Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:56:20

LOGOUT.hu

avast! összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3100) mrszitya válasza roro27 (#3097) üzenetére


mrszitya
senior tag

Több okból is érdemes külső jelszókezelőt használni. A böngészők gyári megoldásánál biztonságosabban tárolhatók e módon a jelszavak - ez volna az első érv, bár ezzel lehetne vitatkozni rögtön például adatvédelmi szempontból. Vannak olyan megoldások ugyanis (mondjuk a Lastpass), amelyek a saját szervereikre mentik a jelszavakat, no persze a mesterjelszavad alapján megfelelően titkosítva.

A szerveres megoldás előnye viszont a kényelem. Ha formázod a géped, de előtte elfelejted elmenteni a jelszavakat tartalmazó titkosított adatbázist, az a "sima" változatoknál (melyek csak a célgépben lévő merevlemezre, pendrájvra tudnak menteni), komoly probléma lehet. Szerveres megoldásnál csak a kellően bonyolult mesterjelszó és internet szükséges, és máris lehet átköltözni más gépre.
Platformok között is van átjárhatóság (Windows > Android például).

Jelszógenerálásra mindegyik képes, célszerű is ezt igénybe venni, hiszen nekünk csak a mesterjelszót kell megjegyezni.

Netes beléptető űrlapokat egyik-másik jobban kezeli, mint a böngészőkbe épített gyári jelszómanagerek. Olyan oldalakon is meg lehet jegyeztetni a belépési adatokat, ahol a fejlesztő mondjuk szándékosan igyekezett ezt megakadályozni.

Profilok támogatása, automatikus időzített kiléptetés, ha üresjáratban megy a gép, stb.

(#3099) Maxell014

Vírusirtóból legközelebb ne vegyél meg úgy fizetőset, hogy előtte a próbaidőt nem töltötted ki. Ha már megvetted, akkor viszont irány a támogatási oldal (ha tudsz angolul vagy más támogatott nyelven - mivel gondolom avast.com-ról vetted).

Esetleg később tudok tippeket adni, ha a supportolás gondot okoz. Most csak telóról vagyok.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.