Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:56:20

LOGOUT.hu

avast! összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3851) fcc válasza GEPESZ66 (#3850) üzenetére


fcc
aktív tag

Ott nekem, se.
Ideért a gigabit net és nem jött "csak" 500-600-al.
Letöröltem az avastot megjött a 920. Újra telepítettem megint lecsökkent. :F :Y

(#3852) Cs1csó válasza fcc (#3849) üzenetére


Cs1csó
félisten

passz nekem hulladék netem van de Avast nélkül is ugyanannyi mint vele.

(#3853) batman91


batman91
őstag

Sziasztok!

Ha lejár az Avast Free Antivirus akkor újra tudom aktiválni vagy már meg kell vennem? Mert nemsokára esedékes, lassan belépek az utolsó 30 napba. Több helyen azt olvastam, hogy csak újra kell aktiválni és megint kapok +1 évet. Ebből mennyi az igazság? A választ előre is köszi!

"A man chooses. A slave obeys." - Andrew Ryan

(#3854) Cs1csó válasza batman91 (#3853) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ingyenes, csak kattints a lehetőségre mikor feldobja hogy aktiváld újra és kész, nem tudom, hogy megy nekem egy évig nemigen megy egy rendszer hamarabb reinstallálom.

(#3855) batman91 válasza Cs1csó (#3854) üzenetére


batman91
őstag

Köszi a gyors választ. Nemsokára úgy is megtudom, hogyan működik ez az egész.

"A man chooses. A slave obeys." - Andrew Ryan

(#3856) tomaszka88


tomaszka88
aktív tag

Üdv!

Kipróbáltam az AV Is-t azóta a facebookos játékok nem indulnak el, mitől lehet ? Próbáltam már kikapcsolni a közösségi hálózatok nyomkövetését,de úgy sem.

(#3857) Cs1csó válasza tomaszka88 (#3856) üzenetére


Cs1csó
félisten

Melyik Avast van telepítve mely modulokkal? Ha a Free akkor fáj-, web, viselkedésvédelmek legyenek csak telepítve a többi bullshit. Melyik böngésző abból a legfrisebb build? Mely kiegészítők vannak próbáld meg letiltott kiegészítőkkel nem lehet nem az Avast. Nézd meg , hogy a webvédelem vagy egyéb összetevő nem e blokkolt valamit.

Állítsd be a védelmeket úgy hogy ha bármit észlel akkor ELŐSZÖR KÉRDEZZEN aztán ha adott idő alatt nem jön válasz akkor szakíts meg a kapcsolatot vagy karanténozza az adott fájlt.

(#3858) tomaszka88 válasza Cs1csó (#3857) üzenetére


tomaszka88
aktív tag

A legújabb Premium,de már uninstaláltam, és úgy sem töltötte be a játékot.

(#3859) zeusz55


zeusz55
senior tag

Sziasztok! Egy freemailos cimemre a sajat freemailos cimemmel kaptam egy emailt hogy a telefonomat megtamadta egy zsarolovirus amely az elolapi es hatlapi kameramat is kezeli es az igy keszult felveteleket szetkuldi ha nem fizetek. Samsung A3om telom van opera minivel netezek "extrem" adatbeallitassal amikor az oldalak minimalba jelennek meg. Az elkuldott leveleimben nem talaltam elkuldott ilyen levelet... hogyan tudom ellenorizni hogy valos e a fenyegetes? Illetve egy jo app a viros felfedezesere? Ez a freemail cimem szinte sose hasznalt es nincs egy telefonos apphoz sem hozzarendelve. Csak az opera bongeszon keresztul nezem neha. Koszi

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=

(#3860) Fürkésző válasza #47205632 (#3843) üzenetére


Fürkésző
tag

Szia!
A "Viselkedésvédelem modul időnként nem indul el magától" hiba nálam utoljára az Avast Free Antivirus 17.1.3394.0. (2017.02.07) verziójában nem jelentkezett Windows 7-en, több gépen. Azóta általában 10 indításból 3-4-szer kézzel kell bekapcsolni. A legújabb Avast verzióban pedig már 10-ből 7-8-szor kell kézzel bekapcsolni. Megoldást nem találtam rá, itt is érdeklődtem. Avast-nak is jeleztem a hibát hónapokkal ezelőtt; nem úgy tűnik, hogy (sikeresen) foglalkoznának a problémával.

Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!

(#3861) Cs1csó válasza zeusz55 (#3859) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ezt kamunak érzem legalább valami bizonyítékot küldenének pl. ami le tudtam fényképezni. Hagyd a fenébe persze a telefon védelmét nézd át dobj rá valamit ha nincs rajta. Az okostelós védelmi programokról nem sokat tudod de az Avast free-nek van androidos védelme tedd fel azt, vagy ha fent van akkor csinálj egy keresést.

(#3862) Pintim....


Pintim....
tag

Sziasztok, tudnatok segiteni, a VPN nem mukodik az avastnak, a csuszkat elhuzom es vissza ugrik:(

(#3863) Storms


Storms
őstag

Üdv

Itt miket érdemes és fontos bepipálni? [kép]

ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■

(#3864) Cs1csó válasza Storms (#3863) üzenetére


Cs1csó
félisten

A felső legördülőben válaszd a MINIMAL-T és akkor automatikusan csak ez a 3 lesz kijelölve:
- fájlvédelem
-webvédelem
- viselkedésvédelem

Ha van asztali levelező kliensed pl. thunderbolt stb. akkor pipáld be a levelelezésvédelmet is ha csak pl. webes fiókod van pl. gmail akkor az nem fontos.

(#3865) nemethchek19


nemethchek19
aktív tag

Sziasztok!

Avast Free Antivirus ügyében kellene egy kis segítség.

Utorrent miatt megy a port forwarding. Ebből kifolyólag amikor seedelnék, a következő üzenetet dobja ki az avast.

Hogy tudom ezt kikapcsolni? Kizárandó folyamatok közé tettem az utorrent.exe-t, de nem lett jobb.

Előre is köszi a választ.

(#3866) Cs1csó válasza nemethchek19 (#3865) üzenetére


Cs1csó
félisten

Mi van ha tényleg kártevő?

(#3867) Walter_White


Walter_White
senior tag

MEGOLDVA.... WEB védelmet teljesen ki kelett kapcsolnom....

Sziasztok! Most töltöttem le az Avastot, az ingyenes változatát, nekem bőven elég. Ismerkedem vele, viszont 1 valami nem tetszik, hogy irtózatosan fogja telepítésekkor a gépet, akár mit telepítsek... 40-50%-os CPU kihasználás csak az Avastnál... folyamatosan ellenörzi a telepítést.... Avast Service beindul és leállíthatatlan. Nos ezt szeretném kiiktatni, fusson a háttérben, de nekem ne ellenőrizzen minden telepítést... mert teljesen felesleges.. főleg nem 40-50%-os terhelés melett, és akkor erre rájön még maga a Telepítés, és ott tartok 80%- és alig tudok csinálni bármit is a gépen...
4 magos gép.

[ Szerkesztve ]

(#3868) Cs1csó válasza Walter_White (#3867) üzenetére


Cs1csó
félisten

????

Avast free web- , fájl- , viselkedésvédelem modulokkal legyen csak telepítve akár maradhat gyári beállításokon is ha így zavar akkor próbálj ki más védelmet:
-Comdo Coud AV
- Comdo IS
- AVG Free - védelemeben teljesen ugyanazt tudja mint az Avast Free ugyanis a motorháztető alatt ugyanaz a motor van mindkét termékben mivel egy a tulaj -
- 360 TSE
- Kaspersky Free

Ezeket ajánlom helyette.

(#3869) Walter_White válasza Cs1csó (#3868) üzenetére


Walter_White
senior tag

csak ezekkel telepítettem, és ebből a webvédelmet offolnom kellett.... Telepítésnél és letöltésnél úgy eszi a procit a szervíz szolgáltatása hogy ilyet még nem láttam :(

[ Szerkesztve ]

(#3870) Cs1csó válasza Walter_White (#3869) üzenetére


Cs1csó
félisten

A profilodban szereplő gépen használod? Nekem nem tűnt fel, nem érzem lassúnak. Az SSL szűrést szoktam kikapcsolni de az érzékenységet is maxra veszem.

(#3871) Walter_White válasza Cs1csó (#3870) üzenetére


Walter_White
senior tag

X470 Taichi - Ryzen 3 2200G. Telepítettem és eléggé akadozott a Windows... ránézek az eszközkezelőre és a proci masszívan 86%-on pörög, sorrendbe állítottam és az Avast tartotta 40-50%-on csak a procit..
ha megálítottam a telepítést rögtön 0-1-2%-on ment a szervízszolgáltatás, ahogy elindítottam a telepítést vagy a letöltést, rögtön felugrott a procikihasználtság... kikapcsoltam a fájlvédelmet, nem szünt a probléma, kikapcsoltam a viselkedésvédelmet, semmi.. ugyhogy ezeket visszakapcsoltam, és végezetül jött a webvédelem, na azt ahogy lekapcsoltam rögtön fellélegezhetett a proci. És az az érdekes hogy a webvédelmen belül bármit kikapcsolhattam nem reagált, csak ha globálisan kilőttem a webvédelmet. Furcsa, de most annyi baj legyen, ez a legkevesebb, (nem járok olyan kétes oldalakra..) csak furcsáltam.

(#3872) Cs1csó válasza Walter_White (#3871) üzenetére


Cs1csó
félisten

Te tudod, de mit csinálsz gyakrabban, netezel vagy telepítesz? Én nem kapcsolnám ki vagy legalábbis a telepítés után visszakapcsolnám.

(#3873) kranazoli


kranazoli
senior tag

Hali!

Rég használtam Avast-ot. Most újra visszatértem(nék)... 180 fokos változás nem történt, ez jó.
Free verzió.

Lehet az Avast-al olyat, hogy pl. egy keygen-t (tök mind1, hogy mi az) úgy tenni kizárásba, hogy bárhova másolom az EXE fájlt, vagy épp csomagolom ki az EXE-t tartalmazó RAR, vagy ZIP fájlt azt újra már ne érzékelje, hogy "vírus".

Nem tudom mennyire volt érthető.

Ergó, addig OK, hogy full path-al kizárások közé teszem. De pl. lemásolom Desktop-ra és ott se kelljen patkolgatni. Amolyan globális kizárás. Ez szerintem egy nagyon jó fícsör lenne, de kétlem, hogy tud ilyet az Avast. (de lehet egyéb vírusnyalogatók sem)

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64

(#3874) Cs1csó válasza kranazoli (#3873) üzenetére


Cs1csó
félisten

Úgy látom nem az útvonal szükséges.

(#3875) Bo Nyo


Bo Nyo
újonc

Úgy tűnik a szöveges rész lemaradt, vagy nem látom:

Szervusztok!
Segítsetek nekem, nagyon köszönöm.

Revo Uninstaller Pro-val rendszeresen takarítom a gépet, mégis ezt írta ki a Free Avast:
-Rendszerszemét:
-8 GB,
-lassító programok 12,
-hibás beállításkulcsok: 187.
Oda írta a megoldást, amiket egyenként meg is megnyitottam, lementettem, de mivel csak felhasználó vagyok 0 vagy majdnem ennyi tudással, nem tudom hogy tudnám ezeket az adatokat törölni vagy ilyesmi. Hogy kezdjek bele?
-Pl. több oldalnyi hibás beállításkulcsot is lementettem 187-et, azt sem tudom, hol találom
Meg még ezt: módosítsa a a rendszerbeállításokat számítógépe sebességének növelése éljából

Közben persze az Avast megvételre ajánlja magát. :)

Amúgy nincs probléma a gépemmel, de csak izgat a 8 GB állítólagos szemét!

[ Szerkesztve ]

(#3876) Weaver


Weaver
senior tag

Avast 18.7.2354

[link]

(#3877) Cs1csó válasza Bo Nyo (#3875) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az Avast free kiváló kergető, pont most jelent meg a legfrissebb verziója szerintem csináld azt hogy az Avast eltávolító segédprogram segítségével távolítsd el a programot ezután töltsd le a legfrissebb verziót DE a telepítés elején csak ezt a 3(+1) modult telepítsd ezek legyenek csak bepipálva: FÁJLVÉDELEM, WEBVÉDELEM, VISELKEDÉSVÉDELEM és ha van asztali levelező kliensed akkor a LEVELEZÉSVÉDELEM modult.

Ezután nem fog ilyen hülyeségekkel zaklatni.

(#3878) Headbang


Headbang
aktív tag

Sziasztok

Évek óta használom az Avast Freet az általatok is ajánlott modulokkal (Feleslegesen terhelő, modulokat én is kikapcsolom) illetve én használom Online Securityt addont is. +Heti 1x Malwarbytes ellenőrzést futtatok, biztos, ami biztos.

Chrome böngészőről Operára váltanék, mert egyre kevésbé szimpatikus a Google adatgyűjtési politikája.

A kérdés az lenne hogy ugyan olyan biztonsággal együttműködik az Avast az Operával mint a Chrommal?

Mivel pl. a web vèdelem modulban nincs Oprea böngésző pipálási lehetőség a script védelmeknél. Vagy ez csak marketing?

Köszi.

(#3879) Cs1csó válasza Headbang (#3878) üzenetére


Cs1csó
félisten

Passz, nem tudom, de ha váltasz tedd fel - ha eddig nem lett volna - az UBLOCK ORIGIN-t. A kártékony, adathalász oldalaktól és a reklámoktól is véd.

Amúgy szerintem az Opera-val is elboldogul hiszen az is csak egy átszkinezett Chrome.

(#3880) GEPESZ66 válasza Cs1csó (#3879) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Tavaly 1 évig használtam az Avast IS-t, s elégedett voltam vele!
Most a Bitdefender TS-t próbálgatom, talán még jobban tetszik.
Az F-Secure is szimpatikus, csak ugye ott a beállítás lehetősége minimális.

(#3881) Headbang válasza Cs1csó (#3879) üzenetére


Headbang
aktív tag

Köszi a tippet, de ott az Avast Online Security addon az adathalászat ellen. Mondjuk az nem blokkol reklámot.
Illetve ez kevesebb erőforrást is igényel?

(#3882) Cs1csó válasza Headbang (#3881) üzenetére


Cs1csó
félisten

Azt a kiegészítőt akár hanyagolhatod is az UBO-ban jó adathalász szűrők vannak. Erőforrásban az UBO verhetetlen, veri az Adblock-ot és az Adguard-ot is szerintem mivel sokrétűbb ezért az Avast kiegészítőjét is veri aminek ugye nagyon limitált funkciója és képességei vannak.

[ Szerkesztve ]

(#3883) bagyulajuve


bagyulajuve
addikt

avast internet security-m van.
ki lehet kapcsolni, azt hogy egyetlen egy weboldalra ne tudjon menni (megszakítja a kapcsolatot, mert valami veszélyt érzékel) ? - eddig simán tudtam menni arra az oldalra

[ Szerkesztve ]

Resistencia eterna

(#3884) Snooker válasza bagyulajuve (#3883) üzenetére


Snooker
senior tag

Pish vírust ír?

(#3885) bagyulajuve válasza Snooker (#3884) üzenetére


bagyulajuve
addikt

igen :F

Resistencia eterna

(#3886) Snooker válasza bagyulajuve (#3885) üzenetére


Snooker
senior tag

Nekem is. Meg még rajtam kívül minimum 2 embernek (egy másik fórumon olvastam). Egyébként Avira nem jelzi be azt a honlapot.

pish virus. Nem tudom mennyire kellene komolyan vennünk az üzenetet.

[ Szerkesztve ]

(#3887) bagyulajuve válasza Snooker (#3886) üzenetére


bagyulajuve
addikt

hmm, hát nagyon nem akarom lecserélni az avast-ot, ha már megvettem

Resistencia eterna

(#3888) Snooker válasza bagyulajuve (#3887) üzenetére


Snooker
senior tag

Szóval te akkor komolytalannak tartod az üzenetet?

(#3889) bagyulajuve válasza Snooker (#3888) üzenetére


bagyulajuve
addikt

egyelőre nem tudom mit gondoljak, alacsony szintűre írta a veszélyt

Resistencia eterna

(#3890) tsar válasza bagyulajuve (#3889) üzenetére


tsar
aktív tag

Nekem két oldalt blokkol. :(
Itt találtam még infót: [link]
A legutolsó 181022-10-es frissítés óta van ez.

(#3891) Cs1csó válasza bagyulajuve (#3883) üzenetére


Cs1csó
félisten

nCore?

(#3892) Snooker


Snooker
senior tag

Nekem már nincs gond.

(#3893) tsar válasza Cs1csó (#3891) üzenetére


tsar
aktív tag

Meg a Volvo WiW fórum belépés.
De a mai 181023-0 frissítéssel megszűnt. :)

(#3894) Cs1csó válasza tsar (#3893) üzenetére


Cs1csó
félisten

A HTTPS szűrés kikapcsolásával megoldódott, az inkább bezavar mint hogy használjon.

(#3895) bagyulajuve


bagyulajuve
addikt

elmúlt :DDD

Resistencia eterna

(#3896) batman91 válasza Cs1csó (#3854) üzenetére


batman91
őstag

Helló! Pontosan így történt ahogyan leírtad. Most ez előbb aktiváltam újra.

"A man chooses. A slave obeys." - Andrew Ryan

(#3897) Weaver


Weaver
senior tag

Avast 18.8.2356
[link]

(#3898) Cs1csó válasza Weaver (#3897) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem sietted el :))

NEW Version: 18.8.2356
« Dátum: November 15, 2018, 05:28:48 pm »

Megjegyzem egyre jobb lesz, ahogy kalapálják.

[ Szerkesztve ]

(#3899) Weaver válasza Cs1csó (#3898) üzenetére


Weaver
senior tag

erre mondják, hogy jobb később, mint soha! :)
időnként ránézek az avast fórumra, aztán ha virít új verzió jöhet a link.

amúgy azokkal a beállításokkal, amiket javasoltál, nagyon hasznos és hatékony lett az avast. így már nem lassítja a rendszert, ezalatt főleg a böngészést értem. szóval a lényeg, hogy mégegyszer köszi.

[ Szerkesztve ]

(#3900) Cs1csó válasza Weaver (#3899) üzenetére


Cs1csó
félisten

Megint tettem egy kis kalandozást a Kaspersky Free világában és egyértelműen az Avast free mellett a LEGJOBB ingyenes alternatíva, persze pár dolog nem tetszett:
- a frissítéskeresés és a frissítés maga néha elég érdekes, lassú stb.
- fölöslegesen telepíti a Kaspersky Secure Conneciton VPN cuccot ami fizetős szerencsére külön program tehát az első újraindítás után gyaulni is kell, jobb lenne ha már telepíteni SEM kellene
- bekapcsolás után az első "géphez érés" egér megmozgatása stb. egyből kilövi magasra a CPU fogyasztást majd visszaáll és néha ezen kívül is elég hektikus
- van egy a Firefox-ból kiírthatatlan böngészőbővítménye egy szürke pajsz (miért nem zöld, mint ha inaktív lenne?) letiltani le lehet és chrome-ból törölni is de FF-ből nem.

Ment vissza az Avast Free, ha az AvastUI.exe-t a tűzfalban tiltom akkor nem is lesz reklám se a program főablakában alul se máshogy (felugró stb.)

DE egyértelműen ajánlott cucc. Igazság szerint nincs másik olyan ingyenes alternatíva amit BÁTRAN ajánlanék az Avast Free-vel szemben.
HANGSÚLYOZOM: több szempont - legalább 10 - együttes mérlegelése alapján hoztam meg ezt a döntést, tehát lehetséges mind a 10 pont tekintetében van JOBB az Avast Free-nél de ha szembeállítom bármelyik védelemmel a teljes 10 pont tekintetében akkor mind elvérzik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.