- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Na ez miért lehet?
Februárban vettem egy AC65P-t, gyári rendszer már 5-6 nap után nem volt hajlandó menteni a beállításokat, utána elment a net, restart mindig megoldotta, QoS, WMM kikapcsolva persze. Két hét után ez okból rákerült a vargalex- féle openwrt, amit én ezúton is köszönök, de sajnos nem oldódott meg a dolog, ugyanúgy vacakolt, már a végén minden nap hajnali 4:30-ra egy restartot állítottam be, hogy megmaradjon a net, amúgy 4-12 nap között mindig elment valamikor, restart után jó lett.Vettem egy másikat, máshonnan, gondoltam hátha másik gyártás, talán nem nyúlok mellé. Megjön, vargalex- féle openwrt felrak, minden szuper, ment 13-14 napig egy röccernés nélkül, na, gondoltam ez a tuti. Viszont amikor felraktam az openwrt-t, ugye kétféle van, az egyszerűbb- újabbat tettem fel, amin nincs hd idle, és az nálam egy dologban lassabb, nasom van a másik szobában, felcsatolt mappkákat használok, és mikor fájlkezelőből be akarok oda lépni egy reggel indítás után, gondolkodik 4-5 másodpercet, a régebbi, bővebb kiadással meg nem. Nosza, felcsapom a régit, mentés megvan, amúgyis azt használom már év eleje óta... Szóval az újabbnál egy gyári beállítás, restart, menüből feltolom a régit, újraindul, visszateszem a beállítást, és mindennek jónak kellene lennie. Ennek ellenére fogta magát, és 3 nap után elment a net... Pont úgy mint az előzőn, minden működik látszólag, ledek, de nincs webes felület, és nincs net, restart után minden tökéletes.
A hálózat tuti rendben van, 3 db switch, cat5e és cat6 kábekel, kamerák, gépek, minden működött előtte, az openwrt-s wdr-3600-asom 200 napos uptime-okat tudott.
-
Gh0sT
addikt
Épp tanulmányozom a menüt. Rengeteg opció van, én is nagyon sok mindent defaulton fogok hagyni. Felraktam, bedugtam net kábelt, engedélyeztem a wifit és alap dolgokra már jó is volt. Port forward, VLAN, dynamic dns, pihole dns server most jön. Lehet, hogy elszüttyögök vele pár órát, de utána nem tervezem, hogy hozzá kellene nyúlnom.
-
norba69
senior tag
Bármilyen routeren a torrentezés csak torrent lite. Korlátozott sebességgel, korlátozott mennyiséget képesek futtatni. Nem teljes értékű megoldás, nem ezzel fogod kimaxolni a sávszéled. Pár dolog letöltésére, visszaseedelésére jó, ha türelmes vagy, de korlátai vannak.
Ezzel érdemes tisztában lenni, mielőtt belevágsz a routeren torrentezésbe, és ne legyenek nagy elvárásaid, akkor nem csalódsz . -
Gh0sT
addikt
válasz
Gubek-Einste #4884 üzenetére
Köszönöm, fel is pattintottam!
Abban kérhetek még segítséget, hogy a csatolt kép alapján hogyan tovább? Egy menedzselhető TP-Link T1600G-28PS switchet kötnék a router mögé. A képen felvázoltam, hogy milyen VLAN-okat szeretnék létrehozni.
A switch még úton van, úgyhogy egyelőre vakon vagyok, de szeretnék felkészülni. Tudásom minimális, soha nem csináltam ilyet, elnézést a sok kérdésért.
1. Egy port használatával tudom menedzselni a 8 VLAN-t? Elég egy porton összekötnöm a routert és a switchet?
2. Ha igen, akkor a csatolt képen hogy állítom be a legördülő menüket (cimkézett, cimkézetlen, ki)?
3. Van még valami a router menüjében, ahol esetleg konfigurálnom kell valamit (Tomatoban valami bridge beállítás is rémlik)?
4. Az egyes VLAN-ok IP tartományát nem kellene valahol megadnom?
5. Azt, hogy melyik VLAN-ból melyiket látja, hol keressem?
6. A switchben annyi dolgom lesz "csak", hogy megmondjam melyik port melyik VLAN-hoz van hozzárendelve?Valószínűleg sok mindenre nem gondoltam, sok kérdést nem tettem fel. Bármilyen kapcsolódó dokumentációt szívesen veszek, amiből tanulhatok.
Köszönöm!
-
Flam
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
-
TeeJay
félisten
vargalex féle komplett openwrt-t 2 azaz 2perc volt felraknom rá pedig én sem nagyon szeretek hegeszteni routerre dolgokat.
világosan le írt mindent, kell kemény 2 program hozzá meg az általa kreált FW és már mehet is a cuccra, egy parancsot futtatsz és ha kész indítod újra és tessék már openwrt jön be webes felülettelgyári letöltő program sosem lesz olyan mint a CFW alatt ami van szóval sem az AC65P-vel sem az AC1200GU-val nem úszod meg, és ha jól tudom a Padavan-t felrakni több lépés mint openwrt-t az AC65P-re
-
-
Flam
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4886 üzenetére
Köszönöm! rt-n18u kerül lecserélésre gondolom annál klasszisokkal jobb?!
Ez is az mert jelentősen olcsóbb? [link] -
-
Flam
aktív tag
Vergődök mint malac a jégen... ac65p volt a kiszemelt ár/értékben, viszont nem akarok kínlódni a cfw-vel a DM miatt. (Ugyanis már látom előre az álmatlan guglizós éjszakáimat cfw hallatán)
Segítsetek kérlek, melyik az az asus router amin van download master és javasolt? AC66u B1 lenne a következő ami szóba jöhet?
-
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy RT-AC-65P routerem. Tökéletesen is működik gyári szoftverrel. Egy linket kaphatnék ahol el tudnám olvasni mi értelme van a Vargaflex féle SW-t felrakni rá? Miben lesz jobb a Router. Plusz a második , hogy az TV és Iphonon levő Infuse programmal szeretném a csatlakoztatott külső vinyon tárolt filmeket nézni , távolról! Nem otthon azt már sikerült beállítani. SMB -t tud az Infuse is. De , hogy kellene pontosan beállítani? Esetleg van e aki már megtette. Miket kell beírni a sorokba és kell e beállítani valamit külön a Routerban is. És 3. dik kérdés mekkora külső vinyóval bír el a 65P? És engedni kell e alvó módba menni a vinyót jelenleg az van beállítva hogy soha. De akkor nem nyíródik ki? Előre is köszi a segítséget.
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Az Asus RT-AC65P kezel vlanokat? Megoldható, hogy a kamerarendszert, otthoni szervereket, laptopokat, nyomtatót, multimédiás eszközöket külön vlanon szeparáljam el egymástól, vagy ehhez tűzfalra lesz szükségem?
-
-
törölt tag
Megvan a DIGI visszaigazolásom is, az időpont, és kaptam 20%-os kupont TP-Link Routerre kuponkóddal. Volt korábban TP-Link Routerem (TP-Link Archer C5 v1.2), most meg ASUS RT-AC65P van. Lényeg a lényeg: nagyon jól tettem, hogy már leadtam a rendelést, és nem centiztem ki a napokat.
Ami érdekes, hogy WPA3-at ír:
https://www.usanotebook.hu/halozati-eszkoz-router/tp-link-archer-a9-ac1900-vezetek-nelkuli-ketsavos-router-archer-a9/P64853De nem AX-es? Várható, hogy WPA3-mat kap firmware frissítés keretében az AC65P is?
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #4874 üzenetére
Sikerült, köszönöm mindenkinek a segítséget!
Viszont úgy látom ez a fw inkább a hozzáértőknek készült sem mint a hozzám hasonló halandóknak, a dolgok jó részéről az sem tudom eszik-e vagy isszák, amit én is tudnék azt meg nem igazán találom.
Hogy legyen egy B terv: van olyan router a gyártó kínálatában ami gyárilag tudja a dual wlant és az AC65P-hez hasonlóan jó hw-rel* rendelkezik, de mégsem egy ökör ára amibe kerül**?
* Azért is vettem ezt meg, mert itt azt olvastam róla, hogy erős hw és hogy a többszörösébe kerülő eszközökkel is felveszi a versenyt.
** Nem tudom mennyire pontos az Asus oldala, de itt a dw-ra szűrve (sajnos a szűrési paramétert kiveszi a linkelésnél) vagy olyan készülékek vannak (pl. AC87U, AC68U, AX56U) amikre itt a topikban rákeresve azt találtam, hogy inkább mást vagy olyanok (pl. AC88U, AX88U) amik biztos remek eszközök, de a 80-100k-s árukkal nem nekem gyártották őket. -
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4872 üzenetére
Akkor nem bonyolítom tovább, köszi!
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4869 üzenetére
Köszi! Ez alapján hagytam ki a fix ip-t, de ezen nem fog múlni, beállítom a telepítés idejére.
Akkor már csak egy kérdés: kell a router reset vagy mehet anélkül is? -
-
canniball
nagyúr
válasz
sambenez #4862 üzenetére
Köszi! Azt hittem van valamiféle hivatalos(abb) oldal/leírás, így kapásból a guglihoz nyúltam.
(#4865) woodworm!
Hogy a vargalex féle OpenWRT miként kerül fel egy egyszerű halandó AC65P-jére.Megtúrtam a topikot. A parancssorral nem vagyunk olyan viszonyban, így SSH kilőve. Lássuk jól értem-e:
1. Letöltöttem az ASUS Firmware Restoration Toolt.
2. Letöltöttem a blakey által adott linkről vargalex fw-ét, a kiterjesztését át kell írnom .bin-ről .trx-re (vagy mehet .bin-ként)?
3. A gépet és a routert direktbe kötöm, nyomom a router gomját, áram alá helyezem, majd amikor elkezd villogni a power led akkor elengedem a gombot.
4. Indítom az Asus progit és az feltolja rá az új fw-t.
5. Ha kész a szokásos 192.168.1.1 címen elérem a routert és blakey által adott linkről letöltött upgrade fw már onnan tallózható és telepíthető.Ez így működik-e vagy kihagytam valamit netán totál félreértettem a dolgot?
Illetve előtte alaphelyzetbe kell-e állítani a routert vagy enélkül is mehet a dolog? -
-
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4851 üzenetére
És ez, illetve valami how-to róla hol található? Biztos csak az én guglim romlott el, de semmi frisset nem találok, csak évekkel ezelőtti dolgokat.
-
Flam
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4851 üzenetére
deszuper!
Köszönöm a gyors választ. -
-
Flam
aktív tag
Sziasztok!
Asus rt-ac65p routerre melyik cfw-t erdemes felrakni ami nem igényel komolyabb tudást a beállításban? Külső HDD-re szeretnék torrentezni, illetve aletöltött tartalmat streamelni tvkre.. Ahogy olvasom nincs rajta gyárilag a DM... tehát alapvetően ezért kerülne rá cfw....
köszönöm!
-
blakey
titán
válasz
erikke17 #4847 üzenetére
A wifi 2,4 GHz-en 1-11, 5GHz-en 36-48 között 99,9%-ban minden eszközön tökéletes, a többi csatorna támogatottsága kétséges, 100X le lett írva, sajnos ezt figyelembe kell venni. Elhiszem, hogy jobb a sebesség pl. a 100-as csatorna esetében, de nem sokat ér ha egyik eszköz nem látja vagy épp megszakad a kapcsolat és egy olyan csatornára vált a router amit az eszköz nem lát.
-
erikke17
őstag
válasz
Intruder2k5 #4844 üzenetére
Igen fix 100as csatornán van, tegyem másikra? Környéken nem nagyon van 5ghz egyenlőre
Érdekes minden esetre remélem nem csinál többet ilyet -
canniball
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #4843 üzenetére
Akkor nem tudom most mi a baja, úgy tűnik korai volt az örömöm, megint megmakkant. Gondolom megint pörög a proci, mert újfent nem elérhető a wifi.
Van bármi lehetőségem (valamiféle cache ürítés vagy hasonló) vagy csak a reset segít rajta?
-
válasz
erikke17 #4842 üzenetére
Szia!
Fix csatornára volt beállítva? Lehetséges, hogy AUTO módban olyan csatira váltott, amit a klienseid nem támogatnak. Mondjuk 5GHz esetében a DFS miatt ez sajnos fix beállítás mellett is megeshet.
Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök
-
-
erikke17
őstag
Sziasztok
AC1200GU ma meg szűnt létezni az 5ghz wifi, ujra indítottam megy azóta... Ennyire "stabil" a gyári FW?2 hetes a cucc még meg sem porosodott.
-
canniball
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #4838 üzenetére
Úgy érted, hogy ezeket a sebességeket, vagy eleve a dual want nem bírja?
Közben sikerült ránézni az állapotára és megállapítani, hogy bekapcsolt dual wan mellett azért rendetlenkedett, mert ezerrel pörgött a proci. Csak azt nem tudom azért, mert bekapcsoltam ezt az opciót vagy azért, mert a másik modem nem volt rákötve (és esetleg folyamatosan kereste). Kikapcsoltam a dw-t, most mintha helyreállt volna a rend. -
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Asus AC65P routerem van, telepítettem rá egy vargalex által buildelt OpenWrt-t, frissítettem benne pár csomagot, egyik csomag frissítése után (szerintem luci-bootstrap) eltűnt a navigációs sáv, gondoltam, akkor frissítek egy újabb OpenWrt-re, hát ez nem jött össze. Hogyan kellett volna? Ezután nem tudtam csatlakozni SSH-n keresztül a routerhez. Próbáltam ez a leírás alapján valami működő szoftvert tenni rá, de továbbra sem tudok a routerhez csatlakozni, jelenleg connection timed out hibát ír. Hogyan tudnék valamilyen szoftvert rátenni, hogy onnét újra próbálkozzak? -
-
canniball
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #4835 üzenetére
Remek, akkor lehet majd később jövök ezzel kapcsolatban újra kérdezni.
Viszont egyelőre marad az N18U, így újabb kérdés: eddig 500Mbps-os UPC volt rákötve (300-350Mbps-nál többet sosem mértem), ezt bírta különösebb terhelés nélkül; ma bekötötték a 1000Mbps-os Digi netet, ezt mellé raknám dualba, vajon bírja-e a gigabites sebességet? Eddig semmi gondom nem volt vele, de most mióta átállítottam a kapcsolót dual wan-ra (mást nem piszkáltam és mint írtam még nincs is rákötve a második eszköz) veszettül belassult, pingelésre 2000+ ms-os válaszok jönnek, böngészőn keresztül be sem tölt a felület.
-
-
-
kkp900
senior tag
Sziasztok ! RT-65P nél szeretném kikapcsolni a Ledeket gyári a cucc most vettem. Előre is köszi a válaszokat.
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Az RT-N18U routerem menüjében rányomtam a dual wan engedélyezésére, beállítottam a LAN4--et (még nincs oda bekötve semmi), majd "Alkalmaz". Nekiállt konfigurálni, de mióta végzett se kép se hang, se kábelen se wifin nincs net, a router nem elérhető. Újraindítás közben indítottam egy pingelést, egy darabig "nincs válasz", aztán van válasz, majd visszatér oda hogy "nincs válasz". Ötlet, hogy mi lelhette és hogy lehetne visszazökkenteni a helyes vágányra?
Közben magához tért, úgy látszik csak irdatlan lassú volt, én meg türelmetlen...Akkor ha már itt vagyok kérdezek mást: az RT-AC65P (akár alternatív fw-rel) tud dual want?
-
A VPN IP-címeivel elvben nem kell foglalkoznod, azokkal maga a VPN szoftvere elvan. Éppen az a lényeg, hogy a felhasználónak csak a saját IP-címeire kell hivatkoznia, amit maga a VPN szépen fordít magában.
A fontos paraméterek mind benne vannak az ovpn fájlban, nem kell piszkálni őket.
A netes IP-címed publikus?
MaCS
-
r859
csendes tag
Openvpn-t szeretnék beállítani, az alapokat már beállítottam egyedüli problémám, hogy a csatlakozás ellenére nem érem el a kliensről (jelen esetben android) a helyi hálózaton lógó eszközöket. Jól gondolom, hogy valami alhálózattal lesz? A vpn ugye 10.8.0.x ip-t oszt, míg a belső hálózat a 192.168.50.x -et. Hogyan lehet ezt összehozni? Próbáltam a LAN útvonalnál, hogy 10.8.0.0 ip / 255.255.255 maszkon menjen a 192.168.50.0 átjáróra WAN csatolófelületen, de nem hozott sikert. Mi lenne a megoldás?
-
válasz
Tamarel #4823 üzenetére
RT-AC86U-n nincs pipa, hogy automatikus firmware ellenőrizés, szerintem ez fixen be van égetve, mert LOG-okban látszik, hogy néha keres.
Signature verions: 2.176 Updated : 2020/05/04 10:41
Signature is up to date
Ez lenne a Trend Micro aláírás verziója? Nem is tudtam, de látszólag friss.
-
csorba23
tag
Sziasztok! Van egy Asus RT AC65P routerem, amire 2 külső HDD van rákötve HUB-on keresztül. Egy ideig minden jól működött, de mostanában egyrészt nem megy alvó állapotba egyik HDD sem, ha nem használom őket, másrészt valamiért egyfolytában dolgoznak a HDD-k. Nem csak a pörgést hallani, hanem azt is, hogy a fej megállás nélkül mozog ide-oda. Gyári FW van a routeren. Van valami ötletetek, hogyan lehetne orvosolni ezt a dolgot?
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Asus AC65P-m van, itt láttam még valamikor februátban, hogy ez a tuti, bár sehol sem olvastam ugyan, de gondoltam teszek egy próbát, asus firmware restoration tool-lal betallóztam szépen a vargalex féle openwrt-t, gombot nyomtam, és feltettem, semmiféle fix ip, meg ilyenek, csak úgy ahogy volt, de minden flottul ment. Azóta is így használom, sőt, már a második routerrel csináltam, szóval se ssh se más nem kell, működik így is, nem barátom a parancssor. Annyi csak, hogy a feltöltés után frissít, majd a tool még percekig molyolna, mivel onnan valószínű már nem találja a gyári fw-t, én kilövöm, router ip beír, és már megy is az openwrt. Hibátlan 25 ezerért. -
Joci0623
csendes tag
válasz
tobias40 #4811 üzenetére
Mert azon a LAN on nálam nem csak iptv van, ha a szolgáltató routerében hagyom akkor csak iptv megy rajta. csak egy darab kábel megy a Routertől abba a szobába, ahol az iptv box, illetve egy Xbox van. Szóval az a LAN kábel megy a a switchbe, a switch meg adná a netet az xboxnak, plusz iptv.
-
sambenez
addikt
-
Joci0623
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4808 üzenetére
Igen.
-
-
válasz
Joci0623 #4802 üzenetére
Xbox Wi-Fi-ről esetleg?
Az a gond ugyebár, hogy arra a switch-re IPTV-t küldesz, így csak azzal kompatibilis eszközök fognak működni rajta, ezért nincs "hagyományos" net ott.
Tehát valójában azt mondod meg a router-en, hogy melyik portra dugsz Set-top box-ot.Esetleg muti az IPTV beállításokat a router-en, de félek ezzel a setup-al nem lesz net az Xbox-odon.
-
törölt tag
válasz
#07746304 #4800 üzenetére
Ebben a videóban, a WAN és LAN beállításokat vesszük alaposabban át.
Kikapcsoljuk UPnP (Univerzális Plug and Play), hogy a TrendMicro szerint is minden biztonságos legyen, és bekapcsoljuk a DoS (Denial-of-Service) védelmet.
- LAN - LAN IP
- LAN - DHCP szerver
- LAN - IPTV
- LAN - Switch Control (NAT Acceleration)
- WAN - Internetkapcsolat
- WAN - Port Trigger
- WAN - Virtuális szerver / Port továbbítás
- WAN - DMZ
- WAN - DDNS
- WAN - NAT áthaladás -
Joci0623
csendes tag
Lenne egy még mindig fennálló problémám:
TELEKOM gigabites net, Sagemcom router, 3 iptv, 1 db switch
ASUS AC65P router (192.168.0.1 IP)
SAGEMCOM router (PPOE passtrough, bridge módban, 192.168.1.1 IP)
Sagemcomból megy 1 LAN az ASUS-ba (net), illetve 2 LAN iptvkbe.
ASUS ból megy egy LAN (LAN4 porton) IPTV módban egy TP LINK switchre (ez egy másik szobában van), a Switchből megy egy LAN iptvbe, és egy xbox one ba. A probléma, hogy az xboxon nincs net (illetve a swich egyik portján sem, iptv megy). Mit kellene ahhoz tennem, hogy a boxon legyen net??
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia