Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Kodi LG webOS-re! Lehetséges?
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Miért nevezik a másik féltől származó szoftvereket, hardvereket harmadik félnek (Third party). Nem lenne helyesebb második félnek nevezni? Például harmadik fél a Windowson az, amit nem a Microsoft fejleszt. Mi a második, ha ez a harmadik? Ezt sose értettem igazán. A felhasználó lenne a második fél? Dehát az a legritkább esetben fejleszt. Komoly kérdés tudom, de hát ide belefér.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
nokiatka
csendes tag
válasz ColdMan #34712 üzenetére
Sajnos ez nem segít(nem dobja fel az inicializás, betűjel hozzárendelése, új kötet készítése...lehetőségeket. Olyan, mintha le lett volna törölve az egész és csak a rendszer számára fenntartott pici rész maradt volna meg) úgy érzem nem lesz ilyen egyszerű a gyógyír, de köszönöm.
-
ColdMan
tag
válasz Vismajor01 #34794 üzenetére
Szekrény szintezőláb amit keresel.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Osszefoglalo a hsz vegen a konkret kerdessel,Adott egy 200x230as Pax gardrob.
Osszeraktam, de a kulso sikloajto eleg szar.
Elejetol elkezded huzni egyre rosszabb, eloszor meg semmi baja aztan ahogy siklik a szekreny vegebe egyre nehezebb es aztan meg sikit is mint a kreta a tablan vegighuzva.
Mar ahogy tudtam kiegyenlítettem ekekkel, kijott az ikea megnezni azt mondta szar hat 30centis derekszogmeron van 3 centis dolese a szekrenynek.
Szal;
Van egy bohom szekrenyem 0db allithato labbal es egy rohadt egyenetlen 120 eves parkettapadlo.
Szeretnek vmi cuccot ami kiegyenlíti a padlo hibait es arra tudom "felrakni" a szekrenyt. Hol talalok ilyet, letezik ilyen egyaltalan? A szekreny saccperkabe 220 kg.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Golden9
addikt
válasz Dinter #34787 üzenetére
Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
Hasznos tanácsok a csalók ellen: ne legyünk áldozatok![ Szeretkezve ]
-
Dinter
addikt
Nem tudom mi lenne ennek a megfelelő topik.
HA-n egy úriembertől vettem egy Poco M3-t. Volt 25 pozitívja, így át is utaltam neki a pénzt és, 23-án megjött a telefon. EU garival hirdette, addig nem is foglalkoztam vele, megkérdeztem hogy hogy van hozzá. Láttam, hogy fent van, nem válaszol. Mondom jó, akkor elindítom az értékelést. Láss csodát, egyből visszaír, hogy karácsony stb miatt megcsúszott, mindjárt küldi a rendelésszámot, azzal lehet. Mondom oké. Ez még hihető is lett volna, hogyha közben nincs fent folyamatosan és ignorál. Azóta eltelt 2 nap, és még mindig sehol semmi, amikor ha akarja, már egyből megírhatta volna. Már ma csattant volna neki a negatív, ha nem tegnap este lett volna utoljára elérhető.. Ha nem lesz fent holnap se, attól függetlenül is megadom neki. Szerintem arra várt, hogy majd megkapja a pozitívat tőlem és továbbra is ignorál. Szerintetek?
-
Cs1csó
félisten
válasz enginev3.0 #34785 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
Hi
Samsung tvmet akarom ambilightra megcsinálni, hol és milyen kittet érdemes venni hozzá? 65" tv
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
inf3rno
nagyúr
válasz FattyDove #34781 üzenetére
Szerintem nem éri meg ezzel foglalkozni, túl olcsó lehet a heroin a magyar fizetésekhez képest is. [link] Régen csinálták szerintem, mert nálunk is volt, aki éretlen mákot vágott meg este sutyiban a rendszerváltás környékén. Elvileg annak a levéből lehet kivonni ópiátokat. A másik, hogy társadalmilag nem túl elfogadott a drogozás, pláne nem a drog termesztés. A fű még talán elmegy, de a keményebb drogokat nem nagyon tolerálja senki. Én is simán feljelenteném a szomszédot, ha tudnám, hogy ebből él. Valószínűleg ha ez komolyan probléma lenne, akkor foglalkoznának vele, és szigorodnának a törvények. Jelenleg ahogy olvasom olyan szinten van (vagy nincs), hogy az afgán heroint rajtunk keresztül csempészik. Amúgy érdekes, a kereső kidobott olyan oldalakat, amin "Hungarian blue" nevű vetőmagot árulnak külföldiek. Ebben legalább híresek vagyunk.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
FattyDove
őstag
-
FattyDove
őstag
Ha Magyarországon egy csomó mákot termesztenek (legálisan, ellenőrzés nélkül), akkor hogy-hogy nem vagyunk ópium nagyhatalom?
Pl az USA-ban teljesen illegális a mák termelés / forgalmazás.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz I02S3F #34779 üzenetére
Ja ezt vágom, és nem ezzel van a bajom. Gondolom technikailag is nehéz lenne olyat kialakítani, ami sok processzor generációt befogad. Igazából a hardverapróval se lenne baj, csak ezekből a lapokból már alacsony a kínálat, aztán azért alakult ki ez a mostani helyzet, hogy néhányan megpróbálják kihasználni az árak feltornászásával. Várok pár hónapot, aztán ha nem sikerül úgysem lapot szereznem, akkor váltok egy frissebb foglalatra, a mostanihoz való alkatrészeket meg eladom. Egyelőre a régi lap még eldöcög, csak dual channel nincs meg elég pcie lane, hogy elmenjen az új 10 gigás hálókártyámmal, szóval elég selejtes. Ja csak hogy valami értelme is legyen a hozzászólásnak, azt tudjátok kik veszik meg a hibásakat aprón? Szerelhetőek ezek, vagy lebontják róluk a chipeket, kondikat?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
I02S3F
addikt
-
inf3rno
nagyúr
válasz Cs1csó #34777 üzenetére
Ja, nekem csak az a baj, hogy nem lehet már boltban kapni s1150-es ATX lapot, az uATX, ami van 2db árukeresőn meg olyan, hogy nincs benne plusz egy pcie x16. Nézem aprón van olyan, aminek olyan az ára, mint az újnak, van olyan, aminél 1-2 értékelése van az eladónak, aztán vagy jó lesz vagy nem, meg van olyan, ami elmegy 1 nap alatt, és esélyem sincs, mert mindenki inkább eladja BP-en személyes átvétellel, mint hogy vidékre postázna. Az SSD-nél azért sikerült kifognom valami tűrhetőt, de ott szerencsém volt, itt franc tudja meddig fog tartani, amíg találok valamit. A processzort és a memóriát nem akarom eladni, és váltani s1151-re mert túl sokat buknék rajtuk, és nem igazán van olyan alkalmazás, ami most indokolná a jobb gépet. Aztán lehet, hogy ez lesz a vége, mert már kezd elegem lenni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Bármi ötlet, hogyha valaki használt lapot akar venni, akkor miért olyan vagy drágább az ára, mint 5 éve volt újan, garanciával? Kicsit el vannak szállva egyesek hardveraprón...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Top cat
addikt
-
Inhouse
őstag
válasz Jester01 #34771 üzenetére
Ezt nem tudom, de nekem is van egy dolog, amit tudom, hogy létezett, de kiirtották a netről (mondjuk megértem). Híres magyar zenészek (Varga Miklós, Vikidál, talán...ilyesmi kaliberek) énekeltek a szerzői jogvédelem nevében. Az egyik sor valami ilyesmi volt: Memory, magyarul memória... nagyon gáz volt. Nem emlékszik még erre valaki, vagy nincs meg valahol?
Boldog Karácsonyt!Üdv Inhouse
-
Jester01
veterán
Boldog Karácsonyt!
Valahonnan az agyam egy sötét zugából előugrott egy régi reklámszlogen ami valahogy így hangzott: "nem gyógyszer de nagyon finom, recept nélkül ajánlhatom". Gugli nem adott használhatót, végig is pörgettem már pár óra retró reklámot de semmi. Emlékszik valaki, hogy ez minek volt a reklámja?Jester
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
MaxxDamage
félisten
válasz Top cat #34767 üzenetére
+ ColdMan: Én is erre jutottam.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ColdMan
tag
válasz MaxxDamage #34766 üzenetére
"Hogy egyszer és mindenkorra megszabadulj a fájdalomtól, egyszerűen csak tedd a biomágneses betéteket a cipődbe és... járj."
Anyám, borogass!
-
Top cat
addikt
válasz MaxxDamage #34766 üzenetére
"8 perc alatt csökkent bármilyen eredetű fájdalma"
Rohadt nagy kamu!
A cián sokkal hamarabb megszüntet bármilyen fájdalmat. Igaz van egy kis mellékhatása.
-
MaxxDamage
félisten
Kellemes ünnepeket !
Erről vélemény? Érdemes lehet kipróbálni?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
donmackó
addikt
válasz philoxenia #34764 üzenetére
Amit kaptunk hozzá, az is csak lengyel nyelvű.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
donmackó
addikt
válasz philoxenia #34730 üzenetére
Köszönöm, ezt én is megtaláltam. A probléma abból indult hogy véletlenül lezártam 2 főzőzónát, és nem jöttem rá hogy kell feloldani. Viszont a linkelt leírásban másképp van a gyerekzár. Mindegy, fél óra áramtalanítást megoldotta. Az asszonynak meg lediktáltam a használatit, amit Google translate-tél fordítottam le.
-
B.i.L
senior tag
-
G@ben
addikt
válasz philoxenia #34760 üzenetére
Valószínű ez lesz! Rákeresek, hátha megtalálom. Köszi!
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz enginev3.0 #34758 üzenetére
A hangjuk alapján nem ők voltak.
-
G@ben
addikt
-
philoxenia
MODERÁTOR
Amúgy meg kár vitatkozni, hiszen azt senki nem akarná (a boltosokon kívül) hogy aznap "ne legyen bót"
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
G@ben
addikt
Hogyan lehet megkeresni, hogy melyik rádiókabaréban volt egy adott jelenet? Azt keresem, amikor az ingatlanos a középkorban egy várat akart eladni, de fogalmam sincs, merre keressem. Ha valaki esetleg tud egy youtube linket hozzá, az is jó, csak meg akarom mutatni valakinek.
-
BiP
nagyúr
válasz philoxenia #34748 üzenetére
Evangélikus. Bár a lényegen nem változtat.
24-e este nálunk az ünnep, a nap pedig a ráhangolódásról szól. (itt most nem bejglisütésre gondolok). De ha dolgozik az ember aznap, akkor nehezebb úgy ünnepelni este.
De ez már csak szándék kérdése, de amennyire keresztények a mostani jogalkotók (bár a nagypénteki szünetet ők hozták be), semmit nem várok tőlük. Mindegy, a holnap úgysem munkával telik, szerencsére olyan helyen dolgozom, hogy mindegy milyen napra esik, meg tudom oldani.
És öreg is vagyok már annyira, hogy nem csak 20 napom van(igen, nagypéntek egyfajta gyász, de annak fényében, hogy ez kell ahhoz, hogy harmadnapra feltámadhasson)
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz enginev3.0 #34750 üzenetére
Nálunk nemigen lehet, mostanában esetleg, régen esélytelen volt. Amúgy viszont dupla pénz és sok nap az ünnep....
-
enginev3.0
félisten
válasz philoxenia #34749 üzenetére
Áh, én nem, kiveszem szabinak, család az család, munkatársak persze mondják, hogy ne vedd ki, plusz pénz
teszek én a pénzre...[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz enginev3.0 #34747 üzenetére
'83 óta csak akkor vagyok otthon karácsonykor, ha úgy fordul a műszakom.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Katolikus vagy? 24.-e nappal semmit nem ünneplünk. Nagypénteken nem ünneplünk, hanem igazából gyászolunk "Jézust kilenc órakor feszítették meg, és délután három órakor halt meg a kereszten. János evangéliumának adatai szerint, reggel 6 órakor mondta ki az ítéletet Pilátus Jézus felett" emiatt viszont egész nap. Sőt igazából a nagyböjt utolsó napján igazából vallásos ember semmit nem eszik. Gyerekként ha jól emlékszem ki is próbáltam.
December 25. Krisztus születésének ünnepnapja. Nem 24.-e. A karácsonyfának igazából semmi köze ehhez.
Az máshonnan jön. A téli napfordulóhoz kapcsolódik.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
enginev3.0
félisten
válasz philoxenia #34746 üzenetére
Nekem 25-26.-án is kell dolgozni, ha úgy esik a műszakom, sőt akár szilveszter éjszaka és hajnalban is, csak hogy a bulizók nyugodtan meg tudják közelíteni a metrót
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Cs1csó #34744 üzenetére
Mindenképp rosszabb lenne a 24.-e, hiszen hétévente két nappal kevesebbet kapnánk. Nem értem amúgy a problémát, hiszen húsz nap szabadsága elvileg mindenkinek van... Abból egy nap kell erre a napra, ha nem hétvégére esik. Sok munkahelyen meg mindenképp dolgozni kell 24.-én, akár ünnep, akár nem...
-
BiP
nagyúr
válasz philoxenia #34743 üzenetére
Kicsit suta lett a megfogalmazás. 24 az pont annyira vallási ünnep, mint nagypéntek. Csak mivel ott a szenteste a lényeg, maga a nap nem kapott ünnepnapot a naptárban.
-
Cs1csó
félisten
válasz philoxenia #34743 üzenetére
Akkor inkább mondom úgy, hogy szerintem jobb a dec. 24 és volt erről felmérés, és az emberek többségének is jobb lett volna, nem tudok linkelni statisztikát de volt már ilyen kérdés.
+ úgy érzem, hogy a nagypéntek az nem csak a vallásos mivolta miatt támogatott hanem így egy 4 napos hétvége lenne ami kiváló a Wellness szállodák látogatására, már akik megtehetik, szerintem ez max a lakosság felét érinti. A karácsony pedig szinte mindenkit.A nyerő az lesz ha 25-26 szerda-csütörtökre esik és megkapjuk a pénteket és a keddet is tehát az egy 1 napos hét lenne
[ Szerkesztve ]
-
-
Cs1csó
félisten
"szenteste" 24-én van és jellemzően - hazánkban - az ajándék átadása is. Angliában a "boxing day" amikor karácsony első vagy második napjának reggel nyitják ki az ajándékokat de akkor a mikulás hozza ha jól tudom náluk.
A lényeg, hogy a nagypéntek helyett sokkal fontosabb lett volna a 24-ét végre ünnepnappá nyilvánítani.
-
BiP
nagyúr
válasz FattyDove #34738 üzenetére
Nem azért szabadnap, mert mindenki szabadságon van, hanem azért, mert a szombat kategóriája szokott szabadnap lenni.A vasárnap meg ünnepnap.
És a ledolgozós napok szabadnap kategóriát kapnak, tehát mint egy átlagos szombat.
Szabadnapon (és általában szombatokon) sok bolt nyitva van még.#34737 csicso82 : na igen, tök fura, hogy szinte mindenki 24-én ünnepel (kis)családi körben, de hivatalosan csak 25-26 az ünnepnap. Pedig lehetne 24 is.
De talán pont emiatt van ez a kerülő, hogy ha már nem ünnepnap, azért a többségnek ne kelljen dolgozni aznap. -
Inhouse
őstag
válasz donmackó #34727 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy kötelező, de egyre inkább letojják. Mindenki egyenlő, de vannak akik egyenlőbbek. Most pl. egy LG 65UN74003 TV használatiját kerestem volna a neten, de csak gyors van (alig valami, még a gyártó oldalán sincs), illetve egy általános okos segítség. A TV-ben nagy valószínűséggel benne van a súgó...de kapják be!
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz enginev3.0 #34724 üzenetére
Sajnos sok esélyed nincs már, hogy a fa alatt legyen.
Üdv Inhouse
-
EmberXY
veterán
válasz philoxenia #34730 üzenetére
Manapság kb annyit elég lenne beleírni az ilyen használati útmutatókba, hogy "bekapcsolod, oszt' megy. Garanciaidő + 1 napkor veheted a következőt."
Minden más csak felesleges rizsa, hiszen mindenki ért mindenhez, olvasni meg úgysem tudunk.Up the Irons!
-
krizmo_
addikt
válasz w.miki #34729 üzenetére
Az mondjuk elég sok minden.
Vagy bemész személyesen, vagy kiküldeted postán a mintavételhez szükséges eszközöket és visszaküldöd nekik.
Nincs támogatás erre a vizsgálatra, tehát neked kell kifizetni a teljes összeget.
Akkor érdemes elvégeztetni ezt a tesztet, ha vannak arra utaló jelek, hogy valamilyen ételt nem tolerálsz jól.
Ha megkapod az eredményt, akkor tanácsot is kapsz mellé, arra vonatkozóan, hogyan tovább.
Nagyvonalakban így tudnám leírni, de ha felmerül bármi kérdésed, csak nyugodtan kérdezz. -
donmackó
addikt
Manapság már nem divat magyar nyelvű használati útmutatót csatolni a termékhez? Vettem a feleségemnek egy Amica 56281 tűzhelyet de nem adtak hozzá, a neten meg nem lelem, csak az energia címkét. A lengyel vagy cseh megvan hozzá, végső soron a Google kamerával le magyarítom, de csak jobb lenne ha lenne gyári, akár PDF-ben.
-
krizmo_
addikt
válasz w.miki #34723 üzenetére
Az allergia és az intolerancia nagyon nem ugyanazok, én utóbbit csináltattam itt:
FOODTEST 200+
Mi érdekelne pontosan?[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz enginev3.0 #34724 üzenetére
Papíron szabadnap (azaz szombatnak megfelelő), szóval tippem szerint cégfüggő.
De mivel ez speciális eset, szerintem gőzerővel nyomják. -
enginev3.0
félisten
Futárok 24.-én szállítanak még?
-
w.miki
veterán
Allergia/ Étel intolerancia vizsgálatot csinált már valaki?
Van tapasztalata ezzel a céggel? synlabOlcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
BiP
nagyúr
válasz w.miki #34721 üzenetére
ha elküldi a PPT slide-ot is, Powerpointban be lehet állítani a nyomtatásnál. (szürke vagy fekete-fehér nyomtatást választva nem nyomtatja ki a háttérképet)
Ha csak képet küld, akkor külön gratulációm a tanárnak.
(ez a fekete meg fehér szöveg olyan, mintha direkt szivatni akarna )[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Ilyen színátmenetes képet, át lehet konvertálni nyomtatható formába, mondjuk fekete fehérbe, hogy látsszon az írás, nyomtatás után.
Mert most a sötétbordó miatt, fekete háttér előtt fekete feliratot nyomtat.
A tanár így küldi a feladatokat...Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-
inf3rno
nagyúr
Ez azért nem teljesen így megy. Mármint egy óra alatt biztosan nem lehet megfázni, ha ilyen elven működik. Egy óra alatt a baktériumok maximum megduplázódhatnak, de lesz egy lag fázis, ami akár órákig is eltarthat, és ami lassítja a dolgot. Szerintem nem a kedvezőbb hőmérséklet ami okozza, hanem lokálisan az immunrendszer nem tud olyan hatékonyan fellépni ellenük a hidegben, főleg ha a szervezet elvonja a vért az adott területtől, hogy nehogy kihűlj, mert azzal az immunsejteknek is kevesebb tápanyag és energia jut. Ilyenkor amennyire én tudom a bacik jeleznek is egymásnak, hogy eljött az ő idejük, és el lehet kezdeni felszaporodni. Szóval a már a légutakban megtelepedett mikrobáknál szerintem több óra is kell a hidegben, hogy lépni tudjanak. Az újaknál, mint a covid viszont más a helyzet. Ha még nem találkozott azokkal az immunrendszer, és nem lettek rendre utasítva, akkor azonnal tudnak fertőzni, és 3-4 nap mire az adaptív immunrendszer válaszolni tud rájuk specifikus ellenanyagokkal. Addig a természetes immunrendszer erősségén múlik, hogy mennyire lesz komoly betegség belőle.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
B.i.L
senior tag
válasz inf3rno #34687 üzenetére
A fertőzés,baktérium - könnyen orvosolható,vírusnál is más van.
Ennek olvass utána,mert nem rövid,de a lényeg,hogy a vírus kristályosodhat,és akár több évig is képes ebben az állapotban lenni,amikor ideális körülmény jön létre,akkor szaporodik,fertőz.
A baktériumok többsége hamar kivégezhető,felületről pl.: hő,fertőtlenítés,stb.Belsőleg más a helyzet,de itt is álltalánosnak mondható,hogy nem hosszú eletűek az egyszerűbbek.A komolyabb baktériumok,vírusok szakorvosi ellátást igényelnek.
A vitaminok,illetve a belső háztartásban a segéd anyagok segítik a szervezet kórokozóinak könnyebb ellenálásával/ellenállást segítő,kiegyensúlyozott működést.Azaz kell bevinni,ha hiány van:só,víz,ásványi anyagok,vitaminok,rost,stb...mert nem terheled meg a szervezetedet annyira vele,ezáltal kevésbé leszel beteg.[ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
B.i.L
senior tag
Annyit még izületre és a fiatalkori "bírom én" kiegként,hogy amikor fiatal voltam,nem éreztem a hideget,mert jó volt a hőháztartásom,sokat (rengeteget)korcsolyáztam FővMűjégpályán,tavasztól-őszig kerékpár.Izületre meg,a sok mozgás miatt:porcleválással válaszolt a jobb térdem.Kiszedték,majd elkezdtem izületvédőt szedni.10+ évekig okozott gondot a guggolás,a térdelés meg egyenesen 1 hét sántikálást okozott. A kúraszerű izületvédő hatására kialakult helyzet viszont megengedi mindkettőt.[45ffi]
ui.: régen és mai időkben is jellemzően a tél beköszönte,vagy a hideg hatására viszonylag gyorsan gyógyuló megfázás a legtöbb,ami betegség ért. Persze volt más is,de az nem a hideg miatt volt.
[ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
B.i.L
senior tag
válasz inf3rno #34693 üzenetére
Hideg : bizonyos baktériumok elszaporodnak,ugyanis ideális nekik a hőmérséklet.Ezt nevezzük megfázásnak.Tünetek: tüsszögés,köhögés,láz,fejfájás.Viszonylag gyors lefolyású,max 3 nap.
Mellékesen felléphet:gyakori vizelés,izületi problémák,ami meleg hatására enyhül.C' vitamin,gyógy teák,meleg,ami segít.
Magamon,amit észrevettem:jobban bírom a hideget,de rekedtség,köhögés az eredménye.
Stressz: a hideg természeténél fogva ellensége a testünknek,okozhat stresszes állapotot,szorongó,kellemetlen érzést.Bár orvos nem vagyok,de jótanácsként,ha elfogadod,illetve álltalánosan azt gondolom,oldani kell ezt az állapotot.Ha beteggé tesz,az nem jó,viszont fokozzhatja az immunitást.Horgászni mentem...B.i.L
-
JóGéza
aktív tag
válasz tal-garius #34714 üzenetére
Telefonos ügyfélszolgálat. Amikor az automatával történő aktiválás kudarcot vall, akkor kérjed az ügyfélszolgálatot. Nekem ők aktiválták, amikor a többi módszer kudarcot vallott.
-
tal-garius
aktív tag
hello. van egy Microsoft office 2016 szoftverem. vettem egy új gépet és azon nem fogadja el a kódot telepítéskor. hol tudnám törölni régi alaplapról a "függőségét" ? microsoft profil oldalán én semmi ilyen lehetőséget nem találtam. telefonos regisztráció se működik, azt mondja nem érvényes a kódom, pedig eredeti.
-
MODERÁTOR
válasz w.miki #34707 üzenetére
Otthon centrum. Én rajtuk keresztül vettem. Minden le van írva, papírozva. Nincs nagyon meglepetés. De nem olcsó. De én rengeteg segítséget is kaptam. Közjegyző, bank, hivatal stb. Nyílván ez a közvetítő ismeretségén is múlik. Ez az én tapasztalatom. Engem nem vertek át, nem volt apró betű, simli. Lehet mást meg lehúztak.
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
nokiatka
csendes tag
válasz philoxenia #34692 üzenetére
Szia,
(Win10 Pro) lemezkarbantartó nem látja sajnos.
A partíciókezelőben így: Lemez 2 -
Borisz76
veterán
válasz Inhouse #34705 üzenetére
Egy Sony STR-DN 1030 házimozi erősítővel hajtok 2 db Dali Ikon 7 ládát a fronton. 2 db Dali Ikon 1 szól háttérként. A center egy Dali Opticon Vokal. A mélyekért pedig egy Sunfire HRS-10 felel.
Nem egy csúcsszuper szett de az igényeimet kielégíti.
Ezen a rendszeren teszteltem a hallásomat...Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Inhouse
őstag
válasz Borisz76 #34699 üzenetére
Ahhoz azért már hangszóró is kell, nem csak fül. Minimum kétutas normális hangfal és jó erősítő. Az MP3 sem remekel 18-20kHz környékén, nem is az a dolga.
A 16kHz teljesen jó.
Csinálhattok tesztet az Audacity nevű programmal, nincs tömörítés (amit szűrés előz meg), közvetlenül generálja a hullámokat.Üdv Inhouse
-
Borisz76
veterán
Köszönöm szépen!
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sweet.tv - internetes TV
- Óra topik
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest