Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daert
őstag
Valaki segítsen!!!!!
Asus M4A785TDV-EVO
Nem tudom eltávolítani a Via HD audio drivert.Sem a programok telepítése-eltávolítá menüben.De még a telepítőlemezzel sem tudom uninstallni.A driver cleaner progival sem megy,valamit leszed,de nem mindent.Soxor csak simán Error-t ír ki vagy annyit hogy nem találja az elérési utat.Ha a legújabb drivert teszem fel,telepítés után a telepítő kifagy.
Mit csináljak?? -
Whaazzup
senior tag
válasz
üzenetére
Szia.Már sok ilyen lappal találkoztam,általában ha az eszközkezelőből kitörlöd a hálókártyát majd majd hardver keresővel rögtön felteszed az eszközkezelőben rögtön működik.A WIN7-alatt gyakori az ASUS és GIGABYTE lapoknál főleg.Általában a folytonos ROUTER -használatnál gyakoribb ez az én tapasztalatom.íüdv.
-
törölt tag
Helló, nálam olyan 1.5 - 2 havonta eljátssza az alaplap azt, hogy nincs hálózati elérés. Ilyenkor ugye a jele mellett megjelenik a sárga felkiáltó jel, és ha fölé viszem az egeret nem azt írja ki, hogy nincs Internet elérés, hanem hálózati nincs...
Találkozott már valaki ilyennel ennél a lapnál ? ( ASUS M4A785D-M PRO)
A dolog érdekessége, hogy sem az újraindítás, sem a leállítás, majd a gép elindítása nem segít csak az, ha a tápot lekapcsolom , amíg a lapnál kialszik a zöld állapot jelző led, majd vissza.
-
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehetne úgy beállítani akár Win7 alatt, akár Linux Mint alatt (Ubuntu), hogy a D-Sub-bal rákötött monitorom lenne az elsődleges kijelző és kiterjesztett rész pedig a HDMI-n rákötött tv-n lenne?
Most csak úgy tudom használni, hogy klónozom a monitor képét a tv-re. Ha beállítom a kiterjesztett asztalt, akkor mindig a tv-t veszi elsődlegesnek.
Az alaplap ASUS M4A88TD-V EVO/USB3. -
tibike8
őstag
válasz
Steelheart2
üzenetére
Mondjuk ez engem is érdekelni, de nem plusz 1Gb, hanem csak 770Mb körül. A 32 bites pontosan 3326MB-t lát a 2x2-ből.
-
Steelheart2
őstag
válasz
Balancee
üzenetére
Köszi szépen!Megoldottam.A memoriákkal az volt a gond hogy nem voltak egyszinü slotban.Amugy A-Data gaming series ramok.Biosban bekapcsoltam a c&q-t és frisitettem a drivert is.Most már sokkal jobb a gépem.Köszi szépen.Gondolkozom hogy felrakom a 64 bites win 7et.Érezhetö lessz az a plussz 1Gb ram,amivel többet fog tudni használni?Köszi.
-
Balancee
aktív tag
válasz
Steelheart2
üzenetére
Hali. Memoriákat rakd azonos szinű szlotba. Ugy dual lesz. CPU a 80% terhelés egy magon soknak tünik. Igazából alaplapi drivert frisits minden kép. A biosban meg kapcsold be a c&q (cool and q...)
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Még uj vagyok ebben a topikban,de remélem hogy azért tudtok segiteni.
an ez a konfigom:
Alaplap:Asus m4n78
cpu
henom II X2 545
Ram:2x2Gb (egyformák,csak már nem tudom a tipusát)
Gpu:Ati Radeon Hd 4650 és Windows 7 32 bit.Akérdésem a következö lenne.A memoriákat hogyan tudom beállitani hogy dualban menjenek,mert a cpu-z szerint nem ugy mennek?Vagy esetleg mivel tudom ezt letesztelni?A másik,hogy a cpu eggyik magja folyamatosan 80% körüli terhelés alatt van,pedig csak a böngészö és az utorrent fut a gépen.Ez normális?Köszönöm szépen! -
goranje
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne lenne szükségem. Azt szeretném megtudni hogy egy Asus M4A88TD-M EVO alaplom van, + egy Gigabyte 5450 videokari. Na most hogy lehet azt megoldani hogy az alaplapi HDMI-t, és a kártya HDMI-t egyszerre tudjam használni. Egyik menne az erősítőbe, a másik pedig közvetlen az LCD-be. Kipróbáltam, de az alaplapi HDMI ami a tvre van kötve nem ad képet.
(Sőt a monitoron is csak a háttérkép jelenik meg, az ikonok el vannak tűnve. Mondjuk ugyan ez a jelenség akkor is ha tv nincs bekapcsolva, csak a monitor. Fel nem foghatom hogy miért van az így, pedig ha a gép előtt ülök felesleges mennie a tvnek is.)
Ha bent van a kártya akkor csak az a VGA kimenet ad képet, az IGP-é nem.
Tulajdonképpen be van rakva egy videokártya akkor az alaplapi kimenetek lekapcsolnak, vagy lehet-e valahogy használni együtt a HDMI-it, és esetleg a VGA kimeneteket.
Segítségeteket előre is köszi: Goranje
-
tibike8
őstag
válasz
tibike8
üzenetére
Sziasztok ismét!
A küzdelmem óta az van, hogy cseréltem teszt miatt egy barátommal RAM-ot és kaptam 1db Kingmax DDR3 1600 FLGE85F-B8MF7 -et. Először kiakadt a memtesttől, de aztán magára talált a második nekifutással és hiba nélkül futott egy éjszakán át és 1 hete fagyás nélkül használom a konfigom. A kölcsön RAM 1 betűben különbözik az enyéimtől és hát az enyém CL9-es a kölcsön meg CL7-es. (Az enyém az az új kék hűtőbordás, a másik meg az elődje, a zöldes és szürke bordás) Na most az ASUS fórumában az alaplapom topikjában azt tanácsolta valaki egy hasonló gonddal küzdő illetőnek, hogy feszt kellene növelni at RAM-oknak és lehet, hogy csak az a gondja. Több RAM csak picivel több feszen stabil mint ahogy a JEDEC ajánlja. Lehet, hogy ostoba kérdés, de hol tudok feszt állítani a RAM-nak? Úgy gondolnám, hogy a memory overvoltage lehet, de az a rész nem aktív. Csak az időzítéseken tudok állítani. Lehetséges, hogy ez a lehetőség RAM-függő? Még a kölcsön RAM van benne. A saját még oda van tesztelni.
Mégegyszer az alaplap: ASUS M4A785TD-V EVO -
szepsy
senior tag
Hali.
Segítséget szeretnék kérni a bootolásban hogy minél előbb bejöjjön a win
Gomb nyomás után 14 másodperc múlva jön be az asus logó, ezen nem lehet segíteni?
Hogy állítsam be?
Így van most beállítva:
Boot Settings Configuration/
Az elsőre van állítva
Quick Boot
Enabled / Disabled
Full Screen Logo
Enabled / Disabled
AddOn ROM Display Mode
Force BIOS / Keep Current
Bootup Num-lock
On / Off
PS/2 Mouse Support
Auto / Disabled / Enabled
Wait For 'F1' If Error
Enabled / Disabled
Hit 'DEL' Message Display
Enabled / Disabled
Interrupt 19 Capture
Disabled / Enabled
Boot Device priority: csak az SSD van az első helyen
AHCI Configurationba is csak az SSD van az 1-esbe
Mit lehet még állítani? -
RZS
tag
sziasztok!
van 1 ilyenem: M4A785TD-M EVO
van 2x2 GB corsair xms DDR3as ramom.
ha a 2db kék vagy a 2db fekete foglalatban vannak, nem indul el a PC, csak a ventik porognek. ha 1 kék es 1 fekete akkor siman megy.
ez a jelenseg a mai reggeli bekapcsolasnal jelentkezett, nem jott be az XP. tegnap termeszetesen minden jol mukodott, a kék foglalatban voltak a ramok.
ha kiveszek 1et, barmelyiket, azt barhova rakhatom, elindul....
sz@rakodik az alaplap dualban?koszi!

-
BemAnyó
senior tag
kérdés, van most ezek közül van olyan amd vagy nv lap amibe a jövőre megjelenő új amd procik közül is lesz ami beleugrik ?
-
BemAnyó
senior tag
Sziasztok, most tervezem hogy beszerzek egy Asus M4N98td evo -t, van ezzel valakinek tapasztalata, vagy ismertek tesztet róla ? (én nem találtam, csak leírást)
-
Balancee
aktív tag
Hali. Proci hűtűs topic: Milyen cpu hűtő Én személy szerint Coolermaster hyper 212 plusz ajánlanám (7700huf)(ár értékben elég jó) Sajnos én már nem tudtam ilyet venni a megszokott pc boltomban igy vettem egy Thermaltake Contac 29 Ennek csak az a hátránya, hogy alsótápos ház a jo hozzá külömben csak ugy tudod beállitani, hogy a tápba fuja a levegöt. AM3 alaplapon)
-
SlayR
senior tag
Sziasztok!
Következő lenne adott egy ASUS M4A88TD-V EVO Usb3 lap júliusba lett kész a gép adott hozzá egy AMD Phenom-II 555 X2 AM3. Nemlettek még kipróbálva a pluszok a lapon annyit tudok hűtést volna még érdemes cserélnem a gyáriról a procin...ki milyet ajánlana? sajna aki segített volna ebbe már nemtud...várok ötleteket köszi előre is!
-
Thrawn
félisten
-
Attyo
tag
Megvan a 2db WD Black.
Hasít is rendesen Win7 alatt.
Az a gondom, hogy XP kellene (több program és a mérőállomásom sem szereti a Win7-et)
De sehogy sem bírtam rátenni az XP-t a raid tömbre.
nlite-tal integráltam a raid drivert a telepítőbe, de kék halállal elszáll a telepítő (ahcix64.sys sérült/hiányzik) Eddig 2 délutánt meg vagy 10cd-t csesztem el a telepítgetéssel.
Kifogytam az ötletekből... -
tibike8
őstag
válasz
Balancee
üzenetére
A fagyások még így is megvannak, de majd szakaszolom és határolom. A 4 mag meg érdekes, de valószínű, hogy nyomtam bootolásnál egy 4-est mert arra aktiválódnak a magok, csak idáig nem vettem észre. Bár azt nem értem, hogy miért nem látom Everestben, hogy az 1. mag terhelődik. A többi az rb és a Prime 95 1 napig futott rajta gond nélkül. Ha kikapcsolom mindegyik magot az 1. kivéve, akkor sem látom viszont, hogy terhelődne - legalábbis az Everest szerint. Ez így normális?
A RAM-okkal meg majd kísérletezek még. -
Attyo
tag
Köszönöm az infot.
Hát, az ugyanolyan Seagate vinyó sem nyert:[link]
"A merevlemezek csatáját megnyerő Seagate Barracuda 7200.12 ezúttal leszerepelt, ahogy azt már kifejtettük, szerintünk a Seagate valamilyen módon visszafogja a merevlemez teljesítményét RAID-módban, hogy ne szippantsa el a Barracuda ES piacát, na de ennyit az összeesküvés-elméletekről..."Pont ilyenem van :-(
Valószínűleg beruházok 2db WD Black-be inkább...
-
Balancee
aktív tag
válasz
tibike8
üzenetére
Hali. A fagyásaid okát nem igazán értem. Lehet táp is, igaz az inkább akkor tolja be a fagyást ha elkezdesz 3d alkamazást futatni. Néhány alaplap megigényli , hogy a ramok beállitását manuálisra rakd és a gyári adatokra állitsd. (pl: Kingstone hyper :1600mhz az idözitései meg 9-9-9-27).
A procidból, meg azért csinált 4 magost, mert vannak alaplapok amikben a BIOS alap beállitása első inditásnál automatikus a mag unlock. És ha nem hibás egy magos se akkor alapból beállitja. Ennek csak örülj hisz 550 két magos és igy lett egy 4 magosod egy 2 magos áráért. Prime95-öt azért érdemes lenne futatnod nem e hibáznak a magok.Attyo Én úgy tudom Raid építésénél ugyan olyan vinyo kell.
-
Attyo
tag
Sziasztok!
Van egy M4A-785TD-M-EVO lapom.
Van mellette egy 500-as Seagate vinyóm. Raid 0-t szeretnék.
Csak ugyanilyen vinyóval tudom megoldani, vagy esetleg más gyártmányú, de ugyanekkora méretűvel is? (egy sztech boltban azt mondták, hogy sok esetben működik két különböző lemezzel is, amennyiben szoftveres raid-ről van szó) -
tibike8
őstag
válasz
tibike8
üzenetére
Olyan nagy forgalom nincs itt, de azért leírom az idáigi tapasztalatot.
Szóval a fentebbi problémával visszaadtam a srácnak aki által a gari is lenne és nála persze nem jelentkezett a fagyás. Aztán mikor hazahoztam, itt se volt gond pár napig. Néha kifagyott a kép, de olyan durva dolgok nem voltak mint először. Aztán csak jelentkezett 4 nappal később, de a továbbra sem olyan intenzitással.
Közben frissítettem BIOS-t, alaplapi driver-t meg amit lehetett. Szereztem egy UPS-t is, de a fagyások továbbra is jöttek.Aztán az egyik alkalommal egy itteni ötlet alapján kikapcsoltam a sideport memoriát miután rátaláltam a BIOS-ban és utána megint nem jelentkeztek a fagyások. Aztán kikapcsoltam az UMA-t is amit igazából nem tudom, hogy mi, de azután gyakorlatilag nem volt videójelem. Gondolom , hogy ezzel letiltottam az alaplap videókariját. Aztán a BIOS visszaállt alapra miután érzékelte, hogy gond van. És ekor jött az érdekesség. Visszaálligattam a BIOSban amit korábban beállítottam (semmi tuning, csak alapdolgok). És mikor bebootolt a rendszer, kiírta, hogy telepszik az új hardver, majd kész és minden oké. Na mondom, mit érezhetett új hw-ként és a procomból 4 magos lett - Phenom II X4 B50. Na most valaki elárulhatná, hogy mitől. 550-es nem BE procom van és nem tuningoltam semmit. Nem tudom, hogy ezzel a felállással mi lesz a fagyásokkal, de mindenesetre értetlenül állok most itt.... -
_csocso_
senior tag
válasz
bobojszan
üzenetére
Szia! Jó kérdés, hogy érdemes-e tuningolnod a rendszered. Amire használod arra pont elég, szv sok éretelme nem lenne szerintem, mivel a videókártyádhoz ez a proci még talán sok is. De ha csak kipróbálnád, hogy hogyan kell, és kicsit mélyebben szeretnél informálódni róla, akkor itt egy logoutos cikk, ( többször is linkelve volt már ), ami mindent kiveséz erről a dologról.
-
bobojszan
tag
Sziasztok.
Eléggé "böszme" vagyok a tunning kérdésekben, úgyhogy segítsen valaki legyen szíves, hogy érdemes-e hozzányúlnom a géphez, vagy ahogy a Doki fogalmazna, "ne babráljam, mert esetleg túlterhelhetem a rendszert..."
Adott ez a rendszer:
Alaplap: ASUS M4A785TD-M EVO
Processzor Socket AM3 AMD Athlon II X4 630 BOX
Memoria DDRIII 2x2GB 1600mhz Kingmax hütübordás
TÁP.Chieftec 450W tápegység APFC (CTG-450-80P)
Proci Hűtő.CoolerMaster Hyper TX3
VGA:Gigabyte 5670 1GB DDR5 (GV-R567OC-1GI)
A RAMok 1333on mennek, megnéztem az Lavasys Everest Ultimate-ben.
Érdemes felhúzni 1600MHz-re?
Számít az valamit?
HD filmeket nézek rajta, de azért néha játszanék is ezzel-azzal.
Kibírja a gép?
Néztem a BIOSban, hogy konkrétan 1600MHz-es választási lehetőség nincs is.
Köszi a segítséget. -
trickyy
senior tag
Köszönöm!

-
trickyy
senior tag
Sziasztok!
M4A785TD-V EVO erről a lapról vélemény? Haszáltan venném.955BE,4gb kingmax ram és talán gtx460 megy bele.
-
BadGe
aktív tag
Szaisztok, kb fél órája Prime95-el tesztelem a rendszert és az alaplap (pontosabban az egyik érzékelő) 32 fokról felkúszott 56-re. (a másik 32 maradt..) kb meddig érezhetem magam biztonságban?
3300Mhz, 1.4V VCore (CoreTemp szerint) a proc hőfok oké: 45 (offset nélkül)
ge.
-
BadGe
aktív tag
válasz
tibike8
üzenetére
basszus, a zizegős képpel is találkoztam: annak az volt az előzménye hogy telepítettem a gyári AMD chipset / vga drivert. (890GX) szerintem inkább a chipset-el lehetett gond. kellett is egy system restore, azótan nem bántottam, illetve hagyom hogy a vista frissítgesse magát. De ha már szakembernél van akkor úgyis megoldódik

ge. -
tibike8
őstag
Itt is minden alapon van. Bár a sideport memóriával kapcsolatban nem tudok mit mondani. Majd ránézek. Egyelőre délután elviszi az aki a hardwereket beszerezte és átnézi, hogy mit kellene esetleg cserélni mert garis minden.
Amúgy van, hogy órákig nincs baja, de a ma reggeli dolog már kiborított. -
BadGe
aktív tag
válasz
tibike8
üzenetére
hú, ezt a csíkos képet én is láttam egyszer (M4A89) de úgy emléxem hogy éppen volt valami tuning a cuccon. (minimális, mert amatőr vagyok, de épp elég volt ahoz hogy még az se legyek
) ja és az alaplapi VGA chip-et használom (4290?). én kikapcsotam az úgynevezett sideport memóriát és amennyire lehet alapon használom.
ge. -
tibike8
őstag
Sziasztok!
Pár napja raktam össze egy új gépet és lényegében a kezdettől fogva gond van a képpel ami ma csúcsosodott.
50 perc alatt 6x szált el a gép úgy hogy a videójel eltűnt és csak power reset után indult újra vagy újraindulás közben szállt el. Egy furcsa elektromos hang (ciccenés szerű valami) hallatszik hallkan és kifagy a kép vagy eltűnik minden a monitorról vagy a legtöbbször kikockásodik a kép, kifagy és power reset. Vagy eltűnik minden és apró csíkokkal lesz tele a sötét képernyő. Amúgy a fura az is, hogy piszok nehezen megy fel a netre is amit először a win7 sajátosságának tartottam, de másik win7-es gép egy pillanat alatt felautentikálódik dsl-el. És a régi XP-s gép is egy pillanat alatt. Ez meg jó esetben gondolkozik 1 percet csatlakozáskor, de sokszor mindenféle hibakódot ad ami legtöbbször hálókártya hibát mutat, de van, hogy 691-et ami jelszó gond, de egy idő után már megint hálókari hibák, majd egy idő után fent van. Ezzel még együtt tudnék élni, de a videó para már gáz. És erősen gyanúzok az alaplapra, bár a táphiba is felmerült vagy fesz. ingadozás. Legalábbis nem érintkezési gond lesz ahogy gondoltam először mert akkor könnyen tudnám reprodukálni a hibát a kábelek piszkálásával, de ez akkor is elszáll, ha csak be van kapcsolva és nem ül ott senki és nem is fut rajta semmi plusz alkalmazás. Melegedni sem melegszik és amúgy meg képes a bekapcsolás közben ill. nem sokkal bootolás után közvetlen is kifagyni a kép amikor még azért nem tudna annyira melegedni. BIOS a legújabb van az alaplapon. Úgy gondolom, ha RAM para lenne esetleg, akkor inkább kék halállal szállna el. A BIOS is az alap beállításokkal van. És minden esetben egy 10-20mp-s full áramtalanítás után indul csak el, tehát vagy a tápkábel kihúzása vagy a főkapcs. le.
A konfig:
Asus M4A785TD-V EVO
2 x RAM DDR3 2048Mb 1600MHz Kingmax
Phenom II X2 550
HKC 7062GB
WD Blue 500GB
Samsung SpinPoint EcoGreen F2 1TBVan esteleg ötlet, hogy mi lehet a gond?
Itt pár kép a fagyásról: -
Thrawn
félisten
-
mrhitoshi
veterán
Üdv!
olvastam egy fórumban, hogy van egy SLI patch, ami annyit csinál, hogy nem csak CrossFire-t lehet a lapban futtatni, hanem SLI-t is.
Létezik-e ilyen egyáltalán, vagy csak elírták ?
-
Fantomas80
tag
Hellosztok!
M4A77T/USB3 Hogyan lehetne ebből a lapból koaxiális kimenetű hangot nyerni? Elvileg a leírása szerint van hozzá valami panel. De hogy hol lehet beszerezni?

-
toldy
őstag
Egy 880G szerelt lap, SB710 e, alaplapi igpt használva mennyit fogyaszthat kb? Én 30-40w tippelek, szerintetek?
-
Zohan
senior tag
válasz
gepetto86
üzenetére
hát végülis te tudod énis most akartam cooler master elite 335 házat és bel+ hűtést.. és m4a87td evo lapom van.. csak tegnap szűnt meg a melo helyem és így márkétséges hogy megveszem.... amúgy nálam átlag hőm 45 fokkörül van ha játszokakkor a proci bemegy 68 fokba is.. és ebbe a lapban egy phenon II x4 965 be proc van 6400+ hűtőjé vel egy am2es-el.
de foguk rá hűt.. meg most akartam ocz vendetta2 hűtést is... rá nem tudom jó e a procnak terhelés alatt 68 fok prime tesztalatt jobban melegedett... de game nem nyuzza annyira.. jah és 3,5ön használoma procit a ramok miatt mert azok meg 1600asak.. -
gepetto86
tag
-
Fantomas80
tag
Asus laphoz lehet kapni valahol ilyen s/pdif modul-t?
-
gYaLo
őstag
hybrid crossfire működik ezzel a lappal + egy 5770el ?

-
Zohan
senior tag
válasz
Chester0001
üzenetére
fog 1600on működni persze.. de összerakod és a biosban kell konfigolni .. mert alapból csak 1333.mhzen fog menni..
amúgy még ha listán nem találod valószínüleg menni fog akkor is én is gyárilag nem tesztelt mushkin ridgeback ramot használok 1600mhz.. és fajin jól fut a lapban M4A87TD EVO..
-
Balancee
aktív tag
válasz
Chester0001
üzenetére
Hali . A gyárilag tesztelt Kingstone 1600mhz memok listája :
Kingston KHX12800D3LLK3/3GX(XMP) DDR3 1600
Kingston
KHX12800D3K2/4G
DDR3 1600
4096MB(kit of 2)Kingston
KHX12800D3LLK3/6GX(XMP)
DDR3 1600
6144MB(Kit of 3) -
Chester0001
csendes tag
Sziasztok
remélem tudtok segíteni
asus m4a785td-v evo alaplap és a kingston khx1600 c9d3k2/4gb memória
fog 1600 mhz-en működni?
mert sem az asus sem a kingston weboldalán nem írják hogy kompatibilis egymással a kettő.
előre is köszi a segítséget -
Balancee
aktív tag
Hali. Igazából nem nagyon vágom a a Mem Ok (nekem nem kellett nincs is a deszkámon) müködését, valahol láttam leirást rolla. Mert nem csak simán nyomkodni kel hanem van valami sorrendje is Q&C igazából csak energia takarékoságbol kell valamit azért meg hosszabitja a procid életartamár is meg nem termel annyi hűt. Kikapcsollhatod ha zavar, de ha teljesitmény kell az adót programnak ezred másodpercek alatt rendelkezésére bocsátja a q&c. Video kariban nema q&c vezérli hanem a video kari drivere. A video karid topikjában érdeklödj ez ügyben.
Fantomas80 50-50 % az esélyes a sikeres magfeloldásra. Függ nagyrészint a proci gyártási számától is.ebben a topikban érdeklödhetsz [link] Az alaplapod tudja a magfeloldást. Esetleg ha bizonytalan lenél azt megprobálhatod, hogy itt a ph aprojában veszel betesztelt 4 magositható procit. Láttam olyat aki árult fél óra primet is futatott a 4 maggal és ugyan ugy garival együtt adja. Érdemes ott is körbe nézned.
-
BalaNce87
addikt
válasz
Fantomas80
üzenetére
oliverda AMD tuning útmutatója segítséget nyújthat!
-
Zohan
senior tag
válasz
Fantomas80
üzenetére
esélyed van rá de nem mindig nyithatóak.. ez szerencse kérdése milyet fogsz ki..
-
Fantomas80
tag
hali.
Proceszor mag feloldásról kérdeznék tőletek.
Szeretnék venni egy ilyen lapot:Asus M4A77T/USB3
egy ilyen procival: AMD Phenom-II 555 X2 AM3 Black EditionSzerintetek van rá esélyem hogy működni fog vagy tényleg fel lehet-e oldani a kikapcsolt magokat? Vagy ha valahol le van-e írva hogy is működik ez.
-
Balancee
aktív tag
válasz
Noumenon
üzenetére
Hali. Igazából 2 egyforma ramot kéne venned. A dual támogatás mait. Nem néztem utána a lapodnak, de ha van rajta "mem OK" akkor elvileg bekalibrálja a gyártó által nem tesztelt ramokat is. Igy nem járhatsz ugy mint a régebbi lapoknál, hogy bizonyos ramokal nem volt hajlandó elindúlní.
Zohan
Ne koplikáld túl. Az 1600mhz ram az overclock-olt (gyárilag 1333mhz ram). Egyszerüen biosban rakd 1600mhz-ra és azon fog müködni. Az everest meg társai csak az alap vagyis az 1333-at látják.
Ui: a gyártó által megadót időzitéseket is manuálisan ad meg. -
Noumenon
csendes tag
válasz
_csocso_
üzenetére
Tudtommal az Asus M4A79XTD EVO lap AM3-as foglalatú és M4A- típusú. Szóval ide tartozik a vele kapcsolatos kérdés...
Ami meg a tri-kitet illeti, olcsóbb együtt a 3 ram, mint külön 3 db Kingstone 1600-as (nem használok 64 bites rendszert, azért nem kell a 4 giga). Később még jól jöhet a tri-kit támogató laphoz. Ha azt kérdezem, hogy milyen hatékony a tri-kit vagy hogy szuperál a hármas megoldás, akkor természetesen nem ide írok
Egyébként köszi a javaslatokat-segítséget! 
-
Zohan
senior tag
válasz
BalaNce87
üzenetére
Mushkin DDR3 4Gb /1600 KIT Ridgeback (2x2Gb) (996826) 3 év gar: 34.990,-
itt ph-n gianni kollégától aki még mindig nem dobott pirosat.!!

elég jól mennek és elég gyors lett a rendszer a játokokról nem is beszélek.. pláne cod2.. meghajtja mint állat... előrendelésben meg várom a cod7et
.. kiváncsi leszek alapvwetően jól mzsikálnak csak az 1600mhz valahogy nem akar beállni.. winfoson belül.. egyik progi sem írja h 1600 (800).. hanem 1333... bios 1600t ír.. -
Noumenon
csendes tag
Pont azért kérdem, mert a weblapjukon lévő listát már megnéztem és ott ez a típus kicsit más címkével, időzítéssel szerepelt. Gyakran előfordul, hogy listán nem szereplő ramok is jól szuperálnak. Szóval az a biztos, ha valakinek gyakorlatban már működik... Nem akarok zsákbamacskát venni

-
Zohan
senior tag
nah meg történt szorzó vissza 14.5-re és 240 így a bios 1600mhzet írt a ramra procira 3491et..és 51°-on megy alapjáraton... nade.. a winfoson belül egyik program sem 1600mhznek látja és ennek az időzítését is ugy kell külön belőni? mert elvileg 6-8-6-24 es.. de everest 9-9-9-24et ír.. vagy ez akkor állbe ha 1600at végre felismerné? mert még mindig 1333-on áll de bios szerint 1600..... ilyenkor mia teendő?

-
Thrawn
félisten
Nem kell kikapcsolni, jó az úgy ahogy van.
Ramkonfig: Kezd el emelni a ref. órajelet ("FSB"-t), azzal együtt fog emelkedni a memóriák órajele is, csináld egészen addig, amíg el nem érik az 1600 MHz-et. Ha a proci esetleg nem bírná (vagy a hűtés fogy el) akkor visszábbvehetsz a proci szorzójából. -
Zohan
senior tag
-
Noumenon
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lapot és memóriát készülök venni. A kérdésem az lenne, hogy egy ASUS M4A79XTD EVO alaplapban elmegy gond nélkül a Kingstone 3GB DDR3 1600MHz 3KIT CL9 XMP memória? Van ilyen párosítással valakinek bármilyen tapasztalata? Boldog ember lennék, ha nem lenne semmi gond velük

-
Zohan
senior tag
cool and quietre gondolsz??
és hogyan lehet ezt kikapcsolni? vagy ez nem gáz?előző lapomon is voltilyen de nem ugrált.... vagyis nem ekkorát hanem csak tizenpárakat..(m2nsli)
csak azért kérdeztem mert valahogy nem ugy pörög ahogy elképzeltem.. a 6400+ hoz képest
akkor lényegében már csak a ram konfig van hátra.. abban tudsz segíteni??
-
bferenc73
csendes tag
Sziasztok találkoztatok ilyen problémával, van egy Asus m4a785dm-pro alaplap+egy phenom 2 550-es proci összeraktam őket memoriát nem raktam bele ,420wtápal ősszedugva bekapcs és se kép se csipogás mi lehet a baj?A proci elvileg garis az alaplap oem.SEGITSETEK.

-
Jester01
veterán
Ha esetleg RAID vezérlős alaplap és nincs semmi rádugva/bekonfigurálva akkor lehet ilyen üzenet. Tiltsd le setupban ha nem kell és nézd meg eltűnik-e az üzenet.
Továbbá lehet, hogy az alap boot sorrend mondjuk USB-n keres eszközöket és persze nem talál.
Amúgy ha minden működik én nem törődnék vele különösebben.
-
Zohan
senior tag
jaja oksa jó persze kérdezni fogok majd

csak mert mostani gépemen asus m2nsli 6400+ amd 2x2 kingmax 800mhz nyomtam egy kis 5%os mindent húzzon tuningot.. és elsőre elsem indult az op kékhalál másodszorra elindult de elég betegesen folyton irt ki mindent h ez meg az leállt.. aztán ujra kékhalál.. (nem volt túlmelegedés) szóval aztán vissza raktam default-ra..
ám mostani 6400+omon van egy gyári hőcseves amd hűtő.. jó lesz az a phenom II 965.höz ezena lapon...???

-
Ebi
csendes tag
Sziasztok! A következő problémával fordulok hozzátok:A héten az adatlapomban látható konfigot raktam össze.A beindítás után a következő üzenetek jelennek meg:Scan Devices,Please wait... No any device exists! (az utóbbi pirosan jelenik meg! ez nem tudom számít-e).A BIOS-ban megnéztem "lát" mindent(optikai meghajtó,vinyók,stb).A BIOS-ban nem lett semmi állítva minden gyári adaton van.Amúgy a rendszer tökéletesen fut minden működik.Válaszotok előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-64
- Asus ROG STRIX Z890-A GAMING WIFI - GARANCIA: 2028.12.16 - FirstShop
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (Beszámítás)
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Renegade Black - 12 hó garancia
- HP 17-CP2003NH - 17,3" Full HD IPS - Ryzen 5 7520U - 8GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
- LG UltraGear 34GS95QE-W OLED Monitor! / 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700G / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

an ez a konfigom:
henom II X2 545

.. kiváncsi leszek alapvwetően jól mzsikálnak csak az 1600mhz valahogy nem akar beállni.. winfoson belül.. egyik progi sem írja h 1600 (800).. hanem 1333... bios 1600t ír..