- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Holnap megrendelném az ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 alaplapomat, de az a baj, hogy nem tudom, hogy a ramjaim bírnák e: 4 GB KINGMAX Nano Gaming DDR 3 1600 MHz CL9.
Szóval megenné e a lap alapfeszültségen és minden gyári beállítás alatt.
Haveromnak ilyen lapja és ramja van és valamiért nem megy neki, ha mindent alapon hagy, CPU alapon és a ramok a gyári beállításokon. Csak 1333-on megy neki. Az lehet, hogy neki valami hibás, de akkor is furcsa. Nos?
-
Male
nagyúr
válasz
TazLeacher #3198 üzenetére
Hm, lehetséges... azt én egyből letiltottam, mert úgysem használom.
-
Male
nagyúr
válasz
TazLeacher #3195 üzenetére
Meg kéne nézni tényleg egy ugyan ilyen lapot, hogy az mit csinál.
Mondjuk ha a vinyókat nem indítja duplán, akkor szerintem nem kell foglalkozni vele, mert másnak nem árthat.PolgarJeno: Elsőre nézd meg, hogy tényleg a prociventi csatijára dugtad-e a hűtőt. Aztán BIOSban nézz körül. Meg nem mondom most fejből, hogy melyik menüpont, de lehet állítani a venti vezérlést (Q-Fan).. beteszed Silentre és kész.
-
PolgarJeno
csendes tag
Napot!
Vettem egy asus m4a79xtd evo alaplapot, bele phenomII 1100t procit. A gond az, h a gyári procihűtő kegyetlen hangos. 5700+os fordulatszámmal megy, kb azt várom, h mikor száll föl a gép...
Van vmi mód arra, h csökkentsem a fordulatszámot? 38-45 fokon megy a proci kb (játék közben, alapból 3600rpm/25 fok). -
Male
nagyúr
válasz
TazLeacher #3193 üzenetére
Lehet az megoldja...
-
Male
nagyúr
válasz
TazLeacher #3191 üzenetére
Ja, hogy duplán indul... szerintem ha minden alapon van, akkor nem szabadna ilyet csinálnia, így hiba (tuningnál még lehet... ott pl a 945-ös chipsetnél volt, hogy újrainduláskor a sima restart helyett leállt majd bekapcsolt).
BIOS frissítés megvolt? Ha nem, akkor talán az újabb megoldja. -
TazLeacher
nagyúr
Nem a ventivel van a baj, mert a VGA-n lévő ledsor (ami bekacsoláskor felvillan) is újrafelvillan, tehát egyértelmű az újraindulás. Az alaplapos topic-ban írta valaki, hogy az Inteles "P"-s lapoknál is van ilyen. Kérdés, hogy ez hiba-e...
Vagy ennél a szériánál normális. Kellene találnom valakit, akinek ilyen lapja van.
-
Male
nagyúr
válasz
TazLeacher #3189 üzenetére
Talán induláskor max, hogy biztos elinduljon a venti, majd visszavesz, és utána pedig újra felkapcsol a melegtől / max órajeltől.
-
TazLeacher
nagyúr
Itt is megkérdezem:
Amikor bekapcsolom a gépet felpörög a VGA (4890), ilyenkor 100%-on pörög a venti, ez teljesen normális. De kb. 2 mp után mintha újra 100%-on pörögne. Ekkor felvilln a memory OK led, és indul a gép. Sima újraindításnál ezt nem vettem észre, csak, ha leállítom, és bekacsolom akkor. Normális? Olyan nem volt, hogy nem indúlt volna, csak ez kicsit fura.
Várnám a véleményeket.
-
Male
nagyúr
válasz
TazLeacher #3186 üzenetére
Gyanítom igen
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #3186 üzenetére
Nem "egy másikat" akartam írni, csak elméláztam, hanem, hogy "a gyári"...
-
Male
nagyúr
válasz
TazLeacher #3182 üzenetére
Melyik lap lesz?
SP!T: Na ez engem is érdekel... az biztos, hogy rakhatsz oda mást, csak akkor mi lesz a VGA-éval, 8X-be kapcsol az a slot?
-
Hi! Ha crossfire lapom van (TD EVO), de az alsó PCI-e foglalatot nem használom ki, oda tudok rakni más 1x-es bővítő kártyát, mint pl hangkártya, tuner? Feltételezem, igen?
-
Male
nagyúr
válasz
TazLeacher #3180 üzenetére
A többi mind driver, azért nem írtam.
AHCI driver kell, ha AHCI módban megy a SATA port... de abból nem érdemes a mellékelttel vacakolni, hanem a friss Catalysttal települ (Az opcionális letöltéseknél van).
A JMicron kell, ha arra a vezérlőre is kötöttél valamit (ha nem, csak engedélyezve van, akkor is felmehet végülis)... de könnyen lehet, hogy a Winben frissebb van.
Jah, az USB3 meg ahhoz.
Igen, a Tools menüpontban van, de induláskor közvetlenül is be lehet lépni (F2 rémlik, de kiírja úgyis). Ott aztán böngészheted a vinyót (NTFS is megy neki, viszont mintha csak a SATA1-en lévő meghajtót látná), kiválasztod a ROM filet, ellenőrzi, és frissít rá, ha akarod. Szerintem ez a legjobb módja a BIOS frissítésnek.
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm, ez ezekszerint mind olyan dolog, amire semmi szükségem...
A többit csak kifelejtetted, vagy abban nem tudsz segíteni?
Az AHCI? JMicorn? Kell az nekem?
Az USB3 Controller izé, az gondolom az USB3 miatt kell...
BIOS frissítéshez, ha jól olvastam a BIOS-on belül van rá egy funkció, és ott be lehet vele olvastatni, ugye?
-
Male
nagyúr
válasz
TazLeacher #3178 üzenetére
ASUS Ai_Suite -> rendszermonitor + állítgató (némi tuning is)... olyasmi, mint az AMD OverDrive Utility. Kb 2 éve próbáltam ki, akkor amint állítottam valamit, azonnal kékhalál volt, lehet azóta jobb már.
Ai Charger -> passz... gondolom valami USB-s gyorstöltő, mostanában legalbábis szeretnek ilyet csinálni.
ASUS Update -> A BIOSt frissítheted vele Win alól. (szerintem inkább a BIOSba épített frissítő programot érdemes használni)
ASUS EPU -> Ilyen teljesítmény állítgatós bigyó, elvileg a fogyasztást fogod vissza vele, gyakorlatilag a Catalystban ugyan ezt állíthatod proci min és max órajel csúszkával (ha ATI VGA-d van, ha nincs, akkor végülis jó lehet)
ASUS GPU Boost Driver -> Passz... vagy sima VGA driver, vagy lehet van némi tuning hozzá... sose próbáltam, mert nem használom az integráltat.
ASUS Express Gate Installer -> OS indítás nélküli géphasználat... feltelepít egy kis rendszert, aztán tudsz vele Skypolni, meg talán netezni valamellyest. Szerintem nem indul olyan lessan a Win, hogy ez megérje, de ha tetszik az ilyen, akkor felrakod.
ASUS PC ProbeII -> Rendszermonitor program volt régen... gondolom most is az
AMD RAIDXpert -> RAID esetén tedd fel, beállítgathatod vele, stb.
A többi mind driver.
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok!
Vannak segédprogramok a drivereknél, de egy részéről (a legtöbbről) nem igazán tudom, hogy micsoda, és hogy kell-e nekem:
AMD AHCI Driver
USB 3.0 Host Controller Driver
ASUS Ai_Suite
Ai Charger
ASUS Update
JMicron JMB36X Controller Driver
ASUS EPU
ASUS GPU Boost Driver
ASUS Express Gate Installer
ASUS PC ProbeII
AMD RAIDXpertValaki tudna ebben segíteni?
-
Male
nagyúr
Újabb mérés... XP alatt a SATA6-on lévő vinyó helyett bekötöttem eSATA-ra (SATA4) egy ugyan olyan vinyón (fw is egyezik).
Ezzel a másolás ugyan úgy, sőt, kicsit jobban megy, mint Win7 alatt... és másolás közben mérve a SATA1-en lévő vinyón nincs lassulás!Újraindítás után Win7 alatt megnézve ugyan ezt a kombinációt: a lassulás marad, sőt...
Összefoglalva:
XP:
- SATA3-on vagy SATA6-on egy F2EcoGreen vinyón belüli másolás: kriminális tempó (1,7MB/s).
- SATA4-en egy F2EcoGreen vinyón belüli másolás: normál tempó (28MB/s). Másolás közben a SATA1-en mérés ATTO-val: normál tempó.Win7:
- F2EcoGreen bármely porton vinyón belüli másolás: viszonylag jó (23-26MB/s.) Igen, azzal is, ami XP alatt olyan csiga tempót produkált.
- Önmagában bármit tesztelve ATTO-val: normál tempó (az uj BIOS-szal ráadásul duplázott).
- Másolás közben ATTO mérés egy másik vinyón: minden kombináció esetén borzalmas lassulás (most sikerült 50 I/O / s-et is mérni), az új BIOS-szal sem jobb semmivel, és az újabb SATA driverrel sem.
Minden mérést többször ellenőriztem.
Na ezt fejtse meg valaki... -
Male
nagyúr
válasz
Matamata #3175 üzenetére
Most, hogy a BIOS frissítés ennyit változtatott az egy vinyós dolgon... könnyen lehet, hogy csak az ASUS cseszett el valamit (bár akkor meg azt nem értem mitől lesz egyre rosszabb
).
Jó lenne egy másik márka-azonos chipset mérés hozzá, de nincs nagy mozgás a Giga topicban, ahol ezt kértem. -
Matamata
aktív tag
Hát nem tudom. Gondolkoztam én is AM3+-ra és Bulldozerre váltáson, de konkrétan ettől a hibától eltekintve elégedett vagyok a gépemmel.(ezt fel kéne jegyezni) Ami érdekes ,hogy ezzel kapcsolatban nincs akkora felhajtás mint az Intelnél. Pedig szívesen venném ha ingyen cserélnék vagy valami ha már szoftveresen nem orvosolható.
-
Male
nagyúr
Feltettem az új BIOS-t... 2005 -> 2105, a beállítások ugyan azok.
Párhuzamos terhelésre pontosan ugyan annyira esik vissza a sebesség
Viszont önmagában terhelve egy vinyót... na az érdekes:
2005 vs. 2105...szóval megduplázta az I/O mennyiséget az új verzió! Persze ASUS-ék csak új procik támogatását írják, meg hogy a SATA ODD bootproblémát oldották meg RAID esetén... pedig biztos, hogy más is változott.
Kár, hogy másolás közben pont azt az eredményt hozza, mint az előző verzió
-
Male
nagyúr
...hát megnéztem... vagyis meg akartam.
Az régen is feltűnt, hogy a XP tetü lassú a gépen, de mivel nem használtam, nem foglalkoztam vele. Most ott két vinyó látszik csak: a rendszer (SATA1) és az "S" (SATA6). A rendszeren mértem egyet önmagában, az normális eredményt adott. Aztán az S-en belül másoltam... volna. Ugyanis kemény 1.7 MB/s-el ment a másolás!Ilyen értéket nem mostanában láttam
Gép újraindít Win7-tel. Pontosan ugyan azokat a fileokat, ugyan úgy próbálom átvenni: 20 MB/s (Ez végülis oké meghajtón belül egy Eco vinyóval, ami nagyrészt tele van).
Itt valami rohadtul nem stimmel. Lehetne driver gond, csakhogy az hogy érintheti a SATA6-ot, de a SATA1-et nem... hw gond, de az megy hogy lehet, hogy Win7 alatt jó, de XP alatt nem.Mintha haldokolna a SATA vezérlő a lapon.... néha eszembe jut, hogy mivan, ha valami olyasmi a gond, amiért az Intel P67/H67 chipseteket most visszavonták. Végülis a SATA terhelése elég nagy volt nálam eddig.
Még megpróbálom az újabb BIOS-t, meg a vinyó átcsereberélést.... aztán kiderül.
-
-
-
Male
nagyúr
válasz
madd dogg #3167 üzenetére
Az EQ hiánya a legkisebb gond vele... nincs hozzá friss driver, a "jelenlegi" pedig időnként elnémul. Nem, nem csak nekem, másoknak is. Néha úgydönt, hogy ő mostantól kussol, amíg nem kattintok egy párat a kezelőpaneljén (régen újraindítás kellett, de már rájöttünk párat mit kell oda-vissza váltani, hogy jó legyen), aztán egy durranás kíséretében visszajön a hang. Szerencsére ritkán csinálja, de akkor is.
A legfrissebb driver másfél éves, de más verziószámmal le lehet tölteni ugyan ezt a VIA-tól is (bitre azonos a kettő), és ott bizony a dátum még régebbi... nem kicsit. -
Male
nagyúr
válasz
Oliverda #3165 üzenetére
Remek
Mondjuk nekem eddig sorra javultak a dolgok, csak mindig jött helyette újabb... most még visszavan a legfrissebb BIOS, de nem nagyon reménykedem benne.
(Ha nem javul, akkor kicserélem azthiszem...csak nem tudom mire... 30 vagy az alatt, ATX, legyen eSATA, normális integrált hang, a legalsó hely felett legyen egy PCI slot, és férjen rá a GeminII hűtő... nomeg ne legyenek ilyen nyűgjei, és a RAMjaimat is szeresse)
Ahogy feljebb látszik, egy Maxtrorral is lehet gondja van.... de amúgy sem jelent semmit. Vagy tényleg a Samsung lépte át a szabvány korlátait, vagy csak a többiek nem mentek el addig, de még szabványos. ( ennyi erővel visszafelé is mondhatnánk, hiszen csak az SB850-el van baja, az összes többi SATA vezérlővel jó )
-
Oliverda
félisten
Asus-ékat én már nyár óta cseszegetem (meg még egy páran rajtam kívül), hogy javítsanak ki elég nagy hibákat a CH IV BIOS-ában, de sz@rnak rá magasról. 3-4 havonta kiadnak egy BIOS-t ami semmivel sem jobb mint az előző. Vicc banda...
Szvsz ha az 5 HDD gyártó közül 4 termékeivel nem volt semmi gond akkor nem nehéz kitalálni, hogy ki volt a ludas ebben az ügyben.
A WD lassan már nekem sem szimpatikus, ezért vissza is térek a korábban már bevált Seagate-hez.
-
Male
nagyúr
Újramértem ATTO-val... ezzel minden kombinációban kimutatható a dolog. A képeknél írtam, hogy melyik mérés melyik, illetve hogy melyik betűjel melyik SATA porton lévő vinyóra utal. (Az S meghajtó SATA3-ról SATA6-re költözött az előző mérés óta.)
Ami még hozzá tartozik, bár nagy jelentősége nincs:
D: Samsung F4EcoGreen (1)
F, T: Samsung F4EcoGreen (2)
P: Samsung F3
S: Samsung F2EcoGreenElőször az alapok:
D önmagában P önmagábanAztán a másolás közben elért eredmények...
(Másolás Far Manager-rel történt, a képen írom, hogy mit... a klipek az 6 darab, összesen 6GB-nyi filet jelent, a Win 7 Hard Disk.vhd egy 10GB-os file, a Win7-lejarmajd.vhd pedig egy 9.5GB-os file. A win szerint egyik meghajtó sem volt töredezett a mérésnél ) -
dudigy
tag
Hali!
Van egy M4A785TD-V EVO lapom ami támogatja a turbo key opciót.
Örülnék ha valaki segíteni tudna abban,hogyan kell aktivizálni.
Addig eljutottam,hogy feltelepítettem és nyomtam egy Applyt az on opcióra
de onnan hogyan tovább?Segítségeteket előre is köszönöm!üdv:Gyuri
-
Male
nagyúr
válasz
Oliverda #3161 üzenetére
Köszi!
Megnézem ezzel az ATTO-val én is holnap.Igen, ki kéne mérni egy másik márkán.... ha ott nincs, akkor legalább ASUSékat lehet csesztetni, és talán javítják (a rakás eddigi bug után... ilyen problémás gépem még nem volt
)
Elvileg az a gond, hogy lassabban éled fel, mint amennyit vár rá az SB850... ezért is működik pl menet közben csatlakoztatva, meg újraindítgatva. Nem tudom, hogy a szabványban rögzített-e ez az érték, és ha igen, akkor melyikőjük nem tartotta be. Mindenesetre van rá fw frissítés, szóval legalább megoldható pár perc alatt.
Lehet legközelebb már én sem ASUS-t veszek... pedig jópár évig kitartottam mellettük, de ez az állandó bénázás már nagyon unalmas.
A Samsung mondjuk marad, eddig velük volt a legkevesebb gondom, meg a WD-vel, de őket komoly szakmai érv alapján (nem szimpatikus) kerülöm.
-
Oliverda
félisten
Most kipróbáltam én is. SB850 + RAID AHCI driver. A RAID kötetre másoltam egy másik single HDD-ről, miközben a harmadikon futott az ATTO. Nem volt különbség.
Szerintem ez inkább valami ASUS nyavalya lehet, de érdemes lenne először kimérni egy más márkán, hasonló déli híddal.
Az SB850 + Sasmung eset meg a Samsung sara tudtommal. Ezért is ők adták ki a javítást hozzá. Valami szabvány probléma volt ha jól rémlik.
Mondjuk én már sem Asus alaplapot, sem Samsung HDD-t nem vennék de ez az én bajom.
-
Male
nagyúr
válasz
Matamata #3158 üzenetére
Aha... akkor tényleg ugyan az, csak nálad az SSD miatt sokkal látványosabb.
Van fejlettebb, de akkor is... ez szerintem nagyon durva hiba. (plusz az SB850-el megy rakás Samsung vinyó nem megy rendesen, csak firmware frissítéssel, ahogy azt épp madd dogg példája is mutatja)
Jó lenne megnézni egy másik márkájú lapnál is ezt, mert hátha ASUSék toltak csak el valamit a BIOSban (úgyemlékszem régen nem volt ilyen az enyém... azóta a driver frissült meg a BIOS csak).madd dogg: Akkor a kábel kizárva.
Maxtorrol nem tudok, hogy problémás lenne az SB850-el, guglizz rá a pontos típussal, hátha írnak valamit.
A Samsunghoz mindenesetre felteheted az új firmwaret, mert pontosan az a hibajelenség, amit ez megold.újoncrs: Kezdőoldalon, ahol fel vannak sorolva a vinyók, alatta közvetlenül SATA Settings vagy valami ilyesmi néven... ott belépsz, és állíthatod hogy milyen módban menjenek.
-
Matamata
aktív tag
Nem másolással. A merevlemezen töröltem a szabad helyet FreeSpaceCleaner-rel és közben az ssd-n nyomtam atto tesztet. A grafikon végén jól látható, mi történik ha megszűnik a párhuzamos terhelés.
A friss mérés Dec. 14.-én történt és azóta szépen belassult az ssd a kisebb fájlokkal való műveleteknél. Ebből következik, hogy az IO műveletek száma megcsappant.Tegnap visszaraktam az 1.2.001.263-as drivert, de semmi javulás. Ugyanúgy megfagyogat a rendszer és az ssd-se javult meg.
Gondolom ez ügyben az AMD-nek kellene szólni bár szerintem nem nagyon érdekli őket mivel van már fejlettebb déli hídjuk. -
újoncrs
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérésem ,irja már le nekem valaki (szájbarágósan ) hogy a BIOSba hol találom és ,hogy kell átállítani , hogy a vinyó milyen üzemmódban van!! IDA vagy SATA Tehát hogy ez melyik menüben találom és hogyan állítom át egyikről a másikra.
Alaplap tipusa :Asus M4a785tdm evo
Előre is köszönöm -
Male
nagyúr
válasz
Matamata #3151 üzenetére
Na, örülök, hogy akkor nem nekem van csak gondom... persze ez az öröm az viszonylagos
A párhuzamos mérést hogy csináltad? Két SSD-d van, vagy mi volt a "párja"?
A friss és a most között mi történt, mennyi idő telt el?
Szóval SSD-n már önmagában is tetü... I/O limitre is gyanakodtam, amihez vinyó esetén kettő kell, hogy látszódjon, de az SSD jóval többet tud, így ott már egynél is látványos.
(ami fura mondjuk, hogy nálam csak ez a két vinyó csinálja párhuzamos terhelésnél, minden más kombinációban viszonylag normális a teljesítmény... közben egyébként szétkaptam, és mostmár tudom, hogy a SATA2 - SATA3 viszonylatban jelentkezett... most ami a 3-ason volt azt áttettem a 6-osra, mindjárt mérek megint egyet)Nemtudom mit alkottak, de ez már nagyon gáz
Jah, mivel mentegetnem kellett, újra jeletkezett a gond, és most még durvább: másoltam hálón + filmet néztem volna a rendszervinyóról (direkt áttettem a másolás előtt oda, mert eddig azzal nem volt gond)... erre egyszercsak megáll a kép, a másolás is áll, a vinyó LED világít... a taskmanager sem jön elő másodpercekig, aztán hirtelen minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. Ezt kétszer is megcsinálta tegnap.
Ezt a csodát kinek kéne jelezni? ASUS vagy AMD?
-
Matamata
aktív tag
De jó! Én is belefutottam ebbe és már azt hittem egyedi probléma.
Ami érdekes, hogy megjelenése óta használom a 1.2.1.275-ös drivert, de csak most vettem észre lassulást és nem csak párhuzamos terhelés mellett hanem akkor is ha nyomok egy atto tesztet az ssd-n.1.2.1.275 friss
1.2.1.275 most
párhuzamos terhelés
-
madd dogg
senior tag
Sziasztok. Találkozott már valaki olyan problémával, hogy nem ismeri fel az alaplap a winchestert? Már kivagyok, nem szoktam bambáskodni, de nem megy. Alaplap: M4A87TD/USB3
Merevlemez: Samsung F3 500GB (HD502HJ)
Ha kihúzom a merevlemezből a sata kábelt, aztán visszadugom, már működik minden több újraindítással is, de kikapcs után megint rossz. Rossz az alaplap? Kiakadok..
-
Bvati
csendes tag
Sziasztok
asus m4a88t-v evo lapnál érdemes használni a turbó key opciót?
Vagy nem igazán bírja. -
poffsoft
veterán
Ahhoz képest eléggé pontatlanul kérdeztél, ahogyan arra R2D2 is igyekezett rávilágítani.
Amúgy a válasza hibátlan (csak picit túl részletes):
Ha tudja a lap, akkor tudja(ACC,UCC, NVCC, stb), ha nem, nem, az összes többi a procin múlik (megjegyzem, 'csakúgy' beesni egy boltba, teszteletlen prociért, hátha szerencséd van eléggé esélytelen)
-
_csocso_
senior tag
-
Roland06
aktív tag
Üdv.!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az alul látható alaplapomba lehet -e 3db ramot rakni?
(6G kit. 3x2G) A leírásában pontosan megvan a szóban forgó 3x2G kit. de más forumban meg azt mondták hogy nem tudja kezelni az AMD! (kezdő vagyok a dologban)
És ha lehet akkor hová kell pakolnom. -
Roland06
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy hogyan tudnék régebbi BIOS-t felrakni!
Az a problémám az ASUSM4A 89GTD USB3 -al hogy felraktam a legújabb BIOS-t
és valamiért nem stabil és szeretném vissza rakni az előzőt!Az AsusUpdate nem engedi!!! -
Thrawn
félisten
Írhattál volna Athlon II X4 630-at vagy Phenom II X2 555 BE-t is, teljesen lényegtelen.
Előbbi esetében ha Propus magos processzorod van, sosem lesz felszabadítható az L3 cache (mert ugye nincs is benne fizikailag). Ha esetleg mégis Deneb mag lapul benne, az sem garancia a sikerre, mert lehet tényleg hibás az L3 cache és ezért van letiltva.
Utóbbi esetében a Deneb mag garantált, de szintén nem vehető 100%-osra, hogy sikerül stabil működésre bírni a szunnyadó 1 vagy 2 magot, mert lehet tényleg hibásak.
-
koverm
csendes tag
segicséget szeretnék kérni hogy egy Asus M4A785D-M Pro
menyire jó mag feloldására én egy deneb 5000 athlont szeretnék +2 mag meg a l3-at tapasztalatok? -
_csocso_
senior tag
válasz
újoncrs #3130 üzenetére
Energia gazdálkodási eszköz, be lehet állítani milyen teljesítményen menjen a rendszer, tuningolni, vagy minimális energiafelvétellel működjön a rendszer, vagy a kettő között. Én mondjuk nem használok ilyesmit, BIOS- ból állítom ezeket ha úgy szükséges, pl CNQ, és az állítja a processzor teljesítményét, terheléstől függően. amíg megírtam kolléga is megtette..
-
Male
nagyúr
válasz
újoncrs #3130 üzenetére
Amikor én próbáltam, kb semmi értelme nem volt... le lehet vele venni a "fogyasztást", ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy a CnQ-val visszavett órajelet tartja, hiába van terhelés.... ennek semmi értelmét nem látom, mellesleg ha fentvan a Catalyst Control Center a VGA miatt, abban egy csúszkával éppen ezt tudod elérni plusz program felrakása nélkül
-
újoncrs
csendes tag
Sziasztok!
Erről a progirol tudtok valamit mondani ASUS EPU-4 az alaplap driverjei közt volt.
-
Thrawn
félisten
-
Male
nagyúr
válasz
Oliverda #3117 üzenetére
....hát nem bírom feltenni azt a régebbit
A Catalyst Install Manager nem tudja leszedni, mert nem jelenik meg a listában... az eszközkezelőben nem tudom rá frissíteni, mert csak kiírja, hogy újabb van fent. Ha itt eltávolítom az AMD SATA Controller-t, akkor újraindít, és ismét visszakerül az új magától. (Önmagában felrakni meg szintén nem megy, mert elindítja a Catalyst Install Manager-t, nem kérdez semmit, csak végigfut, kiírja, hogy sikerült... de ismétcsak az új van fent verzió alapján).Viszont mivel ismét másolgatnom kellett, mértem újra. Ami kijött csak ez a két vinyó viselkedik így... a többivel bármit csinálhatok, azokra nem hat, illetve azok nem hatnak ezekre. Pillanatnyilag 4 vinyó van bent:
1: OS
2: D
3: F
4: SHa az 1-esre másolok, akkor a 2, 3, 4 nem lassul
Ha a 2-esre másolok, akkor a 4-es belassul, az 1, 3 nem lassul
Ha a 3-asra másolok, akkor az 1, 2, 4 nem lassul
Ha a 4-esre másolok, akkor a 2-es lassul, az 1, 3 nem lassul
Mintha ez a 2-4 párban lenne, és osztozna valaminÍgy lehet mégsem a driver okozza, hiszen akkor mindegyiknek így kéne vislekednie, nem?
(hogy melyik van melyik csatin, ezt most meg nem tudom mondani)Mivel az OS oké, dolgozni meg a 3 -> 2, 3 ->4 irányban szoktam, így azthiszem átmenetileg hanyagolom a problémát, hacsak nincs valami nagyon egyszerű megoldás a problémára
Prison85: Kb ugyan az, mint az enyém... tudtommal nem lehet, az ASUS az energiatakarékosság jegyében így csinálta
-
Prison85
senior tag
Sziasztok! Van egy M4A785TD-V EVO/U3S6 lapom. Azt szeretném megtudni be lehet-e állítani, hogy a gép kikapcsolt állapotban ne adjon áramot az USB-n. Folyamatosan világít a fejhallgató és a hangerőszabályzó és csak a táp lekapcsolásával tudom megszüntetni
-
karlosz88
csendes tag
válasz
Balancee #3120 üzenetére
üdv!
Eelőször is köszi a segítséget!
Az az igazság, hogy most egy übergagyi 550W-os tápom van, mert egy hét alatt 3 darab HKC 550-es tápot vágott szét a lapom, szerintem azért mert próbáltam emelni a proci órajelén és a feszültséget auton hagytam az órajel pedig 3100-ról 3600-ra emeltem terhelve a gép leállt és a tápok elhaláloztak, így már a boltos kicsit ki volt akadva és ezt a tápot kaptam. Ezen sajnos 4 darab molex van így mindenképpen rá kell még kötnöm egy vinyót és egy dvd-t. még nem próbáltam amit írtál mert nincs molex osztóm, majd csinálok holnap és kipróbálom mire jutottam. -
Neo85
tag
Hello.Vettem egy Asus M4A87TD/USB3 lapot az lenne a kérdésem hogy a ram slotok ugy vannak hogy A1 A2 B1 B2
.
A1 B1-be megy dualba? -
Balancee
aktív tag
válasz
karlosz88 #3119 üzenetére
Hali. Több dolog miatt is újraindulhat a géped, de szerintem melegedés ki zárva. Ugyanis előbb vissza veszi a teljesítményt utána indul csak újra. A procid tuti, de azt hiszem a hd 4870 is igy mükszik már. 3d alkalmazásnál indul ujra vagy 2d ben is. Ez lényeges. Ha 3d-ben akkor lehet az is amire gyanakodsz kevés áramot kap vagy haldoklik a tápod. Amikről leviszed a molex csatit arra a szálra ne köss se vinyot se semmit első lépésben és ugy teszteld 3d-ben. A drivereid legyenek napra készek. Aztán ird le mi lett az eredmény
-
karlosz88
csendes tag
Nekem van egy olyan problémám, hogy néha egyszer csak gondol egyet és ujraindul a rendszer, a vga-t 100% on forgatja pár másodpercig majd elkezd tölteni a oprendszer, x3 445 proci van benne az everest szerint 35fokos, de speedfan szerint 56fokos ez érdes.
Esetleg lehet az a gond, hogy nekem 4870-em van és abba 2 darab 6 tüs csati megy és nekem molexról vannak lecsapolva, és az egyik 6tős csatiba csak 3 szál kábel megy a maradék 3üresen van.
Segítséget előre is köszönöm -
Male
nagyúr
válasz
Oliverda #3113 üzenetére
A CrystalDiskmarknál nem volt érintett a rendszervinyó, csak a filmnél. Kikapcsolom majd átmenetileg, és megnézem úgy mit csinál.
Gugliztam, de egyelőre mindenütt csak azt írják, hogy a 263-astól van TRIM... de hogy az melyik csomagban van, az minden találatnál lemaradt eddig
-
-
Male
nagyúr
válasz
MongolZ #3111 üzenetére
Köszi a tippet!
eSATA-t leszedem akkor. Az átkötés nem nagyon menne, mert tele van, de más párosítást is megnéztem, úgy hogy a "D" volt a fix, a többieket pedig végigmértem vele, és csak az előbb linkelttel ("S") gázos ennyire, a többivel nem vészes. A másolás a kettő között nem rossz, 8GB-os filet próbáltam, és a végére 75MB/s-re állt be... mivel mindkettő green vinyó, így ez nem rossz érték. Persze ez már a Catalyst 11.1-el van.
D önmagában
D az S-el együtt.
D a P-vel együtt.Oliverda: Ahogy látható, a korábban is mért D - S párosítás nem igazán javult az új driverrel, a többi viszont viszonylag jó együtt. Amit javasoltál SATA driver, az melyik csomagban van? Mert azt még kipróbálnám akkor... de előbb még az eSATA-t lekötöm és kimérem megint. (Jah, lehet úgy, hogy csak a SATA drivert cserélem le rá, a többi része marad az új, ugye?)
-
MongolZ
addikt
Nekem volt egy hasonló problémám, Gigabyte 790UD4P alaplappal (WinXP, 32bit), amit igazából azóta se tudom, hogy mi és miért hozott elő, de valahogy sikerült megoldanom. Nálam a következő volt a jelenség: teljesen újonnan vettem a számítógépet, 2 vinyóval, minden drivert feltelepítettem, majd néhány hónap használat után észrevettem, hogy valami iszonyatosan lelassult. Total Commanderben elkezdtem az egyik vinyóról a másikra másolni, és kemény 7Mb/sec-et kaptam. Feladatkezelőben a proci terhelése másolás közben 100%-os volt, de egy program se használt 1-2%-nál többet, az össz terheltséget ha összeszámoltam, akkor is max 10% körül lehetett, de az üresjárat is 0%-on volt... Már nem tudtam mit csinálni, mérgemben szétszedtem a SATA csatlakozókat, és átkötöttem őket más sorrendbe, majd levettem az előlapi SATA csatlakozót (a ház elején van egy e-SATA csatlakozó, annak kellett). Csodák csodájára jó lett... Lassan 2 éve megy rendesen... Nem tudom, hogy mi volt a probléma, de nem is érdekel...
Hátha tudtam segíteni.
Üdv -
xTc
aktív tag
Sziasztok!
Infókat szeretnék kérni, hogy a következő lapon található igp mennyire használható win7 alatt, és mennyire képes a hd tartalmakat lejátszani?
A lap: Asus M4A785D-M PRO (hd4200)
Előre is köszi.
-
Male
nagyúr
Sziasztok!
Itt vagyok ismét... mert újabb gond van a vinyó-kezeléssel... Pár hete felraktam a 10.12-es Catalystot a chipsethez + AHCI drivert, azóta jó a hotswap, mindig felismeri egyből a csatlakoztatott új vinyót, stb., viszont azt éreztem, hogyha valami intenzíven használja a vinyót, akkor az egész gép szinte lehal. Tegnap hálózaton másoltam (kb 40GB, 200 file... 42MB/s-el másolódott) az egyik vinyóra, mivel sokáig tartott, gondoltam nézek addig filmet a másik vinyóról. Nem ment! Alig indult el a lejátszó is, utána meg a film nézhetetlenül szaggatott (nem HD, sima SD felvétel, xvidben). Task Manager elő... alig jön be az is, amikor megjelenik, proci terhelés 20%, mégis haldoklik az egész gép. Mértem gyorsan egyet a filmes vinyóra CrystalDiskMarkkal.... aztán a hálózati másolás után rögtön megismételtem a mérést. Az eredmény:
Gondolom egyértelmű melyik készült másolás közben, és melyik utána...
Ma máshogy is sikerült kimérni. Egyszerre mértem két vinyón a CDM-mel... majd külön az egyiken csak. Mivel nem lehet tökéletesen egyszerre megnyomni az indítást, így nem tökéletes a mérés, de a visszaesés így is jelentős:
Most ezzel a driverrel ennyit tud, vagy mi lehet ez?
(Más nem futott a háttérben, a rendszer egy harmadik vinyón volt, stb... szóval az ilyesmik kizárva)
-
Balancee
aktív tag
válasz
karlosz88 #3099 üzenetére
Az 550w tápod nem ismerem (elehet ebben az árfekvében egy FSP vagy a Chieftec-et kéne néznem 450w elég is lenne), de a 370-es elég gyengécske szerintem a confodhoz.
aseqz
Nem tudsz állítani. Pár hsz el feljebb volt is erről szó. Alapból van már benne túlmelegedés védelem. Első lépcsőben a szorzót veszi vissza és csak ha átlépi a hőküszöböt akkor indul ujra. Nem tudom menyi ez az érték, de azthiszem teljesitmény vissza vétel 70-75 fok között van.