Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
job-
tag
Van esetleg valami ötletetek, hogy bekapcsolt ACC mellett, mivel lehetne mag hőfokokat mérni?

-
-
Male
nagyúr
válasz
üzenetére
50 fokkal nincs semmi gond... a venti meg talán a SpeedFan miatt nem pörgött fel. Ugyan jópár éve, de nekem volt vele ilyen gondom, amikor a lap szabályozta volna a venti fordulatszámát, és a SpeedFan futása mellett ezt nem tette meg.
Szerkre: Nem fog károsodni, ha nem adsz neki agyatlanul feszt... alapfeszen kb lehetetlen kinyírni.Scholes9:

Szerintem meg fog ez oldódni, gyanítom van ott aki még a címét is tudja... ráadásul van esély arra is, hogy nem is szándékos a dolog, hanem tényleg a táphalál az oka,eladás előtt meg nem nézte meg a kártyát (amilyen vegyes az értékelése erre jó esély van). -
törölt tag
Helló!
A következő tapasztalatot szeretném megosztani veletek. Gondoltam megnézem az AMD Stabiliti Testet felügyelet mellett szerencsére.
Futott, az EPU4 Auto mode-ban, kb 3-4 percet futott, mert láttam, hogy megy fel rendesen a hőmérséklet 53 -ig utána leállítottam a testet, igyanis a venti fordulatszáma 2200 körül volt 3400 helyett. Először azt hittem, hogy a smart q-fan miatt van, utána esett le, hogy az EPU kavarhat, átállítottam, High Performance -ra akkor 3400 -as fordulat mellett 3 -4 perc futással 50 fokig melegedett a mag. Nem igazán mertem a leírásnak megfelelően 1 óráig úgy hagyni. Mert a CPU-nál 50 fok szerintem már nem túl kellemes.

Szerk : Phenome II-eseknél hány foktól károsodhat ?
-
Male
nagyúr
válasz
Scholes9
üzenetére
Szerintem meg tudod találni, mert van itt még pár ember, akikkel üzletet kötött... ...ugyhogy még várj kicsit a javíttatással, és inkább ezekkel az emberekkel is vedd fel a kapcsolatot.
...azt írja a hirdetésben, hogy megdöglött a tápja... talán kinyírta a VGA-t is. Vissza kell vele cseréltetni a kártyát.A továbbiakban pedig minden üzlet előtt használd a PHMegbízhatóságot!
-
Scholes9
nagyúr
Kösz, felvettem velük a kapcsolatot, remélem csak a 8 tűs csati rész rossz és az talán javítható, rosszabb, ha a 2. gpu bedöglött, de majd kiderül. Jó lenne, ha javítható lenne, mert új VGA-ra nincs keret.
Jobb eset, ha javítható, de bosszantó, hogy nekem kell utánajárnom meg ráfizetnem, h egyáltalán javítható e a kártya 
-
job-
tag
-
job-
tag
válasz
Scholes9
üzenetére
Sajnálom, hogy így alakult.
Van több srác a PH-n, akik vállalnak vga javítást, [Probálj írni neki]
Szerintem segíteni fog-fognak.
Elképzelhető, hogy valami egyszerű hibálya van a karinak táp oldalon hisz kiderűlt, hogy teljesen nem halott.
-
Scholes9
nagyúr
Hát akkor ezt bebuktam rendesen, mert a srác győri és ahogy utánanéztem nem én vagyok az első akit átvert, erről ennyit
Én hülye csak be kellett volna írnom tegnap du a ph nevét a googleba. SMS-re sem válaszolt amit az előbb küldtem neki, dögöljön meg az ilyen minél előbb, most meg jó rácsesztem, mert mire vehetek új VGA-t, de az kb 1 hónap minimum még+"kidobtam" ~50 ezret az ablakon 
-
job-
tag
válasz
Scholes9
üzenetére
Elméleti síkon, természetesen egy 500-as nak titulált tápnak vinnie kell, de most gyakorlati hibát keresgetünk, és ez esetben a tápot sem zárhatjuk ki 100%-ban.
Ha a tápot kizártuk, akkor gondolom a deszka, más karival, felépített hardver konfiggal tökéletesen működött.
Amennyiben így van, sajna tényleg rossz a kari.
Remélem, eléred kitől kaptad.

-
Scholes9
nagyúr
Vicces lenne, ha majd 500 Watt nem elég neki, meg mint írtam vmi susmákolás lehet, mert vagy 5x hívtam a srácot és nem veszi fel a telefont, pü-re sem válaszol...másik táppal necces lenne megnézni, egy Chieftec 450W-os van még, de azzal is elkéne jutni legalább addig amíg 3d-s alkalmazást el nem indítok. Olvastam olyanokat forumokon, h másnak csak úgy hírtelen egyik napról a másikra előjött ez a d25 led gond és utána nem is ment a kártya...

-
job-
tag
válasz
Scholes9
üzenetére
Szerintem is zárlat van, csak kérdés mi okozza?
A videokari rossz és ténylegesen zárlat miatt kapcsol le a táp, vagy a kártyának túl nagy az indulási áramfelvétele és a táp már zárlatnak érzékeli ezt, és kikapcs.
Abban se lehetünk biztosak, hogy a tápág mit rákötsz, elbírja az indítást.
Ezt csak egy másik táp igazolhatná.
Ha esetleg van rá módod, dugj neki egy másik tápot. -
cohiba69
csendes tag
Szevasztok
Nekem egy asus m4a785td-v evo lapom van.Nem nagyon fötörtem a bioszban de nem találtam olyat,hogy hol lehet a ramokat nagyobb mhz-re állítani, mivel az amd over drive szerint 669 mhz - en megy.De 1333 DDR3 -ról van szó tehát nem volna baj ha menne is ennyin.Ha tudtok légyszi segítsetek.Köszi
-
Scholes9
nagyúr
-
job-
tag
válasz
Scholes9
üzenetére
Még mindíg azt gyanítom tápellátási probléma van, hisz már a fele elindult a 6-os csativa, tehát az tuti jó.
Gond a 8-as csatival lehet.
A csatikba sárga és fekete kábelek futnak bele. A fekete (-) polarítás, a sárga (+) polarítás.
Amennyiben a kártyát felűlnézetből nézed, akkor az összes fekete kábelt felűl kell látnod a csatikba befutni (most ezt nevezzük a felső sornak) Ugye a két csati felső sora, akkor 7 kábelből áll, EZ MIND FEKETE!
Az alsó sor is értelemszerűen, 7 kábelből áll, DE A BAL 1-is FEKETE! A többi sárga kell legyen.
Sajna képet nem tudok kreálni hirtelen erről.De így kell kinézzen a csatik kábelezése ha rádigtad a karira:
8-as csati 6-os csati
F F F F F F F
F S S S S S S -
Scholes9
nagyúr
Ja srác meg nem veszi fel telót akivel személyesen cseréltem a kártyát, szal egyértelmű innentől...így jártam, így bízzon meg az ember másban

-
Scholes9
nagyúr
Igen nálam is így van, viszont ha rádugom a 8 tűst akkor meg nem indul, megnéztem átalakítóval sem megy...Amit írtál alulra színeket kicsit magas, de majd megnézem rendesen, egyelőre átalakítóval sem indul
Alaplap sztem kilőve, azzal nem lehet gond, hisz tesóm gépében is ezt csinálta. -
Scholes9
nagyúr
Még nem néztem csak a 6 tűssel úgy nem jó, tegnap a tesóm gépében hagytam véletlenül a 8 tűset és most meg pókerezik, majd még ma írok, h jó lett e. Esetleg addig, ha megnéznéd nálad, megy e mind2 venti, ha a 2 tápcsatit kihúzod, mert, ha ott megy mind2 akkor nálam a 2. gpu halott és akkor bebuktam rendesen

-
Scholes9
nagyúr
Zárlat lehetséges, mert amikor rádugom a tápról a 2 csatit és megnyomom a powergombot akkor a ház hátulján lévő ventilátor megremeg mintha el akarna indulni és annyi. Na majd mindjárt megnézem az átalakítóval. Még annyi, h az átalakítók 2-2 molexet dugjam rá a tápra vagy elég 1-1-et?
-
-
job-
tag
válasz
Scholes9
üzenetére
Kérdésem az, hogy a táp mit rádugsz a karira, egyenes ágon adja-e le a 12V-ot, vagy molex átalakítokkal, mert ez okozhaztja ezt a hibát
A kari tápjának 6 és 8 tűs csatija van, ez direkt ág a tápról?
Csatlakozó probléma okozhatja a deszka némaságát.Idézem:
Ha nem dugom rá a kártyára a 8 és 6 tűs csatikat elindul a gép viszont kép nincs. -
job-
tag
válasz
Scholes9
üzenetére
Szia!
Nekem ugyszintén sapphire 4850x2-őm van, m4a79t-deluxe lappal. Nekem az a tapasztalatom, hogy ez a lap kezeli idáig a legjobban a kártyát.
Kérdésem az, hogy a táp mit rádugsz a karira, egyenes ágon adja-e le a 12V-ot, vagy molex átalakítokkal, mert ez okozhaztja ezt a hibát. Egy jó minőségű 420-450-es táp el kell vigye. -
ThaBoss
senior tag
válasz
Scholes9
üzenetére
Hi. Na akkor már el is cserélted? Da akkor nem működik rendesen...
Meglehet, hogy akkor mégis csak az alaplap a ludas, bár elméletben akadálymentesen mennie kellene mindkettőnek.
Azért teszteld a kártyát is ha tudod, de végső esetben cseréld a lapodat, egy kicsit erősebb chipsetre.Esetleg még próbálj adni neki egy BIOS resetet, meg frissíteni, ha még tudod.
-
Scholes9
nagyúr
Hali. Inkompatibilitási gondok miatt tegnap elcseréltem a Giga GTX 260-amat egy Sapphire HD 4850X2-re, gondoltam ATI kártya+AMD chip nem lehet gond, de nem akar menni a kártya, lehet ezt a kártyát sem szereti a lap, egy forumon olvastam, h egy hasonló lappal "Incompatibility between Sapphire HD4850x2 and ASUS M3A78" sem ment rendesen a kártya, bár ott legalább elindult a gép. Ha nem dugom rá a kártyára a 8 és 6 tűs csatikat elindul a gép viszont kép nincs. Megnéztem öcsém gépében is ott sem indul a gép, Chieftec 450w táp és MSI K9N SLi lap. Most akkor cseréljem le a lapomat, holott most vettem 1,5 hete

-
ThaBoss
senior tag
-
ThaBoss
senior tag
Komolyabb átalakítás nem volt, csak kicsit javították az alvó állapotból való visszatérést.
A hiba olyan volt, hogy ha visszatért a gép, akkor a VGA nem kapcsolt vissza, monitoron üres feketeség, semmi reakció. Amúgy egy sima Ctrl+Alt+Del-el megoldható volt, de sebaj.
Jaja, egy sör... Így szombat esti fórumozáshoz kell egy láda.

GoodSpeed: addig nem fog csinálni a VGA-val semmit, amíg nem olyat használsz, amit támogat. Auto jó lesz!

-
ThaBoss
senior tag
A program elindulhat, de szól nálam, hogy OC miatt nem lehetséges a működés, BIOS-ban állítsak át mindent alapra. Akkor is ilyen, ha nincs tuning, csak a C1E van kikapcsolva.
GoodSpeed: C1E - Enhanced Halt State, vagyis további energiamegtakarítás, mikor a CPU idle állapotban van.
Virtual Machine pedig akkor jó, ha Virtul PC-t használsz, akkor hardveres támogatást tud nyújtani a géped, már ha az alkatrészek is támogatják ezt.+ job_:
BIOS: 0602 jelenleg, nekünk elég más lehet a BIOS-unk
Más a chipset is... -
ThaBoss
senior tag
válasz
üzenetére
Ja, basszus, persze! Neked nincs Sideport-od, más lapod van mint nekem

Sorry
Amúgy az UMA-t is kikapcsolhatod, ott az IGP-nek kiosztható RAM mennyiségét tudod állítani, ha nincs használatban, akkor kilőheted.
A többi mind jól van beállítva!
Szerk:
EPU feltétele, hogy CnQ és C1E be legyen kapcsolva. Ha tuningoltál CPU-t, akkor max. a CnQ működhet, C1E már nem, így EPU sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.