Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Összeraktam.. és hibátlanul megy benne a 4 darab 1600-as Kingmax. Mondjuk igencsak forróak voltak, pedig elég nagy borda van rajtuk... nem tudom mennyi feszt adott nekik, de hogy nem 1.5V-ot, az biztos. Feltettem az új BIOS-t (0505-öt... még jó hogy pár nap múlva kijött egy még újabb ahogy nézem
), azóta hűvösek is... még nem néztem most hány V-on mennek, de biztos hogy kevesebben... talán már az SPD szerinti 1.5V-ra tette. -
bnss
veterán
Új BIOS érkezett az M4A785TD-V EVO-hoz:
0506 - changelog hamarosan...
-
nebancsa
senior tag
Bocs félrekattintottam, nem a te problémádra írtam. Egyébként nálam nem szorzóállítás van, hanem megadott frekvenciákat tudok beállítani.
Van egy M4A78T-E alaplapom, ezen van integrált vga. Tegnap szétszedtem a rendszerem átépítés miatt, és be akartam üzemelni csak az asztalon összedugdozva, és a lapra integrált vga-ra rákötve a monitort, nem indul a rendszer, csináltam BIOS resetelést de akkor sem történik semmi. az a furcsa hogy a proci ventirátora kicsit megmozdul mikor bekapcsolom, aztán állva marad.Persze képet sem ad a monitorra.
Ha belerakom a PCI-E vga kártyát akkor rendesen boot-ol a gép.
Most ilyenkor mi van?
-
Colos1
őstag
Sziasztok, van némi problémám...
Emeltem volna az NB frekvenciát, de sehol sem találom a szorzóállítási lehetőséget.
Ez normális?!?
M4A79XTD, 501 -es BIOS -al. Ezen a lapon ilyet nem lehet?Más. Találtam a BIOS -ban a POWER menüben egy olyat, hogy Anti Surgy protection vagy support már nem emlékszem, és ez disabled -en van. Ennek nem kéne engedélyezve lennie?
Ha jól tudom, ez kilövi a gépet, ha nem tetszik neki a tápellátás. -
Tidus
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A 4870-el még várjál, mert ugye 4890-re már nem érdemes váltani, én is bánom a dolgot.
Karácsony után még lejebb megy az 58xx sorozat ára, persze ez függ "értékes" valutánk árfolyamától is. de jelenleg is elfogadható szerintem az áruk. -
Tidus
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Ha többen vannak akik be tudnak szerezni az adott típusból az nem rossz, mert egyenlőre nagyon limitált a beszerezhető darabszám. Én betudtam szerezni héhány darabot ami hirdetés nélkül elkelt. Egyenlőre..
Az alternatívát nem neked céloztam, mert az az MSI lap is ott van a toppon. Kipróbálnám a két lapot párhuzamban ugyan azon hardverekkel.
-
Oliverda
félisten
Aha, és te is Intel-t váltottál vagy más okból rendelted?

Mondjuk azt azért nem jelenteném ki ilyen biztosan, hogy ez a létező legjobb alternatíva AMD chipsetben de nem rossz az tény. Egyelőre...
Motion: Esetleg nézz be a Deneb topikba mert van ott egy tag aki lehet hogy tud majd intézni procit.
-
Tidus
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Főleg ha van egy valamire való VGA is mellé.
M4A79T Deluxe-ról váltottam Crosshair-re. Ami egyenlőre ez a legjobb alternatíva AMD Chipset-ben.(#784) Oliverda: Én is az elmúlt hetekben rendeltem hasonló cuccokat audi100td-től egy AMD Sapphire alaplapot Phenom II procival, Ram-okkal, és még sincs az adatlapomon. Ilyen megfontolásból kérdeztem meg Motion_Blur kollégát is, de válaszolni nem kötelező.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Különösen játékok alatt...
-
Tidus
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Intelről akarsz AMD-re váltani, v. más okból keresel alaplapot és procit?
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én tudok egyet. Remélem még nem rendelted meg.

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Miért?

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére

...amúgy én is inkább a Crosshair III-at venném ha a kettő közül lehetne választanom.
CPU?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az nem gond, belerakod az egyik x8-osba és kész, én is úgy használom, sőt a második x16-osba volt nekem.

-
audi100td
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szia,
ez miért okoz gondot? Van rajta még 2db x8-os...
-
ThaBoss
senior tag
Nincsmit!
De mint említetted, hogy felétek szegényes a kínálat, érdemes megfontolni egy komolyabb szettet, és esetleg futárral rendelni webshopból, mert lehet az a plusz 2k futár megérne egy márkásabb vagy esetleg gyorsabb csomagot, amit felétek nem kapni. Meg azért kérd ki más véleményét is, hátha meg tudnak győzni valami finomságra!
-
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
Már majdnem megrendeltem a M4A79T Deluxe lapot, amikor észrevettem, hogy nincsen rajta PCI-E x1 foglalat. Annyira alapnak gondoltam, hogy nem is nagyon néztem a képeket. Miért nem lehetett belerakni?

-
ThaBoss
senior tag
Én még az első BIOS-sal (0211) próbáltam az Ultra-t, de se kép-se hang.
A Value-val már volt Post, de kifagyott, bármit csináltam.
Azóta kijött 8 újabb BIOS, nem kizárt, hogy valamelyikkel mennének a Geil-ek.
Olyan tudna a kérdésere válaszolni, aki Geil-eket használ az EVO-ban, bár a PH-n nincs ilyenből sok
.
Az én személyes álláspontom szerint jobb, ha más alternatíva után nézel RAM ügyben... -
Edween
őstag
Hi!
Véleményetek szerint, ez a páros hiba nélkül megférne egymás mellett? thxASUS M4A785TD-V EVO
2Gb DDR3 2048/1600 (2∗,1024) GEIL ULTRA KIT2 CL7
vagy a memonak az 1333MHz es tesója -
audi100td
nagyúr
válasz
kretenallat
üzenetére
Szia,
BIOS-ban engedélyezve van az integr. audio?
-
kretenallat
senior tag
hali
vettem egy uj gepet, m4a785td-v evo alaplappal, win7 64bitre szeretnem telepiteni a hangkartyat (az integraltat) erre a driver telepito kilep azzal h nem talal hd audio eszkozt.
vki tudna segiteni?
-
troooper
tag
g.skill 1600 cl9 itt rajta van a kompatibilitási listán az alaplap. A többi Ripjaws nál nem láttam kiírva.
-
-
Lizzard
aktív tag
Sziasztok!
Ezek közül a RAM-ok közül melyiket szereti az ASUS M4A785TD-V EVO lap tuning, ill kompatibilitás szempontjából?
G.Skill Ripjaws DDR-3 4Gb /1600 KIT
G.Skill Ripjaws DDR-3 4Gb /1866 KIT
G.Skill Ripjaws DDR-3 4Gb /2000 KIT
Kingmax DDR-3 1024Mb /1600
Kingmax DDR-3 2048Mb /1333
Kingmax DDR-3 2048Mb /1600
Mushkin DDR-3 4Gb / 1600 KIT -
Oliverda
félisten
Corsair Launches Dominator GTX 2250 MHz Ultra-Performance DDR3 Memory
"In addition to the incredible frequencies possible on Intel platforms, Dominator GTX modules have also been tested and verified to operate at up to 1800MHz CL6 in high-performance Socket AM3 motherboards for AMD Phenom II processors, providing AMD enthusiasts with a powerful new weapon in their overclocking arsenal. The following table shows baseline performance in a number of popular DDR3 platforms."
Biztos occsó' lesz.
-
audi100td
nagyúr
Szerintem 1600/CL8-ra törekedjetek, 1800-at nem láttam még stabilan menni AM3-as konfigban...
-
zork212
csendes tag
Vettem tegnap egy kingston 1800 MHz-es ddr3-at (cl8). Alaplapom asus m4a758td-m evo. Proci Phenom II X3 720BE.
Próbálgattam belőni az időzítést, de valahogy nem jó. Segítsetek megfejteni, mire kell belőjjem, hogy a gyári 8-as időzítésen menjen. Most úgy áll, hogy 1600 MHz 9-9-9-27 1,8V-on. Ennél nagyobbra még nem sikerült belőni, mert elszállt fölötte a win7. -
Jared
aktív tag
Ugye a ramok nem bírják 800-as beállításnál 220 fsb-t.
Nekem viszont ment 1800 at memo, ha 800-as beállítást egy fokozattal lejjebb veszem a biosban és az fsb tuninggal húzom a ramokat. Viszont ebben az esetben a cpu olyan 3,4 körül megy.
Ramoknak mindenképp adj feszt persze...illetve nekem a procnak is kellett, mert a szorzóm fix 13. athlon II 620. -
gyiku
nagyúr
command ratet hol lehet allitani 1T-re?
-
bnss
veterán
Megy, persze. Ha nem menne szólnának.

HW monitor valóban megér egy próbát. (Multiméter sem rossz gondolat, csak meg kell találni a megfelelő pontokat.)
-
ThaBoss
senior tag
Valaki Help Me!
Olyan diagnosztikai vagy hasonló programot keresek (még mindig), amivel M4A785TD-V EVO deszkám aktuális DIMM feszültségét tudom kiolvasni.
Magyarul olyan cucc kellene, amivel ellenőrizni tudom a RAM-jaim feszültségét.
Ha valaki tud ilyet, az kérem jelezze!
Előre is THX!
Everest és ASUS Probe II nem jelzi, AMD Overdrive hülyeségeket ír

-
gyiku
nagyúr
altalaban az egymashoz tarto slotok 1 szinuek szoktak lenni. en 1 feketebe es 1 kekbe tettem, everest, cpuz szerint dimm 1 es 3. 1800as a ramom, akkor most hova is tegyem?

-
troooper
tag
Akkor megy vissza a kékbe...mindegy mert már a feketében is dobott egy kék halált este...
Most fut a prime95. Majd délután meglátom mi lesz az eredmény.
Amúgy lehet a memória beállításom lesz a ludas, mert a CR-t 1T re állítottam, mivel auton azt jelezte ki. Este azt is átdobtam 2T re. De akkor a memteszt86+ miért nem dobott hibát?
-
Colos1
őstag
válasz
troooper
üzenetére
Ezen már én is sokat gondolkodtam... Mivel az Everest, CPU-Z és társai is a kéket jelöli 2-nek, szerintem is az alaplapon van fordítva, mert a programok a vezérlő véleményét közlik. De Jared kolléga írta, hogy a hasonló lapján is a feketét jelzi 1-nek a program. Viszont most nézem az M4A785TD-V lapnak a fényképét, azon is a kék az 1-es! Ott is fordítva van...
Lényeg, hogy 1 pár esetében, és az alaplapi kk 2-14 oldala szerint 1800/2000 Mhz memókat a kékbe kell telepíteni...Azaz a kettesbe...vagy...

-
troooper
tag
Megnéztem a memóriákat, a kékben voltak, ami az everest szerint a DIMM 3-4, ezek az alaplapon A1, B1 ként van jelölve, a feketék - amik a procihoz vannak közelebb - az alaplapon A2, B2, viszont az everest és a cpuz is DIMM1, DIMM2 nek jelöli őket.... No most akkor mi az igazság? Szerintem a kézikönyv szerinti a jó sorrend, és az alaplapon cseszték el a feliratozást.....Javítson ki vki ha tévednék...
-
troooper
tag
válasz
szobipeti199
üzenetére
Ahogy látom a manualban: Igen
-
szobipeti199
tag
SZiasztok!
Meg szeretném kérdezni hogy ASUS M4A785TD- M EVO típusú alaplapban található e "Advanced Clock Calibration". Előre is köszi.
-
troooper
tag
A régi AM2 konfigban nem volt semmi problémája a VGA nak...mióta megvan az AM3 azóta csinálja ezt. Ha játék közben fagy pl fekete képernyőre akkor a hang is beakad.... 9.9 es vga driver van fent, a 9.11 et próbáltam a napokban, az vmiért nem ismerte fel a VGAt, de a 9.9 et visszarakva minden "okés" lett. EPU t használva pörgette ész nélkül a ventit 605 bios al. Ha energiatakarékosba kacsoltam akkor elkezdett felpörögni a venti (nem tudom, h a ház v a CPU hűtés), ezért került vissza a 604. Q fan Performance ra van állítva a biosban. (így is gyakran besípol bootoláskor a házventikre,h alacsony a fordulat, hiába kapcsoltam Ignore ra...)
Este átrakom a memókat, hátha csak azért szüttyög... -
Colos1
őstag
válasz
troooper
üzenetére
Ha a manual szerint az 1-esben van, akkor az a fekete lesz. A kék jobb lenne nekik...
De egyvalami nagyon zavar: "fekete képernyő, színes vízszintes csíkok"
RAM ilyet nem művel.Éppen ezért, a videokártya sem rossz ötlet!
Amúgy a régi konfigomon egyszer nekem is előjöttek rejtélyes fagyások, és a videokártya volt a bűnös. Integrált VGA hiányában akkor régebbi driverrel sikerült lebuktatnom, mert azzal újraindult a gép, az újjal meg csak símán merevre fagyott.
Régebbi driver, vagy másik VGA?
Szerk: Hogy érted azt, hogy "pörgette a ventiket" ? Nem szabályozta rendesen, vagy csak magasabb volt az alapfordulatuk? Nekem még a gyári 501 -es BIOS van, és éppen az a bajom, hogy kicsit tekerhetné jobban is őket terhelés alatt...be volt kapcsolva a BIOS -ban a Q-fan?
-
troooper
tag
604 bios van fent. 605 nem tetszett pörgette a ventiket nagyon, ezért kihagyom... A memória ha jól emléxem a manual szerint raktam be az egyesbe, ezért írtam, h a 2 ben van. kézzel van a memória időzítése is beállítva, nem hagytam őket auton, 0,02 vel több feszt is adtam neki (1,52 V) mondom hátha.... Az átpalokáson én is gondolkoztam, de mivel nem dobott hibát a memteszt így egyelőre nem tettem meg...
Szerk:nincs rajta integrált videokari
-
Colos1
őstag
válasz
troooper
üzenetére
Szia!
BIOS frissítés?
"M4A79XTD EVO BIOS 0604
Improve the system stability and performance when using certain memory."
De azóta van 605 -ös BIOS is, szerintem frissíts.
Amúgy az A2-B2 az alaplapi felíratok szerint, vagy a kézikönyv szerint??? A két helyen fordítva van. Legalább is nálam, az alaplapi feliratozás a kéket jelöli 1-nek, a KK pedig 2-nek. Ha a kékben van, akkor jó helyen van. Bár megpróbálhatod áttenni, hallottam olyat, hogy pont a kékben nem volt stabil a memória.
De mindenek előtt a BIOS frissítést ajánlom. -
troooper
tag
Hali!
M4A79XTD EVO alaplapom van. Olyan problémám van, h véletlenszerűen (játék közben, kitömörítés elindításakor, Firefox indításakor...) lefagy a gép (fekete képernyő, színes vízszintes csíkok) v kékhalálozik a rendszer. Win7 64 bit van fent. Memória a Memory QVL ből választva, 8,5 óra memteszt után semmi hiba (igaz A2-B2 ben vannak); C1E kikapcsolva; C'nQ bekapcsolva; proci 3200 ra húzva (de alapon is csinálta). Procihőm. rendben(~40°C körül). Konfig az adatlapomon.
Vkinek vmi ötlete?Üdv!
-
Thrawn
félisten
[ 0505 ]
----------------------
1. Fix the issue that the system may reboot during POST if C1E function is enabled in BIOS setup.M4A79 Deluxe laphoz is jött BIOS:
[ 2502 ]
----------------------
1. Fix the system would generate full-reset automatically when pressing key " 4" at RAID Option-ROM.Sajnos nem tudom azoknak ajánlani, akik használják az Unleash módot, képtelen voltam működésre bírni négy magot vele, csak maximum hármat. Emiatt ment vissza az előző verzió, ami kicsit fájó, mert az új RAID-kezelése jóval gyorsabb volt

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - 99 hó garancia
- 16GB ( 2x8GB ) DDR4 2666MHz Notebook SODIMM Ram Memória
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE - m-ATX OC király: dobozában, tartozékokkal, tökéletes állapotban!
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), azóta hűvösek is... még nem néztem most hány V-on mennek, de biztos hogy kevesebben... talán már az SPD szerinti 1.5V-ra tette.

Ez normális?!?

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de csak olvasgatok, hogy mit írtogattok...