Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Irány a 32 bit, játékprogramok 1994-1995-ben
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
válasz
EmberXY #48175 üzenetére
Az is egy krákágyil.
Ezen a verzión jobban látszik.
Van ott több hüllő is, ami eltűnik a pillérben. -
Top cat
addikt
válasz
EmberXY #48170 üzenetére
A leopárdosról ordít, hogy kamu. De ehhez képest, professzionális munka.
-
coco2
őstag
válasz
EmberXY #48153 üzenetére
Ha jól értettem, a napi 12k like-el arra az esetre utaltál, amikor valaki annyira el van kényeztetve a szociális biztonságérzettel, hogy kajak búra alatt él.
Celeb gyorstalpaló gyanánt minden 10k rajongóból már lehet egy, aki potenciálisan egy bekattant kéjgyilkos. De azzal nem fogsz addig szembesülni, amíg nem kerülsz az ő bőrükbe (bármelyikükébe
). Ugye ez pont úgy hangzik, ami biztonságos 100k follower begyűjtése után? (Kb annyi kell, hogy egy nap alatt 12k like esete elő tudjon fordulni.)
-
coco2
őstag
válasz
EmberXY #48147 üzenetére
Hogy ne legyünk részrehajlóak, úgy sportszerű, hogy valaki a túloldalt is védje.
Valaki a saját nézőpontjából esetleg felvetheti, hogy a társadalomban szükség van a küzdelmekre. Hogy miért? Mert anélkül semmi sem szab gátat az ellenőrizetlen hü**eségnek. És ha szükség van rá, talán a legbékésebb módja az, ha mindenki a saját ostobaságával küzd meg elsőként. Arra tud hatékony eszköz lenni a pártatlan néphü**ítés. Mindenkit, egyformán.
-
Inhouse
őstag
-
coco2
őstag
válasz
EmberXY #48139 üzenetére
Feliratkozni? Feliratkozni szerintem ahhoz kell, hogy az oldalon üzenetet tudj küldeni (privát, vagy nyilvános üzenetet), meg like-olni tudj (fel tudj jegyezni coub-okat a listádra, amiket később is megnéznél). Vagy van valami, amit én nem látok?
Én biza ostobán feliratkoztam vagy egy évtizede
Ha nem vagyok feliratkozva, mit látok az oldalon, amit egyébként nem? Van valami zaklató tartalom?
-
coco2
őstag
válasz
EmberXY #48137 üzenetére
Hm? Aranyos cicus nagyon rosszcsont dolgot művel, szerintem az elmebetegeket leszámítva ezen mindenki csak mosolyog.
A clickbait csúnyasága inkább olyasmi, amikor valami hírekkel olyat ígérsz, aminek kb az ellenkezőjét, vagy egy ahhoz képest teljesen irreleváns dolgot adsz a kattintás után. Mint pld "Szaloncukor raktár kisöprés! Rendkívüli árleszállítás a Lidl-ben! Amíg a készlet tart!" - ki ne kattintana rá így március elején olcsón szerezni fincsi édességet? Aztán rákattintva "állítsuk meg Brüsszelt", és társai. Pofátlanul.
-
-
HawerKing
őstag
válasz
EmberXY #48048 üzenetére
Akkor is 60 eurót elkérni érte.... Az ember többet várna annyi pénzért + JBL nem egy vacak kinai márka. Van egy Ortizan X10 es Bluetoothos hangszóróm is ami 25euró volt (sajnos nem akasztható mert henger formályu csak ennyi a bajom vele) és ez max hangerőn simán 10 óra + tud s a hangminőség és basszus is van olyan mint a jbl nél
-
Siriusb
veterán
-
-
I02S3F
addikt
válasz
EmberXY #47831 üzenetére
Elvileg a főni direkt ezért szólt, hogy csak az első 50-et küldjem ki. Én meg gondoltam önállóskodok. Nem kellett volna.
"Szerk.: De ha már gyóntál, mondj el 10 miatyánkot meg 25 Csurran, cseppen-t és feloldozást nyersz.
" - szopok, mint a torkos borz!
Egyébként Köszi! Neked is Met!
-
BiP
nagyúr
-
BiP
nagyúr
válasz
EmberXY #47745 üzenetére
De az is logikátlan,
Hát, mindig is az volt az egész. Volt a régi NAV oldal meg a régi mo.hu oldal, mint ügyfélkapu, bevezették az újat, meg ezt az azonosítási ügynököt, meg az önkormányzatos és rendőrséges oldalakat, OEP, MÁK, stb. és átlagember számára átláthatatlan, hogy mit és hol kell keresni/elintézni, most is óriási a katyvasz.
Ezen már plusz egy rendszer plusz minusz mit se számít....#47747 EmberXY : Ez esélyes, legalábbis nem kizárható. De reméljük, mire eljutnának oda, már nem ők lesznek.
-
coco2
őstag
válasz
EmberXY #47745 üzenetére
Ha már logikátlanságról beszélünk, right back at you
Ebben az országban a propagandára ezrével szórják a milliárdokat. Hogy ne lenne már rá pénz
Az nem egy profitális vállalkozás, hanem politikai érdek. A web és a mobil együtt megnyugtatóbb hatást kelt, mint csak az egyik önmagában.
-
coco2
őstag
válasz
EmberXY #47739 üzenetére
A kötelező dáp egy kicsit túlzás szerintem. Nincsen rá igazi szükség. A projekt fő célja a "digitális valóságra" áttérés, és egészen addig, amíg lehetőség van csak mobil telefonnal igazolnod magad, és a köztudatban meg van honosítva a szokvány a website miatt, a fő célt elérte a projekt. Annyinak még muszáj. A többinek már nem. Hogy nyomon követni tudjanak valaki, ha az illető akarja, az opcionális, úgyhogy a dáp (vagy bármelyik utódja) megszűnni éppen nem fog. Viszont kötelezőre rakni inkább csak oktalankodó kölykök ötlete. Ebben az országban megbukott a kötelező oltás is, ugye még emlékszünk rá? A nagyon ostobaságokat aligha fogják erőltetni. Nem ér annyit.
-
Inhouse
őstag
válasz
EmberXY #47739 üzenetére
Egy kicsit üldözési mániátok van, persze megint csak szerintem.
Itt megint leírják, hogy mi a helyzet. -
coco2
őstag
válasz
EmberXY #47735 üzenetére
A tisztán elektronikus azonosítás arra jó, hogy ezután mindenféle papírmunka nélkül lehessen fiktív személyeket gyártani. Lásd annak a börtönből kiengedett embercsempésznek az esetét, akinek hirtelen lett egy ikertestvére. Szóvak a projekt tuti sikeres lesz. Muszáj neki. Akár ük+, akár dáp, vagy bármi más, de a projekt nem bukhat meg.
-
-
-
-
válasz
EmberXY #47695 üzenetére
Én meg Kórházi állományba vagyok és háziorvos írt fel gyógyszert amit elvileg nem lehetne (ezt mondták itt) de az a gyógyszer meg nem kell amit adtak volna, mert az nem pont az és én azt akarom szedni amit tizenx éve szedek már...
Ja a gyógyszer ki is lett váltva (holnap hozzák) és az EESZT-be nyoma sincs...
Pedig TAJ szám alapján váltották ki...akkor ezt meg hogy!? -
j.bravo
addikt
válasz
EmberXY #47683 üzenetére
nekem kifejezetten tetszik az ötlet, felvetem otthon. Köszönöm!
Van is otthon elvileg, jó régi mondjuk, de ha szerencsénk van akkor nem aksis ami megdeglett azóta, hanem elemes és nem hagytuk benne kifolyni... és akkor jöhet a tesztüzem. Ha meg már nem működésre bírható, akkor még mindig beszerezhetek egy párat. -
Met
nagyúr
válasz
EmberXY #47669 üzenetére
Azért hogy előbb DÁP mert akkor soron kívül hívnak
A személyi csináltatás tovább tart gondolom és többen is várnak rá.
3 közeli kormányablakhoz néztem online időpont foglalást, az egyiknél február 17 volt a legelső szabad....
Holnap elmegyek a keletihez, feleségem kétszer volt ott, kb. senki nem volt ott. -
De4d
őstag
válasz
EmberXY #47537 üzenetére
Én alapvetően béketűrő vagyok, egyiknek egyszerse szóltam még oda, de ha rendszeres a basztatás akkor robbantok, elszakad a cérna elküldöm az anyjába már mert ez nonszensz. Csoda azzal nem jönnek hogy a kutya járkál a lakásban (parketta van a körmei ahogy csattognak ki tudja azt is figyeli hallgatja) Vagy mivel felmehet az ágyra nyilván ugrással jön le annak van dobbantása, de csak 12 kg a kutya nem egy 40-50kg-s házőrző.
De ez jó ötlet, felhívom a közösképviselőt mit kéne tenni hogy ez abbamaradjon. -
-
válasz
EmberXY #47478 üzenetére
Nagyjából leírom a lényeget, mert ez ennél jóval hosszabb és bonyolultabb, meg amit az ember (én) megélt..na...az sem könnyű!
Úgy 2-2.5 éve kezdődött , mert ez Medrol (gyógyszer) /Symbicort (pipa) miatt (Szteroid) alakult ki a dokik szerint.
1.5 éven át volt tüdő gyulladásom...15+ Antibiot szedtem, aztán jöttek a szteroid kúrák (mindig ki gyógyultam, de eltelt 1-2-3 hó és újra kialakult...ez ilyen) és kiderült (legvégén elküldtem mikrobio tesztre), hogy atipusos tüdőgyuszim van...ja akkor kaptam 1 fajta antibiot rá és azóta semmi bajom (tűdőt illetően)Közbe biztos ami biztos alapon kértem (háziorvos javaslatára) 2 fajta oltást ami agyvelő gyulladás meg tüdőgyulladás ellen van (5 évig védett leszel ha jól emlékszem) és utáni is lett tüdő gyulladás.. meg közbe a tüdőgyógyász állapított meg COPD meg aszthma és ezek érdekes mód eltűntek (tűnetek) a megfelelő antibio alkalmazása után... (11-12+ biztos volt komoly intenzitású tüdő gyulladásom, elsőt lábon kihordtam, 1+ évig...(meg mind lábon kihordható kb. erős fulladás, köhögés, váladék felszakadás, stb..) azútán számoljuk az 1.5+ évet még amikor a sok gyógyszert szedtem rá, mert hát orvos mondta, ő ért hozzá és mindig helyre is rakott...csak a végkifejlett nem mind1, meg hogy a megfelelő vizsgálatra már az elején el kellett volna küldenie a tüdő orvosnak! /főorvos/
Fél évre rá (gyógyultság után) kialakult (2023.8-9. hónapra kb.) Combfej necrosis (combfej csont elhalás, m.k oldali) és nagyon durván tönkre ment mind2 combfej, totál elhalt... ez "fogyatékosság" (M8700 asszem BNO - majd jövőre benyújtok adó kedvezményre dokukat mind1..)
Aztán M.k oldali csípő prótézis beültetés szűkséges...és sűrgős!
1 év alatt meglesz mind2 beültetés...voltam Ortopéd Profnál, a Megyei kórház Oprtopéd oszt.vez. főorvosnál is...mindent megtettem, hogy tényleg "sűrgős" legyen a dolog, különben évekig várhattam volna egyre is, nemhogy 2 ilyen műtétre...Németbe is 3 hónap a minimum (vagy volt) amit várni kell egy ilyen műtétre.
Zalába (Zalaegerszeg) 1 év , Kaposváron 2-3 év, Szombathelyen 3+ év.. stb...Azt megjegyzem, hogy COVID ellen oltva nem voltam, 2x voltam Covid-os , lazán megúsztam, kis láz, végtag (kétoldali együttes) fájdalom (2 lábfej, 2 vádli, 2 comb, 2 csípő fájdalom 1-1-1-1 napon..) de csak első COVID alatt volt ez a bajom, közben volt ez az atipusos tűdő gyuszim is... (2022 december 17 volt első nap) a második CO
VID idén volt nyár közepe tájt, vége inkább. (nátha, hideg rázás, laza láz, gyorsan lefolyt..)Vannak orvosi szakvélemények, MRI, Röntgen, stb.. sok-sok alá támasztó vizsgálat, prof meg oszt. vezető szakvélemény, stb.. ezek mind bizonyítják, hogy mi okozta ezt.
5 évbe benne leszek bőven, annyi ídő múlva évül(ne) el..
Na majd az ügyvéd megmondja, jövő nyár/őszre tervezem ezt ha össze jön... -
válasz
EmberXY #47473 üzenetére
Igen, valahogy úgy.
Első műtét jól sikerült, teljesen jó lenne a lábam (a maga értelmében, ahogy jó lehet csípő protézis után..) és fél évet adtak meg mint "gyógyulási idő" de azért kicsit több az...A másik gond az, hogy a másik pár fokot hajlik csak.(aztán volt hogy mind2 ilyen volt, kocsiba úgy kellett beraknom, mert nem tudtam magamtól..)
Ezáltal a "jó" lábam sem tudom teljesen használni.
Majd ha a másik is műtve lesz és gyógykórház megint torna..azután jön a teljes rehab meg össze szoktatás.Jobb lábam majdnem dupla vastag mint a bal.
És 2.5+ centivel hosszabb is! 🤭Jah és arra leszek kíváncsi mik lesznek az esélyeim ha ügyvédhez megyek...egyértelmű orvosi műhiba ez az eset!
Jelenleg rokkantsági ellátást kapok, jövő májusban felülvizsgálat.Jelenleg nem vagyok más mint "rokkant" de második műtét után lehetek megváltozott munkaképességű személy...és dolgozhatok.
Ez rendben is van. Csak mi lesz majd ezután? Hátralevő életem tönkre lett téve...! (45 alatti vagyok, nem 80-90 közeli...)
Ezt semmiképp nem akarom hagyni! Több mint 1 éve Fentanylon élek...ez sem normális! -
válasz
EmberXY #47469 üzenetére
Csütörtökön megyek laborba és 6 ampulla vért levesznek.
Műtét előtti (most bal felem) labor...vercsoport meghatározás miért kell?
Fél éve mutottek (jobb felem), akkor is volt...azóta mi változott/változtatott?
Nem is értem..Mind1 is, legyen jó mind2 lábam és már boldog leszek..!☝️
Most egy jó ideje arra ébredek, hogy az orrom egyik fele el van dugulva, nasivin (1x) azt oké, este felé ismét (kifújni nem tudom, mert nincs mit...) náthás nem vagyok, megfázva sem...mi a fenét lehet ez!?
-
BiP
nagyúr
válasz
EmberXY #47404 üzenetére
Ugyanígy vagyok vele én is. Inkább 1 fiókot használok, és abban követem a dolgokat, mert ha még emailből is több lenne, egyszerűen beleőrülnék. Amit Te is mondasz, annyi regisztráció van. Minden oldal, webshop kéri már. (telefonon meg ugyanez, csak pepitában, mindennek saját appja van)
-
BiP
nagyúr
válasz
EmberXY #47397 üzenetére
Nekem is 1 fiókom van. Így csak egyet kell figyelni/követni. Munkára meg ott a céges email. Azon viszont nem megy semmi más. (Van kolléga, aki azt használja magáncélra, webshopra, hírlevél, stb.)
Szerk: nekem is korai reg, egybeírva, őrizgetem, mint egy kincset, mert nem tudnék normális új címet regisztrálni.
A rákölteni dologgal is így voltam, de tavaly beadtam a derekam, feleségem címét is bevettem, (5öt lehet) így kettőnknek talán elég lesz. -
coco2
őstag
-
totron
addikt
válasz
EmberXY #47208 üzenetére
A hús zsírban tárolását és társai módszereket elő kell kapni ilyenkor, úgy reálisabb lehet egy minimál elektro ellátottság is.
#47216coco2, valahogy ebbe a történetbe sem másfél milliót, sem olyan statikát nem tudok beleképzelni ami ilyen irányba engedné az események folyását. Egypaneles napelemes történet egy ilyennel inkább, [link] van amelyikben integrált töltésvezérlő is van.
-
coco2
őstag
válasz
EmberXY #47215 üzenetére
Persze nem olcsó a szél generátor sem, de a napelemnél még mindig olcsóbb, és ha víz nincs, az a következő, ami a legpraktikusabb. Egészen addig, amíg van szél - ugye. A háztetőre szerelhető nagyobb daraboknál csak a mechanika simán másfél milliós tétel, de nem kell olyasmit használni. Biztos vannak olcsóbbak, de azokról hirtelen nem vagyok képben.
-
coco2
őstag
válasz
EmberXY #47210 üzenetére
Ha legalább egy patak van a közeben, és tudsz gyártani rá vízterelőt vízszűrővel, egy mini hidrogenerátor talán tv-t üzemeltetni nem fog, de világítást biztosan, és mobil telefont is tölteni tud. Meg autó akku-t is. Szerintem az a legolcsóbb energiaforrás nomád életkörülmények között.
-
Inhouse
őstag
válasz
EmberXY #47205 üzenetére
Nehéz megmondani, hogy melyik éri meg jobban, a munka, vagy a járműakku. Az utóbbi nem erre való, de jóval olcsóbb, viszont nem szereti ezt az üzemet. De itt is számít, ha az üzemeltetésnél nincs a végletekig kihasználva, akár jobban is megérheti. Arra mindenképpen kéne ügyelni, munkaakkunál is, hogy legyen egy merítési limit (10,5-11V) egy elektronika által, és automatikusan lekapcsol. Ehhez meg jó lenne egy feszültség kijelző, vagy egy a limit előtt jelzést adó áramkör, hogy készülni lehessen rá.
Lehet, hogy a LED-es izzók működnek 9-10V-ról is még, de az akkuknak az már gyilok.
Ha tudtok szerezni olcsón/ingyen használt, de nem tropa indítóakkukat, akkor mindenképpen meg kéne nézni. Sűrűbben kéne tölteni, de, hogy 1-2 hét, vagy 3-4hét a hasznos üzemidő, talán már nem akkora gond. Nagyon sok a változó, hány LED, mennyit világítanak, pont most jön a tél, amikor egyre többet kell.
Később meg várható lesz, hogy jó lenne egy TV, amin a földi ingyenest lehetne nézni... -
coco2
őstag
válasz
EmberXY #47196 üzenetére
Oké, pár dolgot elértettem. Azt hittem, autóval kempingezel, és 230-as cuccokat használsz, aztán azért kell 230 neked a 12-ből.
Ha litániát akarnék írni, figyelmeztethetnélek a mindenféle technikai problémákra bezárólag azzal, hogy mechanikailag is egyben kell maradnia annak, amit használsz, vagy akár csak linkelhetek neked egy cuccot, hogy első próbálkozásként nézd meg ezt.
Ha van kedved többet barkácsolni, és vannak alaposabb elektronikai ismereteid, lehet kézbe venni step-down + nagy frekis trafót egyenirányítóval részegységenként, aztán a dobozolással is megbírkózni, vagy megveheted inkább egyben.
Ami az energia problémát illeti, ha szerények a körülmények, és van mondjuk egy patak a közelben, kicsi hidrogenerátorok egész vicceset tudnak produkálni.
-
Inhouse
őstag
válasz
EmberXY #47192 üzenetére
Az autó akku indítóakku, nem munkaakku, arra lehet számolni, hogy a töltés/kisütés ciklusok jobban megviselik, mint a munkaakkukat, amik erre vannak. 10,5V alá nem illik meríteni és a merülés után azonnal illik visszatölteni. Viszont már 12,4V alatt megindul a másodlagos szulfát képződés, ami nem alakul vissza már többé hasznos anyaggá. Egy autó indításakor ez nem gond, mert nem merül le egy jó elektromos rendszernél és megfelelő üzemeltetésnél. Indítás után azonnal vissza van töltve.
Itt a kis fogyasztás miatt fogja bírni sokáig, viszont emiatt sokáig lesz alacsony a feszültsége, rohamos romlás várható. Ha használt akku, akkor már alapból nem 100%-al indul. De egy próbát megér. -
coco2
őstag
-
-
Inhouse
őstag
válasz
EmberXY #47042 üzenetére
Azzal nem is volt gond.
Ez a történet a legszebb a SCART-nál volt. Ritkán volt mindkét irány bekötve, viszont olcsóbb lehetett néha, ha összérintkezős a csatlakozó (így bontás/mérés/próba nélkül nem lehetett megállapítani, hogy mi az iránya), aztán ráírták az egyik dugóra, hogy input, a másikra meg hogy output...de mire gondoltak? Hogy az adott feliratú megy a TV vagy videó ki/bemenetére, vagy maga a lengő csatlakozó az ami? (egyik pont ellentéte a másiknak)Ennél sokkal jobb megoldás volt egy egyszerű nyíl jelölés.
-
-
válasz
EmberXY #46909 üzenetére
Ma is néztem egyet és még pozitív...🙄😁🤭
Dokim azt mondta, hogy feleslegesen nézem, mert volt akinél 3 hétig pozitív volt, de tünetek már nem voltak.Ez már új fajta, orrból kell mintát venni és pálca végét keverni lötyivel. 😁
Tegnap este meg ma hajnalba volt hányás is, kijött minden... nem sok mindent ettem pedig, csak inkább iszom.
-
-
válasz
EmberXY #46914 üzenetére
Jaja! ☝️🤭
Csak tudnám hogy kaptam el...
Doki szerint valaki házhoz hozta!
Mivel nem nagyon járok semerre, szinte csak fekszem egész nap... májusban műtöttek és voltam gyógykorházba rehabilitáción (3 hét) meg várok a másik műtétre...(A korábbi m.k. oldali csípő csontelhalás, protézis beültetés m.k. oldalon a megoldás) Most ha hívnának műtétre, akkor nem is műtenék...Év vége felé várható a másik műtét elvileg...(mert sürgős eset)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung S21FE 128GB / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest