Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:56:20

LOGOUT.hu

avast! összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3151) Jack Oneill válasza Cs1csó (#3150) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Értem, köszönöm a választ. Ahogy láttam, az automata javítás is tud karanténozni.
A technológia egybegyúrása nem butaság. Gondoljunk csak a német G-Data vírusirtóra, abban két vírusirtó motor dolgozik pl. De majd úgyis többet tudunk az ősz közeledtével :)

[ Szerkesztve ]

(#3152) Boond válasza Boond (#3148) üzenetére


Boond
addikt

Hát nincs nagy aktivitás...

Esetleg tudja valaki hol lehet változtatni az elérési utakon?

⭐K&H bank Ajánlással ⭐50.000 ft forint számlanyitási akció. ⭐Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, ⭐6000 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et) Kérd PM-ben.

(#3153) Cs1csó válasza Boond (#3152) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv érdemben én sem tudok tanácsot adni de az SSD azért van hogy használd, ha ezek a helyükön maradnak attól is csak fürgébb lesz a vírkergető. Az SSD élettartamát nem az avast ilyen összetevői fogják megrövidíteni. Esetleges megnyugtatásodra érdemes a feladatkezelőben is megnézni hogy adott időben v. idő alatt melyik aza folyamat ami a legtöbb írást végzi az SSD-n. Lehet, hogy itt az derül ki, hogy az AVAST elhanyagolható írást végez.

(#3154) C. s.


C. s.
addikt

Sziasztok!

Mi volt az Avast előző verziószáma? És honnan tudom azt letölteni? A legbiztosabb egy offline telepítő volna.

[ Szerkesztve ]

(#3155) Boond válasza Cs1csó (#3153) üzenetére


Boond
addikt

Azért egy böngésző elég sok szart letölt, képek, videók, egyéb "marhaságok", sok kis fájlocska, ami azért a cellák élettartamát nagyban csökkentheti, nem véletlenül van cikk arról, hogy a böngésző gyorsítótárat át kell irányítani, rendes hdd-re.

"érdemes a feladatkezelőben is megnézni hogy adott időben v. idő alatt melyik aza folyamat ami a legtöbb írást végzi az SSD-n."
ezt hol lehet pontosan megnézni?

⭐K&H bank Ajánlással ⭐50.000 ft forint számlanyitási akció. ⭐Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, ⭐6000 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et) Kérd PM-ben.

(#3156) Weaver válasza C. s. (#3154) üzenetére


Weaver
senior tag

letöltés (free): [link]

feltételezem a lehető legújabb a letölthető. 2016.v12.1.2272.

(#3157) C. s. válasza Weaver (#3156) üzenetére


C. s.
addikt

Köszönöm, de sajnos a legfrissebb verzió nem működik normálisan nálam. Ezért keresem az előzőt, ami talán egy fokkal jobb megoldás, mint lekapcsolt Avasttal netezni. :O

(#3158) LamerGyuri válasza Boond (#3155) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Ha lehet, akkor ezt a Flash SSD topikban folytasd, mert úgy látom, elég nagy a köd: pont olyanokat akarsz újra ráerőszakolni a rendszeredre, amik miatt az ember lecseréli a hagyományos merevlemezt.
Ajánlott a témaindító hozzászólás elolvasása.

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#3159) Boond válasza LamerGyuri (#3158) üzenetére


Boond
addikt

Biztos, hogy nagy a köd, amikor itt és más tech fórumon írták cikkbe de jól van... te biztos okosabb vagy :)

"Tapasztalataink szerint a böngészési előzmények áthelyezése merevlemezre vagy RAM-diskre valóban megfontolandó, mert a böngészés közben rengeteg miniatűr kis fájlocska töltődik le a gépre melyek egy nap alatt elérhetik akár az 1 GB-os mennyiséget is (aktivitástól függően), és ezek szinte 100%-ban kis fájlok, tehát erősen rövidíthetik az SSD élettartamát."

"Amikor böngészünk számtalan és a későbbiekben haszontalan ideiglenes internet fájl keletkezik, melyek nagyon apró méretűek, ám igen tetemes mennyiségben fordulnak elő. Az SSD -k a kis méretű állományokra pedig elég érzékenyek. A legjobb tehát ha megszabadulunk tőlük. Persze csak akkor tudjuk ezt meglépni ha van legalább egy HDD-nk a gépbe építve a csúcstechnika mellé"

Azonkívül, hol lenne ésszerűbb feltenni, mint a saját topicjában? De valahogy itt még sincs olyan aktivitás, mint amire számítana az ember, nem csak ebben a topicban.

https://logout.hu/cikk/kingston_ssdnow_v100_sv100s2_64g/bongeszok_gyorsitotaranak_athelyezese_i.html

http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/windows_beallitasok.html

⭐K&H bank Ajánlással ⭐50.000 ft forint számlanyitási akció. ⭐Revolut meghívó linkemen keresztüli regisztráció esetén, ⭐6000 ft-ot ajánlok fel, a meghívott félnek - vagyis Neked. (ha érdekel, írj pm-et) Kérd PM-ben.

(#3160) LamerGyuri válasza Boond (#3159) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Bánom is én, hogy mit csinálsz :) Én azért veszek egy eszközt, hogy használjam.
De nehogy azt mond már nekem, hogy akár a garanciaidő alatt, akár utána sima böngészéssel, víruskeresővel meg egy-két lemezre írkáló progival képes vagy elérni azt több 10 TB-s korlátot, amitől tönkremegy egy ssd. Jellemzően eddig mindenkinek a vezérlő ment tönkre, anélkül meg hiába vannak a "megkímélt" celláid, sütheted.

Amúgy meg ha itt nem kapsz választ, bátran írj az Avast supportnak a honlapjukon; elég hamar szoktak válaszolni.

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#3161) Jack Oneill


Jack Oneill
veterán

Az aktív védelem testreszabásaiban, a speciális résznél nektek sincs bepipálva a ,,Ne vizsgálja a hitelesített rendszer dll-eket" rész ? Ez mit takar pontosan? Bepipáljam?

(#3162) Jack Oneill válasza Jack Oneill (#3161) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Bocsánat, buta kérdés volt :D Most olvasom még egyszer, figyelmesebben. Pont, hogy az a jó, ha nincs bepipálva, mert így a rendszer fájlokat is vizsgálja.

(#3163) zeorsdfd válasza Boond (#3159) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

Kedves Boond, jól gondolkodsz és az is jó, hogy utánanézel a dolgoknak. Egy dolog viszont elkerülte a figyelmed: az általad idézett cikk dátuma!
Röviden, ma már minden másképp van, mint 5 éve. SSD-re bátran mehet minden, ami napi szinten bármilyen lemezműveletet okoz.

(#3164) DrTechnoid


DrTechnoid
őstag

Helló, az fogadott gépindítás után hogy az avast nem fut. A Pro verzió van meg, eredeti, nem keygenes okosság. Az ikonja most piros x-es, és hiába nyomom neki hogy induljon, nem változik semmi,kicsit ijesztő, mit ne mondjak. Gép restart is megvolt 2szer is.Ha valaki tudja hogyan tudnám indításra bírni , kérem ossza meg velem.

[ Szerkesztve ]

http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/

(#3165) ƵøŁĭ válasza DrTechnoid (#3164) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Eltávolító segédprogram Vagy javítod a saját telepítőjével .

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#3166) DrTechnoid válasza ƵøŁĭ (#3165) üzenetére


DrTechnoid
őstag

Semelyik nem segített, még mindig ez a hibaüzenet :
Unexpected Error
An unexpected error occurred on the server, we are working on the solution.

http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/

(#3167) Cs1csó válasza DrTechnoid (#3166) üzenetére


Cs1csó
félisten

A saját eltávolítójával csökkentett módban történő eltávolítással majd újratelepítés és még mindig rossz?

(#3168) C. s. válasza DrTechnoid (#3166) üzenetére


C. s.
addikt

"An unexpected error occurred on the server..."

Nem a szerver miatt állt le? Már javítják a hibát.

(#3169) DrTechnoid válasza C. s. (#3168) üzenetére


DrTechnoid
őstag

Időközben megjavult, a repair + restart megoldotta végülis. Annyi volt hogy az Avasttól kapott pro kulcsot hozzá kellett adnom mégegyszer a futó progihoz , mert repair után avast free lett a pro-ból

http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/

(#3170) C. s. válasza DrTechnoid (#3169) üzenetére


C. s.
addikt

Örülök, hogy megoldódott!

(#3171) Jack Oneill


Jack Oneill
veterán

Sziasztok!
Valakinek volt már olyan, hogy nem indult el a játék és az avasthoz volt köze? A következő történt. El akarom indítani a jatekot (witcher 3) nem történik semmi. (Közben a futó folyamatoknál megy a witcher 3) Aztán letiltom az avastot, megy rendesen a játék. Belenézek az avast beállításaiba, és látom, hogy az aktív védelemnél nekem be van pipálva a minden fájl vizsgálata megnyitáskor és minden fájl vizsgálata íráskor. Na onnan kivettem a pipát, azóta megy a játék rendesen. Ezzel, hogy onnan kivettem a pipát, csináltam valami rosszat?

(#3172) C. s. válasza Jack Oneill (#3171) üzenetére


C. s.
addikt

Szia!

Nálam ott alapból nincs pipa, nem azért, mert kivettem. Valamikor bekapcsolhattad vagy szigorúbbra állítottad a védelmed, mint ahogy alapból volt és az kapcsolta be. Normális esetben nem indokolt tudtommal, de javítson ki valaki, ha tévedek!

(#3173) Jack Oneill válasza C. s. (#3172) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Igazad van. Regebben en kapcsoltam azt be. De az felesleges szerintem. Egyebkent en tobb evnyi AVG hasznalat utan tertem at most Avastra. Gondoltam,kiprobalom. Nem semmi,milyen reszletesen testre lehet szabni.

(#3174) C. s. válasza Jack Oneill (#3173) üzenetére


C. s.
addikt

Általában elégedett vagyok az Avasttal, de mostanában kikészít. Valószínűleg valami egyedi gubanc, mert más nem panaszkodik.

Megkérdezhetem, miért kerestél mást az AVG helyett?
Csak puhatolózom, érik a váltás nálam is, ha nem találok más megoldást.

(#3175) Jack Oneill válasza C. s. (#3174) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Semmi bajom nem volt az AVG-vel. Tobb evig vedte a gepemet es blokkolt is rendesen. Max a gepigenye magasabb,mint az avastnak. Aztan olvastam,hogy az avast felvasarolja az avg-t. Tudom,ez nem azt jelenti,hogy megszunne,de a hir hallatan azt gondoltam,most meg jobban megerosodik az avast,esetleg magaba ovasztja az avg technologiajat (G-Data is ketto motort hasznal). Ezert gondoltam,kiprobalom az avastot. Egyebkent a teszteket megnezve mindenhol az avast szerepel picit jobban az avg-vel szemben. Korulbelul ennyi a valtas oka :) Aztan ki tudja,mi lesz rank felhasznalokra nezve a felvasarlas kovetkezmenye...

[ Szerkesztve ]

(#3176) Jack Oneill


Jack Oneill
veterán

Az elso pozitiv benyomas ma megvolt az avasttal kapcsolatban. Laptopra feltettem,amin elotte avira volt. Lefutattam az avirat,semmit nem talalt. Aztan avast fel,lefuttatom es lass csodat, egy rejtett rootkitet talalt, magas besorolassal. Hozzateszem a gep,elotte eleg furan mukodott. Azota tokeletes.

(#3177) C. s. válasza Jack Oneill (#3175) üzenetére


C. s.
addikt

Köszönöm a választ és örülök a sikeres "vadászatnak"! :)

(#3178) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Hi all,

we are happy to announce new version of AVAST Antivirus (build number 12.2.2276). This is a second release of the NITRO Update.
It's for these products: Free Antivirus, Pro Antivirus, Internet Security and Premier.
In this release, we finished some long-going internal projects (e.g. improvements in the licensing system and registration to the Windows Security Center) and fixed many bugs.
We stopped using the year in product name, as we will be releasing new versions in monthly cycles.

What's new:

+ Regular monthly program updates - automatic and silent, configurable via Settings

+ Fully compatible with Windows 10 Anniversary Update

+ The new Components menu in program Settings - an easier way to control which components are installed and running

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#3179) Weaver válasza ƵøŁĭ (#3178) üzenetére


Weaver
senior tag

thx.

letöltés (Avast 12.2.2276 Beta)
[link]

(#3180) Jack Oneill válasza ƵøŁĭ (#3178) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Frissites utan a chrome bovitmenyeknel is megjelent az uj online kiegeszito. De BETA es raadasul igy mar 2 db bovitmeny lett. Nem irja felul a regit? Azt manualisan kell mindig letorolni?

[ Szerkesztve ]

(#3181) ƵøŁĭ válasza Jack Oneill (#3180) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Ez már stabil verzió nem beta. A bővítmények frissülnek maguktól .

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#3182) Cs1csó válasza Jack Oneill (#3180) üzenetére


Cs1csó
félisten

2 bővítmény is van az egyik a sima védelem a másik meg valami online bankolásos biztonság dolog.

(#3183) Jack Oneill válasza ƵøŁĭ (#3181) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Akárhogy olvasom, BETA. Lehet, hogy csak elírás? Elég zavaró, hogy kettő lett, és ráadásul többször összeakadtak már.

(#3184) Jack Oneill


Jack Oneill
veterán

[kép]

Itt egy kép róla.

(#3185) ƵøŁĭ válasza Jack Oneill (#3183) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Itt a stabil verzió . Távolítsd el a gépről majd futtasd a Ccleaner-t és telepítsd fel az új telepítővel .

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#3186) Jack Oneill válasza ƵøŁĭ (#3185) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Várjál! Maga a vírusírtó program nem BETA, az lefrissült, rendben, magától. Csak a chrome-ban jelent meg még egy bővítmény.

(#3187) Jack Oneill


Jack Oneill
veterán

Most nézem, belekerült egy biztonságos DNS funkció a programba. Valaki rájött, miért lett kettő db kiegészítő? :) Vagy ez csak nálam lett?

(#3188) Cs1csó


Cs1csó
félisten

Üdv, ki tudja, hogy ez az "OTTHONI HÁLÓZATI BIZTONSÁG" pontosan mit is csinál? (a klasszikus módi hogy ha pl. a jelszavam - 123456 - akkor ezt jelzi hogy gyenge) vagy ennél többet is tud és ha igen mit?

(#3189) Jack Oneill válasza Cs1csó (#3188) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Elvileg felderiti az otthoni halozatod gyengesegeit. Routered gyenge jelszavara jelez,ismerosnel is jelzett ra. Elvileg az illetekteleneket is jelzi,de a gyakorlatban ki tudja :D

(#3190) ƵøŁĭ válasza Jack Oneill (#3186) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Ja . :) Töröld a Beta-t és hagyd meg a stabil plugint . Új verzió esetén úgyis frissül .
Avast Online Security 11.1.0.955
Avast SafePrice 12.0.81

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#3191) Jack Oneill válasza ƵøŁĭ (#3190) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Rendben, köszönöm :) Bár hozzáteszem, katasztrófa az avast frissítési rendszere. AVG-nél ilyen nem volt. 3 gépen vizsgáltam meg, mi történik, miután lefrissül a vírusírtó. Mind három gépen más kiegészítők jelentek meg, ami a másikon nem. pl a biztonságos DNS miért jelent meg nálam, és a másik gépen nem? A save prices kiegészítő nekem nem jelent meg, de a másik gépen igen. Szóval ez szerintem elég gáz.

(#3192) Jack Oneill


Jack Oneill
veterán

Na újabb dolog. Az ingyenes verzióban nálam van tűzfal. Működik, és nem a fizetős verzió jött le, tuti, ez az ingyenes.

(#3193) Cs1csó válasza Jack Oneill (#3189) üzenetére


Cs1csó
félisten

Köszi akkor amit gondoltam, néha rálesek a LAN, WLAN kapcsolatokra és kész. Gondolkodtam a MAC szűrés beállításán. Ezek a böngészőkiegészítők még nem győztek meg a honlap reputációra ott a WOT egyébre meg az ublock origin ami elvileg káros dogokat is megfog.

(#3194) Jack Oneill


Jack Oneill
veterán

Kedves fórumtársak, én kb 2 hét használat után idegileg kezdek kikészülni ettől a programtól. Szerintem ez szenilis vírusirtó. Megfogadtam a tanácsot, mivel kettő online bővítmény (egy sima és egy BÉTA) jelent meg, illetve működött a tűzfal (ami csak a fizetősben van) letöröltem a programot, majd újratelepítettem. Szépen megújult a telepítő, de ez mit sem ér, ha beállítom benne, mi kell, mi nem és ennek ellenére nincs benne az, amit kértem. Bejelöltem az online bővítményt...de sehol nincs, nem jelenik meg a böngészőben. A biztonságos DNS funkció szintén eltűnt. Gyerekek...ez így nagyon gáz. Még pár napig fent hagyom, de meg fogok válni ettől szerintem. Jön majd egy következő frissítés, ami megint megzavarja a programot és össze-vissza fognak megjelenni a kiegészítők hozzá? Ja és ha már frissítés. Szarik frissülni a program magától, hiába van automatikusra állítva. Sajnálom, ha ilyen negatív vagyok, pedig tetszene az avast.

[ Szerkesztve ]

(#3195) Cs1csó válasza Jack Oneill (#3194) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az utóbbi idők legstabilabb verziói, a frissítés pedig folyamatos. Megnyitod az avast felhasználói felületét ott a beállítások ikonra katt -majd bal oldalt a katt a frissítés-re és ott jobbra felül a vírusdefiníciók alatta pedig a progam és a dátum mikor voltak ezek frissítve.
Eltávolításra pedig ajánlott a saját eltávolítója ami csökkentett módban történő újraindítás után törli le és ezután - talán az ezutáni újraindítás után még egy kis takarítás és utána még egy restart majd mehet fel az új. Amennyiben ezek után is van anomália akkor hanygold de ha ezeket nem csináltad meg addig nem kell feladni(érdemes a avast újratelepítése előtt a böngészőbővítményeket is törölni.

[ Szerkesztve ]

(#3196) Jack Oneill válasza Cs1csó (#3195) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Megvolt minden. A beállításokat már szinte fejből tudom, mert mindig, minden program beállításait tüzetesen átnézem :D Amúgy nem egyedi az eset. Az avast angol fórumán elég nagy a hőzöngés a legutóbbi frissítés óta. Sokaknak szintén magától bukkantak fel BÉTA funkciók a programban. Még nem adom fel :D

(#3197) Cs1csó válasza Jack Oneill (#3196) üzenetére


Cs1csó
félisten

Akkor én megúsztam, idáig, két gépen is végitoltam hiba nélkül, 2x-is a második már tiszta rendszerre lett feltéve.

(#3198) Jack Oneill válasza Cs1csó (#3197) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Akkor búcsúzom tőletek. Ennyi bajom még vírusirtóval soha nem volt. Most már a teljes program nem hajlandó működni, bármit csinálok és akárhányszor telepítem újra, nincs védelem felirat fogad. Elég volt belőle. Ráadásul most bármit állítok be a beállításokban, azt nem jegyzi meg, a következő induláskor már nem az van beállítva.

[kép]

Már telepítem is az AVG-t újból, azzal több évig semmi bajom nem volt. Üdv mindenkinek, köszönöm az eddigi segítséget is.

(#3199) Jack Oneill válasza Jack Oneill (#3198) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Most olvasom,hogy globalis problema volt ejjel mindenkinel. Dolgoznak a javitason. Majd leellenorzom mindjart :D

(#3200) Cs1csó válasza Jack Oneill (#3199) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nála pont - RESPECT - Megkövetlek ma reggel nálam is behalt. :)

Az ilyeneket jó hírnek veszem mert így tudom "nem az én készülékemben van a hiba"

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.