Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:56:20

LOGOUT.hu

avast! összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3051) #16695808


#16695808
törölt tag

pro-m van , de miért van az hogy a programból a hosszabbítás az áruháznál 7690 Ft 1pc 1 év? míg eddig mindig úgy vásároltam hogy töröltem a pró-t és felraktam a free-t és azon belül indítottam a vásárlást így mindig 50%-os volt a kedvezmény azaz 5490 Ft. miért nem lehet normálisan hosszabbítani miért drágább a hosszabbítás??? miért ilyen kényelmetlen a hűséges vásárlónak a kedvezményes "hosszabbítás"?

(#3052) pibácsi


pibácsi
senior tag

Tisztelt Blogtársak!
Van egy gondom az AVAST-nál. Azt figyeltem meg, hogy szép lassan növekszik a helyfoglalása. Van egy vps_32-11ba.vpx nevezetű fájl, ami jelenleg 258 MB. Ez mi akar lenni? Ez korábban nem volt ilyen "kövér". Vagy van-e még valami, ami növeli az AVAST területét? Én erre gyanakszom. Van egy érthető növekmény, amikor is a frissítés kétszer szerepel - az új bejön és még a régi is ott van. (270MB), de ez eltűnik, vagy ki lehet törölni, ha nem kell. Ezt a bizonyos VPX fájlt nem lehet törölni onnan?
Ez azért is érdekes, mivel Backup mentést szoktam alkalmazni és pl. mentéskor, amikor minden tiszta 32.6 GB- szabad területet mérek, de visszaállításkor - amikor minden C-re vonatkozó adatot a mentési időre állít vissza - már csak 32.3GB-ot úgy, hogy már a frissítést kitöröltem (270MB) és az adatok alapján az AVAST mégis nagyobb, mint amikor a mentést csináltam. Ez a 258MB növekmény esetleg ezt megmagyarázná.
Lehet, hogy ezt minden frissítéskor növeli?
Várnám válaszotokat.

Üdv. Pibácsi

(#3053) remekmaki válasza wolfman (#3014) üzenetére


remekmaki
csendes újonc

Az avast 2015 óta vesztes szoftver.
Vizsgáltam mit ér a trójai védelme, és hát semmit!

Tűzfala is vicc, ami be akarna térni, betér!

Két dolgotól véd, behatoló kód és javascript hibák. Kaspersky slussz más nem kell!
avast malwarebyteval van egy szinten, vmiért népszerű, de koránt sem tud annyit, ahogyan ezt kedveltetik.

Inkább ma, mint soha.

(#3054) Cs1csó válasza remekmaki (#3053) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv, ezeket az állításokat tesztekkel is alá tudod támasztani, pl. melyik programot engedte át azóta javították e vagyis felismeri e stb.? Azt sem tartom túl korrektnek hogy alternatívaként csak egy - FIZETŐS - védelmi szoftvert emelsz ki.

(#3055) zeorsdfd válasza Cs1csó (#3054) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

Ne etesd a trollt;-)
Inkább figyeld az av-comparatives.org -ot. Annál megbízhatóbban és több szempontot figyelembe véve, úgyse fogja senki megmondani melyik a legjobb.
Az Avast teljesen rendben van, ha ingyenes, nem gépterhelő, és megbízható vírusirtót akar az ember. + "csendes" módja is van.

[ Szerkesztve ]

(#3056) Cs1csó


Cs1csó
félisten

Mennyire igazad van :)

(#3057) sedo


sedo
tag

Sziasztok!

Avast free verzión szoktatok/érdemes állítani valamit, vagy defaulton célszerű használni?

(#3058) Cs1csó válasza sedo (#3057) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv, igen érdemes:
- beállítások - megerősített üzemmód engedélyezése - közepes - legalább - tesztelheted az agresszívet de kicsit odafigyelőbb géphasználatnál nem biztos hogy szükséges.
- beállítások - aktív védelmek - fájlrendszervédelem - testreszabás - érzékenység - gyanús viselkedés hips - legalább közepesre érdemes felvenni ha nem is maxra
- fájlrendszer - testreszabás - műveletek - itta a vírus - pup - gyanús találatoknál - én beállítottam ha jól tuodm automatikus javításról -KÉRDÉS -majd KARANTÉNBA mozgatásra a sorrendet - azért jobb ha tudom mit akar törölni, javítani stb. lehet, hogy fals - valami régi progi stb.

plusz telepítésnél érdemes egy két dolgot kivenni ezekben a takarító cuccukban nem nagy a bizodalmam erre a jobb a ccleaner stb.

(#3059) sedo válasza Cs1csó (#3058) üzenetére


sedo
tag

Köszi, pont ilyen beállításokra gondoltam :) Később kipróbálom őket.

Nem tudom, hogy van-e már erről összefoglaló, de hasznos lenne tudni, hogy installkor pontosan (de legalább nagyjából) mi mire való. Van, ami többé-kevésbé nyilvánvaló, de van, amit én ránézésre nem tudtam/tudok. Kérlek javítsatok ki, ha alább is helytelen valami.

- Levelezés védelem: MS Outlook beépülő
- Programfrissítő: ellenőrzi, hogy a gépre telepített programok közül melyik nem up-to-date, és nyaggat, hogy frissítsd
- Távoli segítségnyújtás: ~TeamViewer
- SecureLine: VPN, de próbaidő után fizetős
- Cleanup: ~CCleaner, teljes funkció fizetős
- Rescue Disk: ~bootolható rescue disk készítő
- Böngésző takarító: nincs vele tapasztalatom
- Asztali minialkalmazás: ?
- Otthoni hálózati biztonság: otthoni hálózat, router biztonsági beállításainak ellenőrzése, próbaidő után fizetős
- Jelszavak: jelszókezelő, ~LastPass

Ezek közül én végül az Otthoni hálózati biztonság-ot illetve a Cleanup-ot tettem fel, de egyik sem nyújt semmi különöset, fizetni így nekem nem éri meg értük, szóval hamarosan le is szedem majd őket.

Marad tehát a Fájlvédelem, Webvédelem, Böngésző védelem.

(#3060) zeorsdfd válasza sedo (#3059) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

Pontosan ezeket használom én is, illetve, a komponensválasztó ablakban le kell kicsit görgetni és ott van még a "programfrissítő", na ezt is be szoktam pipálni még.

(#3061) Cs1csó válasza sedo (#3059) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem szeretem ezeket a mármár bloatware kiegészítőket melyek vagy nem teljesértékűek vagy van helyettük jobb/teljes/ingyenes alternatíva. MInd ingyenes mind fizetős oldalon vannak még olyan plusz szolgáltatások amiket bele lehetne építeni mint kvázi egy ccleanert

(#3062) sedo válasza zeorsdfd (#3060) üzenetére


sedo
tag

Kipróbáltam, igazad van, nem rossz funkció, de számomra haszontalan és nem tetszett, hogy olyanért is rendszeresen nyaggat, amit szándékosan nem akarok frissíteni :P

@csicso82 - Így van, én sem szeretem őket. Ezért is baj, hogy telepítéskor nem sok derül ki ezekről a dolgokról. Nagyjából utánanéztem, meg ahogy írtam, volt amit ki is próbáltam, de aztán már nincsenek is fent.

(#3063) zemplen


zemplen
újonc

Szervusztok,
Lett egy nagyon nagy gondom, kérlek segítsetek...
Egy teljesen új win7 rendszerre leszedtem az AVAST free verzióját és mindent lefuttattam azaz teljes keresés és még újraindítás után is még rendszer előtt.
Érdekes először az volt, hogy tök új rendszernél is és a frissen letöltött firefoxnál is kevert picit...
Mindegy, ez most mellékes.
A fő gondom az, hogy rá volt dugva a gépre egy USB-n egy olyan merevlemez is amin egy rendesen működő win7 is van, csak ép kellett erről a lemezről egy két adat és ezért rá volt így kapcsolva.
A gondom az, hogy az AVAST ezen a lemezen is pásztázott és módosított egy nagyon fontos dolgot.
Mert ezt a lemezt visszatéve a számítógépébe most egyáltalán nem tud egy programja sem csatlakozni az internethez!
Pedig a hálókártya csatlakozik és elvileg van internetem, de egy programnak sem enged valami, hogy használja, azaz pl. egy böngésző sem tölt be semmit.
A gondom, hogy ezen a rendszeren ESET security van és nem AVAST. De mikor ez a lemez csak, mint egy adathordozó volt hozzákötve egy olyan rendszerhez, melyen AVAST volt, azóta ez miatt ezen a rendszeren használhatatlanná tette az AVAST a netet.
Én ezért gyors felindulásból megint külsős egységként csatlakoztattam az AVAST-os rendszerhez ezt a merevlemezt és egyszerűen az AVAST-os rendszeren újraindítva csökkentett módban a gépet az AVAST uninstall letöltött törlő programmal töröltem az AVAST ingyenes vírusírtót.
Viszont ettől még a usb-s külső mereven semmi lényeges változás nem történt.
Így most ha a külsős merevlemezt beteszem a gépébe a helyére és elindítom, akkor ugyanúgy nem tudom használni az amúgy automatikusan csatlakozó internetet egy szoftverral sem... :(
Ezen a lemezemen nincs visszaállítási pont létrehozva, így ilyen megoldást már ne javasoljatok...
Az ESET securityt meg biztos, hogy nem fogom ezen a lemezen lévő rendszerről letörölni, mert nem az enyém.
Szóval, ha valaki vágja a témát akkor ne kíméljen, mert ez most számomra nagyon kellemetlen...
Mindenkinek, ki értékes idejéből erre szakít, azoknak előre is köszönök mindent!

(#3064) bul07


bul07
nagyúr

Montanába vettem észre hogy ha levelet írok akkor egy ilyen kerül a levél végére küldés után.
Természetesen az állá írás ki van kapcsolva

Hogy tudnám ezt eltüntetni?
Persze az Avast eltávolítás nélkül

Próbáltam a Beállítás / Aktív védelem/ Levelezés védelem/ Testreszabás/ Viselkedés/ Általános menüben de nem hozott eredményt ezt a frászt csak oda teszi

Így nem maradhat ha nincs megoldás akkor pá pá Avast, nekem ne szemetelje teli az e-mailjeimet

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#3065) Cs1csó válasza bul07 (#3064) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv, gondolom a LEVELEZÉSVÉDELEM modulja csinálja, egy kis önreklám. Amennyiben levelezésvédelem modul nélkül is használnád a terméket akkor menj a programok szolgáltatásokba és katt az eltávolításra itt pedig felajálja valami olyan hogy javítás, módosítás és itt vedd ki a pipát a levelezésvédelem elől és ekkor újra lefut a telepítő, de már a levelezésvédelem modul nélkül és ha minden igaz ezután - nem lesz vizsgálva a levelezésed kártevővédelemmel - de nem is lesz ez az aláírás.Hangsúlyozom én nem használom ezt a modult alapban úgyhogy lehet valaki tud valami jobb megoldást vagy akár egy sima javított újratelepítés is megoldhatja a gondot - mármint ahgogy mondtad van olyan opció hogy ezt az aláírás dolog kikapcsolható legyen lehet ezzel van valami beragadás bug, amit a javított újratelepítés megold.

(#3066) Dévacsen válasza bul07 (#3064) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Szia,Viselkedés/ Általános menüben nálam az első 3 ban nincs pipa,a 4. ben van.Ugyanakkor szintén a levelezés védelem,általános beállításoknál csak az elsőben van pipa.Így nincs avast aláírás az üzenetek alján.(nálam) :)

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#3067) Dévacsen válasza Dévacsen (#3066) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Azt nem írtam hogy a kimenő levélről van szó. :)Most jött egy mail,az érkezőben sincs.

[ Szerkesztve ]

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#3068) karlkani válasza Dévacsen (#3066) üzenetére


karlkani
aktív tag

Így van. Levelezés védelem, viselkedés, általános első három bejegyzése ne legyen bejelölve. Ellenben nálam a levelezés védelem, általános beállításokban mindhárom be van jelölve. Nincs megjegyzés az üzenetek végén. :N

(#3069) Dévacsen válasza karlkani (#3068) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Ezek szerint lehet variálni vele,a lényeg hogy nem kell leszedni ezért a levelező védelmet,vizsgálja a leveleket,és aláírás sincs,ha valakinek erre van szüksége,volt aki azt kereste más antivírusba hogy legyen benne olyan mint az avastba,másak az igények. :)

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#3070) anonymus89


anonymus89
addikt

Sziasztok!

Hol tudom megnézni milyen e-mail címre van beregisztrálva az Avast? - előfizetési információknál nincs e-mail se a fiók fülön
Másik: van egy program ami az avast miatt nem indul hanem beragad 102Kb a feladatkezelőben. Ez egy hálózati mehajtóról felmappelt program, hogyan tudnám rávenni az indulásra?
Eddig működött aztán egyik napról a másikra beragad ha kikapcsolom az avastot akkor elindul. :(((

[ Szerkesztve ]

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#3071) zeorsdfd válasza anonymus89 (#3070) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

Főablak, legfelső sor, középtől kicsit jobbra. Megnyitod és kiírja az emailcímet.

(#3072) anonymus89 válasza zeorsdfd (#3071) üzenetére


anonymus89
addikt

Na holnap veszek egy szemüveget.... :K

Másik dolog megoldva úgy, hogy lefrissítettem 2016-ra.

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#3073) Viper26


Viper26
nagyúr

Avast aláírásként hozzácsapódik a kimenő leveleimhez, erre én biztosan nem adtam engedélyt.
Hogyan lehet ezt letiltani?

Közben megtaláltam.

[ Szerkesztve ]

Pixel 7 | FR955

(#3074) Joker88


Joker88
őstag

Avastnál vagy (kedvezményes )előfizetés-hosszabbítás.vagy ugyanúgy kell venni ,mitha tök új felhasználó lennék, előfizetést ?

In loving memory of Garrett Lockhart

(#3075) Tacsika


Tacsika
aktív tag

Sziasztok!
Free 2016 frissítése óta a CCleaner registry takarítójában ezt találom:
Érvénytelen fájl hivatkozás ImagePath - "c:\program files\avast software\avast\ng\vbox\avastvboxsvc.exe" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\AvastVBoxSvc
és hiába törlöm, újra jelentkezik... Vajon melyik beállítás/modul csinálhatja?

(#3076) Cs1csó válasza Tacsika (#3075) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv ez az avast része - NG - hardveres virtuálizáció, van vele gond rendesen talán ki is vették egy időre . Az avast saját eltávolítójával töröld le majd registry takarítás restart majd újratelepítés ezek után lehet jó lesz.

(#3077) Tacsika válasza Cs1csó (#3076) üzenetére


Tacsika
aktív tag

Köszönöm, kipróbálom.

(#3078) fcc


fcc
aktív tag

Két gépen is avast fut, de csak az egyiknél épült be az online security plugin a firefoxba. Valami megoldás van rá?

(#3079) zeorsdfd válasza fcc (#3078) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

Amelyikbe beépült, ott a bővítmények résznél el lehet távolítani.

(#3080) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

Az ESS9-et használom újságos kóddal.
A "Promo" fórumon volt AVAST IS 2016 1 éves licenc (állítólag).
Igényeltetek-e kódot, tényleg 1 éves-e?
Gépterhelés, biztonság szempontjából jobb, vagy rosszabb az AVAST, mint az általam használt ESET?

(#3081) zeorsdfd válasza GEPESZ66 (#3080) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

Az ingyenes Avast nagyjából hasonló eredményeket produkál az AV Comparatives által végzett független, 15+ szempontot figyelembe vevő, havonta kiadott összehasonlítási listáján. A különbségek hol az ESET hol az AVAST javára kb 0.5 - 1 %-osak. Egy nagy különbség van és ez az ára.
Nagyvállalati környezetben elképzelhetőnek tartom az ESET létjogosultságát, de oda meg akkor inkább Kaspersky-t tennék.

(#3082) GEPESZ66 válasza zeorsdfd (#3081) üzenetére


GEPESZ66
veterán

A tálcán lévő ikonjára kattintva itt is van olyan lehetőség, hogy az összes hálózati forgalom tiltása?

(#3083) zeorsdfd válasza GEPESZ66 (#3082) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

Az ingyenesben nincs, a fizetősben talán van, de soha nem fizettem vírusírtóért, szóval ezt nem tudom.

(#3084) LamerGyuri válasza GEPESZ66 (#3082) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Az Internet Security változat tud ilyet.

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#3085) thyeby


thyeby
őstag

DosBox-ot szerettem volna letölteni a Chip magazinból.
Azt reméltem ettől, hogy segítségével sikerül elindítanom a Turbo Pascal 7.0-t, és használhatom benne az IDE felületet. A hét esztendős fiamnak tanítgatnám a programozás alapjait - felvillanyozza. (Ha valaki ki tud abban segíteni, hogyan éleszthető fel az új, gyorsabb gépeken a TP, megköszönném a segítségét. :K )
A DodBox letöltésénél elakadtam, az avast blokkolta, eltüntette. A kivételek közé soroltam, mégsem engedte az újbóli letöltést.
Ha a Chip magazinból nem biztonságos a DosBox letöltése, akkor honnan az? Miként tehetek szert működő DosBoxra úgy, hogy az avast békén hagyja?
Kezd az avast-al egyre megtelni a hócipőm.

Több fa van, mint asztalos!

(#3086) LamerGyuri válasza thyeby (#3085) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Közvetlen letöltőlink
Honlap

Letöltöttem, feltelepítettem, tökéletesen működik. Avast Pro Antivírus

az meg csak egy kósza gondolat, nem személyednek, hogy: soha nem fogom megérteni, hogy ingyenes programokat emberek miért nem gyártói-kiadói oldalról töltenek le.A színes-szagos oldalon felkínált, fake cuccokkal megtűzdelt "kellmégezisneked" kiadás miért jobb?

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#3087) bsh válasza thyeby (#3085) üzenetére


bsh
őstag

miért kell pont TP? freepascal nem jó? :F

(#3088) thyeby válasza LamerGyuri (#3086) üzenetére


thyeby
őstag

Először is nagyon hálásan köszönöm a hatékony segítségedet a linkjeid által!
Gyakorlatilag Te élesztetted fel számunkra a Turbo Pascal 7.0-t - kifogástalanul megy a delay eljárás (ami eddig nagy galibát okozott), és kezdhetjük a fiammal a fejesugrást a programozás alapjaiba.

Az off-ba terelt kósza gondolatodra is reflektálnék:
Annak minden betűjével maximálisan egyet értek. Alapvetően két fő oka van annak, hogy felélesztettem értetlenkedésedet, ám mindkettő nyomós ok. Első az, hogy nem tudtam arról, hogy a DosBox-nak van, és még él is (múzeumi dolog ma már a DOS) a saját honlapja. A Google a Chip Magazint hozta fel hamarabb, és én szépen bekaptam a horgot. Bíztam abban, hogy mint patinás és elég hozzáértő csapat lévén jó helyen járok. Ez naivitás volt részemről, tanultam is belőle. (Úgy tűnik, hogy valóban fertőzött fájlt tettek közzé.) Van azonban egy még nyomósabb okom. Nevezetesen az, hogy nem tudok angolul. A hajlott kor küszöbén állva már nem is nagyon érzek késztetést, hogy megtanuljak, lévén igen rossz a hallásom, és a nyelvtanuláshoz ez nem igazán jó ómen. Példával is élnék: Mivel Lenovo gépen pötyögök, a drivereket a Lenovo honlapjáról kínlódtam össze. Számtalanszor eltévedtem ott nyelvismeret híján ott, míg végül meglett, amiket akartam. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy nem alakult ki bennem mindaz, amire nagyon érthetően és világosan, valamint méltán utaltál.
Magyarul fogalmazva ami Neked néhány egérkattintás volt, és önzetlenül meg is tetted ügyem érdekében, az számomra fél délután kilátástalan bolyongást jelentett volna kétséges végkifejlettel.
De hogy valami plusz értelmet is adhassak válaszomnak, jelzem, hogy bennem maradtak a nem is kifejezetten nekem szánt "kósza gondolataid", mert számomra itt a PH-n szokatlan eleganciával világítottál meg evidenciákat, amiknek valóban híján voltam. És ezért köszönettel tartozok. Amikor megkaptam egy csokorban több irányú hatékony és diszkrét segítségedet, akkor ezt éreztem: Ilyenekért éri meg az internet előfizetés.

Több fa van, mint asztalos!

(#3089) thyeby válasza bsh (#3087) üzenetére


thyeby
őstag

Tulajdonképpen mindegy. Azért TP-re próbáltam kihegyezni a kezdést, mert az a Pascal a Borland legutolsó kiadott verziója, így gyakorlatilag, ami Pacalban megoldható, az a TP7.0-ban maradéktalanul. Valamikor régen TP7-ben dolgoztam. Már nem tudom pontosan, hogy mivel tud kevesebbet a Pascal 3.0 (ha nem tévedek, ez a Free Pascal), de gyanítom, hogy a mai gyors gépeken éppúgy megállna annak is a tudása a Delay eljárás hívásakor nullával osztás problémával az egykor még hihetetlen, mára pedig általánosan elterjedt piciny órajel okán.

Több fa van, mint asztalos!

(#3090) LamerGyuri válasza thyeby (#3088) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Zavarba hozol... :B de örülök, ha segíthettem.

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#3091) thyeby válasza LamerGyuri (#3090) üzenetére


thyeby
őstag

.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#3092) pibácsi


pibácsi
senior tag

BUÉK mindenkinek!
Segítség kellene!!! Az AVAST vírusdefinició nem tud frissűlni, mindíg kiírja, hogy kevés a memória. Mindent elkövetek, tisztogatok sőt visszaállítottam a rendszert 2015.12.08-ra, amikor még rendesen működött (Paragon visszaállítás - mindent visszatesz a C meghajtón az adott és mentet időpontra). Valami más baj van, de nem találom. Segítsetek legyetek szivesek. Milyen memória kevés. A RAM 4GB-os, azt is tisztítottam, szabad 2.8GB. A C meghajtón van 32 GB szabad terület. Mi kell még neki?! Dec. 28-án frissült utóljára, de most a viszaállítással visszament a dec. 08-i állapotra és onnan sem képes frissülni. Vagy ennek külön tárhelye van, ami már tele lenne?

Várnám a segítségeteket. Üdv. Pibácsi

[ Szerkesztve ]

(#3093) #54715584


#54715584
törölt tag

Sziasztok,

Visszatértem a programhoz, és meglepődve látom, hogy majdnem egy giga a mappája. Ebből majdnem a fele telepítőfileok, de még így is 500 mega a program. Miért kell neki ekkora hely?
Most kaptam értesítést a programtól, hogy nagyon olcsón megvehetem, de a weboldalon már 1,5 giga helyet említenek.
Gondolom negyed áron megéri a pro verzióra váltani free-ről, de ez a nagy méret nem nagyon tetszik.

(#3094) roro27


roro27
csendes tag

Sziasztok! Free Avastot használok. Felajánlotta a saját jelszó kezelőjét, mert azt mondja gyengék a jelszavak. Érdemes aktiválnom ezt a funkciót?

(#3095) Cs1csó válasza roro27 (#3094) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv, ez egy új szolgáltatása az AVAST-nak, tehát vannak még gyerekbetegségei, ezen a fronton lehet jobb pl. a lastpass vagy valami hasonló kiforrottabb program. Az avast sok plusz "szolgáltatást" funkciót beépít amiknek általában van stabilabban működő ingyenes alternatívája. DE egy próbát megérhet.
egyéb példa
-távsegítség modulja is van - ebben jobb lehet a teamviewer
- van vpn - erre is van ingyenes/fizetős alternatíva
- takarító alkalmazása is van - erre jobb lehet pl. ccleaner stb.

(#3096) Cs1csó válasza #54715584 (#3093) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv, nálam az AVAST FREE windows 10 home x64-en 765MB-ot foglal. gépház - rendszer - alkalmazások és szolgáltatások

[ Szerkesztve ]

(#3097) roro27 válasza Cs1csó (#3095) üzenetére


roro27
csendes tag

Bocs, hogy megkésve reagáltam, de azért nagyon köszönöm a válaszod. Egyébként érdemes ilyen jelszókezelőt használni?

(#3098) Cs1csó válasza roro27 (#3097) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv, én a CHROME-ot a google fiókkal használom, ami azonnal szinkronizál mindent a böngészőben: jelszavakat, könyvjelzőket, témát, bővítményeket ami nagyon jól jön egy windows reinstall esetén. Hogy a kérdésedre is választ adjak bajod nem származik belőle, a lastpass-t próbáltam is és működött de talán ellustultam és elegendőnek tartom a google rendszerét.

(#3099) Maxell014


Maxell014
senior tag

Sziasztok !
Hatalmas problémám volna. Ma megvettem az Avast-ot egy évre pontosabban az Avast Premiert és nem működik tőle megfelelően a gépem. Laggoltattja a hangot ha youtubon nézek videót hallgatok zenét ha gépről filmet. A gépem sem kevés i3 4170 + 8gb ram. Ilyenkor mit tudok csinálni ?

(#3100) mrszitya válasza roro27 (#3097) üzenetére


mrszitya
senior tag

Több okból is érdemes külső jelszókezelőt használni. A böngészők gyári megoldásánál biztonságosabban tárolhatók e módon a jelszavak - ez volna az első érv, bár ezzel lehetne vitatkozni rögtön például adatvédelmi szempontból. Vannak olyan megoldások ugyanis (mondjuk a Lastpass), amelyek a saját szervereikre mentik a jelszavakat, no persze a mesterjelszavad alapján megfelelően titkosítva.

A szerveres megoldás előnye viszont a kényelem. Ha formázod a géped, de előtte elfelejted elmenteni a jelszavakat tartalmazó titkosított adatbázist, az a "sima" változatoknál (melyek csak a célgépben lévő merevlemezre, pendrájvra tudnak menteni), komoly probléma lehet. Szerveres megoldásnál csak a kellően bonyolult mesterjelszó és internet szükséges, és máris lehet átköltözni más gépre.
Platformok között is van átjárhatóság (Windows > Android például).

Jelszógenerálásra mindegyik képes, célszerű is ezt igénybe venni, hiszen nekünk csak a mesterjelszót kell megjegyezni.

Netes beléptető űrlapokat egyik-másik jobban kezeli, mint a böngészőkbe épített gyári jelszómanagerek. Olyan oldalakon is meg lehet jegyeztetni a belépési adatokat, ahol a fejlesztő mondjuk szándékosan igyekezett ezt megakadályozni.

Profilok támogatása, automatikus időzített kiléptetés, ha üresjáratban megy a gép, stb.

(#3099) Maxell014

Vírusirtóból legközelebb ne vegyél meg úgy fizetőset, hogy előtte a próbaidőt nem töltötted ki. Ha már megvetted, akkor viszont irány a támogatási oldal (ha tudsz angolul vagy más támogatott nyelven - mivel gondolom avast.com-ról vetted).

Esetleg később tudok tippeket adni, ha a supportolás gondot okoz. Most csak telóról vagyok.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.