- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz
MADcat #48209 üzenetére
Moderátor létére nem tudja hogy van kertész topic...eszemf@szommegáll.
Szerintem valami örökzöld lesz a nyerő ha nem tudod teleltetni.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
MADcat #47926 üzenetére
Az egész emag ugyanahhoz a csapathoz tartozik !
És külön bosszant, hogy kicsinálták az egyik régi kedvencemet az Extrém digitalt (felvásárolták), amelyik tök korrekt csapat volt !
Egymás után 5-ből 5 vásárlás sikertelen, mondjuk a pénzemet mindig visszakaptam, gyorsan, de nem ezért rendelünk ! -
BiP
nagyúr
válasz
MADcat #47710 üzenetére
1. Nem mindenki mindent, van, aki valamennyire óvatosabb.
2. Ha egy bolt visszaél a vásárlási szokásaimat jelentő információval, az kisebb rizikó, mint hogy egy, Mo-on kritikus fontosságú megfigyelő, végrehajtó intézmények élén lévő maffavezér visszaél a hatalmával és birtokában lévő személyes adataimmal, igazolványaimmal. -
-
Cs1csó
titán
válasz
MADcat #46190 üzenetére
1. a hűtő motorjának lehet kell a tiszta szinusz
2. egy hűtő ha már "lehűtőtte" magát nem kell sok energia de a bekapcsoláskor azért van egy kis áramlöket ami az alap fogyasztásánál simán nagyobb
3. érdemes a rendszert egy aggregátorral megtámogatniTehát a szinuszos UPS-nek csak addig kell elbírnia a hűtővel ameddig be nem röffen az aggregátor ami ez után kvázi átveszi a feladatot.
Nem tudom hogy egy ilyen rendszer kialakítása tehát: UPS és aggregátor együttműködése pontosan hogyan kivitelezhető de biztos van itt aki jártas ebben.
Aggregátor nélkül tippre brutál nagy akku pakk kell de minum valami combosabb pl. 100Ah körüli legalább.
-
anonymus89
addikt
válasz
MADcat #46149 üzenetére
Csak felvetették mint ötlet, természetesen nem átjáró ház van.
Az áram ki van odáig vezetve más nincs.
A kerítéstől kb 6m a ház egyik vége, míg a túlsó a kerítéstől kb 20m ott van a konyha és a nappali, illetve a router. Ezért lenne jó egy kamerás mert ha nem ismerős, rokon, barát csenget akkor ki sem megyek a házból.
A számszerűsített méreteket hagyjátok figyelmen kívül a rajzon.
coco2: megértelek egyébként van két pumi is szóval ők is csengetnek ha jön valaki -
Borisz76
nagyúr
válasz
MADcat #46097 üzenetére
Építő / Felújító fórum
Gondolom hamarább kapsz rá választ. -
coco2
őstag
válasz
MADcat #45707 üzenetére
C&A-t kettőt ismerek, nadrágot még egyikben sem kaptam. Fazonhibás kínai selejt sz@*okkal van tele. Normálisat én eddig csak az újpesti metró végállomás közelében találtam. FarmerParadicsom
-
Inhouse
őstag
válasz
MADcat #45630 üzenetére
Egyetértek veletek, én is utálom. Az lehet érv, hogyha apró készülék, akkor ilyet raknak bele. De ha elfér, akkor valóban mindenkinek jobb választás lenne az AA, vagy AAA ceruza.
Még az sem szól mellette, hogy a gombelem később sem folyik ki, mert ez is megteszi. Ellenben jó drága és nem bírja addig, úgyhogy marad a szokásos gyártói pénzéhség.
A csomagolás tényleg egy agyrém...van az a mém, hogy veszel ilyen csomagolással egy ollót és nem tudod kibontani, mert kéne hozzá egy olló.
Amúgy is a mai világban egy apró dolgot túlméretes csomagolásba rakni, ami műanyag is meg papír is, meg szép színes nyomtatás...lehet, hogy ezért ilyen drága. -
MaxxDamage
félisten
-
janos666
nagyúr
válasz
MADcat #45350 üzenetére
Ha már... Egy félig bennőtt bölcsességfog kiműtése mennyibe fáj manapság? Esetleg ingyen (sima állami egészségbiztosításra) is megoldják már?
Még a szebb időkben egy magánklinikán megröntgenezték és javasolták a kivételt, csak akkor nem volt kedvem hetekre szabadságolni magam. Most nagyon ráérnék, csak ilyenkor pénzem nincs rá, hogy magánorvossal csináltassam.
Pár napja beparáztam, hogy begyulladt, de sikerült kipiszkálni onnan egy szép nagy (tippre) manduladarabkát, és azóta gyúgyul, múlik a fájdalom, de visszatérő gond, hogy egy alapos elektromos fogkefés mosás sem hoz mindig ki minden ételdarabkát onnan. -
janos666
nagyúr
válasz
MADcat #45311 üzenetére
Nem értek hozzá, mert sem alkalmazó, sem alkalmazott nem vagyok, de elég érdekes, ha elvárják magányszemélyektől, hogy akár 47+ éven át örizgessenek papíralalpú iratokat.
Főleg hogy ma már digitális az adóbevallás és a nyugdíjjráulék is banki utalással megy be.
Ez a régi story-ra emlékeztet, mikor még nem készített bevallást a NAV magánszemélyeknek: "Mi pontosan tudjuk, hogy minek kell lennie a bevalláson, de nem áruljuk el, hanem találd ki, add be, és ha elrontod, akkor lehet, hogy megbüntetönk". -
donmackó
addikt
-
donmackó
addikt
válasz
MADcat #45085 üzenetére
Apósoméknál nem is voltak egyszer hogy levágják az oszlopról, Ő meg lobogtatta a befizetett számlát. Valahol elkeveredett az infó a befizetésről, és majd 45 percig telefonálgatott az elműs csávó hogy akkor most vágjon vagy ne vágjon. A másik nem régi eset meg nálunk volt, hogy minket ténylegesen le is vágtak az oszlopról (nincs tartozásunk), mert a "jó szaki" össze keverte a vezetékeket. A nem lakott szemben lévő házat kellett volna kikapcsolnia, de a miénket vágta le, ráadásul péntek késő délután amikor csak a gyerekek voltak otthon. Ők betudták áramszünetnek, mi meg este láttuk hogy be van hajítva a vezeték a kerítésen. Jó kis hétvége volt, mert csak hétfőn jöttek visszakötni. Van itt baj gazdagon.
-
coco2
őstag
válasz
MADcat #44664 üzenetére
Ahogy fentebb írták, ha a gyerekek vadabb állatok egy ragadozónál, akkor lehet a macskák csak kajálni járnak majd hozzád
Apropó ha a gyerekek annyira vadak, háziállatnak a macska nem jó ötlet. Leharapja az ujjukat, meg kikarmolja a szemüket. A macska végső soron egy ritka alkalmazkodó fajta. Akit a viselkedése alapján ragadozónak néz, azt úgy is kezeli. A családi kapcsolatokra nincsen tekintettel.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
MADcat #44664 üzenetére
Nekem nincs cicám....illetve van!
Magyarázom:A szomszédomnál lett 2 db kiscica.
Ivartalanítva,nyakörvük is van, kaját is kapnak....
Szeretik is őket.Éppen ezért volt furcsa nekem , hogy a kis fekete cica , aki Pisze névre lett keresztelve miért lóg annyit a szomszédban...azaz nálam.
Egy logikus magyarázatom van:
A szomszédom két kicsi gyermeke nagy eséllyel szinte állandóan nyüstöli őket.
A fehér cica ezt élvezi....viszont Pisze nyugodtabb jószág és inkább elmenekül hozzám.Kint ülők hátul a teraszon, kv , cigi....
Jön hozzám , már 2 méteres távolságból hallom, hogy dorombol. Ugrik az ölembe .....persze megszeretgetem.
Volt,hogy ott aludt el, simogatás közben.
Én elég nyugodt természet vagyok.....lehet ezt érzi rajtam.
Aludt 1 órát. -
coco2
őstag
válasz
MADcat #44655 üzenetére
Macskát tartani egyáltalán nem nehéz, viszont télire kell neki egy rendesen kibélelt házikó, ahol alhat. Egyik telet ott eltölti, miközben kap kaját rendesen, az a macska már odaszokott. Egyetlen hónap max, ami után már dörgölőzni fog, azt hagyni kell. Ők úgy jelölik meg a gazdit. Időnként csavarogni fog, de mindig vissza fog térni oda. Macskák egyébként vidéki környezetben mindig vannak annyian, hogy sajnos gyilkolni kell őket, különben cudarul elszaporodnak. Tuti biztos van 3-4 szomszéd távolságban legalább egy macska alom akárhol. Macskát menhelyről? Furcsának hangzik.
-
Golden9
veterán
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
MADcat #44655 üzenetére
Elég sok menhelyes posztot olvastam már, kintre nem igen adnak cicát...
Nekem is van 2 ,az egyik menhelyes. Kimondottan bentre szánták.Ha egy macska nálad nő fel, eteted, szereted stb .. nyílván szeretnek csavarogni, de nem fog nagyon elmenni úgy hogy ott hagyjon téged. A ház az udvar és közvetlen környéke az övé lesz
-
BiP
nagyúr
válasz
MADcat #44655 üzenetére
Így van, pár napig, amíg erőre kap meg megszokja a helyet, addig ne engedd (őket) csámborogni. És persze szeressétek nagyon. Utána már tudni fogja, hol kap kaját meg hol érzi jól magát.
Amúgy a menhelyek ki is szokták kötni, hogy nem lehet kijárós cica. Kiscicánál nem tudom, mennyire kötik ki, de mentett cicánál, ahol sok pénzt beleöltek a műtétekbe, ott biztosan, mert nem szeretnék azt látni, hogy 1 hét múlva elüti egy autó. -
Cs1csó
titán
válasz
MADcat #44652 üzenetére
Nem egyedül (vagy edzőtárssal) edzenél?
Plusz ami még fontos a féloldalas terhelést pl. állva egykezes bicepsz hanyagolni.Schwarzenegger egy könyvében írta, hogy egyik ismerősének voltak gerincproblémái keményen ráfeküdt a gerinc körüli izmok és úgy általánosságban a hát izmainak a fejlesztésére és megszünt a hátfájdalom, elment orvoshoz és CT felvétel is mutatta hogy az izmok kvázi "széthúzták" az összecsúszott csigolyákat, tehát ameddig fenntartja az izomzatot tünetmentes lesz.
Ezért a legjobb pl. a kajakozás.
A magas kollagéntartalmú táplálékkiegészítő is segít.
(Ha valamit cipelnem kell akkor látványosan pucs.tok, és figyelek a tartásra) -
Cs1csó
titán
válasz
MADcat #44644 üzenetére
Szia nekem porckorong sérvem (kopp-kopp nincs kiszakadva) tehát:
1. testsúly csökkentés (25% körüli testzsír már okés)
2. gerinctorna (mckenzie torna néven is fut remélem jól írtam) a YouTube-on van sok videó. Ez a legfontosabb naponta 5-10 perc már elegendő, többféle gyakorlat is van érdemes variálni, váltogatni
3. "Mozgás mód" pl. amikor felkelsz reggel nem "felülsz" azonnal hanem oldalra fordulsz, leteszed a lábad a földre és a karoddal nyomod fel magad.
Nem emelsz derékból semmit hanem pl. lábból indítod, ha valamit emelsz akkor felemelt fejtartás, előre nézel és kihúzod magad közben stb.
3. sok VÍZ fogyasztása napi 3-4 liter
5. ízületvédő szedése: glükozamin msn (jutavit porcvédő) plusz pl. sertés vagy marha kollagén (zacskós kiszerelés)
Sport: a bicikli jó, a súlyzós edzés is jó főleg a hátra edzés a gerinc körüli izmok erősítése
Ami tilos: guggolás, felhúzás, álló vádli, döntött törzsű evezés
Lábra pl. lábhajlító, lábnyújtó gép használata védlira ülő vádli
Hátra csigás gvyakorlatok.
Úszás, szerintem a "futás" ( kocogás ) is jó mértékkel: jó cipőben es puha talajon tehát nem beton, aszfalt, vagy salak.Ami még piszok jó lenne az az evezés pl. kajakozás ennél jobb háterősítő nincs
-
Davidkoma
tag
válasz
MADcat #44644 üzenetére
Szobabicikli nem árt ha van.
Télen, ill. szar időben is fenntartható a kondíció + némi súlycsökkenés járulékosan.
Van a normál kivitelek mellett háttámlás kialakítású is. Nem tudom, hogy a deréksérv miatt ez ajánlott-e, vagy pont ellenjavallt.
Szép-kártyával is vásárolható (ahol a bolt elfogadja). -
wolfman
veterán
válasz
MADcat #44102 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy nagyon gyors segítséget. Egy weboldal felől érdeklődök, hogy szerintetek átverés-e?
Www.se-watch.com
Apám akar rendelni innen egy tojássütő serpenyőt (four hole pan). Itt a legolcsóbb, de mikor rárendelt 3db-ot (ajándék lenne), akkor kapott még egy kupont sms-ben, amiben további 20%-os kedvezménnyel tudja ugyan ezt megvenni. Vásárláskor nem adott meg e-mail címet, csak telefonszámot, így nem tudjuk hogy most mi van, telefonra csak ez a kupon jött, rendelésével kapcsolatban semmi.
Nekemnagyon csaló, szar oldalnak tűnik, elég összedobott, hiányos, keresni nem is lehet semmit mert az a mező nem talál semmit. Ha a neten rákeresnék, hogy se-watch.com-ra emberek mit reagálnak fórumokon, akkor a pofámba ömlik temérdek Apple Watch SE reklám meg hirdetés. Gondolom ebből is, hogy szándékos a névválasztás elterelésnek, de nem értek hozzá.
Szerintetek?
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
MADcat #44054 üzenetére
nem vagyok sértődős
csak elkeseredett
aki ismer, tudhatja, ahogy ma mondják (vagy már csak tegnap mondták?) boomer vagyok. Nekünk még nem csak a fejünkbe verték, hogy semmit nem fagyasztunk vissza, de tanították többek között azt is, hogy pl. baktériumok élnek, sőt szaporodnak akár nulla fok alatt is, míg a normális hűtőben nem nagyon van 4-8 foknál kevesebb.
Ezek után a 'biztosan nem romlott meg' 'mi a gond vele' stb jellegű kommenteket látva, valóban, az ember foghatja a saját fejét. Tenyerébe temetheti arcát.
Nem. Biztosan nem romlott meg. Nem ez a probléma. Sőt, a mi gyermek/fiatal felnőtt korunkban oly 'divatos' szalmonellajárványok sem _romlott_ ételtől jöttek, azok az ételek (akkoriban főleg fagyik és sütik voltak az okozók) egyáltalán nem voltak a szó klasszikus értelmében romlottak.és végképp off: hát talán ezért is kellenének a megfizetett, képzett, és lelkiismeretes pedagógusok, akik mondjuk bioszból/kémiából nem csak kovalens kötést meg ivartalan szaporítást 'adnak le', hanem kicsit a való élethez is közel visznek...
-
EmberXY
veterán
válasz
MADcat #43848 üzenetére
Én nem vagyok kényszeres, pl a kaja naplózása egyáltalán nem vesz ki energiát belőlem (mert nincs naplózva
), a költségvetés naplózása az kb annyi, hogy esténként egy saját gyártású excel táblába bepötyögöm, hogy aznap mit és milyen kategóriában költöttem.
Az egészet tulajdonképpen a rezsi számlák miatt hoztam létre, hogy ne fussak ki a határidőkből, és hogy lássam, hogy mi merre hány méter, természetesen keresztben, hosszában, meg mindenhogy összesítve, stb.A kaja naplózással az (lenne) a bajom, hogy csak a feldolgozott illetve a saját magam által készített kaják esetében tudnám pontosan, hogy mi van benne, de nem minden kajámat én készítem (szerencsére).
A másik, hogy még ahol fel vannak tüntetve a hozzávalók, tápanyag értékek, stb, az sem teljesen fedi a valóságot, hiszen minden gyártónál a csomagolóanyagok tonnaszámra előre le vannak gyártva, így a feliratok is, de a gyártásban nincs két egyforma műszak, két egyforma termék, tehát akárhogy erőlködnék, pontos értéket soha nem kapnék, legalábbis ez a fő kifogás, amiért nem akarok ezzel fogalkozni. -
EmberXY
veterán
válasz
MADcat #43845 üzenetére
Teljes költségvetésemet naplózom, azzal nincs gond, de a kaját nem tudnám így elképzelni.
Természetesen étkezések előtt összerakom, hogy mit lehet enni - sajnos sokszor szemmérték alapján -, de az elv megvan, de egyszerűen nem tudok rá annyit időt szánni, hogy grammozgassak.
Gondolkodtam rajta, hogy valami dietetikussal konzultálni, étrendet összeállíttatni, stb, de az én malmaim nagyon lassan őrölnek sajnos, eddig még nem sikerült meglépni. -
EmberXY
veterán
válasz
MADcat #43829 üzenetére
Nem nagyon van helyette semmi, ráadásul a doki azt mondta, hogy a különféle magvas meg ilyen-olyan szénhidrátcsökkentett cuccokkal csak átverem a szervezetemet, vagyis inkább magamat... A kenyérből kb 6 dkg az az adag, amit a diéta szerint egyszerre enni lehet, mondjuk reggelire. 2 ujjamon meg tudnám számolni, hogy hányszor sikerült ezt betartani.
-
EmberXY
veterán
válasz
MADcat #43667 üzenetére
Szerintem se a véradás az ok, hiszen az - szabályozott keretek között - éppen úgy van kitalálva, hogy egészséges embernek meg se kottyanjon, vagy ha ismert betegségek, kezelések vannak, azt is bekalkulálják.
Engem is zártak már ki, kezeletlen magas vérnyomás miatt, de azt is rögtön kiszűrték, nem is engedtek tovább.
Ez kb 10 éve volt, azóta nem is voltam, pedig állítólag örülnének a véremnek, mert AB negatív a vércsoportom. -
Inhouse
őstag
válasz
MADcat #43223 üzenetére
Kicsit késtünk, de nem mi voltunk az utolsók. Útközben találkoztunk egyetemistákkal, akiket úgy véltünk az útirányból, hogy oda mennek. Aztán ahol én már fordultam volna el, ott bementek egy ajtón...nem azon, ahova nekünk kellett, ezt benéztük.
Aztán onnan 10mm és megérkeztünk.
-
Cs1csó
titán
válasz
MADcat #43210 üzenetére
Jó egészséget az anyukának és a babának!
(Az egészségügyben semmi kiegészíto higiéniás dolog ( wc papír, szappan, de talán pohár sincs) nincs a "betegnek" kell vinni, ezek szerint pelenka sincs legalább a versenysportok támogatására ha jól tudom 2,7 milliárddal több jut)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!