- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
vargalex #6819 üzenetére
NEM !!!!!!!!!!!!!!!
Formailag ugyan kérdés, de a kérdőjel után az ELKÜLDENDŐ ADATOT szerepeltetem.
A szerver nem automatikusan válaszol, hanem a kérésre lefut egy C++ metódus. Abban szabom meg, hogy mi történjék.
Pl. válaszoljon rá,
vagy ne válaszoljon, hanem valami egész mást csináljon (pl. állítsa a fűtést -10-el lentebb)
vagy tárolja le valahova a linkben megkapott adatokat
vagy több mindent is ezek közül.Ez nem a megszokott szerver használat, de lehet így is.
Kezdeményezni valóban nem a szerver kezdeményez, de a nálam előforduló feladatokban nem is kell, mert a szenzort kezelő kliens dönti el, mikor küldjön.
Persze a "telnetserver", ahogy a neten hivatkoznak rá, az könnyebben érthető, és jól használható, ha az emberfia kijavította a hibát. Ezt is használom, másodpercenként pár kiló adatot küld egy "szenzor" a telnet szervernek, ami részben tárolja, részben továbbküldi mindenkinek, aki be van jelentkezve. ESP8266-on 4 bejelentkezett kliensig ment, ESP32-nél 8-ig próbáltam, addig ment. (tovább nem volt türelmem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest