Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
érdeklődöm, hogy az alábbi gép polírozáshoz - kézi polírozás kiváltásához - megfelelő lehet?
[link] -
blizzrd
senior tag
válasz
pècsimunkás #39468 üzenetére
Akkor még ott vannak. Hát reméljük jó munkát fognak végezni.
-
WiZARD
addikt
Slim's is elmehet a p***ába.
A FAQ-ban azt írják, ha EU adószámmal rendelkező cégnek rendelem, akkor visszaadják az áfát 48 órán belül.
Na ez 2 héten belül se sikerült, sőt emailre se válaszolnak, és Paypal üzenetre se.
Most meguntam, nyitottam Paypal panaszt. -
polonic
félisten
Fóliázott ablakokat belülről mivel lehet tisztítani?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
smallmer #39461 üzenetére
Én ezt a sima kendőt használom erre a célra, van kintre a kocsinak vagy 30, bentre kb 20 db.
Lehet kapni kijelző tisztító sprayt, de igazából a sima desztillált víz spray + kendő eddig megoldott mindent ami monitor, tv...
Nem kötelező pont ezt a kendőt venni, csak egy példa. Ilyen célra nem kell hogy nagyon plüss és hosszú szálú legyen. Mosni öblítő nélkül, 60 fokon szoktam vanish oxi action goldal, szárítós programmal. Így jobb lesz mint újkorában.
Mosás előtt érdemes egy gyors öblítés kipumpálást csinálni üres géppel és kevés jarral
. Nekem ez 6 perces program, hogy biztos ne legyenek tele szösszel az előző mosások után.
-
smallmer
őstag
Nem kocsi téma, de szerintem ti fogtok tudni segíteni. Van egy macbook laptopom aminek szeretném tisztítani a kijelzőjét. Melyik lehet a legtökéletesebb illetve legpuhább mikrószálas kendő amit érdemes használni?
Köszönöm szépen
-
FeRRaR1
őstag
-
jozsi252
veterán
válasz
Motion_Blur #39458 üzenetére
Próbáltad már 1:1 hígításba a BSD-t? Könnyebb vele dolgozni.
-
Motion_Blur
félisten
-
szabi325
tag
válasz
Motion_Blur #39449 üzenetére
Hi,
Sajna még nem de itt egy érdekes post, ez az előtt volt kint a CarPro oldalán mielőtt kiadták a hivatalos QD-t:Valaki ezt próbálta esetleg? Jó volna egy teszt hogy ez vs a "gyári" Elixir, (google nem segített) mert ha nem sok különbség van a kettő között anyagilag ez a DIY jobban megéri mert 500ml kijön ~1300 Ft-ból
-
d4d
aktív tag
Jó napot!
Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi az alábbi termékekkel kapcsolatban,
- Meguiar's Gold Class sampon
- Meguiar's Ultimate Wash & Wax sampon
- Meguiar's Endurance High Gloss Tire Gel, gumiabroncs ápolóIlletve a Colourlock kis keféje amit elsősorban bőrtisztításra ajánlanak, mennyire bírja a vizet hosszú távon? mert csak el kellene mosni használat után ugye, viszont a nyele fából van.
-
blizzrd
senior tag
válasz
pècsimunkás #39450 üzenetére
Pécsen a Makay-s Tesconál volt egy sátor, ahol jégkáros horpadást javítottak. Esetleg őket érdemes megkérdezni.
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
a motorháztetőre fóliát szeretnék vásárolni, tavaly év végén erről az oldalról rendeltem viszont nem nagyon akar tapadni és kezd is feljönni a fólia. esetleg tudok olyan oldatlt vagy pesten olyan helyet ahonnan érdemesebb lehet vásáolni és biztos hogy jó?
előre is köszönöm -
pècsimunkás
addikt
Ma láttam a jobb első ajtó közepèn egy kis pogâcsát. Alig lehet észrevenni , de èn látom . Tegnap mèg nem volt rajta , az biztos . Szerintem ma pècsen rá nyitották az ajtót - egy lerúgott furgon âllt mellettem közel , vagy ahogy szálltak belőle ki bele rúgták egyet . Pècsett vagy környékén ki lehetne ezt vajon szedni ? Kibaszott idegesítő , hogy a karc mentes , szalon állapotban lèvő autómat egy bunkó leamortizálja
!
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
CarPro Elixir – Qd-gyorsfényt használ valaki? Mik a tapasztalatok?
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!
Gumiápoló témában szeretnék tőletek kérni némi felvilágosítást, mert nagyon nem tiszta számomra...
Amit nem értek, hogy vannak kimondottan gumiápolók (pl Sonaxnál láttam egy sprayt, vagy ha jól tudom a Koch Chemie Plas Star szilikonmentes is ez), ezek leírás alapján mindenféle gumira, kéderekre, abroncsokra is valók. Aztán vannak gumikéder ápolók (szintén Sonax-nál láttam), de ezekre is rá van írva, hogy gumiabroncsra is..illetve ugye a kimondottan gumiabroncs ápolók...illetve a műanyag és gumiápolók...na most ezek között mi a különbség? Gumi-gumi, nem mindegy neki, hogy ő épp abroncs, vagy mondjuk gumiszőnyeg, vagy kédergumi?
Illetve Gyeon Preserve mehet például gumiszőnyegre és gumikéderre, vagy inkább valamelyik típusú fentebb említett gumira való szer ajánlott?
-
j.bravo
addikt
válasz
JohnYBoVs #39442 üzenetére
Ha tényleg csak fújva van, vagy ha eloxálva is, de vékonyan, akkor a finom csiszolópapír és polír segíthet.
Elvileg nem szedsz le annyi anyagot hogy meggyengítsd, csak pár mikront. Ha tényleg alu, akkor pedig elrozsdásodni tuti nem fog (a levegőn ugye kialakul az oxidréteg ami megvédő a további oxidációtól)
De ha nem válik be, nem én mondtam
Oké hogy szürke lesz, csak kissé másfajta mint a stucni - szerintem.#39444-re: az acél alapú ötvözet, úgy tudom. Sajnos nem tudom mennyire szeret rozsdásodni vagy sem.
Ha szokott, akkor adnék neki pár réteg lakkot. -
JohnYBoVs
csendes tag
Egy Nitto B2500rol van szo, 40€ kornyeke. szoval ki nem dobnam. Igazsag szerint mar maga a befogas is csiszolt le rola feketet, es alatta a hon ahitott ezust szin van. nem lehet nagyon vastagon fujva.
youtubeon olyanokat latok, hogy 1200-2000 csiszolas aztan sima polirpaszta kezzel. ez "restauralas" cimszoval tortenik. sztem ez nalam is bevallna, a csiszpapir leszedne a szint, a tobbi meg mintha alapbol nyers lenne. mert ha van az alu barmivel kezelve, vagy tartositva azt a videoban mar reg ledorzsoltek. es nagy nezettsegu videokrol van szo, hulyeseget lehet nem csinalnak. nem tudom... -
j.bravo
addikt
válasz
JohnYBoVs #39439 üzenetére
Speckó, drága kormány?
Ha normál, pár ezer forintos, akkor nem szórakoznék, vennék egy másikat ami olyan színű/formájú amilyet szeretnék; lévén mire megveszem a festékeltávolítót, smirglit, új festéket, majdnem ugyanott lennék költségben.Mondjuk ha meg speckó, akkor nem biztos hogy haza akarnám vágni
A nyers alu vsz. nem lesz ugyanolyan színű, mint a nikkelezett/krómozott stucni
Nerazim: az eloxálás alapesetben úgy tudom, szürke, illetve megegyezik azzal a színnel amit "natúr" aluként ismerünk (az oxidréteget vastagítják ami levegőn amúgy is kialakul az alumínium felszínén, csak valami trükkel meg pár hozzáadott cuccal tudják színezni). Az igazán csillogós alu polírozott és lakkozott szokott lenni (ha tévedek, a szakik javítsanak ki).
-
Nerazim
őstag
válasz
JohnYBoVs #39439 üzenetére
Én két dolgot próbálnék meg vagy veszel egy "chromofag gél" nevű anyagot és azzal megpróbálod eltávolítani, vagy ha nem akkor keresel egy céget aki homokszórással foglalkozik. Az alu-t tudtommal eloxálni szokták nem tudom h az "színtelen" tud-e lenni vagy mindenképpen kell neki vmi színt adni.
-
JohnYBoVs
csendes tag
Sziasztok,
A képen látható bicikli kormánynak a fekete színétől szeretnék megszabadulni, hogy kb. úgy nézzen ki mint a stucni, ami közre fogja. Gyári festés van rajta, hogyan tudnám eltávolítani róla? És ha lejött, mivel tudom megőriztetni az alu színét?ui.: Nem kell professzionális megoldás, a többi rész sem hibátlan a bringán.
-
blizzrd
senior tag
válasz
pècsimunkás #39435 üzenetére
Akkor nem egyedi az eset :/ Nekem egy 12 éves Fiatom van van,eléggé megvigyázva de még így is. Akkor együtt kell élni vele.
-
WestBam
senior tag
válasz
pècsimunkás #39435 üzenetére
Elég nagy flottát kezelek, van merítésem üveg témában is. Az utóbbi 5 évben kb. 4-5x több szélvédőt cserélünk kavicsfelverődés miatt. Nem járnak az autók offroad, simán városi környezetben mennek, mint eddig is, de ami eddig lepattant az most már kagylót csinál. Mondjuk régebben volt kb. 100e, most meg 400e az új üveg. És ezek is könnyen karcolódnak. Biztosan nem véletlen
-
pècsimunkás
addikt
válasz
blizzrd #39434 üzenetére
Lehet fosból van . Az èn 2 èves szèlvèdőm - amire vigyázok - szintèn teli van vízszintes karcokkal . Jobban nèzett ki a 16 èves Mèganom szèlvèdője , amit 9 èvesen vettem , ès mâr akkor karcos volt , mint az Auris 2 èves szèlvèdője . De olvastam ezt a 9. gen . Civicről is , hogy puha szar a szèlvèdője.
-
blizzrd
senior tag
Srácok!
A szélvédő mitől tud vízszintesen megkarcolódni? Egyre többet veszek észre :/ -
Peti78
őstag
válasz
RP1980 #39432 üzenetére
Nem számítok nagy hasraesésre. Azt gondolom, ahhoz képest, hogy 18 éves, a lehető legjobb állapotban van a fényezés. A csomagtartón látszanak kicsi mosókarcok. itt ott pedig az, hogy néhány barom nem fért el tőle.
Szeretném nagykorúsága alkalmából megajándékozni egy polírral, szerintem nem látott még ilyet. Ami a célom az az, hogy tiszta felületre kerüljön fel a fusso, és szebb fénye legyen. Szerintem annyi gondoskodást nem kapott mióta elkészült, amennyit tőlem két év alatt. Igaz, az első közösen eltöltött évünkben többször gondoltam arra, hogy felgyújtom... De az asszonyhoz is türelmes vagyok -
RP1980
tag
válasz
Peti78 #39431 üzenetére
Ohh, ezüst! Na ez a leghálásabb szín kozmetika szempontjából. Így képről nem látni semmi bajt, de ahogy kezdtem is, ezüstön a legnehezebb észre venni a hibákat. Ha rendesen tiszta lakkra megy rá és nem valami koszos gyapjúval, akkor még lehet tök jó is.
Viszont a wow effekt nem lesz olyan nagy ha kész lesz, mint mondjuk egy nem metál lakk feketén. -
gg72
veterán
válasz
Csabroncka #39429 üzenetére
Köszönöm, ezt kipróbálom.
-
Csabroncka
addikt
Alapvetően én az összes mikroszálasat a felmosófejekkel együtt 90 fokon 3-4 evőkanál trisóval mosom a mosógépben.
Egyrészt ez a mosógépnek is nagyon jót tesz, másrészt a zsíros esetleg olajos piszkot a trisó abszolút kioldja a rongyokból is miközben az anyagot egyáltalán nem roncsolja.Nekem ilyen mosás után visszatér a még nem kopott kendők akadós, tapadós érintése....
-
FeRRaR1
őstag
válasz
lali81 #39427 üzenetére
Egy ehhez nagyon hasonló szettet vettem meg annak idején. Annyi hogy power lock helyett 3800-as volt hozzá, illetve másik szivacsok.
Évekkel ezelőtt vettem hozzá egy vizes csiszoló pappír szettet 400-tól 3000-ig, főleg lámpa polírozáshoz, de bizonyos karcoknál is jól jön ugye.
Illetve most rendeltem egy 300-as pasztát, meg még egy 400-asat mert fogyóban van.
-
Safranek
aktív tag
A szárítással kapcsolatos tudnivalókat egy négyzet jelzi.
"Ha a négyzetben egy nagy kör van, akkor a ruhát nyugodtan beteheti a szárítógépbe."
-
ger15xxhcker
tag
Sziasztok!
Mi a vélményetek erről a szállórozsda eltávolítóról? [link] Elég jó árban van ez az 5L -es kiszerelés. Ezt tudnám használni az autó egész karosszériájára? Milyen PH -ja lehet? Írja hogy non acid de gondolom attól még lehet erősen lúgos mondjuk ami árthat az autó lakkjának mondjuk. Köszönöm
-
jozsi252
veterán
Hogyha a vízhozamot tudja akkor nincs gond. Szóval ha a mosó 500l/h tud, akkor azt elosztod 60-al, így kijön hogy a mosónak mennyi víz kell percenként. Aztán megnézed a tömlő végén mindenféle csatlakozó nélkül hogy kifolyik-e az a 8.3l ami az 500l/h géphez kell.
Nekem régebben 50m-es 1/2”-os tömlő tudott annyit hogy a K2 gépnek elég volt. K7-hez már lehet nem lenne elég. Az a baj hogy a végére eléggé be tud lassulni a tömlő belső ellenállása miatt.
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Van egy autó, amin kb 10 éve (kb újkora óta) védőfólia van az autó elején kőfelverődések ellen. Ha ezt az ember levenné, nagyon elütne az alatta lévő szín a többi elem színétől? Van valakinek ilyen téren tapasztalata?
-
sgx
tag
Sziasztok,
csütörtöktől a LIDL-ben kapható lesz a PARKSIDE magasnyomású mosó.
A kérdésem az, hogy van-e értelme megvenni akkor, ha a vizet minimum 30-35m-es tömlővel tudom elszállítani a mosóig?Köszönöm.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
RP1980 #39412 üzenetére
A rétegvastagság mérő egy nem olcsó, viszont nagyon jó beruházás. Ugye kocsivásárlásnál is hasznos, illetve nem vakon polírozol / csiszolsz.
Hozzám is hoztak egy fekete Volvót pár éve, már 2x ledúrvázták a szakemberek, olyan hologramos volt mint ha színváltós fényezése lett volna a napon.
Féltem is mint a tűztől dolgozni rajta, akkor döntöttem el hogy kerül amibe kerül a munkából befolyt pénzen veszek egy jó fajta műszert.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
blizzrd #39409 üzenetére
Személyes vélemény:
Én nem venném meg, szerintem egy bevált autocares vagy hasonlóval jobban járnál. Nem tűnik minőséginek, és általában a valóságban rosszabb mint a képen...
RP1980
3000 grit, nedvesen kézzel.
-
FeRRaR1
őstag
Múlthéten políroztam a Zoe-t. Nem akartam megörökíteni, volt egy tolatás sérülés (asszony), illetve egy tükör felső részén horzsolás, gondolom másik tükörrel találkozhatott (szintén asszony).
Ahogy elképzeltem, a tükörről 100% kijött, a lökös sarkán lévő 90%-ban eltűnt.
Addig csak a részeket mostam le alaposan ahol dolgoztam, utána átmentem az egész kocsin. Elég koszos volt, így nem vettem észre hogy egy nagy 20 centis karcolás van a jobb hátsó ajtón.
Nagyon megakadt benne a körmöm, de vizes áttörlésre nagyjából eltűnt.
Mondom akkor hajrá, még egy meló, rétegvastagság 158 mikron, ajtó mögött 78.
3000-el becsiszoltam, majd 400 robbanó szemcsés menzerna sárga paddal, illetve befejezésként 3500 feketével. Őszintén gondolkoztam hogy két lépésben hagyom, csiszolás és 400 annyira jól nézett ki.
De a lelki békémért átmentem az ajtón 3500-el is.
131 mikron maradt a 158-ból, és annyira szépen kijött, hogy én a tulaj, aki kiszedte nem tudom megmondani hogy hol volt.
1stVikman
Nekem két napos ingyen postát írt, akkor próbáld meg eu-ra szűrni meg ingyen postára.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
1stVikman #39404 üzenetére
Írja a hirdetés címében hogy túd fújni illetve a leírásában is.
Ez azonban nem garancia ha Kínából jön. Viszont ha nem tudja a leírtakat, akkor posta nélkül is vissza kérheted az árát, vagy pedig ők fizetik a vissza postát (99% hogy nem fogják, csak utalnak)
Esetleg nézz EU-ból pl: [link] Ezt már 1680-an vették, és még fent van. Ha nem tudná a leírtakat már levették volna. Amit te linkeltél azt még senki nem vette onnan, meg Kínából is jön... Inkább ezt venném, és akkor tudod érvényesíteni a jogaidat ha szükséges.
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz
1stVikman #39400 üzenetére
Szia, hasonlnak hasonló, de biztos hogy nem ugyan ez.
Képeket nézve gondolom a ravasz feletti kis pöcökkel lehet állítani hogy fúj vagy szív, az enyém csak fújni tud.
Én is úgy voltam vele, hogy kipróbálom, ha nagyon tré megy vissza (online ugye el lehet állni a vásárlástól 14 / 30 napig) de jó lett így maradt. Ezt te is megjátszhatod, de ne várj túl sokat, amire használom a videóban arra elég viszont teljes autó szárítására alkalmatlan. (amelyik nekem van)
MÁS:
Amennyiben valaki tervez cleanyourcarról rendelni: EASTER10 kóddal mindenre adnak 10%-ot.
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalat.
Vadonatúj gumik, 3 hét és kb. 1000Km van bennük, volt közben eső, mosás lándzsás mosóban 3x.
A gumik Lidl W5 gumiápoló habbal kezelve felnire rakás után, kivéve a bal hátsó, az Wolf Black Out-ot kapott. Azóta új réteget nem kaptak:Kép kicsit csal a fényviszonyok miatt, szemre kb. egyformák.
Itt szerintem jól szerepel a Wolf.
Ellenben másik autón kentem vele a székvédő előtti műanyagot, és más külső részeket, ott elhasalt. Igaz ritkábban kapott törődést a másik autó, de felkenés után kb 10 perccel ugyanúgy kiszürkült. Azóta olyan 4 alkalommal próbáltam beledörzsölni az anyagot, enyhe javulást mutat, de nem az elvárt "csodát".
Szóval részemről Wolf Black Out inkább gumikra való, ott viszont egész jól teljesít.
Ugyanitt próbáltam a glicerines viz 1:2-höz elegyét. Csodásan szép fekete, és fényes, vizes hatású felületet hagyott, pedig a gumi régi és nem készítettem elő rendesen, csak nagyjából lemostam.
Aztán az első eső, és 8km megtétele után a csoda eltűnt, maradt a ronda, barnult oldalfal. Szóval a glicerines kenés nem épp tartós. Inkább szezonváltásnál a gumi ápolására és elteésére ajánlanám.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest