- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
Bocs, hogy neked címzem, de úgy gondolom, nem csupán kötözködésről van szó. Éppen a pontatlan fogalmazás az, ami miatt aztán keverednek a fogalmak, és később lehet rajtuk vitatkozni. Az önmetsző (lemez)csavarnak illik előfúrni. Hogy ezt a műveletet elkerüljék, találták ki azt az önmetsző csavartípust, aminek a hegye fúrni is tud, tehát megkülönböztetésül önfúrónak nevezik. Az már nyilván fafejűség lenne, ha önfúró önmetszőnek hívnák
Ami pedig a menetmetszést illeti, itt is keveredés van. Magát a műveletet, amivel menetet készítünk, azt összefoglalóan menetmetszésnek nevezi (kvagy nevezték elég sokáig), a készletet menetmetsző készletnek. Amikor egy furatba történik a metszés, azt menetfúrásnak mondják, amikor egy "tengelyre" metszik a menetet az a menetvágás. Sajnos újabban kitalálták azt, hogy a menetmetszés szót a menetvágás helyett alkalmazzák és a menetmetsző készletet egyszerűen menetkészletnek meg menetkészítő készletnek mondják.
Szerintem ez azért van, mert azok sem tudják a pontos kifejezéseket, akiknek ezt meg kellett volna tanulniuk.Remélem, én nem tévesztettem a fogalmakat, elég régen tanultam már, és sajnos engem is összezavarnak a pontatlanul fogalmazók.
-
Márton111
aktív tag
Neked kötözködésnek tűnik, de okos ember tudja ,(amilyen te is lehetsz )hogy a pontos fogalmi meghatározás azért kell ,hogy ne legyen pongyola elnagyolt, elkent,a fogalmazásod,meghatározásod.Hpgy ne mondjam idd ki vagy vidd ki a bilit,az nem mindegy.Vasba te nem metszel ,csak fúrni lehet...Próbáld meg önmetsző,- lám nem tudod mi az- pozdorjacsavarral zártszelvénybe csavarozni ,előfúrás nélkül.Az se mindegy menetmetsző ,vagy menetfúró.Az egyik lyukas a másik nem.Két egész másik szerszám...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Kuponkunyeráló
- Medence topik
- Metal topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- FÉLÁRON! illy Francis X7.1 kapszulás kávéfőző - fehér - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Eladó Techsend Cyber Monster elektromos roller + sisak ajándékba
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Bomba ár! Dell Latitude D630c - Intel T7800 I 4GB I 160GB I DVDROM I 14,1" WXGA+ I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged