Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, rendeltem egy RT-AC65P-t, jövő héten kapom meg, mint ha azt olvastam volna hogy az openwrt fur rajta sebesség csökkenés nélkül, ez igaz? Van értelme a gyári szoftvert le cserélni rajta? Az asus hogy áll az fw cserével? Sok telefonnál (tudom hogy ez router) azonnali gari vesztéssel jár ha custom fw-t használsz. Jelenleg egy wdr3600-am van, ott a WAN áteresztő képessége openwrt alatt kb a gyári sebesség 1/3 a.
-
PistiSan
addikt
válasz Intruder2k5 #3591 üzenetére
Ha más fw-t rakok rá akkor mi a helyzet?
Mint ha régebben mindent felül írt volna mondjuk egy openwrt. AC65-öm lesz ma vagy holnap, règen voltam benne az ilyen fw cserékben. -
PistiSan
addikt
válasz vargalex #3593 üzenetére
Ennek igazán örülök, emlékszem hogy a régi asus routerem elpusztíthatatlan volt, akármilyen hülyeséget csináltam vele, mindig vissza lehetett rakni a restoration tool-al a gyári szoftvert.
Amúgy én emlékszem egy olyan esetre, hogy talán tp link routernél a gyártó alapból nem tett ilyen visszaállító módot a routerre, mármint olyat amivel teljesen halott állapotból vissza lehetett volna hozni, utána jött egy gyári fw frissítés amiben már lett ilyen mód.
Ha nem volt ilyen, akkor csak élénk a fantáziám. -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Asus AC65P routert tegnap helyeztem üzembe, egy WDR3600-at váltott, mértem egy párat a legrosszabb helyen a lakásban a régivel és az új routerrel is, 2.4G-s wifin a lefedettség minimálisan jobb lett, régivel -70dbm, az újjal -65. Sebességben és stabilitásban valamivel jobbnak tűnik az új. Igazán nagy változás az 5G-s wifinél jelentkezett -82dbm ás 18Mb letöltés volt a régivel, az újjal pedig -67dbm és 180Mb-et mértem. Lanon ugyan az a sebesség volt mindkét routeren, egyedül a CPU terheltséget nem tudtam meg nézni, mármint hogy a LAN-on mért net sebesség mérés közben a régi és az új router mennyit erőlködik, nyilván az újabb routert kevésbé terheli le ez, illetve a több sávos wifi miatt több a rendszerben a kapacitás több eszköz egyidejű használata esetén.
Be állítottam a WPS gombot úgy, hogy ki kapcsolja a ledeket ha hosszan nyomom, nagyon jó funkció, (az előző routert le kellett ragasztani szigetelő szalaggal) tehát ki kapcsolnak szépen a ledek, ha újra hosszan nyomom akkor vissza kapcsolnak, ami tök jó, viszont a LAN ledek nem kapcsolnak vissza, a rá kötött cuccok működnek, ha újra indítom a routert a LAN ledek megint megfelelően világítanak/villognak, ez egy bug lenne?
-
-
PistiSan
addikt
válasz vargalex #3841 üzenetére
vargalex, nem gondolkodtál még azon, hogy csinálsz egy mappa megosztást a google drive-odra, és oda pakolod fel mindig a telepítőket az openwrt-hez? A linket be lehetne rakni az összefoglalóba, aztán ha valaki keresi, rögtön meg találja, elég macerás mindig meg keresni ha valakinek kell, hogy éppen melyik a legújabb.
-
PistiSan
addikt
Tényleg így van ahogy írod, nekem meg az a fura, hogy ha újra meg nyomom a gombot akkor a LAN leded nem kapcsolnak vissza, bugos kicsit a működése, azt írták hogy a gyártónak már sok hiba be van jelentve, de nem igazán sietnek a javításokkal. Fura ez, mert ajánlott router itt és a milyen routert vegyek topicban is, szoftveresen meg kicsit a gyártó részéről el van felejtve. Korábban OpenWRT-t használtam a korábbi routeremen, ahhoz képest a gyári rendszer az asuson egy csiga, valamit csinálok, pl a vendég wifit engedélyezem, és tényleg csiga lassan történik meg a beállítás.
-
PistiSan
addikt
Ac65P-n OpenWrt alatt ki lehet kapcsolni a ledeked a wds gombbal mint gyari fw alatt?
-
PistiSan
addikt
válasz vargalex #4450 üzenetére
vargalex!!!
Ha lesz időd, energiád, és hajlandóságod, meg tudnád azt csinálni a saját gyártású OpenWRT-ben is az AC65P-re, hogy a WPS gombra ki lehessen kapcsolni az összes ledet és vissza?
Alap funkciókkal használom a routert, de hogy egy beállítás után mindig újra indul, és rohadt sokáig teszi ezt, az eléggé kellemetlen, szívesen használnám a te FW-det is, de nagyon tetszik az, hogy kikapcsolhatóak a ledet a gyári rendszeren. Ha menüből ki lehetne kapcsolni, és újraindulás után is meg jegyezné, az még jobb lenne, a gyári rendszer egy áramszünet után vissza kapcsolja, nem túl gyakori, de előfordul, ennyiből jobb a gombra történő kikapcsolás, mert így nem kell matatni a kezelő felületet ha ki akarom kapcsolni újra, hálószobában van az eszköz, és tökre szeretem ezt a funkciót, így nem kell szigetelő szalaggal le ragasztani.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Vargalex openwrt verziója egy snapshotból készült, amit bele rakott azt tudod használni, de új dolgokat nem tudsz telepíteni a rendszerre. Ha kijön egyszer a stabil ágon a routerre az openwrt, akkor ott már tudsz telepíteni, addig sajnos ez van. Nem tudom mikor jön ez ki, de én is arra fogok frissíteni valószínűleg, mert a gyári fw már több mint 1 éves.
-
PistiSan
addikt
válasz Zsolty20 #4696 üzenetére
Én is kérdeztem már korábban, kb ugyan ezeket a válaszokat kaptam amiket most te, szerintem át fogok állni OpenWRT-re amikor kijön a hivatalos támogatás hozzá, snapshotokban már ott van, illetve Vargalex is készített már saját buildet, de meg várom a hivatalos támogatást.
Azt nem tudom, hogy OpenWrt alatt mi a helyet a hardveres NAT-al, ha az is működi, akkor nem igazán lesz több kérdésem. -
PistiSan
addikt
Fel raktam tegnap az ac65p-re a vargalex által készített openwrt verziót, nekem semmi extra nem kell igazából, ezért az alap csomagok bőven elegendőek.
Ami jó érzéssel tölt el, hogy egy wifi, vagy más kisebb változtatás után a beállítások alkalmazása kb 5-10 mp-en belül le zajlik, gyári fw alatt szerintem 1 percig ha nem tovább szöszölt.
Gyári fw ben ki lehett kapcsolni az összes ledet, itt egyenlőre a power, wifi2, 5Ghz kapcsolható csak ki, remélem a lan és az internet forgalom jelző is bele kerül majd, és persze újraindítás után is meg jegyzi a beállítást. -
PistiSan
addikt
válasz MaCS_70 #4980 üzenetére
Én nagyon szeretem az openwrt-t, gyors, stabil rendszer, nem utolsó sorban a régi routeremhez a gyártó már évek óta nem adott ki frissítést, az openwrt-vel meg gond nélkül ment az új fw is, biztonsági szempontból egy jó döntés szerintem. Pár napja akartam beállítani, hogy a router a kliensek felé már DNS címeket osszon ki, azokat amiket én meg adok, persze hogy nem sikerült csak segítséggel, és csak többedik alkalommal, pedig eddig azt gondoltam, hogy openwrt alatt viszonylag otthonosan mozgok. Szerencsére volt segítségem az OpenWrt topicban.
-
PistiSan
addikt
Kb 2 hónapig használtam gyári fw-vel az ac65p-t soha nem volt ilyen bajom vele, sőt nekem gyári fw alatt a wifi sebessége is jobb volt mint openwert-vel 5ghz-en.
Azért váltottam openwrt-re, mert próbálgattam egy pár beállítást, és megőrjített hogy gyári fw alatt szinte akármit módosítottam 1 percig tekert mire beállította amit kértem, openwrt alatt ugyan az a beállítás, kb 3-5 mp alatt már alkalmazva is van. -
PistiSan
addikt
válasz norba69 #5058 üzenetére
Anno amikor 2Mbps-os netem volt otthon, tök jól kiszolgált a router, ahogy nőni kezdtek a sávszélességek, egyre jobban elfogyott a hardvere, hamar rá jöttem én is, hogy mindent az egyben eszközzel szemben sokkal hatékonyabb ha mindenre van egy céleszköz.
Router a hálózat alapja, ha le lassul, mindenkinek lassul aki használja. -
PistiSan
addikt
Nálam is ilyen mint nálad, amúgy én már egyszer javasoltam vargalex-nek, hogy a drive-on csináljon egy mappát a routernek, aztán azt linkelje be (a link utána már nem változna soha), és ott lehetne mindig a legfrissebb fw amit készített, vagy a régiek is ott maradhatnának. A fájl nevébe egy dátum, vagy valami egyéni verzió szám tényleg sokat segítene.
Nagyon örülök, hogy amíg nincs hivatalos openwrt, addig legalább valaki foglalkozik a routerrel, a gyári fw borzalmasan lassú volt. -
PistiSan
addikt
Hát igen, a sebességekről nem volt szó, nekem is lassabb lett a wifi openwrt-vel, 300Mb-nél nem igazán mértem többet, viszont nekem ez bőven elég a wifis dolgokra, nálam a nagyobb hatótáv, illetve a normális kezelő felület volt a lényeg, gyári fw alatt sok helyen ha rá nyomtam valaminek a mentésére, vagy 1 percig szöszölt, újra indult, hülyeségeket csinált a rendszer, itt meg legtöbb esetben 5mp alatt érvényesülnek a beállítások.
Nincs még hivatalos openwert a routerhez, elvileg az újabb kiadásban már benne lesz ez a router is a támogatottak között ha jól olvastam a korábban itt leírtakat, nem tudom hogy javulni fog e a wifi sebessége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest