- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
csinturi
tag
Ezek szerint akkor normális a 35-40Mbps. Valahogy többet vártám.
-
tobias40
veterán
válasz
Gubek-Einste #4794 üzenetére
Ez engem is érdekel,nekem asus 87 van...
-
-
csinturi
tag
Üdv!
Ac-s Asus router openvpn sebességére vagyok kíváncsi. Net, ahol a router lenne 1000/1000. Ahonnan elérném a hálózatot min.500/500. A le,-feltoltesi sebesség erdekel. Persze csa kb. értékek. -
PistiSan
addikt
Fel raktam tegnap az ac65p-re a vargalex által készített openwrt verziót, nekem semmi extra nem kell igazából, ezért az alap csomagok bőven elegendőek.
Ami jó érzéssel tölt el, hogy egy wifi, vagy más kisebb változtatás után a beállítások alkalmazása kb 5-10 mp-en belül le zajlik, gyári fw alatt szerintem 1 percig ha nem tovább szöszölt.
Gyári fw ben ki lehett kapcsolni az összes ledet, itt egyenlőre a power, wifi2, 5Ghz kapcsolható csak ki, remélem a lan és az internet forgalom jelző is bele kerül majd, és persze újraindítás után is meg jegyzi a beállítást. -
Véreshurka
senior tag
Mostanáig vártam, sajnos maradt az ip cím. Nem gond, egy /etc/hosts konfig után már szépen kiírja a kliens neveit. Bár már az ip cím is nagyobb elòrelépés, mint az AdGuard Home-nál, ott meg csak a router címét írja ki, és csak akkor mutatja a klienseket ha az AG Home a DHCP szerver. Sajnos ezzel a kombóval valami nem volt kerek (mondjuk még csak kísérleti jelleggel van benne a DHCP).
Köszi azért!(#4789) vicces : érdekes nálam ment pont nélkül is... Lehet számít, hogy milyen friss a firmware. Ugye a 65P-nek elég régi...
-
Drp81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4787 üzenetére
Szia! Rendben, köszönöm a választ.
-
Szia!
Előfordulhat, hogy lehetne rá Entware-t telepíteni, de tudtommal ezt még senki nem próbálta. RT-AC58U-ra és talán az RT-AC1200G+ -ra vannak leírások a saját topikjuk összefoglalójában. Ha gondolod abból kiindulhatsz, kárt tenni nem tudsz vele akkor sem ha nem sikerül.
-
válasz
Véreshurka #4785 üzenetére
Esetleg utána indítsd újra mindkét eszközt.
-
Drp81
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvasva, akkor az AC57U v2-vel gyakorlatilag esélytelen a torrentezés? Nincs semmi megoldás, kiskapu stb.?
Köszi a válaszokat. -
válasz
Véreshurka #4782 üzenetére
Idővel majd frissülnek, kell egy kis idő neki.
Biztonság kedvéért ne legyen benne pont. Nálam nincs, egyszerűen csak ennyit adtam meg: asusrouter
Nyilván nem túl beszédes, de ez kb. csak ahhoz kell, hogy a Pi-hole-ban felismerje az eszközök nevét. -
Nekem is Pi-hole-om van, a következőképp kell beállítani a routerben:
LAN / DHCP Server / DNS Server - ide add meg a Pi-hole IP-címét
WAN / Internet Connection / DNS Server 1-2 - ide pedig add meg azt a DNS-szerver IP-címét, amit a Pi-hole-ba is beállítottál. Ez lesz amolyan backup, hogyha nem elérhető a Pi-hole-od.Ha azt akarod, hogy szépen névvel látszódjanak a Pi-hole admin felületén az eszközök, ne csak IP-címmel, akkor még a következőket kell tenned:
- LAN / DHCP Server / Domain name - itt adj valami nevet
- Pi-hole admin felület / Settings / DNS / Use Conditional Forwarding - ide egy pipa és add meg a routered IP-címét és azt a nevet, amit a Domain name-hez adtál. -
farkas-j
őstag
ASUS AC65P routerem van. Az utóbbi időben van egy "érdekes" problémám. Négy webkamera üzemel nálunk. Távolról elérhetőek DyNDNS segítségével. A telefonomban és a laptopon is a DyNDNS cím van megadva a csatlakozáshoz. Az utóbbi időben az egyik kamerát nem érem el az eszközeimmel ha azok a belső hálózatra vannak felcsatlakozva, a másik három kamerát viszont igen. Ha más hálózatból vagy mobilnetről csatlakozom fel velük akkor ezt a kamerát is elérem. Természetesen saját hálón belül a problémás kamera belső IP címét megadva elérem, csak nem szeretném pl. a telefonos app-ban mindig átírogatni az elérést ha a saját hálózatomra vagyok felcsatlakozva. Régebben nem volt ilyen problémám. Természetesen az újraindításokon és konfigurálásokon már túl vagyok. Mi okozhatja a problémát?
-
krealon
veterán
Ne foglalkozz ezzel a log bejegyzessel.
A224.0.0.0/24
egy nem route-olhato tartomany, a routernek figyelmen kivul kellene hagynia.
A pi-hole beallitas megfelelo. -
krealon
veterán
"DST=224.0.0.1"
Ez egy zeroconf Multicast DNS cim. A belso halozaton a szolgalja a nevfeloldas funkciot.
-
dannyl
addikt
Az miért van, hogy mióta (kb. 1 hete) megvan az AX56U, hogy többször azt tapasztalom, hogy rákattintok egy akármire, pl. a prohardver.hu-n a fórum feliratra, akkor olyan, mintha rá se kattintottam volna, nem történik semmi, majd 2-3 mp múlva elindul a reakció, és betölt? Elég zavaró, 10-ből 2-3x biztos előfordul. Én meg kattintgatok, mert azt hiszem mindig, hogy nem nyomtam rá...
-
szerintetek ez mi a manó lehet? 2 percenként jön egy ilyen bejegyzés a router logjában.
a mac cim közepét kiikszeltem, de egyébként nem találom. az ip a kábel modem cime. dupla nat van nálam.
ne foglalkozzak vele vagy kezdjek aggódni?May 7 17:05:38 kernel: DROP IN=eth0 OUT= MAC=01:00:.....xxxxx......00 SRC=192.168.0.1 DST=224.0.0.1 LEN=36 TOS=0x00 PREC=0xC0 TTL=1 ID=0 OPT (94040000) PROTO=2 MARK=0x8000000
-
ffodi
veterán
válasz
Véreshurka #4756 üzenetére
Igen, ez működhet, de van erre más -egyszerűbb- megoldás is (ha ez adott menüpont nálad is aktív):
Router kezelőfelületében: Administration -> System -> Középtájt Network Monitoring, itt pipáld ki a DNS query-t, a Hostname legyen üres, az IP cím pedig 0.0.0.0. -
törölt tag
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van egy Asus ac1200 routerem.
Hozzá van csatlakoztatva usb-vel egy nyomtató. EZ software-rel van feltelepitve (Ami a router menujeben volt), minden működik tökéletesen amíg ki nem kapcsolom a nyomtatót, mert utána hiába kapcsolom vissza offline marad a pc-n. Router újraindítás segít admin menun belül, de abból is több egymas utáni általában. Meglehet ezt valahogy oldani, hogy ne kelljen állandóan ujrainditgatni? Nem fogom a nyomtatót úgy hagyni, mert olyan sűrűn nem használjuk, de megosztani meg meg kellene, anélkül hogy mennie kelljen egy pc-nek is plusszba.
Nyomtató: Samsung SCX-3400 -
blakey
titán
Jó döntés, főleg, hogy az AX58U-n még az AX-et is kikapcsoltad. Jók lesznek az AX-es eszközök de nem most és nem ennyiért amennyiért most "mérik". Egy jó szoftver néha többet ér mint az erős hardver, persze az utóbbi sem hátrány, de hiába a jó hardver ha a szoftver gyenge, ott van pl. az AC65P, gyári szoftverrel valóban nem a legjobb és nem is hozza ki a routerből az igazi tudást, OpenWrt-vel meg ugye nagyon jó lesz. Az AC57U sem lenne egy főnyeremény gyári szoftverrel, tudásban még úgy is jobb az AC65P-hez képest, de Padavannal egész más lesz a cucc, mintha egy másik routerről lenne szó.
Egyébként mindkét routeren Merlint használsz vagy a gyári rendszer fut? -
mrmft
senior tag
Pont evvel szorakoztam tegnap. Nalam hatarozottan igen a valasz. Az AC68U + AC66U B1 helyett volt ideiglenesen vendegsegben nalam egy AX56U, az allandoan hasznalt AX58U mellett. Merheto javulast mutat ez a parositas lefedettsegben es sebessegben is a regihez kepest (nalam ez en kornyezetemben, klienseimmel, ugy hogy mar a szolo AX58U is megfelel az igenyeimnek). Ha szukseged van ra, es megengedheted magadnak akkor elore lepes.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
woodworm #4760 üzenetére
szaboi6512
Intruder2k5Csak próba volt.
TM megy a NAS520-on.
Ezt a GUIt majd kipróbálom vele.
Igazából a nyomtatót szerettem volna üzemeltetni róla hálózatiként.( Mert az nem megy a NAS-on.)
Ment is egy darabig tökéletesen, csak amikor a leányom laptopját is felvettem LAN , a távoktatás miatt, na akkor bolondult meg.
Így most megint az én PC-ről megy a scennelés, majd ő már vissza tudja küldeni a saját laptopjáról. -
válasz
gyulazsolti #4759 üzenetére
A gyári download master sosem volt egy jó kliens. Az első időkben valami oknál fogva sokszor a háttértárat sem látta, noha a router egyéb szolgáltatásai - samba, ftp, dlna - simán használták azt. Aztán amikor ezt már gatyába rázták, akkor jött, hogy leginkább csak letölteni lehet vele, visszaosztani nem volt hajlandó semmit, zéró feltöltött adat. Viszont az extra gyenge sebesség problémája a mai napig megvan. OK, tudjuk, és mindig el is mondjuk, hogy ettől a hardvertől ilyen téren nem lehet csodát várni, eredetileg nem is erre van kitalálva, de azért az <1MB/sec nagyon kevés. Transmission-el és rtorrent-el elérhető 6-8MB/sec, de a 3-4MB/sec jellemzően tartható is úgy, hogy az a router normál használatát még nem befolyásolja hátrányosan.
-
woodworm
veterán
válasz
gyulazsolti #4759 üzenetére
Tudtommal be lehet hozzá állítani a transmission remote gui-t, az biztosan tud magyarul.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
szaboi6512 #4758 üzenetére
Nem elakadtam, hanem nem töltött le megfelelően.
A router webes felülete magyar, csak a GUI-t gondoltam, hogy magyar is van belőle.
Beraktam egy torrentet 500MB, és félúton megállt, vagy 10 percre.
300-as netnél 700-1,2 mps között volt a letöltés. -
szaboi6512
őstag
válasz
gyulazsolti #4757 üzenetére
Hol akadsz el?
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Gubek-Einste #4746 üzenetére
Köszönöm.
Kipróbáltam, nem igazán jó letöltő, vagy én nem csináltam valamit jól.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Gubek-Einste #4749 üzenetére
Én is erre jutottam közben!
Szolgátatás nincsen ami hiányozna, esetleg a WiFi jelre tudok gondolni, hátha más a két fw alatt, de ez majd kiderül ha már helyben lesz a router, aztán majd tesztelgetek, egyelőre jónak tűnik.
Más:
Állítok be egy AdGuard Home-ot a routerhez és azt látom, hogy a router teleszemeteli a riportokat a dns.msftncsi.com címmel. Találtam egy ilyen leírást
(a 6-os komment hivatkozik még egy SNB-s linkre) miszerint:
ssh a routerbe -->
nvram show | grep dns_probe
nvram set dns_probe_content=0.0.0.0
nvram set dns_probe_host=""
nvram commit
rebootValaki esetleg már próbálkozott-e ezzel a megoldással, illetve ha nem akkor gondolom mivel a fórumban említik többen is, hogy működik akkor csináljam nyugodtan ha zavar a dolog? Igazából csak azért kérdem, mert már majd két éves a fórumbejegyzés, hátha azóta változott valami.
-
törölt tag
Úgy áll. Egyébként nekem korábban sem volt sosem egyik routeremnél sem igényem antenna cserére, ráadásul 38 évig egy nagy kertes házban laktam, tavaly költöztem társasházba (ott meg repeatert használtam).
Ez volt az első router, ahol állt minden a router is és az antennák is (amit én láttam elsőnek), viszont C8-asom sosem volt.
Amúgy most ennyi jön át:
500-as UPC, de itt Hajdúszoboszlón ritkán van meg az 500...
lesz is váltás DIGI-re.
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #4745 üzenetére
Függőlegesen állva hagytam, mert bár első emeleti lakásban lakom, de az alsó szint nem a mi lakásunk
Tulajdonképpen azért kérdeztem rá, mert nem volt teljesen szimmetrikus állóhelyzetben a három antenna. Azt láttam, hogy hajlítani lehet, de forgatásnál nem volt tiszta számomra, hogy pl, körbe lehet e. Azért, hogy nehogy megszakadjon benne egy kábel. Egyébként érdekes, hogy jóval olcsóbb routerek egy részénél cserélhető az antenna (pl Archer C5, de az első ASUS Routerem (ASUS RT-N10+) beépített volt.
Meg talán TP-Linknél írták, hogy az antennához csak kikapcsolt állapotban nyúlni (mondjuk szerintem annak sincs jelentősége).
-
TeeJay
félisten
válasz
Tamarel #4743 üzenetére
oké csak semmit nem érsz vele max annyit hogy az eszközöd ami 2,4GHz-re csatlakozik estére szívatva van. a szomszédban van úgyis körülötted bőven elég wifi, ettől nem fog téged kevesebb sugárzás érni, pláne hogy miliwattos teljesítményt adhatnak le ezek a routerek amik már méterről sem számítanak semmit
egy telefonban erősebb a sugárzás és azt a fejedre teszed órákon át amíg beszélsz -
válasz
Gubek-Einste #4747 üzenetére
Köszi
Vezeték nélküli a kapcsolat. Akkor egyelőre hagyom a 66-ost.
-
válasz
Véreshurka #4744 üzenetére
1; Van olyan szolgáltatás ami hiányzik a gyári firmware-ből vagy valami nem teszik benne? Ha nem akkor maradhat a gyári firmware.
-
-
válasz
gyulazsolti #4737 üzenetére
Nincsen
-
Véreshurka
senior tag
Szasztok!
Ma megjött a 65P router. Két kérdésem is lenne:
1. Már ott voltam, hogy felteszem rögtön az OpenWRT-t, de mivel szüleimnél szeretném majd elhelyezni, így felvetődött az a kérdésem, hogyha nem túl sokat vagyok náluk (évi 3-4 alkalom) akkor mivel járnék jobban? Gondolom mivel az OpenWRT még snapshot állapotban van, így azért érdemes figyelni a javításokat / frissítéseket, tehát foglalkozni kell vele, míg az asus fw-je ugyan nem frissül, cserébe egyelőre működőképesnek tűnik és nem kellene vele talán annyira foglalkozni. Magamnak már rég feldobtam volna az OpenWRT-t, de mivel nem gyakran tudnám frissíteni a router-t, így érdeklődnék, hogy kinek mi lenne erről a véleménye.
2. Szeretném beállítani a routeren a VPN szervert. Kapásból a titkostíást, a HMAC Authentication-t illetve az RSA titkosítást felnyomtam egy általam jónak gondolt konfigurációra:
Titkosítási rejtjel: AES-256-CBC
HMAC Authentication: SHA512
RSA Encryption: 2048 bit
Ezzel a beállítással még szerintem most is generálná az .ovpn fájlt. Van esetleg valaki aki az alapbeállítástól eltérő értékekkel konfigurálta be a VPN szervert és még viszonylag észszerű idő alatt generálta le a fájlt a router?Előre is köszönöm!
-
törölt tag
Az antennák elforgatása hány fokban? mennyire szabad? Nem akarom forgatni, de egy kukk nincs róla.
-
Sziasztok!
AX58U + AC66U B1 kombó van AiMesh rendszerben. Az AX58U a router az AC66U B1 pedig a node.
Szerintetek érdemes lenne lecserélni az AC66U B1-et egy AX56U-ra, vagy felesleges pénzkidobás? -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
A Download Master, van magyar nyelven ?
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
Szasztok,
Van egy RT-AC57U routerem, és lenne egy kérdésem:
Mivel több eszköz is van a lakásban, ami KODI képes, kihasználnám a routeren lévő USB portot, FTP-forrásként...
Nincs felesleges , nagy kapacitású külső HDD-m, viszont van több, nem haszált pendrive-om...
Szerintetek mennyire stabil, rádugni egy USB hubot a routerra, és 3-4 darab 128-256 gigás pendriveot használni erre a célra?
Egyáltalán hány pendriveot képes a router egyszerre kezelni a gyári FW-vel? (kettővel próbáltam az ok volt)
Lehet valami hátránya ennek így?
Érdemes aktív hubot használni, vagy felesleges?
Nagyon köszi, aki érdemben válaszol.
B. -
válasz
lsebestyen #4730 üzenetére
Természetesen, amióta beírtam a posztot, azóta tökéletesen üzemel
Lehet, hogy csak kezdeti anomália volt. A beállítások miatt elég sokszor újra kellett indítani a routert és lehet, hogy még nem volt tökéletes a kapcsolat. -
leroyclub
senior tag
Megjött tegnap az RT-AC1200GU és be is üzemeltem. Ezen már van Download Master, amit a PC-ről tudok kezelni és letölteni. Tudnátok segíteni hogy telefonról (iOS) hogy tudom elérni a felületet? Esetleg arra is van valahogy lehetőség, hogy ha nem az otthoni WiFi-n vagyok akkor is menjen?
-
válasz
lsebestyen #4730 üzenetére
Köszi, ezt nem is tudtam, kipróbálom
Csak nemrég nyomtattam és most még működik a toner status segédprogram is, így egyelőre nem tudom csekkolni, hogy ha az nem működik, akkor a webes felület mit mutat. -
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni.
Lecseréltem az AC68U routeremet egy AX58U-ra. Mindent ugyanúgy állítottam be rajta, mint az AC68U-n.
Van egy Canon MF643Cdw multifunkciós készülékem, ami Wi-Fi-n csatlakozik. A nyomtatás és a szkennelés működik, azonban a toner státuszt nem tudom lekérni a nyomtatóról. Ez az AC68U-nál nem okozott problémát. Hiába kapcsolom ki/be a nyomtatót nem változik a helyzet.
Ami érdekes még, hogy ha nyomtatok valamit, akkor utána egy ideig le tudom kérdezni a toner státuszt, de egy idő után már nem. Olyan, mintha valami alvó állapotba kerülne a nyomtató, amiből nem tudja "felébreszteni" a router. De mint említettem, ezen a ki/bekapcsolás sem segít.
Az AX funkciót már kikapcsoltam, mert sajnos a feleségem laptopja nem látja a hálózatot, ha be van kapcsolva az AX. Sajnos céges laptop, így nem tudok adapter drivert sem frissíteni a policy miatt.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
krealon
veterán
válasz
tobias40 #4726 üzenetére
"nem nagyon vágom ezt a vpn dolgot"
A VPN egy gyujtofogalom, igy a kerdesed megletosen pontatlan.
Igazabol arrol van szo, hogy az interneten ossze van kapcsolodva 2 gep (egy szerver es a hozza kapcsolodo kliens), es a koztuk levo adatforgalom titkositott, hogy kulso fel ne tudja lehallgatni.
Ha a szerver az otthoni halozatodban van (tipikusan az otthoni halozatot hatarolo router-en), akkor az otthoni gepeket erheted el interneten keresztul, biztonsagosan vagy az otthoni internetkapcsolatodat tudod egy tavoli helyrol hasznalni, mintha otthon lennel (beallitas fuggo, a kommersz ezkozok csak az elsot szoktak tudni).
Ha a szerver egy szolgaltatonal van es a kliens az otthoni routered, akkor e ketto pont kozott titkositott a forgalom, vagyis az internetszolgaltatodnal nem lehetseges a "lehallgatas".
A VPN szolgaltatok meg olyan kiegeszito szolgaltatst is szoktak nyujtani, hogy megadhatod, hogy melyik orszagban lepjen ki a forgalmad a nyilvanos internetre, amivel peldaul a szolgaltatasok rego korlatjanak megkerulesere vagy tiltott forgalom (torrent nemetorszagban) leplezesere hasznalhato.
A VPN forgalom kodolasa es dekodolasa is erosen szamitasigenyes feladat a be- es kilepesi pontokon (kliens / szerver), ezert az otthoni router-eken vegzodo VPN kapcsolaton, tipikusan csak alacsony sebesseg erheto el, a korlatozott szamitasi kapacitas miatt (mert az otthoni routerek egyszeru halozati feladatok ellatasara vannak kitalalva, a leheto legkisebb mennyisegu energia felhasznalasaval).
-
tobias40
veterán
Úgy látom hogy sokan használtok vpn-t külső eléréshez.
Ilyenkor hogyan kell megoldani azt hogy pl. a kamera rendszerem ami "sajnos" kínai szerverek át kommunikál,elérjem a vpn-en használatával,vagy ez így nem lehetséges?
És a torrent-et és a többi alkalmazást ami kívülről jön azt hogyan kell beállítani?
Ha jól tudom a vpn sokat lassít a sebességen tehát lehet nem is érdemes pl. a torrentet azon keresztül "vezetni"?Bocs a láma kérdésekért(nem nagyon vágom ezt a vpn dolgot) ha nem ide valók a kérdések akkor jöhet PÜ-be is a segítség hogy ne offoljuk szét a topic-ot!
Köszi előre is segítséget!
-
aldebaran
addikt
Ti használtok valamilyen free DDNS-t, ami be van állítva a routerben? Ha igen, melyiket?
-
válasz
Véreshurka #4720 üzenetére
Ez attól is függ, hogy milyen feladatot kell ellátnia a routernek.
Ha a 65P tudása elég, azaz nincs olyan igény, amit az ne elégítene ki, akkor ő az esélyesebb a routerfunkcióra, mivel jobb hardver, mint a 68.
Fontos viszont, hogy csinálj egy hatókörtesztet is, hogy a különböző szereposztásokban megfelelő-e a lefedettség.
MaCS
-
törölt tag
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek: van egy AC68U-E1rev. routerem, illetve egy AC65P is. Vinném le majd anyámékhoz mind a kettőt, az egyiket majd AP módban használnám. Szerintetek melyiket lenne érdemesebb router feladatokkal ellátni és melyiket csak AP feladatokkal?
Előre is köszi!
-
PistiSan
addikt
válasz
Zsolty20 #4696 üzenetére
Én is kérdeztem már korábban, kb ugyan ezeket a válaszokat kaptam amiket most te, szerintem át fogok állni OpenWRT-re amikor kijön a hivatalos támogatás hozzá, snapshotokban már ott van, illetve Vargalex is készített már saját buildet, de meg várom a hivatalos támogatást.
Azt nem tudom, hogy OpenWrt alatt mi a helyet a hardveres NAT-al, ha az is működi, akkor nem igazán lesz több kérdésem. -
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen #4711 üzenetére
Beteszem ide a megoldást, hátha más még rákeres:
Hali!
Úgy néz ki off volt a probléma, mert a nyomtató volt a ludas.
Gyanús volt, h aktív az IPv6 protokoll a nyomtató beállításainál, ezt kikapcsolva szuperül működik.
A segítséget, tippeket nagyon köszi!
#canon #maxify #mb2750 #nyomtato
-
TeeJay
félisten
2x2 MU-MIMO Snapdragon újabb procik, azért is veszek Redmi Note 9S telefont abban már ez van
-
erikke17
őstag
-
erikke17
őstag
Sziasztok :)
Nem rég szerezte be egy AC1200GU-t szuper a router gyari fwvel megy egy régi n10-et váltott tomatoval.
Viszont valami wifi részben nincs jól be állítva szerintem.
Huawei P9, P30 lite, Nova 5t mind max 433Mb/s sebességet mutat wifi menü pontban.
Bőven elég a tempó, de furdal a kíváncsiság mi lehet a baj. Elvileg minden eszköz dualband wifivel rendelkezik sőt tuti tehát többnek kéne lenni.2.4ghz:
Vezeték nélküli mód: auto
Csatorna savszélesség: 20/40mhz
Csatorna: 5
Bővítő csatorna: below
5ghz:
Vezeték nélküli mód: n/ac mixed
Csatorna savszelesseg: 20/40/80mhz
Vezérlőcsatorna: 100
Bővítő csatorna: autoElőre is köszönöm a tanácsokat :)
-
válasz
vargalex #4709 üzenetére
Jó lenne az, ha a 65P mesh-képes lenne. És ebben sajnos szintén elmarad a nagytesóktól -- nem véletlen az árképzés. (talán...)
Van egy ilyen korlátja, ami 25e Ft-ért nem róható fel neki.
Az antennákkal sokat játszottam. Hidd el, van némi fogalmam és gyakorlatom wifi- és hálózathergelésből. Az, hogy értenék hozzá, barokkos túlzás lenne, de sokat csináltam, és eddig beváltak a beállításaim, legalábbis még nem volt panasz.
MaCS
-
lsebestyen
addikt
Üdv! Bár a router gondok topikban már kérdeztem, de hátha itt előbb kapok választ.
Váltottam 1043nd-ről egy asus rt-ac65p-re, viszont a nyomtatóval gondom akadt. Canon mb2750-nel szeretném wireless összehozni az otthoni hálozatba.
A tp-linkkel nem volt probléma. Ezzel viszont olyan géppel, ami lanon csatlakozik a routerre, nem képes rendesen nyomtatni. Értem ezalatt, hogy egy két sor után elakad, vagy kb 20 percbe telik kinyomtati egyetlen oldalt. Ha wifis eszközről nyomtatok akkor minden rendben van.
Mi lehet a probléma? Drivert már feltettem újra, telepítésnél gond nélkül megtalálja a nyomtatót. A nyomtato a 2G-s wifire csatlakozik, és 100%-os a jelerosseg. Csatorna manuálisan 10-re állítva.
Mindenképpen wifin kell csatlakoznia a hálózatra.
-
Valaki segítene megérteni az AiProtection legutóbbi jelentéseit?
Azt írja, hogy blokkolta (Malicious Sites Blocking) a következőket a zárójelben lévő indokkal:
- ll.download3.utorrent.com (Malware Accomplic)
- llsw.download3.utorrent.com (Malware Accomplic)
- rt.udmserve.net (Made for AdSense sites)
- collect.usefathom.com (Malware Accomplic)Viszont ha a kezelőfelületen rákattintok a blokkolt linkekre, akkor elvisz a https://global.sitesafety.trendmicro.com/result.php oldalra, ahol visszajelzés ad a blokkolt oldalról, de a fenti domain-ek mindegyikére azt írja, hogy Safe, azaz biztonságos.
Most akkor mi van?
-
vargalex
félisten
válasz
MaCS_70 #4708 üzenetére
Szerintem a kolléga 2 RT-AC65P-re, vagy egy RT-AC65P-re és wifi extenderre (vagy arra használható másik, esetleg olcsóbb routerre) gondolt...
Viszont az antennák állásával esetleg játszhattál volna, ha függőleges irányban volt gyengébb...
Nagyjából olyan, mint az, hogy anno (lassan 6 éve) miért döntöttem 2 db 1 TB-os 2,5" HDD mellett a home szerverembe. Azért, mert olcsóbb volt, mint 1 db 2 TB-os, viszont RAID0-ban azonos méret, ráadásul dupla sebesség...
-
Ez a 3x lefedettség vs 3x ár azért oltári nagy marhaság, lássuk be.
De itt van konkrétan az én esetem: két 65P-t is próbáltam, és a ház jelentős részét nem érték el (igaz, szinten belül baromi jók voltak). Ergo komolyabb eszközre volt szükségem.
Az AX58 már sokkal jobb volt, mint a 65P, de még mindig kimaradt egy fontos terület.
86u-ból vélhetően hibás darabot fogtam ki, a 92u viszont kifogástalan (majdnem olyan jó, mint a 87u), ezt használom.
Akkor most mit is kellett volna tennem? A 65P nem volt elég. Ami már megfelelő, az háromszor annyiba kerül. Nos?
MaCS
-
woodworm
veterán
Szerintem nincs itt semmilyen mélyebb történet a túl jól sikerült ezközről. Egyszerűen mostohagyerek a mediatek chipset a cégen belül, mivel jobbára a broadcomra építenek, azzal van tapasztalat. A broadcom/qualcomm/mediatek hármasból az utolsó kapja a legkisebb a legkevesebb figyelmet.
-
válasz
szaboi6512 #4701 üzenetére
Igen, a gyári GUI elég furcsán kiherélt verzió.
Kíváncsi vagyok, hogy ez a vonal hogyan él tovább, már ha egyáltalán... Kicsit ellentmondásos típus, nem is beszélve a 85P-s kettősségről.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen routert?
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Arcam AVR550 Dirac Live
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ / 13600HX 14C / 16G D5 / 1TB G4 / WS tervező
- ! Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!