Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vismajor01
addikt
Obiban munkalapot méretre lehet venni vagy táblára? Nekem 5.61 cm kell összesen, de a tábla 4.1méteres, most két táblát kell vennem vagy 6 métert?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
-
Vismajor01
addikt
válasz Borisz76 #47319 üzenetére
Nem megoldás, mert a jelenlegi asztalom megy a gardrób szobába feleségemnek alkalmi irodaként.
Ez a legelegánsabb és praktikusabb
Asztallapnak meg veszel ikeás konyhalapot, vagy bármilyen konyhalapot bárhonnan. Igaz az "csak" 63.5 mély, nem 70-80. De lehet pl egyedim méretet is kérni ikeánál munkalapból, szal kérhetsz 80 mélyet is, csak akkor szignifikánsan drágábbSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Vismajor01
addikt
Ebédlőasztal 90 mély, nekem is eszembe jutott. Íróasztal pedig max 160 széles van ikeában.
Nekem is pont ugyanilyen kérésem van egyébként, 170-180 cm széles asztalt akarok magamnak dupla monitorhoz . Jelenleg 150 cm széles asztalom van, és a gépház+monitor elfoglalja ennek a 90%-át.
Mivel jelenlegi asztlaom 65 centi mély és nekem elég, ezért venni fogok egy ebracken munkalapot 18 ezer forinért, aztán lábalakat meg megoldom a lecserélendő munkalapból, de lábakat külön is lehet venni. Vagy alá rakok 2x alexet csak az eléggé megdobja a budget.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Anyám karácsoniy kivánság listáján szerepel, hogy
"Olyan lábas, aminek hőmérős a fedele. Egy nagy és egy közepes méretű. Lehet csak készletben van."
Ezt milyen névvel kéne keressem? Alig találok valamit, google nem a barátom
-
Vismajor01
addikt
Nvm
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Nem tok mindegy mert nekem 38ft nekik meg 5ft vissza -.-
Raadasul a tetemes rendszerhaznalati dij azt suggalja hogy akkor a rendszerre koltik azt nagy lof*szt, feszultseg ingadozas mindenhol, aramkimaradasok, fazis eltunik etc
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz MaxxDamage #47161 üzenetére
Hogy kenjék a hajukra.
-
Vismajor01
addikt
Vettem egy tévét PH-ról, de most látom a számlán h részletfizetés van beállítva.
Ilyenkor rám nézvést van kockázat? Én úgy gondolom ha nem fizeti rajta hajtják be, és nem kimennek hozzá a TV-t keresni...
-
Vismajor01
addikt
Pihent kérdés:
Ha a gépemben szar a táp, ezért mellé raktam egy másik gépet, és a másik gép tápját kötöttem rá: 8pin cpu, 16pin gpu, 24pin alaplap, akkor a "zar tápos" gépben mi a tökömtől megy a venti és az AIO amik satával vannak a régi PSU-ra kötve? A régi PSU amibe még tápkábel sincs bedugva...
Az AIO még hagyján mert egy PWM csatlakozóval csatlakozik az alaplaphoz, de a ventik egy hubba csatlakoznak ami SATÁVAL van ellátva és onnan csak egy ARGB csatlakozó megy az alaplapba??Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Vismajor01
addikt
Vajon meglehet tudni egy adott TV dobozának méreteit? A tv méreteit nyilván mindenhol megtalalom de a doboz lenne a kérdés befer e a kocsiba. Mediamarkt rendelés, waberers szállította ki raktárba, és se mediamarktol se webererstol nem jött infó a csomag méreteit illetően ( Xiaomi Mi Tv 75inch)
-
Vismajor01
addikt
válasz Dinter #42421 üzenetére
Motorszerelo megcsinalta a motorom, leírás alapján feszültség szabályzó kábelt cserélt. 2 hónap múlva mikor felhivtam h kb 2x használtam a motort és most azt csinálja h önindít de nem hagyja abba a világért se csak ha lekotom az akkut. Válasz erre h ennek semmi köze a feszszabalyozohoz és amugyis állt 2 hónapot a motor bármikor tönkre mehetett :D
-
Vismajor01
addikt
Nyugtasson a tudad hogy átjött apósom F1-et nézni a hétvégén, úgyhogy miatta az m4sporton néztük(Amúgy F1 előfizetésem van). Nna mikor bejött a reklám én is néztem nagyokat, már nem is tudom mióta nem láttam reklámot Bár a tartalmára már nem emlékszem
-
Vismajor01
addikt
válasz inf3rno #42240 üzenetére
Legalabb neki a laban. Jelenleg a kezemen egy db kormom van a bal középső ujjamon, az osszes tobbi kb a feleig van meg vagy addig sem. Jokis psoriasis melyen bebarazdalja a korom feluletet es olyan gomba is megtelepszik benne aminek felnottel alapból eselye sincs. Mivel gyogyithatatlan betegseg, marmint a psoriasis meg nem tudtam orvost rabeszelni h vegye komolyan a gombat es irtsuk mar ki. Mindegyik csak legyint h ugyis visszajon..Szal random kezelgetem ami van, van amikor jobb es kormeim nagyresze egeszseges, aztan van ilyen mikor rohadtul nincs idom vele foglalkozni(naponta vagni ecsetelni etc)...
Ennek mar legalabb 12 eve. Emellett 14 masik helyen van psoriasis a boromon szal az is fun 14 evesen alakult ki a lofarokba font hajam mogott. Most 30 vagyok és semmivel nem lehetett leirtani soha.
-
Vismajor01
addikt
válasz Krystal_s #42224 üzenetére
Mostanában nekem is irtak, egyik világos kamu volt h küldi a pénzt de a biztosítási nekem kell fizetnem xD
Viszont a másik az tényleg csak ennyit..
Elmagyarázom Önnek, hogy egy UPS-ügynök jön az Ön otthonába, hogy átadja Önnek a pénzét tartalmazó borítékot, és miután ellenőrizte a pénzét, átadja neki a tételt, hogy el tudja küldeni az otthonomba.
.
a UPS postás holnap 17 órakor otthon lesz, jól vagy?
Most megadom acimem telefonszamom és akkor mi van? :D mi benne a scam?
-
-
Vismajor01
addikt
válasz Beni2360 #42176 üzenetére
10 m3 az többé kevésbé 352 MJ, tekintve hogy sosem fix az M3-MJ átváltás mivel az a gáz fűtőértékétől függ. Itt azt irják hogy jelenleg 34.65 MJ egy m3 gáz, 10 m3 akkor 352 ugye. És ha 403 alatt van? Ez 10 egy hónapra, ha minden hónapban ennyit fűtenél akkor 120 lenne az éves fogyasztásod, de gondolom a többi hónapban több gáz fogy
-
Vismajor01
addikt
Nincs meg a taviranyitoja a klimanak
Manualisan bekapcsoltam 23 fokra van allitva, itt bent tuti nincs 23 fok inkabb 17 korul, de hideget fuj
Azt gondolnam mivel nem manuális klima ezert tudja hany fok van és ha en tobbet kerek tole mint amennyi a szobaban van akkor automata futo modra kene valtania nem?
-
Vismajor01
addikt
Bontatlan egyedileg gyártott tömör fa borovifenyő beltéri ajtókkal mi a fenét lehet csinálni? Felraktam Marketplacere de kutyát nem érdekli. Mivel egyedileg gyártott ezért a gyártó nem veszi vissza. Vajon hogy lehetne eladni? Az a baj h egyrészt csak 2 van másrészt 100asak a beltéri ajtók meg általában 90esek =(
-
Vismajor01
addikt
válasz Inhouse #41979 üzenetére
Na én hasonlóan nőttem fel, anya+apa vettek egy családi házat félkészen, elkezdték megcsinálni. 16 évvel később úgy adtuk el, hogy a spájz azzal a PVC-vel volt leburkolva amit anno leraktak ideiglenesnek betonozás előtt. Betonozva sose lett, PVC és 25 centis lépcsőfok maradt.
Én elhatároztam, hogy ha igy kéne házat vennem akkor inkább nem veszek. Amit most is leirtál a borsók rohangálnak a hátamon, igy élni számomra elképzelhetetlen. Van rakat testvérem, azok is igy csinálják. Beköltöznek a szép környékre, pest kertvárosába, aztán már bent laknak a házba amikor tetőteret épitenek be, tetőt cserélnek, pincét ásnak mitudomén. Anyám most vett házat kispesten, az is felújitandó erősen az albérlet meg ketyeg, pénz nincs.
Én PONTOSAN ezért lakom az agglomerációban, egyébként nincs bajom soroksárral, kispesttel vagy épp a naplás-tó környékével. De felújitandó házak minimum 60m. És akkor reménykedj, hogy tető rendben van, szigetelés van, falak rendben vannak, fűtőkör rendben van. De akkor az már mindjárt nem is 60M . Akárhogy számoltam minimum 80m környékén lett volna házam, de akkor az még valószinuleg cirkós gázfűtés
Ehelyett vettem zöldhitellel 80m-ért egy ÚJ házat ami 30 centis porotherm tégla+20centi szigetelés+hőszivattyú+napelem. Még redőnyök sincsenek bent, ablak-ajtó folyton nyitva h a por kimenjen meg száradjon a festék, és még igyis sokkal hűvösebb volt bent mint kint!
Néztünk anyámékkal közösen nagy házakat is, amit letudtunk volna választani 2 generációsra. Az is 85M volt amit persze elosztottunk volna egymás között, de ahhoz is kellett volna hozzáépiteni, gázcirkó fűtés volt etc.. Pedig jó nagy volt simán lett volna a rámeső rész 150NM. Az egyetlen bajom az új házzal hogy mindenhol már agyabeteg beépitési szabályzatok vannak, úgyh az én 1.000 nm telkemre mi sem tudtunk nagyobbat mint 130NM és már most látom hogyha lesz 3 gyerek akkor ez kicsi lesz..
-
Vismajor01
addikt
Off topikba miért rak valaki valamit OFFba?
Nyilván, ezt sokan mondták nekünk is. Hogy vegyünk házat pesten belül mert az orvosi ellátás, a BKV meg etc. Nyilván végig gondoltuk és igy hoztuk meg a döntést. Egyébként ami az lett, hogy én itthonról dolgozom+anya itthon van gyerekkel, de ő is tud itthonról dolgozni. Ha meg mégsem akkor se vagyunk vészesen messze, 5 percre van az M5 bev és 10 perc alatt pesten vagyok (persze kispesten, zuglóba menni szivás )
Majd a gyerekekkel lesz kérdés amikor egyedül járnak hogy jutnak haza, de az meg 15 év múlva lesz és azt kell mondjam h tudja a franc hol leszünk 15 év múlva... Emellett diákként én is 800 métert sétáltam napi 2x az iskolába menet a távolsági buszhoz, aztán élek.
Eleresztve nem vagyunk mi sem, utolsó forintunk is ebbe a projectbe megy. Inkább szerencsések voltunk, hogy anno nagyszülők Budán dunai panorámás lakást hagytak a feleségemre Ráaddásul zöldhitellel is nyertünk sokat, 50m hitelre/támogatásra havi 150e a törlesztőm 25 évre.
De az orig posztból kiindulva azért mi se igy terveztünk ám. Az volt h lesz itt habzsidőzsi, meg elektromosautó, meg medence meg tudomisénmi. Aztán most ott tartok, hogy nem 15 hanem 19millát elköltve még nincs kertem és teraszom. És az nálunk nem volt opció hogy bármi ideiglenes legyen a házban mert attól sikitófrászt kapok. Igyis stresszelek ezerrel h a kert sehol sincs, mikor lesz arra pénzünk-időnk-kedvünk...
Úgyanugy mint az esküvő, anno aláirtunk egy papirt koccitottunk és ment az élet tovább mert akkor igy adta ki, majd jövőre lesz rendes lagzi, aztán jövőre, aztán mostmár sosem...
-
Vismajor01
addikt
válasz Inhouse #41971 üzenetére
Mármint a bútorban nincs semmi különleges. Ágy, hálószoba bútor, gardrób szoba bútor, nappaliban könyveszekrény, étkezőasztal, TV-s szekrény, kanapé, szőnyegek, irodába bútor vagyis iroasztal, kanapéágy, iratos cuccok, előszobába cuccok.
Egyikből sem a legdrágább, sem a legolcsóbb. Semmilyen bútorunk nincs az ágymatracon, pelenkázón és a kiságyon kivül, mindent meg kellett venni. Van amin nem spóroltunk valóban, de ennél jóval többet is ellehetett volna költeni. Azért mégis csak 130nm bebútorozása... Kicsit alábecsülöd ez mennyibe kerül ha nincs konkrétan semmid.
Ikea meg azért mert lakberendező megtervezte az egészet fillérekért, ami nagy segitség volt.
És bocsi, de házat okosan kell venni, direkt úgy vettünk hogy maradjon 15 milla "minden másra" Vehettünk volna jobb helyen, közelebb a belvároshoz és akkor én is innen-onnan szereznék bútorokat
-
Vismajor01
addikt
Inflacio& eros forint
Ikea butor osszeallitas,
Julius 18-an 3.273.280 Ft
Augusztus 5-en 3.447.380 Ft
Szeptember 5-en: 3.580.800A végtelenbe és tovább
-
Vismajor01
addikt
Tudtok valakit a fórumon aki 3D nyomtatásban tud segiteni?
-
Vismajor01
addikt
Nálunk meg teljesen jó áron (4m a 12kWh) vállalta el a kivitelező, beadták időben a papirokat, mondták hogyha vállalom a kockázatot akkor még engedély előtt felrakják a napelemeket, aztán beüzemelés amikor megjönnek az engedélyek ami 2 hónap is lehet. 07.12-én irtunk alá vállalkozóit, 08.06-án adták le az engedélyt (mi tartoztunk papirokkal), most hétfőn jönnek felrakni az egészet mindenestül. Megbeszéltük azt is hogy későbbre adjon számlát felújitási támogatás miatt, szal most kifizettem júliusban a 60%-át de csak kp átvételit kaptam, és akkor számlát ha ki fizettem az egészet.
-
Vismajor01
addikt
Én nem fogadnám el, elvégre rakat kellemetlenség ér de kompenzáció nulla? Jól hangzik a 2x fizu de az pontosan annyi amennyiért megdolgoztal. Én beleiratnam ha szeretem a céget és nem akarnék elmenni h ők ezt bevallalom és 60 nap múlva ide a 2x fizut, de evvegen 2 hónap bónusz. Ha meg annyira nem szeretem akkor lehuznam ezzel az egy hónapot valahogy aztan felmarkolnam a duplapenzt és szevasztok kocsogo
-
Vismajor01
addikt
válasz I02S3F #41678 üzenetére
Szia,
Igen.
Én 2 évig voltam egy állásban ahol konkrét nyugdij feeling volt.Hétköznap du 1kor mentem konditerembe, szabadságot se nézte senki szal évi 50-60 napot voltam szabin. Semmi dolgom nem volt, de azt ráadásul homeofficeba. Pénz nem volt se jó se rossz, olyan fővárosi átlag bérezés irodai munkára. Főnököm tengerentúli, aztán főnököm se volt egyáltalán 1 évig.
Ez a rövidtávon vicces és jó, hosszútávon viszont nagyon roncsoló. Egyrészt nem nem tanulsz semmit, nem fejlődsz sehova-munkától függően persze, az én pályámon inkább a leadership skills, pozitiv nyelvezet, kriziselháritás, problémamegoldás, emberekkel foglalkozás volt ahol fejlődni LEHETETT volna. Ez életkortól függően, de a továbblépési esélyeid is roncsolja-Hisz adott esetben egy "továbbképzés" az plusz feladatot jelent, másrészt meg új munkában előny ha ismert vagy ezzel vagy azzal a funkcióval/programmal etc. Tehát egyéni oldalról nem fejlődsz, sőt talán visszafelé haladsz (persze a rengeteg szabadidődet önfejlesztésre is fordithatod és akkor az más, de ehhez önuralom és bölcsesség kell ami nekem nincs), msárészről a karriered se halad semerre mert ha nincs mit tenni akkor kitűnni sem lehet szal cégen belül sem fogsz nagyon feljebb lépegetni, illetve az "önéletrajzod" se bővül semmilyen megtanult programmal/bármivel.
Az ilyen munkákat HRes szemmel csak Zsákutcáknak szoktuk hivni, ha 50+ éves vagy és már csak a nyugdijig akarsz eltengődni akkor tökéletes, egyébiránt csak egyhelyben toporgás és dögunalom.
Ja és 2 év után se volt erőm eljönni abból a munkából ANNYIRA kényelmes volt. De végig éreztem, hogy lépni kéne mert ez is nem jó, előző munkahelyemen azonos beosztásban megismert kollégák már más cégeknél sokkal előrébb tartanak.. Aztán egyiknap hivott a HR hogy beszélgessünk, ott lesz a főnök is, mondom remélem kirúgnak!! Erre ja, megszüntették a poziciót (meglepetés) és kaptam 4 havi lelépési dijat És még örültem is neki!
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz EmberXY #41674 üzenetére
Sajnos nem, mert ez csak a törvényi kötelező dolgokat tartja, sakk sajnos vag nem sajnos a helyi önkormányzat dontheti el h most eppen milyen hulyeseget tesznek kotelezove a tersegben, na es nekem pont ez kene Alsonemedire mert ott épül a hazam es a felujitasi támogatás miatt nagyon nem mindegy minek kell kesz lennie
-
Vismajor01
addikt
válasz Beni2360 #41669 üzenetére
Semmit nem találtam alsónémedi önkormányzati honlapon, azért is jöttem ide. Már eljutottam a "Pest megyei kormányhivatal gyáli járási hivatala épitésüögyi osztály" de konkrétan leirva még csak hasonlót se találtam. Jó lenne leirva tudni/látni.
-
Vismajor01
addikt
Valaki tudja hol találom meg h Alsonemedin milyen, a kotelezőkön kívül, szabályokat hoztak a hasznalatba veteli engedely kiadasahoz? Pl kotelezo garázs vagy kamra, ilyesmi. Google nem a barátom.
-
Vismajor01
addikt
válasz philoxenia #41355 üzenetére
Beirtam oda, beirom mindenhova ahova lehet mert most 4 napig szabin leszek és szeretnék mindent elintézni "HAHAHHA"
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Ti hol vennétek Pest megyében,
-Kádat
-Zuhany fejet
-Kádhoz csapot
-Mosdót
-Wct
-Mosdóhoz csapot
-Kanapét
-Csempét
-Melegburkolatot
-Terasz/kinti bútorzatot
-Növényeket, kertbe virágok/fák/etc
-Szőnyeget
-Ajtókat
-KillincseketBárkinek bármi tapasztalata van ne tartsa magában, egész házra kéne bevásároljak
-
Vismajor01
addikt
Oszlopventilátorból van vmi bestbuy?
-
Vismajor01
addikt
válasz philoxenia #41111 üzenetére
Nem, van mellette piros W
Alatta: W-vel jelolt jarmuvekre az online jegyvasarlas nem lehetseges
Kosz teso etc
-
Vismajor01
addikt
2022ben tenyleg itt tart a volanbusz? Meg jó h nem buszozok már 10 éve....
Paksrol mennek a motoromert Pestre ahova nyilván hülyeség kocsival menni.-Pénztár hétvégén nincs nyitva
-Online nem lehet jegyet venni a jaratra mert misztikus piros W-vel van jelolve az appban, jelentsen ez bármit is
-Készpénzem nincs mert multinal vagyok alkalmazott honnan lenneÉs akkor buszsoforrel kell egyezkedjek h nepligetbe veszek fel pénzt... 2022ben.. szánalmas
-
Vismajor01
addikt
válasz philoxenia #40510 üzenetére
Kocsin melyik van? Ez alapján egyik se de az átalakítók erről szólnak.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Babakocsin ilyen szelep van, benzinkúton nem tudtam felfújni. Első kerekeken sima bicikli-autó szelep volt, azokat simán felfújtam, de a hátsók ilyen vékonyabbak és hosszabbak. Mivel tudnám felfújni?
A fém "koronát" letudom csavarni de azzal nem vagyok előrébb.
-
Vismajor01
addikt
válasz dnielrable #40492 üzenetére
Én is kvmet kerestem de annyira dragak esvagy gagyik voltak h inkabb vettem egy 2 gép usb switchet es monitoron váltok bemenetet. Persze nekem nem kell annyira gyakran váltogatni
-
Vismajor01
addikt
válasz philoxenia #40349 üzenetére
Nekunk csaladban is, most is csak 4 oldalu reszelonk van de csak es kizarolag sajtot reszelunk rajta :D
-
Vismajor01
addikt
Skacok,
HA azaz akció, hogy A termék vásárlása esetén kedvezménnyel veheted meg a B terméket. Megveszed mindkettőt, külön számlán van, egyiknek sincs nyoma a másikén. Viszont lemondanád az A terméket, visszaviszed. Ilyenkor mi történik a B termékkel és a kedvezménnyel?
-
Vismajor01
addikt
Nekem rémlik olyan, hogy valamikor hoztak egy törvényt, hogy telefonos ügyfélszolgáltatás esetén meddig lehet várakoztatni a hivót.
Emlékszem mikor olvastam tökre örültem mert rendszerint 40 perceket vártam a vodafonera telefonon. De vodafone azóta is ezt csinálja és google nem segitett.
Van erről vkinek infója?
-
Vismajor01
addikt
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Kaptam az egeszsegugytol egy levelet, vmi baleseti karteritest nyomoznak es megkertek h irjam le 2018as motoros balesetem seruleseit. A levelben az szerepelt h valasztol fuggetlenul ram nezve hatranyos anyagi vonzata nem lehet a dolognak.
Ahhoz lehet koze h 100%os tappenzt kaptam mert munkaba menes kozben tortent? A balesetben nem volt senki hibas rajtam kivul.
Mit akarhatnak??
-
Vismajor01
addikt
Skacok, hátha valaki tudja.
Hogy a fenébe kell lakást feltenni facebookra eladónak? Mi a trükkje?
Értelemszerűen rányomok h ingatlan eladás, ott két opció van, rent vagy sale. Ha a salere megyek akkor enged feltölteni képeket és cimet, de mást nem! Alul van egy gomb, hogy "next" de szürke, nem kattintható.
Ha a "rent"-et választom akkor lenyilik egy csomó mező, mint nm2, rezsiköltség, leirás hozzáadása, etc. És itt el is tudom menteni, árat is tudok beirni. Viszont egy kiadóként lesz elérhető a lakásom nem eladóként!
3 hete raktam fel és fbook szerint 9 megtekintést kapott.... Gondolom nyilván azért mert nem az eladók között van, de oda egyszerűen nem tudom feltenni! Telefonon is próbáltam, ott sem jártam sikerrel
-
Vismajor01
addikt
Masodik hszt quoteoltad de nem olvastad el?
En rajottem, hogy igaza van, ettol meg nem lesz az elmult 3 honap elso napja az utolso.
A szuletestol szamitott 3. honap, tehat 90. napja azaz elmult idoszak elso napja nem az utolso. Ha az elozo honap utolso napjat megelozo napon jottem haza taborbol akkor december eseten december 30an, nem november 30.
Sztem azert mert rangsoroljuk a honapokat meg nem fordul meg az ido linearis folyasa, vagyis ami a honap elso napja az az elso es az utolso az utolso.
De amúgy persze értem hogy mi a gyakorlat es mit jelent a mondat csak en nagyon megakadtam rajta :D de lehet rajtam kivul mindenkinek egyértelmű. En annyit irtam volna hogy az igenyles napja elotti harom honapot megelozo 180 nap jovedelme szamit. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz Viktor0610 #39579 üzenetére
Mindenesetre a testvérem aki már 2x szült szerint én értelmezem rosszul.
Mert nálam.,
mennyiben az igénylő a csecsemőgondozási díjra való jogosultság kezdő napját-> születés
megelőző harmadik hónap utolsó napjától-A születés előtti 3 hónap utolsó napja, ami a születést megelőző nap . Hisz ha azt mondom, hogy börtönben voltam és az utolsó 3 hónap utolsó napján engednek ki akkor az január-február-március viszonylatban március utolsó napja..."kiengedést megelőző harmadik hónap utolsó napja, azaz a harmadik hónap utolsó napja, azaz ha most a 4. hónap első napja van akkor tegnap. NEM?!
visszafele számítva rendelkezik a jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyában 180 naptári napi jövedelemmel, - Akkor ezen visszafele 180 nap átlagjövedelmét kapja meg.Tesóm szerint viszont a jogszabályban ez, hogy megelőző harmadik hónap utolsó napjától az igazából a születést megelőző 3 hónap első napját megelőző...Tehát a legutóbbi 3 hónap nem számit, csak az előttevaló 180 nap.
-
Vismajor01
addikt
válasz Viktor0610 #39576 üzenetére
Igen tudom, közben megtanultam olvasni.
A feleségem mondta hogy valahol azt irják hogy utolsó 180 nap valahol meg azt hogy 3 hónap visszafele és onnan 180 nap.
De most h meggugliztam magamnak látom h mindenhol ugyanazt irják, vagyis az utolsó 180 napot csak az egyiket magyarul másikat meg jogászmagyarul
"Amennyiben az igénylő a csecsemőgondozási díjra való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafele számítva rendelkezik a jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyában 180 naptári napi jövedelemmel,"
-
Vismajor01
addikt
CSED-et hogy kell számolni?
A szülés előtti 180 nap, vagy a születést megelőző 9. hónaptól 180 nap?Feleségem azonos béren dolgozott októberig, ott megemelték szignifikánsan a bérét, dec 6-tól 28-ig, dec 29-től február 4-ig szabadságon van, február 5-től pedig a szülés előtti 4 hetes kivehető szabadság.
Ha az októberig való fizetését számolják akkor a CSED X forint, ha simán a szülést megelőző 6 hónap átlagjövedelmét akkor X forint+40%.
-
Vismajor01
addikt
válasz #41635072 #38998 üzenetére
Nna megjött az árú.
A tejet darabonként adta oda, pedig szerintem feleség teljes kartont rendelt.
A vizet viszont kartonként adta, tehát 6 db egybe volt csomizva.
Illetve még adtak 13 kiló klementint is mert feleség 13 db-ot irt be, de a kg-t választotta ki...
-
Vismajor01
addikt
válasz #41635072 #38995 üzenetére
Auchantol most rendeltem egy karton vizet es tejet is, majd megmondom keres nelkul h hoztak mert ez a kerdes bennem fel sem merult. Basszus nem veletlenul rendelek pont 16 tejet meg 6 vizet...
Mondjuk mar eleve kin volt h o nyitott muanyagladakba hozta a cuccokat es egyenkent adogatta amivel nekem egyenkent elkellett volna menni a konyhaig es meg ellenőrizni is h minden megjott.
-
Vismajor01
addikt
Usps tracking qzt mondja h a cuccom held by customs
Ami nem gond tudtam h ez lesz
De most tudok produktivan vmit tenni vagy csak ulok amig a posta v a vam vagy vki kontaktol?
-
Vismajor01
addikt
Én nem hypolom, csak leirtam h pl nekem mi vált be. Én mindig zenére aludtam el, belehet állitani a telefonon h mikor kapcsolja le, a fülest meg úgyis kiesik a füledből éjszaka és messze biztos nem megy, mindig megtaláltam a párnám környékén. i-lletve én csak egyet raktam be, mert a fülem ami a párnának nyomódott amúgyis védve volt
-
Vismajor01
addikt
Van egy steam linkem aminek elhagyódott a töltőegysége
próbáltam vásáolni hozzá külön de eddig kettőből nulla...
Bármi ötlet mit kezdjek vele?
-
Vismajor01
addikt
Ezeket angolul Tree Slabnek hivják.
Magyarul mi a neve?
-
Vismajor01
addikt
Takaritani honnan lehet megtanulni?
Az alapok nyilvan megvannak, ugy porszívózom mint egy virtuóz.
De hogyan a legjobb ablakot takaritani? A zuhanyfejet ha letorlom CIF-el akkor miert marad csikos? Indukcios tuzhelyet mivel erdemes takaritani mert eddig MINDENNEL ronda volt utana? Festett falon a szennyezodest mivel lehet legjobban leszedni? A fal nem mosható. Melyik felmosotol lesz a legerosebb, legtartosabb illat a hazban? Ugyanez legfrissito-szallodakban hogy csinaljak h mindig parfum illat van?
Remelem eltudtok vezetni a takaritas mekkajahoz
Ui: Ugyanitt bejárónő kerestetik
-
Vismajor01
addikt
Büdös életbe nem voltam még bajba konfiggal, mindig értettem hol kell lejjebb adni, hol lehet tuningolni, miből lehet a legtöbbet kihozni...
Felraktam a jelenlegi konfigomat mindenestül 600-ért eladóba, mondom 400 körül veszek magamnak vmi "kisebbet" és elvagyok azzal.
De egyszerűen idióta a piac, minden rohadt drága, nemcsak a jó cucc, de a szar is, a 2070super ugyanannyiba kerül mint a 6700xt, mikor a 6700xt körberöhögi a 2070et, csak gondolom azzal lehet bányászni v nemtudom...
Szegény csávó rámirt h megveszi, alkudni se alkudott, de nemtudom neki eladni mert ha 2 hétig túrom az internetet találok vmit ami 40% rosszabb és keresek rajta 50e ftot...Annyit meg nem ér.
Igazából nincs kérdésem csak kiengedtem a fáradt gőzt
-
Vismajor01
addikt
5 km/óra az kényelmes, haladós gyalogtempó, azért az nem rohanás.
Én meg 29-ről 30-ra fordulván felvettem 15 kilót. Semmilyen szinten nem változott az étrendem/mozgáskultúrám, semmi sem. Ennyi. Mostmár 3. hónapja eljárok edzeni, nem teljesen rendszeresen, de heti 2x biztos. 5 perc sima gyaloglás, 5 perc futás (10-11 km/óra) aztán 30 perc 13 fokos emelkedős 4.5 km/óra gyaloglás. Elvileg elég kemény kardió. És ezután mél fél-háromnegyed óra ilyen-olyan súlyemelgetés. Én meg csak kövérebb lettem.
-
Vismajor01
addikt
válasz Bjørgersson #38213 üzenetére
Nekem eddig random volt, viszont most angliabol jott kis csomag az a posta 3x is vamoltatta, 1700ftos termekre fizettem 1200ft vamot :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Insta360 One X4 - mindegy, hogyan fogod
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Interactive Brokers társalgó
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest