Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
Most sikerult valahogy mukodesre birni
KOSZONOM MINDENKINEK aki probalt segiteni.
Kivetem az egyik ramot es at raktam a 3.ik szlotba es igy elindult a gep.
Azutan fogtam a masik ramot és megint a 3.ik szlotba beteszem de semmi ,nem idul a gep.Vegig mentem a 4 sloton ugy,de egyikkel sem jott fel semmi -NO SIGNAL a monitoron.
A masik rammal amivel elindult a gep megprobaltam az osszes szlotban, mindegyikbe elindult.
Megfogtam a mukodo ramot es legelsobe tettem a masikat masodikba.Feljott a windows ,My Computer azt irja installed memmory 3.0GB es h usable 2GB /64 bites os van/.A cpu id 3GB at ir egy igy 200MHZ megy,de amikor a 3.ik slotba volt 400MHZ ment a legelejen amikor csak egyedul a jo volt benne a gepbe mikor feljott legeloszor.Everest is 2GB ir.
A ram[link]
Ez a kezi konyvebol valo
FEATURES:
Power supply : Vdd: 1.8V ± 0.1V, Vddq: 1.8V ± 0.1V
Double-data-rate architecture; two data transfers per clock cycle
Bidirectional data strobe(DQS)
Differential clock inputs(CK and CK)
DLL aligns DQ and DQS transition with CK transition
Programmable Read latency 5 (clock)
Burst Length: 4, 8 (Interleave/nibble sequential)
Programmable Burst type (sequential & interleave)
Timing Reference: 5-5-5-18 at +1.8V / 5-5-5-15 at +2.2V - 2.3V
Edge aligned data output, center aligned data input
Auto & Self refresh, 7.8us refresh interval (8K/64ms refresh)
Serial presence detect with EEPROM
High Performance Heat Spreader
PCB : Height 1.180” (30.00mm), double sided componentEzzel kieghetett az egyik? 2,24V nal 5 5 5 15 ben ment aztan atettem 5 5 5 18 ra es ezutan restartaltam es utana mar nem jott fel semmi? Egy honapos a gep,kulon kulon vettem bele a dolgokat ,a ramot vissza lehetne kuldeni jotalasra? mit kene mondani h mi tortent?/nem tudok bemenni az uzletbe csak postan tudnam csak mert messzirol hoztak a ramot/
-
YASS
tag
a hálózati tápcsatlakozóra gondolok, amin a 220 közlekedik... a bizonyosság kedvéért

azt húzod ki a tápból
és a nélkül nyomkorászol bekapcs gombot a házad előlapjánamúgy van a biosnak kicsi reset jumpere is, de azt csak akkor találod, ha tudod mit keresel...
szóval marad ez a játék
-
YASS
tag
abban a sorrendben, ahogy fentebb írtam

1 tápcsati ki
2 Elem ( ami aksi igazából ) ki ( az első két lépés felcserélhető
)
3 power gomb ( kondik kisütése a tápban, hogy az alaplap éhen dögöljön
4 5 perc cigi szünet
5 tápcsati vissza
6 bekapcs
és vissza kapod a bios default értékeket
késöbb tedd vissza a gombaksit az alaplapba,és ha azóta állítgattál valamit, akkor a tápcsatit ne húzd ki, így nem felejt a bios -
YASS
tag
Köszi a linket, nagyon kimerítő

Nem is számítottam ilyen gyor válaszra...
bár magamtól is rátalálhattam volna
Mégegyszer köszi.
Még párszor átolvasom, és én is jövök okos tanácsokat osztani a népnek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

azért alaplap terén levontam a konklúzijót... ha húzni akarom a prockókát, be kell nevezni egy olyanra, ami megetet egy 800 wattot zabáló CPU-t is...
továbbá megfelelő biossal, és hidakkal szerelt...
majd körülnézek...Ám frankó ez a topik, tényleg ha egyszer átolvas az ember belőle vagy 20-30 oldalt, egybő megokosodik

-
artiny
őstag
Segítség kéne. Ha bekapcsolom a gépet nem jon fel semmi. A monitor NO SIgnal,No video input -t ír ki 2 monitornál is.
1.Idáig a ramok 800MHZ,5 5 5 15 1,9V voltak
2.Tegnap a ramokat 1066MHZ,5 5 5 15 -2,34V állítottam...lemértem everesttel aztután restartaltam majd
3.1066MHZ,5 5 5 18 2,34V állítottam lemértem everesttel majd restartaltam.
Ezutan kezdte el h nem jon fel semmi kép. Nem mennek az usb-ék és nem jon fel a BIOS,/A vga,cpu huto forog,hdd is forog/ A kondenzatorokon nem latni folyast,felpupozodast. Probáltam már h kiveszem az elemet de semmi változás.Mit lehetne vele csinálni? Meik alkatrészel lehet baj?
/nincs mod atrakni mas gepbe kulon kulon a alkatreszeket/AZ alkatreszek:
Amd athlon II X4 620 2,6GHZ............ASUS M4A78-EM..........Asus GTS 250 1GB..........Kingston HyperX 4GB KIT DDR2 1066MHz CL5 BOX T1 Series.............WD Caviar 500GB, 16MB, 7200,WD5000AAKB............Forton 500W /Win 7 X64/ -
Edween
őstag
Itt mindenre választ kapsz, ha nem, gyere vissza.

-
YASS
tag
Szevasztok

Tanács kéne, mit a legtöbb lámának
Egy barátomnak szeretnék összerakni egy gépet... egy 250 -esben gondolkodom, mivel állítólag ezek ( is? ) jól húzhatóak... nézegettem az itt sokak által dícsért ASUS mittoménmi Evo alaplapot, de attól tartok, hogy a dupla videó eltakarja az északi híd hűtőjének egyharmadát...
szóval... esetleg egy alaplap ötlet?
Még valami...
Én legutóbb akkor mocorogtam viszonylag otthonosan a tuningban, amikor a brton épp fénykorát élte.. ( a 2500+- omból 3200+ lett
) de akkor még ugye FSB volt, és egyebek..
szóval pár fogalom nekem nem tiszta...
Az oké,hogy az északi hídon keresztül kommunikál a memo a videóval és a procival
(bár hallottam ojjat, hogy a K8-tól már van közvetlen memória elérése mind a procinak, mind a videókártyának...
) de mire is jó a déli híd? háttértárolók kommunikácijója?
A CL az a Cas latency?
Az is oké, hogy a HT a proci memóvezérlése, de valahol olvastam itt még egy kétbetűs rövidítést, amit huzogattak, ( a nevét már elfelejtettem, és párat visszalapoztam de nem találom ) szóval ammeg mi?
Köszi a segítséget, és be kell valljam, így is rengeteget tanultam tőletek, hogy csak elolvastam a firkálmányaitokat

-
Hoby
tag
eh eh eh megy ez csak win 7 nemrakott fel laphoz drivereket ugyhogy mostmár müködik

kösz a helpet
-
ThaBoss
senior tag
Sajnos az a VIA hulladék az EVO-n szúrja a szemem rendesen, legalább egy jófajta Realtek lenne, már az is nagy előrelépés volna, fülre 1000x szebb. Megvettem volna szívesen a Xonar-odat, de valószínű nálam is ugyanaz lenne a gond. Nem is merek beruházni egy ilyen cuccosba, a Creative meg elvből felejtős...
Ha a desktop-be belefáradtál, mi lesz utána?Hoby: talán még nem jött ki a friss BIOS az 5xxx szériához...
-
Hoby
tag

megvolt a bios update megcsináltam a beállításokat és ugyan az

-
Hoby
tag
nyah sorrend átálítvade semmi változás . az asus oldalrol letölthetö bios updater nem hajlandó elindulni

a bioson belüli-t meg namtom használni mer a kiválasztott file-ra vmi hibát ír ki
ötlet?( muszáj leszek visszakötni az egyik dvd-t
) -
ThaBoss
senior tag
A frissítés igencsak hasznos lehet, a TD-V EVO-hoz is kellett egy frissítés, hogy az 58xx-al menyjen. De lehet hogy csak a sorrend a probléma (bár kicsi az esély):
BIOS-ban a "Primary Video Controller" opciót: (GFX0-GPP-IGFX-PCI) -re állítsd, "UMA"-t Disabled-re. Ha nem ez volt a gond (a sorrend), akkor valószínű a legfrisebb BIOS majd megoldja a gondod, remélem.
1 IDE csatira 2 eszköz megy rá, vagy még így is kevés?

-
Hoby
tag
Sziasztok. vettem egy M4A785TD-M EVO-s lapot + ati 5770-es vga-t. namost letíltottam biosban az igp-t de viszont a win7 x64 csak standard vga-nak ismeri fel és driverrel sem tudom megismertetni vele a vga-t. Tehát vmi ötlet hogy mit szúrtam el ?

Előre is köszönöm a válaszokat. -
bnss
veterán
-
tusi_
addikt
válasz
ThaBoss
üzenetére
Köszönöm

Utóbbi időben már a szaggatás megszünt, ez inkább csak a 64 bites Win7nek és a 64 bites FFdshownak volt "köszönhető".
Tegnap toltam a RE5-el és nem volt semmi baja, de ezt is láttam ár a géptől.
BIOSban mit állítsak?
Semmi tuningot nem akarok.
Állítsam fixre a proci, HT, Ram időzítéseket, vagy hagyhatom autón?
Lefoglalt ramnak mennyit hagyjak? 128Mb elég a VGA-nak, vagy hagyjam azt is auto-n? -
ThaBoss
senior tag
Nem tudom mi okozhatja a kékhalált, de nálam is szaggatnak a filmek. AMD Power Monitort használok a TD-V EVO-n, az X2 550-et szabályozgatom vele, jobban mint EPU-val, Win7 alatt.
Szóval a progival szinte állandóan energiatakarékos módban van a cucc, még filmek alatt is. Szaggatás csak komolyabb HD lejátszásnál jött elő, vagy ha kiraktam HDMI-n TV-re a képet. Aztán a progival "kiegyensúlyozottra" állítottam, ilyenkor a filmek indulásánál 1-2 mpig 1900MHz-en teker a vas, aztán beáll a fix 800MHz. És a szaggatás végleg eltűnt
.
Ha van kedved, próbáld majd ki: [link]
Kezeli a Fusion-nal kalibrált OC-értékeket is, jó kis cucc, 2 kattintással több 10W-os spórolás. -
tusi_
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Beírtam az adataimnál a konfigom főbb elemeit, de leírom ide is, ne azt keljen böngésznetek.
Asus M4A 785D- M pro
Csx Metal Cooler extreme 2x 1 GB DDR2 800 mhz
Athlon II 245
Chieftec 400W tápegység APFC (GPS-400AA-101 A Smart)
Gagyi ház, majd cserélem valamikor
Videó kártya nincs, nem igazán játszom, csak fél évente egyszer, alaplapit használom.Szóval. Összerakás után egyszer dobott egy kékhalált, de aztán nem. (win XP)
Felraktam rá másik Windowst egy Ultimate 7 32 bitest. Ekkor nem volt vele problémám.
Aztán, mivel HTPC-re használom legfőképp, ezért felrakattak velem egy 64 bites Win 7 ultimatet. Na ezzel olyan problémám volt, hogy ha kiraktam a képet a tv-re, vagy a projektorra, akkor iszonyatosan szaggatott. A filmek ugye 24 frameval mennek és a lejátszó ezt is jelezte ki, viszont a kép szaggatott. A filmek általában DXVA kompatibilisek, tehát a gép folyamatosan 800-1000 mhz között üzemelt, nem a proci volt kevés.
Ekkor sűrűn állítgattam a BIOS-t, de semmi nem vezetett célra.
A ramokat időzítgettem 4-5-4-12 n mentek 1,85 V-al, de mivel rendszeresen fagyott, visszaraktam autóra.
De ezek után is produkálta, azért a video kártya memória foglalását állítgattam 16-512 MB között, illetve AUTO álláson is, de így is szaggatott és rendszeresen lefagyott a gép. Hol úgy, hogy újraindult, hol úgy, hogy megfagyott a kép és a hang is beragadt.
Meguntam, visszaraktam a WIN 7 Ultimate 32 bitet.
Ezzel megint nem volt bajom, viszont nem is nagyon terheltem a gépet, tehát játék, vagy 1080p-s film DXVA segítség nélkül nem is ment rajta.
Most elegem lett a WIN7 kiforratlanságából - csomó eszközt nem tudtam vele használni, ami XP alatt megy - és visszaraktam egy XP sp2-t.
Na ezzel volt tegnap előtt egy fagyás.
Bnőm nézett egy filmet a szgépről - valami nyálas szart- kirakva a tv-re DVI kimeneten, én meg addig feltelepítettem a RE 5 játékot.
Gondoltam kipróbálom, hogy elindul-e. Elindult. Gyorsan kiléptem, hogy a zombi hangok ne zavarják a filmet, de ekkor eltünt a kép a tv-ről, nagy fekete semmi volt rajta a film hangja ment.
Kilőttem a lejátszót és újra indítottam, majd elkezdtem beletekerni a csúszkával, hogy ahhoz a jelenethez érjek, ahol tartott.
Na ekkor fagyott ki.Ha ez lett volna az első alkalom, akkor nem érdekelne, mert sajnos ilyen van, de azért itt már valami HW hiba lehet.
Összerakás után, egyből memtest86-t futtatok minden gépen, 2-3 szor lefut, utána telepítek.Tanácstalan vagyok

-
nebancsa
senior tag
Erre így nehéz választ adni. Ha a Bios alapon van álltalába nem szokott probléma lenni, viszont ha rosszúl van beállítva előfordulhat. Én az új gépeimnél mikor minden összeáll tesztprogramokkal ellenőrzöm minden renben van -e.
Legelőször egy mem és winyó teszt (ezt van mikor op. rendszer telepítés előtt elvégzem)Végén meg futtatom a prim95-öt, és a furmark-ot egyidőbe, legalább 2 órán kersztül. Ez rendesen leterheli a gépet, ha ez idő alatt nem fagy, vagy nem jelez hibát, a hardverrel biztos nincs hiba. Akkor tovább lehet lépni a hibakereséssel a szoftver felé. -
tusi_
addikt
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy Asus M4a 785 d-M pro alaplapom van, ( http://www.aqua.hu/asus-m4a785d-m-pro-alaplap-73477.html ), 2GB 800MHz DDR2 RAM CSX rammal ( http://www.aqua.hu/2gb-800mhz-ddr2-ram-csx-+-metal-cooler-xtreme-2x1gb-49008.html ), és egy Athlon II 245-s proci.
A gondom az, hogy megvan már egy ideje és csinált fagyogatásokat, de egy új op rendszerrel megszűnt a fagyás.
Most viszont megint csinálta és nemrégiben lett telepítve az XP. A BIOS ban minden auto álláson van, ezt állítsam át?
Proci sebességet 200x14,5 re, Memót 400mhz re és 5-5-5-14-re, video kártyát is 500mhz-re...HT...?
Lehet ez a probléma?
Konkrétan úgy fagyott meg, hogy feltelepítettem a R. Evil 5-t, kipróbáltam, hogy elindul-e a játék. Elindult, majd kiléptem és elindítottam egy filmet, amibe beletekertem és akkor dobott egy restartot.
Régebben simán film közben csinálgatta, de az egy WIN7 64 bites oprendszeren volt 64 bites programokkal.
RGO csinálhat -e ilyen fagyásokat a be nem állított BIOS miatt?köszi
-
terw
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy van egy ASUS M4A785TD-V EVO lapom,és ennél a lapnál,hogy lehet a videokártya bus speed-ét 8x-ról 16x-ra átt állitani?
Válaszokat elöre is köszönöm.
-
Male
nagyúr
válasz
Ice_Man22
üzenetére
Jah, itt a PH!-s egyik tesztben is az volt, hogy nem ment fel a driver (másik lap, ugyan ez a hangchip), de minden tulaj azt mondta, hogy semmi gond a driverrel simán települ, stb. ...és én is ezt tapasztaltam.
ACC: a chipset megvan hozzá, a BIOS-on múlik... nekem nem pontosan ugyan olyan lapom van, így erre nem tudok mit mondani. ASUS oldaláról húzd le a kézikönyvet, és lapozd át, ha tudja, akkor ott lesz a BIOS beállítások részen. Esetleg még az azóta kijött frissebb BIOS-ok listáját érdemes megnézni, hátha írják valamelyiknél, hogy bekerült az ACC.
-
Ice_Man22
senior tag
Hello!Egy Asus M4A78-AM alaplap megvasarlasat fontolgatom, valaki nemtud egy tesztet az alaplaprol?Win7 x64 alatt mukodik rendesen, Hang Hybrid Cross meg ilyesmi.Kossz elore is.
-
gyiku
nagyúr
pedig jo lenne biosbol allitani a command ratet, 2T es 1T kozt ~100 Mb/s difi van everest mem olvasasban 1666mhz cl8-on

-
Male
nagyúr
Köszi!
Kapjon is... mégis menyiből állna ezt betenni??? Soha nem írtam BIOS-t, de egy automatikusan beállítódó értékre (memóriák számától-helyétől függően választ automatikusan ahogy olvasom a tapasztalatokat) beállítási opciót csinálni... ez akár 5 percbe is beletelhet...Thrawn: A lottó számokkal nem akarsz hasonlót?

-
bnss
veterán
-
Colos1
őstag
Valóban nem lehet a hiba forrása, de én tennék egy próbát, hogy a swapfájlt visszateszem a C-re, amíg a vizsgálat lefut, mert ez belezavarhat a vizsgálatba, illetve a javításba. Ha ezek után is panaszkodik, akkor csak ennek a partíciónak a formázása. Ha ezek után sem jó, akkor már ketten nem értjük a hiba okát...

-
bnss
veterán
Nem hiszem, hogy volt rendkívüli esemény - én alig használom a PC-t -, de nem jeleztek ilyesmit. Igen, végigment az ellenőrzés - nem is egyszer -, azóta már csak a swapnak szánt partícióra panaszkodik, a rendszerpartíciót békében hagyja (igaz, ezen volt egy töredezettségmentesítés). HD Sentinel-t használok, 100%-ot ad kondícióra és teljesítményre is. Formázni nem próbáltam, nem is szeretném, mert nincs időm az archiválásra.
-
Colos1
őstag
-
-
Thrawn
félisten
-
bnss
veterán
Ismét új BIOS érkezett az M4A785TD-V EVO-hoz:
0512 - changelogot még nem találtam a Support-on sem, majd Thrawn.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Popec16
csendes tag
Az én kérdésemre is mondanátok választ pls?

Kösszi ! -
Male
nagyúr
No, 1333-on:
6-6-6-18 1.59V-nál: memtest hiba egy másodperc alatt. Ugyanez 1.65V-on:Microsoftos memtest szerint hibátlan, Prime95 alatt fél perc alatt hiba...
7-6-6-18 1.59V-on: egyelőre stabil mind memtest, mind Prime95 alatt, bár még csak két órája fut.
CL6-tal érdemes még próbálkoznom? Mire állítsam a többit, hogy stabil legyen? (1.65-nél több feszt nem szívesen adnék neki, mert nagyon forrósodnak... vagy picit menjen több azért, évek alatt sem lesz gond?)
-
Popec16
csendes tag
Sziasztok !
Szerintetek ez jó alaplap? :Asus M4A78-AM
Szeretnék véleményeket kérni róla!
Kérhetnék árakat is hozzá ?(Örülnék ha minél olcsóban kijönne!)
Ja és még 1 kérdés Melyik lap ajánlott hozzá?
Köszönöm szépen ,és boldog karácsonyt mindenkinek! -
bnss
veterán
Lehetséges, hogy garancia elé nézek az alaplappal, alig tudtam elindítani a PC-t, több HDD-vel is próbáltam, mindegyik hibátlan. Win indítóképernyőig nincs semmi probléma, aztán jön a "Konzisztencia szöveg"... (Még ki szeretném próbálni másik memóriával is, hátha a Phenom II IMC nem békélt meg a CSX modulokkal.)
-
Male
nagyúr
válasz
üzenetére
ASUS oldalról chipset driver, ha használod az integrált hangkártyát, akkor még azt. Hálóhoz húz magától frissebbet. (Nomeg ha az integrált VGA-t használod, akkor persze ahhoz is kell a driver... az AMD oldalán van a frissebb, ebből inkább azt.)
Az ASUS-féle extra programokat szerintem nyugodtan kihagyhatod... (EPU-t nézegettem most fogyimérővel: terheletlenül kemény 2W-al evett kevesebbet a gép ha a max spórolásra állítottam, de lehet csak a mérő ingott meg
) -
Male
nagyúr
Akkor jó az
...nade neked csak 2 modul van, nekem meg 4.Nálam 1333 7-7-7-20-36 2T, 1.59V-on... most tesztelem 1T-re átdobva mit művel. (1.5V-on hibázott így egy pár óra Prime után) Viszont ez így macerás, mert csak az AMD Overdirveban tudom áttenni 1T-re.
Még CL6-ot lenne jó megnézni, hátha megy...
SPD-ben ezek vannak még:
1600 7-7-7-20-36 @ 1.8V
1600 7-6-6-28-36 @ 1.9VMit állítsak szerintetek, 1333 6-?-?-?-? ....1.65V fölé nem megyek semmiképpen, már akkor is rohadt forróak a memóriák. Vagy ez teljesen reménytelen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

KOSZONOM MINDENKINEK aki probalt segiteni.

)
bios default

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hogy kell resetelni a biost?
) de akkor még ugye FSB volt, és egyebek..
)

.