Hirdetés
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Adott egy G540 processzor a gyári hűtőjével, egy ASUS P8B75-M LX lapban (a legfrissebb BIOS verzió van rajta), egy CoolerMaster Elite 335 házban, egy FSP Hexa 400W táppal. A képi megjelenítést is a processzor végzi 1280x1024 felbontáson, a gépen 64 bites Windows 7 van.
A problémám a következő: a legtöbb újraindítás után a speaker 5 rövidet pittyen, és a következő üzenetet közli velem: cpu over temperature error - F1 lenyomásával továbbenged.
Az AIDA64 a következő adatokat jelzi ki most számomra - komoly terhelés nélkül: (az üzenet megírása közben folyamatosan figyelgettem)
CPU: 32°C
CPU 1. mag: 33-38°C
CPU 2. mag: 37-39°C
CPU Package: 36-43°C
CPU GT Cores: 34-43°C
CPU IA Cores: 36-43°CMagasnak számítanak ezek a hőmérsékletek?
A gépet szombaton raktam össze. A hibajelenség ma jelentkezett, újra is raktam ma a gépet emiatt, aztán egy ideig minden rendben volt, de felfrissítettem a rendszert a Windows Updaten keresztül, és szerintem egy frissítés után jelentkezett újra a jelenség. (a gyanúm a következő frissítésre esik: Intel - Other hardware - Intel(R) Management Engine Interface)
A processzort is újrapasztáztam, már rengeteg paszta van rajta...gondolom, hogy ez nem jó dolog...Artic Cooling MX-4 CPU pasztát használtam szombaton is, és a mai napon is.
Mit tegyek? Segítsetek. Eléggé aggaszt ez a hibaüzenet, még úgy is, hogy semmilyen negatív hatást nem veszek észre.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Megtudja nekem valaki mondani, hogy az ASROCK B75 Pro 3 alaplapon melyik SATA3 port az Intel vezérlésű?
Köszi!
Üdv.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy EPSON Stylus SX510W multifunckiós készülékem (tudom, hogy wifis, ethernet csatlakozó is van rajta, de a gépemmel mindenképpen összeszeretném kötni), amihez vettem egy 5 méteres USB kábelt 500 Forintért. (olcsó húsnak híg a leve...) Természetesen a hossza miatt a jel nem megy át rajta - a gép nem látja az eszközt.
De nekem mindenképpen szükségem lenne egy 5 méteres kábelre mert a nyomtatót nem tudom máshova helyezni.
Kinéztem 2 erősítős USB hosszabbítót, amit még megtoldanék egy rövid kábellel, amit rá tudok csatlakoztatni a nyomtatóra.Ezek lennének azok a kábelek:
KOLINK USB 2.0 hosszabítókábel A/A, erősítős, 5m
DELOCK 82308 USB 2.0 hosszabítókábel A/A, erősítős, 5mA kettő kábel közül Ti melyiket választanátok? Esetleg nem tudtok valami más márkát mutatni?
Linkelek egy harmadikat is, de számomra már sok érte a majdnem 5000 Forint. A 3000 Forint is sok, de nem tudom, hogy honnan rendelhetnék olcsóbban. Tudtok valami más helyet javasolni, ahonnan vásárolhatnék?
ATEN UE250Van valakinek tapasztalta az ilyesmi megoldásokkal? Biztosan működni fog a nyomtató egy ilyen kábel segítségével? Nem szeretnék feleslegesen 3000 Forintot kidobni. Esetleg nem tudtok valami más alternatívát, hogy 5 méteren átmenjen a jel?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Sajnos nem találtam igazán aktív topikot, így itt kérnék segítséget.
Régi családi VHS felvételeket szeretnék digitalizálni. Hogyan tudnám ezt kivitelezni?
Két VHS lejátszónk van:
Az egyik egy DVD lejátszó - VHS kombó: Panasonic NV-VP23, de ezt szervizeltetni kellene mert hang van, de kép nincs a VHS résznél. A DVD lejátszója tökéletes.
A másik pedig egy Akai VS-R9EV, ez tökéletesen működik. Csak hát elég régi technológia.Én minél jobb minőséget szeretnék elérni, a fórumokat böngészve találtam egy LG RCT689H típusú DVD felvevő - VHS kombót, csak ez 60.000 Forint. Elvileg ezzel át lehet menteni a VHS tartalmát DVD-re.
Kérdésem a következő: Olcsóbb megoldás nem létezik? Esetleg valami más lejátszó? (Én az LG márkát nem igazán kedvelem.) HDD-re nem létezik ilyen felvevő?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Adott egy AG Neovo X17-A monitor, egy Intel Celeron G540 processzorban lévő GPU, és egy ASUS P8B75-M LX alaplap.
A problémám a következő:
A csatlakozóból a jelet nem tudom DVI-n keresztül átvinni a monitorra, csak D-SUB-on keresztül.
A kábel jó, az alaplapon, és a monitoron lévő csatlakozó is - mivel csak a Windows betöltése után nem hajlandó a DVI-n keresztül kiadni a képet.
Az egész rendszert újratelepítettem már, és tökéletesen működött DVI-n keresztül addig, ameddig fel nem telepítettem az Intel grafikus megjelenítésért felelős drivert-programot. Utána már csak D-SUB-on megy a dolog. A program kezelőfelületén nem találtam beállítási lehetőséget, hogy honnan vegye a jelet.Mit tudnátok javasolni? DVI-vel sokkal jobbnak tűnt a kép.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Remélem, hogy érthetően fogalmaztam meg a problémámat.Üdv.
-
Willie
őstag
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudnék egy Facebook beszélgetést az elejétől kimenteni?
Üdv.
-
Willie
őstag
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Valami tönkrement szüleim számítógépében. RAM-ra vagy alaplap hibára tippelek.
A gépbe beletettem egy HDD-t illetve egy ODD-t, utána elindítottam. El is indult a Windows 10, de az indítást követően ha jól emlékszem, akkor Memory_management hibafelirattal - kékhalállal újraindult. Utána kikapcsoltam, megmozgattam a RAM-ot illetve áttettem a másik foglalatba. A gép elindul, de csak alapjáraton pörög és pörög. Ha kiveszem a RAM-ot és úgy indítom el akkor az UEFI jelez egy hosszú sípolással és két röviddel. Az alaplapot reseteltem a CR2032-es elem kivételével, de ez sem ért semmit. Lekötöttem mindent, de úgyis csak pörög és pörög, a monitor nem kap jelet.
Szerintetek mi baja lehet a gépnek? Belemerjek tenni az én gépemből egy RAM modult? Félek, hogy esetleg ha más baja van, akkor azt is hazavágja a rendszer.
Erről a számítógépről van szó:
TÁP: FSP HEXA 400
LAP: ASUS P8B75-M LX
RAM: KINGMAX 4GB FLFF65F-D8KQ9 BAES DDR3-1333
CPU: Intel G540
SSD: Samsung 830
HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500 GB ST3500418AS
ODD: Pioneer DVR-212DBKszerk.: Közben eszembe jutott, hogy szüleim párszor panaszkodtak, hogy a leállítást követően nem állt le a gép. Csak pörgött és pörgött, csak az elosztó kapcsolójával lehetett kikapcsolni. Én is tapasztaltam egyszer a jelenséget.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
válasz zeorsdfd #91827 üzenetére
Köszi a választ. Tettem 15 perce egy próbát és most beindult normálisan ugyanúgy összerakva.
A HDD-n régóta nem volt operációsrendszer. Ráadásul tegnap gparted-ben GPT-vé alakítottam és természetesen azzal együtt újra lett formatálva.
Megnézem majd a beállításokat. Használhatják így szerinted ameddig nem jelentkezik újabb hibajelenség?
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Adott a következő konfig:
TÁP: FSP HEXA 400
LAP: ASUS P8B75-MLX
CPU: G540
RAM: 4 GBAz előbb fogta magát és magától leállt, mintha áramszünet lenne, de aztán magától újra is indult, pittyogott hiba miatt és a tápegységre panaszkodott. Egyszer már kiírta az alaplapi kezelőprogram, hogy magas valamilyen feszültség, illetve arra lettem figyelmes, hogy egy idő után csak úgy a házhűtő ventilátorok elkezdenek magasabb fordulatszámon pörögni. Mit gondoltok ez alaplap hiba vagy tápegység hiba?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Egy notebook kijelzőről csak a betekintési szögek és a színek alapján lehet megmondani hogy az IPS vagy TN paneles? Mondjuk az AIDA64 nem tudja kiírni?
Előre is köszönöm.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A 2019-es Outlook a ":)" írást nem alakítja át emojivá. Nem tudjátok, hogy mi lehet ennek az oka? Hol lehet beállítani?
Köszi előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest