Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
T J
tag
válasz
pali923
üzenetére
Erről egy vegyészt kéne megkérdezni, hogy a műgyanták égésterméke meddig marad mérgező, illetve vissza alakul-e valami semleges anyaggá.
Ez az újrahasznosítás biztosan jól mutat egy gyártó arculatában, de csak addig kényelmes neki, amíg az emberek tömegesen nem kezdik el szaván fogni. A bútorlap elbír kis százalékban műanyagot, kilincset, de mivel minden újrahasznosításnál további kötőanyagot és bevonatot adnak hozzá, elkezdene drasztikusan megváltozni az összetétele. Új termékkategóriákat kéne létrehozzanak, az eltérő környezet"védelmi", és mechanikai tulajdonságok miatt. Végül kapnál egy olyan lapot, ami nagyrészt formaldehid tartalmú kötőanyag, és fát már csak szennyeződésként tartalmaz. Az újrahasznosítási kényszer miatt kevesebb faanyagot tudnának venni, vagy az erdészetek mennének csődbe, vagy a lapgyártók nyakán maradna nagy mennyiségű eladhatatlan "bútorlap".
Persze lehet hogy eljönne az asztalosság reneszánsza, amikor több milliárd tudatos fogyasztó nem lenne hajlandó mást venni, mint olajozott tömörfa bútort, amiből egy komód, a mostani egy napi bére helyett, egy haviba kerülne.
Én most ott tartok, hogy a paliszanderes forgácselszívóm mellé, kaptam a kínaiaktól negyed köbméternyi (!) polisztirolt. Nem kértem, de kaptam. Pedig jobban örültem volna valami cellulóz alapú hézagkitöltésnek. Mert ez a bútorlapnál sokkal ocsmányabb anyag, a hőenergia/káros-anyag arányát tekintve. És épp azon gondolkozok, hogyan szabadulhatnék meg tőle "környezetvédő" módon.
Talán fel kéne hívnom a Paliszandert, hogy visszaveszik-e...
macilaci78
Vajon a telítődött szénszűrőkkel mit csinálnak?
Esetleg kereskedőként te is visszaveszel minden felszedett/elhasznált parkettát amit korábban eladtál, és visszaviszed a beszállítódnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Autós topik
- Kutya topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Asus STRIX Gaming PC! 7800X3D / RoG RTX 5070 TI / 32GB 7600MHz / SSD 1TB / 850w Gold! BeszámítOK!
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 16GB 1TB FHD+
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- AKCIÓ! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest