- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
MaxxDamage #48735 üzenetére
Hány db usb csati van az alaplapon ?
Mert hiába van engedélyezve a BIOS-ban ...ha olyan csatiba dugod aminek külön szoftvert is telepíteni kell rendszer alatt.
Általában a deszkák hátuljánál van 2 db , amit a BIOS is kezel.
Ha több van és nem megy, az lehet a fentebbi ok miatt. -
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #48725 üzenetére
Az USB cuccok tudtommal plug&play (plug&pray
) módon működnek, tehát ott az USB kezeléssel lehet gond, ha jól tévedek, ezt is a BIOS-ban lehet engedélyezni (USB legacy vagy ilyesmi).
-
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #48717 üzenetére
Rákeresve a problémára olyan találatok jönnek fel, hogy elvileg lennie kéne az alaplapon egy jumper-nek, ami a jelszót reseteli, vagy ha van CMOS elem, akkor azt kivenni egy időre. Nem tudom, hogy ezek segítenek-e...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Van egy másik gép amin Win10 Pro van és rendszer vissza állítás történt, a nyelvet kellene be állítani, de a bill és egér nem működik...ilyet látott már valaki?
USB bill. és egér...
(eddig jó volt)
-
BiP
nagyúr
válasz
Gugli azt mondja, ehhez a típushoz nincs master password.
1. No Default Password:
HP desktops, including the Compaq 8200 Elite, do not have a default BIOS password.Power down and unplug the computer: Ensure the computer is completely off and unplugged from the power outlet.
Locate the CMOS battery and jumper: Refer to your motherboard's manual or diagrams to identify the CMOS battery and the green password jumper.
Remove the jumper: Carefully remove the green jumper from its pins.
(Optional) Remove the CMOS battery: If the jumper alone doesn't work, remove the CMOS battery as well.
Discharge capacitors: Press and hold the power button for a few seconds to discharge any residual power from the capacitors.
Reinstall the jumper and battery: Replace the jumper and, if removed, the CMOS battery.
Power on the computer: Turn the computer back on.
Access BIOS: Press F10 or Esc repeatedly during startup to access the BIOS setup.
Check for password: Verify if the BIOS password prompt is gone.
If password persists: If the password is still present, consult the service manual for further instructions or contact HP support.Részletesebb leírásban elemkivételt is ír.
Videó [link] -
I02S3F
addikt
válasz
Elvileg partner szervíz tudhatja a gyártótól a mesterjelszót.
-
pjen
félisten
válasz
MaxxDamage #48714 üzenetére
Minden barkács boltban árulják.
-
pjen
félisten
válasz
MaxxDamage #48712 üzenetére
Nem pillanat, de az Fbs megfogja. Ameddig az FBS meghúz a két végén kis kétoldalú ragasztól
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48446 üzenetére
Na igen, a háziorvosok.....
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48435 üzenetére
Valamiféle "beutaló" kell hozzá. Meg kell kérni a háziorvost vagy a szakorvosodat.
A köszvény kb. olyan mint a cukorbetegség ilyen téren: a kezelés 70% a táplálkozás (persze kell cukorbetegségnél az inzulin is, meg köszvénynél az a gyógyszer amiről itt szó volt) -
Iramirez
aktív tag
válasz
Max Pesten tudok,de ezek szerint az neked most nem segit.
-
I02S3F
addikt
válasz
Kerületi szakrendelő? Kerületi kórház?
-
Nikaré
őstag
válasz
MaxxDamage #48422 üzenetére
Valószínűleg ez lesz belőle.
Csak próbálok kevesebb e szemetet kibocsátani, mondjuk más területen is ez a célom és alkalmazom amennyire csak tudom, de rohadt nehéz. -
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48417 üzenetére
+1 az "izzadásra" aminek a legolcsóbb módja a SPORT.
Nyilván amit tudsz, bírsz, a mértékletes kardiovaszkuláris felpörgetés jó. -
totron
addikt
válasz
MaxxDamage #48417 üzenetére
Egyéni, a felfedezést nem úszod meg igazából. Inkább a cukorbetegekre igaz, hogy többet kell fizetniük, itt "csak" az van, hogy nem tudsz önrontás nélkül táplálkozni. Minimalizálni lehet a kárt mértékek, arányok kidolgozásával és betartásával. Járj szaunába vagy végy sok forró fürdőt az izzadás miatt, bármilyen gyógyszernél többet ér, de legalábbis szemmel látható kiegészítője azoknak. A hami is egy szélesebb skálán tud mozogni, nagyobb mennyiségek megengedhetők, ha izzadtál ki méreganyagot. Míg ha be van zárva a cucc a testbe, csak a fájdalom hatványozódik. A mozgás is fontos, anélkül pang benned a pisisav. Mindenkire igaz, hogy mozgásban kell tartani a dolgokat, nem tespedésre születtünk, csak akinek fáj, az jobban, hamarabb tudatosítja ezt magában. Ezek mellett értelmezhető csak egy étlap.
Mivel nálad problémás a láb témája, így karra is tudsz gyúrni, akár szó szerint.Joghurt kérdőjeles, ahogy a barna is, próbáld ki, de ne túl sokelemű ételben, hogy mihamarabb el tud különíteni a komponensek egyéni hatásait. A gyökérzöldségek tudnak még jók lenni, illetve talaj felettről az uborka, a nagy víztartalma miatt.
Ja és a nátrium-nitrit, dextróz, glükóz is tudnak lendíteni, rossz irányba. Ha csak az egyértelműen káros, modern élelmiszeripari összetevők jelentenének gondot, egyszerű lenne, még hasznosnak is mondhatnánk az állapotot, de sajnos nem ez van, nem így van.
-
pjen
félisten
válasz
MaxxDamage #48412 üzenetére
Én lepődtem meg a legjobban mikor a háziorvosom valóban a szalonnát és társait ajánlotta a szuper "egészséges" ételek helyett. Együnk tojást- ne együnk, vajat sose a margarin a csoda. Most épp a glutén és a cukor az ügyeletes közellenség, de ez változhat.
48413hsz ben sok igazság van.
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48412 üzenetére
Szerintem:
- bizonyított, hogy az egészséges ha "nem zabálunk" tehát próbálunk kicsit "aszkétább" életet élni, egyszerűen nem kell annyi kajával leterhelni a bélrendszerünket- az étel amit fogyasztunk legyen minél kevésbé "feldolgozott" és lehetőleg olyan ételt fogyasszunk ami a KÖRNYEZETÜNBEK megterem és persze mindig SZEZONÁLIS ételt fogyasszunk.
Tehát ne télen akarjuk paradicsomot enni például.- érdemes egy étel intolerancia vizsgálatot végeztetni és ami ott kiderült azok kerülésére fókuszálni.
- mértékletesség és változatosság. Tehát igen lehet enni szalonnát is de nem egy fél kilót egy ütő helyedben és nem minden nap.
- a fűszeres ételeket érdemes kerülni
A főbb pontok ezek.
-
pjen
félisten
válasz
MaxxDamage #48398 üzenetére
A teljes kiőrlesű dolgokról egyre.több.helyen olvastam, hogy egeszségtelen.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
MaxxDamage #48409 üzenetére
Köszi. Sebaj majd felteszem a kérdést 1-2 hetente.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
MaxxDamage #48396 üzenetére
Próbáltam utána tévedtem ide.
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48400 üzenetére
Klinikán, kórházban van dietetikus akár ingyen is készítenek mintaétrendet.
(Családban van epeproblémás, nagyon oda kell figyelni, mit mivel hogyan stb. ) -
Met
nagyúr
válasz
MaxxDamage #48395 üzenetére
Az étkezés szigorúan betartott, mióta kiderült ez....de hiába, mert nem fogytam semmit kb.
#48388(bár mostanában sok a nasi)
Vajon miért nem fogytál? -
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #48398 üzenetére
"ez mint tiltott étel. "
Az hát. A titok az, hogy akár betartod a diétát, akár nem, a magyar egészségügy gondoskodik arról, hogy a nyugdíjat ne nagyon kelljen sokáig folyósítani, szóval emiatt én nem aggódom.
De egyébként érdemes odafigyelni, csak a magad érdekében, a dokit nem tudod átverni, csak magadat. A monitorozást érdemes pár havonta, fél évente, évente, attól függ, hogy egyébként más miatt jársz-e vérvételre, én pl cukor miatt 3 havonta megyek, így hozzá van csapva a húgysav is. Dokival konzultálj ezügyben is, mert ha szedni kell a Miluritot később is, akkor úgyis ki kell íratni időnként.
Nameg a cukor miatt eleve nem zabálhatok sokat, szóval még ha tiltott kaját eszek, abból se eszek annyira sokat, hogy ártson, legalábbis ezzel szoktam magam nyugtatni.
De ahogy fentebb is írták, érdemes szakemberrel beszélni, ő részletesebben tud ezekre útmutatást adni. -
Cs1csó
titán
válasz
Tortilla, burrito tészta ehető elvileg, de hogyan javasolt tölteni?
Sok zöldség (saláta, paradicsom, uborka, hagyma, stb..), csirkemell natúr sütve, kis szósz, sajt...(?)
DIETETIKUS. Mindenképpen egy ilyen szakemberrel konzultálj.
-
EmberXY
veterán
válasz
"Tortilla, burrito tészta ehető elvileg, de hogyan javasolt tölteni?"
Én a mexikói konyhát nem nagyon csípem, burritót egyszer ettem, azt is csak udvariasságból, bár lehet, hogy ha jól van elkészítve, akkor ehető, de inkább nem kockáztatok.
De komolyra fordítva, ehetsz bármit, csak oda kell figyelni a mennyiségre. Amíg tart a gyulladás, addig talán a purinban gazdagabb ételeket érdemes kerülni, de utána szép lassan vissza lehet őket venni, csak módjával. Én ma fasírtot ettem, holnap hurka-kolbász lesz, húsvétkor meg birkapörkölt volt, és még élek..
A húgysavszintet meg monitorozni időnként, aztán kialakul, hogy milyen étrend mellett lesz normális szinten. -
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #48392 üzenetére
Ez ilyen, szegény embert az ág is húzza.
A ropogást nem tudom, hogy mitől van, az lehet kopás is, de nem vagyok doki. -
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #48390 üzenetére
Igen, a Colchicum-nál én is ilyen bonyolult szedésre emlékszem, eddig még csak 1 alkalommal szedtem, amikor legelőször kiírta a doki, azóta szerencsére még nem találkoztam vele, de a Miluritot szedem rendszeresen.
A doki majd beállítja neked is, fel a fejjel és addig is jobbulást a gyulladásból. -
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #48388 üzenetére
"Azért ez így....akkor mit lehet enni? Az udvaron füvet legelni? "
Apám ugyanígy vidított fel engem is, amikor nálam is előjött.
De egyébként nyugi, mert a gyógyszer, mármint a Milurit nagyon sokat kompenzál ebből, amikor majd elmúlik a gyulladás és lentebb megy a húgysavszint, főleg ha a 300 mg-osat kell szedned. Szóval lehet kajálni, csak szép lassan ki kell tapasztalni, és időnként tényleg ellenőrizni a húgysavszintet és dokival konzultálni, hátha elég lenne kevesebb hatóanyagú gyógyszer is, vagy egyáltalán kell-e szedni.
-
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #48378 üzenetére
Üdv a klubban, nekem is van, nálam is családi örökség, apámnak is van.
Ez egy igazán kellemes betegség, amikor előjön a köszvényes roham.Én csak a 100 mg-os Miluritot szedem, ugyanúgy 2X1-et, de nálam ez rendben tartja a húgysavszintet, pedig a diétát én se nagyon szoktam erőltetni.
A Colchicum-Dispert-et akkor szokták felírni, illetve akkor kell szedni, ha kialakul a köszvényes roham, igen, ez egy roham, amikor valamelyik ízület begyullad, nekem a jobb lábamon a nagylábujj szokott, apámnak is ugyanígy.
Nekem a doki anno azt mondta, hogy amikor kialakul a roham, akkor a Miluritot nem szabad szedni, csak a Colchicum-ot, amikor pedig nincs roham (szerencsésebb esetben akár évekig, nálam sem volt már ilyen vagy 6-7 éve, de lehet, hogy több), akkor pedig csak a Miluritot.
Az étrendet is érdemes figyelni, a kulcsszó a "purin", a magas purintartalmú ételekből lehetőleg csak keveset szabad enni, mert az emeli meg a húgysavszintet a leginkább. Ezermillió féle listát találsz a neten, amikre érdemes odafigyelni. Disznóhús, hüvelyes zöldségek, stb, stb.
A kristályosodás emlékeim szerint annyit jelent, hogy a szervezet a magas húgysavszinttől szeretne megszabadulni (normál esetben ezt a vese ürítené, de a köszvénynél valamiért nem teljesen üríti, vagy valami akadályozza ebben, de ez NEM jelenti azt, hogy a vesével egyébként baj lenne, ez inkább valami genetikai vagy egyéb biológiai dolog) ekkor elkezdi kristályokban kipakolni az ízületekre, ekkor alakul ki a roham. A fájdalmon kívül a hátrány még az, hogy hosszú távon el is deformálja az adott ízületet, apámnak úgy néz ki a nagylábujja, mintha el lenne törve, neki már jópár évtizede megvan ez, és régebben még nem kezelték ezt annyira hatékonyan, pedig ezt a betegséget már nagyon régen is ismerték, sőt, úgy tudom, hogy "kengyelbetegségnek" hívták, mert ugye a lóra kurva nehéz volt így felszállni, meg is tudom érteni.
Egyébként nem vészes, ez egy viszonylag könnyen kezelhető betegség, a húgysavszintet érdemes időnként ellenőriztetni, én "szerencsés vagyok" abból a szempontból, hogy 3 havonta a cukor miatt amúgy is vérvételre kell járnom, és a doki szokta kérni a húgysavszintet is, így monitorozva van az is.
-
Met
nagyúr
válasz
MaxxDamage #48382 üzenetére
Mi vagyok én, valami javasember?
-
totron
addikt
válasz
MaxxDamage #48380 üzenetére
Fehérjediéta kell, elég nagy szívás. Ezen felül izzadj, az rengeteget segít.
-
Met
nagyúr
válasz
MaxxDamage #48380 üzenetére
Szedi a bogyót, minden más változatlan.
-
Met
nagyúr
válasz
MaxxDamage #48378 üzenetére
Haverom köszvényes, elkezdett szedni valami gyógyszert, azóta nem fáj neki.
Semmit nem változtatott (étkezés, káros szenvedélyek stb.) -
I02S3F
addikt
válasz
MaxxDamage #48339 üzenetére
Az Android app-juk "Szolgáltatás nem elérhető!" hibaüzivel nem enged be
-
8
senior tag
válasz
MaxxDamage #48309 üzenetére
frontline csepp szezonban havonta, szezonon kívül ritkábban
-
j.bravo
addikt
válasz
A kutyatopikban párszor feljött, bár már elég régen.
Ha lehet, kérdezd meg azt az állatorvost akihez jártok (vagy másikat akiben megbízol). Sok doki abszolút ajánlja a tablettákat (Bravecto, Nexgard variánsai, Simparica trio, hasonlóak), mások (bár jellemzően nem dokik) azt mondják hogy jajcsakaztne. A mi kutyáink a választott állatorvos javaslata alapján jelenleg Simparica Triot kapnak.
Ezek vényköteles szerek.A nyaknál a bőrre cseppentős szerek a közhiedelemmel ellentétben ugyanúgy bekerülnek a véráramba (különben hogyan is védene mondjuk a lábán...?
)
A legtöbb doki szerintem az ultrahangosra azt fogja mondani, hogy annyit ér mint a ráolvasás, biztos ami biztos, kérdezd meg.
A fokhagymást nem tudom, de ha szúnyog elriasztására jó, akkor kérlek akár itt, akár PMben írd meg a nevét. -
BB9000
senior tag
válasz
Frontline spray - nálunk bevált.
-
csemege86
tag
válasz
MaxxDamage #48306 üzenetére
Lehet, érdemes. Ez egy hasznos topik erre: Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #48301 üzenetére
Mai napig nem érkezett válasz, így hagyjam rájuk és váltsak a másik programra?
-
I02S3F
addikt
válasz
MaxxDamage #48302 üzenetére
Először is, fogadd együttérzésem!
A térdekkel nálam is gond van, de már csináltam kábé 4 kúrát, ilyen izületi védőből, amit orvos írt ki, nem tudom a nevét. Lassan vissza lenne szükséges mennem egy kontrollra, azonban az most nem fér bele.
Tényleg nagyon rossz lehetett neked, emlékszem mit írtál, hogy miért lett szükséges a műtét.
Vigyázz az egészségedre, csak egy van belőle
!
Nekem meg fogynom lenne szükséges!
-
I02S3F
addikt
válasz
MaxxDamage #48297 üzenetére
Ha már kérdeztél! Az egészséged hogy van? Emlékszem, hogy írtad, hogy két csípőprotézisre vártál. Ha kellemetlennek érzed a kérdésem, akkor ne válaszolj!
-
BiP
nagyúr
válasz
MaxxDamage #48297 üzenetére
Tiszta sor. Csak korábban sokan jelezték, hogy ilyen a Teamviewer algoritmusa. Ha gyakran használod (még akkor is, ha csak kevés gépen), akkor is átsorol. De jelzed, visszaraknak.
-
BiP
nagyúr
válasz
MaxxDamage #48294 üzenetére
Ha gyakran használod, akkor a gyakoriság miatt átsorol üzletibe. De írni kell nekik.
-
sopruk
senior tag
válasz
MaxxDamage #48291 üzenetére
Nem emlékszem melyik topikban volt róla szó, de nemrég valaki ugyan így járt. A javaslat szerint írni kell a supportnak, jelezni nekik, hogy nem üzleti felhasználóként használja és feloldják a korlátozást; a válaszoló tapasztalata szerint...
-
I02S3F
addikt
válasz
MaxxDamage #48291 üzenetére
Azt mondja, hogy szerinte te már üzleti felhasználó vagy. Oda sorol, legalábbis. Próbálhatod újratelepíteni + uninstall után utántakarítani, majd új install.
-
I02S3F
addikt
válasz
MaxxDamage #48289 üzenetére
Tudom, nem válsz a kérdésedre, de megoldás a problémádra: Rustdesk.
-
L_ajos
őstag
válasz
MaxxDamage #48103 üzenetére
Kb mindent "tudtam", de kellett a megerősítés.
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48082 üzenetére
Ilyen előzményekkel amikkel te rendelkezel, szigorúan csak orvos segíthet, pl. vízhajtó használata sem játék. A flector és hasonlók nem valók semmire. Táplálkozásod milyen? Talán az az egyik legfontosabb lenne. Egy dietetikussal kellene esetleg konzultálni.
Testmozgást nem ajánlott a doki? Ami megdolgoztatja a keringési rendszered, a nyirokrendszert is az izzadás is jól jönne stb. Nem tudom mi az amit bírnál felső testtel pl. valami evezés szerű dolog.
-
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #48052 üzenetére
Tudtam, csak nem sejtettem! Valamiért még nem törölték el Kínát, gondoltam, hátha megér egy próbát. Nem.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
MaxxDamage #47956 üzenetére
Ahogy ígértem .....visszajelzek a TONER-el kapcsolatban !
Nos, egy régebbi Samsung Xpress M2825ND tipusú , hálózati lézernyomtatóról volt szó....amibe tonert kellett vennem.Találtam eredeti Samsungot kb 40.000 Ft-ért.
Aztán találtam 10.000 Ft körül utángyártottat.Majd végül belefutottam ebbe a toner-ba !
Bár volt , aki nem javasolta és óva intett tőle.....úgy voltam vele, hogy egy próbát megér.
Tegnap került a csomagpontra de csak ma volt időm kivenni.
Hagytam kb 2 órát melegedni ( Közbben ismerőshöz elugrottunk a fiammal ) , aztán hazajöttem, kicsomagoltam.
Beszerelés előtt kicsit megráztam, hogy a por megmozduljon benne.
Aztán beléptem a helyi hálózaton a nyomtató infós felületére.
Ott szépen jelezte, hogy 100%-s a toner.
Majd kinyomtattam egy pár oldalt ( gyári teszoldalt is ) és....
jelentem tisztelettel : Tökéletes a minősége !!!
Tehát 40EFt helyett fizettem 2200 Ft + 1400 Ft szállítási költséget.
Összesen 3600 Ft lett a vége......kevesebb mint a tizede az eredeti toner árának !Ha maradnak a szokásaim, akkor kb 3-4 év múlva vehetek majd újat
-
hockeyapu
senior tag
válasz
MaxxDamage #47954 üzenetére
Bocsi, de lapost olcsóbban is be lehet szerezni !
Csak megszabadulni tőle kerül sokba ! -
Borisz76
nagyúr
válasz
MaxxDamage #47956 üzenetére
Köszi a választ....remélem , hogy nekem is beválik.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
MaxxDamage #47954 üzenetére
Én most veszek először ilyet....
Nálad nem volt vele gond ?
Tette a dolgát rendesen ? -
Borisz76
nagyúr
válasz
MaxxDamage #47912 üzenetére
Én utálok horgászni de gyermekkoromban sokat voltam vízparton mert fater szeretett pecázni. ( Én inkább szöcskére vadásztam
)
Persze emiatt sok halat is fogyasztottunk.
A kedvencem a ragadozó hal , rántva ( süllő , csuka ).
A harcsa és a törpeharcsa is nagyon finom rántva.
A halászlét megeszem de nem kedvenc.
Nyurga Ponty , Tükör ponty nem ízlik a "kövér" húsa miatt.
Ja ...és édesanyám szakácsnő....úgyhogy azon ritka család közzé tartozunk , akik KÉT pofával tolták befelé a jó fokhagymás spenótfőzeléket tükörtojással ! -
coco2
őstag
válasz
MaxxDamage #47912 üzenetére
Nem a hal a lényeg. Dietetikus azt mondta természetes jód forrásra, hogy tőkehal. Ha mást nem, létezik jódozott só, de az nagyon nem ugyan az, mert felszívódási hatásfok a bányászbreki ülepe alulról.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
MaxxDamage #47811 üzenetére
Lehet félre értem de a TV-t és a képen látható mini-hifit szeretnéd optikával összekötni ?
Mert az nem fog menni.....a hifi-n az az optika kimenet ...ahogy a TV-n is az van : kimenet.
Ha csak az a cél, hogy a TV-ből kinyerd a hangot és azzal a kis mini hifi cuccal hangosítsd, akkor az optikát bele kell vezetni egy audió konverter-be , ami optikából csinál 2.0 ( sztereó ) vagy 5.1 RCA kimenetet : [pár példa konverterre]
Természetesen ha a laptopot HDMI-vel rákötöd a TV-re , akkor az optikán kijön majd a hangja.
Ha nem így gondoltad, akkor bocs a belevau miatt ! -
Inhouse
őstag
válasz
MaxxDamage #47811 üzenetére
Van a telefonodon optikai hangkimenet?
-
Inhouse
őstag
válasz
MaxxDamage #47802 üzenetére
Igen, de nagy a szórás a telefonoknál, hogy kihajtja-e a mögé kötött eszközt. Van amelyik igen, de az újabbak inkább nem, lehet, hogy halk lesz. Illetve olyan jack dugó legyen, aminek vékony az a része, ahol megfogod, hogy bele lehessen dugni, a telefongyártók néha érdekesen gondolják ezt.
-
Met
nagyúr
válasz
MaxxDamage #47802 üzenetére
Ha van a hifin aux bemenet akkor igen.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #47713 üzenetére
Esetleg erre valaki valamit?
-
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #47702 üzenetére
Akkor ezek szerint lassan szinkronizálódtak az adatok, ami nem csoda, gondolom az egész rendszert kb a szentlélek tartja egyben.
-
I02S3F
addikt
válasz
MaxxDamage #47700 üzenetére
Papír alapú recept?
#47702MaxxDamage - Öcsém és édesanyám is szed vérhigítót. Pontosabban vérlemezke összetapadás gátlót. Hát minden együttérzésem! Sok gyógyszerrel nem fér ez össze!
-
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #47700 üzenetére
Ez fura... Biztos, hogy a te TAJ számodra lett kiírva és kiváltva?
Mert egyébként a kiváltott vények között is látszódnia kéne, ott 1 évre visszamenőleg mutatja az összeset. -
Top cat
addikt
válasz
MaxxDamage #47618 üzenetére
Hallottam, olvastam én is, a 250K-s tervről. De majd mi fizetjük meg annak is az árát.
Most lesz mindjárt az RTL hírekben, a banki terhek áthárításáról riport.
-
Top cat
addikt
válasz
MaxxDamage #47615 üzenetére
Nagyon jó lenne, ha megemelnék.
Az újabb teher a bankoknak, amit majd jól nem hárítanak tovább. -
BiP
nagyúr
válasz
MaxxDamage #47602 üzenetére
Clickbait. Nem írnak valótlanságot, hiszen előzetesen nyilatkozni kell. Csak rohadtul félreérthetően fogalmaznak. De az ilyen alja portálokon, ahol több a reklám, mint a tartalom, nem szabad olvasni. Alapból red flag.
-
totron
addikt
válasz
MaxxDamage #47604 üzenetére
ez minden magyart érint <= red flag. Ehhez meg már neked kell, hogy szemed legyen. Túl széles repertoárral, szókinccsel nem operálnak, így könnyű kitanulni melyik az a szövegömleny, mit kerülni kell. Ki lehet tenni bármit, ez itt a internet.
-
Top cat
addikt
válasz
MaxxDamage #47604 üzenetére
Szerintem ez csak clikbait.
" Változás, hogy a pénzintézetek többletkiadással terhelhetik az előzetes bejelentés nélküli bankfióki készpénzfelvételt. A bankok az elektronikus szolgáltatások előtérbe helyezése miatt szigorítják a személyes tranzakciók feltételeit. "
" Ráadásul 2025-től szigorúbban ellenőrzik a feltételek betartását, és azok megszegése esetén a díjmentesség megszűnhet "
-
Top cat
addikt
válasz
MaxxDamage #47602 üzenetére
Nem kell, csak akkor, ha bankot váltottál.
-
kutga
félisten
válasz
MaxxDamage #47587 üzenetére
A bank, ha ad valamit azt mindig fenntartásokkal szoktam kezelni, úgy csinálják, hogy ők is jól járjanak.
Pár éve én is mosolyogtam, amikor meg kellett szüntetni az egyik megtakarítási számlát, és a kezelési költséggel kevesebbet kaptam vissza, mint amit betettem, a kamatot el is vitte szépen.
-
I02S3F
addikt
válasz
MaxxDamage #47587 üzenetére
Ebben semmi új nincs.
-
Inhouse
őstag
válasz
MaxxDamage #47525 üzenetére
A legszűkebb keresztmetszet a 2*2W, de műhelybe, háttérnek elég lehet, jó lesz az.
-
Inhouse
őstag
válasz
MaxxDamage #47523 üzenetére
Jónak néz ki, de még mindig jó drágák.
Gondolom wifi van neki a műhelyben, mert LAN nincs rajta.
A kijelző nem tűnik túl nagynak, a 65 éves ismerős látása sem lesz jobb idővel, telefonról való vezérlési lehetőségről nem írnak.
Egyébként, ha a további igényeknek megfelel, akkor jó lehet.
De mivel van régi rádió, aminek csak az FM vételével van gond, mehetne rá egy AUX. És kellene még egy kiszuperált okostelefon, vagy tablet, meg egy kábel a 2 közé.
De ha karácsonyra kell, akkor persze ez nem annyira szép ajándék. Viszont minőségben , szolgáltatásban kb. ugyanazt tudná. -
coco2
őstag
válasz
MaxxDamage #47515 üzenetére
Műhelybe személyi használatra, vagy a műhely egészének?
Annak alapján elég csak bt-s fülbogár a mobil telefonhoz, vagy inkább egy bt-s bemenetű hangfal (erősítővel egybeépítve) kell.
-
Inhouse
őstag
válasz
Azért vannak variációk a tudásban, teljesítményben. Hangminőségben egy műhelyrádiónak már szinte mindegyik megüti a szintet. De ha komolyabb mélyeket akarsz, akkor vagy hagyományosan nagyobb hangszórók, vagy kisebb gyári BT doboz, de abból minőségi, pl. JBL.
Én nem vennék komplett gyárit, elektroműszerészkedem, van itthon annyi cucc (bontott, vagy olcsó kütyü Kínából), hogy összetákolom ami kell. Pár példa, ami már létezik:
1.
Van egy kisebb hordozható doboz (hulladék pozdorjából), 2 autós nagy ovál hangszóróval. Le lettek cserélve, mert egy keskenyebb részen elvált a perem a kosártól, nem bírta a kalaptartós körülményeket. Viszont bőven megteszi ilyen használatra, egyébként nincs hallható torzítása. Az erősítő egy kis olcsó, kínai erősítő FM rádióval és AUX bemenettel. Erre szoktam dugni a telefont és arról szól az internetrádió. Volt, hogy rádugtam egy pár $-os pendrive alakú BT vevőt és annak a kimenete ment az AUX-ba, de egyszerűbb
közvetlenül rákötni, amíg van a telefonon jack.
2.
Az öregebb egy nagy doboz, 25cm HS90 mély, 2db 13cm-es közép és egy papírmembrános magas. Ezek mind voltak itthon, annyira, hogy a magas egy szirénában lakott, onnan váltott zeneire.Az erősítő egy bontott vetítőgépből van (a tápjával együtt), valamikor a 70-80-as években gyártódhatott, olyan 40W-os kb. Ebbe vagy huszonvalahány éve még autós fejegység került, ezt egy átalakított PC táp eteti. Így volt elsőre rádió és magnó, no meg csináltam rá AUX-ot, mert az akkoriban nem volt divat. Került bele egy PC-s CD lejátszó, ami külső play gombos, így volt benne DAC, meg indítható is volt a lejátszás. Később ez okafogyottá vált, az autós fej CD-s lett. Ez komolyabb hangerő, ritkán kell, külső munkáknál használom. Szintén Jack kábellel telefonról szól.
3.
A padlásműhelyemben van egy házilag épített KaRadio doboz. Ez pár éve még kijött 10$ alatt kompletten Kínából, rá kellett tölteni a KaRadio-s fájlokat és már alapból tud sok száz internetes adót (persze ezeket fel kell tölteni ár, egyéni ízlés szerint), lehet léptetni, vagy telefonról lehet kompletten vezérelni. Persze lehet akár saját kijelzője is, de minek? Akkoriban még 40eFt körül indultak a kis hordozható internetrádiók.
Ehhez van egy kis erősítő egy fém dobozban, ami egy régi fadobozos TV-ből lett bontva. A hangszórók egy kiselejtezett Philips music centerből maradtak, nagyon jól szólnak. Azóta került hozzá Aiwa 2 fajta, borzalmas hangjuk van ehhez képest, pedig nem gondoltam volna. Valószínűleg már alapból csalnak a music center erősítőjénél flatban nem jó, ellenben a Philipsek igen. Nagyon korrekt hang jön ki belőle, ha órákat töltök a műhelyben akkor is végig szól, enélkül nem megy.
4.
Örököltem egy PC- 2.1 "rendszert". A hibái javítva, már szól. Kellett bele egy módosítás is, mert alapból aránytalan volt a kis sztereó hangszórócskák és a mély aránya, nagyon sokat kapott a mély. Egészen jóra be lehetett lőni, hallgatható. Kapott egy 1,5$-os BT panelt. Így lehet AUX-ról és BT-on is hallgatni.
5.
Volt egy leselejtezett duplakazettás rádiós magnóm, ezt rendbe raktam és nekiadtam unokatesómnak. A hangminőség nem az igazi, de gyári állapotában használható, van rajta AUX, telefonnal használja. Ez is kaphatott volna BT panelt, de nem ér annyit.Barátoknak készül még:
Nagy doboz, 3db autó nagy ovál, Clarion autós CD-s fejegység, átalakított PC táp. A fej itt is kapott AUX-ot, az AM nem igazán kell... Meglepően jól szól és kb elég is hangerő.
A másik is nagy doboz, 1db 30cm-es mély, 16cm-es közép, és dóm magas. TDA7294-es erősítő (70W), autós CD fejegység, egy karaoke-s asztali DVD lett még beépítve. Ez is komolyabb hangerő és egészen jól szól. Ebben is van AUX, így telefonról, laptopról, tabletről, stb. mehet. -
Cs1csó
titán
válasz
"Internetes" ? vannak "melós" rádiók, ha van benne BT akkor nyilván telóról is lehet lejátszani bármit, pl.
[link]
[link]Ip65 besorolása a maximális időjárási és vízállóságnak megfelelő.
a drágábbik ezt is tuudjaAz olcsóbb csak ezt:
Robusztus műanyag ház IP 54 védőosztállyal - a felfröccsenő víztől és portól védett, ütésál
Olyan boltokban is árulnak amik szerszámokat árulnak, tehát akár barkácsáruház.
-
totron
addikt
válasz
MaxxDamage #47498 üzenetére
Valóban lehet vivő-/tömegnövelő komponensre intolerancia, ami(k)ből csak idővel sokall be a szervezet. Egyénenként változhat, változik és ami talán a legfontosabb: létező mellékhatás. Azzal senki nincs kisegítve, hogy ő a 10000-ből az az 1, akinél jelentkezik. Említendő, mert fergeteges logikák és szinttelen agyi szintek képesek létezni, és harsogni azt, hogy ha nem többséghez tartozol - akik ugye side effect nélkül hamizhatják két marokra - akkor nem lehetsz az az 1 sem, akinél gond van, meg úgy eleve is: csak képzeled az egészet. Lehetsz és nem képzeled.
Rendes gyógyszereknél sem mindegy a körítés, van, hogy egy úgy ment életet egy antibiotikum, hogy van variáns az adott hatóanyag köré, egy többedik, amelyik megfelel. Ha persze a hatóanyagra, mint olyanra allergiás valaki, az már inkább szopóka.Feleslegesen ne terheld és mérgezd magad. Eggyel több ok, hogy természetes forrásból törekedj bevinni a vitaminokat. De tényleg, gondolj bele, a végletekig elcsépelt "nagyanyáink", meg őseink, ősembereink sem mentek a store-ba csicsás címkés, készre szerelt pirulákért. Értelmes beltartalmi értékkel bíró alapanyagokat végy.
#47490Samus, nem mindenkinek való a magosművíszet. A többség mindig fújni fog arra amit nem ért, mindig triggerelődni fog arra, ami trigger lehet. Itt a magas ár világszintűvé dobta az amúgy mindig is körülöttünk lappangó dadaizmust, ha úgy tetszik. Rántotthúsos inkarnációja is volt nemrégen Bécsben (ott is volt banán, mintegy átkötésként, előzményként, forrásmegjelölésként). Lehetetlen objektíven venni a produktumokat, de tényleg kérdéses a beleölt fantázia és az egész létjogosultsága. Viszont az emberi lét nincs művészet és performanszok nélkül, ezek mindig is voltak, remélhetőleg mindig is lesznek, van helyük, van szerepük.
Ha művész szeretnél lenni görgettesd be magad folpakkba és a padlón végezz féregmozgásokat. De ipari Danone-gép alá is fekhetsz szájjal. Műanyag kerti székekre is ültethetsz embereket, köztük nádszálkisasszonyokkal, kik legyezik magukat legyezőikvel, majd ütemes bípek közepette IFA betolat a képbe és a társaságra borít egy megtermett platónyi trágyát. Folytassa a sort, szabadon. Ilyen ez.A csokit nem vágom, de különben is mindegy, mert konyhai antitálentumok napi szinten hoznak ezerszer jobbat, csak őket nem marketingeli meg semmi, nincs felkapottság. Lám, művészet itt minden és mégis semmi sem az, birkai széljárás függvénye.
-
Catman
aktív tag
válasz
MaxxDamage #47494 üzenetére
Hagyd abba pár napig, majd vegyél be megint. Ha ugyanezt tapasztalod, akkor lehet, hogy allergiás vagy valamelyik segédanyagra...
-
Inhouse
őstag
válasz
MaxxDamage #47471 üzenetére
Úgy próbáltad, ahogy a videóban van, hogy rajta van a szűkítő a labdafelfújáshoz való?
-
I02S3F
addikt
válasz
MaxxDamage #47485 üzenetére
Fogadd együttérzésem!
-
Inhouse
őstag
válasz
MaxxDamage #47475 üzenetére
Jobb lábam majdnem dupla vastag mint a bal.
És 2.5+ centivel hosszabb is! 🤭
Faternél is volt, mindkét oldal. Neki is eltolták a "szintezést", az egyik rövidebb. A felépülés szintén hosszú volt, jártunk fürdetni, mert bizonyos mozgásokat nem lehetett és azt a kicsit is nagyon óvatosan az elején, meg nem terhelhette. Azóta nincs komoly gondja ezzel, de az elején sokat szenvedett vele. Illetve a műtét előtt is szenvedett, tehát nem volt opció, kellett, csak hát na...
Kitartás! -
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #47480 üzenetére
Nem semmi, kitartást ehhez az egészhez!
Szerintem ha valami műhiba vagy hasonló pert akarsz indítani, azt is minél előbb, mert az se 2 hónap lesz, mire végigfut, hosszú évek lesznek, mert elhiheted, hogy a dokinak is lesz 2-szer annyi ügyvédje. -
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #47475 üzenetére
Mióta megy ez a kálvária és egyáltálán mi történt, hogy ilyen műtétekre van/volt szükséged?
-
j.bravo
addikt
válasz
MaxxDamage #47476 üzenetére
Nekem 17 évig semmi allergiás panaszom, tünetem nem volt, de az azóta eltelt 30 alatt csak hullámzott az intenzitása, volt hogy nagyon enyhe lett, de sose múlt el teljesen
Szóval sajnos kialakulhat.
Érdemes lehet rákérdezni a dokidnál. -
j.bravo
addikt
válasz
MaxxDamage #47472 üzenetére
Van hogy az orrnyálkahártya úgy bedagad, váladék nélkül is, hogy attól van bedugulva az orr. Huzamosabb ideig tartó orrcsepp/spray használat ezt elég könnyen előidézi.
Ha nem tudod elhagyni a nasivint, próbáld meg a gyerek változatot, ami fele töménységű. Én sós vízzel hígítom, 3-4-szeresére, így is hat, csak lassabban.Lehet hogy allergia okozza az orrdugulást (nem csak pollen lehet a ludas, hanem por, poratka, bármi is. Függetlenül a takarítás alaposságától, poratka kb mindenhol van ahol van ágy és/vagy szőnyeg, ezért van piaca az atkaporszívóknak.) Ez esetben a doki ad kifejezetten erre való orrsprayt vagy más kezelést.
-
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #47472 üzenetére
6 ampulla vér, az már majdnem véradás....
A lényeg, hogy minden rendben legyen, aztán a műtét is sikerüljön. -
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #47460 üzenetére
Egy labdát felfújtatatsz és már le is merül.
Meg kell venni a legisebb nem teljesen noname hálózati áramról ia üzemeltethető kompresszert és akár egy panellakás erkélyén is ki lehet fúvatni a házat. Én egy nagy döggel szoktam évente 3-4 alkalommal, elaősorban a tápegységem ami alulról szív be és hátul fúj ki szokott porosabb lenni és a cpu toronyhűtő radiátorra. -
Inhouse
őstag
válasz
MaxxDamage #47460 üzenetére
Miért nem tud? A csónakot is felfújta.
-
Golden9
veterán
válasz
MaxxDamage #47416 üzenetére
Nem tudom, de a hirdetés törölhető is.
Hardverapró 1x1
Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsaládA lábad szuperál?
-
coco2
őstag
válasz
MaxxDamage #47263 üzenetére
Feltéve, hogy hagyják őket dolgozni
De valószínűleg ami munkát tényleg el akarnak végeztetni, abban nem fognak gáncsoskodni.
-
coco2
őstag
válasz
MaxxDamage #47249 üzenetére
Köszönöm a tippet. Ha csatornán sikerül csevegésvégre kapni egyiküket, rákérdezek erre, és akkor kb biztosan tudni lehet, hogy a betelepítési duma csak a szokásos kormányzati szöveg. Nem akarja a kormány, hogy tényleg ide telepedjenek.
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #47249 üzenetére
+ magyar dolgozó úgy oldja meg a lakhatást ahogy tanulta azaz már lőttek is a fizetése harmadának.
-
Purhab
újonc
válasz
MaxxDamage #47228 üzenetére
Köszönöm!
-
coco2
őstag
válasz
MaxxDamage #47237 üzenetére
Mekkora lehet ott a létszám? Durván becsülve.
-
coco2
őstag
válasz
MaxxDamage #47233 üzenetére
"Jöttek"? Ott laknak a közvetlen közeledben?
-
coco2
őstag
válasz
MaxxDamage #47188 üzenetére
Valaki vágja a MESH hálózati eszközöket/WiFi erősítést?
Írd le, mit szeretnél életre kelteni, és segítek.
-
j.bravo
addikt
válasz
MaxxDamage #47188 üzenetére
Esetleg hátha ez a topik jobban pörög
De pár nappal a tied előtt volt több hsz a WLANosban is, nem döglött szvsz, csak tetszhalott. -
Nikaré
őstag
válasz
MaxxDamage #47184 üzenetére
A napelemes támogatásra kérdeztem.
Amúgy a támogatási megfelelés nagyon bürokratikus, bonyolult.
Nem is tudtam "megugrani". -
Nikaré
őstag
válasz
MaxxDamage #47177 üzenetére
A támogatást miért nem vetted igénybe?
-
BiP
nagyúr
válasz
MaxxDamage #47177 üzenetére
Durva azért, hogy 7-8MWh-t bekajál a háztartás. Fűtés is erről megy?
Amúgy ha tényleg ennyi az áramfogyasztásotok, akkor nagyon megérre a napelem.
Reméljük, hogy a 10 év lejárta után se szivatnak meg. (Nekem 2018as a rendszer, plusz 1.5 éve bővítettem. Szintén saját zsebből. (A 3+3milliós felújítási támogatásból sszerettem volna, de annyit tökölt a napelemes cég, hogy kicsúsztam volna az időből, így elengedtem)
Kicsit túl van méretezve a rendszer (elektromos autó is szerepelt a vágyak között, de az halasztódik), így túltermelésem lesz. Pont 10nap múlva lesz az éves elszámoló nap. Kapok (értsd: macerásan igényelhetek) majd vissza ~5.5Ft/kWh-t, tiszta biznisz
Új hozzászólás Aktív témák
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS 18W USB ADAPTER