400 USB 2.0 Bluetooth 4.0 Adapter] ,majd kiderül. De addig is, ez ehetséges?Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
King Unique
titán
válasz pocokxx #121886 üzenetére
N-es kiadásról normál esetben csak N-es kiadásra lehet közvetlenül upgrade-elni, simára nem. Meg a Pro N eleve külön SKU-nak számít, ahhoz nem jó a sima Pro kulcsa.
Vagyis ha Pro N
—►
Pro váltást akarsz és van a Pro kiadáshoz érvényes termékkulcsod, akkor marad az újratelepítés, vagy esetleg reinstall nélkül EZ a módszer W10 alapon. Vagy a másik a Media Feature Pack telepítése a Pro N kiadásra, amivel funkcionálisan teljes értékű Pro kiadássá varázsolható.[ Szerkesztve ]
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz Marci112233 #121900 üzenetére
Feladtam.
Már a hihetetlen kategória. Nincs soha feltüntetve mi hány mm esélytelen az egész.- Mindenki hazudik! -
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest