Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz vati #38178 üzenetére

ha a gyártó nem írja le sehol, akkor nem lehet tudni. A techpuweup adatbázisában a 2TB-re írnak értékeket [link] max 8.3W. A nagyobb valsz még több.
    Mondjuk a samsungnál a gyártó segédprogijában lehet állítani, hogy takarékosabb legyen vagy ahogy a csövön kifér, nem tudom nekik van -e hasonló beállítási lehetőség.

#38179 Smithy87
    arra érdemes figyelni, hogy nem minden ssd olyan laptopokhoz készül, ahol nem lehet hűteni, van ami asztali gépbe, ahol lehet rátenni bordát.
    És bár valsz nem hal meg gyorsan a melegtől, viszont ha 80 fokra (gyári limitre) felmegy, akkor egyrészt megjegyzi a meghajtó (lehet a gari ugrik?) plusz lelassul, hogy megvédje magát. Hwinfo64-ben úgy láttam ki szokta tudni olvasni a warning és a throttling hőfokot a meghajtóból (nekem 82 - 83 fok köül írta nekik a warningot, 85-re a throttlingot).

Az nem mókás, ha játék közben random beszaggat a gép vagy ha valami más feladat közben akad az egér, mert a win a bedugult háttértár írás miatt kezd fejreállni.

Nekem a vivobookban ha nem használom nagyon az ssd-t, de a procin mondjuk cinebench fut sokáig, akkor a gép átmelegedésétől felmegy 40 fokról 60-ra. Ha még közben az ssd-t is pörgetné valami, akkor lehet elérné a lassítás limitet.

Persze az is egy megoldás, hogy ne a leggyorsabb csúcs ssd-ket használjuk, amelyekt többet fogyasztanak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés