Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz
thyeby #16098 üzenetére
Hát igen közben én is rájöttem hogy így szokták nevezni "magyarul", de ez nekem még idegenebbül hangzik mint a p*****.
Ez megint az a szó amit nem feltétlen kell lefordítani és aki beszél idegennyelvet az tudja, hogy van amit nem érdemes, vagy nem lehet lefordítani mert nincs rá magyar szó. Át kell venni és kész.
Én maradok a pánvarc-nál ezzel a fagömbösséggel lehet hülyén néznének rám a fatelepen. -
thyeby
őstag
Köszönöm Fiúk!
Estére összeállt segítségetekkel a kép.
Ezt magyarul fagömbösségnek hívják.
Ahogy Sanyabá írta, tájanként változik (erősse) a kiejtése. Én inkább valami szláv eredetűnek tippelem - a pálmóc meg ollan paloocos.(A kőműves szakmában erősebben jelen vannak az idegen (főként német) szavak, mint hóbli, kartecsni, fángli - és az ifjak ott is csak pislogják az öreget ilyen szavak hallattán.)
Azért ha én hirdetnék (versenyeztetnék), hogy bükk léc beszállítót keresek, az eset után nem ezt a pámvalc kifejezést használnám.
-
mdk01
addikt
Hopp... mégegy
Nem azért veszek pángócos fát mert olcsóbb mert vizes,hanem azért mert olcsóbb mint a szélezett.
-
mdk01
addikt
válasz
thyeby #16088 üzenetére
Azért nem helyes a kéreg kifejezés ha már nincs rajta(bár úgy gondolom ha rajta van akkor sem helyes), amit azért már én is hallottam, mert akkor ennyi erővel lehetne bizonyos fajoknál szijácsnak is hívni, vagy rögtön gesztnek.
A szélezetlen deszka széle a p*****, akár rajta van a kéreg akár nincs, annak az a neve. -
thomgrande
tag
Pánfalcos anyag a szélezetlen anyag ill. kérget tartalmazó anyag.
Pánfalc. -
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #16089 üzenetére
Köszönöm.
Lehet, hogy igazad van - nem sikerült rátalálnom eddig a szó jelentésére sehol. Viszont abból kiindulva, hogy jelen esetben bükkről van szó, azt gyanítom, inkább a Balázs magyarázata lehet jó, mert a vasér inkább a fenyő jellemző tulajdonsága.
(De hogy Te sem tudod határozottan, kicsit felbátorít, hogy nem is kell talán annyira behúzni a nyakam hiányos tudásom okán.)
-
Márton111
aktív tag
válasz
thyeby #16088 üzenetére
Nekem, a vaseresség sejlik fel emlékezetemből.Erre a bahnvarc ,vagy hasonló hangzású szóra.(itt leírja a vaseresség definícióját)
-
thyeby
őstag
Ne fáradj a kereséssel - köszönöm, így is kisegítettél.
Bizonyára egyetlen betű miatt nem találtam a neten róla semmit, majd délután még utána nézek.
Az üzleti kereslet után turkáltam a hálón, és egy megrendelő, aki gyalult bükk lecet keres komolyabb tételben, folyamatosan kiköti a minősítésben.
A google-ba bemásolva tucatszámra ebbe a megrendelőbe botlottam, amivel nem tudtam mit kezdeni.
Nem találkoztam még ezzel a szakszóval, nem végeztem szakiskolát - a gyakorlatban pedig eddig kéregnek nevezte vevő/eladó, akivel érintkeztem.
(Furcsa számomra ennek az igénynek a megfogalmazása. Valószínűleg szánkó készítés lehet a háttérben. Kiköti, hogy csak fehér bükk lehet, de megengedi az álgesztet, ami többnyire fabetegséget takar. Nem köti azonban ki a bélt, a göcsöt és a léc egyenességére vonatkozó tűrést.) -
mdk01
addikt
válasz
thyeby #16083 üzenetére
Ezt hol hallottad így? Mi felénk pánvarcnak mondják és sztem ez ugyanaz lesz.
Ez gyakorlatilag a szélezetlen deszkának a kétoldali széle, tehát az egykori rönknek a külseje ahol a kéreg van/volt.
Biztos hogy tudod mire gondolok, mert sztem nem szélezve veszed a bükkfát, de csodálkozom erősen hogy ezt nem tudtad.
Megpróbálom megkeresni a német eredeti kifejezést hogy melyik hasonlít hozzá a legjobban, mert biztos ez is tőlöük jött csak elkorcsosult. -
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #16082 üzenetére
A jobb oldali alsó maradt, csak keskenyebb lett. A bal oldai (amibe a mosogatógép került) az új lett.
Mivel lapszabász gép nincs így pár mm ráhagyással levágtam, majd lemaratam a maradékot. Nem kellett túl sokat így csinálni azért nem vittem lapszabászatra, többe lett volna az. -
thyeby
őstag
Fiúk!
Mi a pámvalc?
Szakmai szó, de még sose hallottam róla, és a neten sem találtam róla semmit.
Annyi szinte biztos, hogy fahibát jelent, de vajon mit? Fülledés? -
thyeby
őstag
válasz
Winner_hun #16081 üzenetére
Az alsó szekrény alacsonyabb lett. Gondoltam, hogy ezt szét kellett bontanod.
De írod, hogy a jf elem is kisebb lett. Miként vágtad le?A többit értem.
-
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #16075 üzenetére
Mit kellett széthúzni?
Nem vittem lapszabászatra, megcsináltam magam. Bár gondolkoztam rajta hogy elvigyem, de végül megoldottam.
A csempe át lett rakva. A jobb oldali fenti szekrény került lejjebb meg az kisebb is lett hogy ne legyen más mérete mint a többinek.
Oldalra végzárót raktam, mindig azt rakunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tőzsde és gazdaság
- Gumi és felni topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest