- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Rák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
"Ehhez az oszlopos fúrógéphez gondolom lehet valamiféle vezető lapot is szerkeszteni,nem?"
Végül is lehet. Fontos, hogy könnyű és kottyanásmentes futása legyen. Jól át kell gondolni, hogyan legyen majd leszorítva a munkadarab. És ugye kétkezes lesz. Jobb kézzel fúrsz, ballal pozicionálsz.
Babramunka lesz a kivitelezése, de csak egyszer kell megcsinálni. Azért azt megjegyzem, hogy amikor én nekiveselkedtem hasonló adapter tákolásának, már akkor tudtam, hogy ez csak átmeneti megoldás lesz. Amolyan ugródeszka. Így képes voltam annyi árut gyártani, amivel már meg tudtam mérni a piaci fogyást, abból pedig kiszámolhattam, hogy miként fog a Domino megtérülni. (Nekem csak pici darabokba pici hosszlyukak kellettek.)"Elég patent és sokoldalú gépnek néz ki"
Ez csak a látszat. Tudnod kell, hogy egy valóban patent oszlopos fúrógép, ami ekkora kaliberű, félmilliótól kezdődik. Az Optimum (Lásd 7, oldal, OPTI B 26 Pro Vario) nettó 1200 Euro. És ennek ennyiért még nem mozgatható előre-hátra a feje, és nem is dönthető (mondjuk ez nálam teljességgel kihasználatlan, pedig ezerszámra készítek olyan furatokat, ami nem merőleges).
De árához viszonyítva jó gép - azért a százezerért adnak egy alig felső kategóriás akkus fúrót."de ha például először szélezetlen anyagokat akar az ember felszeletelgetni,akkor bírná a 16-os lap?"
Jómagam éppen erre a célra vettem. Mi több, 75mm széles stafnit gyártok vele. És bírja a lap még a tíz centit is játszva, keményfába. (Többnyire bükkel dolgozok.) Tudod, ezek a lapok nem utolsó sorban azért is drágábbak, mert sokat kibírnak. (A DeWalt pl így marketingeli: Tízszeres éltartósságú svédacél szalaggal szállítva.)
"feleslegesen nekem sem kellene majd döngetni egy 3 KW-os gépet"
Tudod, van egy olyan tétel, hogy amikor nincs terhelés alatt a gép, akkor nem zabál az 3 KW-ot, hanem csak sokkal kevesebbet. Nekem azért számított ez annyira, mert amikor megy a szalagfűrész, akkor akár egy héten át megy napi 10-12 órát. Egy átlagos asztalos ennél sokkal kevesebbet használja. Néha-néha bekapcsolja, akkor se egész napra. Akkor nem számít, hogy nagy motort zúgat. De amikor pl kardot, szablyát készítek, akkor 8, és 10mm az anyagvastagság. Minek ehhez Felder gép, meg 3 KW? Ez ágyúval lövés verébre. Ez6ért fogalmaztam úgy, hogy testreszabott géppark.
"akkor elég a 230V-os kombi gyalugép?Nagy hátránya van teljesítmény terén?"
Persze, elég. Azért abba is tesznek legalább 2KW-os motort. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a három fázisú gépnek nagy előnye van teljesítmény terén. Dolgoztam 230V-os, és 380V-os metebó kombigyaluval is, és nem éreztem, hogy erőlködött volna a kisebb gép. Átlagos használat mellett persze. Extrém körülményekhez meg 5-6 KW-os motorokkal nyitnak.
"mehetek a rokon műhelyébe dolgozni,1,5 hónap szabi alatt eldől hogy mennyit érdemes majd a műhelyembe feccölni."
Hajrá! Fogod élvezni.
Esténként leltárkor az ujjaid meglegyenek!"Addig is majd gyártom a hülye kérdéseket felétek"
Gyártsad, komám! Én is így kezdtem hat évvel ezelőtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Filmvilág
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Bluetooth hangszórók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest