- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
6120
tag
válasz
Top cat #48235 üzenetére
Koszi! Tényleg az. A feleségem már nullára írta az onnan bejövő összeget. Én nem engedném ilyen könnyen el. Egy megyeszékhelyen levő ház ára(nak a fele) még innen is jól látható összeg.
A norvégok csak vicc volt. Valami workaround megoldás… Gondoltam hogy hozok egy ajánlatot (3. féltől) a házra és akkor élhet az elővásárlási jogával. Amolyan nyúl kiugrasztása a bokorból… -
-
EmberXY
veterán
válasz
Top cat #47753 üzenetére
+ BiP:
+ MADcat:Ilyen kis összegű számla volt már korábban is, ráadásul 1 kWh óra fogyasztásra, és ez még kijött csekken: [kép]
Sőt, korábban sem voltak nagy összegek, még a 2 ezret sem érték el, nemhogy az 5 ezret, hisz tényleg alig van fogyasztás, nyáron a fűnyírás és minimális locsolás, és akkor sem készült minden hónapban számla, a diktáláskor jött is mindig erről üzenet. Ezért is fura, hogy újabban már pár 100 Ft-ról is megcsinálják a számlát, valami biztosan változott.
Szerintem befizetem online, abból biztos nem lehet gond.
-
Inhouse
őstag
válasz
Top cat #47717 üzenetére
" ott az ügyfélkapu+ " Legalább is 2025-ben. Mert utána, csak
a fidesza DÁP.
Nem, nem szűnik meg. Okos újságírók elkezdték terjeszteni, aztán ezt vette át minden hívő...
Both András, a Digitális Magyarország Ügynökség vezérigazgatója is nyilatkozott már róla.
Az is szép, hogy bedobod a véleményed, persze áthúzva, meg offtopic, de ne politizáljunk... -
válasz
Top cat #47717 üzenetére
De ne menjünk át poltopikba.
Nene!
Engem csak maga a “rendszer” érdekel, hogy mivel tudnak azzal keresztbe tenni. 2025? Azt nem tudtam.
Kínai módszer mint totális megfigyelés? Hát reméljük nem. Viszont amit Kína megtehet, azt nem biztos mi igen… őket nem meri senki sem bactatni. -
válasz
Top cat #47715 üzenetére
Ahogy kutga írta. Amit akarnak megtudják DÁP nélkül is. Hisz mindenhova le vagyunk papírozva emberek. Mindenhol ott a személyi számunk, igazolvány számaink, adataink. Bankokban, hivatalokban, iskolákban, munkahelyen. Mi az amit az állam nem tud rólunk? És ezek birtokában mit csinál velünk? Hitelt vesz ránk fel az OTP-ben? Aki meg nem akar DÁP-ot használni annak ott az ügyfélkapu+.
-
-
Met
nagyúr
válasz
Top cat #47642 üzenetére
Igen, néztem videót ne hirtelen döntsem meg az üveget mert akkor hamar lezár.
Ne lassan döntsem mert akkor meg nem zár le.
Öntögettem a videók alapján, egy darabig rendesen adagolt, leraktam, felvettem ment.
Leraktam, felvettem megint össze vissza adagolt.Pepsi szörp, az nem olyan sűrű, 30 ml kell fél literhez.
A szörpös üveg kupakja tök jól ki van találva, csak a kupak belsején a jelölést hogy lássam fény alá kell tartani (szemüveggel sem látom jobban), már abból van elegem. -
-
-
Inhouse
őstag
-
BiP
nagyúr
válasz
Top cat #47496 üzenetére
Na, ez a dubai csoki nekem totál kimaradt, nem is hallottam róla. Mikbe nem fut az ember a Ph-n?!
Köszi a cikket. Nem szép a csoki, és igazából tök undorító, ahogy eszi.
A sok hülye influenszer meg felül a trendekre, nekik se szabad kimaradni, kell a látogatottság
Szerintem is szánalmas. (még jó, hogynem nézek trendmajmoló üres influenszereketnincs tiktokom)Na mindegy, most már nem halok meg hülyén
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Top cat #47373 üzenetére
Nem muszáj,eddig digis volt és kell egy mail cím ami nem olyan dzsunka mail szolgáltató(mint pl Freemail) Meg lehet adni akár normális helyeken és el is fogadják,meg is jön rá az email rendesen
BiP: köszi ezt megpróbálom ezt beregisztrálni amit javasoltál mert ez tetszik. -
Inhouse
őstag
válasz
Top cat #47327 üzenetére
Akkor is, ha 1/3 részig víz van benne?
Hú, ez tetszik, egyszerű és jó!Köszi!
Ez hasonló, de még egyszerűbb.
Ez de furmányos...ehh. -
BiP
nagyúr
válasz
Top cat #47074 üzenetére
Sajnos így van.
Én nem is vesződök az app vonalkódolvasójával, mert minek? Rajta van a palackon az 50Ft-os jel vagy nincs. Kész.
mert még így is megszívhatom, hogy adott áruház automatája nem veszi át, tehát semmivel nem vagyok előrébb, ha beolvasom otthon.
pl. csak Aldiban forgalmazott sajátmárkás cuccot nem vesz át a Lidl-ben telepített automata. Ami kvára nonszensz, rohadjanak meg. -
EmberXY
veterán
válasz
Top cat #47074 üzenetére
Köszi, tettem egy próbát ott is.
A Play-en láttam, hogy mások is kommentelték ezt a hibát, sőt némelyikre még válaszolt is a fejlesztő, de totális félreértésben vannak, kérték az illetőt, hogy küldje el nekik a vonalkódot amit nem ismert fel, stb... De mivel ez nem a "még nem ismeri az adatbázis, de ne aggódj, folyamatosan frissítjük" hiba, hanem szerintem bug, így én is írtam egy kommentet, ahol egy kicsit részleteztem ugyanezt. -
Met
nagyúr
válasz
Top cat #46998 üzenetére
Várjál, nem szabadulsz ilyen könnyen, tessék megmagyarázni ha már megy a kötözködés
A kérdésem:
A PCI slot rögzítő csavarnak (ami fogja pl. a VGA kártyát) van valami "hivatalos" neve?
Fehér színű csavarokat keresek.
Válasz1
Várom a címet ahol adnak egy maréknyi fehér csavartVálasz2
Ő már érti hogy mire kell de a fehér szín neki sem tűnt fel.Válasz3
A slotok között van különbség igen, és ez hatással van a csavarra?
Nem, ahogy írod is később.Válasz4
Nem tök mindegy mit rögzítek? Kérdezte VGA kártya, ezek szerint nem tudja mi az.Miért számít hogy milyen kártyát rögzít?
Nem változott a csavar, a takarólap alakja, formája annak ellenére hogy az eszközök változtak mögötte. -
BiP
nagyúr
válasz
Top cat #46795 üzenetére
Az ilyenek nem tudnak félre tenni.
Ezt most ok vagy okozatként mondod.
Bár mindegy, valószínüleg mindkettő igaz.Nem tudjuk, hogy jelen esetben is ez van-e. Éltem a feltételezéssel, hogy , csak valami berögződés, hogy fizu után fizeti a csekkeket, a maradékot meg feléli. De természetesen lehet az is, hogy nem marad hó végére, atért csinálja így.
Néha megfeledkezem arról, hogy micsoda luxus, hogy nem kell ilyenen aggódnom. És ebből a burokból nézve mennyire más életvitelt igényel, ha havonta a felszínen maradásért kell kűzdeni. És mennyire logikátlannak tűnnek egyes mozdulatok/módszerek innen nézve.Mert ha minden hónapban probléma, hogy késik, magát szivatja ezzel. (Foglalkozni a felszólításokkal, kamatot fizetni, stb) drágább és macerásabb, mint egyszer egyenesbe kerülni, és onnantól rendben intézni.
-
Inhouse
őstag
válasz
Top cat #46775 üzenetére
Úgy tudom, csekknél a bélyegző számít. Ha elseje a határidő és elsején fizeted be, akkor rendben van. Nem számít mikorra ér a számlájukra.
Érdekes...tehát ott nem számít, hogy fizikailag mikor ér oda a pénz, de átutalásnál, ahol rajtunk kívül álló okból késedelmet okozó aut. könyvelő rendszer miatt csúszik az igen és inkább fizessük be hamarabb, mint a fizikai határidő, hogy ne legyünk büntetve.
Elektronikus fizetésnél is van "időbélyegző", és itt sem rajtunk múlik, hogy mi történik utána.
Nekem ez teljesen értelmetlen. -
pjen
félisten
válasz
Top cat #46775 üzenetére
Csekknél pont nem, azt valóban úgy kell befizetni, hogy időben odaérjen fizikailag. Átlag 3 nap. Az azonnali átutalás viszont valóban azonnalit jelent. Legtöbbször azért kérik 1 nappal előbbre, mert automata könyvel. Hiába van ott a pénz, ameddig le nem könyveli késedelmet ír. Aztán ezt valószínűleg kézzel kell korrigálni. Voda játszotta ezt egy darabig, két napig írkálta, lejárt tartozásom van. Be linkeltem a saját áfsz üket, azóta megoldották.
-
válasz
Top cat #46768 üzenetére
Igen, pontosan ez a tendencia, amit eléggé észrevehető és pofátlan módon csinálnak. No de mit tehetnének szegénykék, ha az EU-csap elfagyott, csak itthon tudnak összegereblyézni aprópénzeket.
navigare necesse est -ugye ez régi mondás nagyon, ma már úgy hangzana, hogy Andika yachtozni akar, nincs mit tenni!
Andika, szeretsz hajókázni? Tetszik ez a tenger neked, megvegyem?
Viccesen hangzik, de nálunk ez qrvára nem vicc sajnos! Kb így megy... Legyetek bátorak, oszt minden van. (IQ is...ja az nem kell)
Szevasztok...
-
Inhouse
őstag
válasz
Top cat #46741 üzenetére
Van olyan, hogy 0,5%, de ha 0,0% akkor ne legyen már benne. Az egy dolog, hogy az Aldiban korhatárhoz kötik, de ha vezetsz, akkor "viccesebb" lenne... A Rosberges reklám is erről szólt anno.
Ez a mit pattintanak fel és az hova vezet...vannak "teák" (túlárazott szörpök), meg energiaitalok, amiket sajnos szintén isznak, meg ki tudja még mit raknak ilyen flaskába... Azért ez szerintem kicsit túlzás, hogy emiatt ne lehessen. Nekem ez annyira logikus, mint a németeknél, ha egy tudjukki késel, akkor tiltsuk be a késeket...ehhh...
De továbbra sem értem, mert az alkoholmentes pezsgőhöz gondolom nem kérik...a rumos kókuszos bonbonban meg nem csak aroma van. Itt valami félrement, ahogy manapság szokott ez lenni. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Top cat #46743 üzenetére
Nem fogyott el. Van még belőle.
Én is csak frissen a fagyasztóból kivett , jéghideget iszom meg.....
Sőt a poharat os ott tartom.Fiatal koromban vörös boros kóla.
Aztán asszony került a képbe és a nehéz napjain , görcsoldás miatt , a konyak volt a sláger.
Majd egy ideig a vodka volt a kedvenc.
Pálinkát nem szeretem....bár egyszer a szomszéd megkínált egy adaggal. Íze, szaga és a szomszéd szerint is szőlő pálinka volt. Na az tényleg finom volt.Ezt most így visszaolvasva alkoholistának tűnhetek....
Pedig egy alkalommal még a barátommal is összevesztem mert kínált de nem kértem....nem kívántam.
Csak akkor iszom ha megkívánom.....ez meg egyre ritkábban van, ahogy haladok előre az időben. -
BiP
nagyúr
válasz
Top cat #46739 üzenetére
Túl azon, hogy valóban baromság személyit kérni,
de azért hiába ízesített, mégiscsak (alkoholmentes) sörröl beszélünk, nem sima átlag szénsavas üdítő.Vannak olyan rokonaink, ahol a gyerekek (5-15 között vegyesen) ihatnak és isznak is ilyeneket, nem vagyok a híve. Nem jó látvány.
És simán el tudom képzelni, hogy valóban lehet kapupia későbbre. Pl.könnyebben elkezd sörözni nagyobb korában. (Már csak a megszokott mozdulat, hogy szisszentek egy "sört", stb)
Erre gondolom még nincsenek tanulmányok, és nem vagyok pszichológus se, de laikusként betippelem. -
FattyDove
őstag
válasz
Top cat #46666 üzenetére
Szerencsére közben találtam az ipon-nál, csak mivel zárnak, ezért csak hétfőn lesz átvehető
DELOCK ATX 4 pin SATA táp Tápkábel Fekete 20cm 85519 - iPon.hu -
EmberXY
veterán
válasz
Top cat #46493 üzenetére
Én úgy értettem, hogy a gyári csomagolásban volt így az akksi, most raktam össze a telót, teljesen gyári új volt a csomag, csak már majdnem 3 éve csomagolhatták be... Aztán feltöltöttem 100 %-ra...
Kb 40 perce szórakozok vele, beállítottam rajta a google fiókot, meg telepítettem pár dolgot, eddig 1 %-ot csökkent, de WIFI-n van és nincs benne SIM kártya se még, pedig később 2 is lesz benne. Kitesztelem pár napig, remélem, hogy nem lesz gond az akksival. -
EmberXY
veterán
válasz
Top cat #46470 üzenetére
Akkor ki kell játszani a rendszert.
coco2: fokozatosan jelennek meg egyre újabb és újabb üvegeken.. Pont ma vettem 3 flakon Emese ásványvizet, és az egyiken már rajta volt, a boltban jelezték is (egyébként ezt több helyen is megfigyeltem, hogy szólnak, hogy ha az üveg már betétdíjas).
Gondolom szép lassan elfogynak az előre legyártott címkék a gyártóknál, és jönnek az újak, erre kaptak egyébként haladékot január óta. -
EmberXY
veterán
válasz
Top cat #46442 üzenetére
Nálunk is jelzi olyan helyeken, ahol valójában nincs is.
Bár lehet, hogy ezeknél kézi visszaváltás van (mert állítólag ilyen is van). Bele se merek gondolni, hogy ha az automatáknál ennyire gördülékenyen megy a dolog, akkor a kézi módszer mennyire macerás lehet, amikor egy dolgozót konkrétan le is foglalnak ezzel, miközben áll a sor a kasszánál.
-
EmberXY
veterán
válasz
Top cat #46433 üzenetére
+ Met:
Nem tudom, hány 100 évvel vagyunk még lemaradva ehhez, de bosszantó, hogy még mindig nem működik ez az egész, pedig állítólag már januártól él a rendszer.
Az automaták helye is sok esetben úgy van kialakítva, hogy azt a helyet rohadtul nem erre tervezték, pl nálunk a LIDL-ben a bejárati ajtó felől van, és ha csak üveget visszaváltani mész, és épp senki nem jön be a fotocellás ajtón, akkor bizony nem tudsz kimenni, max a bolton keresztül. Pedig maga a rendszer egyáltalán nem kötelez arra, hogy rögtön levásárold a kapott pár Ft-ot.
Nameg a személyzet is felkészületlen, és az amúgy is csökkentett létszám és az egyre nagyobb leterheltség mellé még kaptak +1 feladatot, aminek sok esetben az a vége, mint a mai első próbálkozásomnál, vagyis elhajtanak a francba.
Nyilván ha pár száz Ft-ért reklamálnék bárhol, ugyancsak engem néznének hülyének, szürreális ez az egész. -
totron
addikt
válasz
Top cat #46083 üzenetére
[link] - ennél nem tudom eldönteni, hogy ugyanaz vette-e fel vagy más.
Egy hasonló a kedvencem, azt nem lelem most, ott zseniális a szivatni akart szivató oldalról a műsor, de ez sem rossz, autentikás-counteres: [link]
ahol telefonos csalásokat lehet bejelenteni?
Eleve azért jelenhettek meg ezek a csalások, mert tecsnológiailag a lekövethetetlenséggel határos a dolog, a feltárásban meg nincs akkora érdek, hogy a határosság túloldalára menjenek. De ha mennének is, mindig lesz utánpótlás.Szerencsére nem drámai annyira a helyzet
Ha összeadod a számokat, de az. Meg egyénenként sem kellemes az a kiadott összeg. -
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest