Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:56:20

LOGOUT.hu

avast! összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) Cs1csó válasza moonguru (#2998) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tényleg jó lett ez a win 10 kompatibilitás! Feltettem a 10240-es buildet, először is feltettem az Avira free-t nem indult el magától, gyalultam, jött volna a Bitdefender free - kiírta hogy nem tud települni, Panda free sem tudott települni - nem kompatibilis - . Feltettem a qihoo 360 TSE-t elvileg elindult futott de a win szerint nem ment, gyalultam, jött az Avast - hibátlanul.

(#3002) mrszitya válasza patow (#3000) üzenetére


mrszitya
senior tag

Alapvetően ez semmi érdekeset nem jelent, kivéve ha emiatt esetleg egy gyengébb gépet érezhetően fog. Nálam ebben a pillanatban például a Windows Update miatt forgolászik folyamatosan, készül már lejönni ugye a W10.

Az Avast statisztika ablakját vizslasd meg, ott jelzi mit vizsgált utoljára.

(#3003) patow válasza mrszitya (#3002) üzenetére


patow
senior tag

Köszi

(#3004) kispx


kispx
addikt

(#3005) Joker88 válasza kispx (#3004) üzenetére


Joker88
őstag

:K

In loving memory of Garrett Lockhart

(#3006) Weaver


Weaver
senior tag

legújabb avast: 10.3.2225

letöltés (free): [link]

(#3007) default.


default.
őstag

Sziasztok!

Avast ingyenes változatát használom már vagy 2 éve, nem is volt vele gondom soha, de mostanában elkezdett megmarhulni a gép, néha nem reagál a klikkre, (billentyűzetre igen) fagyogat, stb..
Nem vagyok benne biztos, hogy az Avast miatt van, de mintha nem csinálná, ha az nincs rajta...
Lehet, hogy a nagy meleg miatt van a probléma (a házam elég zárt helyen van, nem nagyon tud szellőzni), kérdésem, hogy nálatok volt-e hasonló jelenség, illetve tudtok-e bármi hibáról Avast-tal kapcsolatban..

Köszönöm szépen előre is!
üDv
def.

(#3008) savior válasza default. (#3007) üzenetére


savior
őstag

Vírusirtó topikban írta egy szerelő, hogy az avasttal sok gépen baj van. Próbálj ki valami más víruskeresőt, hátha azzal nem fagy.

https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home

(#3009) default. válasza savior (#3008) üzenetére


default.
őstag

Csak hát eddig tökéletesen működött.. érted... :F

(#3010) Cs1csó válasza default. (#3007) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv ezeket érdemes kipróbálni:
- talán van valami kártevő stb. malwarebytes vagy valamilyen futtatható pl. kaspersky rescure disk stb.használata.
- hőmérséklet monintorozó program - pl. speedfan - telepítése ebből kiderülhet tényleg nem túl meleg e a gép
- avast legyalulása - revo uninstaller freevel a maradványokat eltávolítani egy registry takarítást csinálni, majd ekkor is érdemes megnézni hogy - avast nélkül - hogy muzsikál a gép aztán újratelepíteni és ezután mi történik
Ha nem melegedig a gép, nincs kártevő, és alapos uninstall után pörög a gép majd az avast-al megint jönnek a hibák akkor lehet próbálkozni:
- avira, avg, panda, qihoo, bitdefender free,
Nem vagyok valami nagy tudor de kezdésnek legalább jól etlötöd az időt :)

(#3011) default. válasza Cs1csó (#3010) üzenetére


default.
őstag

Köszi szépen! ;)
Speedfan-t kipróbálom, kártevő check volt már, meg gyalu - win reinstall, szóval én gyanakszom a hőmérsékletekre, bár megjegyzem most 2 napja nem volt gond a géppel..

:Y

(#3012) mrszitya


mrszitya
senior tag

"Szolgálati közlemény":

Akinek a legutóbbi Avast verzió(k) óta bizonyos weboldalak nem, vagy nagyon lassan (esetleg szakadozva) töltődnek be, a "secure dns" => alias "biztonságos dns" opciót kapcsolják ki a beállításokban.
Esetleg a Vezérlőpult / Programok eltávolítása / Avast => jobbklikk / módosítás / csere részben vegyék ki a pipát mellőle, így el lesz távolítva.

Hogy tudunk megbizonyosodni arról, hogy nálunk van-e a hiba egy weboldal elérésénél?

1. Avast kikapcsolása ideiglenesen a tálcaikonja segítségével. Avagy a beállításaiban a "biztonságos dns" kikapcsolása. => Teszt

2. megoldás: isitdownrightnow.com
Erre az oldalra írjuk be az adott, nehézkesen elérhető weboldal címét, és 5-10 másodperc után kiderül, megy-e a hozzá tartozó szerver. (Zöld "UP" felirat, ha igen, piros "DOWN" ha nem.)

(#3013) karlkani


karlkani
aktív tag

Sziasztok!

Van néhány oldal, ami hibásan töltődik be, mióta lefrissült a program. Web védelemnél a kizárásokhoz hozzáadva működik mind, kivéve a "mag". Ha a HTTPS vizsgálat engedélyezése opció nincs bejelölve, akkor az is jó. Az ingyenes Avastot használom.

Előre is köszönöm!

(#3014) wolfman


wolfman
veterán

Sziasztok!

Nemrég feltettem a windows 10-et, Avast 2015 fel és azóta ilyen az nCore oldala.
KÉP

Ha kikapcsolom az Avastot, akkor minden tökéletes lesz. Ezt hogy lehetne orvosolni? Lenne rá ötletetek? Vagy hogyan lehetne weboldalt a kivételekhez adni?

+

Windows minden 2. vagy 3. indítása után kiírja hogy nincs aktív védelem, adjon meg egy vírusító programot vagy valami nagyon hasonló. Rákattintok, ott ki tudom választani a windows tűzfalat vagy az Avastot, utána kussol. Ezt hogy lehetne állandóra tenni hogy ne felejtse el???

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#3015) karlkani válasza wolfman (#3014) üzenetére


karlkani
aktív tag

Szia!

Épp előtted írtam én is ez ügyben lassan egy hete. Hiába adtam hozzá a kivételekhez, nem változott semmi. Abban az esetben jó csak, ha a HTTPS vizsgálat engedélyezése opció nincs bejelölve a webvédelem beállításainál.

Másik kérdésedre nem tudok válaszolni, mivel nálam 7 fut (nincs ilyen gond).

(#3016) zoli62


zoli62
addikt

Amióta Windows 10-en Avast Free-t használok, a kezdetek óta feltűnt, hogy a rendszerbe való bejelentkezés utáni első 15 percben például az Avira-tól eltérően nincs automatikus frissítés, a támogató fórumon hasonló kérdésnél olvastam, hogy ez alapértelmezetten 240 percenként történikm illetve belépés után nem azonnal. Ez tényleg így van? A másik, ami feltűnt, hogy ugyan statisztika van, de magából a programból nem lehet megnyitni az eseménynaplókat, (például vírusriasztás, az ennek kapcsán elvégzett művelet, stb.) csak a megfelelő log könyvtárból érhető el, erről is olvastam a hivatalos fórumon. Ez nekem így egy kicsit fapados megoldásnak tűnik, tényleg nincs más lehetőség a programfelületről megnétni a különböuő eseményeket tartalmazó naplókat?

(#3017) mrszitya válasza zoli62 (#3016) üzenetére


mrszitya
senior tag

Frissítés bekapcsolás után, az Avast betöltődését követően szinte azonnal indul. Ezt a feladatkezelőből könnyen le lehet ellenőrizni, az egyik kapcsolódó process neve ugyanis tartalmazza az update szócskát is, és az csak a frissítés során fut.

A naplót a főablak / keresés részből érheted el: keresési előzmények. Itt pedig az adott vizsgálatok részletes jelentése is elérhető. Az állandó védelme által blokkolt dolgokat a karanténban nézheted meg legegyszerűbben. Ha a webvédelem által blokkolt logokra vagy kíváncsi, vagy részletesebb statisztikákat akarsz, akkor pedig tényleg a log fájlokat kell felkutatnod a programdata\avast software\avast\report mappában

(#3018) zoli62 válasza mrszitya (#3017) üzenetére


zoli62
addikt

Az én tapasztalalatoma következő. Bejelentkezek a Windows 10-be, mondjuk minden este, aztán otthagyom a gépet egy időre. Később, például egy negyed óra múlva megnézem az Avast irányítópultján a frissítéseket, látszik, hogy mikor volt a legutóbbi keresés, de az aktuális verzió száma még a tegnapi. Amennyiben manuálisan telepítem, akkor letöltődik az új definiciós fájl.. Már az is előfordult, több óra tétlenség után sem történt frissítés, pedig már eltelt egy nap a legutolsó verzió kiadása óta.

(#3019) mrszitya válasza zoli62 (#3018) üzenetére


mrszitya
senior tag

Nem kell "túlaggódni" az adatbázis frissülést. Naponta 1-3 vps update érkezik az Avast-hez átlagban, és még a fizetős verzióban is "csak" 240 percenként ellenőrzi ezeket (alapesetben).

Itt meg is nézheted: Virus Update History

Viszont nagyjából egy éve lehet, hogy bevezették a microfrissítéseket, melyek a "normál" vps csomagoktól függetlenül érkeznek, és egész nap folyamatosan töltődnek le a gépekre. A statisztika ablakban ez ellenőrizhető az összetevők részben. Nálam például 295 frissítés jött le az elmúlt 24 órában.

Ne csinálj 2-3 napig manuális frissítést, így láthatod, esetleg tényleg van-e probléma nálad (=> ha egyáltalán nem változna a vps száma, dátuma). Közben nézd majd, az érkezett mikrofrissítések mennyisége is változik-e.

[ Szerkesztve ]

(#3020) zoli62 válasza mrszitya (#3019) üzenetére


zoli62
addikt

Egyáltalán nem aggódom túl. Csak hosszú ideig tartó Avira használat után megszoktam, hogy minden egyes Windowsba való bejelentkezés után kb.15 perc múlva települnek a frissítések, feltéve, ha rendszeresen szabályos idöközönként naoi egyszer van login. Ez Avast használatánál láthatólag nincs így, mert ha 24 óránál több idő is telik el két bejelentkezés között, az még nem garancia arra, hogy a Windowsba való bejelentkezés után maximum 15 perc alatt frissüljön a vírus adatbázis. Alapértelmezetten ez 240 percenként történik, a beállításokban ezt meg lehet változtatni, de én úgy értelmeztem, hogy ez csak az újabb programverzió telepítésére van hatással, mert alatta,a részletes beállításokban van ez a lehetőség.

(#3021) mrszitya válasza zoli62 (#3020) üzenetére


mrszitya
senior tag

Én szándékosan nem frissítettem még a Win10-re, így tapasztalatom nincs azzal kapcsolatban, hogy esetleg ezen az új rendszeren változtattak-e volna a frissítési procedúrán. Egyáltalán nem valószínű...
7 és 8 alatt is, a rendszer hidegindítását követően úgy fél percen belül nálam mindig megindult a frissítési folyamat. Mint mondtam, a feladatkezelőben ezt lehet is ellenőrizni.
(Ugyanez Avira-nal is, csak ott a napi korlát volt/van, és emiatt még nagyobb csinadrattával (magas prioritásssal) folyt le az egész az indításnál, főleg mivel az Avira a mai napig nagymértékben az adatbázisra alapozza a védelmet.)

A streaming update, a folyamatos frissítés miatt az Avast-nél már frissítési értesítést sem látni, naponta százával tölt le mini definíciókat, ha folyamatos netkapcsolat biztosított.

A hiv. fórumban úgy egy embert látok így futtában beleolvasva, akinek nem frissült napokig (hagyományos értelemben). Annyit mondtak neki, hogy ellenőrizze, megy-e a folyamatos frissítés, illetve esetleg csináljon egy tiszta telepítést, ha a normál biztosan nem futna le.

Szerk.: a 240 perc a hagyományos, vírusdefiníciós fájlok ellenőrzésére vonatkozik. Hogy a Free-ben ezt engedi-e átírni 240 alá, nem vagyok biztos.

[ Szerkesztve ]

(#3022) #16695808 válasza mrszitya (#3021) üzenetére


#16695808
törölt tag

frissül az w10 alatt is rendesen (bár az enyém pro)

(#3023) zoli62 válasza #16695808 (#3022) üzenetére


zoli62
addikt

Ha egy nap telt el két gépindítás között, akkor mindjárt a bejelentkezés után közvetlenül frissül, vagy órák múlva? Nekem is Windows 10 Pro van.

(#3024) zoli62 válasza mrszitya (#3021) üzenetére


zoli62
addikt

Én a feladatkezelőben két vagy három Avast folyamatot látok. Mi a frissítést végzőnek a neve. Egyébként megerősítem, hogy a hidegindítás után kb. negyed óra múlva a vezérlőpultban látom, hogy volt fogadott frissítés, viszont a verziószám láthatólag nem változott, nekem kell manuálisan rányomnom a frissítés gombra. Amennyiben egy-két óra inaktivitás van, és ellenőrzöm, akkor már más a build.

(#3025) mrszitya válasza zoli62 (#3024) üzenetére


mrszitya
senior tag

Akkor valószínűleg minden rendben nálad is. Avastsetup és avastemupdate folyamatok futnak le frissülésnél, de csak úgy fél-egy percig vannak a memóriában egy sima update-nél. Összes felhasználó folyamata legyen látható a feladatkezelőben, amikor ellenőrizni próbálod.
Amikor manuális frissítést csinálsz, a szerverekről mindenképp tölt le valamit, de az nem jelenti azt, hogy van már fenn új definíciós fájl.

Jut eszembe, a frissítési logfájlt is lecsekkolhatod, a programdata mappa (azt hiszem, ez rejtett alapból) report könyvtárában lesz, ha jól rémlik. Ebből az esetleges problémákat is kibogarászhatod.

(#3026) zoli62 válasza mrszitya (#3025) üzenetére


zoli62
addikt

Nos most direkt lellenőríztem. a statisztikában 30 óra után 182 mikrofrissítés szerepelt, viszont a frissítés alatt az aktuális verziószám nem változott. Ezen oldal szerint https://www.avast.com/virus-update-history nálam még mindig a 23.8.2015 - 150823-1 az aktuális verzió.

[ Szerkesztve ]

(#3027) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

New beta version is released: AVAST 2015 R4 Beta 1 (build number 2015.10.4.2227).
This is mainly bug-fixing release, no new features are introduced. New SafeZone is postponed to next version 2016, which scheduled for autumn.

Changes
- Better server selection list in SecureLine
- Fixed: Cleanup to stucked on 99%
- Fixed: Problems with HTTPS certificates in Firefox after upgrade to Windows 10
- Fixed: Firewall not started after upgrade to Windows 10
- Fixed: Cleanup to report leftover files, when software was just updated and not uninstalled (e.g. Skype, Java)

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#3028) lufi7 válasza wolfman (#3014) üzenetére


lufi7
aktív tag

Nekem még olyanabban nézett ki. Nem is gondoltam, hogy az Avastól lehet.
Ezért én most elkezdtem próbálgatni és nekem se lett jó. Aztán kikapcsoltam teljesen, akkor megjavult. Visszakapcsoltam az Avastot és többször is bezártam , megnyitottam az oldalt és jó maradt. :DD

"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"

(#3029) lufi7 válasza lufi7 (#3028) üzenetére


lufi7
aktív tag

Kérész életű volt az örömöm. Megint sz@r. :O

"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"

(#3030) Weaver válasza ƵøŁĭ (#3027) üzenetére


Weaver
senior tag

AVAST 2015 R4 Beta 1 (build number 2015.10.4.2227)

letöltés: [link]

[ Szerkesztve ]

(#3031) McClane


McClane
aktív tag

Készen van a javított Avast 2015.10.3.2223, érdemes frissíteni. Javítások.

(#3032) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Remélhetőleg kisebb ablak nem lesz . :O

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#3033) Cs1csó válasza ƵøŁĭ (#3032) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szerintem a lényeg a jobb alsó sarokban található "Ne mutassa újra" ha igaz akkor egyszer túl lehet élni.

(#3034) mrszitya válasza ƵøŁĭ (#3032) üzenetére


mrszitya
senior tag

Vagy meg is veheted... ;]

(#3035) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

V2016 Beta is HERE! (2016.11.1.2234)

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#3036) Cs1csó


Cs1csó
félisten

Ki szerettem volna próbálni ez a BETA változatot, de nem mertem :D
A fórumhozzászólások nem semmik, bár a topik nyitószólamához hű - zanásítva - "Ez nem egy unalmas béta teszt lesz hanem dögivel tele hibákkal. Valaki olyat is írt, hogy csak kb. a konnektorból kihúzás segített :) A laptopon lehet kipróbálom had küzdjön szegény.

(#3037) ƵøŁĭ válasza Cs1csó (#3036) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Óvatosan vele ,mert sok a hiba :D .

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#3038) Cs1csó válasza ƵøŁĭ (#3037) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ahogy a kommenteket olvasgattam EZ a dolog ami "AVAST 2016 BETA" néven letölthető maga a hiba, új funkció csak elvétve, de az sem működik. De tény hogy izgalmas.

(#3039) Weaver


Weaver
senior tag

pár percenként felugrik ez az ablak az avast-ban:

van netkapcsolat, azt írja rá, hogy nincs. de amúgy sem szeretnék ilyen fiókot megadni. amúgy regelve van a free verzió. hol tudnám ezt kikapcsolni ?

(#3040) kwzatz válasza Weaver (#3039) üzenetére


kwzatz
őstag

Ez engem is érdekelne, nálunk mindhárom gépen ez történik és rohadt idegesítő.

(#3041) blu79


blu79
addikt

sziasztok nálam is ugyanez van :

Tud rá valaki megoldást? mától csinálja ezt....

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#3042) mrszitya válasza Weaver (#3039) üzenetére


mrszitya
senior tag

Egy béna bug lesz ez. Leállt az Avast-fiókokat kezelő oldaluk/szerverük, és valamiért a sikertelen bejelentkezést a szoftver is mindenáron közli velünk. Ha újraindul az oldal, már nem lesz probléma.

(#3043) blu79 válasza blu79 (#3041) üzenetére


blu79
addikt

- sziasztok, nálam már minden ok, helyreállt a rend :D :C

(#3042) mrszitya köszi.

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#3044) zeorsdfd válasza blu79 (#3043) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

Nálam ez tűnt megoldásnak: beállítások/frissítés/részletek/betárcsázós netet használok opció bekapcs ;-)

(#3045) remekmaki válasza Milka 78 (#1251) üzenetére


remekmaki
csendes újonc

malwarebyten kivul még mik szoktak lenni ezekre a malwarekra, amik találnak is? mert pl norton jelez malwaret de avast eset nem! malwarebyte jelez de nem távolitja el. áhh végem van! :O

Inkább ma, mint soha.

(#3046) Cs1csó válasza remekmaki (#3045) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv, lehet, hogy ezek a kártékonynak jelzett dolgok pl. csak reklámoznak, vagy hasonló nem kártékony inkább idegesítő dolgot csinálnak, ezért nem jelez be minden rá, ajánlom a Hitman Pro-t az is elég sok cuccot jelez, hangsúlyozom nem biztos, hogy ezek kártékonyak a szó szorosan vett értelmében tehát nem zsarol, vagy nem csinál zombit a gépből vagy nem figyeli a billentyűleütést stb.Avast esetében érdemes lehet egy boot time vizsgálat vagy valami bootolható vírkergető futtatása valami RESCUE DISK

(#3047) anubys1984


anubys1984
aktív tag

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem.
Édesanyám gépén jelenleg free avast van, viszont panaszkodik, hogy lassú a gépe. Az ellenőrzéskor kiírja, hogy a gép teljesítményével problémák vannak, amit tudna orvosolni (párezer forint ellenében). Érdemes rá befizetni? Szóval egy user-friendy karbantartó szoftverre lenne szükség, ennek megfelel-e a fizetős avast?
Megnéztem pár külföldi oldalt és nagyon nem találtam egyetértést ajánlott karbantartót illetően.

Előre is köszönöm!

Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)

(#3048) mrszitya válasza anubys1984 (#3047) üzenetére


mrszitya
senior tag

Szia! Ne fizess ilyesmiért. Próbálj ki másik vírusirtót, és/vagy futtass le egy ingyenes CCleanert + egy töredezettség mentesítőt. Esetleg egy merevlemez csere SSD-re, ha nem túl régi a masina és van rá keret.

(#3049) petyus_


petyus_
senior tag

Sziasztok!

Tesóm gépére telepítettem nemrég avastot (free), és pár napja mindig feljön egy ablak, hogy a secureline vpn próbaidőszaka lejárt. Ki lehet ezt kapcsolni valahogy, hogy ne jöjjön fel?

(#3050) mrszitya válasza petyus_ (#3049) üzenetére


mrszitya
senior tag

Vezérlőpult / Program eltávolítása => Avast => jobbklikk, módosítás => csere => Secureline pipa ki

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.