Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

ASUS WL-500G Premium

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8651) Badb0y válasza Intruder2k5 (#8650) üzenetére


Badb0y
addikt

Semmi oka nincs :D Csak nem vagyok tisztába most a dolgokkal és innen néztem, és itt amit írtam volt a legújabb :D

Ez a tomato jobb vagy miben más ?

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8652) Badb0y válasza Badb0y (#8651) üzenetére


Badb0y
addikt

Ja meg nagyjából ti miket szoktatok az alap FW beállításon módosítani? Ilyen vmm meg hasonlók ? Mert most ha megint nekifekszek egy nagyon jól konfigolt dolgot szeretnék :D

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8653) Intruder2k5 válasza Badb0y (#8651) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Először is az új OLEG-ről annyit, hogy alapból tartalmazza az SSH-t, tehát a régivel ellentétben grafikus felületről aktiválható, és még néhány más újdonság is van benne, pl. SSH, FTP jelszavak feltörése elleni védelmek (limitálható a próbálkozások száma adott idő alatt). Ezen kívül természetesen "naprakész" a kernel és a modulok verziója is, ami a régiről már nem mondható el. Valamint természetesen sok javítás is történt azóta. Egy dolog a régi, a kezelőfelülete.

A Tomato egy teljesen más vonal... Eredetileg Linksys routerekre írt firmware, amiből utólag készült USB-t (és ezzel együtt ASUS routereket) támogató verzió, ami szintén folyamatos fejlesztés alatt áll... Egy (legalábbis számomra) sokkal barátságosabb, és kezelhetőbb grafikus felülettel készül, sok mutatós grafikonnal, diagrammal, forgalmi statisztikával, QoS-el, és minden ami kellhet... FTP, Samba, szintén a webes felületen menedzselhető. Egyszóval szinte minden a grafikus felületen intézhető, beleértve a scriptek megírását is, tehát ha nem akarsz, alig kell SSH-zni benne. De, hogy a WL-500W támogatott-e, azt most pontosan nem tudom.
Én már erre tértem át, igaz, hogy nekem 500G P V2 van, mint az aláírásomban is láthatod :-)

[ Szerkesztve ]

(#8654) montaron


montaron
tag

Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem. Sanzi89 remek konfigleírása alapján sikerült a 500 gp v1 etmet torrentre bírnom. Tegnap este működött is, be is tettem éjjelre egy torrentet, ment is másnap reggel a dolog, de valszeg valami történhetett, és most ha belépek az rtorrent webuiba az alábbi üzenet fogad a lenti mezőben:

[21:30:53] Bad response: (500) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>500 - Internal Server Error</title> </head> <body> <h1>500 - Internal Server Error</h1> </body> </html>

a settingbe nem tudok bemenni, amint megnyomom, ugyanezt írja ki... mi lehet a gond? mit kéne változatnom? A torrentet pedig nem adja hozzá a listához.

KÖSZI!

(#8655) nandris válasza Badb0y (#8651) üzenetére


nandris
aktív tag

Amit te raktál fel, 1.9.2.7-10 (2008-03-30) Ezt ekkor újították utoljára, ekkor leállt a fejlesztés. Intruder2k5 újabb linket küldött egy másik fejlesztő csapattól, akik a mái napig dolgoznak rajta. A tomató egy másik alternatíva, amelynek egy előnye, hogy sokkal több mindent lehet webes felületről beállítani. Nem tudom neked milyen rendszered volt régebben, de azért nem ártana néhány oldalt átolvasnod visszafelé, talán egy kicsit képbe kerülnél. Természetesen amiben tudunk úgyis segítünk. Meg aztán egy kicsit bővebben kellene írnod a régi rendszeredről, pl hogy nézett ki a mountolás, hogy van szétbontva a lemezed. A torrent mappád megmaradhat minden féleképp, maximum át kell nevezni másra. Na hirtelen ennyi.

(#8656) Intruder2k5 válasza montaron (#8654) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Valószínüleg leállt az rtorrent... Nézd meg PUTTY-ban a ps parancsra mit mond...
Benne van-e az rtorrent a listában?!

Esetleg próbáld meg az

/opt/etc/init.d/S99rtorrent restart

parancsot, majd nézz rá megint a WEBUI-ra, hátha jó lett közben. :-)
Ha ez sem segít, akkor router reboot, és ha ezután sem megy, akkor valószínűleg olyan torrent kerül bele, amitől "elszáll", ezért célszerű mc-vel mindent kitörölni a torrent mappákból. (session és work)

[ Szerkesztve ]

(#8657) Badb0y válasza Badb0y (#8648) üzenetére


Badb0y
addikt

Köszönöm a segítségeket, vinyós kérdésemre mit tudtok mondani :) ?

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8658) nandris válasza Badb0y (#8657) üzenetére


nandris
aktív tag

Most vettem egy samsung winyót(23000 péz), egy vezetékes, de még legelészek vele. vettem plusszba egy aktív hubot, (2500 péz)hogy ne a router tápját használja, hosszútávon nem biztos, hogy jót tesz neki. Most nem sok időm van foglalkozni vele, de szerintem én vagyok a gyenge láncszem. Egy- két nap, és rendbe szedem, át kell pakolászni a torrenteket stb, utána tudok nyilatkozni róla, de más is biztos ajánl valamit.

(#8659) Intruder2k5 válasza Badb0y (#8657) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Iszonyat halk? Hát az szerintem relatív, mindenkinél más... :-)
Véleményem szerint a ma kapható notebook winyók bármelyike megfelel a célnak. Hatalmas zajokat egyik sem kelt, és arra a sebességre ami ide kell, bármilyen HDD megteszi.

Én egy Samsung 2.5'"-os 160 GB-os IDE-s winyót használok egyébként, semmi gondom nincs vele... 3 év garos, ebből már fél évet ment folyamatosan.
És hogy 1 USB-ről menjen? Ezt hogy érted? Melyiknek kell kettő? A tápfesz miatt külső tápot érdemes használni, az adatátvitelre pedig csak 1 USB kell.

[ Szerkesztve ]

(#8660) GandC


GandC
tag

Mi a véleményetek a firmware eme opciójáról: "Root file system on the external USB drive"? Oleg oldalán találtam az eleje táján.

Ha nincs bootolható media bedugva az esetben tényleg a belső flasht használja vagy valami komoly hibát kapok? Illetve ez hogy kívülről bootol és nem kell mindig flashelni módosításnál biztonságosabbá teszi a rootfs-en turkálást?
Aki már próbálta: jól működik a funkció?

Kicsit más: Az újabb Oleg féle firmwareben amit a code.google-n fejlesztenek minden funkció megtalálható és működik ami a sima Oleg 1.9.2.7-10-ben?

A válaszokat előre is köszönöm :)

(#8661) Intruder2k5 válasza GandC (#8660) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

A második kérdésedre tudok biztos választ.
Igen, minden megtalálható benne, sőt, még több is... Belekerült néhány újdonság is. Pl. a firmware-ből fut az SSH, webes felületről aktiválható. Brute Force Attack elleni védelem, és még több apróság, csak az az igazság, hogy én már régen nem használom (Tomato-ra váltottam), így pontosan már nem is emlékszem mindenre. De aki OLEG-et használ, és továbbra is azt szeretne, az bátran váltson, nem kell megijedni tőle, ránézésre minden ugyanolyan mint a régiben, csak egy naprakész tartalommal bíró, továbbfejlesztett firmware-t kap.

Bár majdnem ugyanezeket írtam le tegnap este is, egy-két hsz.-el visszább :-))

Az első kérdésre visszatérve...
Nem vagyok nagy Linux guru, tehát nem én vagyok a legilletékesebb, de ezzel kapcsolatban nekem az jutott eszembe, hogy mi lenne az a dolog, amit szeretnék a routerbe, de eddig a "csak olvasható root filerendszer" volt az akadálya...?! És hát igazából semmi! Tehát akkor arra jutottam, hogy minek bonyolítsam a dolgot egy sérülékenyebb megoldással, ha igazából így is minden megoldható?

[ Szerkesztve ]

(#8662) sz.gergely válasza Intruder2k5 (#8649) üzenetére


sz.gergely
csendes tag

Most lehet, hogy hülye kérdés lesz, de ne kövezzetek meg érte:
Ha frissíteni szeretném a firmware-t, akkor feltételezem file letöltéssel a szokott módon tehetem meg.
Nem is ez a gondom, hanem hogy a beállítások megmaradjanak, és továbbra is olyan jól működjön a router, mint korábban, ne kelljen előről kezdeni a telepítést.
Többször láttam már belinkelve, hogy van új verzió, de nem akartam elveszteni a beállításokat, ezért nem is maceráltam a dolgot.
(És most, hogy több hét szenvedés után működésre bírtam a cron-t, végképp nem szeretnék gondot.)

Szóval mit kell elmenteni és visszaállítani, hogy megmaradjanak a beállítások?

(#8663) nothin válasza sz.gergely (#8662) üzenetére


nothin
tag

Firmware frissítéskor 2 részre lehet osztani a dolgokat hogy a firmvare úgy müködjön mint korábban.

- Amiket a webes felületen állítasz be azokat a beállításokat egy új firmware esetén nem tudod visszatölteni, annyi könnyebséged lehet ha régen oleget használtál az új olegban minden mást is úgy kell beállítani.

- A hdd-n tárolt tartalmak megmaradnak, futtathatóak a programok csak esetleg pár dolgot át kell konfigurálnod hogy az új firmwarénak megfelelő legyen.

Még egy dolgot megjegyeznék ha van egy rendszered ami működik és úgy ahogy szeretnéd, és az újban nincs ami neked különösebben fontos, akkor maradj a réginél.

(#8664) Badb0y


Badb0y
addikt

Na, átkonfigoltam post bootot post firewallt, már látta rendesen a mountolt particiókat, de nem tudtam belépni samban, mert nem fogadta el a felhasználónevet és jelszót, ami még az eéőző routeren volt. Újraírogattam a samba configokat, routerbe bekapcsoltama bruthe force elleni védelmet már előbb, és amikor végeztem volna kiadtam ezeket a parancsokat, persze előtte létrehoztam felhasználót.

echo /etc/group >>/usr/local/.files
echo /etc/passwd >>/usr/local/.files
echo /etc/smbpasswd >>/usr/local/.files
flashfs save
flashfs commit
flashfs enable

reboot

És nem engedett be a routerem se ssh-n se telneten :D Gondolom password baja volt, mert telneten a felhasználónévig még jó volt.

Utána fw reload, factury default vissza, és betöltöttem a konfigot ami a beállításaim tartalmazza. Végre be tudtam lépni routerbe, de most meg a vinyóból megint semmit nem lát, mintha elveszett volna a post-boot :W Miért :F

Szerk:

Ez lenne az a leírás, ami még nagyon régről megmaradt nálam. Van benne hiba :)

[ Szerkesztve ]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8665) Intruder2k5 válasza Badb0y (#8664) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem tudom, hogy az "fw reload" pontosan mit takar, de ha netán ismét rátetted a firmware-t, akkor az felesleges volt. :-) Ilyenkor elég egy hard reset, és minden visszaáll alap, gyári beállításra, beleértve a név/jelszó párost is. A post-boot ismételt eltünése természetes, hiszen fw csere, illetve hard reset során a flashfs tartalma is a gyári állapotra áll vissza.

A userekkel nem szoktam "kavarni" OLEG alatt sem, csak a root-ot használtam, így ahhoz nem igen tudok hozzáfűzni semmit. Viszont azt tudom, hogy a samba-t meg szokta hülyíteni, ha a webadmin felületen is engedélyezve volt a samba. Tehát én azt mindig letiltottam, és csak ssh-ban konfigoltam az egészet OLEG-ben.

[ Szerkesztve ]

(#8666) joey7


joey7
őstag

hali,
olyan router kéne,amire közvetlenül ráköthetek HDD-t, ugyanis arra szeretnék letölteni
ftp-n keresztül a sz.gép használata,bekapcsolása nélkül.
ez az Asus router képes erre?
olvastam ezt: [link] az egyébként remek cikket,de nem találtam rá utalást,de lehet,h én voltam figyelmetlen.

(#8667) Intruder2k5 válasza joey7 (#8666) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Igen, ez az ASUS router képes erre... (majdnem a teljes WL széria, de a mostanában kapható WL-500G Premium V2, és a WL-500W egész biztosan)
Ráköthetsz PenDrive-ot, vagy HDD-t is, a rajta lévő két USB portra. De igény szerint nyomtatót, illetve szerencsés esetben webkamerát is működtethetsz rajta. Letölteni bárhonnan tudsz vele (http, ftp, jelszavas is, torrent, de módosításokkal data.hu és rapidshare letöltéseket is kezel). Persze gyári állapotban meglehetősen sok fejfájást tud okozni... A Download Master sokszor nem ismeri fel a háttértárakat, nem seed-el, stb... De egy custom firmware segítségével tulajdonképpen "bármire" képes, amire egy 240-260 MHz-es 32 MB RAM-mal rendelkező Linux rendszert futtató gép képes lehet. Távmenedzselhető, tehát munkahelyről, suliból is elérheted, indíthatsz és megállíthatsz letöltéseket, és bármi mást megtehetsz. A firmware cseréje, és a szükséges módosítások rutinosabb embernek 1 óra alatt megvannak, de ha van némi bátorságod és érzéked hozzá, akkor a leírások, és az itt kapott segítséggel, egy-két nap alatt kezdőként is megcsinálhatod. Persze ezek a módosítások a firmware csere miatt azonnali garanciavesztéssel járnak, tehát ennek tudatában vedd meg. De mondom, a gyári állapotútól túl sokat ne várj.

[ Szerkesztve ]

(#8668) Intruder2k5 válasza Intruder2k5 (#8667) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A "fapados" gyári letöltő kliens :-) Ez elvileg tudna ftp-t, http-t, és torrentet

Az egyik lehetséges firmware

Torrent kliens (szintén az egyik variáció, mert van több is)

http és ftp letöltő

és szintén egy http és ftp letöltő, ami data.hu és rapid linkeket is kezel.

[ Szerkesztve ]

(#8669) joey7 válasza Intruder2k5 (#8667) üzenetére


joey7
őstag

hello,

köszi a sok hasznos infót!
akkor úgyfest pont erre lenne szükségem.
viszont a buherálás két dolog miatt aggaszt kissé:
egyrészt nemigazán értek hozzá, bár látom, nagyon jó leírások vannak a konfiguráláshoz.másrészt a garancia elvesztése jelenthet problémát, nem tudom,h mennyire szoktak szervizre szorulni ezek a ketyerék.

(#8670) Intruder2k5 válasza joey7 (#8669) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A tapasztalat az, hogy sokáig senki sem bírja a gyári firmware-el, mivel igazából nem nyújtja azt amit ígér az ASUS. Sajnos... Igazából elhalálozó routerről túl sokat nem hallani, persze azért volt már rá példa. Ami gyengéje, az a tápegysége, az viszont nem beépített, hanem a konnektorba dugható változat, tehát egyénileg is pótolható 5V/2A-es táp, ami műszaki-elektronikai üzletben beszerezhető 2-3 ezer Ft-os áron, de más elhullott eszköz tápja is megteszi. Nekem pl. egy SMC router 5V/2A-es tápja áll készen, és várja, hátha szükség lesz rá. Ez szokott elromlani, mivel a gyárilag hozzá adott példány elég silány minőség, de azért ez sem törvényszerű. Célszerű a vásárlás után néhány napig gyári állapotban tesztelni, ezalatt az esetleges hardver hibák többnyire kibuknak, (már ha vannak) ha pedig minden rendben van, akkor mehet a buhera. Persze továbbra is csak saját felelősségedre! :-) Mint mondtam, a routeren linux rendszer fut, de a módosítások ennek ellenére nem igényelnek komoly linux ismereteket. Már eddig is több átlagos "Windows júzer" kiokosította a routerét, e-miatt nem kell parázni. Hogy ezek tudatában vállalod-e a dolgot, vagy maradsz a számítógépes letöltésnél, esetleg a router árának többszöröséért beszerzel egy NAS-t, ami gyári állapotában is nyújtja amit kell, ezt már neked kell eldöntened.

[ Szerkesztve ]

(#8671) joey7 válasza Intruder2k5 (#8670) üzenetére


joey7
őstag

én sem olvastam sok bedöglő routerről, ha csak tápprobléma lenne az nem nagy gebasz.
a leírások alapján végülis sztem lámaként is megoldható lenne egy buherakonfigurálás, legfeljebb majd kérdezgetnék,ha végképp elakadnék vmiben.
egy Linksys WRT54G routerem van most; a cseréből fakadó ráfizetésnél többet nem szándékozom költeni erre a projectre, így a NAS nem jöhet szóba.
még1x köszi a segítséget,átgondolom a dolgot.

(#8672) GandC válasza Intruder2k5 (#8661) üzenetére


GandC
tag

Köszönöm a gyors választ!

Tehát szerinted az external device-os boot fs sérülékenyebb mint a flash-es?
A válaszodban lévő kérdés amit magadnak tettél fel nekem is jutott már eszembe, és nekem pont a sérülékenység miatt jutott eszembe. Ha a flashben valamit elbuherálok akkor lehet hogy nem bootol a router és veszélyes trükkökkel tudom csak újraéleszteni (pl. pin9) de a külsőt csak lehúzom ha nem bootol és akkor előveszi a flashből a működő verziót.

Megint kicsit más: Sambát szeretném úgy beállítani hogy user+pass-t kérjen attól aki be akar lépni, de ne kelljen új felhasználót létrehoznom a linux rendszeren. Ezt meg lehet oldani vagy nem? (a security-nél a 'share' csak jelszót kér, a 'user' pedig elvárja hogy legyen olyan felhasználó a linuxon.)

Köszi: GandC

(#8673) Badb0y válasza Intruder2k5 (#8665) üzenetére


Badb0y
addikt

És rootként hogy lehet belépni? Mert nem tudoik belépni, és nem akarok én felhasználókat létrehozni :F

Csak akkor mi a jelszó és a felhasználónév ?

Samba konfigban ez van:

[global]
workgroup = Otthon
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no

[smbshare1]
comment = Router megosztás Ezen a néven fogod látni a hálózaton
path = /opt/etc/samba/Share Ezt a könyvtárat osztja meg
writeable = yes
browseable = yes

[ Szerkesztve ]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8674) GandC válasza Badb0y (#8673) üzenetére


GandC
tag

Úgy tudom a

security=share

-t át kell írni

security=user

-re a configban és hozzá kell adni a root-ot a samba "adatbázisához", így (ha jól tudom):

smbpasswd -a root

[ Szerkesztve ]

(#8675) Badb0y


Badb0y
addikt

Leszedtem sctcs-t és felinstalláltam oleg stable-ről rtorrentet, viszont erről semmit nem tudok :D

Mit kell csinálni ahhoz, hogy aktív legyen, mit érdemes feltenni, és mit kell állítani ?

Mit gondoltok ezek a progik közül mi kell nekem ?
Ezek vannak felinstallálva ipkg-val.

cups - 1.3.11-1 - Common Unix Printing System
cyrus-sasl-libs - 2.1.22-2 - Provides client or server side authentication (see RFC 2222).
e2fslibs - 1.41.8-1 - Ext2 Filesystem Libraries
e2fsprogs - 1.41.8-1 - Ext2 Filesystem Utilities
gdbm - 1.8.3-2 - GNU dbm is a set of database routines that use extensible hashing. It works similar to the standard UNIX dbm routines.
glib - 2.20.4-1 - The GLib library of C routines.
gnutls - 2.6.5-1 - GNU Transport Layer Security Library.
ipkg - 0.99.149-2 -
ipkg-opt - 0.99.163-10 - The Itsy Package Manager
libcurl - 7.19.5-1 - Curl is a command line tool for transferring files with URL syntax, supporting FTP, FTPS, HTTP, HTTPS, GOPHER, TELNET, DICT, FI
libdb - 4.2.52-3 - Berkeley DB Libraries
libgcrypt - 1.4.4-2 - GNU cryptography libray, needed by gnutls
libgpg-error - 1.7-1 - Error handling library for libgcrypt
libjpeg - 6b-3 - collection of jpeg tools
libpng - 1.2.38-1 - Portable Network Graphics Libraries
libsigc++ - 2.2.3-1 - libsigc++ implements a typesafe callback system for standard C++.
libstdc++ - 0.2.0-6 -
libtasn1 - 2.1-2 - ASN.1 structure parser library.
libtiff - 3.8.2-1 - Tag Image File Format Libraries
libtorrent - 0.12.5-1 - libtorrent is a BitTorrent library with a focus on high performance and good code.
libuclibc++ - 0.2.2-8 - C++ standard library designed for use in embedded systems
libxml2 - 2.7.3-1 - Libxml2 is the XML C parser and toolkit developed for the Gnome project.
mc - 4.6.2-1 - Midnight Commander File Manager
ncurses - 5.7-1 - NCurses libraries
ncursesw - 5.7-1 - NCurses libraries with wide char support.
openldap-libs - 2.3.43-1 - Open Lightweight Directory Access Protocol
openssl - 0.9.7m-5 - Openssl provides the ssl implementation in libraries libcrypto and libssl, and is needed by many other applications and librari
popt - 1.15-1 - A C library for parsing command line parameters.
readline - 6.0-1 - The GNU Readline library provides a set of functions for use by applications that allow users to edit command lines as they are
rtorrent - 0.8.5-1 - rtorrent is a BitTorrent client for ncurses, using the libtorrent library.
samba - 3.2.13-1 - Samba suite provides file and print services to SMB/CIFS clients.
slang - 2.1.4-1 - S-Lang is a multi-platform library designed to allow a developer to create robust multi-platform software.
termcap - 1.3.1-2 - Terminal emulation library
uclibc-opt - 0.9.28-13 - micro C library for embedded Linux systems
xmlrpc-c - 1.11.00-3 - A library providing modular implementation of XML-RPC for C and C++.
zlib - 1.2.3-3 - zlib is a library implementing the 'deflate' compression system.

Post firewall-t amit ez alapján állítottam be.

[ Szerkesztve ]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8676) romantik


romantik
csendes tag

Sziasztok!
A segítségeteket kérném gyönge nőként :)
Adott egy 25/5 -ös internet, ma kötötték be a szerelők.
Van egy lecserélt cisco router, aminek van egy 192.168.100.1 -es IP-n levő admin felülete.
Van egy wl-500gp router, amin ha jól emlékszem oleg féle firmware van.

A net működik, de a sebesség nem az igazi....Ha a routerbe direkt kábelen csatlakozok, akkor megvalósul a 25/5megabit sebesség. Ha wlanon csatlakozom, akkor ez lecsökken 17/5 megabitre. Direkt kapcsolattal jó a dolog kihagyva a routert... :(

Ja, és nem érem el wlanon és routeren keresztül a cisco router konzolját. Ha direkt kötöm a kábellel össze a gépet-modemet, akkor igen.

Segítsetek légyszi, ilyenkor mit tudok tenni? A jelerősség kiváló, 54Mbitet ír ki a kapcsolatra. Akkor miért nem tudja?

Mielőtt nekem estek, el kell, hogy mondjam a barátomnál vagyok, de ő most külföldön dolgozik, de a netet bekötötték... Segítsetek légyszi :)

Köszi!

(#8677) Intruder2k5 válasza GandC (#8672) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ez egy működő samba konfig pl.:

[global]
workgroup = WORKGROUP
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
host allow = 192.168.
netbios name = ASUS
server string = Asus WL-500g Premium V2

[megosztas]
comment = ASUS
path=/opt/etc/samba/Share
read only = no
writeable = yes
browseable = yes
public = yes
force user = root

(#8678) nandris válasza romantik (#8676) üzenetére


nandris
aktív tag

Szia
Feltétlen kell két router? Sok gép van? (Semmi közöm, csak nem tiszta a szitu.) Hogyan épül fel a gépeid hálózata? A másodlagos router helyett csak switch-et kellene használni, vagy switch módban a router-t.
A két router két hálózaton van, kicsit komplikált az összekapcsolásuk, lehet hogy valamelyik nem is tudja, de mondjuk ez lehet hülyeség, mert ahogy kiveszem a szavaidból már össze van kapcsolva. A cisco router-nek is van wifi-je? Azt a wifi-t kellene használnod amelyikbe érkezik a net. A webes felületet alapból nem biztos, hogy el lehet érni a másik router-en keresztül simán. A sebesség lehetséges problémája, például a wifi-n korlátozva van a sebesség stb. Javaslat. Az egyes számú router wifi hálózatát használd, a webes felületet a hozzákapcsolt gépről használd.

[ Szerkesztve ]

(#8679) romantik válasza nandris (#8678) üzenetére


romantik
csendes tag

bocsi...na ennyire vagyok otthon benne :B
Van egy Cisco, az a modem (előbb tévesen írtam router itt a modem helyett). Az megy tovább az asus routerbe.
Teehát a wl-500gp router wifijén nem jön a net 25 megabittel, csak 17-el. ez a fő probléma. lehet ezzel tenni valamit?

köszi a segítséget!!!

(#8680) Alex91 válasza romantik (#8679) üzenetére


Alex91
félisten

Ennyi, ez ezzel a WiFi-s kapcsolattal nem lesz tobb.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#8681) romantik válasza Alex91 (#8680) üzenetére


romantik
csendes tag

de akkor miért azt írja ki a kapcsolatra, hogy kiváló, sebesség 54mbit?
nem értem, pedig még csak nem is szőke vagyok :N

(#8682) Alex91 válasza romantik (#8681) üzenetére


Alex91
félisten

Hazudik :). Nem? Csak nem annyi? (Nem lehet, hogy a szabvany miatt irja ki az 54-et?) Gyakorlatilag ennyit bir, az elvi az 54 Mbit/s.

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#8683) Badb0y válasza Intruder2k5 (#8677) üzenetére


Badb0y
addikt

No, kimentem a cuccokat ami rajta van, és megpróbálom az edu-s oldalon levő cuccot feltenni. Az működik teljesen? Nem kell vele semmit frisíteni csinálni ?

Annyi kérdés, hogy felghostolni szgépen keresztül csináljátok igaz ?

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8684) Intruder2k5 válasza Badb0y (#8683) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Természetesen igen, PC-n kell ghostolni, leginkább a "Symantec Ghost Corporate Edition 11.5" progit szoktuk használni.

(#8685) nandris válasza romantik (#8681) üzenetére


nandris
aktív tag

Lehet a laptop, (a géped) wifi kártyája nem képes többre. Valamelyik antenna kicsi.(gyenge) A csomag méretek el vannak állítva,(nem tudom hol lehet állítani) és valahol feltorlódnak az adatok.stb. Ha van másik gép is, próbálj valamit átküldeni egyikről a másikra, ott kiderül, hogy tud-e többet( pl:Potal commanderrel) az kiirja a sebességet. Frissítsd a wifi meghajtó programot.
A modemet meg ne is piszkáld, semmit nem tud, amitől jobb lesz a géped. Nekem a net is wifi-ről érkezik, a tetőn van az antenna (meg router is) soha nem kelett állítani rajta.Ha valamit elállítasz lehet nem lesz neted pár napig.

(#8686) romantik válasza nandris (#8685) üzenetére


romantik
csendes tag

a gépet úgy is próbáltam, hogy a routertől 40 centire volt az asztalon...nem értem...nincs másik gép amivel tudnám tesztelni :(

(#8687) Badb0y válasza Intruder2k5 (#8684) üzenetére


Badb0y
addikt

Értem, r-torrentet hogy kell bekonfigolni ?

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8688) Intruder2k5 válasza Badb0y (#8687) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ha felteszed az image file-okat, akkor egy működő rendszert kapsz, amiben az rtorent (is) be van konfigolva. Tehát, ha végig csinálod a leírásban foglaltakat, utána azonnal kezdheted a letöltést. Természetesen ha szeretnél pl. (állandó) sebesség limitálást, vagy másik portot használni, akkor azt már neked kell megoldani. Ezeket az /opt/etc/rtorrent.conf file szerkesztésével tudod megcsinálni. Illetve, a példában felhozott port cserét még a post-firewall file szerkesztésével is folytatni kell, legalábbis ha aktív kapcsolatot szeretnél. :-) A sebesség limitálásra azért írtam az állandót, mert egyébként megteheted a WebUI-ban is, viszont az csak a következő reboot-ig (illetve rtorrent restart-ig) marad érvényben.

[ Szerkesztve ]

(#8689) nothin válasza romantik (#8686) üzenetére


nothin
tag

Ahogy Alex91 mondta ennél sokkal többet nem tudsz kihozni a g-s szabványú wifi-ből mivel az 54 a maximális sebesseg amit nem lehet elérni :)
Ezen az oldalon meg tudod nézni hogy a g-s szabvány jellemzően 19Mbit/s -t bír. Ha wifin keresztül ki akarod használni a teljes sávszélességet egy WL-500W -re lesz szükséged ami már az n-es (félig kész) szabványt használja.

[ Szerkesztve ]

(#8690) ecaddict válasza romantik (#8686) üzenetére


ecaddict
senior tag

theoretical speed vs practical throughput (elvi és gyakorlati sebesség)

A cikk mottója annyira jó, hogy gondolkodtam rajta, hogy felvegyem aláírásként:

In Theory, Theory and Practice Are the Same. In Practice, They Are Not
(a fordítástól most eltekintek...)

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#8691) Badb0y válasza Intruder2k5 (#8688) üzenetére


Badb0y
addikt

Értem, természetesen aktív szeretnék lenni, és minden általad felsorolt :)
Mikkel kell kiegésztenem :) ?

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8692) Intruder2k5 válasza Badb0y (#8691) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Semmivel... Mint mondtam, alapesetben az image file-ból működő rendszert kapsz!
Ha jól emlékszem, akkor a 6880-as, vagy a 6881-es porton aktívan megy a torrent az image-elt rendszeren. Csak ha ezt meg akarod változtatni, akkor kell belenyúlni. De én azt mondom, hogy azzal várj, előbb működjön az eredeti, és utána ha akarsz, majd belepiszkálsz. :-)

(#8693) Badb0y válasza Intruder2k5 (#8692) üzenetére


Badb0y
addikt

Még egy annyi kérdés, ghost előtt a partíciókat meg kell formázni ext2-re, vagy van olyan inteligens ghost, hogy megcsinálja magát?

Ill. ha előtte szét kell particionálni, meg meg is kell formázni, akkor ext2 vagy 3-ra ?

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8694) Badb0y válasza Badb0y (#8693) üzenetére


Badb0y
addikt

Ja és ha nekem kell, akkor ti mivel csináltátok? Mert én nekem routeren keresztül van csak ötletem, hogy lehet szétpraticionálni, win alatt nem igen tudom ext2/3-at hogy kell mind létrehozni és formázni :B

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#8695) vargalex válasza Badb0y (#8694) üzenetére


vargalex
félisten

Hi!

Windows alatt pl. a Paragon Partition Manager proggival tudsz ext2/ext3 partíciókat létrehozni.

Alex

(#8696) Intruder2k5 válasza Badb0y (#8694) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Előző hsz. az egyik megoldás, a másik az, hogy a routerben particionálsz, de ne felejtsd el, hogy OLEG csak ext3-at támogat, ext2 nem jó.

(#8697) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

Kerestem néhány bordát, és meghűtöttem a routert. Sajnos a legfelső chipre nem tudtam tenni semmit, mert a LED-ekhez menő fényvezető csövektől nem fért el egy borda sem, ami volt itthon. De a lényeg úgyis a Broadcom, arra meg sikerült. :-)

(#8698) nothin válasza Intruder2k5 (#8697) üzenetére


nothin
tag

Mivel ragasztottad rá a bordákat?

(#8699) Intruder2k5 válasza nothin (#8698) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Bár készültem rá, és egy barátom adott vágható fóliát (nem 3M, de kimondottan erre a célra a való szilikonosat), de végül is nem volt rá szükség, mert volt a bordán gyárilag. Csak le kellett húzni róla a papírt, akárcsak egy matricáról, és mehet rá a chip-re. Pár perccel később megnéztem, hogy áll rajta, nehogy valami baleset folytán leessen, de úgy rajta van, hogy azt szerintem már csak a chip-pel együtt tudnám leszedni. Na jó, ez túlzás, de nagyon fogja :-)

(#8700) Laca 012 válasza Intruder2k5 (#8697) üzenetére


Laca 012
őstag

A legfelső chip az a 8MB-os flash, de az nem szokott melegedni, arra nem is nagyon kell. A procin-memórián nagyon hasznos, csak a lan csatik feletti "leválasztó "-ra nem biztos, hogy kellett, ugyanis az nem chip, hanem apró tekercseket tartalmaz, ami csak zavarszűrést és némi túlfesz védelmet szolgál. :)
A tápnál viszont vannak apró tranzisztorok amik igencsak szoktak melegedni.
Asusba nem, de linksysben már láttam ezeket zárlatosan körülöttük megbarnult panellel.
Bordázás előtt érdemes "üzemmelegen" megtapogatni mi melegszik én is így bordáztam. (persze nem működés közben, hanem áramtalanítás után gyorsan amíg ki nem hűl !!)
Mindenesetre pofás kis bordákat találtál!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.