- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
milos2000 #690 üzenetére
A legutóbbi update-ben változott, mostantól csak az upgrade-elt kocsiban érhető el:
- BMW M3 E30 group.A is now the early model with less power and no ABS plus chassis modifications and 5 speed gearbox
- BMW M3 E30 DTM version is now an upgrade to the early model and retains only the 6 speed gearboxes. -
m0h0senator
őstag
Srácok... szerintem várjuk meg a végső szériás Occulust. És ha nem leszünk rosszul akkor örülünk..
-
KaraDani
addikt
válasz
Freiherr #694 üzenetére
Pont ezért írtam hogy egy átlagos méretű monitoron kompromisszumos megoldást lehet csak találni.
Az élethű FOV beállítás alatt azt értettem hogy amilyen szögben látod a monitorodat, olyan szöget látsz a játékban is rajta, mert így méretarányos, így van olyan érzésed, hogy egy autóban ülsz tényleg. Persze az meg egy monitoron így nem élethű, hogy nincs periférikus látásod, mert az életbben van.
És ezért mondtam, hogy egy monitoron ez mindenkinek egyéni, hogy mit preferál, mert tökéletes sehogy sem lesz. Magad előtt nézel 30-45 fokban kb egy sík képernyőt, ez igazán élethű nem lehet, mert vagy nem méretarányos az egész, vagy nincs periférikus látásod.
Ezért használok 3 monitort, számolgatni amúgy ott is kell, illetve megadni a távolság, szög és méretparamétereket a játéknak, hogy a megfelől képet renderelje. Szerencsére ezt AC, és iR jól kezeli.
Szimulátoroztam 1db 22"-es monitoron, 1db 40"-es tv-n, 3db 23"-as monitoron, szóval azért lehet van némi rálátásom a dologra nekem is."amit egy monitoron nem lehet modellezni" ebben megegyezünk igazából és csak azon vitázunk szerintem, hogy én az élethűnél a méretarányra, te meg az életbeni periférikus látásra gondoltál, valójában az igazán élethű szimulációhoz mindkettőre szükség van.
-
-
tikshow
addikt
válasz
Freiherr #695 üzenetére
Bocsánat ez tőlem indult ki. Viszont szeretnék annyit hozzáfűzni, hogy a nagyobb sebességérzet nem csak a féktávoknál káros. Az, hogy látod ívet nagyobb FOV-vel szerintem hülyeség, mivel az ív az pontosan előtted van. Arra lehet hivatkozni, hogy jobban belelátsz egy kanyarba, tény. Viszont ennek addig van értelme amíg nem ismered a pályát. Másik érv még a nagy FOV mellett, hogy nem feltétlenül kell elnézned X irányba, hogy lásd a melletted lévőt, viszont túl nagy FOV-vel pedig nem feltétlenül tudod felbecsülni a pontos távolságot. Szólnak mindkettő ellen és mellett is érvek. Neked kell eldöntened, hogy miben akarsz kompromisszumot kötni és amellett az opció mellett dönteni ami számodra jobb.
Ez a kis az összefoglaló természetesen csak egymonitoros rendszeren létezik, több montiroson nincs értelme ilyenről beszélni. De majd kérlek nézz meg egy három monitoros rendszer középső monitorát, hogy milyen FOV-t használ.
-
Freiherr
őstag
válasz
Freiherr #694 üzenetére
update:nagyobb FOV-nál sokkal jobban belátsz a kanyarokba+sokkal jobban látod a rázőköveket az ív szélén,meg magát az autó mozgását oldalirányba.Lehet veszítesz a pontosságból féktáv tekintetében,de ezt kompenzálja az ív pontossága.
Mindenki úgy megy,ahogy akar,de nem kell senkit félrevezetni holmi kőbe vésett értékekkel,mintha az lenne az etalon mindenki számára. -
Freiherr
őstag
válasz
KaraDani #681 üzenetére
"Élethű FOV-val sokkal jobb vezetni, szerintem nagyobb élmény (nem igazán értem a kommentet, hogy nagy fovval élvezetesebb)"
Akkor elmagyarázom neked,ha nem érted:hiába számolod te ki mértani pontossággal,hogy X távolsághoz X monitor átmérőn ennyi Fov tartozik,köze nincs a valósághoz.Azt kell nézni,hogy real life mit látsz egy kormány mögött feszítve,és ott simán nagyobb a látószöged,mintha szódásló módjára belővöd a 22-24 collos monitorhoz.
Plussz a legfontosabb,hogy kihagyod a számításból a sebességérzetért döntően felelős periférikus látást,amit egy monitoron nem lehet modellezni,mivel kb 180 fok,esetleg 3-on,de egy monitornál csak a FOV növelése pótolhatja ezt némileg,de az igazi a 3-as rendszer,hogy megközelítőleg azt az érzetet kapd mindenféle felesleges számítgatás nélkül.
-
milos2000
csendes tag
Nektek is eltűnt a hatodik sebességi fokozat az BMW M3 E30-ból a pénteki frissítés után?
-
stickermajom
addikt
Kösz srácok, megpróbálom holnap!
(#686) BigBlackDog, ilyen hangos kattogásszerű dolog, mintha elcsúsznának egymáson a fogaskerekek. Igazából mindenhol előfordul. De a mozgásban semmi változás nincs, csak nem épp biztató
-
Jack@l
veterán
válasz
stickermajom #685 üzenetére
A legkissebb úton lévő repedést/aszfalt egyenetlenséget is megérezni a kormányon, valószínű a dfgt esetében ez egyenlő a "fura kattogással". Nagyon részletes és jó az ffb-je a játéknak.
-
tikshow
addikt
válasz
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez az út egyenetlenség FFB lenne, és mivel ezek nagyon parányiak így két fog között kocog egy másik. Próbáld meg ezt az effektet lentebb venni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
fura kattogás
Ezt esetleg kifejtenéd bővebben? Nálam is hallatszik valami kattogás DFGT-nél. -
stickermajom
addikt
válasz
KaraDani #684 üzenetére
~11 óta próbálkoztam, maradt a 85 centi környéke, 45-ös FOV-val.
Messze vagyok még az 1:40-es időktől Imolában az M3 GT2-vel, de alakul.
Egy éve játszottam talán utoljára a GTR Evo-val..
Viszont ami negatívum számomra az a natív DFGT támogatás hiánya. Beállítottam meg minden, de nálam is előjön magasabb FFB beállításnál az a fura kattogás. Nekem így egy kicsit kevés a visszajelzés, jó lenne ha ezzel csinálnának valamit. -
KaraDani
addikt
válasz
stickermajom #683 üzenetére
10 centi is számít, minél közelebb annál jobb, kivétal ha 40"+ os screenekről beszélnénk
Próbálgatásnál adj kis időt majd egy egy beállításnak szerintem, mert hirtelen picit furcsa egy-egy nagyobb váltás, kisebb FOV-val érzékenyebbnek fogod érezni az autó reakcióit, nagyobbal érzéketlenebbnek.
-
stickermajom
addikt
Értem, köszönöm szépen a válaszokat! Puding próbája az evés, szóval akkor rászánom a délutánom erre
Olyan 10 centit tudom közelebb hozni a monitort, nem tudom jelent-e ez valamit.
-
KaraDani
addikt
válasz
stickermajom #677 üzenetére
Nem tudod közelebb hozni a monitort amikor vezetsz?
Amúgy én azt mondanám, menj le addig a FOV-val amíg már nem érzed túl kicsinek a horizontális látószöget. Mindenképp kompromisszumus lesz a megoldás sajnos, úgyhogy neked kell eldönteni, neked hogy szimpatikus. Élethű FOV-val sokkal jobb vezetni, szerintem nagyobb élmény (nem igazán értem a kommentet, hogy nagy fovval élvezetesebb), jobban érezni az autót, és természetes az egész, viszont egy monitoron az nagyon szűk horizontális látóteret fog eredményezni, ami onnantól, hogy nem egyedül vagy a pályán már limitál.
Élethű alatt azt értem, amikor amit a kijelzőn látsz az méretarányos (pontosan ki lehet számolni), ha igazi autóban ülnél akkor is olyan arányokban látnád a dolgokat. Pl netről böngészve néhány képet: [link] [link]akela91: igen, amíg egy monitorról beszélünk ízlés kérdése, valamiből engedni kell sajnos. A tökéletes szám amúgy exact módon számolható, csak ez általában túl kicsi látószöget eredményez egy 20" körüli kijelzőnél. Amúgy a képen látható szöget kellene kiszámolni rFactor és simbimes játékoknál: [link] AC-ban meg ugyanezt csak nem a monitor tetejét és alját hanem a két oldalát horizontálisan nézve, mivel itt horizontális FOV-ot kell megadni elméletileg.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Én 21"-os monitort kb. 1 méterről nézem. Nálam 54°-ra van beállítva.
-
válasz
Ha nem akarsz kilátni a kocsiból, akkor tedd minél magasabbra. Az élményt szerintem az nem javítja, ha egérmozi méretet se tesz ki a szélvédő, ami ugye a hasznos információt, azaz képet tartalmazza (mondom ezt úgy, hogy 80 centis tévét használok), szóval szerintem a 60 fok túl sok. Minek nézegesse az ember a kormányt meg a tetőt, amikor sokkal hasznosabb az utat látni. Nem - csak - a tizedek miatt, hanem a kocsi mozgását is jobban érezni így. Én autótól függően 40-45 fokot használok.
-
Freiherr
őstag
válasz
Attól függ:ha a fun a lényeg(mint nekem)ahol tényleg úgy érzed magad,mint aki ilyen vasakat terelget real life,király sebességérzet,széles látókör stb.,akkor 60 felett.
Ha viszont görcsösen hajtasz a tizedekre(aminek számomra semmi értelme),akkor minél kisebb,annál jobb. -
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Végre lecsaptam én is az AC-re.
90-100 cm-ről nézve, 24"-os FHD monitorhoz milyen FOV értéket ajánlotok? Kizárólag cockpit nézetben használnám.
-
neilszab
őstag
How To Drift a Car - step by step Tutorial Slow Motion walkthrough Assetto Corsa
-
Köszi a tanácsokat srácok.
Az az igazság, hogy mint tegnap is írtam, a Forzához rendeltem a kormányt. Csak van itthon egy viszonylag erős pc-m több monitorral, amin dolgozok, és gondoltam ha már lesz egy kormányom, miért nem próbáljam ki a pc-s szimulátorokat is!?
Így ez a következő project lesz egy-két hónapon belül.. Mindenesetre elkezdtem nézelődni a használt vga piacon, ha beesik egy jó vétel ráharapok..
És akkor majd jövök a hülye kérdéseimmel...
Köszi még1szer!
KaraDani:király videó, Spa a kedvenc pályám. -
KaraDani
addikt
válasz
bulikavagyok #669 üzenetére
Ha tudsz angolul ezt a videót ajánlom, elég érthetően elmagyarázza és bemutatja az ember iRacingen, AC-ban ugyanez a setup lehetőség megvan: [link]
akela91: és tikshow: így van 23"-ra ha horizontális fovról beszélünk, az a 35 körüli érték 60 centiről az élethű. rFactorban még viccesebb ez a szám mert ott vertikális fovot kell megadni így 25 körül van nekem beállítva
-
KaraDani
addikt
válasz
Három monitorral csakis belső nézetből vezess!!! A játék támogatja rendesen: megadod a monitorok méretét, az egymással bezárt szögüket, milyen messze van a szemed a monitortól, és tökéletesen élethű nézetet fogsz kapni, mintha egy autóban ülnél. El ne rontsd motorháztető nézettel az élményt
Nem a legtökéletesebb minőség, egy barátom próbálta ki a cockpitet iracinggel (aki amúgy nem szimulátorozik, ahhoz képest sztem elég ügyes volt a 600 lóerős GT1 corvettel
), én meg telóval kicsit videóztam, de egy kis ízelítőnek talán jó, meg találsz még videót bőven youtubeon. [link]
Ez 3x23" -
tikshow
addikt
válasz
Megszokás kérdése, én megmaradtam a jó öreg kabinnál. iRacingbe pl nincs is más, de már LFS-be is kötelező volt pár futamon. Lehetséges, hogy ennél is így lesz, ki tudja. Annyi biztos, hogy jóval nagyobb élmény belső nézetből menni, mint külsőből(hátsó arcade style), de ha már vezettél életedbe autót akkor nem lesz annyira fura, csak meg kell szokni, hogy hol vannak az autó szélei, illetve az FOV-t megfelelően kell beállítani, hogy reálisabb sebességérzetet adjon.
Én AC-be egy 22"-es monitoron kb 75cm-1m-es távolságra a fejemtől 35°-ot használok. Ettől nagyobb monitoron ebbe a távolságba lehet nagyobb, illetve ekkora monitoron ettől nagyobb távolságra kisebb. Ha a kormány a monitoron kb akkora, mintha ott lenne előtted azon a helyen, akkor pont jó az FOV.
A túl nagy FOV túlságosan nagy sebességérzetet eredményez és sokkal, de sokkal pontatlanabb leszel, a túl kicsinél pedig nem tudod felmérni a féktávot pl.
-
-
tikshow
addikt
válasz
bulikavagyok #667 üzenetére
Na akkor baromi nehéz lesz.
Mindenképpen belső nézetből vezess, az már mindegy, hogy lökhárító, motorháztető vagy kabin.
-
-
tikshow
addikt
válasz
bulikavagyok #664 üzenetére
Belső vagy külső nézetből vezetsz konzolon?
-
akela91
addikt
válasz
bulikavagyok #664 üzenetére
Idő lesz míg megszokod az fix. Első kormányos 1-2 nap, csak forogtam/kicsúsztam a pályán...
(persze egyből minden segítséget kikapcsoltam)
-
válasz
neilszab #641 üzenetére
Köszönöm!
Csak most visszaolvasva látom, hogy Te is válaszoltál, ez tegnap vhogy kimaradt..
Most már kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet egy 100fps pluszos játék, hamarosan kipróbálom. Egyébként konzolon is vannak ám nagyon nagy online versenyek, bár eddig még csak kontrollerrel toltam. Félek is egy kicsit a kormánytól, mert állítólag eleinte minimum 1mp visszaesést jelent körönként. -
m0h0senator
őstag
A lényeg amit írtak talán sg-n hogy az a AI rosszul kezeli a nagy sebesség különbségeket. Nekem volt olyan rajtrácsom hogy majdnem minden autóból volt 2 darab. Na mugello az katasztrófa mennek mindenfelé. viszont ha több ugyanolyan autót teszel be akkor elég tűrhetően viselkednek...
-
akela91
addikt
Írta itt valaki, hogy fel lehet oldani a pálya+autó - race combót(A.I), és szabadon lehet variálni.
pl. BMW M3 GT -t is pl. be lehet tenni, vagy csak a meglévő 4-et?
-
akela91
addikt
-
-
törölt tag
én
Ja megtolnak, majd csiszolnak rajta.
De a multi az nálam nem igazán játszik, 3 műszak-babavárás...nincs időm mást tolerálni, ráadásul a ligafutamra való készülés elég sok szolókörözgetést vesz igénybe.
Majd meglátjuk milyen az online része, mert akkor persze jó lenne egy-egy futam.
Jellemzőket kellene kiosztani az AI-nak hogy ne csak botok legyenek.
De a helyzet miatt nálam kifejezetten fontos az AI.szerk: egyébként ahogy figyeltem azért tol meg, mert a kanyarnak azon a részén gyorsabb, gondolom a korai féktávnak köszönhetően, legalábbis két helyen visszanéztem a replay-t, és Hard nehézségen azért tolt meg, alatta ilyen probléma nincs csak a rajtot követő 2-3 kanyarban, utána már nincsenek támadótávolságban, de maxos AI még tartja a lépést később is...autótól és pályától függően.
Mondjuk én a drag-t fulloztam ki elsőnek, és most jönnének a versenyek. -
Kövezzetek meg, de én most is elégedetlenkedek...
Szerintem az AI segghülye, élvezi ezt valaki úgy igazán? Egyedül tök jól elkörözgetnek, de a játékosra finoman szólva is érdekesen reagálnak néha. Pl. oldalra egész jól figyelnek, de féktváon ez a folytonos tologatás idegesítő, ráadásul én fékezek később, nem értem miért tol meg akkor, ha előtte vagyok. Oké, értem, első publikus verzió, lesz jobb is. De azért kíváncsi lennék ki izgul az AI-ra pl. multi helyett.
-
Joshi
titán
válasz
bulikavagyok #647 üzenetére
A HDR egy tipikusan látvány effekt amit simán lehet nélkülözni szimulátorozásnál, sőt kötelező minden zavaró tényezőt nélkülözni ahhoz hogy te legyél a top pilóta. sajnos az Assetto is engedi a rendszer fájlok piszkálását, finomhangolását ami oda fog vezetni hogy... na mind1 ez egy más kérdés.
A lényeg hogy a lehető legtöbb fps-t kell kisajtolni a vasból és ez csak úgy megy ha leveszed a felesleges effekteket. -
-
-
Tsabi84
tag
Csináltam ma egy videót Joux Plane-ről BMW M3 GT2-el (kíváncsiságképp kipróbáltam milyen felvenni a Geforce ShadowPlay "kütyüvel").
GTR Masters Rank-on jelenleg ez a legjobb idő a pályán. Menet közbe nem éreztem benne sok hibát, így visszanézve viszont elég sok helyen hibáztam. Majd faragok még rajta. -
akela91
addikt
válasz
bulikavagyok #643 üzenetére
Írtam, r9 290 körül kéne, HDR persze off (felesleges szvsz, és + 30-40FPS
)
-
válasz
KaraDani #642 üzenetére
Oké, köszönöm!
Olyan nagy elvárasaim nincsenek, ha látványosat akarok arra ott a Forza.
Inkább csak szeretném tesztelni a pc-s szimulátorokat, ha már lesz egy kormányom. Csak kíváncsiságképp: milyen vga-t kéne vennem, hogy közel a full beállításokhoz elfusson 3 FHD monitoron?
-
KaraDani
addikt
válasz
bulikavagyok #635 üzenetére
Szerintem az én voltam jelentem. Asus 7950 Direct CU2, 3*fullhd monitor. Elég, de azért azt előrebocsájtom, hogy full grafikáról ne álmodozz egy 7950-el. Inkább kicsit medium alatt HDR kikapcsolva hoz nálam egy I7 mellett 100 fps környékét.
-
neilszab
őstag
válasz
bulikavagyok #637 üzenetére
Igen, a Forza és az NFS sem tökéletes 30 FPS-en, de mivel azzal csak szórakozik az ember, így nem tűnik fel annyira. Ha szimulátorozol és az órával, vagy hús vér ember ellen versenyzel, akkor viszont minden apró ki lag/késés számít, és súlyos tizedeket tudsz bukni rajta, ha nincs meg masszívan a minimum FPS-ed.
Ez nem konzol vs. PC különbség, PS3-on is érezhetőn jobban megy a GT6, ha leveszed 1080p-ről és 720p-be a felbontást, mert több az FPS-ed. Itt egyszerűen csak arról van szó, hogy a professzionális felhasználásnak mások a követelményei, mint a lötyögésnek...
A kormányhoz meg grat, remek választás!
-
-
Jack@l
veterán
válasz
bulikavagyok #637 üzenetére
Az fps szám eléggé megmutatkozik a köridőkben is egy bizonyos szint/tudás felett.
-
akela91
addikt
válasz
Kompromisszumokkal (Reflection medium, szűrések 2-4x re véve, HDR off ...), talán meglesz 60FPS. Bár nem árt majd húzni a VGA-t kicsit (meglepően jól reagál a húzásra a játék
). Egyébként én a helyedben R9 280x - 290 körül gondolkodnék, de most nem nagyon kapni, mert elkapkodják őket gyorsan (Bitcoin és társaira).
FIgyelgesd az aprót, mert rakhatnak fel a fent említettekből bármikor.(#637) bulikavagyok: Azért a min 60FPS a cél, a több csak jobb. (meg lehet érezni hidd el...[sajnos])
-
-
Jack@l
veterán
válasz
Én 1 monitoron játszok fullhd-n húzott 7970-el, azzal jól megy full grafikán(90-100fps körül), 3-ra viszont tuti gyenge lenne.
-
Köszi a gyors választ!
FHD-s monitorok. Ezt egyébként benéztem egy kicsit, mert itt írta valaki korábban, hogy egy 7950-el játszik 3 monitoron FHD-ban. Akkor valószínűleg ez lenne a legjobb választás nekem. Ezt még meggondolom, mert végül is nincs árban akkora különbség, és élményben azért gondolom nem mindegy!? -
akela91
addikt
válasz
bulikavagyok #633 üzenetére
Ilyenem van. 1 monitorra FHD-ban tökéletes. Nem tudom, a monitorjaid milyen felbontásúak. Gondolom 3-on szeretnél játszani, ha nem FHD-k, és belövöd olyan mid-high közé, akkor jó lesz ezzel a kártyával. Ha viszont mind FHD, akkor valami izmosabbra lesz szükséged, vagy nyomod 1 monitoron de azon brutál szépen.
-
Kicsit vissza is olvastam
Ez már elég lehet?
-
Sziasztok,
Ma rendeltem Angliából egy TM TX kormányt Forzához ami elvileg pc-hez is használható. Tőzsdézésre használom a gépemet, eddig még egy játékot se telepítettem fel rá. 2 db HD5570-es kártya van benne, plusz 4 monitor. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek jelenlegi formájában hogyan futna(vagy futna-e egyáltalán) ez a játék, illetve esetleg milyen videokártyát javasolnátok ehhez a konfighoz, hogy 3 monitoron fusson normálisan? Jöhetne használt is, mert nem szeretnék 100ezret rákölteni, ha nem muszáj..
Köszi előre is a válaszokat! -
-
zodo
nagyúr
válasz
IreN!CuS #617 üzenetére
Nem ez a vége, papíron. Alap órajelei 775/1000 de a csúszka 850/1200 -ig skálázott.
830/1100 állítva még lefutott a Heaven Benchmark teszt, fullra húzva megrogyottde nem is akarom halálba küldeni a karit pláne hogy talán nem is hozna már annyit ami megváltást jelentene.
(#618) Joshi
Igen én is cserélek de max 270X
vagy GTX 760 OCközt keresgélek. -
Joshi
titán
High-dynamic-range rendering
Google a barátod. -
Unbaised-Ben
senior tag
0.5.3
- Removed penalty system in race special events
- Fixed session over leaderboard
- Fixed session result post session
- Added more slipstream
- AI acts less superhuman after collisions
- Replay memory limit slider increased to 500mb
- Added missing skins for BMW M3 grA
- Modifications on collisions boxes of very low cars. -
wolf033
senior tag
hmmm...
Találtam egy számomra érdekes dolgot de aztán lehet csak nekem furcsa.
Felhúztam a grafot (vs is kipipálva) olyan szinten hogy ha egyedül vagyok a pályán (Monza) akkor folyamatos 60 fps van. Na akkor mondom most megnézem, hogy milyen ha teszek be ellenfeleket. 12 ellenfelet betettem (továbbra is Monza) és basszus továbbra is megmaradt a folyamatos 60 fps.
Hát ki érti ezt? Na de ez nem rossz így. Még 60 fps-el is simán játszható.
-
zodo
nagyúr
válasz
IreN!CuS #614 üzenetére
Egyértelmű volt számomra a vga szegénység csak AMD_ok mintája alapján ránéztem és megosztottam a tapasztalataimat.
Elkezdek gyűjtögetni aztán beszerzek valamit jobb kártyát.Ami a progit illeti, nincs mit.
Kissé macerás beállítani hogy egy felületen fusson a játékkal de bepipálva a "always on top" lehetőséget összehozható. Tálca még látszódik egy darabig amíg nem kattintasz egérrel a játék képén valahova. -
zodo
nagyúr
Érdekes persze elhiszem hogy ilyen kevés ( atlagban 40-50 kozt megy ) fps-el sem akad nálad.
Nálam alacsony szinte minden off a korábban linkelt képeken látható értékek közt is szaggat pl motorháztetőn jól kivehető az árnyékokon ill. magán a kormányzás késésén.
Nem tudom hogy a proci-e ami kevés mert soha nem értettem miért/mitől erősebb egy általam alacsonyabb (Mhz alapján) teljesítményűnek vélt egyéb proci.
Viszont ha hinni lehet a mérő proginak akkor tisztán látni hogy a proci bőven elégséges hiszen még bekapcsolt Ai-k mellett sem éri el az alap 3.8Mhz terheltségi szint 100%-át.
Korábban IreN!CuS említett hogy a vga tunning segíthet.
Felhúztam az alap 775/1000 értékeit 830/1100-re és játékon belül mindent a bizonyos, szinte minden off grafika mellett sem változott a helyzet. Vga szintén fullon megy és akad a játék.Aztán feljebb vettem ezt-azt:
AF 8x , AAS 4x , FAAA 4x , Shadow Medium , World Detail Wery high , MB Off , HDR On , Cubemap Resolution Medium
Vga szintén fullon megy átlag 40-60 fps érték közt de ami érdekes hogy a proci terheltség még inkább leesik átlag 20% -ra.
IreN!CuS
Feltettem ide az AMD System Monitor 1.0.0.9 mert most nekem sem jön le a hivatalos oldalról pedig nemrég még onnan szedtem.
-
AMD_ok
őstag
Nos en megneztem mindent maxra huzva, FHD-ban kiveve a blurt, (mert azt utalom
) es igy a minimum olyan 35 fps korul mozog, atlagban 40-50 kozt megy, es sehol nincs akadas, mikroakadas, teljesen siman fut a jatek! Tehat a velemenyem az, hogy a procid lesz gyenge hozza, mert hiaba a keves fps, tok siman megy, elvezheto. De hogy legyen benne tartalek, az elsimitasokat 1 klikkel lejjebb vettem es a reflectiont is mediumra, igy mar rogton 70-80 fps-el mozog a cucc, total siman.
-
törölt tag
válasz
Penge@Borisz #602 üzenetére
Nekem tetszik
-
Joshi
titán
Szerintem messzemenő következtetéseket ne vonjatok le a játék gépigényét tekintve mert ezen a téren még bőven van mit javítaniuk a fejlesztőknek. Én is ráizgultam a jobb videokártya beszerzésére aztán úgy döntöttem hogy inkább várok még.
-
Penge@Borisz
tag
Lehet lokalizálni a játékot. Kicsit turkáltam a fájlok között és rátaláltam a nyelvi állományokra. Próbaképp átírtam az egyiket és működik. Ez még nagyon alap, egy halom dolgot más fájlokban tárol a játék, de szerencsére van megfelelő program hozzá.
Kezdésnek megcsináltam a Steam\SteamApps\common\assettocorsa\system\locales elérési úton található en.ini-t, ez sok magyar szöveget ugyan nem hoz, be, de legalább a HUD hazai lesz tőle, meg még egy-két apróbb dolog.
Szerintem még nem érdemes belevágni a teljesbe, mert sanszos, hogy a végső változatig ezerszer változni fognak még ezek az állományok is, de gondoltam, megosztom veletek, mint apró kis érdekességet.
Akit esetleg érdekel: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest