Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
stgellert
aktív tag
válasz
thyeby #13996 üzenetére
Köszönöm! Én azt hittem a paraffinolaj, IKE* faolaj is jó lenolaj helyett alapozónak, de ezek szerint nem, okosabb lettem megint
Egyébként én is fakezelésre használom, de nem az ősök titkos útmutatása alapján, sajnos nem létezik ilyesmi, én legalábbis sosem hallottam róla, hogy fa fényképezőgép ápoláshoz lenne ilyen. Érzésem szerint azért, mert régen minden fa bútor volt, így annak megfelelően ápolták ezeket is (a fa fényképezőgépek 70%-a politúrozott mahagóni vagy diófa). -
Márton111
aktív tag
válasz
thyeby #13997 üzenetére
Hívd fel őket telefonon, ha tudni akarod mi van a rendeléseddel, mondd le nyugodtan , (8 napon belül akár vissza is küldheted az árut eredeti csomagolásban , pénz visszajár).Lehet hogy nincs is nekik ennyiért,azért szórakoznak az utólagos költséghozzáadogatással, mert ez nem szokás amit most rendelnének ők ,az drágábba van , mintsemhogy megérje annyiért adni amiért kitették ...
A másik cég akit ajánlottam , meg azóta ki is szállította volna.Hívd fel őket is kérdezd meg: rendelek 5 liter paraffinolajat van -e raktáron, pontosan mennyit fizetek,szállítva utánvéttel, és mikor érkezik meg.
(jártam én is olyan termékkel ami sokkal olcsóbb volt mint a többieknél, ráadásul még az az áru sok helyen hiánycikk is volt , hogy nem reagáltak, tudniillik, nem tudták volna annyiért odaadni, mint amenniért kietették a veboldalukra... -
Márton111
aktív tag
válasz
stgellert #13994 üzenetére
Azt ott, nem szabad használni,
csak huzatban a függöny mellett,és megszáradt vízkereszti tűs lucfenyőn ,jobbra balra dőlő viaszgyertyákat, meg olcsópiaci égősort.
Amúgy jól mutat: átlászó ,lapos ovális keresztmetszetű, kerek ,kis csukott üvegedény,átlátszó paraffinolajjal, üvegszálas üvegkanóccal. -
thyeby
őstag
Köszi előre is.
Nem vagyok az a b@szogatós típus, majd megírod, kikeresed, ha kijön szépen a lépés.
Érdekel, hogy frissibe mit tapasztaltál vele, ha tapasztaltál.Valójában azért vadásztam rá a NET-en (rám se bagóztak azóta a prenkerék egyébként, semmi visszaigazolás, semmi megmozdulás, meg vannak kukulva.), mert Kalman7 tavaly megbíztatott, hogy féláron beszerezhető a patika árához mérve. Én ugyan ki nem túrom most a számlák között a pontos árát, de literenként úgy két rugó. Tekintve, hogy elég sok fogy egy évben, sok kicsi sokra megy jelszóval bemozdultam, hogy történjen már valami, mert épp aktuális egy nagy adag játék kezelése. De úgy látom, marad a patika, mert az biztos minőség is, és biztos beszerzés is, no, meg nemsokára sürgőssé is válik. Nem sz@rom össze magam az árkülönbözettől, inkább az elv mozgat, hogy egy jó vállalkozásnak minden apró tételben ismernie kell a legkifizetődőbb útvonalat.
-
thyeby
őstag
válasz
thyeby #13995 üzenetére
Nna, mégiscsak lett néhány percem.
Szóval a paraffinolaj:
Remekül lehet vele a fát úgy kezelni, hogy mégis natúr maradjon. Az IKE*S olajat magam is használom, az is remek. Meggyőződésem, hogy az is jó hányad paraffinolajat tartalmazó kencefice.
Mi a különbség?
A paraffinolaj tiszta, míg az IKE*S egy több összetevőből álló egyveleg.
Paraffinolajjal kezeljük pl a gyúródeszkát, gyúrófát, konyhai fa dolgokat, amik kajával érintkeznek - s innen az is hogy a fajátékra kiváló. Tartós védelmet ad a fának, szép felülete lesz, kellemes tapintása.
Próbáld ki bátran! Elmégy a patikába, és kérsz fél decit. Sokáig elég az is - csak vékony rétegben szoktam kenni, egy kis darab szivacs segedelmével.
Vannak a kereskedelemben narancsolajjal kevert paraffinolajok is - rendesen narancs illata van a kezelt fának tőle sokáig.A lenolaj más. Azzal inkább azért itatjuk meg a fát, hogy a nála drágább festéket ne szívja be egyenetlenül, sokszor a végtelenségig a fa. Pl a méhész beitatja a kaptárait vele, s majd csak utána festi olajfestékkel.
A játékaim tartósabbak, mutatósabbak lesznek tőle. Ad egyféle védelmet a víz ellen is, ha a gyerek kint hagyná a homokozóban. Nem piszkolódik annyira, s ha mégis piszkos lett, könnyű és egyszerű tisztítani vegyszermentes nedves ronggyal.
Ha egy fényképezőgéped alapanyaga önmagában is tetszetős, bátran kezelheted vele szerintem, de gondolom van annak hagyománya, amitől nem szívesen tér el hozzáértő.
-
Márton111
aktív tag
paraffinmécsesbe is jó
-
mdk01
addikt
válasz
HyCsaba #13985 üzenetére
Ki kellene vágni az ívedet egy olyan vastag valamiből mint a lemezed szélessége(vagy közel olyan vastagból) és arra kell ráhajlítani egy racsnis spaniferrel.Te esetedben kettő-három darabbal hogy teljes szélességbe húzza a rétegelt lemezt.
Ezt akkor tudod csak megtenni ha a rétegeltlemezed nem víz- és főzésálló ugyanis a következő lépés az, hogy a rétegeltlemez rétegei között lévő ragasztót meg kellene vagy gőzzel vagy forró vízzel lágyítani hogy a rétegek elcsússzanak egymáson. Ha ez megvan akkor kell ráhúzatni a kívánt kivágott ívedre spaniferekkel teljes szélességben a rétegeket.A léced hosszát nem írtad, de a kritikus pont a ragasztó meglágyítása általad.
-
mdk01
addikt
válasz
thyeby #13972 üzenetére
Ha paraffinolaj kell nekem úgy néz ki van egy jó termékem és területi képviselőm. Most nincs erőm megtalálni de ha szorgalmasan b@xtatsz az elkövetkezendő pár napban megkeresem neked. A cégnél használtunk már illetve a tanulók közül is sokan ezt használták a vizsgamunkához. Van kültéri is és olyan 3k környékén van fél liter?!.
Friss még ez a történet. -
HyCsaba
újonc
Sziasztok!
Nem vagyok asztalos, csak a hobbim a famegmunkálás. Olvastam már a fa hajlításáról, de nem találtam rá a válaszra, így megkérdezem, hogy szerintetek meg lehet-e normálisan hajlítani (otthoni körülmények között) egy rétegelt lemezt (10 mm vastag és 80 mm széles)? A hajlítás szöge kb 120° 30 cm-es sugáron. Próbálkozott már valaki rétegelt lemez hajlításával ? Mik a tapasztalatai ? -
Buster17
addikt
Hali!
Nem találtam helyét így ide írok, mert ez is "fával" kapcsolatos.
Nos az lenne a kérdésem, hogy a most levágott bambuszhoz hasonlító nádból mit lehetne vagy mit csináljak?~200 vagy több db van, ~9m magas de a felétől már vékonyodik és nem olyan erős.
-
Speciali
tag
Levettem a bordásszíjat, beindítottam így is, de a motor csapágyazás is visít. Így azt is cserélni kell. Én nem olajozgatom, mert az már csak szépségtapasz.Olajozni akkor kell, amikor még van értelme. Bár ha az olaj be tud jutni, akkor a szennyeződés is, ami azt jelenti, rossz a tömítése a csapágynak.
-
Márton111
aktív tag
nos szétszedtem mint velociraptor a bőregeret, vagy a velocipédet.
Jó lenne tudni vajon eme korongokat a másik fotón meg a kis hengert ami a csapágy állórészét képezi hogy tudom leszedegetni ( gondolom a kis hengert is cserélni kell) -
Márton111
aktív tag
válasz
Márton111 #13980 üzenetére
még a jómultkor amikor elakadam, mert nem tudtam szétszednia gyalumat, megkérdeztem valakit aki viszont igen, hogy miért nem jött széjjel , amikor látszólag minden csavart kitekertem? Azt mondta ,a gombját széjjel kell pattintani.Nos megnéztem ,félperc volt.Ott a ludas csavar...
Folyt kövha ráérek. Elmentem furnért ragasztani (vagyis furnérozni).
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest