Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
válasz Winner_hun #15151 üzenetére
lef0s0m a bokám!
imádom az ilyen dolgokat! még a fiók alj is meg van rendesen csinálva
mennyibe került ha kérdezhetem? akár privátban is, de lécci áruld el (anyag + munkadíj) -
Winner_hun
titán
válasz lujó55 #15152 üzenetére
Amennyiért csináltam annyiért még egyszer nem csinálnám meg, kicsit elszámoltam az anyagot meg a kellő lakkmennyiséget. Bár nem vészes az eltérés de nem szoktam plusz "alkudható" össegeket rádobni az árakra amik az ilyen esetekbenben kompenzálhatnak. Nem írok összeget
Ja igen, a hangfaltartókat nem én csináltam, azokat csak pácoltam és lakkoztam.
[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
lujó55
addikt
válasz Winner_hun #15153 üzenetére
azért szép, tetszik
-
Integra
titán
válasz Winner_hun #15143 üzenetére
ügyes vagy grat
innen csináltad valakinek?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz Winner_hun #15156 üzenetére
lassan neki is berendezel kompletten
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
jimy_l
tag
Nagyon szép. Gratulálok!
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
jimy_l
tag
válasz Winner_hun #15146 üzenetére
Krómozott van itt.
Én ezeket szoktam, ha van hely.Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
Winner_hun
titán
válasz jimy_l #15159 üzenetére
Vettem 700 ft körül fióksínt régen, majdnem eldobtam mikor megfogtam, annyira nem volt súlya. Gyanúsan olcsó amit linkelsz, a blum 400-as teljes kihúzású ennek többszöröse. Lehet hogy a blumnál a névért is fizetni kell de hogy a név nem kerül több 3x többe az biztos. Maradok a jól bevált minőségnél.
-
Márton111
aktív tag
Szép lett, jó ránézni.Legközelebb, meg majd ,nem áron alul vállalsz be
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #15153 üzenetére
100-150k között valahol, így ránézésre. Eltaláltam?
-
Speciali
tag
válasz Winner_hun #15147 üzenetére
Miert nem ragasztottad fixre? Szetszedhetösre kellett kesziteni?
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #15164 üzenetére
Ha felette akkor nem értem, hogy nem fért bele ha alatta akkor tényleg ajándék volt.
-
Winner_hun
titán
válasz Speciali #15163 üzenetére
Amit lehet szétszedhetőre készítek el. Ez tömör tölgy, nem a legkönnyebb egybe. 1. emelet, néha szűk helyek.. szállítani is könnyebb darabokban. Mellesleg ha költözés van és még szűkebb helyre kell vinni akkor is jobb ha szét lehet szedni darabokra. Jó ez a blum bútorösszehúzó, elég sokat használunk el belőle. Beépített szekrényhez, íróasztalhoz (akár bútorlapból akár tömör anyagból), stb...
Amúgy ez az íróasztal is a héten lett leszállítva, itt is az alsó elemek úgy lettek a felső részhez hozzárögzítve illetve ilyennel lettek összerakva:
-
lujó55
addikt
válasz Winner_hun #15166 üzenetére
mutattam feleségemnek, el volt ájulva mindkettőtől.
azt mondta IKEA, Kika felejtős. -
-
Márton111
aktív tag
válasz Winner_hun #15166 üzenetére
Okos gondolat ,az excenteres összefogatású bútor.Időnként (költözés, festés lakásfelújítás, stb)útban van , olyankor lapra szerelve lehet tárolni.Kiszállítani is valóban könnyebb, meg nem kell mókolni a műhelybenn az összeragasztással ,így időt nyersz.Tömör fenyő / dió ? (amennyire látom a fotón attól ,akár kőris / dió is lehetne )
[ Szerkesztve ]
-
jimy_l
tag
válasz Winner_hun #15160 üzenetére
Az eddig beépített több évet használt darabok is kifogástalanul működnek még.
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
Gaumba
csendes tag
Köszöntöm az asztalosokat!
Én eddig csak egy íróasztalt csináltam magamnak, elég jó lett, de a vadonatúj konyhaszekrényem nem lett makulátlan, igaz ezt nem én ( nem is mertem volna) hanem egy konyhastúdió csinálta. Az egyik vitatott pont a hátfaldekor, mert szerintük egy sima 18-as bútorlap a a csempe helyén már hátfaldekor mert a hátfalon van... nekem más az elképzelésem. Szerintem a háffaldekoron a "dekor" olyan mint a munkalapé és nem elég az hogy egyezik a színe és mintázata a munkalappal, igazam van? Ha igen akkor kijavíttatom.
A szerződésben hátfaldekor áll, szerintetek el kell fogadnom a sima bútorlapjukat?
Helyesen rakták-e a falra pár "szilikonpogácsával"? A lehetséges penészesedés miatt kérdezem. -
Winner_hun
titán
válasz Gaumba #15172 üzenetére
Hátfalnak általában 3mm-es fehér hátfallemezt raknak, ha külön meg van beszélve hogy színazonos legyen a korpusszal akkor olyan lesz. De hogy a munkalaphoz igazítani a színt.. ha a korpusz is olyan akkor ha külön meg volt beszélve akkor ok, amúgy szerintem nem.
Hogy 18-as bútorlapot tesznek hátfalnak az nem a legszokványosabb de van hogy muszáj, nekem is volt már ilyenem (bár nem egy komplett konyha felső részt, hanem csak egy kiegészítő darabot kellett csinálni)
A konyha felső részét szilikonnal rakták fel? Ezt valahogy nem tudom elképzelni, biztos vagy te ebben?
-
Gaumba
csendes tag
válasz Winner_hun #15173 üzenetére
Talán félreérthető voltam én az alsó és felső szekrény közötti részről beszélek, ahol egyébként csempe a szokványos megoldás
-
Márton111
aktív tag
válasz Gaumba #15174 üzenetére
A konyhapult vízszintes része sokkal nagyobb igénybevételnek lesz kitéve, ide dekorit kell.
A függőleges részét ha tisztességesen élzárták akkor kiszolgálja egy 18-as bútorlap is ( néha lemosod,az olajos, zsíros gőz , ráfröccsent étel miatt,) letörlöd szárazra,ezt kibírja.
Ha penész lesz a lap mögött akkor mindegy mivel rakják fel a tüdőd megy tönkre ( meg a lap szétrothad lehet akár dekoritos is ( persze a gránit ez esetben 100.000-ért túlél mindenkit a penész alatt is ) De rakhatsz fel műanyag csempe-panelt is az is penészálló (bírja a rohadást )
A szilikon tömítő-ragasztó fajtája,egy jó ragasztó, de vannak másféle ragasztók hasonló árban, kérhetsz tőlük lábazatragasztót , vagy ami tetszik pl technokol rapid, vagy uhu
Tehát a penészedést, jó lenne elkerülni kellő légtechnikával : a lakás szellőzésében, ami párszázezerért kivitelezhető már.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Gaumba #15174 üzenetére
Jaaa. Valóban, a dekor nem ugyanaz mint a bútorlap. Szilikonos felrakás ok, ha körbehúzták a bútorlapot akkor biztosan nem fog mögötte penészedni. Dekort még a bútorlapra is rá lehet rakni ha kiharcolod és nem lesz leszedve a bútorlap.
De ha egyezik a színe és a mintázata akkor csak a vastagság az ami nem egyezik amennyiben jól gondolom. Ha azzal van bajod akkor reklamálj és beszéld meg velük.
-
Gaumba
csendes tag
válasz Márton111 #15175 üzenetére
A bútorlap és a hátfaldekor nem ugyanazt a dolgot jelöli, igaz? Ha így van akkor nem kell elfogadnom a bútorlapot, mivel a szerződésben hátfaldekor áll.
A penészesedés azért merült fel bennem mert csak pár pöttyöt alkalmaztak, nem húzták körbe a lapot szilikonnal, ahogyan Winner_hun írta. -
thomgrande
tag
válasz Gaumba #15177 üzenetére
Hátfalpanel
Hátfalpanelt a konyhabútor alsó- és felsőszekrénye közé, csempe helyett szokás alkalmazni, de bármilyen függőleges felület ( pl. falszakasz ) burkolható így.
A hátfalpanel 10, 12, 16, 19 mm vastagságokban rendelhető, egy- vagy kétoldalán dekorlemezzel borítva.
A csak egyoldalt dekorlemezzel borított hátfalpanel hosszas, nem megfelelő körülmények között történő tárolás esetén ( párás helyen, élére állítva ) vetemedésre hajlamos. Amennyiben az elkészülés után azonnal és megfelelő technológiával beszerelésre kerül, minőségileg semmilyen kifogás nem merülhet fel.
A vetemedés kockázatának elkerülésére a kétoldalt dekorlemezzel borított hátfalpanelt javasoljuk. A kétoldalt dekorlemezzel borított hátfalnál a forgácslap egyik oldala a kiválasztott dekorlemezzel van borítva, míg a másik oldalára egy semleges színű, ún. kontradekort ragasztunk. Külön kérhető a hátfalpanelek látszó éleinek lezárása.Ez általában nem olcsó mulatság egyoldalasnak kb, 8ezer métere a kétoldalasnak 12 ezer.
Nagy áreltérés nem valószínű."Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Márton111
aktív tag
válasz Gaumba #15177 üzenetére
Igaz.A bútorlap laminálása néhány tizedmm vastag( mondjuk0,5mm) a dekorit bevonat 1-1,5mm, kemény és és ellenállóbb a bútorlap bevonatánál(aminek a fedőrétege sokszor festett, ami könnyebben lekopik) .A dekoritot pultlapok bevonására használják(igenybevett felület céljára),az élére is ráragasztják, íves felületre.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Így hogy "hátfaldekor" még nem igazán hallottam, de tény hogy azt sugallja amire te is gondolsz hogy rendes dekoritlemezzel lepréselt lapról van szó.
A sima bútorlappal az a baj hogy azon csak egy vékony réteg van ami egy lakkos felülettel szembe jóval ellenállóbb, de a dekoritos lap nyomába sem ér. Hogy a gyakorlati oldalát nézzük a ráfröccsenő olajat zsírt ha majd elkezded hidegzsíroldóval leszedni egy dörzsis szivaccsal akkor az lefogja neked szedni a laminált réteget is úgy, hogy kifehéredik, de ez történne hidegzsíroldó nélkül is sztem.
Megpróbáltam rákeresni a Jafholz honlapján ezekre a típusú hátfallemezekre mert ők árulnak 4100X600-as méretbe ilyeneket, és kíváncsi voltam ők hogyan hívják, de feltöltés alatt áll így nem látható. Holnap kíváncsiságból hívd fel őket és kérdezd meg hogy ők hogyan hívják és esetleg kérdezz rá mennyivel jobb az mint egy sima laminált lap, de gyanítom hogy ua. mondják majd amit én. Én is megnézem holnap a cégnél a katalógusba.A felragasztással sztem nincsen gond én is valószínűleg úgy csináltam volna. Ha lezárod a panel mögötti részt légmentesen, ha nem, teljesen mindegy mert ha a fal hideg akkor még kicsapódhat a levegőből a víz és bepenészedhet a fal. Ez ellen nem tudsz védekezni csak úgy hogy a falat nem hagyod 10-13 fok alá hűlni, hogy ne csapódjon ki rajta a víz.
Én a helyedbe megreklamálnám, mert a bútorlap hosszú távon nem megfelelő, csak előtte gyűjts minél több infót. Én a helyedbe megpróbálnám megdörzsölni a szekrény tetején a laminált lapot ahol nem látszik hogy lásd miről írtam.
-
mdk01
addikt
válasz Márton111 #15180 üzenetére
Sok az a 0,5mm, én századmilliméterben mérném azt.
A dekoritból is van 0,6 / 0,8 / 1mm vastag ebből a legtöbbet előforduló a 0,8-as ami már teljesen megfelelő a legtöbb magasan igénybe vett helyre.
Ráadásul a dekoritnak is van egy hordozórétege ami ennek a 0,8mm-nek kb. a fele. -
Márton111
aktív tag
Persze ,csak hozzávetőleg írtam, a dekorit is műgyanta ragasztóval laminált papír, csak az sokrétegű, a fehér laminált bútorlap bevonata meg csak 1 réteg laminált papír, a színesen meg ugyanez ,csak még festve egy mintás ( vagy sima ) nyomóhengerrel, no ez a festék szeret lekopnia laminálásról. A fehér laminált a bútorlapok közt ,a legellenállóbb, ( én gépasztalanak használom, és kaparópengével tolom le róla a lakkot , meg ragasztót, ha összekenem,és bírja, persze már cserélve lesz 7 év után.)
Simán dekorlemez vagy dekoritlemeznek hívják.(A hátfalat -szekrényhátfal, mert a konyhában az nem hátfal a szekrény és a pult közt)festett MDF vagy farostból készítik, ha nagyon igényes akkor laminált lapból.Szekrényhátfalat dekoritosból nem szokás ,akkor már vizorálból , vagy gránitból is lehetne vagy gyémántokkal kirakott[ Szerkesztve ]
-
Gaumba
csendes tag
Sarokkonyháról van szó de nem 90 hanem 120 fokos, vizzárónak folyékony fát alkalmaztak (ez még a harmadik nap után sem szilárd, lehet nem is folyékony fa?, úgy dolgozta el asarokban mint a szilikont szokás, mindegy ez mellékes és talán jobb is mert nem sérül majd a munkalap, ha el kell távolítani a falról a hátfaldekort). Mindezek mennyiben befolyásolják azt hogy érdemes-e reklamálni?
Egyébként mindenkinek nagyon köszönöm az eddigi válaszát! -
Gaumba
csendes tag
Ezen a linken http://www.konyhaimunkalapok.hu/termekeink/kiegeszitok/hatfalpanel.html láttam hátfalpanelt, ahogyan ők nevezik, de ugyanezt a kifejezést használták az én asztalosaim is, bár a szerződésben hátfaldekor szerepel.
Ma voltam egy kereskedésben és egy 410 cm-es, 8 mm vastag, egy oldalán dekoritos tábla 20E Ft, ami nekem elég is lenne, ha minden kötél szakad magam fogom lecserélni... -
Rohamkukac
csendes tag
Amivel szigetelték az kb. Ilyen szinazonos tömitö
Ha "nagyobb" mennyiségben hagyták meg a sarkokban, akkor soha nem fog megszilárdulni. A ráirt "csiszolható" -ság és ezért keményre megkötés, nagyon vékony rétegnél érvényes. Saját tapasztalatom hogy ezek a szinezett tömitök sokkal gyengébbek mint az acetát (erös szagú) vizálló szilók.A konyhai hátfalként betett bútorlapot (akármennyire szigetelték) ajánlatos minél hamarabb kicserélni vagy ráragasztani dekorlemezt. ahogy fentebb irták.
Nem tom milyen szin a bútorlapod amit hátfalként tettek be, de ha mélynyomott mintás, akkor pláne kezelhetetlen tisztitásnál.
Esetleg tudnál egy fotót ide betenni a munkalap és hátfalról? Lehet ugy több infót tudunk mondani. Fényes vagy matt az a bútorlap? irtad hogy ugyan olyan szinü mint a munkalapod.[ Szerkesztve ]
-
Gaumba
csendes tag
válasz Rohamkukac #15187 üzenetére
Az utólagos dekoritlemez ráragasztás nem macerás? Hogy megy ez utólag? Érdekelne a mikéntje, bár a komplett csere momentán szimpatikusabbnak tünik.
A munkalap matt sötét szilva, nem mélynyomott, a hátfaldekor pedig mezei sötét szilva 18mm. -
Márton111
aktív tag
válasz Gaumba #15188 üzenetére
Palmatex (veszel egy 1kg-os dobozt)kontaktragasztóval helyszínen is dekoritozhatsz,lekened a paneled,vékonyan, (telibe) ecsettel, vagy egy db dekorittal, vagy széles.spaklival elhúzva,és a méretre vágatott dekoritot is lekened vékonyan elhúzva a ragasztót, száradás után igen pontosan illeszted a szélénél,mert elcsúszás esetén, nehéz lenne visszaszedni, ha összeragadt már,és apránként rányomod,mindenütt rásimítod erős nyomással (gömbölyített élű fával).(A dekoritot a széleknél, nem árt száradás után, másodszor is átkenni vékonyan ragasztóval,mielőtt felragasztanád)
Érdemes a pultodat letakarni,tesa szalaggal ráragasztani valamit, úgy nem kell lekaparnod a kicsöpögött palmát .[ Szerkesztve ]
-
Rohamkukac
csendes tag
Néztem, nagyon élethü, eredeti szin. Hát, gondolom van dekorlemezbe is ez a szin... (ha ugyan olyat szeretnél mint a munkalap).
A teljes csere szerintem nehezebb mert le kell fesziteni a falról a bútorlapot.. na meg venned kell valami vastagabb anyagot a dekor alá. Szal költségesebb.
Megméred a munkalap és a felsö szekrény közti távolságát és pont annyira vágatod, akkor nem fog csuszkálni mert megvezeti a két szekrény. -
Gaumba
csendes tag
Ha nem használom ki a fórumot nagyon lenne még más kérdésem is mint a hátfalpanel, hátfaldekor. A konyhám két szekrényből áll amik kb szemben vannak egymással a kisebbik szekrény egy bemélyedést tölt ki és csak 36cm mély, ennek a munkalapján a rádiusz szinte nincs is inkább nevezném majdnem sarkosnak, a másik munkalap pedig ettől egyértelműen gömbölyűbb, színben nincs eltérés mintázat is szerintem gyakorlatilag azonos (sötét szilva). Arra gyanakszom, hogy pl. az egyik Egger a másik meg Falco). Meg is kérdeztem, hogy ezek egyformák-e, mert a lekerekítés kissé köülönbözik, erre ő: azért mert az egyik rendes 60-as, emez meg keskenyebb, van ilyen szerintetek? Én azt gyanítom nem, és azt is gyanítom, hogy csak bepróbálkozott hogy lenyelem-e. Röviden lehet-e más a rádiusz azért mert az egyik keskenyebb mint a másik?
-
-
Speciali
tag
válasz Gaumba #15191 üzenetére
az eleg gáz, ha különbözö lekerekitesü munkalapot rektak be neked. Egyforma munkalapot kellett volna beepiteni, a többi csak duma, nem is reszleteznem. De röviden, a 60 as munkalapot le lehet vagni 36-ra szerintem...
Nekem egy honapja ketfele ABS-el akartak lezarni a butorlapjaim. Mondtam nekik, hogy szo nem lehet rola, hozzanak egyformat, inkabb megvarom.
Nem is ertem, hogy van bör emberek kepen ilyen pofatlansagot megcsinalni. Remelem meg nem fizettel nekik ki mindent.
En mindig abbol indulok ki, hogy emberek elköltik a penzüket, es akkor valaki odavisz nekik valami szart. Milyen erzes ez a kuncsaftnak? Es tök mindegy mennyi penze van, en soha nem ezt nezem, hanem azt, hogy aki fizet, az szeretne a penzeert normalis minöseget kapni. En sem szoktam hagyni, hogy atbsszanak. Ha nem eri meg normalis minöseget csinalni,a kkor abba kell hagyni. En abba is hagytam...[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
A keskeny munkalapot az asztalos csinálja 60cm szélesből,elvágva azt, az extra széleset meg, sok felárral külön rendelni kell a gyártótól.
Amúgy kapni egész keskenyt, de azt ablakpárkány céljára gyártják.
Úgylátom ,egy nagy mesemondóval találkoztál össze
Fizetni egy két hét múlva is ráérsz, miután egykét független profival átnéztetek mindent, hogy van-e még meglepi.
Itt nemhiszem ,hogy az öt év garanciát érvényesíteni tudnád ,miután a pénzzel távoztak.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Ha utólag szeretnél vmit is akkor a "csak dekorit felragasztás" felejtős ekkora méretben és helyzetben sztem. Sok a hibalehetőség és még szép sem lesz annyira mint egy présben felragasztott dekorit.
Az utólagos 8mm vastag változat felragasztása viszont teljesen jól tud működni csak az a kérdés a konyhád hogyan végződik hogy a végéről mennyire esztétikus a két anyag vastagsága. -
mdk01
addikt
Az a keskeny most vagy sarkos és dekorittal van lezárva az éle vagy 3mm-es rádiusszal van gömbölyítve.Van még az 10mm-rádiuszú élgömbölytés. Elég könnyen fellehet ismerni, de mérd meg őket.
Lehetséges még az ABS-el való lezárás de azt nem hiszem megmerték csinálni és az neked is feltűnt volna annak 2mm-es a rádiusza.Ritka az mikor két gyártó annyira egyforma munkalapot vagy akármilyen lapot gyárt hogy ne lehessen észre venni hogy más a gyártó. Sztem egy gyártótól van a lapod csak vmit beletrükköztek.
-
Gaumba
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat mindenkinek.
A munkalapot minél tovább nézem annál inkább biztos vagyok enyhe színárnyalati eltérés is van köztük, szerintem megvezettek.
Mdk01 talán rátapintottál a legrosszabbra, most néztem alá keskeny munkalapnak és nagyon úgy fest hogy 2mm ABS mert a dekorit lemez nem fordul be alulra kb 1cm hosszan mint a másiknál és a munkalap alulról fehér, szemben a másik krém színével a munkalap alján (egyértelműen különböző gyártók lapjai?)
Jól megvagyok vezetve, mi mást is tett volna egy olyan asztalos aki a szerződésben rögzített főzőlap, sütő és mosogató helyett márka azonos de olcsóbb gépeket épített be diffi kb 70E anélkül, hogy módosítottuk volna a szerződést, vagy rám telefonált volna. Az alsó szekrény ajtója a mosogatónál nem a tervben szereplő nyílásirányú felső szekrény üvegezése nem a kért barna színű, a bútor sajna már teljesen ki van fizetve. Na ennyit a bizalomról és ez hová vezet, fáj mert nem vagyok újgazdag...[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
-
Márton111
aktív tag
válasz Gaumba #15198 üzenetére
Nagyon figyelj ,mielőtt hagynád magad kifosztani, mert utólag már nem tehetsz semmit!
Csinálj egy hibalistát amit teljesíteni kell a kifizetéshez.
Olcsóbb szerelvényt nem vagy köteles elfogadni , nem ez lett kialkudva! HA elfogadod csakis arányosan kevesebb árért.
A pénzedért (amíg még megvan...)az üzletben bármikor kapsz,olyat , amit kívánsz!
Vagy úgylátom már késő ...
Írd ki nyugodtan a csaló cég nevét ,másoknak okulásra.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest