Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

ASUS WL-500G Premium

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8701) AtHoS válasza Intruder2k5 (#8696) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Na most én épp ott tartok, hogy routeren putty-val megparticionáltam a pendrive-ot és share-nek winyót. Utána gépen Ghost-tal rápakoltam az image fájlokat, de úgy vettem észre, hogy közben a ghost ext2-re átalakította a partíciókat. Pontosabban mikor elindult az image visszaírása, akkor az ablak alján 5%-onként ment felfelé az ext2 filesystem létrehozása és csak ezután dolgozott az adatokkal.

Ebben a felállásban mivel 396-os Custom Oleg van a routeren rendben lesz a dolog? Bár ha ráapplikálom a routerre a cuccost úgyis kiderül :DDD

read-only mode on the forum

(#8702) Intruder2k5 válasza AtHoS (#8701) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen rendben lesz, nem kell aggódni... A ghost írkál ilyeneket, azt tudom, de nem kell komolyan venni. :-)

(#8703) Intruder2k5 válasza Laca 012 (#8700) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A fekete borda ami a Broadcom-on van, az valami régebbi alaplapról van leapplikálva, talán a déli hídról, a két kék pedig egy univerzális vga hűtő tartozéka volt, csak nem került felszerelésre. Ez minden vga-ra kicsi volt :-) Az meg, hogy egy felkerült feleslegesen is, nem gond... Ártani nem fog neki. Különben meg ez csak olyan sürgősségi megoldás volt, mert most van meleg, de azért rajta vagyok még a dolgon, hogy a chip-nek megfelelő méretű és formájú bordát keressek. Mostmár, hogy elárultad, azt is tudom, hogy hova kell tenni, és hova nem. Ha meg lesz a megfelelő darab, majd szét szedem megint, és eltávolítom a felesleget. Köszönöm az infókat! :-)

(#8704) Fooler89


Fooler89
őstag

Nem fölösleges ez a hűtőborda? Érdemes vele foglalkozni?

Asus wl500gp v2-ről van szó

(#8705) Intruder2k5 válasza Fooler89 (#8704) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Amennyi anyagi ráfordítással, és munkával jár, szerintem érdemes... :-)
Vagy guberálsz valami használt bordákat ingyen, vagy veszel újakat 150-200 Ft-ért, és kb. 15 perc alatt fel lehet rakni. Cserébe néhány fokkal hűvösebb marad a proci, és valószínűleg az élettartama is kicsit kitolódik.

(#8706) Fooler89 válasza Intruder2k5 (#8705) üzenetére


Fooler89
őstag

Ha megbontom a routert akkor elvesztem a garanciát nem?

(#8707) Laca 012 válasza Fooler89 (#8706) üzenetére


Laca 012
őstag

Ha láthatóan, akkor igen. Sőt ha szét sem szeded, csak firmware-t cserélsz és úgy hal be, hogy nem tudod visszaállítani a gyárit, akkor is annyi a garanciának!
Viszont ha nem tegnap vetted és minden működik, akkor kicsi az esélye, hogy a garanciaidőn belül meghal. Ha viszont megkapja a bordákat, akkor nagyobb valószínűséggel éri meg a több éves kort. Mérlegelni kell, kinek-mi-mit ér.
A garanciacímke egyébként az egyik csavarfejen lévő kis címke, ami óvatosan tűvel eltávolítható és visszahelyezhető szükség esetén.

(#8708) Fooler89 válasza Laca 012 (#8707) üzenetére


Fooler89
őstag

Először is, köszi a választ!

Másodjára, a garancia címkét csak egy egyszerű tűvel el lehet távolítani? Nem kell hajszárítóval melegíteni vagy ilyesmi?
Ezekkel a feltételekel nekivágnék ha nincs más bármilyen egetverő feladat.

Még ha a táp döglene be azt is meg lehet oldani egy adapterrel. Firmware meg már beleszámoltam, pont ezért kéne rá hűtés. Az állandó magasabb fokú használat miatt.

Amugy volt már rá példa, hogy valakinek bedöglött egy ilyen router? Itt nem a user error-osra gondolok.

(#8709) pojzon válasza Intruder2k5 (#8668) üzenetére


pojzon
tag

Szia!

Nézegettem ezt a ftp letöltő progit (első a sorban) és arra lennék kíváncsi, hogy ez tud olyasmit mint pl a total commander, tehát van egy server ahonnan akarok leszedni dolgokat, akkor azt átböngészve, több file-t kiválasztva szépen sorba leszedi nekem? Tehát nem csak egy darab pontosan meghatározott elérési útról, hanem amolyan totál commanderesen? :) Remélem érthető, hogy mit akarok összehordani. :)

Illetve egy hw-es kérdés, hogy ugye a v1-es routerben cserélhető a wifi kártya..namost szerinted lehetne beletenni n-es kártyát, amit működtetni is tudna a gépezet?

(#8710) Intruder2k5 válasza pojzon (#8709) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Nem, ez szerintem nem tud ilyet... Ez inkább olyan Getright szerű letöltésvezérlő, ahova direkt linkek kellenek. Azt a Midnight Commanderrel tudod megcsinálni szerintem.

A WiFi kártyára nem tudok biztosat mondani... Szerintem minden bizonnyal cserélhető, és hardveresen le is fogja kezelni, csak kérdés, hogy szoftveresen mi lesz vele? A firmware-ben lesz hozzá való meghajtó? Nem hiszem...

(#8711) vargalex válasza Intruder2k5 (#8710) üzenetére


vargalex
félisten

Hi!

Szerintem a software-val nem lenne gond. Ugyanis mind az OpenWRT, mind a DD-WRT (igaz, OpenWRT alapú) támogatja a WL-500W-t is. Ráadásul ugyan az az image szükséges hozzá.

Alex

(#8712) Intruder2k5 válasza vargalex (#8711) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Így igen, ez nekem is eszembe jutott, csak kérdés, hogy akar-e WRT-re váltani? :-)
És még akkor célszerű lenne megtudni, hogy a WL-500W-ben milyen gyártmányú, illetve típusú WiFi kártya van, és lehetőleg olyat beszerezni, mert nem hinném, hogy az fw image-ben WiFi driverek tömege lenne bezsúfolva. Nehéz ügy ez így...

[ Szerkesztve ]

(#8713) vargalex válasza Intruder2k5 (#8712) üzenetére


vargalex
félisten

Hi!

Ezek szerint Broadcom van benne, de helyettesíthető Atheros-al is.

Alex

(#8714) Intruder2k5 válasza vargalex (#8713) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hát, akkor az elméleti megoldás megvan...
Most, már csak az a kérdés, hogy ha kicseréli, mit kezd vele az OLEG (mert azért egy próbát megér), és ha nem kezeli, ér e annyit a gyorsabb WiFi, hogy WRT-re váltson, vagy akkor inkább marad a régi.

(#8715) Laca 012 válasza Fooler89 (#8708) üzenetére


Laca 012
őstag

Már jópár asus routert szétkaptam és a garcimke az egyik gumi láb alatti csavar tetejére ragasztott kb 4-5mm átmérőjű matrica. Általában nincs rányomva a csavarfejre, a tűvel a lyukba oldalról kicsit alányúlsz a matricának, és már jön is le sérülésmentesen. Nem is tipikus "szakadós" anyagból van!
Router bedöglésről a tápproblémákon kívül eddig csak egyszer hallottam, a srácnak írtam is, hogy megvenném tőle alkatrésznek ha tényleg végleg behalt, de nem kaptam visszajelzést úgyhogy lehet sikerült felélesztenie.
Illetve még egy volt akinek a 4db lan portból egy halt meg, valószínűleg valami túlfesz miatt. 4csavar kitekerése pedig tényleg nem "egetverő feladat." :)

(#8716) Laca 012 válasza Intruder2k5 (#8714) üzenetére


Laca 012
őstag

Én is nagyon kíváncsi lennék rá! Hardverileg a W és a gP v1 között kizárólag a kártya különbözik. Ha broadcom-os kártyát sikerülne szerezni és felmegy rá a W oleg firmware-e, akkor tuti lekezelné. Ha megy, cserélem én is azonnal. Úgyis van 3db gyári egyforma antennám kicsit belül felturbózva.. :C

(#8717) Badb0y válasza Laca 012 (#8715) üzenetére


Badb0y
addikt

Totál ugyanez történt velem, és vettem egy wl500w-t, és gondoltam tép ugyanaz, nem dugom át. És mint kiderült, a tápja szart be :( Ez mind akkor derült ki, amikor megvettem az újat. Így most van 2 routerem, és egy tápom. Ma felnyitottuk a töltőt, és az egyik kondi kicsit meg van puposodva, és az 5v helyett csak 2.5 jön ki rajta :(( Ugyanúgy világítanak a LAN ledek, de power meg a wifis nem.

Remélem meg lehet valahogy csinálni, mert tudok szerezni, de kkb 6000 ft, és ahogy sétszedtem, nem smd technika ez a töltő, szal ki lehet forrasztani és kész.

Hogy vagy mi alapján művelted te ezt a routereddel :D ? Most néztem a képeket. Dupla ram, 4 usb, beszarás :D Kéne egy ilyen nekem is :D

Olyat nem tudsz, hogy az n-es wifi menjen annyival a laptopom 5100n-es kártyájával, mint lanon :F Mert ott tölt 3.7M-mel n wifin meg max 1.9M-mel :(

[ Szerkesztve ]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8718) Blackmate


Blackmate
senior tag

Olyannal találkozott már valaki, hogy

1. putty nem engedi be (access denied - a jelszót 100%, hogy nem gépeltem el)
2. samba meghal
3. a webes felületen pedig a log csont üres, refresh-re sem reagál.
4. a webes felületen kiadott system command (pl reboot, ps -ax hatástalan)

de a router funkcionál, tehát net van.

Egyre gyakrabban fordul ez elő. Az alany egy 3 éves Asus WL-500G Deluxe, amin egy 16GB Kingston slim pendrive van. Oleg custom firmware fut rajta (wl500g-1.9.2.7-d-r396 (2009-07-17), a legfrissebb csomagokkal. Mi lehet a gond? Chipek hűtése, táp, vagy pendrive? (Megjegyzem a pendrive nincs 1 éves sem.)

Kérdeztem már egyébként, de nem kaptam rá egyértelmű választ: felrakható erre a vasra a Tomato?

(#8719) vargalex válasza Intruder2k5 (#8714) üzenetére


vargalex
félisten

Hi!

Azt nem egészen értem, hogy érted, hogy ér-e annyit a gyorsabb WiFi, hogy WRT-re váltson??? Nekem személy szerint az Oleg féle firmware kb. 1-2 óráig volt fenn, nagyon nem jött be. Sokkal kényelmesebb, felhasználóbarátabb (legalábbis nálam) egy X-WRT (Kamikaze, vagy WhiteRussian). És szerintem nem tudsz olyan dolgot mondani, ami Oleg-en megy WRT-n pedig nem.

Alex

(#8720) Fooler89 válasza Blackmate (#8718) üzenetére


Fooler89
őstag

Tomato gond nélkül felmegy, ha esetleg van torrent akkor az is simán megy rajta.

SSH vagy telneten keresztül probálsz putty?

Mountolta a pendrive-ot?

(#8721) Intruder2k5 válasza vargalex (#8719) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Egyszerűen csak úgy értettem, hogy vannak akik ragaszkodnak az OLEG-hez...
Különben meg engem nem kell meggyőznöd a WRT ügyben, én is Tomato-zok, az meg FreeWRT alapú.

(#8722) Intruder2k5 válasza Intruder2k5 (#8721) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem tudom kapásból, hogy támogatott-e a Tomatoban a WL-500G Deluxe...?
Vigyázz, nem Premiumról van szó.

(#8723) Intruder2k5 válasza Blackmate (#8718) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Én ezek közül most a hőségre (vagyis hűtés hiánya) szavaznék... De persze ez csak tipp, lehet, hogy más a gond. Én megpróbálnám a Tomato-t a helyedben, szerintem nem lesz gond. De persze ha félsz vele kísérletezni, akkor még ott van DD-WRT, az tuti, hogy támogatja, benne van a "Supported Hardware" listában.

[ Szerkesztve ]

(#8724) Fooler89 válasza Intruder2k5 (#8722) üzenetére


Fooler89
őstag

(#8725) vargalex válasza Intruder2k5 (#8721) üzenetére


vargalex
félisten

Hi!

Akkor csak félreértettem. Igaz, kiderülhetett volna az aláírásodból is.

Alex

(#8726) Intruder2k5 válasza Fooler89 (#8724) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

És ebben benne van a "WL-500G Deluxe"? Én nem találtam olyat, bár lehet, hogy felületes voltam... A "WL-500G" nem ugyanaz, még a procija sem egyezik.

(#8727) Fooler89 válasza Intruder2k5 (#8726) üzenetére


Fooler89
őstag

Akkor talán ez [link] Angol!

(#8728) Badb0y válasza Badb0y (#8717) üzenetére


Badb0y
addikt

Ezen felüli kérdésem még, amikor ki akarom menteni a routerre kötött linuxos filerendszer alól a fájlokat az ext2ifs program nagyon jó, mert felmountolja winben, és rendesen 25MB-vel lehet menteni. Viszont ezzel a ghostos megoldással ugye ext3 keletkezik és ezzel nem működik ez a program :(
Létezik ilyen program ext3-ra is? Mert így routeren keresztül ez a max 4mb nem 25-30mb sebesség, és így visszamásolni több 100gb-ot :Y

Még egy: rtorrentet el lehet érni kívülről :F

[ Szerkesztve ]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8729) picilaci


picilaci
csendes tag

Hello Mindenkinek.

Segítséget szeretnék kérni. Asus WL500gP V2 es Routerre feltettem Tomato-s FW-t.
Egész pontosan Tomato Firmware v1.25.8632 ND USB Ext.
A régi "gyári" fw el, ment az asuscomm.com os dyndns szolgáltatás.
a kérdésem az volna, hogy a tomatos fw alá be lehet állítani ezt mint dyndns ? mert akárhogy próbáltam, nem akart összejönni.
Nem akartam más dyndns alá regisztrálni.
Ha valaki tud okosat, akkor örömmel venném.

Köszi: Laci

(#8730) Intruder2k5 válasza picilaci (#8729) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Pedig szerintem az nem fog menni, valószínűleg kénytelen leszel DNS szolgáltatót váltani (vagy firmware-t)... Talán ez az egy dolog, ami csak a gyári fw-vel megy. :-) Illetve nem tudom, hogy OLEG-ben meg lett-e tartva, mivel az a gyárin alapszik.

[ Szerkesztve ]

(#8731) Intruder2k5 válasza Badb0y (#8728) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem tudom, hogy jelenleg mit használsz, de ez pl. ismeri az ext3-at is... Valamint a Total Commander alá betehető fs plugin szintén ismeri, az 1.5-ös verzió.

[ Szerkesztve ]

(#8732) Badb0y válasza Intruder2k5 (#8731) üzenetére


Badb0y
addikt

Az elsőt használtam, de az most nem működik, mint meghajtó megjelenik, de nem olvasható meg ilyenek.

Ezt a ghostos megoldást legalább is nem látja :( Viszont elismerésem ez a ghostos megoldás miatt. Nagyon jó.

Kis hiányosság, hogy az smb.conf-ban az ASUS-t mindenki írja át a sajátjáram ill. post-bootban aki munkacsoportot használ, az írja azt át, és minden filet tegyen futtathatóvá.

[ Szerkesztve ]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8733) Intruder2k5 válasza Badb0y (#8728) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ja, és ami kimaradt: Igen, el lehet érni rtorrentet kívülről.

(#8734) Badb0y válasza Intruder2k5 (#8733) üzenetére


Badb0y
addikt

Hogy :)

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8735) Intruder2k5 válasza Badb0y (#8734) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor pontosítsunk... Az image file-okban lévő rendszert használod jelenleg?
Ha igen, akkor https://dyndnsnev.dyndns.org/rtorrent címen.

[ Szerkesztve ]

(#8736) alitak válasza Intruder2k5 (#8589) üzenetére


alitak
senior tag

Nah, most volt időm, újra raktam a dolgokat. A probléma viszont ugyanúgy fent áll: a fájlt hozzáteszi az rtorrent a listához, de a letöltés nem indul el. Van még vmilyen ötletetek?

Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw

(#8737) Intruder2k5 válasza alitak (#8736) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Így hirtelen nincs ötletem, de visszaolvasgattam, és látom írtad, hogy "a file-ok megjelennek a share mappában, csak 0 mérettel vannak ott". Annyit fűznék ehhez hozzá, hogy önmagában ez nem probléma, amíg nem tölt le belőle semmit, addig a mérete 0 byte. De, hogy miért nem kezdi el a letöltést, arra nincs ötletem.

Most akkor ott tartasz, hogy bekerül a torrent a kliensbe (webui) az állpota "Letöltés" de nem történik semmi? Vagy "Pause" módba kerül? Valahogyan meg kellene nézni, hogy egyáltalán próbálkozik-e az rtorrent... Mikor hozzáadsz egy torrentet, akkor SSH-ban add ki a "netstat -an" parancsot, és nézd meg, hogy a listában van-e olyan kommunikáció, ami a torrent portján megy. (az image file-okban 6880) Ha valakinek van jobb ötlete, ne tartsa magában, mert én nem vagyok nagy linux mágus :-)

(#8738) alitak válasza Intruder2k5 (#8737) üzenetére


alitak
senior tag

Fájl bekerül a webui listájába, állapotnak letölt kerül. Csak nem indul el, pedig a torrent fájl biztos jó, asztali gépre simán jött.
netsta -an után egy sorban votl 6880as port:
tcp 0 0 0.0.0.0:6880 0.0.0.0:* LISTEN
Remélem erre gondoltál.

A torrent könyvtárba bekerül egy .torrent fájl egy elég hosszú névvel, a work mappába meg bekerül az, aminek kerülnie kell, csak éppen nem megy.
A session rtorrent.lock fájl tartalma router2:+169

Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw

(#8739) Intruder2k5 válasza alitak (#8738) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Úgy tűnik, mintha minden rendben lenne, csak az rtorrent nem érné el a hálózatot.... A hosszúnevű torrentfile, és a többi is mind rendben van. Én viszont kevés leszek az efféle hibák diagnosztizálásához, szóval passzolom... Sorry!

[ Szerkesztve ]

(#8740) Blackmate válasza Fooler89 (#8720) üzenetére


Blackmate
senior tag

SSH-n próbálok.

Nem tudom montolva van-e a pendrive, mert abszolút semmi infóm sincs ilyenkor a routerről.

(#8741) Blackmate válasza Intruder2k5 (#8723) üzenetére


Blackmate
senior tag

Egy kicsit azért vagyok szkeptikus, hogy menne vele, mert itt nem látom. Sőt Broadcom BCM5365 rev 1 CPU van benne, és azt sem látom egyik támogatott routerben sem.

(#8742) Fooler89 válasza Blackmate (#8740) üzenetére


Fooler89
őstag

Ssh-n bejön a kép csak nem tudsz belépni mert a kódot nem fogadja el?
Probáld telnet! Puttyban átkapcsolod!

Olegbe firmwareba be van építve a telnet. (lehet, hogy az ssh is :F )

intruder féle ghostos mentést használsz?

(#8743) Intruder2k5 válasza Blackmate (#8741) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor próbáld esetleg a DD-WRT-t...

(#8744) vargalex válasza alitak (#8738) üzenetére


vargalex
félisten

Hi!

Nem lehet, hogy Closed is egyben? Nekem akkor csinál ilyet az rTorrent, ha pl. 600 MB szabad hely van a partíción, és le akarok tölteni egy 400 MB-os filet. Valamiért ilyenkor Letölt állapotú, de [Zárva] státuszú (ezt csak a Torrent részleteinél látom az nTorrentben).
Amíg nem csinálok legalább 800 MB helyet, addig nem is lesz jó. Persze ilyenkor a torrentet ki kell törölnöm és újra elindítani.

Alex

(#8745) Blackmate válasza Fooler89 (#8742) üzenetére


Blackmate
senior tag

Legközelebb, ha megáll, akkor megnézem telnet-en. Nem saját magam pakolgattam fel csak a szükséges dolgokat (samba, rtorrent, lighttpd) és azt ghostolgatom csomag frissítések után.

Intruder2k5: Tulajdonképpen nincs gondom az Oleg-gel, a Tomato azért tetszik, mert sok minden benne van alapból, no meg azért, mert szinte már mindenkinek az van fent :DDD

DD-WRT-vel biztos, hogy többet "bajlódnék" és azért gondoltam, hogy felrakok más firmware-t, hogy megnézzem HW-es, vagy SW-es probléma miatt áll le a router.

(#8746) Intruder2k5 válasza Blackmate (#8745) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"Azért gondoltam, hogy felrakok más firmware-t, hogy megnézzem HW-es, vagy SW-es probléma"

Igen, sejtettem, hogy a csereszándék mögött ez az ok állhat... Ezért is mondtam, hogy ha Tomato nem, akkor legyen DD-WRT, csak legyen fw csere. Amúgy OLEG-ből eggyel régebbi verziót nem próbáltál még? Azt is érdemes volna...Ha ennyire megáll az egész (SSH, Samba, etc...) akkor kétlem, hogy Telnet-en menni fog. De persze egy próbát meg ér. Különben mi ez az "egyre gyakrabban csinálja" idő? Naponta? Néhány naponta?

[ Szerkesztve ]

(#8747) Laca 012 válasza Badb0y (#8717) üzenetére


Laca 012
őstag

Amikor a céges router tápja meghalt, ilyen tápot vettem hirtelen. Ez is megoldás, bár ha nem esik útba postaköltséggel tényleg 6000Ft majdnem..
A másik megoldás a javítás. Amikor az egyik barátom és fórumostársunk Oyabun-é meghalt azt javítottam meg, de abban sajnos a két puffer kondenzátoron kívül a FET is el volt szállva. Ráadásul olyan számozása volt, hogy nem kaptam a nagyobb-ismertebb cégeknél (LOMEX, Kontha), és csak egy olyan boltban sikerült szereznem ahol kifejezetten TV-Video alkatrészekre vannak ráállva, és ott is csak az "erősebb" tesóját . (HQ video ami nem azonos a HQ NEDIS-szel!!) összesen 1500Ft-körül fizettem az alkatrészekért. Ha szerencséd van kondicsere után nem pukkan a fet, és akkor kb 500Ft-ból megúszod, bár ha már szét van kapva érdemes megcsinálni úgy ahogy a képeimen láttad.

"Hogy vagy mi alapján művelted te ezt a routereddel?"
A ramcseréről van leírás, az első hsz.-ben megtalálod, a többi improvizáció volt. Az USB-ről is mintha lenne leírás, de én letöltöttem a vezérlőchip DATASHEET-jét, és az alapján kivezettem aztán kész. Nekem ráadásul a "rossz szériából" való és a wifi kártyát is buherni kellett, aztán ha már lúd... akkor két antenna+hűtés+ kék ledek....

"Olyat nem tudsz, hogy az n-es wifi menjen annyival a laptopom 5100n-es kártyájával, mint lanon Mert ott tölt 3.7M-mel n wifin meg max 1.9M-mel "
Ehez sajnos nem tudok hozzászólni, nekem még csak g szabvány működik, bár szeretnék n-es kártyát a routerbe és a laptopomba is, majd akkor játszok vele.

[ Szerkesztve ]

(#8748) Intruder2k5 válasza Laca 012 (#8747) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ez is egy lehetséges alternatíva... Bár nem tudom, hogy postával mennyi az ára, de a teljesítménye nagyon ott van, és az ára ehhez képest kedvező. Pozitív még az is, hogy nem konnektorba dugható tápos verzió, így nem foglalja el az ötös elosztó felét. :-)

[ Szerkesztve ]

(#8749) norb7 válasza Badb0y (#8732) üzenetére


norb7
tag

Szia!

Nekem is hasonló gondom volt, hogy mikor kihúztam a HDD-t a routerből, és bedugtam a gépben, akkor Windows felismerte, láttam a meghajtókat, de nem tudtam megnyitni.
Aztán kicsit utánajártam a dolgoknak, és van egy kis program "mountdiag". Ha ezt parancssorban futtatod, akkor kiirja, hogy mi a probléma a meghajtóval.
Nekem azt az információt adta, hogy hibás az ext2 fájlrendszer. Dugjam be linuxos gépbe és állítsam helyre. Na már most másik linuxos gépet nem ismertem, csak a routert, így visszadug, ekkor ha weben megnéztem a log-ot, akkor ki is írta, hogy a felmountolt meghajtó hibás fájlrendszer, de helyreállítva. Ezután rendesen leállít, kihúztam, be a gépbe, és már rendesen működött is.

Ha ezzel kapcsolatban van valami kérdésed, akkor szívesen segítek, ha tudok.

(#8750) alitak válasza vargalex (#8744) üzenetére


alitak
senior tag

Hello!

Helyem az van akármennyi, 67GB üres hely van és egy 4,5GB-os fájlt indítottam, de nem megy.

mod: jah, és inaktívnak teszi az rtorrent, meg se indul.

[ Szerkesztve ]

Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.